- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zicokuka
senior tag
Ez egy régi mese hogy felesleges egy I7,bármi mellé rakva is megéri,már ha persze az ember nem csak tetrisezik és pénze is van rá.A legtöbb I5-t azért könnyű gatyára tenni,míg egy öreg I7 is köszöni jól elvan.Haswell I7 és gond nélkül ultrára tolta FHD-n az a hülye BF5 is,és nem volt nagy para

-
Burki
aktív tag
Nagyon köszi a segítséget!
i7-es procin már egy ideje gondolkodom, de volt aki azt mondta, hogy fölösleges emellé a kártya mellé, így elbizonytalanított.
Ha mondjuk 4790-re esne a választás, sima, nem K (lapot és tápot nem szeretnék cserélni ha nem muszáj), mennyire szolgálna ki mondjuk egy vega 56-ot, ha második lépcsőben arra cserélnék? -
kolopele
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Azért írtam a végére a Vegát is oda, mert láttam hogy Freesync - es a monitora. Az a 480 kevés lesz rövidesen. Sokszor volt dolgom már olyan emberekkel akik hasonló igényekkel fordultak hozzám gép összerakással kapcsolatosan, majd nem sokkal később már az új játékok is képbe kerültek, holott csak 2-3 évvel ezelőtti játékok voltak tervbe véve. Jobb megelőzni az ilyet egy erősebb konfiggal, mint később rádöbbenni hogy mégis csak kellenek az új játékok és hát csak szebb az a grafika very high-ultrán, na meg csak legyen meg legalább az a 60 fps
Ilyenkor eladás jön buktával, majd új konfig összerakása. -
Speed®
titán
válasz
kolopele
üzenetére
A legjobbat ár/érték határozzuk meg többnyire, nem hasracsapva/túltolva..
Minek vegyen egy 1080P+/75Hz FS panelhez nV karit, ráadásul 1080/TIt?
Az egész setupról és az igényről is látszik, hogy nem ilyen irányba lépne..
A jelenlegi VGA fedi az igényt, procit lehetne cserélni, kis költségvetéssel.
Ha nagyon fejlesztene, keressen egy jó / sok garis Vega56ot, de az ~150. -
Speed®
titán
válasz
kolopele
üzenetére
Használtál már 2560x1080 kijelzőt, főleg Freesync mellett? Mert én már az R9-290el is, most meg RX580al (alig jobb, a 480 meg kis OCval egál ezzel ugye), teljesen vállalható. Ott a proci a kevés, ha nem is 4790K, mert horror áron megy, valami i7 alatta jót tenne valóban, de ennyi, nem kell eltapsikolni százezreket.
-
-
betegphiu
senior tag
hali. egy 1050-1060-at kihajt egy Amd Fx 6300 ?
-
-FLY->
őstag
Melyik manapság a bestbuy kártya használtan, RX580? 90% konzolon játszom, de kis gémet azért tolnék pc-n, mikor csak kevés időm van, ezért nem szánnék rá nagy összeget (max 70k). 6700 mellé lenne, magas képfrissítésű monitor van, meg komolyabb perifériák régebbről. Csak a vga vérzik (GTX960), közel dupla erős nem ártana
. -
Pujesz68
csendes tag
Tudom egyiketse..🤣 de megis..
-
Pujesz68
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek melyiket eri meg jobban megvenni?melyika minosegibb strapabirobb? Az EVGA v. az Asus? Zoldfulu vagyok de gondolom a lapka reszbe nem szoll bele egyik gyarto se csak a hutesbe meg a hozza tartozo szoftver..de megis melyik a jobb? Evga Rtx 2080 ti xc ultra vagy az asus dual 2080ti oc
-
kolopele
nagyúr
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Többszöri nekifutás után újra felmerült a gép fejlesztés ötlete.
Jelenleg i5-4440 és MSI RX 480 GAMING 8GB párosítás üzemel a gépben, és egy LG 29UM69G (AMD FreeSync) monitort használok.
A cél az újabb játékok gördülékeny futtatása lenne, 2560*1080-as felbontásban, jó lenne ha legalább high beállítások működnének. Elsődlegesen a Battlefield V mozgatja a fantáziám.
Mi lenne az videokártya amiben az RX480-at cserélve gondolkodni érdemes, illetve ehhez milyen processzort lenne érdemes párosítani, hogy ne legyen nagy gap a teljesítmények között?
A büdzsét nem tudom meghatározni, több, mint egy éve nem követem a piacot, nem tudom milyen árban mozognak.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Zsombor -
kolopele
nagyúr
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Ha nem tuningolsz meg a procid sem 140 W - os TDP - jű akkor simán.
-
gyenesmartin
őstag
RX 580-at elbírna egy Be Quiet Pure Power 10 400W-os táp?
-
Phobion
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőhöz:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
ALAPLAP: S1155 ASUS P8Z77-V
PROCESSZOR: S1155 Intel Core i5-3570K 3,40GHz/6MB BOX
TÁP: FSP AURUM S GOLD 600W2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1920x12003. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Csak World of Tanks4. Mennyi pénzt szánsz rá?
60k5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Lehetőleg új. -
kolopele
nagyúr
válasz
nyozo
üzenetére
Igazából mindegy, a te döntésed melyiket veszed meg (közel azonosak tudásban), csak arra ügyelj hogy az Alza gari esetében csak az eladó (akinek a neve a számlán szerepel) gariztathat, vagy pedig egy meghatalmazást kell kérned hogy te is eljárhass egy esetleges gari ügyben. Más webshopoknál ez eltérő is lehet, de az Alza esetében ez biztosan így működik.
-
Speed®
titán
válasz
nyozo
üzenetére
Ha nem is kevés, kompromisszumokkal járhat egyre inkább, persze..én sem véletlenül vettem inkább 580/4Gt. Mondjuk a Freesync is szempont volt, de elégedett vagyok a karival, 1400/8000 szalad szépen minden vele. Lehet találni 8GB kivitelben is, de nem olyan combos a GPU azért, hogy legyen értelme is szvsz. Esetleg ha megcsípsz egy 1060/6Gt, az a legjobb, bár még nem jellemző ez az ár a rendes garis darabokra sajnos.
-
Speed®
titán
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
Ha nem tudod, én/mi sem tudjuk mi lenne ideális
Lehet elég az IGP is, de lehet, hogy olyasmi a cél, amire alkalmatlan a CPU, hiába mellette egy erős VGA. Kocagémingre GT1030 pl. megfelel, de tényleg felesleges ajánlat a fenti infók hiányában. -
nyozo
aktív tag
Üdv! Új VGA-t nézegetek, tanácsot szeretnék kérni, hogy 65k-ig bezárólag mit érdemes venni, használtan persze. A mostani egy Sapphire R9 280X, helyette kéne valami, amiket nézegettem az a GTX 970, RX 480/580
-
Speed®
titán
válasz
betegphiu
üzenetére
Az XTn Tahiti LE van, az szépen szelidíthető pedig fűtőértékben VBE7el..mennyi a boost feszültség, 1.25V? Többnyire MHz=mV formula alapján igazítható, az utolsó darabom jó ideig használtam 1.1GHz/1.1Von, még a gyári hűtővel is 75°C alatt, aztán a végefelé már egy Aurassal 70°C alatt, némán. Gyári értékeken sokszor TDP kereten kívül lenne és microlagol, finomhangolás után megtáltosodik.
-
Speed®
titán
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
Kérdés, milyen játékok vannak megcélozva, milyen felbontásban/minőségben..2 mag azért ma már karcsú többnyire, még ha G4560 lenne, azon segít a HT valamelyest és mehet mellé GTX1050/RX460 pl. kompromisszumokkal 1080Pre akár. A HTmentes G4x00ek mellett sokszor futnál CPUlimitbe ezekkel is.
-
-
ates2
senior tag
Jövőre lesz még értelme venni 1080 TI-t ?
-
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok!
G4400-G4500 mellé milyen VGA-t érdemes tenni, játékra?
Ha egyáltalán érdemes.. köszi -
Speed®
titán
válasz
koko52
üzenetére
Szerintem ne zsigeri feltételezések mentén hirdesd az igét..értelmes miner vigyáz a gazdaságosságra, emiatt gyakorlatilag a ventik kapnak csak extra igénybevételt, a megfelelő típusoknál (erre kell a vételnél is figyelni nyilvan) a hűtés rendben van RAM/VRM szinten is. A gagyit nem kell megvenni, ennyi. Amúgy SMOS és hasonló UNIX kliensek alatt is mennek a mai napig, gyakorlatilag mire a DAG valós probléma lett, elszállt a nehézség és beszakadt az árfolyam, de nem csak az ETH létezik, sok altcoin van még a shitcoinok felett.
-
MZsoltee
veterán
-
kolopele
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Igen, csak nem megoldható az általad leírt vram párosítás ebben a formában a két kártya esetében. Egyébként meg nem kizárólag bányász 1070 - ek vannak 100 körül, egyszerűen aki el akarja adni többért nem tudja, így vagy megtartja vagy áron alul megválik tőle. Ismerősöm most vett egy egy éves Gaming X - et, 5 hónap bányászat van benne, messze van még az hogy emiatt a ventiket ki kelljen cserélni. Sokkal rosszabb az amikor ki-be kapcsolnak folyton, nálam a 4 db Noctua rendszerhűtő megy éjjel nappal már 3 éve és semmi bajuk, de ha régebbi kártyákat megnézel azok még idle - ben sem álltak le, állandóan forogtak. Persze a rizikó benne van azért a pakliban, mert hozzá nem értő emberek akár 100% - on is nyomhatták a ventiket, ami azért nem a legszerencsésebb, de ha egy normál 60% - körülit kapott csak akkor semmi baja nem szabad legyen.
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
De, az is jó, kb GTX 1060 3GB szint.
-
pc360
addikt
Felsőbb kategóriás, de nem GPU-ra gyúrt laptophoz van értelme, vagy egyáltalán lehetőség külső VGA-t szerezni? Mik a feltételei ennek, milyen csatlakozást kíván? És mi felelne meg egy erős középkategóriának?

-
Zicokuka
senior tag
válasz
koko52
üzenetére
Ismi Rx 480 bányakarit vett, hibátlanul teszi a dolgát. Bár a tulaja nem kókler volt így az rendesen be volt állítva ės hűtve. Persze alapesetben max fillérekért jó vėtel egy bányakari, már ha egyáltalán kiderül róla hogy az. Sztem a piac nagy rėszėn simán letagadják.
-
koko52
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Shitcoint esetleg lehet túrni vele. Azt is win7-el. A gond ott van, hogy sok bányász jól felhúzta a ventit, a vramot túlhúzta a határig és örült, hogy a monitoring szép hűvös kártyát mutatott (ami a gpu-t méri), holott a ramokon gyenge a hűtés (normál esetben játékra optimális) így azok meg jó forrón jártak. De mindegy, ez már nem ide való. Igen a sok gari nem árt az 10xx szériában.
-
betegphiu
senior tag
köszönöm srácok

-
Speed®
titán
válasz
koko52
üzenetére
Szerintem keress rá az altcoin topikban, hányan tolták/tolják a mai napig vele. Miután elszálltak az RX árak, a legnépszerűbb típus volt kb. a lowcost rigeknél, magam is raktam össze 3x7 felállásban ismerősnek.
Továbbra is azt mondom, ésszel kell venni, jó típust (hűtött RAM/VRM), rendes garival, akkor nincs gond. -
koko52
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Bányászok a ram méretre és sebességre mentek rá illetve azok ram oc-jára (ott is a samsunk ramokra). 4gb vga alatt ritkán raktak össze riget. Esetleg páran kísérleteztek otthon a "gamer" géppel addig míg a diff meg nem emelkedett. Rövid idő volt a nagy lázban mikor még a 2-3gb is jó volt. Nem is nagyon látsz 3gb 1060 rigeket árulni ellenben 6gb-ost és 1070-80-80ti-t dögivel.
Ha bányásztak is vele azokat már rég eladták, 1 év után passzolják sokan a vga-t. -
Hannibhál
őstag
válasz
betegphiu
üzenetére
gtx 1050 vagy 1050 ti(utóbbi jobb a több vram meg az erősebb gpu miatt) amdtől meg talán az rx 560-as, de az kb gtx 1050 szint. Ezek használtan a 35-50 ezres kategória, újonnan meg 45-től 65 ezerig mennek, de annyiért már van rx 470/gtx 1060 3gb használtan is, amik meg már jóval erősebbek a jelenlegidtől

-
betegphiu
senior tag
Sziasztik. Jelenleg egy Sapphire Radeon 7870 XT - 2 Gb os kártya van a gépben.
Mi lenne az a kártya, ami ezt kiváltaná ?
Nem nézegettem a piacot, sem a vga-kat az elmúlt két évben..
Keveset játszom már nagyon, ha valamivel, akko CSGO, Division stb..
Nem atomerőmű kell nekem, hanem egy olyan kártya, ami simán hozza a 7870-est.
Jó még ez a kártya, csak iszonyatosan fűt, no meg a direct x sem mindegy a látvány miatt.
Amd, vagy Nvidia mindegy.
Köszönöm. -
koko52
nagyúr
válasz
kolopele
üzenetére
Persze, az 1050 ti túlárazott, és felesleges rá a 4gb ram. Pont fordítva kellett volna, 1500 ti 3gb-1060 4gb, a teljesítmény is ezt igazolja. Volt 1050 ti-m 2,5 gb max amit használt.
1060 3gb-ból nyugodtan mehet a használt, nem bányásztak vele a kevés ram miatt (inkáb az 1050ti-vel). A 6 gb-os már bányász kari, a 100 alatti 1070 pedig tuti bányász kari volt. Ha sok a gari rajta (2év) akkor vállalható, max venti cserések lesznek. -
kolopele
nagyúr
válasz
TheHessian
üzenetére
Szerinted ilyen teljesítmény mellett hány rpm - el forog egy egy ventis 1080 Ti? Felejtsd el őket, hacsak nem akarsz porszívót a gépedbe. A vízhűtés is jó, de azok a kártyák amiket felsoroltam léghűtés mellett is teljesen jók.
-
kolopele
nagyúr
válasz
TheHessian
üzenetére
Bármit csak azt ne
Leginkább a hűtésben vannak eltérések, ott lehet a legkönnyebben egy sorrendet felállítani. Amivel nem lősz mellé az az MSI Gaming X, Palit Jetstream, Gamerock, Gainward Phoenix, Zotac AMP! Extreme Edition, Asus Strix. -
TheHessian
tag
Srácok játékra a 1080tiből az hogy melyik gyártó meg milyen edition az kb tök mindegy? Vagy van ami kifejezetten nem ajánlott a másik meg igen? A founders edition pl jobb mint a többi? Vagy hangosabb mert egy venti van benne?
-
kolopele
nagyúr
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Helyes
Nyilván 100 alatt használtról beszélek, de vannak 2 év garisok is ennyiért már. -
TheNewDawn
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Ez igy van, nekem is 1050 ti m van ( már nem sokáig
de nagyságrendekkel erősebb az 1060 3 gb os, simán hozza a 60 fps t még jelenleg highon, miközben az 1050 ti csak olyan 40 re képes a legtöbb mostani AAA játékban. És igen , 1070 lesz nekem is, szerintem az még simán elég lehet min 2 évig FHD ra 
-
kolopele
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Inkább a 3GB - os 1060 mint az 1050 Ti. Elég okosan kezeli a memóriát az a kártya, és ha a user is visszább veszi a textúrákat ultráról nem is fut ki belőle. Akinek nincs csak 60 ezre egy kártyára inkább azt vegye használtan mint újonnan az 1050 Ti - t, ahol a GPU már régen meghal mire a 4GB vramot felhasználhatná. Az utolsó mondatoddal természetesen egyetértek, na meg persze hogy jobb a 6GB, de akkor már inkább egy 1070 FHD - ra
Már 100 alatt mennek. -
koko52
nagyúr
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Nem elég a 3! YouTube videókban ott a különbség. Jó pár esetben megtelt a vram és bezuhant 50 fps-ről 18-ra míg a 6gb ment szépen tovább. És alapból / fizikailag is butitottabb a 3gb-os.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Meglepődnék, már 2 nél bőven elfogy az ereje
És igen, jelenleg még elég FHD hoz a 3 gb os is 
-
Zicokuka
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
1060/580 között dönts szíved szerint,árban mi jobb.teljesítményben valamivel jobb az 580.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Váltanék GTX 1050 ti-ről. GTX 1060 3gb vagy RX 570/580/470/480 4GB legyen? A legújabb játékokkal is szeretnék majd játszani. -
Hannibhál
őstag
válasz
Zicokuka
üzenetére
kiindulva a régebbi eddigi trendekből, az 1060 6gb kb arra lesz elég amire a gtx 660 manapság, ami kb az rx 460 és a gtx 750 ti között van---> low/med fhd-ban
Illetve amire a gtx 1080 elég lesz 6 év múlva---> gtx 680 4gb napjainkban(medium-high fhd-ban 30-45 fps-el max)
Szóval azért lehet tudni h kb mi mire lesz elég x év múlva -
mcs
veterán
Szerintetek 54 ezerért megérné egy használt 3 gigás Gigabyte 1060, amire 5 hónap bolti garancia maradt még? Elvagyok a jelenlegi 1050el is, de ez most nagyon jó áron van, így talán lecsapnék rá. i3 8100 mellé tenném.
-
jeszi
tag
Sziasztok!
Ez miez?

Ennyiért a hülyének is megéri!
Ha működik és tényleg 1050Ti. Még hűtő is van rajta 
-
Hannibhál
őstag
válasz
Kelvin
üzenetére
ha multizol, akkor max egy gtx 1050 ti, de az meg a jelenlegi kártyád szintje kb, ami előrelépés lenne az minimum egy rx 470/570 vagy egy gtx 1060 3gb.
Mivel írtad, hogy erősebb platformra váltanál, így az a kérdés, hogy mennyire erősre, illetve mekkora kereted van rá.
Ha csak single van akkor mehet már most is egy 1060/rx580 szintű vga, de ezek középkategóriás kártyák, hosszabb távra erősen kompromisszumosak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Apple MacBook
- Linux kezdőknek
- Arc Raiders
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ilyenkor eladás jön buktával, majd új konfig összerakása.

Meggyi001