Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Már csak te hiányoztál...
(Bocs
)
Adobe felhasználást írt, ahol tetszik vagy sem, a NV kártyák messze jobbak.
Premiere Pro-ban a sima 5070 elkeni a 9070XT száját, After Effects-ben meg az AMD kártyái említésre sem méltók.
Content Creation-re Nvidia. Pont.
[Puget CC - 9070XT review]
Ha kap 200e körül 5070-et (egy-egy példány bukkant fel, nem egyszerű), akkor az érné meg a legjobban.
Ha játék az elsődleges, akkor 9060XT -> 5070 -> 9070XT -> 5070Ti szerintem ami megérheti. Az 5060Ti-t kihagynám, az 5070 árban nem annyira vészes, de teljesítményben elég nagy ugrás. -
válasz
hahakocka
üzenetére
Sapphire Pure. De legalább hallom a játékot teljes terhelésnél is. Az előző Asus Dual RTX 3070 elég hangos, szintén két ventilátoros.
Konkrétan a meghajtókat tartó keretet ki kellett vennem, és az 5,25" meghajtók helyére tenni
Most csak úgy ott van, rögzítés nélkül, ahogy az SSD-k is. Ez a Thermaltake Matrix VX ház sem egy mai darab, de szeretem. -
bgombos79
tag
-
Peetey91
senior tag
-
CJ4567
nagyúr
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Jah és lett azóta egy VGA kibeszélő offtopic, ahol egy fokkal lazább a moderáció.
Ajánlom, ott aztán mehet a vita!
-
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Már ezerszer kitárgyaltuk, ne menjünk bele.
Sapphire kártyát vettem, picit 300 felett.
Volt CV, rájöttem, hogy amire nekem kell arra mégsem olyan jó, drága, bőven elég lesz a kisebb. Visszaküldtem, 3 nap alatt visszajött a lé, vettem egy Prime 5070-et kicsivel 240 alatt. Ennyi. Azóta is öröm és bódottá.
Most ÁK 5070 ~ 230e-től, 9070 ~245-től, 9070XT ~280e-től indul. Hivatalos, rendes, bolti, hazai árak.
FSR4 jó irány, de a támogatás még mindig gyenge DLSS-hez képest.
FG tök jól működik, én vén vagyok, nem is veszek észre semmit FG meg sima game közt.
De még1x, ha valaki csak játszik, raszter a lényeg, 9070XT brutál jó.
Nekem 1080p UW-re totál felesleges, blenderhez meg gyenge az 5070-hez képest.
ui. mikor veszel kártyát? Az NV ekézésed és AMD dicsőítésed évek óta tart, ekkor-akkor veszek kártyát, de még mindig semmi. De osztasz, mintha lenne tapasztalat is...
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Ajánlom olvasd vissza az idei teljesítményed a fórumon, elég ez a topik. “most már tényleg veszek 9070 kommentből” ha nem volt fél tucat, de lehet keveset mondtam.
Klasszikus esete annak, hogy járatod le magad a saját szövegeddel, és közben nem tudsz hozzátenni semmit a fórumhoz + a fals félinformációk terjesztése. Remélem képes vagy javulni arról a szintről.
u.i.: nem miattam lettél kiszürkítve, én nem riportoltalak, ha megkérdeznéd. -
-
parandroid
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Ez ennyibe kerül már egy ideje… Pont alább linkeltem a mindfactorys árakat, 9070XT-k kb egy hónapja már vannak 650 EUR körül. Nagyobb a piac, és csak 19% az áfa, nem
27%31,5%.p
-
Busterftw
nagyúr
-
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Elárulnád mi a r.g.f.ért csinálod ezt? Mutasd már meg, hol 240-245e a 9070? Hivatalos, hazai, normális boltban, garanciával. A lőtéri döglött széttrancsírozott 3 éve elrohadt kutyát nem érdekli, hogy valamilyen dzsunka féláfás kapugaranciás fórumos shopban egyszer felbukkant annyiért, vagy használtan mennyi.
Most, ÁK, hazai, hivatalos logolcsóbb ár ~ 268-275e Ft. [ÁK 9070] (A negatív céginfós, 2023-as nulla árbevételű kamucég Cyberdepo-t hagyjuk...). Pont. A többi csak duma. -
GEIL
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
AMD procim akkor volt utoljára, amikor az aktuális P4 helyett Athlon64 2800+-t vettem és nem bántam meg, mert még picit húzni is tudtam rajta és szépen tette a dolgát pár évig.
Aztán a GeForce 6600GT-t cseréltem egy Radeon X850xtpe-re és egyértelműen azt sem bántam meg.....akkoriban Unreal Torunament99/03/04, Quake3, Doom3, Need4speed Most Wanted / Carbon...stb volt nálam terítéken és kiválóan vitt mindent az a konfig.
Azóta viszont egyáltalán nem szavaztam bizalmat AMD alkatrésznek, pedig negatív tapasztalatom nem volt, de mindig inkább másik gyártót (Intel és nVidia) választottam.Azért visszasírom a 90-es évek végét és 2000-es évek elejét. amikor még volt választék és alternatíva egy gamernek is....nVidia, AMD/ATI, Matrox, 3Dfx, S3....stb stb.....volt miből választani.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Tudom. Mi is 9070-et vettünk, 240K. De aki nagyon akarja és rá vén feszülve a DLSS-re, meg az NVIDIA márkára, annak hiába írom. Illetve sokan vadonatújat akarnak, azoknak sem pálya más, 2- 3 hónapos használt kártyája.

Busterftw ennyi.
_drk ezt nehéz megmondani de általában mindig az NVIDIA eladók akik jobban tartják az árakat, pont a fentebbiek miatt. -
_drk
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
Én is azt nézem, hogyha már olyan 120-140 körül van az 5060, akkor már 165-ért egy pulse9060xt 16gb nem rossz vétel. Az meg már 5060ti-tól se nagyon marad el ami meg 200... Nyilván Nvidia feature-ok..
Most ahogy nézem YouTube-on a különféle teszteket, ott nagyon no buy kártyák a 8Gb-os modellek. Azt látom, hogy itt meg már PH-n azon megy a vita, hogy annyira nem szar az.
Még nyilván azt, hogy pocsék a helyzet. Én is jókor akarok venni VGA-t...
-
jeffreybboy
tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem ért volna meg nekem 9070 35-40 ezer pluszt. Fej fej melletti kártya, hűvösebb az tény. Lehet ventus idézőjelesen lerosszabb választás volt, de olyan áron tudtam kiszállni egy 4070 ből hogy kb hülye lettem volna nem eladni. Szóval ami driveres gondokat érinti nem tapasztatlam egyáltalán.
Ventus teszi a dolgat igazából , 9070 árazásban lejebb lett volna azt választom. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
230k kornyeken februarban akkor 7800xt volt ujonnan a legjobb vetel. (5xxx ek dragak es nem elerhetoek, 4xxx szeria hasznalt ara is elszallt, 9070es szeria nevetsegesen draga volt) Es a mostani arakat nezve is teljesen vallalhato alternativa.
Masreszt en folyamatosan csereberelek, csak most epp a gyerek viszi el minden idomet, igy maradt egy ideig.
Harmadreszt az en igenyeimnek most tokeletesen megfelel ez a kartya, 1440p-ben mindenhol tudja azt amit kell, nem nagyon tudnek most mire valtani. Nalam a fix 60fps a merce nemerdekel a 144hzem sem, es ezzel en nagyon boldogan egyutt tudok elni mert kb kompromisszumok nelkul tudok jatszani szinte akarmivel.
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem érted. Még mindig nem érted.
Minden 2000 feletti Nvidia kártyán megy a legújabb DLSS Transformer modell, pontosan három klikk kell hozzá az Nvidia appban: Cím kiválaszt, DLSS last modell kiválaszt, apply. 700+ játékban.
DLSS4 az ehhez képest a framegent adja plusszban. Ott is vezet az Nvidia.
FSR 4.0 az hány játékban van? 70-80 játékban megy perpillanat, és az is csak a 9070/9060 szérián.
Milyen ollóról beszélünk? Egy Atlanti óceán mértetű szakadék van a 9070/9060 FSR 4.0 felskálázás és a DLSS Transformer felskálázás által támogatott címek közt és a kártyák száma közt.
Jah hogy a júzer majd cserélgeti optiscalerrel a dll-t, hogy működjön az FSR 4.0 pár régebbi FSR 3.1 címen? Tessék, lehet barkácsolni.
A framegen DLSS 4.0 és FSR 4.0 közt kisebb az olló, és minőségben is jó az FSR 4.0.
De az összkép még mindig olyan, mintha egy ringbe beeresztesz két bokszolót: az egyiknek 44-s a lába (FSR 4.0) de van vagy 65 kilós pehelysúly (70-80 támogatott címek száma), a másiknak meg 45-s a lába (DLSS 4.0) de mellé 110 kilós ultra nehézsúly társul (110 DLSS 4.0 + az összes többi a fejlettebb DLSS-sel).
Nah, perpillanat ennyire nagy a különbség az Nvidia DLSS és az AMD FSR közt.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
"Ezt FSR4 re írtad a 125 öt? De ebbe beleszámítottad a 3.1 eseket is?"
Nem, DLSS 4 jatekok, majusi helyzet +10 jon. A Techtesters tesztjeben ugyanaz a konkluzio a felskalazokrol, az Nvidia sokkal tobbet tamogat es konzisztensebben tamogatja az ujakat."Hát ha a user mint a kisgyerek nem tud várni 1-2 hónapot"
Most akkor 1-2 honap vagy ev vege? Mert az ev veget mar marcius ota mondod."Egyikünk se tudja 100% ra előre se NV se AMD mit fog kihozni 8 hónap múlva"
Persze, csak kettonk kozul itt te josolsz pozitivan az AMD-rol, meg kijelnetted hogy zarul az ollo es ajanlgatsz kartyat elore, hogy majd hogy lesz ev vegen... -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
"Azzal mit ferdítettem, hogy szűkül az olló az FSR4 (+3.1) es képes gamek és a DLSS4 esek közt? "
Mert ugy probalod ezt feltetlezni, hogy konkretan nem tudod elore, es ugy csinalsz, mintha az Nvidia ezentul nem tamogatna tobb jatekot DLSS4-el.
Az user azzal nincs kisegitve, hogy majd, talan, esetleg ev vegen mi lesz."Ezt FSR4 re írtad a 125 öt? De ebbe beleszámítottad a 3.1 eseket is?"
Nem, DLSS 4 jatekok.A Techtesters tesztjeben ugyanaz a konkluzio.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Mindig másra válaszolsz, mint ami írva vagyon és mindig máshogy idézed önmagad.
Én ezek közül "9060XT, 5070, 9070XT" a 9060XT-re írtam, hogy egyáltalán nem az a legjobb ár-érték-arányú kártya.Fentebb pedig: Nem azzal ferdítettél, hogy szűkül az olló, hanem azzal ahogy leírtad hogyan és milyen mértékben. Minden szám (árak, játékok stb) amit leírtál a valóság közelében sincsenek.
-
-
-
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Már megint folytatod az ámokfutást?
Az a 75 az 65. [FSR4]
DLSS támogatás ~ 700 [nvidia] , vagy 648 [GGdeals - games with DLSS] (natív DLSS4 mfg 163 [link] )
Csakhogy a DLSS régebben is jó volt, ellentétben az FSR3.1 és régebbiekkel. Illetve ott van driverben(!) a DLSS4 ovverride, nem bohóckodás valamivel, ami vagy megy, vagy nem, online játékoknál konkrétan nem használható.
Árakban megint dobálod a légből kapott meséket.
9070 Pulse [link] boltban ~295e. Sok sikert az Allegro ki tudja milyen eladójához, ha vissza kell küldeni (ott 273).
9070 Challenger 284e. [link]
Hol is van az a 262?
5070 meg ~240e. [link]
Ez nekem nem 20e Ft, hanem 20%.
Teljesítménykülönbség még mindig ~ 10%.
-
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
De ez teljesen mindegy, mivel a dlss korabbi verzioja is mar jo volt, az amd kb most erte utol. Tehat akinek van egy normalis 4xxx kartyaja amivel elegedett, emiatt nem hiszem h szukseget fogja erezni a valtasnak.
Nalam pl a 7800xt-vel ugye nem ez a helyzet, ugyanakkor en elbol nem veszek 250+ os kartyat, ha meg vennek akkor az egeszen biztos h nem amd lenne.
Egyebkent a korabbi fsrel is ezt csinalta az amd, igert fut fat, aztan eltelt egy ev mire elkezdtek szallingozni a jatekok..a minoseget meg ugye hagyjuk is..
Felolem egyebkent mindenki azt vesz amit szeretne, arra probaltam felhivni a figyelmed, h ne torzitsd a valosagot.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
SteamDB-n FidelityFX-re szűrve
DLSS-re szűrve
És ami legszomorúbb, hogy több játékban van a Steam adatbázisa szerint XeSS, mint FSR.
És ami itt nagyon fontos: A népszerűbb játékok nagy részére már van DLSS transformer/DLSS 4 override. A legútóbbi NV driverben 45 játék kapott hivatalos támogatást, ami önmagában majdnem annyi, mint ahány játék (65) használhat összesen FSR4-et.Jó dolog az FSR4, én is szeretném, hogy terjedjen, de amíg az ember azt látja, hogy az NV oldalon a játékai nagy része kapott DLSS 4 támogatást (nálam pl. jelenleg minden letöltött játékom DLSS 4 támogatott már), AMD oldalon pedig sajnos OptiScaler-el kell szórakozni (engem nem zavarna, mivel a DLSS 4 első pár hónapjában NV Inspector-t használtam, hogy több játékra engedje az override-ot, de sokakat ez visszatart), addig nincs miről beszélni.
#190601 hahakocka [link] "kicsit" több, mint 110. Állítsd át a szűrőt NV, T-re, és látni fogod, hogy elég nagy még mindig az olló.
-
Sdi
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
Ha ez a teszt értékelhető és a srác nem AMD "barát", akkor a linket dobd be ebbe a topikba, mert itt leszólják a 9060XT-t.
-
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Az a nagy erő difi az 5-10%.
Tagadhatatlan a 16GB memória előnye természetesen, de ha a friss Tom's tesztet megnézed, 1080p-ben átlagban ugyanott vannak, 1440p-ben ~ 8% a 9070 előnye, 4k-ban pedig 11%.
A jelenlegi árak pedig még mindig az Nvidia felé húznak, ÁK-n a legolcsóbb 5070-es 241e, míg a legolcsóbb 9070 280. Vagyis ~16%-kal drágább a 9070.
Hozzáteszem, bármelyiket is választja valaki, rossz vételt szerintem nem csinál (ja de, 9070-ből a simának a jelenlegi áron semmi értelme nincs, nem is értem az AMD árazását.)
A későbbiekben pedig az elmúlt évek tapasztalata alpján az Nvidia sokkal kedvezőbben fog öregedni -> az AMD többet veszít árából. -
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Persze, hogy nem rossz a 16GB memória. De ahogy látod a teszteket, ahogy megjelenéskor, úgy most sem jelent szinte semmit a két kártya vonatkozásában, mert hiába a 6GB-tal több memória, ez 4k-ban sem jelent igazán előnyt a 6800-nak.
Voltakeppen ugyanaz a helyzet mint most egyes kártyákkal, hogy előbb futnak ki erőből mint memóriából.
Lehet írni példákat persze arra is, hogy elfogy a memória, de nem ez az általános és pár évig ugyanúgy mint az idezett kártyáknál még mindig nem ez lesz a döntő.
Ezért írtam, hogy túl van misztifikálva a dolog.
Ráadásul ha rákeresel, ill. idézték is, az Nvidia más tömörítéssel, hatekonyabban dolgozik, egyes címeknél 1-3GB-tal is több memóriát igényelnek a programok AMD kártyán futtatva. -
-
Davx97
újonc
válasz
hahakocka
üzenetére
Hát 175-ért a pulse inkább átlagos ezen még így is sok a nyerészkedés pl msi ventus 5060 ti iponnál 16gb most 200e 25k a javára de picit jobb (~5% teljesítmény) + jobb dlls4 így kérdéses. A 157e ft-os áron tényleg nagyon jó lenne. Ha azt is nézzük "msrp" áron 430 vs 350.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Szerintem a jatekok gepigenye ez vilagosan leirja, mi pontosan a rohoges targya?
Mar az is erdekes, hogy a HUB 5060Ti 8GB tesztje es a 9060XT 16GB teljesen mas.
A 5060Ti 8GB tesztben nincs is 1080p RT teszt ennyi jatekkal, Quality upscalinggel, kb csak 1440p/4K.Felteszem a 9060XT tesztben ujra lettek tesztelve a listaban levo kartyak, ott pedig 1080p RT Q upscalinggel, marpedig ott nem az latszik, hogy szenved a 8GB, ahogy te itt irod.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem, a 5060(ti)/9060(XT) launch elott es a tesztek utan arrol beszeltunk (ott a tobbi topik peldanak) hogy a 8GB igy meg ugy, bezzeg a 16GB.
Aztan kijottek a tesztek es terelsz, hozod az irrelevans savszelt meg a GPU erot."Ezt belátta NV is jön a 5080 super 24 gb al"
Az Nvidia nem latott be semmit, csupan launchra nem volt 3GB GDDR7 modul kapacitas consumer vonalra, mert mentek a datacenterbe.
Elobb jelenjenek meg ezek a kartyak."Rt kapcsán meg leírtam hogy 60 fps natív nincs meg RT vel."
Persze, most mar korrigalsz. AMD-vel lehet nincs meg, de a 5060ti 8GB igen.
Legyszives, tisztelj meg azzal mindenkit, hogy minimum utana jarsz a dolgoknak, mielott kommentelsz.
"Ne mondj a számba olyat amit nem írtam."
Ember, ezt te irtad, es 8GB vram nincs XX70/XX80 kartyan:
"Viszont a 8GB az már láthatóan rég nem elég még alsó kateges kártyákra se, RTX nevű kártyával nem fogsz nagyon RT zni FHD ba se"ollie
Ugy lesz. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Leirtal egy nagy terelest, amikor az adatok nem teged igazoltak. A megszokott.
Azt irtad, hogy az "RTX nevű kártyával nem fogsz nagyon RT zni FHD ba se".
Tobb teszt ezt egyszeruen megcafolja, amit irsz, az nem igaz.Azt kellene ertelmezni az adatokbol, hogy a 16GB-s AMD megint semmire nem megy atlagban a +8GB vrammal.
Semmi gond a velemennyel, a gond azzal van, hogy bizonyos adatok es tenyek utan a velemenyed nem valtozik, nem ismered be, hogy tevedsz folyamatosan, igy csak egy idegesito mantrava valik minden topikban, tonkreteve a szinvonalat.
Nem beszelve arrol, hogy erosen felrevezeto is pont azoknak, akik segitseget kernek. -
4264adam
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
a GPU erő miatt (nincs annyi fizikai számoló egységed) nem lett akkora FPS nem a bitek miatt (hiszen tudsz elég gyorsan nagy mennyiséget üríteni és másolni a tárolóból "VRAM"). Vram telítődés által okozott texture hiányosságok nincsennek és nem tapasztalható a frametime görbén nagy reccsenések sem tehát fluid.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Senkit nem erdekel a savszel.
Itt arrol jott ujabb bizonyitek, hogy bebuktad a vram narrativad, ismet, ahogy az az atlagolt tesztek is bizonyitjak."RTX nevű kártyával nem fogsz nagyon RT zni FHD ba se"
Ujabb hazugsag. Vegignezel te valaha egy tesztet vagy csak szokasos modon a cimig jutsz el?
Egyszeruen keptelen vagy erto olvasasra es adatot elemezni, majd abbol konkluziot levonni. Csak evrol evre beirod ugyanazt, teleszemetelve az osszes relevans topikot.
-
-
-
válasz
hahakocka
üzenetére
mert az átlag ennyit ér az mindig szar amikor itt is átlagoltok 130millió játékot amiben van egy zsebkalkulátorhoz elegendő teljesítményű is
valójában meg beállítás felbontás is lényeges 4k vagy csak 1440p
+elsimítás se mindegy dlss vagy dlaa vagy 4xMSAAde itt egy példa: wt dlss4 4k max undervolt 0.975V:
legalább 360Watt volt az és az msi ab meg a gpu-z nincsenek jóban nem egyformát mutatnak a feszültségnél
OC-val durvább 400W:
Aztán gyorsan hozzá is teszem ez vízhűtés mellett van.
Mert 400W az egy légkavaróval 80fok lesz a memóriáknál de hotspotot nem mutatja ott 90fokig felmegy ha valaki ilyen gpu intenzív játékkal játszik.
De nyilván TDP 90% az ajánlottak 360W max-al az ilyen kártyáknál ahogy gondoltad. -
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Bizony szomorú majdnem 10év eltelt aztán semmi előrelépés nem történt
Ha már doom nagyon idegesítő a fizika hiánya
Olyan mint egy beton pályán rohangálni kb ahova minimális festék patront adtak volna hogy oda fessék a lövedékeket.
A mach warrior robotos résznél van megcsinálva nagyjából normálisan hogyan kéne működjön de ott is korlátozott a pusztítás és nem tetszett hogy csak bizonyos távolságból működika gépágyú mert eltűnik az éterben a lövedék.
(De igen megmutatták tudnak ha akarnak) -
F-ECT$
titán
válasz
hahakocka
üzenetére
Az 5070 Ti, ami 370k-tól indul a 9070 XT-vel van kb egy szinten nyers teljesítményben, nem a sima 9070-nel. A 9070 XT meg 310k. (Egyébként a sima 9070 is inkább 280k, mint 265k most épp.)
Persze, így is van 60k különbség köztük, de szoftveresen / támogatottságban talán ennyivel előrébb is van az nvidia most.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Ecsém, te ezért pénzt kapsz vagy mi..?!
Egyébként az RTX 5070 TI már 371 000-ért kapható és akkor van egy normális VGA-d, ahol nem kell nézegetni, hogy melyik játékban teljesít jól vagy rosszul a VGA, mint az RX 9700 esetében, mert kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. -
bobalazs
nagyúr
-
-
PuMbA
titán
válasz
hahakocka
üzenetére
A legújabb infók szerint egyre kevésbé valószínű. Hardware Unboxed mondta, hogy a mostani Computex-en az AMD megint nem mondott semmi konkrétat, csak olyasmit, hogy megpróbálták, de nem jó az élmény a 7000-res kártyákon és sok meló lenne a lassú AI egységekre megcsinálni. A 9060XT erősebb AI-ban, mint egy 7900XTX.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
A DLSS transformer (és az FSR4 is) sokszor szebb képet ad, mint a natív TAA-ja a játéknak, mert megszűnik a mozgás közbeni elmosódás, vagy minimálisra csökken, és még az élsimítás része is jobb.
A legjobb eset az, ha van elég teljesítményed DLAA/FSR Native AA-ra, de ha nincs, akkor már nincs vesztenivalód azzal, ha bekapcsolod a felskálázókat. -
4264adam
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
ne írj, ha te magad nem próbáltad csak random youtube videót dobálsz be!
Most is CP2077-et játszom 5070TI-al:
Asphalt összes mod-al és Ultra HD Reworked Mod.
Max 14GB Vram modokkal.
1440p + DLSS Q + RT Ultra + FGDe még DLAA + 4mFG + összes mod is befér 15GB-ba.
Modok nélkül pedig a 12GB 4070 Super is jól érezte magát.
A lefoglalt memóriaméret és ténylegesen használt ismét egy másik témakör tárgya. De 4K-n is befér 16GB-ba mindennel -
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből: Az Eternal gépigénye persze, hogy nőtt, a sokkal nagyobb, részletesebb pályák miatt, sokkal több ellenséggel a képernyőn egyidőleg.
Ettől függetlenül megjelenéskor egy 1080p60-hoz max grafikán (TechPowerUp szerint) egy GTX 1060 elég volt, egy 1070 már 1440p60-at tolta, a 1080Ti már 1440p120-at, de egy RX580 is kitolt 67FPS-t átlagosan 1440p maxon. A RT később került be, csak tükröződésekre vonatkozik, és a legtöbb RT képes videokártyán így is olyan szépen fut a játék, hogy simán bekapcsolhatod.
[link] Eternal TPU teszt -
CJ4567
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
[link] 16 perctől nézd, frame gen nélkül teljesen jól működik 8GB-os kártyákon a Doom The Dark Ages, ha a texture pool méretét lentebb veszed kicsit. Nem vettek észre a grafika minőségében változást, és időben betöltenek. A 4X FG az, aminél már a grafikából lentebb kell venned, viszont közepes és ultra között teljesítményben, és grafikailag is alig van különbség ebben a játékban.
Doom Eternal-nál is ez volt, a texture pool beállítást levéve akár egy 2060-on is elment a játék akár RT-el is, pedig amúgy simán megtöltene több, mint 8GB VRAM-ot.
-
hahakocka
őstag
-
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Nagy UP ggbuffonnak. Trollkodni jársz ide? Már nem egyszer el lett mondva, de csak jössz ezzel a hol volt hol nem volt baromsággal. En meg lattam 180-ért 5070-et. Egyszer volt. Akkor az az ára?
Cseszd meg, legalább ne körtét hasonlíts almával, jössz a HA meg Amazon árral, akkor nézzük a kinti árakat. 80-100 Euróval olcsóbb (kb. mint az itthoni árak) az 5070. Jó kartya a 9070. De ahogy jelezték is, az AMD agyamentül árazta, így nem jó vétel (egyik kártya sem az igazán az újabb generációkból). Az FSR4 támogatottsága per pillanat nulla. Csinálhatsz akármit, JELENLEG es még jó darabig így is lesz, az NV kártyák támogatottsága jobb. Az sajnálatos, hogy az NV még mindig nem bírt egy épkézláb drivert összerakni, de ettől még nem változik semmi. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Ne a bolti arakat hasonlits HA arakkal egyszervoltholnemvolt garanciakkal.
Vigyek a 9xxx eket, nem sajnalom toluk. De masszivan tularazott kartyak, gyengebb RTvel, nemletezo "majdlesz" FSR4el (tudjuk ismerjuk az AMD nagyotmondasait)De eleg megnezni az amd kartyak ertekvesztesi utemet meg nagysagat.
Mondom ezt ugy h most ugy nez ki hosszabb idore lehorgonyzok a 7800xtm mellett, mert arra amire nekem kell meg amennyi idom van, 1440p re untig eleg.
-
4264adam
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Csak a kommentelők fele van kiakadva, hogy legalább upscaling nélkül tesztelne mert így azokat méred össze melyik eljárás mennyi FPS-t tud. Nem a kártyák nyers erejét
És pontosan ezért maradjunk a bevált teszt oldalak mellett
FSR3 teljesen más mint a DLSS Transformed Model.
Ha pedig visszarakod Transformedről a régi CNN-re máris nyersz 4-9 FPS-tDe igen, lehet addig túrni a netet amíg megtalálod az igazadat
-
thomeef
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
A 9070xt-k ára jelenleg 322-től kezdődik, a sapphire pure 345-től indul.
Mi értelme ezeknek a random hasraütöm hozzászólásoknak?
#189090 Héraklész Szerintem elhanyagolható a különbség, talán az nvidia driver kicsit jobban kommunikál a procival és így kevésbé terheli, de ez nem számottevő. A felbontás növelésével van egyre kisebb terhelés a procin, vga típustól függetlenül. Ez a legfőbb befolyásoló tényező, illetve nyilván függ a konkrét játéktól, valamelyik szét terheli a procit, valamelyik éppen hogy igényli.
-
BigBear
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Ne szemeteljünk.
A TÉNY az az, hogy jelenleg ha ÁK-t nézed, NINCS 265-270-ért 9070.
Ahogy 9070XT simcs 300-ért, 320 felett a legolcsóbb. Ezt az 1x volt dolgot hagyjuk meg a gyerkőcöknek mesékben.
Ha már külföld: idealo.de-n legolcsóbb XFX 9070 650,- Eur, legolcsóbb 5070 Inno 585,- Eur.A sufnieladókat hagyjuk. Nem HA-val van bajom, egy rakat holmit adtam / vettem ott, de nagyon sokan igencsak elszálltak. Na meg mióta a NAV rendet rakott, sokan eltűntek.
Az a minimál Zotac mondjuk jobban összerakott, mint a Pulse és a hűtése is jobb.
50-100W plusz, az a 15% az inkább ~ 5-8% verziótól függően. RT-vel, egyéb NV trükkökkel meg fordul. Jó kártya a 9070, de sajnos a támogatottság még mindig kevés és biztos, hogy marad az NV fölény jó darabig. -
4264adam
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Hotspot a VRM körre érted ? Igorlab láttam hogy ott volt
gond és a pad alkalmazással 80 fokra lement. De ez AIB hűtési gond. Nem a kártyaigazad van rosszul írtam , nem minden címben hanem minden olyan címben ahol a felskalazas elérhető ott az NV össze lehetősége adott nincs kivétel
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Warships
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- OnePlus 15 - van plusz energia
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(Bocs
)
Most csak úgy ott van, rögzítés nélkül, ahogy az SSD-k is. Ez a Thermaltake Matrix VX ház sem egy mai darab, de szeretem.

Meggyi001