- Fórumok
- Videokártyák
- Milyen videókártyát?
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-04-13 10:19 Téma összefoglaló
-
Meggyi001
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.¯\_(ツ)_/¯ olvas • gondolkodik • válaszol (ಠ‿ಠ)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Here is the Top 5 USED Gpus for 2019
Az RX 570 lett kihozva legjobb vételnek, szerintem ez az elemzés nálunk is megállja a helyét a használt piacon.
Prognózis: a Tisza további apadása várható -
syberia
veterán
Majdnem 2000 eladó videokártya van fent az aprón, az árak lassan a földbe állnak, de alig látok jegelt kártyát. Hogyan lesz így a 1660 népkártya?

(#118957) 123sylaar: Egy négymagos Xeon/Quad sokat segítene, ha a lapod támogatja. Elég népszerű téma mostanság is a 775 upgrade.
syberia
veterán
Ha nem tuningolod a kártyát, akkor elég lesz. Nekem RX 580 Nitro+ 4GB alulfeszelve 1300MHz gpu, a teljes rendszer fogyasztása 200W körül tetőzik játékban, de alapon hagyva 1340MHz-en sem sokkal több. A tápegységed 300W terhelésen sem jön zavarba, annyit pedig biztosan nem fog kajálni a géped.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
A minőséget és megbízhatóságot is megkapod egy jobb táppal, amin ráadásul az egész géped stabilitása és az élettartama is múlik. Mert nem mindegy milyen stabil feszültséget biztosít, mennyire hatékonyan védi meg az alkatrészeket a hálózat felől érkező áramtüskéktől, áramingadozásoktól. És minél jobb minőségűt választasz, annál később lesz csere érett a tápegység, tehát nem feltétlenül az olcsóbb lesz olcsóbb.
syberia
veterán
A tápos topikban válaszoltam , RX 590 mellé is elég 550W. Bár ha van keret egy jobbfajta RX 590-re, akkor ne a tápegységen próbálj spórolni. Az említett kártyához most 3 játék is jár, olcsóbban kapható náluk RX 580 Nitro+ is,. Az egyik leghalkabb hűtéssel van szerelve.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
De ne egyszerre, előbb nézd meg hogy stabilan megy e a gpu tuning után, és ha az pipa akkor mehet a memória is feljebb +550 MHz inkább. Jobb külön, mert akkor tudni fogod melyik emelését nem bírja a kártya.
syberia
veterán
Megfőzni nem fogod tudni, főleg egy kis légáramlattal a bordán, nézd meg mennyire melegszik +200 MHz órajelen, annyit tuti bírni fog. Vagy egyből mehet a gpu 1500-ra, a memóriának meg +600 MHz
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Én egy hasonló teljesítményű 280X karit váltottam le 580-ra. Elég jelentős előrelépésnek érzem sebességben, és DX12 címekben is meg tudja csillogtatni a erejét.
SAPPHIRE RX 580 NITRO+ 4GB ára elég szépen lement, PCX 3 év garanciát ad rá.
Ennek a kártyának van az egyik leghatékonyabb hűtése, nem nehéz 70-75 fok alatt tartani porszívóhang nélkül.(#117464) galaktikus: Neked mehetne ugyanez a kártya, a processzorod elég jó barátságban lenne vele, alapórajelen már akadna cpu limit.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Egyetértek, egész jól eltalálja a valós fogyasztás plafonját a BQ kalkulátor.
(#117440) marcarc: Valahogy úgy érdemes kiválasztani a tápegységet, hogy játék/munka (tehát terhelt állapot) közben nagyjából 40-50% körüli terhelés kapjon. Itt a legmagasabb hatásfok, hosszabb lesz a várható élettartam, az olcsóbb tápok sem hangosodnak fel túlzottan félgázon.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Elég lenne, de picit többért sokkal jobb minőségű, gyakorlatilag néma 80+ Gold tápegységet vehetsz, a Bitfenix Formula személyében.
(#116986) gbors: Ma már jobb választás a Hexa 85+ sorozata, vagy hasonló belsővel a Hyper M 85+ moduláris.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Talán a Nitro+, az MSI amúgy picit túlárazott.
syberia
veterán
Talán BF5 izzasztaná meg jobban azt a procit, de amúgy simán jó párosítás. RX 580 Nitro+ 4GB megfontolandó ajánlat, 2 ajándék játékkal megspékelve, 1080p felbontáson jobb a teljesítménye az 570 8GB-nál.
Tápegységből egy 80+ Gold hatásfokút érdemes választanod, picit drágábban van jóval erősebb és minőségibb Bitfenix Formula, 580 Nitro mellé elkél a többlet teljesítmény.
(#116925) Semplar:
syberia
veterán
Úgy értettem hogy biztosan nem adnak egy gyári hibás kártya helyett másik márkából való hibátlant. Régen nekem volt egy vadi új XFX HD 4830 karim, már a első pillanatban csíkozott . Választhattam hogy vételár vissza, vagy egy másik 4830-at. Utóbbit tettem, ironikus módon egy Powercolor 4830 lett a cserekártya, hibátlanul ment utána minden.
syberia
veterán
Ha nem vagy megelégedve vele, 14 napig ugye el tudsz állni a vásárlástól, de akkor is benéztem a történetet. Vagyis eszembe sem jutott, hogy gyengébb minőségű kártyák kaptak gyanúsan olcsó árcédulát. Ebben az esetben én is vinném vissza, ha korrektek kicserélik neked egy ilyenre.

(#116916) Vismajor01 : Nálad is a Red Devil van? Vagy a kicsi Sapphire 570 Pulse?
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Nekem Nitro+ van, 70 fokig szinte alig van hangja a hűtésének. Nagyon jól összerakott kártya, a hátlap igen mutatós, az egyik leggyorsabb órajelű változat.
(#116786) Speed(R): 1050 Ti bolti ára 2019-ben egy vicc, látszik hogy kevesen olvasnak minket, a vásárlók!
syberia
veterán
Egyszer volt garanciális ügyintézésem velük, semmi akadékoskodás nem volt.
(#116790) TechN7ne: sokat gondolkodtam 470-re váltáson, de a 280X után nem lett volna elég nagy ugrás. Az 580 Nitro sem dimenzióugrás, de azért bőven gyorsult a Witcher 3 kimaxolva.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Ezen erősen elgondolkodtam volna, de már megvan 62-be a 580 Nitro+ 4G
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 OC 4G 2 ajándék játékkal elég jó ajánlat, majdnem maximális grafikán tolhatnád az újabb játékokkal is.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Rx 580 nem nagyon fog 60k alá benézni újonnan. Bár ha a két játék árát beleszámolod, ez az RX 580 Nitro+ már olcsóbb.
(#116403) Raz3raddict : Nekem 62.5k volt, de akkor még nem adtak játékot hozzá.
syberia
veterán
Jaja, az Alza még most is akciózza, biztos van nekik egy konténernyi kártyájuk.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
1060 3GB lenne az 570 alternatívája, ha kis fogyasztás fontos szempont akkor a 1050 Ti is már kifogható 40k környékén, de a sebesség terén kompromisszumot kell kötnöd utóbbival.
(#116363) gbors: Nekem a második gépemben pont ez az E5420@2.5GHz megy, ha lecserélném a HD 7750-et egy RX 560 2GB-ra, gondolom maradna még tartalék a videokártyában.
Csak azért fordult meg a fejemben, mert aprón már 20k körül kifogható a kis RX.Prognózis: a Tisza további apadása várható -
syberia
veterán
40 pénzért használtan most RX 570 4GB kapható, a 1050 Ti jóval gyengébb nála.
syberia
veterán
Nálam az i5 3470@3.3 GHz bizony nem mindig elég a RX 580 Nitro+ mellé. W3-ban nincs gond, de az új TR-ben bizony sokszor megy 99%-on a cpu, főleg a városokban. Az FX egyszálas teljesítményben gyengébb, tehát bizonyos helyzetekben meg fogod érezni.
Ha a jövőre érkező Ryzen 3000 olyan szuper lesz, mint ahogy most rebesgetik, valószínűleg platform váltás lesz nálam. Több mint egy évtized után újra AMD-s gépem lenne.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
MSI RTX egyedi hűtős kártyák is rajta vannak a halállistámon, csak mondom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#114698) pendre54:Hívd fel őket és érdeklődd meg, gyanítom elhajtanának vele.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Ez már többször elfogyott, trükköznek a készlettel a csehek.
(#114634) TheNewDawn: Hamar lerabolták, haveromnak mire szóltam volna már huss!
syberia
veterán
Ez az akció sem tartott sokáig.
Úgy látom a jóárasított RX 580-ból már csak 2 Db van!

Zöld téma: korábban arról volt szó, hogy az Nvidia nem akarja hogy túl sokan vásároljanak RTX szériás kártyákat, mert a 10-es széria hegyekben áll a raktárakban. Most meg...
syberia
veterán
Igen, de alig van különbség a 4GB és 8GB között. Főleg 1080p-ben.
syberia
veterán
Az RX 580 ár/érték aránya jelenleg brutálisan jó szvsz.

1440P & 1080P | RX 580 vs R9 FURY X vs GTX 1070 vs VEGA 56 |
(#114576) Pintim....: El szerette volna tussolni a gyártó, végül csak mellébeszélni sikerült, de nyilvánvaló hogy problémás az egész rtx széria.
syberia
veterán
syberia
veterán
Rendes hőcsöves hűtése van, nem sima aluminium borda.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Ha játékos gépet épít neked, abban a vga kell erős legyen. Milyen kártyát rak bele?
(#114491) Crias: 1. legjobb teljesítmény 2. legjobb fogyasztás 3. legjobb ár
Mérlegeld mi a legfontosabb számodra, akkor könnyebb lesz eldönteni. A 2 RX kártya ár/érték aránya lényegesen jobb a 1050 Ti-nél.Prognózis: a Tisza további apadása várható -
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
(#114313) Speed(R): Fejlesztéstől függetlenül instant csere, gépgyilkos típus.
(#114311) asd05161: BITFENIX FORMULA 450W 80+ Gold, nagyon halk, 5 év garancia
ON
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G OC 75k holnap reggeltől. Gondolom ez már tűrhető áron van, viszont a hűtője kissé filigránnak tűnik, talán akad róla teszt.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Pascal kiforrottabb, bár a Touring nevét említve minden vga annak tűnik. Konkrétan a kinézett RTX 2070 esetében, finoman fogalmazva is vannak gondok.
(#114105) kolopele : Meg tudom erősíteni, pár éve volt egy MSI Gaming kártyám, nagyon jó a hűtése, a magas TDP sem okozott gondot neki.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Nekem kicsit régebbi processzorom volt, s754 Sempron 3100+ és a legendás ATI 9800 Pro Zalman. Az akkori Nvidia kártyák Half Life 2-ben, a fasorban sem voltak. Most egy kicsit feljöttek a mocsárból, az FX tényleg nem volt egy nyertes sorozat. Tuningolva elkélt alájuk 600-650 wattos táp is, épkézláb videókártyával párosítva.
syberia
veterán
Megnéztem mennyibe kerül most.

Fejlesztés most eszembe sem jutna, pedig ha valamire, akkor erre érdemes lenne. De a végén úgy is Ryzen lesz, csak hogy ne Intel legyen.
Első saját fejlesztésű gépem AMD volt, sok vidám játékkal eltöltött percet szerzett.
syberia
veterán
Jelenleg 150 ügyfél érdeklődik a termék iránt.

(#113574) Peddy789: Tuti nincs roham, szerintem akinek telik rá, az sem veszi meg ennyiért. Már csak pár tehervagon GTX 10x0 /RX bányászkártya hiányzik a PC piacnak.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
OEM kártya, ezeket nem lehet külön megvásárolni tudtommal.
wollnerd: Nézz be a VR topikba , ott első kézből fogsz tanácsot kapni.
syberia
veterán
GTX 970 SLI nem lenne gond a Seasonic tápnak, viszont egy sima GTX 1070 is gyorsabb.
syberia
veterán
Dehogynem érdemes várni, ahogy csordogálnak az infók az új generációs NV kártyákról, fog még esni szépen a régebbiek ára.
syberia
veterán
Én biztosan nem vennék kétes módon használt kártyát. A bányászok érvelése szerint a 24/7 használt kártyák jobban meg vannak kímélve mint a rendeltetésszerű használat során, ami általában néhány óra játékot jelent naponta, vagy még annyit sem. De amikor el akarják adni, megy a sumákolás a használat módjáról. Szerintem ők sem hiszik el ezt a sületlenséget, miszerint a folyamatos használat élettartam növelő hatással bírna.

(#108080) XuChi: Szánalmas. De ahogy elnézem az aprón a kártyadömpinget, hamarosan még ennyi pénz sem fognak kapni a "luxuskörülmények" között tartott portékájukért.
syberia
veterán
Téma összefoglalóban egy mondat szerintem kis frissítésre szorulna:
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Találjátok ki melyik tevékenység maradt ki a felsorolásból.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Most 8000 felé tart a bitcoin, szóval még korai temetni. Ennél több (jóval kevesebb) kell hogy a bányászok más hobbi után nézzenek.

(#105932) Blue_Absolut: Jó sok 1050Ti be lett fogva bányászni, szóval használtan lesz rizikó, persze alacsonyabb mint az erősebb Nvidia és AMD kártyáknál.
syberia
veterán
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- Milyen videókártyát?
- (kiemelt téma)
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5060 8GB GDDR7 DUAL OC Edition - Új 2 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 5060 Ti 8GB GDDR7 INFINITY 3 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 DUAL OC - 1 év garancia - Eladó!
- ASUS GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 CERBERUS - Plusz tápcsatit nem igényel - Eladó!
- GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC 6GB
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most kíváncsi lettem, hogy alacsonyabb felbontáson mennyi ér az i5 3470 procim az RX 580 mellett.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meggyi001