Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha-val kezdődő mondatok értelmet vesztenek
kereskedemi előrehelzések sem csökkenést mutatnak, a valóság pedig szintén.
Abban igazad van hogy 5 generációval később kevesebbet fog érni. Jelenleg a 3. Ezelőtti generáció is többet ér mint amikor új volt.
egyre több ország fogadja el hivatalos fizetőeszközként, bankok is 2021-Ben….
vga= hobbi (játékra)
aki Ferrarit akar az is sokat fizet pedig annak is 4 kereke van és A pontból B pontba visz -
lo_jo
senior tag
válasz
üzenetére
Az utolsó mondatot cáfolhatjuk: az ETH jelenleg az ETH utódja, mert a PoS is már egy éve húzódik, 0 garancia van rá, hogy nem tolnak megint rajta. Megvettem a 3070-et 2020. decemberben 260-ért, hülyének néztek, mert "januárban 200 lesz, veszít az értékéből, mert szar konstrukció az egész széria". Aztán januárban jött a "márciusban tele lesz vele a polc 200-ért, annyit gyártanak". Márciusban "nyáron jön a PoS (a "szakértők" szerint akkor már éppen másodszorra) és 200 lesz az új, rád fog rohadni." Ehhez képest több, mint egy éve van kártyám, ami tökéletesen működik. De mindenki nagyon tudta, hogy nem szabad megvenni a gyártói EU MSRP+áfa felett kőkemény 8 ezer forinttal, mert olcsóbb lesz, mint bármi, mert eleget gyártanak, PoS lesz, bedöglik fél év után, stb.
-
Perillustris
senior tag
válasz
üzenetére
Oké, tehát ha két év múlva 100 ezer forintba kerül egy magyar garis 3070 Ti, akkor nyugodtan elajándékozhatom az enyémet, mert én most ennyit spóroltam rajta.
De természetesen nem fog ennyibe kerülni, 150-200 ezer forint bőven lesz az ára (ez akkor már 400-500 euró lesz), és még mindig jó kártya lesz, ahogy még ma is jó a 1070 Ti-m is.
-
hahakocka
őstag
ASUS GeForce RTX 3080 Ti 12GB OC
910e FTGIGABYTE GeForce GAMING RTX 3080 Ti OC
940e FT.....
Powercolor red devil 6900 XT
598.600 FTAzért van difi de így is rohadt drágák mind!
Gigabyte 3080
750e ftSapphire 6800 XT
643eMost a 6600-6600 XT éri meg legjobban bár azok is dupla árasak.... 200-260e közt kifoghatók MSI MECH, Sapphire, MSI Red Devil darabok
-
törölt tag
válasz
Perillustris
üzenetére
Ha majd bezuhannak az árak, 20-30%-kal kevesebbért már nem fogod tudni eladni a külföldi garanciás kártyát a magyar garanciáshoz képest, hisz az a 20-30% Ft-ban kifejezve már egyre kisebb összeget fog jelenteni, így egyre kevesebb ember lesz, aki be meri vállalni. Ettől függetlenül van az az ár, amennyiért majd elviszik azokat is, hiszen a garancia nélküli példányokat is elviszik, még ha erősen nyomott áron is.
De persze minden attól függ, hogy mennyire zuhannak be az árak, mennyi kártya lesz a piacon, mennyire akarnak majd szabadulni tőlük a tulajdonosaik. Ha lesz az ETH helyett más olyan coin, amit szintén ennyire megéri majd VGA-val bányászni úgy, hogy a jelenleg ETH-n lévő kb 950 Th/s-nyi számítási kapacitás sem vágja majd agyon, akkor az más helyzet lesz. De jelenleg viszont nincs ilyen coin. -
Perillustris
senior tag
válasz
üzenetére
Adott pillanatban - két év múlva is - lesz egy piaci ára a magyar garanciás 3070 Ti-nek. Ha ez pl. 200 ezer forint, akkor a német garanciás kártya is fog érni 150-160 ezret. S még mindig jobban járt, aki utóbbit vette meg. Szóval tök mindegy, mennyi lesz az ár, 20-30%-kal olcsóbban lesz piaca bármikor (és ez már kevesebb, mint amennyit a vételkor meg lehetett spórolni).
A pénzromlás miatt ráadásul méginkább megéri ma spórolni. (Tehát még abban a valószínűtlen esetben is, ha egy most 100 ezer forinttal drágább kártyát pont el tudnál ennyivel drágábban adni két év múlva, akkor sem érné meg). -
Floyd80
addikt
válasz
UserX
üzenetére
Ez mai hír, de azért az kemény, hogy 6 éves kártyához (is) mérik ezt az új csodát.
Nvidia compares RTX 3050 to GTX 1050 on product page graph | PC Gamer
-
törölt tag
válasz
Perillustris
üzenetére
Ha tényleg véglegesen megszűnik júniusban az ETH bányászhatósága, és bezárnak a bányák, akkor iszonyat mennyiségű kártya lesz a piacon, nem fogsz tudni árban alákínálni a többieknek, mert mindenki azon fog versenyezni, hogy nálad is olcsóbb legyen. Nem fogsz tudni olyan áron kínálni külföldi garanciás kártyát, amennyiért ne adná oda valaki a magyar garanciás kártyáját is.
A gamerek nem fognak tudni végtelen mennyiségű kártyát felvásárolni, ahogy tették azt a bányászok, szóval hegyekben fog állni a használt kártya mindenhol, igazi vérengzés lesz árak tekintetében a használtpiacon.
(Aztán persze lehet, hogy lesz addigra egy vagy több ETH-utód, és megy minden ugyanúgy tovább... A gyártóknak egyértelműen ez lenne az érdeke, szóval nem lepődnék meg azon se, ha esetleg valamilyen módon az ő kezük is benne lenne az egészben, és tennének is azért, hogy ez a helyzet minél tovább fennmaradjon.) -
4264adam
nagyúr
válasz
Perillustris
üzenetére
Csak abban az esetben ha rendeződik minden. Ha nincs kártya örül az ember hogy van 400k-s 3070
-
leikomessi
aktív tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nem szeretnék PC-re sokkal többet költeni, mint amennyit írtam.
Stadia, Geforce Now tökéletesen megfelel nekem, pláne amennyi időm van játszani, viszont átmeneti költözés miatt nincs stabil netem, csak wifi.. Gondoltam kicsit bővítem a konfigom, hogy néhány ezer éve vásárolt játékkal tudjak játszani direktben Steamről vagy UPlayről. -
Lorden
őstag
válasz
leikomessi
üzenetére
i5+1050, ezzel lesz kb medium settings a FC 5-nél, többinél high.
-
KAMELOT
titán
válasz
leikomessi
üzenetére
Komplett platform csere és vga +100-150k. Van időd gyűjtögetni.
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom videókártya vásárláson, esetleg ha szükséges CPU cserén is.
A konfigom a következő lenne:
CPU: Intel Core i3-4170 - 3.7 GHz (Cooler Master Hyper TX3),
Alaplap: Gigabyte H81M-S2H
RAM: HyperX Fury DDR3 2x8 GB 1600 Mhz
Táp: XFX TS 550WAmivel játszanék főleg GTA IV és V, valamint Far Cry 4 és 5, fullHD-ban.
Mik jelenleg azok a használt VGA-ak amik a legjobb választást jelentenék processzor csere nélkül maximum 60-70 ezer forintig?
Processzor cserét érdemes eszközölni? Ha igen milyet? (Alaplapot nem cserélném ha nem muszáj.)
Előre is köszönöm a választ! -
Perillustris
senior tag
válasz
üzenetére
"Külföldi garanciás kártyát akkor érdemes bevállalni, ha nem akarja az ember utána eladni, mert nagyon nyomott áron fog csak elmenni"
S persze akkor is, ha 80-100 ezer forinttal olcsóbban megkapod, mint itthon. Ha hasonlóan olcsóbban árulod majd, nem lesz gond az eladással.
-
UserX
addikt
Ez a teszt fake?
-
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
Bedobok egy "témát", kiváncsi vagyok mit mondtok rá:
nVidia Quadro T400/T600/T1000 videókártyák
viszonyitások:
Geforce GT1030 (kb 50 ezer) VS Quadro T400 (kb 50 ezer).....Quadro T400 "erősebb"
Geforce GTX1050ti (kb 130 ezer) VS Quadro T600 (kb 100 ezer).....Quadro T600 "erősebb"
Geforce GTX1650 (kb 180 ezer) VS Quadro T1000 (kb 150 ezer)...Quadro T1000 "erősebb"Néztem tegnap pár tesztet ezekről....1 slotos kis vékonyka kártyák...alig fogyasztanak....hőmérsékletek is 65-70 fok maximum...GDDR6-os változatokat érdemes megnézni....minden játék alatt lenyomták az általam említett drágább Geforce kártyákat.
A sor folytatható volna az erősebb kategóriában is...ott is hasonlóak az arányok....picit olcsóbbak és szinte ugyanazt tudják, ha nem jobbak itt ott.
Azoknak lehet ez érdekes, akik pl GTX750ti vagy GTX960 vagy GTX1050 helyett néznének másik kártyát....fiam gépébe a GTX960 2 Gb DDR5 helyett a Quadro T600 GDDR6 4 Gb "best buy" volna....még ha a zsír új kártyát nézem , akkor is.
Szerintem nem elvetendő alternatíva....kispénzűeknek, kis táphoz.
Ami röhej és lényeges még: Ezeknél aktív az RTX !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
pl ha RTX-et nem is, de a DLSS-t az NIS mellett használva még Cyberpunk is fut 1080p-ben low-medium beállításon 45-65 fps-sel a Quadro T1000-en....a Drágább GTX1650-em betojna ott 35 fps-sel.

-
Jinxb1rd
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
69-től már félünk? Ez komoly?

The safe temp stated by the Nvidia specs are 83 degrees celsius when throttling starts. The card will stop working at 92 degrees celsius to prevent any damage. Usually those chips can withstand 100+ degrees before any damage so you should be safe.
Aláírom, hogy 80 alatt még soha semmivel nem volt gond és nem is amortizálódik jobban, nem lesz neki sokkal jobb 65-ön mint 78-on.
-
AddyKing
tag
Sziasztok!

Megéri 6800XT-re váltani? Belegondolva, hogy milyen címek várhatóak a közeljövőben. 5800X-et pattintanék a jelenlegi cpu-m helyére.

-
KAMELOT
titán
válasz
Ferke77
üzenetére
Legalább informáltak, hogy sima 6600
Már előtte szóltak itt többen, hogy kamu, meg ilyen marketing fogás, hogy kattints az oldalra. Rajtad kívül még 50 ember biztos megrendelte.sylex1: 3080Ti megjelenésével a 3090 értelmét vesztette, főleg, hogy 700€-val drágább, aztán smivel nem tud többet.
3080 12GB is, hogy minek??? -
DannyL81
tag
Sziasztok!
Egy GTX 1060 3GB-nál, meg úgy általában ezeknél a kártyáknál mi az a max. hőmérséklet ami még áldásos? Nekem most full terhelésen 65 fok. Az még OK?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Ferke77
üzenetére
Mert az egy LHR-mentes kártya volt, azért. Ha nem az lett volna, akkor mindjárt más lett volna a helyzet. Külföldi garanciás kártyát akkor érdemes bevállalni, ha nem akarja az ember utána eladni, mert nagyon nyomott áron fog csak elmenni, amikor majd lesz ezer másik is a piacon magyar garanciával. Ami elvileg fél éven belül be is fog következni.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Ferke77
üzenetére
Közben megértettem a dolgot, az nem volt tiszta, hogy cégnek miért akarnak 27% áfát rakni németeknél és azt hogy írod le, de a végén amikor kiderült hogy ez magánszemély ár úgy már tiszta. Mind1 én küldtem egy kérelmet hogy beregisztráljanak mint viszonteladót. Meglátjuk hogy kérnek e első körben 10 milliós depozitot vagy kiadnak e egy darab kártyát
Mondjuk ha adnak jó nagyker árakat akkor akár legálisan be is lehetne juttatni tőlük egy raklappal. -
Floyd80
addikt
válasz
Perillustris
üzenetére
Igen, akkor nem kell, ha így dönt. Ez 2021 nyarától lehetséges az OSS-rendszerben, ha valaki oda regisztrál, akkor a saját országából intézheti a távértékesítéseket, ahogy írod saját ország számlaszabályai, de a célország áfájával. Ilyenkor a német NAV elutalja a Magyarországnak járó adót.
Korábban a saját áfáját számolta fel távértékesítésnél, ha viszont átlépte a küszöbértéket (német pl. 100 ezer euró, osztrák 35 ezer), akkor magyar adószám alól magyar adókulccsal adhatott el.
De ha magyar raktárba szállít be és onnan viszi ki a vevőnek, akkor nem ússza meg a magyar adószámot.
-
Floyd80
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Német cég úgy tud számlázni, ha adószámot kér Magyarországon, mert pl. ha itt bérel raktárat és előbb oda viszi be a terméket, onnan szállít ki, akkor telephelye keletkezik.
Vagy bizonyos értékhatárt átlépett az ilyen távértékesítéseivel, akkor is magyar adószámot kellett kérni. Most van ez OSS-rendszer, ez kicsit változtatott ezen, egy országból egy adószámmal intézhetők a külföldi értékesítések.
-
Pkc83
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Többek között ezért is vannak elszállva a vga árak mert már szinte mindenki befektetésként tekint rá, pedig sosem volt az.

-
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
A német garis 3060-t egy hete adtam el 265k (ennyiért vettem) helyett 298k-ért. A hírdetés felrakásától 2 perc telt el és özönlöttek a privátok. Az első jelentkező 10 perc múlva utalt is. Lehet egy éve még igaz volt amit írsz, de ma már más idők járnak....
-
Celithrandi
addikt
-
syberia
veterán
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
Most nem egy pendrive-ról van szó. Az msi-nél regeled a terméket és él a 3 év gar. Ha gond van RMA ügyintézés, ennyi. Inkább ez, mint egy magyar kisker szopás, aki továbbítja a nagykernek, és az tovább kivizsgálásra stb és mennek a hetek vagy hónapok. De kinek mi tetszik, nem akarok senkit rábeszélni ilyesmire
. -
Ferke77
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
2,5k vélemény van róla az árukeresőn, szóval pl. a szempilla spirál tuti nem kamu
. Ha megjön, futár előtt kibont (a várakozását honorálni fogom) és ha nem az, iletve pl. tégla van benne kártya helyett, akkor nem veszem át. Oké, ha nem működik, akkor szopás (bár a futártól kérek tel.számot és megbeszélem vele, hoyg ha hívom fél órán belül, akkor viheti vissza - szintén ez honorálva lesz) -
Ferke77
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Értem amit írsz, de ~40k különbség megér egy kis "izgalmat". Egyébként meg ha rendes helyről akarom, akkor caseking.de -> a magyar lehúzás már nálam nem pálya. Garanciának meg ott a gyári (oké a posta vagy 7-8k, de ilyen áraknál ez már nem összeg). De tuti elírás a termék, szóval ebből nem lesz semmi
-
Floyd80
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
Érdekes, hogy a guru3d tesztjében a Far Cry 6 kemény 17 FPS, a ph-s tesztben meg 50-60, a többi game nagyjából hasonlóan viselkedett.
Radeon RX 6500 XT review - Far Cry 6 (guru3d.com)
A piac szülötte: AMD Radeon RX 6500 XT - PROHARDVER! Videokártya teszt
-
bobalazs
nagyúr
válasz
ribizly
üzenetére
Ahogy azt Abu is itt megmondta, olyan rx 590 szintet is megüti.
Hát ez részben igaz, mert van amelyik játékban igen, de csak és kizárólag mert a 3.0 pcie rendszereken jelentős a visszaesés, ahogy azt előre láttuk. Némelyik játékban pedig csúnyán még az rx 570 alá is kerül. -
bobalazs
nagyúr
Megjöttek a 6500 xtről a tesztek, nagyon negatív egyöntetűen a vélemény.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
A kártya árak rendkívül hektikusak, a szürkézés, egyéb mutyizás se ritka. Illetve érdemes csak itt aprót nézni, ugyanaz a kártya (többféle is) bontatlanul hatalmas különbségekkel van hirdetve, nyilván van aki drágábban szerezte, de ki venné meg sokkal drágábban, mikor kevesebbért kap ugyanazt garival? Max ha áfás számlát adnak, de ennyi.
-
Ferke77
aktív tag
A caseking.de-n már kapni RX 6500 XT-t, ami ide ~375 Euro
-
Ferke77
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Az árukeresőn sokszor a legolcsóbbak elég jelentős mértékben, szóval valami "okosba" megoldott értékesítést művelhetnek
. De ha azt küldik, amit rendeltem, félrerakom az ellenérzéseimet
-
válasz
Ferke77
üzenetére
cseh cég, a cseh törvények vonatkoznak rá:
ÜZLETI FELTÉTELEK
1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK
1. A Your audience s.r.o. kereskedelmi társaság, székhelye Nademlejnská 600/1, Hloubětín (Praha 9), 198 00 Praha, statisztikai száma: 07756216, bejegyezve a Prágai Városi Bíróság Cégjegyzékébe, C szakasz, 307091 sz. betét (továbbiakban „eladó”) üzleti feltételei (továbbiakban „üzleti feltételek”) a T.gy. 89/2012 sz. módosított törvény, polgári törvénykönyv 1751 § 1. bekezdésével összhangban (továbbiakban „polgári törvénykönyv”) szabályozzák a szerződő felek adásvételi szerződéssel (továbbiakban „adásvételi szerződés”) összefüggésben vagy az alapján létrejövő jogait és kötelességeit, amely szerződés az eladó és más természetes személy (továbbiakban „vásárló”) között köttetett az eladó internetes áruházának segítségével. Az internetes áruházat az eladó az www.unibolt.hu internetcímen elhelyezett weboldalon üzemelteti (továbbiakban „weboldal”), mégpedig a weboldal felületének segítségével (továbbiakban „áruház webes felülete”)
innenNéztem a rossz boltok topikjában, nem adott találatot szerencsére.

-
Ferke77
aktív tag
Nem ismerem ezt az unibolt.hu-t, de rendeltem egy MSI RX 6600 XT MECH 2X 8G 237.340 Huf-ért (utánvétellel):
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Kinek mi az alig drágább. Nekem azért a 30k az már 30k
De én is inkább XT-re szavaznék akkor már. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Én is néztem, csak nézd meg a honlapot. Ennyi pénzt kockáztatnál?
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Hol?
-
coolpet
senior tag
300K alatt az ASUS TUF-RTX3060-O12G-V2-GAMING
-
Csupingo
veterán
válasz
johnnyvsr
üzenetére
"Adaptive-Sync is a VESA standard for variable refresh rate. It is only a feature of DisplayPort.
For variable refresh rate over HDMI, some older monitors implement the FreeSync over HDMI protocol created by AMD. These will only work with AMD cards. Some new displays may may also support HDMI Game Mode VRR protocol introduced in HDMI 2.1. This is supported by NVIDIA cards, but is very rare right now, only a few TVs have it to my knowledge."
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
Állásajánlatok