- Fórumok
- Videokártyák
- Milyen videókártyát?
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-04-13 10:19 Téma összefoglaló
-
Meggyi001
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
Szerintem mehet. Hacsak nem akarsz cserélni pl egy Ryzenre. Mikori a proci ? Mikor vetted? Élettartam kérdéskörében kérdezem csak.
Ja de inkább sima 9070 (231e ért ALZA-n) a TÁP csak 650W os most nézem. Egy XT nek kell a 750W azért inkább hivatalosan is azt ajánlják jó tudom nonamekre de akkor is jobb a békesség és biztonság e téren! -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Egy 16gb os 9060XT esetleg pont belefér s azzal 1440p highon is mehet a Stalker 2 akár. Bár az pont az egyik legoptimalizálatlanabb s nem a legszebb game is egyszerre.
Ja ha 300e lenne akkor 9070XT 266-270e ért van sok sok boltban s nem csak Ha-n ennyiért jelenleg.
5070 TI ami vele egál kb kicsit jobb 4% al kb de az meg 380-430e közt van.
Sima 5070 et nem ajánlanám 240-260e ért 12gb vrammal s gyengébb erővel. 9070XT 15-20% al jobb és több a vram s alig olcsóbb jelenleg nála. 9070 is van 240-250e ért de akkor már XT azért a 15e-20e ft ért.
Ha Nvidia az 5070 játszana ezen árszegmensben amit megadtál de az nagyon nem éri meg. -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Igen én se tudom most hogy ősszel vegyek végre gépet vagy várjak még jövő évig amikor elvileg jönnek az új GPU-CPU k. Csak ősszel lejár a Win10 támogatás is nálam...
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
247e Asrock Challenger 9070
277e 247e Asrock Challenger 9070 XTXT ez esetben 30e ért megéri nem? Az 5070 ek meg 249-270 ig láttam de volt ami 300e volt. -4GB meg a -15-30% (sima - XT hez mérten) erő miatt neméri meg sajna most már. Korábban ez volt az olcsóbb.
Ismerősöm filózik ezeken most. Én majd ősszel kell filózzak.
-
hahakocka
őstag
Na meglepő a Gigabyte elsősège CW -telensèg terèn. Mindig csak szidni szokták az esetleges ventibproblemái miatt. De amúgy kismèretű kártya pl egy XFX hűtőshöz kèpest. Nekem az ASRock challenger meg a Powercolor hellhound tetszett de a hellhound mèretre már elèg nagy asszem. Nekem annó a vaporx -es HD 4850 ciripelt amikor betöltöttek a game menük. De mindig jó hüvös volt
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Inkább 9070 HA-n 238e től már van rendes új 3 év garis Több mint 1000 sikeres + eladásos sráctól. 245e -250 körül meg még sokkal többféle változat. Árukeresőn is 258e-265e ért vannak. 10-15e ft ot megér a +4 GB ram meg a +15-20% átlag erő többlet . Ajánlom a Techtester vagy a HWU csatornákat 50 games tesztjeit s ne csak a sima átlagot nézd hanem hogy pl hány gameben van 10-20% felett az előnye meg jobb a minimum fps e is.
RTX 5060 árukeresőn 260-270e ért van de HA-n is 250-255e ért láttam. Tehát kb azonos ár.Monitorra 1440p re 24 akkor már kicsi szerintetek? Azt is kell majd idén vennem ha persze majd lemennek az AI árak akkor újítok mindent vagy megvárnám az új GPU-CPU gent de az 1.5 év? 4K ra is maxa 27 col él nálam mert sajna nem akkora a szoba egyszerűen, hogy megérje egy 32 col.
-
hahakocka
őstag
Igen sajnos, most pl pont a mobilpiacon érzékelem mindezt.
Vagy amik beidegződések hogy 15 évvel ezelőtt az Intel jó volt, így hát ma is az, 15 évvel ezelőtt az AMD driver tök rossz, így ma is az.
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Ok, amúgy 112e ért (ÁRUKERESŐN) esetleg egy B 580 Intel 12gb ? Most jól megérheti a többi helyett. Persze picivel ez is drágább de ez vadiúj 12GB os. Ha nem akkor 7700xt a 12gb miatt inkább. RT be ezek a kategóriás kártyák amúgy se hozzák el a mennyet.
-
hahakocka
őstag
A 16gb osra gondolsz? Az 170e körül van most köszönhetően AI úrnak- A 8Gb osok 132-135e ft ért is vannak már vadiújan HA-n is meg Árukeresőn is. S egy 5050 nél vagy egy használt 7700xt nél az is jobb választás akár de csak FullHD re értve. 1440p re min 12 gb de a 16g se rossz csak most abból nem fog venni az emberfia
A 16gb os 5060Ti meg 240e az még rosszabb ár érték most.Egyébként annó sokan mennyire lehülyéztek hogy nem kell a sok vram, s most amikor meg keresik szinte kutatják a még olcsón maradt 16gb os kártyákat az akinek már 2 éve van pl nagy mázlista. Most aki megvette annó régen a 16gb os kártyát jó ideig ellesz az AI krachnak köszönhetően is 1440p vagy akár FSR4-DLSS4 4K val.
-
hahakocka
őstag
7700xt esetleg ? Az talán van még 150e ft körül? 12gb os az is és azon már van FSR 3.5? (Vagy 3.2 nem tudom most mi volt a pontos utolsó változata ) Csak az FSR4 nem megy rajta.
Vagy egy 9060XT 140-150e körül Alzan pl szokott lenni néha olcsóbban. HA-n is van vadiúj olcsóbban. Bár az árak mostantól megint csak emelkedni fognak gondolom a kedves AI bomba miatt. Vadiúj 3 év grai és sokkal jobb a +40-50e ft ot megéri mert tényleg ha a használt HA-s kártya elromlik ugrik lehet a 90-100e ft od is. -
hahakocka
őstag
Én is filózok 9070 esetén Asrock Challengeren mert 218e ért tudnék szerválni újat s kicsi is méretben van minimális RGB rajta de csak minimál ami még pont elég. De alsókategóriás hűtésű e attól félek mindig. Csak hát egybe akarom venni a teljes új gépet azt meg most nehézkes lenne :D
-
hahakocka
őstag
De a több vram miatt hosszabb távon fogsz very high ultra grafikán (1440p n) is gameket tolni vagy akár medium -high 4K n főleg ha van FSR4 vagy DLSS4.
-
hahakocka
őstag
230-240e kürül van sokszor már 9070 inkább azt. Keveset eszik, 5-10% al gyengébb csak gamekben mint a 9070xt de 100W al kevesebbet eszik ugyanúgy 16gb. Az 5070Ti további 5-10% al jobb kb de az meg már 120e ft al drágább kb az azonos kategóriájú hűtéssel. Most több részletes teszten is ez nyert az egyik esetben a középkategóriás kártyák terén a másik esetben az 500 dollár köröli kártyák tekintetében. Mármint ár-érték-fogyasztás kategóriában nyert.
-
hahakocka
őstag
Na állítólag az AMD és az Intel hamarosan a procik árát is megemeli.... az SSD és memóriák után elvileg a VGA-kra is 10%-20% hamarosan menni fog. Pedig most pont szépen csökkentek az árak 260-265e ért pl 9070XT t vesz az ember sok helyi boltban is. (Asrock, XFX , Sapphire Pulse) Ah AI őrület.
Most akkor sokaknak pause lesz és szerintem azért várható egy gyors VGA forgalom csökkenés -
hahakocka
őstag
Akkor nem is éri meg az 5070 a 12gb al és a 15-20% al sokszor gyengébb teljesítménnyel mint a 9070. 235-240e Firstshop-ban, Oázis Computer stb stb. Hardveraprón akár olcsóbban is találhatsz ennél is 227e-240e közt pl Gigabyte vagy Asrock Challengert vadiújan 3 év garival.
-
hahakocka
őstag
5060TI max 5-8% al jobb átlag kb de sok gameben van hogy rosszabb mint a 9060XT, s 40e ft al drágább szerintem nem éri meg de te döntesz. Én inkább 9060XT t vennék a 7700xt meg nem éri meg meg csak 12gb.
DLSS meg FSR ezeknél meg max 1440p re jók talán. De oda is jobb egy 7800xt vagy 5070, 9070 talán ha már nagy FPS szám és FSR4, DLSS4 kell. -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
XFX? Egyik legnagyobb 9070xt kiadás. De hajjaj a 5070 TI ok 5080 -ak még nagyobbak amúgy. Akkora hűtőket raknak ezekre a kártyákra azért ekkora böhömek. De pl a 9070 simából van 2 ventis
-
hahakocka
őstag
RTX 5080 amennyibe kerül annyival bőven nem jobb a 9070XT -nél vagy az 5070Ti -nél egy pénzpazarlás max.
Majd a super változata esetleg, ha az mondjuk 10% al jobb lenne s több a vram rajta majd.
5090 a nagy ugrás de árban, méretben fogyasztásban is az lenne gépcsere kell hozzá kb meg házcsere az optimális teljesítményhez. -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Spec. : Jó az a kártya (5060Ti) 1440p-re nagyrészt ne aggódj, nekem csak az ár-értékével volt bajom. DLSS quality is segíthet vagy FSR Quality egy UE5 game esetén ha kell oda néha kell.... . Most már kezd amúgy nekem is tetszeni Quality szinten a DLSS4-FSR4 már amiket tapasztalva hallok ismerősöktől. Legalábbis quality-n nincs nagy difi a natívhoz képest elvileg. Egy performance már más tészta.
Jó használatot hozzá! Most egész jó a középkategória amúgy vállalhatóbb mint korábban szerintem. Van vram is,. erő is, az ár változó azért, de aki 1440p re akar kártyát igazán egyik kártyával se jár rosszul 5060Ti 16gb - 9060XT 16gb A sima változataik, meg a 8GB osok már más kérdés. -
hahakocka
őstag
Én is ennyit írtam most direkt az árukeresőről. Amúgy HA-n is van nem szürke akár 1.5 ezer elégedett vevővel rendelkező eladó! (Új vga-kkal, procikkal akár már 10 éve folyamat) Nem Molnár Lajcsitól kell venni Szlovákiából
Vaterán, s máshol se a 0 csillagos, fekete listás vevőtől vesz az ember s előtte jól elbeszélget is vele felméri stb az ember akkor nagy baj nem lehet. -
hahakocka
őstag
Köszi így érthető. S jó hogy akkor el tudtad adni jó áron a 9070XT is .
Leírtam alant most nemrég. Tolódott sajna. Egyéb más vásárlási okok miatt. Majd év eleje tavasz lesz vagy megvárom az új szériát de ahogy hallom most 2027 ben jöhet csak akkor nem fogok annyit várni rá. 2019 ben vettem utoljára bármit is PC fronton szóval nem most
De mondom volt 4 NV kártyám is nem ekézem őket az egész életükre, amikor jók voltak használtam. Geforce 4 nagyon bejött annó első kártyám egyike. A 950M is bejött a kategóriájában. GTX 760 volt még ismerőstől nem volt ezekkel se gond. Csak én mindig az ár érték, vram mennyiség, Min 0.1%-1% FPS trion szoktam lovagolni mint láthattad. Sokaknak fontos ez, s nekem is ennyi. -
hahakocka
őstag
Az új gép vásárlása kapcsán írtam azt, de nem 100 szor azért, (Új gépet venni s érdeklődni nézelődni már fanság?
. Főleg 6 év után, ami lehet lesz 7 végül) Ö de most egyéb más vásárlásbéli okok miatt eltolódott sajnos.Fals félinformációk a legnézettebb youtube s fórum oldalakon? Techtesters, HWU, Daniel Owen,, Videocardz, Techpowerup, Gamernexus . Ezeket szoktam is itt linkelni néha, ezeket sozktam nézegetni főleg de még sok mást is. Biztos 1-2 szer hibáznak mint mindenki na de azért ne már
Nem Moore's Law Dead színvonal. Az meg hogy általában az ár-érték mellett kardoskodok hadd ne legyen fanság. Mint mondottam fele-fele arányban volt CPU m is eddig és 60% os az AMD arányom nem 100%... S nem hírezek naponta 10 et apró kis hülyeségekről is AMD vagy NV kapcsán épp ezért. -
hahakocka
őstag
Mivel a Cyberpunk főleg RT vel együtt totál NV-re optimalizált, NV-vel együtt fejlesztett sponsor game nem csodálkozom hogy ott nem fogy el. S nem UE5 engine-s
ami mostanában kapja a savat. Annál a Cyberpunk is kevésbé éhes. S ritkábban szokott pedig stutteringelni mint az UE5 gamek fele kb.Ha ezen programokra használod értelemszerű arra eleve NV t kellett volna venned. (Blender stb) Én most ahol néztem az árakat 20e FT difi van ennyit megér a +15% átlag és a +4gb vram ez lassan kb egy 3-4 fős mozizás kajálással. 222-230e ért vannak most 5070-ek a 9070 pedig 242-250e ért.
5070 vs 9070 árak itthon amúgy: 222-230e 5070 , 242-250e 9070
-
hahakocka
őstag
Egy kevesebb rammal rendelkező kártyára, mely 15% al átlag gyengébb is de sok játékban az 50 testes Techtestersnél jó sok gamenél 20%+ a 9070 előnye, miért éri meg lefelé váltani? Eleve használtan el tudtad adni jobb áron hogy ne legyen így + költség?
Ha ezen programokra használod értelemszerű arra eleve NV t kellett volna venned. (Blender stb) Én most ahol néztem az árakat 20e FT difi van ennyit megér a +15% átlag és a +4gb vram ez lassan kb egy 3-4 fős mozizás kajálássalFSR4 már azért nincs messze minőségben bár gamefüggő is ahogy a DLSS4 se minden gamenél tökély a Framegen se rossz bár nem 4x szeres de az gyengébb is igazából minőségben viszont mint a kevesebb FPS es 2x változat. Jó sok videót véleményt néztem , ami hátrány az FSR4 nél hogy még kevesebb játékban van jelen mint a DLSS4. De nemrég lett +100 gameben engedélyezve amúgy driverben.
-
hahakocka
őstag
Hát akkora 'fan vagyok' mit mondottam vala, hogy eddig 4 NV m is volt s 5 AMD m, és 6 éve nem vettem új kártyát
(Prociknál meg fele fele 4-4) Mások itt akkora fanok hogy alig remekve várják mindig az új kártyákat s azonnal cserélnek akkor ?
S nem írok naponta 10 hírt hogy a AMD 3. ik segédprogram,a az NV 200101 segédprogramja épp milyen dolgot ad mint mások. Kicsit el vagy tájolva.
Nézd meg a nagy youtube tesztelőcsatornák értékeléseit 9060XT t tartják a legjobb ár értékűnek most jó ideje persze csakis a 16GB ost a 8gb os szart se ér azon az áron.
Stílusodért meg + pacsi pont jár. -
hahakocka
őstag
Jobb lett volna egy 9060 XT 16gb al 150e körül van most, (A 8gb os meg 120-125e) de néha 145e ért is fogható. Vagy sürgős volt s jó áron ment a sima 5060? A dsima 5060 nál jobb mindkettő s a 16gb ram se rossz hapl 1440p n akarsz tolni pl RT kötelező ON gameket. (Indy game, Doom Dark Ages stb) 5060TI 16tb meg majd 200e az drága s 2-3 % al ha jobb RT ben szintén nem egy 5090 erő.
Végül én megvárom a 10000 es AMD ket (Elvileg VGA és proci is ez lesz vagy 1000 es névvel s +2-4 mag jön 6-8 magos procikhoz , a VGA +100% RT erő, +30% Raszter) meg 300 as Inteleket és 6000 es Geforceokat talán jövő év végén jöhetnek addig elleszek MINI PC-vel meg a 6 éves géppel :
Vicces Titan Quest 2 UE5 ös game ami szinte nem kellett volna menjen vele is megy talán FSR el ha jól emlékszem, pedig régi RX 5700 asom van.
Most amúgy is elment másra a félretett pénz sajnos de ez is kellett már sajna. -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
ASROCK, Powercolor, Sapphire ,Gigabyte is van a 270-285e kategóriáig. (Steel Legend pl 270490 ft ért) A fehéret biztos a mi biztos pedig rá kell néha kérdezni van hogy az is és a sima változat is megtalálható egy típusból ha van mindkettő féle. Van hogy nem írják ki a fehéret is pl.
9000 es széria néven is vannak ám hirdetések ne csak 9070 9070xt ként keressetek. -
hahakocka
őstag
Percenként nem néztem a változásokat így 10 órás munka mellett, de a HA-n több megbízható helyen is találhattok ott olcsó 9070xt-ket ár értékben a legjobb most ott venni. Vagy pár hónapos vagy vadiúj. Azt nem láttam hogy pont fehéret keres azt kutatni kell sokszor pont elfogy vagy épp sok darab van mert nem veszi épp senki, s ezért sok maradt raktáron az eladóknál (Nem mindenki szereti a fehér VGA-t). Mint mondottam sok ismerős eladó a HA-n akikkel néha cseverészek, s most is elég szépen árulják a 9070-9070XT ket. Amikor elfogy akkor van egy kis megakadás. Aztán kapnak új darabokat. Ennyi. Eddig is így volt ez. Jobban vitték mint a 5070-5070Ti -kat most hogy azok olcsóbbak lett azért picit módosult de eddig a 9070 , 9070XT-k voltak a sikeresek ott. Ez a folytonos negativitás azért nem semmi. Nehogy negyediglen is igaz legyen bármi , amit bárki is ír valamit
Mind mese és mátka
Az árak meg 270e-285e ig azért elég sokféle kártyát lefednek. 5e ft difi ha épp változik meg nem tétel itt ezen kategóriában szerintem így is jó az ár-érték -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
AMD nem farkas nem harap. Ahogy a CPU szegmensében fejlődtek nagyot, VGA knâl is egyre közelednek NV re RT Ben, FSR4 el a àr èrtèkben S vramban most is sokszor jobbak. 9070 240-245e a erősebb S több vramja van ajánlom a Techtesters 50 játèkos tesztjèt. HA n sok fèlèt talàlhatsz Sapphire XXX Powercolor ASRock.
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
240e-245e ért van 9070 is HA n sokféle
De a 9060xt 16b os,155e-160e ért van ha spórolni akarsz. Annyival ezen azonos kategóriában meg nem jobb szerintem DLSS-FSR-t tekintve az NV hogy megérje de te tudod. 10% max RT ben DLSS el az előny. FSR4 is már egyre több gameben van lesz is év végéig. 5070 is jó lehetne 230e ér de a 5060ti meg a 9060xt is 16gb os ahogy a 9700 is. Többet kevesebb vramért én sose fizetnék olyan kártyánál ami ki is használja 1440p-4K ba vagy munkára. -
hahakocka
őstag
Nekem 2600x em van 6 éves
12600KF el még el is lennék most. UDNA t nem a csoda miatt várom csak mert tuti jobb lesz mint az előző gen szokás szerint gondolom nem lesz rosszabb 
S akkor már inkább azt veszem meg ha úgyis kell egy laptop vagy mini pc is azt akkor most veszem meg ennyi cseréltem
időben.De azt láttad hogy azért RT be pl szépet javult az RDNA 4 és ha az egészet most új alapokra helyezik javulhat pl még nagyobbat a duplázás RT ben azért kételkedem én is.
-
hahakocka
őstag
Néztem HA n megbízható forrásokból a 9070 és 9070 XT-k árai szépen lecsökkentek.
9070 245e-275e ig mindenféle
9070XT
270e-315e ig mindenféle
Hát így már nem éri meg az 5070 se újonnan. Persze aki eladja a már meglévőt Superre váltva az megérheti kis ráköltéssel bár azért az 1-2 fps ért nem tudom megéri e majd. Meg 1-2+ gb ért a konkurenciához mérten. Ha így megy tovább, addigra a 9070 200e lesz vagy anyyi se a 9070xt meg 220-230e. Super meg tuti nem lesz olcsóbb mint a sima 5070 MSRP je, mivel ezúttal 3-4 helyen is változás van kb? Ram, MHZ és egyéb adatok még asszem -
hahakocka
őstag
Én végül az új hírek okán megvárom az új Procikat (+2-4 mag kb minden szinten AMD nél) meg az új UDNA vga-kat jó híreket hallani ha a fele igaz már jól járunk. (+25-30% Raszter, dupla AI és RT erő s lesz ezúttal 6090 ellenfél is bár engem az a csúcs kategória nem érdekel
az ára okán meg fogyasztása s mérete okán). Inkább laptopot vagy MINI PC t veszek most mert rég kell egy 2. hordozható gépecske. 780M-es 8845HS vagy 7840HS es gépeket néztem mert elég jó áron vannak MINI PC ben 205e től kb Laptopba olyan 280-300e 32-40gb ram 1TB SSD, erős 8 magos proci nekem ez elég bőven. Úgyis főleg csak Heroesra lesz kb az meg mind megy az új is ezzel ismerősöm playstestje akadás nélkül highon ment ilyen mini pc n. -
hahakocka
őstag
Inkább 155-160e ért 16gb os RX 9060XT akkor már 10-20e ft nem difi azért hogy akár 1440p be is tolhassátok a dolgokat s picivel erősebb is amúgy a kártya alapból. FSR4 is egyre több gameben van. RT re meg egyik ilyen közép-alsó kategóriás kártya se igazán használható élvezhető sebességgel, bár ott a MFG de ahhoz meg kell mindig legalább 60-80 fps natívban arra szintén nem mindig elég erősek e kártyák főleg 1440p ben.
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
A nagy része hatalmas és még sokat is eszik 330W-350W az agyon gyári OC zés miatt és még hatalmas a méretük is. Remélem lesz teszt hasonló a sima 9070 ekkel is. Az jobban érdekel továbbra is. 10-15%+ erő többlet, nem ér meg szerintem +110-120W ot és sokkal nagyobb méretet s ennyivel több hőtermelést. 220W ból meg elvan a 9070.
Viszont tényleg sok helyen csak 20-30-40e ft a difi a két kártya (non XT-XT) között sajnos. -
hahakocka
őstag
150e-160e ért ki tudsz fogni 9060xt 16gb al. A 8gbos változata ennek és az 5060Ti nek némelyik játékban FHD ba se elég, de 1440p n meg kizárt mindkét VGA ellentétben a 16gb os variánsaikkal
-
hahakocka
őstag
5070 et nem sok teszten , helyen ajánlják inkább az 5070Ti-t és a 9070-9070xt -t. Árban javult most az 5070 végül de egyszerűen teljesítményben, vramban és a gyenge driverekben mostanság alulteljesít s azt a 20-30e ft-t így már nem érzik sokan megérősnek.
BigBear: CW BÁRHOL s bárnikor lehet tök mindegy milyen kártya AMD vagy NV, vagy hogy Asus vagy Sapphire vagy MSI stb Ezért váltani hülyeség szerintem ez kb lutri kateg . Max egy kártyacsere ha zavar. Nekem is volt egy CW s kártyám Asus most akkor az Asust azóta kerüljem? Volt NV-ből egy Asus és egy AMD-s is. De pl ismerősöknél meg tökéletes volt ugyanaz a féle VGA.
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Nekem 4 féle AMD kártyám volt s sose volt gond még tavalyi év végéi játékok esetén se valami user error lesz az sorry. Rosszul pakoltad fel a drivereket? Nagyon sok barátomnak van 6600xt je, 6800 a semmi bajuk s ők NV ről váltottak 1.5-2 éve egy full AMD konfigra Intelről amúgy. IT-sek, kollegák és barátomék. Tudom majd jönnek a nem mondom mik és mondják nem igaz de magasról teszek rá mit látnak bele illúziókba ezek tények attól hogy nem hiszik el. S azóta csak dicsérik az AMD-ét mert nagyon jó ár értékkel hozták össze a konfigokat és semmi bajuk s előtte sose volt AMD jük 10-15 évig legalábbis.
Lehet windows hiba is , vagy rosszul lett felrakva a driver, vagy előző AMD-ből vagy az NV driverből ha korábban arról váltottál, még maradt fent a gépen esetleg annó driver rész szerintem. Vagy a beállításokban egyszerre mindent bekapcsoltál és ott volt valami gikszer. Van Windows update összeakadás még esetleg , egyszer ez volt egyedül nálam de gyorsan megoldódott. S ez Windows sara -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Jaja a PT még tényleg a jövő jelen miatt pl nem érdemes PT miatt venni drága kártyákat. Max NV részvénynövelő érdekből

-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Ezek főleg FSR4-DLSS4 el szerintem már 4K képesek is ha megnézed a teszteket 80-100 fps is kijön FSR-DLSS el. Persze game függő ami szarul van optimalizálva az talán 1440p n se lesz ennyi. Stalker 2 khmm pl vagy Black Wukong de az legalább szép is ellentétben a Stalker 2 vel.
-
hahakocka
őstag
9060xt 153-155e ért (HA-n) már van 16gb os(Árukeresőn is 159e, 5060ti 2-3% al ha jobb 194-200e ért) ) , a 8gb os 9060xt-5060ti ket felejtsd el. Ha veszek egy vadiúj kártyát én nem örülnék ha már low-mediumon kell kezdenem a karrierjét, az ajánlott felbontásán is.

-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Hát ha a user mint a kisgyerek nem tud várni 1-2 hónapot se vagy egyszerre szeretne megszerezni és kitolni '200' DLSS képes játékot hajrá ha van rá szabadidő! Ha pedig úgyis csak 1! játék (akár multiplayeres) dönt ami épp DLSS4 akkor vegye amiatt csak a Geforce-t és kész.Egyikünk se tudja 100% ra előre se NV se AMD mit fog kihozni 8 hónap múlva pl csak a híreket, híreszteléseket tudjuk max vagy az upcoming hivatalos címkéket. Rednote -ot is egyelőre csak megszellőztették kb
-
hahakocka
őstag
5070 9070xt hasonlításban persze nem az, de a 9060xt-t nem is kell ahhoz hasonlítani az a 5060-5060 Ti ligában játszik. Jó hogy nem a 4090 , 5090 kategóriával mérjük össze akár árban akár erőben.
Továbbra is FSR4, DLSS4 ről volt szó nem általános DLSS1-4 ig mennyi játék támogatja stb.
Az árak pedig Amazonon és HA-n ott vannak van akivel eladóval heti kapcsolatban vagyok ismerek is párat nekem írhatsz amit akarsz én is onnét fogok venni ahogy 5.5 éve is. Főleg hogy ezúttal 1-2 metró megálló lesz kb onnét ahol lakom így ha gond is lenne gyorsan megy a dolog de eddig se volt gond szerencsére, főleg mert nem Kis Jóskától vásárol az ember ahogy régen a Vateran se hanem megbízható emberektől vagy cégtől. Gondolj a másik oldalra ha el akarnál adni valamit benned egy ismeretlen meg fog e bízni? Na ezt mindig fel kell mérni. -
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Ajánlom a Techtesters 45 játékos tesztjét tudod a holland csajszi ott láthatod részletesen azt a '10%' ot a legtöbb játéknál bőven több.
262e a Challenger HA n s Amazonon van NEM Allegro és megbízható eladó 1000 ++ csakis. S a plusz ram is ér 20e ft ot meg az erőtöbblet szerintem.
5070 et nem sokan ajánlották a teszteken ha nézted annó mikor megjelent. Legjobb esetben egy átlagos plecsnit adott 1-1 teszt.
A 9070 jobban is fogyott kezdetekkor több is volt belőle és jobban fogyott legalábbis itthon ezért van szerintem most ezen az áron. Eladó ismerőseim tapasztalata hogy nem nagyon veszik a 5070 5080 5070Ti ket. Ami eddig nem volt jellemző hogy 70-80 ast ne kapkodják el 2-3 éve pl.700: Hát ezt nehezen hiszem én 110-120 ról tudtam ez kicsit lódításnak tűnik ja mert ez a DLSS1 óta számított? DLSS4 ről volt szó.
FSR4 nél továbbra is ott vannak a FSR3.1 képes gamek még pluszba a 65 höz és az a 10 is jön 1 hónapon belül update-el. 1 hónapot csak tud egy felnőtt várni vagy nem?
Buster : Ezt FSR4 re írtad a 125 öt? De ebbe beleszámítottad a 3.1 eseket is?A Rednote al fejlődni fog még az FSR4 is és elég sok szakértő (kinek ki menyire az) pont dicsérte, hogy alig van difi van ahol szebb is a kép a DLSS4-nél de kisebb a + frame, ez game függő. 7000 es kártyákra is driverben elvileg jönni fog az FSR4 támogatás
, moddolva már pár tech őrült csinál egyet de kb alfa állapotban.
Persze lesz még biztos bőven DLSS4 es game NV oldalon is lehet sose éri utol DLSS képes játékok számát, de ha nagyon közel lesz hozzá már teljesítmény 1.5 éves lemaradással. S olcsóbban nyújtva. -
hahakocka
őstag
Tesztek alapján pont a legjobb az ár értéke az alsóbb-közép kategóriában. Egyedül annyi hogy még kevesebb FSR4 képes game van de folyamat növelik és a 3.1 es játékokkal is használható. De amúgy 35-40e ft al olcsóbbak a 16gb os Sapphirte Powercolor, Asrock kártyák mint a 5060 Ti 16gb.
A 8gb os 9060xt és 5060ti felejtős ár értékben is és erőben is. -
hahakocka
őstag
Én 9070 et vennék meg fogok is elvileg ősszel, de az már messze van a te célösszegedtől. 260e.
Nekem is ez lesz a legdrágább kártya sajnos eddig de nem 1-2 évre akarok kártyát venni mint ahogy mindig. Aztán megint cserélni még ha eladom használtan is 1-2 évente nem akarok költeni csak GPU ra.
3080 erősebb lehet de az új játékoknál azért általában az újabb vga-kra optimalizálnak ha még ennél kisebb kategóriás is. A DLSS4 úgy tudom legjobban az 5000 es kártyákkal működik s utána szépen sorban 4000 esekkel majd a 3000 essel de nem épp arra találták ki. FSR4 is csak a 9060xt n megy az meg most 160e szintén.
Csoda hogy VADIÚJ 3080 at találtál így manapság még.
ggbuffon: Miért vettél akkor 7800xt-t annó? Ha nem vagy vele meg AMD vel megelégedve?
250+ remélem hpgy őszre lejjebb megy majd még én se szívesen költenék ennyit de 300e feletti +100W TDP --s XT-t, meg 400e-t egy 5070Ti ért meg még inkább nem.
Azzal mit ferdítettem, hogy szűkül az olló az FSR4 (+3.1) es képes gamek és a DLSS4 esek közt? -
hahakocka
őstag
Eltűnt amit írtam furamód. No 75 játék támogatja az FSR4 et és ehhez hozzájön még a 3.1 es képes játékok sora ezzel kb 100 fele lehetnek pontos számot nem tudom de a DLSS4 mennyi játékot támogat 110-120? Több de nem a duplája. Év végéig elvileg 100 FSR4 képes game lesz majd persze kiderül. Plusz a 3.1 esek meg jön a Rednote is akiknek szükséges lesz rá. Erre mondtam a szűkül az olló. Több game van DLSS 4 el jelenleg még de hát ott a 1-1.5 év fór is. Azt lassan lehet ledolgozni.
Na most mégis behozta 5 perccel később ahogy látom.... Mi történt?FSR4 sikeres lett így gondolom hogy nem éveken át fognak rajta pihengetni hanem adják a supportot folyamat. Lesz pár hónap difi de ennyit megér hogy ne monopol helyzet legyen továbbra is és nagy felár szerintem. Én amúgy se tolok egyszerre 100 game-el időm se lenne addig tolom a másik számomra kedves akár FSR4 képes game-el. Amíg esetleg nem érne oda az FSR4 a másik game-re. De még nem volt FSR képes kártyám szóval majd csak ősszel tudok arról nyilatkozni .
Igen de mondom a 3.1 eseket csak át kell állítani Driverben úgy a 100 közeli AMD n is megvan ehhez nem kell mókolós szoftver se. -
hahakocka
őstag
Év végéig 100 játék lesz FSR4 el (most 75 van 1-2 játék ebből nyáron kap frissítést) és ehhez hozzájön a 3.1 es játékok sora melyek már most is elérhetőek FSR4 re driverben. Erre mondtam szűkülhet az olló. Jelenleg mennyi 110 játék van DLSS4 el?
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
FSR4 egál képet ad már állítólag mindenhol dícsérték és 75 játék használja már majdnem plusz a 3.1 esek is képesek rá. DLSS azért még persze picivel több gameben van de ez fokozatosan szűkülhet. 9060xt 16gb 160e míg a 5060Ti 16gb 200e közelében
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
Csalóka mert ha jól láttam, performance módban volt nagyon jó a PRIME Quiet biosban már nem ott a 3. legnagyobb hő értéket hozta. Steel Legend szerintem a best így nézve a grafikont.
Az Asrock Challenger gondolom ennél gyengébb hűtésű de még olcsóbb kiadás? -
hahakocka
őstag
[link]
Daniel Owen részletes nagy összehasonlító tesztje 5060Ti gb vs 9060xt 16gb
Hol egyik jobb 1-2 fps el hol másik sokszor egál konkrétan talán annyi, hogy az 5060ti 1% low FPS ei néha sokkal alacsonyabbak valamiért pedig azonos a vram. Kb az ár dönt melyik olcsóbb éppen. RT vel FSR el sok mindennel tesztelte a kártyákat Daniel. S itt látszik hogy a 16gb által mehet high RT akár vagy MFG, FSR minden nem gond. A 8gb os változatok mindentől behalhatnak. S sokszor 50-60 fps el megy így FHD ben. 8gb al akkora FPS esések lennének és max. mediumon. 1440p n persze már nem menne a kártyaerő felezések és a 128 bit miatt olyan jól. -
hahakocka
őstag
FSR4 is már van sokak szerint DLSS4 szint, de kevesebb játékban van most asszem 75 eddig de év végéig elvileg bővítik tovább 100 ig.
5080 al 4K ba játsszas Buster? Gondolom. Mik a tapasztalatok?
-
hahakocka
őstag
Akkor 5070 FSR4 el 250-260e èrt van bőven. A 9070 270-280 de HA N van 265e èrt is. Foramax boltban is olcsóbb. Azèrt ott van egy nagy % erő difi a kettő közt meg plusz vram.
-
hahakocka
őstag
Daniel Owen tesztjèben stuterringol a 8gb FSR on is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Windows 11
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Képregény topik
- ASUS routerek
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az új gépen már az lesz. Addig is a jó kis erős MINI PC men Win 11 van