Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
addikt
i7 6700K mellé milyen vga-t lenne érdemes tenni manapság? RTX 3060?
-
Ferke77
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Te 4k felbontásról beszélsz, a kérdező meg FHD@144Hz-ről kérdezett. A 4K 60Hz-hez hdmi 2.0 vagy DP kell, illetve igp szinten UHD és nem HD jelölésű. A lényeg, hogy kell megfelelő kimeneti port és megfelelő vga (igp), az alaplapi chipset itt mind1.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ferke77
üzenetére
Lehet, hogy alaplaptól, esetleg chipset-től is függhet?
Pl. ennél az alaplapnál ezt írják:
1 x HDMI 2.0
* Graphics specifications may vary between CPU types.
** Only Intel® 11th Gen processors support HDMI™ 2.0 with max. resolution of 4K@60Hz, others will only support HDMI™ 1.4 with max. resolution of 4K@30Hz . Please refer to www.intel.com for any updatesDe ez így úgy hangzik, mintha csak a CPU-tól függene a dolog. Mondjuk én erősen kétlem, hogy a 4K@60Hz csak a 11. Gen CPU-tól vannak támogatta az intel részéről. Akkor viszont az alaplappal kell vigyázni. (Mondjuk, ha a 4K@30Hz megvan, akkor ez esetben is meg kell(ene) lennie a 1080p@120Hz-nek (elvileg), tehát ez itt ebben a kérdéses esetben nem biztos, hogy gond, csak a 4K@60Hz miatt írom. Ill. hogy ezek korán sem annyira "biztos" dolgok, hogy csak a CPU-től és az IGP-től függenének).
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Igen, ne is mond, nálunk is szólt a suli, hogy esetleges pénzügyi nehézségek miatt, amik a fűtés miatt adódhatnak, COVID hiányában is elrendelheti az igazgatónő saját hatáskörében az online oktatást.
És igen, a villamos energia az eddig volt olcsó, mostantól lesz normál áras.
A gáz, az majdnem mindenkinek fájni fog viszont, kinek kevésbé, kinek meg rettenetesen.
-
Ferke77
aktív tag
-
kolopele
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Tényleg hagyjuk már ezt a minimálisan több áramszámla dolgot, eddig volt alacsony, nem most lesz sok. A gázon kellene aggódnia szerintem sok embernek inkább, főleg a kisnyugdíjasoknak. Az áram és a gáz együttesen a közintézményeket, nagyüzemeket, stb. (minket is) fogja keményen érinteni, nem véletlen rebesgetik már októbertől az online oktatást.
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Capeta
üzenetére
Annyi még, hogy régi core cpu-nál van limit:
For 2nd and 3rd Generation Intel® Core™ Processors the maximum supported resolutions are:
DisplayPort 1.1 = 2560x1600 at 60 Hz
HDMI 1.4 = 1920x1200 at 60 Hz
DVI (Single-link) = 1920x1200 at 60 Hz
VGA = 2048x1536 at 75 HzNekem pl. a i7 9700 és i5 8500 is vígan vitte alaplapi kimenettel a wqhd@165Hz-t. Mennyire lenne régi gen a cpu?
-
PuMbA
titán
válasz
kolopele
üzenetére
"Persze, amikor az ember akció közben is csak azt nézi, hogy egy ablakrács éppen zizeg e vagy sem, ott nincs mit kezdeni"
Ha állsz az utcán vagy gyönyörködsz a kilátásban a legmagasabb ponton, akkor is látod, hogy zizeg
Ez nem helyzettől függ. A kontúrosság csak a módszerekbe beépített élesítéstől függ, mindkettő esetén igény szerint állítható. Tekerheted akárhogy, csomó teszt van neten, különböző játékokkal, hogy a DLSS mindig jobb, így nem kívánok belemenni ennél mélyebbre ebben. -
kolopele
nagyúr
válasz
PuMbA
üzenetére
Én nem videókat nézve mondtam ezt, hanem tapasztalatból. Nem tudom 4k - n nézted e, de ott bizony nekem kontúrosabbnak tűnik az FSR 2.0., és több az fps is. Persze, amikor az ember akció közben is csak azt nézi, hogy egy ablakrács éppen zizeg e vagy sem, ott nincs mit kezdeni

-
Ferke77
aktív tag
válasz
Ferke77
üzenetére
Csak a teljesség kedvéért
:HDMI 1.4 can support a 144HZ refresh rate in 1920*1080. Any resolution above that and refresh rates will drop. Any resolution below that, the refresh rate support might increase.
HDMI 2.0 supports 144HZ at an increased resolution of 2560*1440 pixels which is also called 2K resolution. If you bump the resolution to 4k, the refresh rate will drop to 60Hz. If you reduce the resolution to 1920*1080, the HDMI 2.0 can support a refresh rate of more than 144Hz (generally around 240 Hz).
HDMI 2.1 supports a 144hz refresh rate at 2560*1440 pixels easily. We get around 360 Hz for 2560 *1440. For resolutions below 2k, the refresh rate soars to 720 Hz in Full HD and even more at 720p (theoretically at 1500Hz).
-
Capeta
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé ellentmondásos dolgokat találok a neten a problémámról, így gondoltam írok ide: olyan minimum konfigra (integrált videokártyára) van szükség, ami megjeleníti a 120hz-t. Nem játékra kell, nem is lesz játékra használva, csak netezés és filmnézés. Kérdés hogy van olyan integrált Intel GPU ami tudja a megjelenítést 1080p120hz-n?
-
PuMbA
titán
válasz
MZsoltee
üzenetére
Így van, ez egy hátrány. De a könnyebbség, hogy amelyik játékban van FSR 2.0, oda egyszerű betenni a DLSS-t és fordítva is: lásd Cyberpunk 2077 és RDR2 FSR 2.0 modok. A megoldások input és az outputja teljesen hasonló, csak a belső, azaz a "fekete mágia", ami különbözik
Az FSR 2.0-ának hála a DLSS-nek is még jobban terjednie kéne. És akkor ne felejtsük az Intel féle XeSS-t is. -
PuMbA
titán
válasz
kolopele
üzenetére
zWormzGaming és DigialFoundry videókat megnézve a DLSS a Spider-man-ben is jobb az FSR 2.0-ánál. FSR 2.0 esetén a távolban a feloldalasan látszó épületek ablakrács struktúrája instabil és zizeg. AMD-nél is készül az FSR 3.0.... sajnos csodát nem lehet csinálni általánosan működő dolgokkal, csak egy nagyon jó szintet. A brutálisan jó szinthez specifikus dolgokkal muszáj operálni, ahogy a DLSS teszi.
-
MZsoltee
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra is.
Mellesleg számold ki, hogy mibe kerül. Ha mondjuk a gép tipikus fogyasztása nem 200-300W, hanem mondjuk 500W. Ha ez mondjuk naponta 10 órát megy évente 200 napon ál, akkor az naponta 2,5KWh, évente 200 nappal pedig 500KWh.
40ftx500Kwh=20 000Ft
80ftx500KWh= 40 000Ft
Ez havonta 1650 / 3300 ft költséget jelent.Ha valaki képes megvenni a 200-300k-s vga-t, 100k+-os procit stb, akkor 5-8 sör árát talán havonta a gép üzemeltetésére is rá tudja áldozni. Főleg ha évente 3 napból majdnem 2-t a gép előtt ül és folyamat játszik.
Ha pedig ennyi időt nem tölt a gép előtt, akkor havonta 1000-2000 ft ér egy ilyen hobbi, amire csak gép szinten több százezret áldoz valaki.Ugye a böngészés, excel, YT nem eszik 500W-ot, de még az alacsony gépigányű játékok sem. Kezdjük túlpörögni ezt az áramkérdést, ki kell fizetni, eddig volt aránytalanul olcsó.
Hozzászoktunk az olcsó áramhoz, most el kell fogadni a drágábbat kicsit fájni fog, de nincs mit tenni, és lényegesen nem fog változtatni a fogyasztási szokásainkon, legalábbis nem azon, hogy aki eddig megvette a csúcskategóriás hardvert egy vga esetén akár egy havi átlagfizetésért, vagy annál többért az most az áram ára különbözete miatt ne tenné.
-
-
MZsoltee
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
1660 Ti / Super esetleg RTX 2060, másik oldalról 5600XT vagy esetleg 5700. A nagyobbakat főleg, akkor ha esetleg a későbbiekben továbblépsz az FHD-ról.
-
Sziasztok , most nyugdíjaztuk az egyik munkaállomásunkat és szeretném felhasználni játékos gépre .
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
-Intel Xeon 1650 v3
-64GB memória DDR4
-620w táp (nem tudom mi a márkája )
-Lenovo 03T6784 alaplap.
-Benne levő Quadro M4000 8GB lenne cserélve .2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1920x1080 (FHD)3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
-Régi játék (RTS) CSS3 , Heroes 7. Stb4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Először jó lenne tudni mi a maximális GPU amit kihajt .5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Leginkább új . -
kolopele
nagyúr
Tény, hogy a DLSS 2.0 már jobb, de még kisebb felbontás mellett igazából csak quality módban igazán jó, ott meg nem igazán lesz sokkal több az fps. Érdekes módon az FSR 2.0 jobbnak tűnik, az erőforrás igénye is kisebb szerintem. A Spiderman esetében megmondom őszintén ez utóbbit használom az RT mellé, persze "csak" high - on. Előnye, hogy mind nVidia, mind AMD kártyával is működik, csak legyen a játékban aktiválható, de úgy néz ki ez a jövőben már természetessé válik.
-
GEIL
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
tudom...tudom.....de nekem nagyon jól jön hogy (1080p) FullHD-hoz is tudok full Raytracinget használni ha DLSS-t is benyomom...az nélkül azért néha bedöccen a léc.
Kisebb kártyatulajok is használják...legalábbis ismerősi és rokoni körben minden RTX tulaj bekapcsolt DLSS-sel játszik mindent.....akár 1440p-n is DLSS Qualityvel....pl 3070-mellett
Másik srác az 2070 supernél használ DLSS qualityt...1080p-n.... -
GEIL
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
Igen....jobb kártya...nagyobb erő...akár nagyobb fogyasztás....stb stb.....ez vele járója és kompromisszummal vállalható lesz.

De ha egy 4070 hozni fogja a 3080ti erejét egyforma fogyasztással / vagy alulfeszelve kisebb fogyasztással és még Raytracing használata mellett azonos körülményeknél minimum pl 30-40%-kal több fps-t fog tudni....megfejelve mondjuk a 2. vs 3. generációs DLSS képességgel, akkor már nevezhetjük fejlődésnek és előrelépésnek....gamer szemmel.
Mert hát ezért játszunk Pc-n...vagy nem ?
-
GEIL
addikt
Folyamatos a fejlesztés és bízom benne, hogy a 4xxx széria meghozza azt az "erőtöbbletet", amivel a kártyák akár "DLSS nélkül" is tudni fogják a jelenlegi kártyák sebességét hozni Raytracing ON mellett is.
De az új széria már 3. generációs DLSS optimalizált lesz.....meglátjuk mit mutatnak majd élesben és sebességben.
-
GEIL
addikt
válasz
fanti
üzenetére
Ez korrekt megfogalmazás....neked és lányodnak nem fontos....oké...de valakinek pl nagyon fontos....a jó dolgokhoz mindig kell a többlet erő..és igen., erőforrásigényes.....de ha valakinek van egy 750 ezres konfigja / flagship videokártyája, az nem hinném hogy az előre renderelt árnyékokat és homályos kamu tükröződéseket szeretné nézni mint egy 250 ezres konfig vagy egy 200 ezres konzol tulaja....

Mintha vennél egy autót 6-os váltóval, de nem váltanál csak 5-ösig, mert a 6. fokozat olyan sebességtartományhoz tartozik amit ritkán használsz ki mert nem mész olyan gyorsan szinte soha.
Vagy veszel 5G-s mobilt, de manuálisan csak 4G-n fogod használni ?
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
"nem kell mindenkinek az RT a játékélményhez"
Nekem pl. tuti nem...
És a lányomnak sem...Elsőnek én adtam el a saját 3060-asomat, és vettem piros kártyát, ma meg a lányom 3060-asa helyett jött piros VGA...
Jó az RT, szép az RT, de amennyi erőforrást benyal...azért annyira mégsem szép...CP2077-ben és BF V-ben is néztük, és oké, szebbé teszi pl. a CP2077-et valamelyest, de egyáltalán nem hiányzik, ha kikapcsolom. A BF V multinál meg...hagyjuk is...tök fölösleg...
-
-
Egon
nagyúr
válasz
szabolcs1975
üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Az idézett részt természetesen nem vitatom, de továbbra is: felbontás- és beállításfüggő a cpu- és vga-limit. -
szabolcs1975
aktív tag
Ez messzebb megy, ezt a részt már be sem mertem ide hoznia:
Végül a hatodik eredmény a játékélménnyel kapcsolatos. Extrém CPU-limit esetén a játékok framerate-je sokkal "idegesebb", és ezt mikroakadások formájában az erre érzékeny játékosok tapasztalni fogják. A Crysis 3 simább játékélményt nyújt 50 FPS-sel VGA-limit esetén, mint 80 FPS-sel CPU-limitesen, és a kevésbé optimalizált motorok esetében várhatóan még nagyobb a különbség. Érdemes tehát úgy beállítani a játékokat, hogy elsősorban a VGA limitálja a sebességet. A vegyes limittel ilyesféle gond nincs, csak a masszív CPU-limitet kell elkerülni.
a vége nyilávn hülyeség, mert ha vegyes limit van, akkor az annyit jelent, hogy bizonyos helyzetekben a cpu limitál és akkor megint igaz első pont... csak ő a nagyobb frame-time szórást ugy nevezte, hogy "idegesebb", nem tul szakmai de a lényege ugyanaz.
-
Egon
nagyúr
válasz
szabolcs1975
üzenetére
További felesleges offolás és szócséplés helyett: [link]
-
szabolcs1975
aktív tag
de ez pont ugy működik, hogy ha egy framet a cpu t1, míg a gpu t2 idő alatt, akkor az lesz a felelős limitért amelyiknél ez magasabb. A gond az, hogy a cpu kódjában sokkal gyakoribb (ideális esetbena gpu kódjában nem is nagyon van) az elágazás, innentől kezdve pedig a cpu frame-timeok jobban szórnak, tehát hiába magasabb az gpu átlagod, a min fps-ekért jó eséllyel a cpud lesz a felelős.
-
Egon
nagyúr
válasz
szabolcs1975
üzenetére
De ez nem így működik, hogy X fps-t tud a gpu/cpu.
Ugyanaz a gpu-cpu páros 4K-ban vga-limitált lesz, 800*600-ban meg cpu-limitált. Javaslom a kapcsolódó cikkek és logoutos írások tanulmányozását. -
CJ4567
nagyúr
válasz
PuMbA
üzenetére
*Nem elég, ha bekapcsolt RT-el játszol, és felhúzott RT objektum távolsággal játszol, és a Times Square-nél is majdnem tartja a 60-at.
Azt már meg se merem említeni, hogy van abban a 3600-ban még tartalék, pillanatokra még 3,9GHz alá is betekint(emlékeim szerint még PBO nélkül se kéne 3,9 alá mennie), ahogy tippre a RAM sebessége se a leggyorsabb.
-
PuMbA
titán
Hát igen, bár szerintem nincs ezzel semmi baj. Az utóbbi jó pár évben gyenge procikkal is ki lehetett húzni, CPU-ra nem igazán kellett költeni. Most, hogy a next-gen konzolok itt vannak a sokkal erősebb procival, szükséges lesz egy váltásra, aminek valamikor végbe kell mennie.
-
PuMbA
titán
válasz
Hoffer
üzenetére
Mennyi időre tervezel a kártyával? Ha hosszú távra és mellé majd teszel jobb procit, akkor megéri a 6700XT. Ha nem teszel mellé jobb procit 2-3 évben belül és 2-3 év múlva cseréled a VGA-t, akkor nem éri meg.
Mert ugye 4 magos procival már nagyon nehezen fognak elfutni a jövőre megjelenő játékok...például a most megjelent Spider-Man Remastered eszi a procit, mint a fene. 60fps-hez még egy 6 magos Ryzen 5 3600 sem elég.
-
-
kazuma921
aktív tag
Oh, találtam mégis egy kártyákkal kapcsolatos kérdést.: )
280-290k ft környékén melyik GTX 3070-es kártya éri meg jelenleg a legjobban? Vannak számottevő sebesség különbségek? -
kazuma921
aktív tag
Sziasztok!
Párom szeretne magának egy Gigabyte GTX 3070-et (GIGABYTE GeForce RTX 3070 8G OC GDDR6 256bit LHR). AMD Ryzen 2700x processzora van, 16 GB DDR4 Rammal. Jelenleg egy FSP Hyper 500 van a gépben ami úgy gondoljuk nem elég, milyen tápot érdemes hozzá venni, illetve a hossza miatt milyen gépházat? Bocsánat hogy a kérdésem inkább a videókártya köré épül, de hosszú évek óta nem foglalkoztam PC összerakással.
Manuálisan OC-zva nem lesz semmi. -
fanti
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Én meg azt mondom, hogy ha szűk a keret, a 6700XT-s Pulse is bevállalható. 209 ezer, 3 év gari, és ingyen viszik házhoz...jó ajánlat.
Én rendeltem egyet a lányomnak, a 3060 helyett, azt meg eladtam.
Azért ez egy eléggé jövőbiztos kártya, nagyjából RTX 3070-es szint, de a 12GB VRAM az még lehet komoly fegyvertény is akár, hamarosan...ki tudja...Csinálsz neki egy kis UV-t, kiteszteled, használod.
Így már nem fog zavarni a hang, pláne egy egyedi ventiprofillal, és mindezt driverből.De persze a Nitro+ komolyabb hűtéssel van ellátva, ott nem kell okosban állítanod semmit. Persze ennek ára van.
-
BogyóBP
veterán
Sziasztok. 6700xt-t érdemes most venni? Jó áron hozzá tudnék jutni egy nitro+ vagy pulse kártyához de nemtudom melyiket éri meg. Az egyik kettő a másik 3 ventivel operál + RGB. De csak ennyi a különbség? Illetve milyen most a szoftverezettség mennyire nagyok a mikrolagok és társai?
-
Hoffer
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
Az ideális nyilván egy adaptív Sync-es monitor lenne nekem is. Amúgy játékra a 60Hz is elég/sok lesz nekem, mert a tervezett VGA (1660) és a proci egy mai játékkal úgyse bírna többet, sőt sok esetben még így is ez alatt lesz majd. Ebből jön az is, hogy FHD-nél sem kell (lehet) több. Viszont a desktop-on simán jöhetne a (QHD/ 4K /) 144Hz is akár.
-
Pkc83
őstag
-
Create.
addikt
-
kolopele
nagyúr
válasz
fecke78
üzenetére
Na ja, az is volt nekem. Egyébként meg ha lesz egy olyan VGA, ami képes lesz kitekerni a 144 fps - t is ultra vagy very high mellett 4k - n mondjuk egy Marvel Guardians vagy Cyberpunk szerű játékból, nem fogom megtagadni magamtól
Addig viszont teljesen oké az a 60-80 fps amire képes a 3080 Ti.
fanti: Így is van, az a lényeg, hogy élvezd a játékot
-
fecke78
senior tag
persze ,hogy elégedettek vagytok , commodore 64 generáció!
-
Vigneau
félisten
válasz
fanti
üzenetére
Mínusz 5 év Hozzád képest, de én is bőven elégedett vagyok, ha FullHD-n 60Hz mellett nagyon, de nagyon szép minden.
Persze, ez nem mindig jön össze. De akkor épp az eszemre hallgattam és nem a szívemre.

Amúgy, egy ideje meguntam a pörgést WoT-ban is és nekiálltam tüzérkedni. Az is külön móka, ha jól sikerül borsot törni az ellen orra alá.
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Pontosan!
Én, barátom, 51 éves vagyok már, és ugyan ez nem (csak) kor függő, de én is imádom teljes pompájában nézni, azt amit épp játszok, sokkal inkább ez izgat, mint a csillió fps...ha van mindenhol 60fps-em...hát az nekem elég, de a látvány legyen pompázatos. Input lag nem szempont semennyire, viszont a grafikától fossam le a bokámat, legyen olyan szép!
De hiába a multi, ott is pl. a Battlefront II, a BF 1, a BF V, vagy akár a COD MW...nálam ott sem szempont az input lag, mert ÉN KOCAGÉMER vagyok, ha elvernek jól, elvernek jól...(most nem is akarok kitérni, hogy akkora egy retek csalók is vannak mindenhol, akik 200 méterről fejbelőnek kis pisztollyal). Én kimaxolom a grafikai settingset, V-SYNC on a 60Hz-es moncsimon, és kalap kabát.
NEKEM...ismétlem NEKEM ez így szép is és jó is. Az én szintemhez multizni is tökéletes.
-
KAMELOT
titán
-
kolopele
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Persze, tudom, és ha nagyon akarom látom is, csak nem tud meghatni. A legtöbbször nem is nézem közvetlenül a kurzort amikor arrébb viszem. Szóval a lényeg az az, hogy nem sok értelme volt a 60HZ - es monitoromat lecserélni, de a VGA miatt úgy voltam vele, legyen. Mondjuk a g-sync tartomány így azért jobb lett.
-
kolopele
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Próbáld megérteni amit kolléga is írt: Semmi baja nem lesz a szemednek attól, hogy 60 vagy 144HZ - et nézel. A tearing sem okoz a szemednek semmit, max. felidegesíti az embert, és ha már ott a vsync, meg lehet szüntetni. Neked az lenne a lényeg, hogy olyan VGA - d legyen, ami simán hozza a 60 fps feletti átlagot. Az input lag már egy más téma, azt vagy érzékeli valaki vagy nem 60HZ - en, viszont single játékoknál ennek semmi jelentősége, főleg nem kontroller esetében.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Már kifutottam a szerkesztési időből, szóval mindegy. Én 60Hz-es LCD-n játszottam 2 hónappal ezelőttig (144Hz-es LCD lett azóta), mióta a CRT-ről váltottam V-Sync nélkül, akár 120fps-sel is és nem hatott meg a tearing. A kevesebb input lagra mentem és, hogy leghamarabb lássam az előállt képet. Késleltetés kizárva.
SunMount3r: Igen, a filmek szerencsére V-Sync-kel mennek minden gépen és programmal. Mivel ott nincs input, így input lag se

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA
üzenetére
Oké, de ha már csak azt veszem alapul, hogy csak "sima" weboldal görgetés közben is mennyivel folyamatosabb a kép magasabb frekvencia esetén, máris lehet arra gondolni, hogy ez mennyire jobb nem csak azt "agyadnak", de a szemednek is. (Lásd épp a VSYNC és a screen tearing esetét, pl.)
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az LCD nem vibrál, mint a CRT, amiben egy sugárnyaláb pásztázza állandóan a képernyőt és ezzel állítja elő a képet pixelről pixelre, sorról sorra, hanem van egy állandó LED-es háttérvilágítás és a kristályok változtatják az állapotukat, azaz a színüket. Semmi nem lesz a szemeddel akárhány Hz-en
A rég tudás ma már nem érvényes.SunMount3r: Az agyadnak és a szemednek mindegy.
-
kolopele
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Semmi baja nem lesz a szemednek. A villogó CRT monitoroktól sem vakult meg senki, sőt az 50HZ - es képcsöves tévéktől sem, pedig évekig néztük amíg nem jöttek meg az első 100HZ - esek közel 400 ezer forintért, pedig azok is sugaraztak, max. nem villogtak már. Attól, hogy simább olykor a görgetés (ezt elismerem) 144HZ - en mint 60 - on, még nem fog a szemed tönkremenni, ez már nem az a technológia. Legyen jó panel a 60HZ - es monitorban (lehetőleg ne TN), de főleg a háttérvilágításra gondolok, pl. ne legyen PWM - es
-
kolopele
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azért ne bánkódj a 60HZ miatt, nem érdemes. Simább valamivel a magasabb HZ, na és?
-
mateo91
tag
Sziasztok, egy Gtx 1060 utódját keresem Ryzen 5 2600 mellé, és az alapom egy Gigabyte Aorus b450, valamint 16gb ram.
Amiket néztem:
Rtx 2060
rtx 3050
rtx 3060 de ennek húzós az ára számomra
Rx 6600
150ezer lenne kb amit rá tudok szánni.FHD monitorom van, szóval olyan felbontason is fogok játszani.
Mi a véleményetek, melyiket érdemesebb, játékra használnám.
Valamint újat szeretnék venni. -
KAMELOT
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Kicsit nézzél utána a monitoroknak. Már 150€ lehet venni 1080p 144hz monitort. Semmiféle gamer nincs ebben. Természetesen a panel típusától függ a monitor ára.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Erről már sokat olvastam, hogy desktop felhasználás mellett is ajánlott a minél magasabb Hz, meg hát épp ésszel is gondolhatja az ember. Ezért is bánkódtam nemrég valami Topic-ban, hogy ezt még mindig "prémium", meg "gémör" ficsőrnek veszik a gyártók és csak a drágább monitorokban van még mindig inkább jelen a 60Hz feletti frissítés. A 75Hz már kicsit elterjedtebb és akik 60Hz-ről váltottak rá, azok is írják, hogy már itt érezni a különbséget. (Amúgy talán az se véletlen, hogy manapság már a belépő kategóriában is sok 60Hz feletti kijelzős telefont is találni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Filmgyűjtés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Nintendo Switch 2
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Assetto Corsa Rally
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 9 / RTX 4070 / 32GB / 1 TB SSD 2K 165Hz PRÉMIUM
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez nem helyzettől függ. A kontúrosság csak a módszerekbe beépített élesítéstől függ, mindkettő esetén igény szerint állítható. Tekerheted akárhogy, csomó teszt van neten, különböző játékokkal, hogy a DLSS mindig jobb, így nem kívánok belemenni ennél mélyebbre ebben.

Addig viszont teljesen oké az a 60-80 fps amire képes a 3080 Ti.
Meggyi001