- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Jó lesz a táp!
A lányom gépében 6800-as van egy Ryzen 5950X társaságában, és egy 550W-os Seasonic Gold táp van alatta.
-
fanti
addikt
válasz
ziffx88
üzenetére
A 6800-as nem FHD-ra való.
Az ő terepe a 4K és az 1440p, de a 1080p alatt nem tudja kifutni magát az architektúra.
A 6700XT sokkal inkább FHD-s kártya, és persze nem jön zavarba az 1440p-től sem.Tudom mit beszélek, idehaza van mindkettő, és tényleg a 1080p alatt épphogy előzi a 6800 a 6700XT-t (10%), ellenben pl. 4K alatt 25% a különbség.
Én a helyedben a 6700XT-t venném.
-
fanti
addikt
válasz
CJ4567
üzenetére
"Amit észrevettem, lehet, hogy csak nyugtatni akarom magam (
), de a magasabb textúra minőség nem mindig arányos azzal, hogy valójában látszódik-e a magasabb textúra felbontás, vagy csak feleslegesen eszi a VRAM-ot."
Ebben tökéletesen igazad van, sokszor az ultra/extrem textúra beállítás semmi különös látnivalót nem eredményez.
Jó példa számomra a Far Cry 6, aminél a HD textúra pakk 11GB VRAM igényt említ, ami nagyon jelentős mennyiség, de a valójában látható különbség a normál/alap textúra minőséghez képest...hát, mondjuk úgy, hogy elhanyagolható...Mondjuk én már attól boldog lennék (az élet apró örömei) ha a játékok használnák a rendelkezésre álló RAM-ot, mert pl. nálam a 64GB RAM fele sincsen kihasználva a legmodernebb játékok alatt sem, pedig szerintem lehetne használni valamire azt is...de mégsem.
Szóval lennének itt szunnyadó erőforrások...de csak szunnyadnak tovább, mert nem használja ki senki semmivel játékoknál. -
fanti
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Pedig hidd el...a 8GB VRAM az maximum 1080p-re lesz elegendő.
Mármint jövő ilyenkor az akkori új játékokkal. Unreal 5.0...láttam demókat jútyubon...hát bakker, ha azt használni fogják, akkor az 1440p-re minimum 12GB, a 4K-ra meg minimum 16GB VRAM fog kelleni.
Persze én sem nézem jó szemmel ezt a folyamatot, és a legboldogabb én lennék, ha egy 3060Ti-vel, vagy egy 6600XT-vel el lehetne lenni 3-5 évig még 1440p-n...de ugye az nem üzlet SENKINEK!!! -
fanti
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Mire kell több VRAM?
MINDENRE!!!
Ne viccelődj már, ha 1440p-t kezd pedzegetni, jövő ilyenkor alig fér bele a 12GB VRAM-ba...
És ott a 3060Ti a 8GB VRAM miatt már kileheli a lelkét egy év múlva. Hiába az erősnek mondott GPU, ha a 8GB VRAM limitálni fog...azért a 12GB sokkal tovább elegendő lesz! -
fanti
addikt
válasz
maestro_ha
üzenetére
Jövőtállóbb lesz a több VRAM miatt a 6700XT. És mint GPU is gyorsabb persze. Én azt választanám!
-
fanti
addikt
Így, 51 évesen ismét tanultam valamit ebből a topikból.
Az RTX 3080 1080p - re KEVÉS!
És még ez egy szakmai topik ugye? Ahová tapasztalatért és segítségért jönnek az emberek...Vagy lehet, hogy a topikgazda épp szarni volt és nem látta...? Lehetséges.
golyani
Sapphire Pulse 6700XT elég még 1440p-re is, a tápod meg röhögve tudja etetni!
Elég lesz a GPU több évre is 12GB VRAM társaságában, HA VAN BENNED MINIMÁLIS KOMPROMISSZUMKÉSZSÉG!!!
A 6700XT = RTX 3070 RT nélkül, DE MÁSFÉLSZER ANNYI VRAMMAL!!!
MÉG 4K-BA IS BELEKÓSTOLHATSZ MÉDIUM RÉSZLETESSÉGGEL ÉS 60HZ-EL, VSYNC ON - AL. -
fanti
addikt
válasz
Lorden
üzenetére
Lorden és PuMbA
Igen, igazatok van srácok, tényleg a 64GB fölöslegesen soknak tűnhet (mindegyik Crucial Bllistix dual rankos DDR4-3200, B450-ben 3733-ra, B550-ben meg 3800 - ra húzva.
De!
Nincs anyagi lehetőségem haladni a korral és túrázni motorral...azaz ezek a konfigok maradnak sokáig...nagyon sokáig...nagyon, nagyon, nagyon, nagyon...nagyon sokáig!
Ezért terveztem túl kissé őket RAM ügyileg, illetve van idehaza egy vadi új B450-es lapom tartaléknak, és egy B550-ös is, szintén tartaléknak.
-
fanti
addikt
válasz
pluto1969
üzenetére
Sajnos azt a világot kezdjük élni, ahol a 8GB VRAM az alap. És rendszermemóriából meg a 32GB. Ugyanakkor "kötelező" az SSD is, és processzorból meg a 6/12-es felállás kell!
A 4GB VRAM sajnos felejtős, pedig ha régebbi játékokkal játszol, akkor elég bőven, még 1440p-re is (modokkal felturbózott S.T.A.L.K.E.R trilógia, Crysis 1, Warhead, vagy multizni : BF 1, BF V, Battlefront II, GTA V). Aláraksz egy jó kis i7-6700-ast, és röpül minden.
Viszont ha a mai "játékcsodákra" gondolsz...oda már nagyon ajánlott a 8/16-os CPU felállás, a 32GB RAM, GPU...az egekben, akár csak a VRAM is, mert pl. az RTX 3080-asoknál megszokott 10GB VRAM SAJNOS el tud fogyni...kompromisszumokkal és ésszel settingselve persze elég, de pl. 4K-ban...könnyen kifogy már a mai gémekkel is, és biza limitálni fog.
Persze ott a DLSS, vagy a túloldalon az FSR. És mindkettőből jönnek az újabb verziók szépen.
De én mégis azt mondom, hogy már 1440p-ben jól jöhet a 12GB VRAM...
Ugyanakkor a GTX 3090-esek esetében felhasznált 24GB...az talán játékokkal még vagy 6-8 évig nem lesz szűk keresztmetszet 4K-ban sem, mert előbb lassul be a GPU (ami egyébiránt baromi erős amúgy).Mondom ezeket úgy, hogy a lányom gépe egy B450-es lap, Ryzen 7 3800X, 64GB RAM és egy RX 6700XT. (1080p)
Az enyém meg egy 5950X, egy B550-es lapban, 64GB RAM, és egy RX 6800-as VGA. (4K) -
fanti
addikt
Ez esetben a javaslatom az, hogy a 2600-as prociddal frissítsd be a legújabb stabil BIOS-t a lapodhoz, és tegyél a helyére egy 3600-ast, vagy még inkább egy 3800X-es Ryzent.
Utána NAGYON GYORSAN vedd meg ameddig van 6900XT 350k környékén...
Utána 5 évig tiéd a pálya.
Ha 6700XT lesz, akkor meg ne cserélj procit sem. Vagy esetleg egy 3600-as Ryzent beújíthatsz... de ennyi. (én ezt a vonalat preferálnám, mert ha történetesen "csak" 100fps-ed van, azzal sem vagy lemaradva igazából...)
-
fanti
addikt
"Full HD 144hz-hez hosszútávon overkill a 6900XT vagy elég a 6700XT?"
- Nem tudjuk, hogy milyen a géped többi komponense...pl. CPU?
Mert egy Ryzen 3600-as pl. kihajt egy 6700XT-t, de egy 6900XT-ben már jócskán hagy...oda egy 5600X kell legalább...or better...
- Nem tudjuk, hogy mikkel játszol, azaz mihez kell a 144Hz/144fps...?
- Nem tudjuk, hogy szerinted mi az a "hosszútáv"...? 3-év, 5 év, 8 év...?Veteránként azért lehetne kissé pontosabb a definíciód a kérdésben...
Mert MOST a 6700XT elég az 1080p 144fps - hez, ha megfelelő proci van a segge alatt, illetve játékoktól függően kompromisszumkész vagy...azaz pl. BF V multiban minden lehet High - on, és kapod a 144 fps-t, de Ultrán már biztos nem!
De pl. a CP2077 esetében már szerintem high/medium esetében lesz 144fps-ed.Szóval kissé körbe kéne járni egy ilyen egyszerű kérdést, és pontosan feltenni.
Lényeg : hatalmas erő van a 6900XT - ben, azaz a jövőt illetően jobb megoldás, de ugye erős táp, erős CPU KELL alá!
A 6700XT is jó és gyors, de lejjebb van teljesítményben, és több a kompromisszuma a játékok settingsét tekintve, cserébe kisebb CPU-val és jóval kisebb táppal is beéri.NEKED kell eldöntened, hogy merre tovább.
-
fanti
addikt
"mert tervezek 144hzbe játszani.igazából sok elvárásom nincs, Forza H. 4-5,fortnite, COD Warzone"
1660...? Na persze...
Felbontás...?
Ha 1080p, akkor ide kell egy RTX 3060Ti, vagy egy RX 6700XT
Ha 1440p, akkor meg egy RTX 3070Ti, vagy inkább egy RX 6800És ám ilyen kártyákat etetni...minimum egy Ryzen 3600 - as kell...
-
fanti
addikt
válasz
Skillerz
üzenetére
Ez esetben a 6750-et kicsit finomhangolod, kitolod a wattlimitet, frekiket szépen beállítgatod, egy kis undervolt, egyedi ventiprofil, és moderált hangon hűt, és hozza szépen az RTX 3070Ti teljesítményét. És a 12GB VRAM még a közeljövőben is lehet komoly fegyvertény...
-
fanti
addikt
válasz
horvathpeter
üzenetére
Szerintem ha hosszabb távon gondolkodsz, mondjuk három évben legalább, akkor az első a processzor miatt.
Mert az a processzor kimondottan játékokra tervezett, a hatalmas gyorsítótára miatt előzi a legújabb gen leggyorsabb példányait is játékokban.
A 3070Ti meg kiszolgál BŐVEN addig, amíg azt RTX 4XXX árai mérséklődnek...vagy hozzáinflálódunk...de lényeg, hogy egy 5800X3D egy jó kis B550-es lapban jó alapja lehet később akár egy RTX 4090-esnek is.<Hannibhál>
Azért bocs, de egy RTX 3070Ti, vagy egy RTX 3080-as mióta limites 1440p-ben?
Akkor azok a kártyák szerinted 1080p-re vannak? Azért ne már...arra ott a 1660 Super, vagy maximum a 2060-as. -
fanti
addikt
válasz
Skillerz
üzenetére
Kizárólag 1080p?
Akkor a ketteske!De ha picikét is fontos a jövőtállóság, akkor a 6750XT ereje lényegesen nagyobb mint a 3060Ti - é...és ugye 12GB vs. 8GB VRAM...az is jól jöhet hamarosan.
De én lebeszéllek a 6750XT - ről és inkább olcsóbban egy 6700XT - t ajánlanék köztes megoldásnak, mert kb. 5% a difi teljesítményben. Abból a Sapphire Pulse egész jól dolgozik, finomhangolást követően moderált a hűtés hangja is.
-
fanti
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
Crucial Ballistix DDR4-3200 CL16 (2x16GB) kit.
Ez a Samsung B-die után (ami elég drága) a legjobb memória Ryzen 3XXX és 5XXX alá.
Dual rank, Micron E-die chippek...penge cucc nagyon.Nálunk idehaza a feleségem Ryzen 5600G-s gépében egy ilyen 32GB-os kit van, és gyönyörűen megy 3733MHz-en CL18-on, B450-ben.
A lányom gépének egy 3800X és egy B450-es lap az alapja, nála két ilyen kit megy (64GB) 3733MHz-en CL16-al.
Az én gépem, ami B550 és 5950X párosa, szintén két ilyen kit megy (64GB) 3800MHz-en CL18-on.Szóval elég jóféle memóriák, de már nincsenek gyártásban.
-
fanti
addikt
válasz
nomic
üzenetére
Sapphire Pulse 6700XT a Te kártyád!
Ha 1080p-re kell, 144Hz-hez, akkor azt vedd, én is olyat vettem a lányomnak.
Az RX 6800 1080p-ben alig előzi, csak minimálisan, 1440p-ben már azért jobban elhúz tőle, de a 4K/60Hz az ahol igazán jól érzi magát a 6800 és ahol már a 6700XT nagyon csuklik, ha nem teszel sokmindent Mediumra, High helyett...
Szóval 1080p-re menjen a 6700XT, egy kis UV és kitolt fogyi limit, és elégedett leszel vele.Mindkettő van idehaza, sokat méricskéltem velük, teszteltem beállításokat, különböző helyzeteket.
Mondjuk sajna a 6700XT árak felkúsztak kissé, én még 210 ezerért vettem a lányomnak a linkelt modellt, ingyenes kiszállítással. -
fanti
addikt
Nekem is volt anno RTX 2070 Super - em Ventusból, és mindenki szidta, de én nem találtam rajta fogást. Mondjuk én sem tuningoltam, mert minek? De alapon teljesen jól tette a dolgát, és a két venti által keltett hangra is azt mondanám, hogy moderált.
Nyilván egy három ventis Game X - es MSI lényegesen jobban húzható alacsony hang társaságában, de lényegesen drágább is.
Úgyhogy én is bevállalnám esetedben a 2 ventis RTX 3070 Ventust, jó lesz az! -
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy ugyanolyan távra ülök tőle, mint a 32"-es elődjétől (kb. 120cm). Pont ez a távolság még csücskösen, de elég arra, hogy fejmozgás nélkül átlássam a képet csak szemmozgatásokkal.
Amúgy kb. 3 nap volt megszoknom, és most meg már furcsa leülni a nejem és a lányom 32"-esei elé.KAMELOT
125%-os nagyítással használom és "közepes" ikonmérettel, így nem okoz problémát úgymond munkaszemüveggel használni.
Viszont amikor még nem nagyítottam...huhhh...az aztán apró volt még munkaszemüveggel is (2-es dioptria) az én közel 52 éves szemeimnek...Nagyon könnyű volt megszeretnem ezt a monitort, csodaszépek a színei szerintem, elég homogén az egész képernyő képe, nincsen sehol semmiféle anomália, talán, ha kötözködni akarnék, akkor azt mondanám, hogy a két alsó saroknál egy nagyon picit meglátszik a háttérvilágítás, de ugye úgy meg nem használom, hisz a sarkokban is mindig van minden tartalom.
Szóval...nagyon boldog vagyok, számomra ez a csúcsok csúcsa! -
fanti
addikt
Na, még is csak közel 8 év után megadta magát a lányom 32" 1080p-s 60Hz-es LG monitora...Megkapta egy órán belül az én ugyanolyan monitoromat, és pedig nekiálltam okoskodni, a keret elég szűkös volt, de ahogyan régen is mondtam, nekem 4K kell, de elég továbbra is a 60Hz, mert nekem az elég.
Végül is a PH ajánlója volt a segítségemre, onnan jött az ihlet erre a 43" Samsungra. Akkor még 139 volt, annyit még éppen, de csak éppen ki tudtam nyögni, de megvettem.
Hát, hatalmas, gyönyörű, és ide már kell a Sapphire Pulse RX6800...
Végső soron az össze számomra kedves játékot elviszi Ultra-n, RT nélkül, 4K-ban és 60Hz-en, akár single, akár multiról van szó.
-
fanti
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
"A nitro nagyon jó kártya"
Nos, tehát akkor. A Sapphire kiemelt AMD partner ha jól tudom, jó termékeket tervez és gyárt.
A Pulse sorozatuk IS JÓ! Teljesen vállalható minőség, korrekt anyaghasználattal.
A Nitro sorozatuk erre még tesz egy lapáttal az erősebb hűtésével, és az esetlegesen olykor több fázisú (mint a Pulse) tápellátásával.
Nyilván ennek ára is van, ami 5-10% felárban mutatkozik meg.AMD GPU meghajtók.
Tény, hogy korábban előfordult az, hogy a driveres csapatnak becsúszott hiba miatt újabb verziót kellett kiadnia.
De ugyanez megtörtént a zöld oldali drivereseknél is, emlékezzünk csak a driverhibából elégő, pár évvel ezelőtti kártyákra, ahol a ventivezérlés volt hibás, vagy pl. most a 3090-esek is füstölgettek valami játékkal a debütálásukkor? Vagy nem is emlékszem jól...? Fene tudja, de így rémlik.Tehát mindkét oldalon voltak, vannak és lesznek is hibák, de szerintem nem kell abban a pillanatban feltenni egy drivert (ahogyan egy alaplapi BIOS-t sem) a megjelenése utáni percekben.
Mondjuk a hibák döntő többsége user error...ezt hidd el.Én pl. ScomComputer barátomat szoktam bevárni. Ő nagyon tapasztalt, mélyen benne van ebben a dologban, így megvárom a tapasztalatait, és ha minden okés nála, akkor én is frissítek.
Most is nekem a 22.6.1-es WHQL driver volt fent, mihelyst ScomComputer megerősítette, hogy tesztelte keményen, és nincsen hiba a 22.8.2-ben, tettem föl én is az éles rendszeremre is. Ennyi. -
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy az a proci + 1660 Super 1440p-ben nem okoz procilimitet...éppen annyira visszatekeri a garfikát, hogy meglegyen az 50-60 fps 100% GPU terheléssel, és azt még kinyögi a procija is éppen...
Vagy...1080p és csutka grafika...és akkor sem jön procilimit, mert a nyelve is lógni fog a 1660 Supernek.
-
fanti
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ahhoz a konfigodhoz a 1660 Supert abban az esetben ha 1440p-n vagy és elég a 60fps.
És persze ha be tudod 6GB VRAM "alá" hangolni azt, ami igényli, mert vagy 8-10GB-ot enne szíve szerint... -
fanti
addikt
válasz
Narandil
üzenetére
Vetted volna ezt, ameddig még volt...erősebb a 3060Ti-nél is, és ennyiért...50-el olcsóbb mint a többi boltban.
Én be is húztam a lányomnak egyet belőle, ezért a pénzért ilyen jövőtálló kártyát úgy sem kapsz.
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Nézd, nekünk volt idehaza két RTX 3060-asunk is.
Követelményeink : 1080p, 60fps.
Teljesült. Mindennel.Feleségemnek egy 32" AOC 1440p-s monitora van, 75Hz-es.
Áthoztam a lányom gépéhez (Ryzen 7 3800X + 32GB DDR4@3733 CL16 + Asus RTX 3060 12G Dual OC V2), és teszteltem a következőkkel :
- S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat (agyonmoddolva, elképesztő méretű és mennyiségű grafikai tuninggal)
- Far Cry 4, 5, 6, New Dawn
- Crysis 1, Warhead, 3
- CP2077 ***
- BF 1, V - Multi
- Battlefront II - Multi
- COD MW - Multi ***Becsillagoztam *** azt a két játékot, ahol némi kompromisszum kellett, de tényleg nagyon kevés csak.
És amúgy szépen ment minden kimaxolva (Ultra) settingsel 1440p-ben és 75Hz-en 75fps-el.Azt kell ebben látni, hogy lehet, hogy xy játékkal meg nem ment volna, de ez azért nem releváns számomra, mert azzal mi nem játszunk, ezért totálisan nem izgat, hogy azzal mi lenne a helyzet.
-
fanti
addikt
válasz
kerlac
üzenetére
Találtam is egy jó árú példányt az említett kártyából.
Bontatlan, Alzás, 3 év garival.Amúgy nem üti erősen a 3060 a 2060-ast, mi több, pl. a 2060-nak a Super utótagos verziója csak 5-8% lemaradásban van a 3060-tól.
A 3060 elégséges 1440p-re, de játékonként más-más kompromisszumokkal, olykor nem is kell a kompromisszum.Ha 1440p 60Hz és 60fps a cél, oda meg kompromisszum mentes szinte. (DLSS)
-
fanti
addikt
válasz
Citroware
üzenetére
Jajjj...Te...az a kábelmenedzsment...rettenet!
Meg lehetne azt csinálni szépen is!
És meg lehet azt csinálni flexelés nélkül is, kerestem pár percet a neten és voálá :
Kivehetőek a HDD tartók.
-
fanti
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Tényleg, igazad van!
De vigyázz barátom azokkal a bányász 3070-esekkel! Csak olyat vegyél aminek Magyar papíros garija van, és nem céges!!!
Ja, és legyen megbízható bolt, és nem valami új kis zugboltocska...ilyen "Nyomasincs KFT, Sarkadkeresztúr, a kocsma után balra, de még a buszmegálló előtt" című...Én kaptam segítséget az RX 6XXX topiklakóktól, rendesek voltak, kikupálódtam általuk kissé, bár én csak driver szintjén finomhangoltam a kártyákat, de sikeresen. Egy kis UV, hozzá VRAM, GPU gyorsítás, némi ventiprofil állítás, és kb. 8-10% teljesítménytöbblet a 6800-nál és a 6700XT-nél is dettó.
-
fanti
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Ohhh, bocsánat, ezt benéztem.
Sajnálom!De én azt mondom, hogy nyitottnak kell lennünk mindkét oldal felé, hiszen mostmár mindkét oldal jó dolgokat dob a piacra, beleértve a drivereket is.
Én is talán három hónapja vettem saját részre és a lányomnak is egy-egy RTX 3060-ast, és tényleg jó és gyors kártyák, totál jó driveres támogatással, még is mára már egy RX 6800, és egy RX 6700XT van helyettük Alzáéktól.
Nyilván a kolléga konfigja kötött, de ha 4K és 60Hz elég neki, akkor azt a javasolt kártya, amit linkeltem is, apró kompromisszumokkal, de képes kiszolgálni, nem lesz CPU limit sem, a táp is elég, és el is fér a házában fúrás-faragás nélkül.
-
fanti
addikt
válasz
Rebbel
üzenetére
A két kiszemelted közti teljesítmény különbség átlagosan 6-9% játékoktól függően, azaz a 6750XT túlárazott. Jó, szuper, de drága! A 6700XT-hez képest ha maximum 35-40 ezer lenne az árdifi...akkor, de akkor is csak talán.
Használt bányakártyáktól én óvnálak.
Lehet belőlük tényleg nagyon jó darabokat kifogni, olyan embertől aki ésszel használta, és gondolt arra is, hogy ha később értékesíti, akkor ne toljon ki a vevővel. Klímázott, UV-zott, és odafigyelt.
De ez a kevesebb...A másik a garancia.
Én pl. eddig nem is tudtam, hogy ha az AMD - től veszek pl. egy a példának okáért RX 6800XT - t, akkor a garancia az én nevemre szól és NEM RUHÁZHATÓ ÁT, azaz Te nem tudod nélkülem érvényesíteni alkalomadtán...
Én is meghökkentem, de attól még így van.Szóval...a használt bányászcumók...lutrik.
Ha nem vagy allergiás a kissé megemelkedett ventihangra és/vagy fülessel játszol, akkor ez a Te kártyád!
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Igen, ne is mond, nálunk is szólt a suli, hogy esetleges pénzügyi nehézségek miatt, amik a fűtés miatt adódhatnak, COVID hiányában is elrendelheti az igazgatónő saját hatáskörében az online oktatást.
És igen, a villamos energia az eddig volt olcsó, mostantól lesz normál áras.
A gáz, az majdnem mindenkinek fájni fog viszont, kinek kevésbé, kinek meg rettenetesen.
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
"nem kell mindenkinek az RT a játékélményhez"
Nekem pl. tuti nem...
És a lányomnak sem...Elsőnek én adtam el a saját 3060-asomat, és vettem piros kártyát, ma meg a lányom 3060-asa helyett jött piros VGA...
Jó az RT, szép az RT, de amennyi erőforrást benyal...azért annyira mégsem szép...CP2077-ben és BF V-ben is néztük, és oké, szebbé teszi pl. a CP2077-et valamelyest, de egyáltalán nem hiányzik, ha kikapcsolom. A BF V multinál meg...hagyjuk is...tök fölösleg...
-
fanti
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Én meg azt mondom, hogy ha szűk a keret, a 6700XT-s Pulse is bevállalható. 209 ezer, 3 év gari, és ingyen viszik házhoz...jó ajánlat.
Én rendeltem egyet a lányomnak, a 3060 helyett, azt meg eladtam.
Azért ez egy eléggé jövőbiztos kártya, nagyjából RTX 3070-es szint, de a 12GB VRAM az még lehet komoly fegyvertény is akár, hamarosan...ki tudja...Csinálsz neki egy kis UV-t, kiteszteled, használod.
Így már nem fog zavarni a hang, pláne egy egyedi ventiprofillal, és mindezt driverből.De persze a Nitro+ komolyabb hűtéssel van ellátva, ott nem kell okosban állítanod semmit. Persze ennek ára van.
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Pontosan!
Én, barátom, 51 éves vagyok már, és ugyan ez nem (csak) kor függő, de én is imádom teljes pompájában nézni, azt amit épp játszok, sokkal inkább ez izgat, mint a csillió fps...ha van mindenhol 60fps-em...hát az nekem elég, de a látvány legyen pompázatos. Input lag nem szempont semennyire, viszont a grafikától fossam le a bokámat, legyen olyan szép!
De hiába a multi, ott is pl. a Battlefront II, a BF 1, a BF V, vagy akár a COD MW...nálam ott sem szempont az input lag, mert ÉN KOCAGÉMER vagyok, ha elvernek jól, elvernek jól...(most nem is akarok kitérni, hogy akkora egy retek csalók is vannak mindenhol, akik 200 méterről fejbelőnek kis pisztollyal). Én kimaxolom a grafikai settingset, V-SYNC on a 60Hz-es moncsimon, és kalap kabát.
NEKEM...ismétlem NEKEM ez így szép is és jó is. Az én szintemhez multizni is tökéletes.
-
fanti
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, kolopele jól mondja!
Kipróbáltam a BF V - t multiban, csutka grafikán, 1080p-s (60Hz) monitoron natív felbontáson.
Kikapcsolt V-SYNC : eszméletlenül töri a képet, 150-200 fps van.
Bekapcsolt V-SYNC : szép kép, sehol semmi törés, mint ha szépen úsznék, teljesen patent minden. És persze fölöslegesen nem renderelei a képkockákat a GPU, sokkal kevesebb a fogyasztás és persze így a hő is.Ha majdan egyszer új monitort nézegetek, az 4K-s lesz, de a 60Hz nekem elég.
-
fanti
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
De ez is vízhűtős, és még erősebb is, és fele annyi sincsen egy gyártón belül...és ugyanabban a boltban!
-
fanti
addikt
Milyen furcsa áralakulás...
Igaz, hogy egy bolt, azon belül is az RX 6900XT kártyák...
pl. 50 ezerrel olcsóbb a Red Devil Ultimate, mint a sima verzió, de ugyanakkor 380 ezer és jó bő 1.1 milla közt mindenféle logikátlan ár van...A 6950-esek meg...ki érti ezt?
-
fanti
addikt
Kína blokád alá vonta Taiwant... hadgyakorol éles lőszerrel... ameddig a kedve tartja...
Meg amúgy is, a Red Devil túl olcsó volt, minek adnák annyiért, ha +50 ezerért is éppen úgy fogy...?!
-
fanti
addikt
válasz
Hoffer
üzenetére
Igen, sajnos nem lesz patent, ahogyan hokuszpk pajti írja, igaza van sajna!
Az 5500-as az "csak" PCIE 3.0-ás szabványt ismer, ami pl. egy 3060-as kártya esetében nem limitálna, mert ugye ott meg van a kártyán a 16x bekötés, viszont az RX6600-ason csak 8x bekötés van fizikálisan, éppen ezért ott nem mindegy, hogy ezt a felezett bekötést 3.0-ás vagy 4.0-ás sebességen kapod meg...
-
fanti
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
A 1650 SUPER nagyon jó alternatíva. Ha okosan konfigurálod a játékok grafikai beállításait, akkor a 4GB VRAM nem fog limitálni. Tapasztalatból mondom, mert a lányom is és én is egy bő éven át Asus TUF 1650 Superen voltunk, és 1080p 60Hz - en szépen muzsikált kicsi vagy maximum közepes kompromisszumokkal.
Az AMD driverekkel anno, amikor nekem RX 580 8GB - osom volt, akkor jók voltak, utána az RX 5700XT esetében kissé gyengülő lett a tendencia, de aztán rendbe lett téve az is, és különösen ott volt gond, amikor többkijelzős konfigon toltad, és freesync-el is bíbelődtél...olykor sajnos nagyon hektikussá tudott válni. Emlékszem, olykor úgy vártuk az új drivert, mint a messiást és többször csalódnunk kellett, mert abban is ott volt a hiba, vagy épp rendbetették a hibát, de kreálódott egy új hiba, egy másik...
De végül minden rendeződött.Viszont én azt állítom, hogy ha driver, akkor a zöldek driverírói jobban ott vannak a szeren mint a piros driveres csapat, nem sokkal, egy picikével, de jobbak a zöldek.
-
fanti
addikt
Akkor itt van ez.
Egy tízessel van a 200k fölött. De van is készleten és megbízható boltból van 36 hó garival.De most komolyan, ha valaki szeretne valamit, akkor vegye meg akkor amikor van.
Mert lehet hogy mondjuk szeptemberben olcsóbb lesz 20k - val, igen.
De az is lehet, hogy drágább lesz 20k - val, és nem is lesz, mert jön megint ez a hülye covid, és felhajtja az árakat a magas kereslet...meg kitakarítja a készleteket is.
Ott az Orosz-Ukrán válság, a prognosztizált élelmiszerhiány, a rezsiemelkedés, a forint/euro/dollár árfolyam változás, meg a többi szar.Mert 10 ezer forint difi, az mi az?
Mire jó manapság 10 ezer forint...?
Arra, hogy egyszer kajálj gyorsétteremben a pároddal kettesben valami gyorskaját. Tehát sajnos NINCS értéke 10 ezer forintnak. Szar kimondani, de így van. -
fanti
addikt
válasz
Itachi82
üzenetére
EZT VEDD!!! Gyorsan, amíg van!!!
-
fanti
addikt
válasz
Itachi82
üzenetére
A 6700XT-k két ventis hűtéssel eléggé tudnak hangoskodni, vagy felmelegszenek. Inkább 3 ventist nézzél, házon belül Nitrót, vagy a Powercolor Red Deviljét.
A 3600 - as Ryzen elég is lesz hozzá, mert akkor gondolom, hogy a monitor natív felbontásában játszanál (1440p).Ugyanolyan tápom van, mint neked, 5950X és Pulse 6800 - ast visz szépen.
-
fanti
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Igazából azzal ő játszik a gépén, én keveset foglalkoztam vele.
Beszereltem, driver föl, és annyi. Meg pár próba az MSI AB-el.Teljesen rendben van, most a 28 fokos szobában 1080p-ben CP2077 High + RT Ultra + DLSS balanced beállításokkal eléri a 70 fokot a GPU, de ilyenkor 99-100% a terhelése.
Egy 180MHz GPU + 1GHz VRAM tuning benne van szépen, azzal már 3-4 fokkal több, de mint mondtam a szoba 28 fokos, így kb. 75 fok a GPU peek temp.
Egy Ryzen 7 3800X PBO-val húzza a talpalávalót neki.
VRM nem vészes hőfokra, a két venti hangja enyhe sustorgás, de nem morog vagy ilyesmi.Tetszik benne, hogy kis diszkrét méretű kártya, és még sem küzd túlmelegedéssel, sem hangorkánnal.
-
fanti
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Jó, de egyrészt 40 ezerrel több.
Másrészt új táp is kellene, és használtat abból nem vennék.
Az akkor megint 40 ezer alaphangon.
És már 80 ezernél járunk mindjárt így, mint többletkiadás.Akkor ott a fogyasztás is, amit szerintem ne hanyagoljunk el, hiszen 80 wattal többet nyal be a Red Devil.
Nekem ez fontos, mert a villanyszámlát BÁRMI áron lentebb fogom tartani, mint a rezsicsökkentő limit.Monitorom most 1080p - s, és 60Hz-es.
Ameddig tönkre nem megy, addig nem fogom cserélni, mert totálisan nem fogott meg a freesnyc, vagy a gsync, a maga 120-144Hz - es világával. Hiába minden, kipróbáltam, volt olyanom, visszaküldtem.Milyen lesz a kövi monitorom majd egyszer?
Tuti, hogy 4K-s, de 60Hz-es!
Oda meg szintén jó lesz a kis Pulse 6800 vsnyc - el. Nekem!
Elvégre 8 hete még GTX 1650 Superem volt

Abból lett az RTX 3060 - as, amiből a Pulse 6800
Engem hihetetlenül boldoggá tesz az, hogy ez a régi vágyam, azaz a Pulse 6800 végül még is csak meglett.
Most is van kint a PH-n egy ugyanilyen Pulse, csak az Német garis, és azt nem én bontom ki elsőnek, pedig 245-ért vihető volna.
De nekem ez volt az álmom, és az, hogy Magyar gari (3 év) és hogy én bontsam ki elsőnek, én húzzam le a fóliákat...szóval éppen elég hülye vagyok, tudom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Fotók, videók mobillal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), de a magasabb textúra minőség nem mindig arányos azzal, hogy valójában látszódik-e a magasabb textúra felbontás, vagy csak feleslegesen eszi a VRAM-ot."
Meggyi001