- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Tartalom egyezés alapján (nagyon ritkán esetleg) lehet, igen, de nézd már meg, ezekben semmi olyan nagyon közös nem lehet. Pláne, ha az egyik .mp3, a másik .FLAC, mi az szerinte benne ami ezekben közös? De mind amit ott egy group-ban látsz és nincs azonosság a nevükben azok teljesen különböző számok. Végig csekkoltam már van egy tucat ilyen gruop-ot és legtöbbször az van, amit írtam.
-
mezis
félisten
"Nem fog megváltozni az információ a kártyán (digitálisan van tárolva) "
Erre akár vallást is alapíthatsz!
Digitális tárolás: egy marék elektron valahová bezárva, ahonnan ugye lehetetlen kiszökniük...
Mi az, ami nem tud elromlani (megváltozni)?
Tudom én, hogy nagyon megbízhatóak ezek a tárolók és csak az írás "koptatja" őket, de azért mégis kíváncsi lettem egy igazi, minden bitre kiterjedő tesztre. Ha teleírom file-okkal, akkor akadhatnak olyan cellák, ahová nem történik írás. -
bugizozi
őstag
Mert több ügyfélnek több szerverére lépek be, jobb így rendszerezve. (van kb 50 ilyen mentett kapcsolatom)
Most pl ezzel a progival van, van egy konfig fájl, azt át tudom másolni másik gépre, ugyanígy megjelenik ez a lista, csak a jelszavakat nem hozza át a konfig fájlban, jó lenne ha ezeket együtt tárolná, egy esetleges következő költözésnél, ne kelljen bepötyögni újra. -
Krystal_s
addikt
Megnyitni annyi adatot?
Kizárt...
Bár szerintem, ha nincs hibás, vagy gyenge szektor, akkor nagy eséllyel az adatok sem sérülhettek meg.Amikor "meghülyül" a SMART és pl 200 millió olvasási hibát jelez, akkor nem tudom mi az, ami egyáltalán ennyi adatot olvasna, miközben látom, hogy szinte inaktív a lemez. Az Erőforrás-figyelőben is látni, hogy nem dolgozik olyankor szinte semmi folyamat. A lapozófájl sem akkora...
Pont ez a lényeg, hogy egyáltalán nem tűnik hibásnak. Minden komolyabb teszt szerint is rendben van...
Sajnálom "kidobni", mert a kis ideig tartó jelzésen kívül semmi baja (eddig) és zavar, hogy talán feleslegesen vettem másik lemezt. Most is 100%-os. 0 hibával.Nem találtok semmilyen programot FC néven. Azt hittem elírás és sfc parancs akart lenni...
-
Én is ezt találtam, most azt keresem melyik decibel tartomány lenne az ami a legjobb lenne, de ahogyan olvasom az MP3-om 96 az ami még talál-talán ,felette már veszteséges a dolog.
Így 90 & 92 lesz szerintem az ideális így még marad tartalék vagy egyszerűen 89-es alapértéken hagyom. -
Cs1csó
titán
+1 jelenleg NINCS AI, olyan algoritmusok vannak amik némi tanulásra is képesek, ennyi.
Volt egy Gyilkos számok epizód ahol egy DARPA kísérletre hitték, hogy létrehozták az AI-t és az ölt meg valakit a végére kiderült, hogy ez csak egy olyan "beszélő" gép volt ami tudott 1 millió kérdést és arra adható akár több millió választ és ha rövid ideig "beszélgetett" vele az ember, olyan érzete volt mint ha egy gondolkodó lénnyel beszélt volna pedig csak egy algoritmus lökte neki a válaszokat. -
Vesa
veterán
Emlékszem, a 80-as években arról szólt minden, hogy az ezredfordulóra el lehet majd felejteni a nyelvtanulást, mert real-time fordítók lesznek. Ehhez képest...
Néha azon szoktam jókat mosolyogni, amikor megy a cikkezés az AI forradalomról, miközben még egy rendes fordítóprogramot se tudnak írni 2020-ban.
-
coco2
őstag
Akkor éppen te valószínűleg érteni fogod azt a gondolatot, hogy nem csak az indiaiakat kellene tanítani az artikuláltabb kiejtésre, de még a londoni népséget is. Olyan pöszék, meg sejpítenek, meg minden, hogy a saját anyanyelvükre tanítani kell őket. Esetleg látják a képernyőn visszaírva, hogy nem tudnak beszélni, talán odafigyelnek jobban. A jenkik sem sokkal jobbak, amennyire xenofób népséggel időnként összeakadni lehet. Jönnek azzal, hogy nem értik. Nosza, amit egy automata felismerő ért, az érthető. Ha _ők_ nem tudnak beszélni, akkor olvassanak, meg írjanak. Alkalmasint süket-némáknak sem lenne rossz egy automata feliratos chat. És az sem utolsó, hogy utólag pár dolog nem száll el szóban, hanem megmarad írásban.
Fordítani meg nem kell. A nemzetközi kommunikációnak úgyis angol a nyelve, nem lesz elkerülhető azt tanulni. Tanulnia kell majd mindenkinek. És a covid is köszöni szépen jól van, még vagy fél évtizedig úgysem megy sehova, vagy ha megy is, jön majd másik a helyébe. Fejlődni kell nemzetközi online kommunikációból. Ami a gyakorlatban jelentősebb probléma, hogy addig is, amíg tanulják a népek, van folyamatos tapasztalat, mennyire megy jól. És nem elméletben, hanem gyakorlatban. A gyakorlati önigazolás az, amit mindenki szeret annyira, hogy még fizetne is érte. Az sem kizáró probléma, ha csak üzleti licencel van valami. Egyedül a google szolgáltatás egy kicsit problémás. Kliens oldali real-time felismerés + prediktív cucc kellene. A google sajnos nem olyan.
A 20-50% meg nem annyira para, mint a számok sugalmazzák. Egy beszélgetésnek csak a harmadát leírja a fordító, további harmadot ki lehet találni hasonló hangzás alapján, valamennyit az emberek egyébként is érteni fognak belőle, mert valakinek csak mankónak kell a feliratozás, bőven elég segítség a 20-50%.
-
looser
addikt
Esetleg...
:-) -
iguana
őstag
az előbb említett Archivarius 3000 [link] tud epub-ban (is) keresni. maga a program viszonylag régen volt frissítve (2 éve), az ingyenes verzió azt hiszem csak 10 ezer indexelést engedélyez.
a gui nem túl szép, kicsit nehéz rajta kiigazodni (sok opció ide-oda eltéve, de az alap dolgok könnyen elérhetőek). meg kéne vennemaz év eleje óta gondolkodom rajta, meg keresek alternatívákat, de én nem találtam semmi olyat (akár fizetőst), ami meg tudná csak közelíteni ezt az alkalmazást tudásban. érdekes.
-
Cs1csó
titán
+1
A 2008-ban vett "gamer" notim akkor penge volt játékra is de evidens, hogy böngészésre is, azóta eltelt 12 év most nagyon szenved pedig a "vas" nem lett gyengébb. Egyszerűen a weboldalakat sokmagos, sok RAM-os gépekre írják, és a böngészőket is amiket ezek megjelenítésére készítenek.Egy gép megfelelően használhatósága kb. 3-5 év között van ha a vásárláskor nagyon erős volt akkor esetleg 5-10 év (asztali gép) ez van.
-
Pityu.
nagyúr
Nem piszkálom,ahogy írtam csak a vastagon feketéket jelölöm ki törlésre,csak nem értem a programban miért nincs olyan,hogy csak azt jelölje ki ne az összeset. Eddig még nem volt gond csak egyszer mikor egy vékony betűset bejelölve hagytam akkor a törlők tűntek el mindenhonnan szóval ha törölni akartam valamit meg kellett keresni a program uninstallját.
-
cigam
titán
-
davidvarga
tag
Nem. Nekem a lényeg hogy a 330 szavas fájlomból keresse a a másik fájlban ezt a 330 szót, hogy szerepel e és hányszor, vagy legalább hogy szerepel e. Ha ezt excel-ből lehet átkonvertálom, csak ott hogy csinálja ezt meg? Ott próbáltam duplikáció kereséssel de túl nagy volt a fájl és belefagyott az excel. Amiben ezt a 330 szót keresem egy 800mb szöveg
-
Ez teljesen világos ha már úgy oldotta meg az istenbarma hogy a kiszedett fájlokat is külön dekódolni kell. Módosítás után egyértelmű a visszakódolás majd BNK-ba varázsolás.
Most már csak azt kell kitalálni hogy a Wwise Launcher ablakon mit kell pontosan telepítenem, mert elég sok variáció van és végül közel 9GB helyet is felemészthet a telepítés.
Mielőtt ide írtam volna már megvolt ez a Launcher, csak mivel felületes angol tudásom nem talált BNK kezelésre utaló nyomokat, úgy fordultam ide. Az a megoldás is jó lenne ha csak kitörlöm azt az egy hangot ami nem kell, de eddig mindenhol csak kibontó meg nézegető programot találtam, szerkesztőt nem. Ez a Wwise meg igencsak komplex, ha nem overkill egy szimpla törléshez. De jó nekem ez is csak találjam meg azt a részét ami erre alkalmas.
Kékes525nek is köszönöm.
-
spe88
senior tag
Sejtettem, hogy csak valami ilyen scriptes megoldás lesz. Nem hinném, amúgy hogy van ilyen ellen védelmük -mármint ahova nekem kell-, a sok adat meg nem zavar a képeket úgyis letiltottam, hogy gyorsabban betöltődjön. Majd megpróbálok íratni egyet valami infós haverral. Remélem nem túl bonyolult.
Köszi
-
"Kíváncsi vagyok, hogy mit tud a 140 ezerről, nullára árazott..."
Hehe, heccből kipróbáltam két "leárazottat", meg egy másik ingyeneset. MovieMaker & VideoEditor, Movie Maker Free, Easy Movie Maker. Vicc az egész, használhatatlanok, még a legalapabb videószerkesztési funkciókra sem alkalmasak. Nem is igen működnek. De arra jók, hogy reklámokkal nyomják tele az arcod a "szerkesztési" felületen.
-
dqdb
nagyúr
Mindegy, mivel közös adatbázis kell, nincs értelme ezt használni, mert senki nem fogja kézzel másolgatni a telefon és a PC között az adatbázist naponta. Egyébként sem látom értelmét a lokális adatbázisoknak, a felhő is elég biztonságos, ha valami normálisat használunk (pl google drive).
Az adatbázist csak egy fájl, amit oda másolsz, ahová akarsz.Ha több gépen/telefonon is használnád, akkor erős jelszóval és kulcsfájllal érdemes létrehozni az adatbázist, a jelszót megjegyzed, az adatbázis mehet fel felhős tárhelyre, a kulcsfájlt (bármiféle felhő használatát elkerülve) felmásolod minden olyan gépre, ahonnan használnád, és így lesz egy szinkronizált, mindenhonnan elérhető jelszóadatbázisod (a Keepass2Android is támogatja ezt a feature-t). Ennek a kulcsfájlnak az a lényege, ha ellopják a jelszavadat, ellopják az adatbázist, akkor sem tudják dekódolni a kulcsfájl nélkül, amit nem tárolsz a felhőben.
Vagy jelszó + Yubikey/Solo, ha kulcsfájl helyett fizikai eszközt használnál 2FA-ra.
kispx: köszi az infót, erről nem tudtam, ez azért eléggé fontos információ
-
dqdb
nagyúr
KeePass: eredeti alkalmazás Windows alá C#-ban .NET Frameworköt használva megírva (Linux alatt Monóval életre lehelhető), aktívan karbantartva
KeePassX: a KeePass 2.x fájlformátumát használó független alkalmazás C++-ben Qt-re építve (Windows, Linux, macOS), nincsen karbantartva
KeePassXC: az előbbi forkja, aktívan karbantartva
Keepass2Android: független fejlesztés, ami a KeePass 2.x fájlformátumát használja, aktívan karbantartvaA fentiek mindegyike open source, mindegyikhez van 2FA támogatás.
-
SpG
csendes tag
Rosszul gondolod a frame rate igazából a képfrekvencia ami többféle lehet pl. 24-25-30 frame/s (vagyis kép/másodperc) filmek esetén. Kérdezd a google-t.
Feltehetően a tv eszi a 25 fps-et, de a 192 video bitráta karcsúnak tűnik. Általában 800-900 illik hogy legyen. Ha erősen foltos/szemcsés a kép ezt javasolt növelni.Csinálni kell egy rövid próbakonverziót és csekkolni a minőséget (meg hogy arányosan milyen méret lesz a teljes anyag).
Az audió bitarány is a szokol rádió szintjén lesz . inkább 96-ot adnék minimumnak.
-
dqdb
nagyúr
Csodálatos egy félrefordítás, a képarány szó a framerate-et takarja, gratulálok a magyarítónak
GEPESZ66: nem ismerem a programot, de az lesz a probléma, hogy a 4:3 képarányú kimenet és a 16:9 vagy 21:9 bemenet miatt a konvertáló program alulra-felülre tett egy-egy fekete sávot, amit a 16:9-es tévé oldalt további két sávval egészített ki. Próbálj meg olyan nevű beállítást keresni, hogy anamorph, és kapcsold be.
-
-
-
Igazad van, meg nem is
, nekem mind a 2 mini pc-m ezt írja ki:
Ennek ellenére az egyiken tökéletes, a másikon sajna 5-10 másodpercenként kimered a kép ergo használhatatlan.
Vagyis a kollégának egy próbát megérne, ha nem megy, akkor nézhet külső szoftver után.
Connect vagy Csatlakozás, ezaz, köszönöm a segítséget. -
Wolfskin
őstag
azt meg lehet csinálni benne, hogy mondjuk van 4000 kontakt, ebből 700 kiválasztott kerüljön az egyik telefonra, és egy másik 400-as csoport a másikra? de hogyan?
(2 telefon,és mindkettőn megy mind a 3 gmail fiók...)
azt megköszönném, ha ezt megmutatnád@pc360 (OFF)Mivel szemetelné tele a telefont? (/OFF)
az elmúlt 15 évben akitől valaha mailt kaptam (márpedig legalább 3x kellett már ürítenem a fiókot, mert elérte a korlátlannak tűnő 15GB-t), az mind rákerült a telefonomra. és mindezt 3 különböző gmail címről
persze csak akkor, ha nem tiltottaml időben a szinkronizálást. de már kitöröltem mindegyikből minden kontaktot -
Wolfskin
őstag
hát csak azért, amiért a grafikusok photoshopot és nem paintet használnak. pedig mennyivel egyszerűbb volna. de hát.... maguknak keresik a bajt
meg mert nem csak azt akarom, hogy meglegyenek valahol a kontaktok, hanem hogy folyamatosan átlássam, kezelni tudjam, csoportosítani, szűrni, válogatni, ilyesmi. egyszer jött hozzánk egy új kolléga, és megmosolyogta, hogy én még mindig total commandert használok, amikor a windows intézője már mennyi mindent tud.
meg ezt még a nokiás időkben kezdtem begépelni. a google miatt meg biztosan nem fogom még egyszer. örülök, hogy csak levelezésre kell használnom.
szóval ezer egy oka van, hogy adatbáziskezelőben tartom a kontaktjaimat és nem egy mail fiókban.
és tulajdonképpen azzal, hogy azokból kitöröltem mindent, nem is fogja teleszemetelni a telefont többet semmivel. -
GreenIT
tag
ollie es pc360:
Nekem ugy tunik, ti nem ertitek, es ahelyett, hogy ertelmesen reagalnatok, csak mergelodtok magatokban a sajat ertetlenkedeseteken.
A fonokok veszelyforrast latnak benne, koran reggel az elso ember bekapcsolja a gepet, felhobol elinditja a figyelo programot, majd szepen tovabbmegy, es egesz nap soran, amig valaki ki nem kapcsolja a gepet, barki barmit potyog rajta, az szepen rogzitve lesz a felhobe.
Igy mar ertheto, vagy kertek egy 50 oldalas leirast hozza?
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszönöm a válaszodat,de nem tudom,hogy tudom az időkorlátot szabályoznia a MS fiókkal a Szülői felügyelet pedig nagyon jól állítható a Kaspersky Total Security programmal.Plusz mivel szeretném a tablet okos mobil fronton is lekorlátozni ott is csak jókat olvasok az androidos
Kaspersky SafeKids – Kids mode programról.Így adok esélyt neki mid a két platformon. -
idegen lény
addikt
Miért ne segítene nekem?
Ha van benne magyar, és fordítja a hallott beszédet írásban, akkor már jó, ráadásul a Skype ingyenes. De a Google fordító is föl tudja olvasni a beírt szöveget, nem? Az is lehet egy megoldás, csak annál be kell írni. Ne legyünk már sznobok, nyilván nem irodalmi vagy szakmai mélyröptű beszélgetésekhez kellene, és amúgy nem is nekem kéne. Az illetőnek meg nincs ideje nyelvet tanulni két munkahely között ingázva.
-
fauv
őstag
Bocsánat ha félreérthető voltam. Én nem a feltöltési és a letöltési sebességet akarom tudni, mert azt látom, hanem a házba beérkező internet sebességét szeretném monitorozni, mivel a véleményem szerint nem stabil.
Hibaként akarom bejelenteni, de szerettem volna alátámasztani egy grafikonnal.
-
fauv
őstag
Ja értem. Azt hittem, hogy azzal, hogy mérem az internet sebességet, nem foglalja le a netet.
Az a gondom, hogy néha néha azt veszem észre, hogy be-be lassul a net, utána visszaáll normálisra és ezért akartam egy " figyelő progit " hogy esetleg lássam mennyire változik a net.
De ha nem lehet, hát nem lehet.
Köszi Urak !
-
spe88
senior tag
Védett oldal, előfizetéses. Hiába linkelem be. Kód nélkül nem megy.
Egy-két dolgot mondjuk ilyen trial verzióban is ki lehet talán próbálni.
Ha sikerül belépni alul van egy book fül, az nyitja meg a könyvet, amit nem tudok exportálni sehogy sem valami hordozható formátumba.
Ha valaki jártas ebben a flashes dologban PM-ben megadom a belépési adataimat, ha az segít.
(mivel a több IP-n való belépés miatt tilthatják az accomat, ezért nem írom le ide)Köszi szépen
-
pc360
addikt
Ez lenne az alap, de ahány nagykerrel találkoztam (én éppenséggel kerékpárosokkal), annyiszor nem sikerült ez a procedúra. Sokszor azt sem tudták, hogy miről van szó, hisz ott van a weboldalon, töltsem le onnan! Jah, persze, akinek a 400*600-as, katasztrófa minőségre állított, vízjelezett JPEG a jó felbontás...
Volt, ahol egészen a gyártó eredeti fényképészéig, és az ő saját backupjaihoz vezetett a kutatásom (mert épp szerencsés voltam). Feltétlenül kalandosabb, mint egy unalmas FTP címről lerántani a ZIP-et.
-
GreenIT
tag
Valoban, akinek nincs esze, csak arroganciaja, annak nem kell gondolkodnia.
Eloszor is, ugyebar, excel nem letezik ingyenes programkent, tehat az szoba se jon. Vagy ujat mondtam?
Masodszor az ingyenes tablazatkezeloknel is karakterkorlat van, tehat a beolvasott szovegek csonkolva lesznek.
Harmadszor pont az a kerdes, hogyan lehet elkerulni, hogy kozel ezer fajlt egyesevel kelljen megnyitni.
Amugy koszonom a valaszt.
-
milu
aktív tag
Köszi a választ!
Egy megoldást én is találtam, itt lehet megnézni, a megoldás kiválasztásánál a barátom dönt,
Az Androidos
olcsónakjónak tűnik, szerencsére nem nekem kell ebben döntenem... -
Kékes525
félisten
"Plusz azt is figyelembe kell venni, hogy minden hívás elején kötelezően be kell mondani, hogy a hívás rögzítésre kerül,és ezt célszerű automatizálni, különben komoly jogi következményei lehetnek, ha elfelejti bemondani az ügyfélszolgálatos"
Ez magánszemélyekre is vonatkozik?
-
Cs1csó
titán
Igazad van erre nem is gondoltam (mármint a konkrét technológiai különbségre hogy a HDD mágneses elven az SSD pedig úgy tárolja az adatokat,de azt tudtam hogy nem használ neki a felülírás), de mint írtam úgy tudom nem is ezt ajánlják hanem van minden gyártónak a saját SSD-jére külön SECURE ERASE progija. A kérdező amúgy is mindkét technológiás adattároló biztonságos törlésére rákérdezett, úgyhogy szerencsére nem lőttem mellé.
-
dqdb
nagyúr
És a mai modern HDD-k esetében is csak mítosz a hétszeres felülírás, amely a DoD 5220.22-M egy ma már visszavont előírása nyomán került be a köztudatba sok-sok évvel ezelőtt.
Az amerikai kormányzati szabályozás szigorodott (fizikai megsemmisítés vagy demagnetizálás), a való életben használatos pedig egyszerűsödött: elég egyszeres felülírás a visszaállíthatatlansághoz.
Külön alkalmazás telepítése nélkül az egyik legegyszerűbb felülírási módszer a következő Windows alatt:
1. összes partíció törlése
2. egyetlen partíció létrehozása
3. BitLocker ráeresztése teljes lemeztitkosítással az üres partícióra -
sztanozs
veterán
Természetesen nem (Plex web-elérésen keresztül), de alapvetően mi szükség lehet egy videofájl távoli elérésére, mint hogy megnézzük? Digi oldali feltöltéssel (50/20) és a megjelenítő oldalon egy 8/2 Mbps wifis neten simán átjött a video. Amúgy ha távoli elérés, akkor én teamviewerre szavazok amióta nincs free logmein.
-
Teljesen nem vagyok tisztába ezekkel de pár hónapja egy ismerősöm elment a helyi elektronikai vállalathoz munkavállalási szándékkal és pontosan ahogy írtam, úgy volt. Minden bekamerázva és ha nem írja alá hogy tudja és beleegyezik hogy (a privát szféra, vagyis illemhelyiség-öltöző-fürdőhelyiségek kivételével) felvételek készüljenek róla munkaidőbe, akkor nem veszik fel. Nem utólag, hanem a munkaszerződés már tartalmazta ezeket a feltételeket.
Vagyis a munkáltató teljes joggal megfigyelheti a munkavállalóját, ha ezt előtte tudatta a dolgozóval és az elfogadta ezt. Ezt lehet finomítani, kiterjeszteni, a lényegen nem változtat, a nemrég említett pc logolás is ez a kategória.
Értem mire célzol de a feltételeket vagy elfogadod, vagy ha ha nem akkor nem alkalmaznak.Pc360, nem vagy persze topikgazda (nem értem amúgy miért nem) de íratlanul ez már a Te topikod
-
A munkaszerződés ezt tartalmazza, amennyiben nem adod a beleegyezésed, azaz nem írod alá, akkor nincs miről beszélgetnünk mert nem vesznek fel az adott munkahelyre.
Ergo természetesen megvan a döntésed szabadsága, de a nemleges döntésed egyben az adott munkahelyről való lemondás. Nem tudom jól megfogalmazni, remélem átmegy amit ki szeretnék fejezni.
Pl. egy 300 fős gyárcsarnok ami be van kamerázva, ugye nem gondolod hogy mivel Te nem járulsz hozzá, csak a te munkaterületedet, meg ahol jársz-kelsz a munkaidő alatt, azt kisötétítik a felvételben...?Nem, hanem fájó szívvel elbúcsúzik tőled a munkaügyes ( power human resource manager, jajj de szép magyar kifejezés..
), és felveszi a következő embert aki nem nyavajog ennyit a szabadságért és a jogaiért.
Nem offolnám tovább a topikot, mert pc360 úgy kiba..sz innen minket, mint macskát sza...rni, de ebben a témában igencsak el lehetne mélyedni, pl. az utcai térfigyelők, a bankok, az egyre szaporodó nyilvános kamerák üzemeltetői aláíratják a területre belépő összes emberrel ezt a beleegyezéses papírt...?
tudom erre külön szabályok vonatkoznak, de nem mindegy hogy a térfigyelő vesz fel amikor a fa tövébe pisilek, vagy a munkahelyi dvr..? -
ViZion
félisten
Akkor ismétlem magamat, a korábbi rendszerünkben élt is ez a funkció, igen, a belépőknek el van mondva, alá van íratva, titoktartási meg miegyéb marhaságokkal együtt. Sokan az imac-ek kameráját is letakarják, mert szerintük azon is figyelnek... ez nyilván marhaság, kit érdekel, h milyen arcot vág munka közben vki? Irodákban van kamera, mikrofonos. Folyosókon, mellékhelyiségekben természetesen nincs.
Lehet, h az lenne a legjobb, ha odaállnánk és rákérdeznénk, h x anyaggal mégis mi lett, hova tűnt? De többen is dolgoznak ezen, nem tudnánk bizonyítani, h ki érezte magáénak. Ezért kell előbb vmi legyen a kezünkben, ami alapján akár fegyelmi, pénzbünti vagy feljelentés is tehető. Ahogy mondtam, ez már üzletszerű, nem havi 5-20k tétel miatt hisztizünk. De megoldjuk hamarosan.tordaitibi: a lazítás sem izgat, nem tudom ki az, aki elhiszi, h lehet 8 órába 2 kis szünettel folyamatosan dolgozni. Aki ezt állítja az retard, munkamániás, vagy depis, etc... de nem 100-as az biztos. Korábban grafikai munkákat csináltam, legyen vki 8 órában kreatív... lehet ott ülni felette, vagy lemenni, elmegy egy cigi, kávé, pár perc beszélgetés és lehet, h utána fél óra, amin addig ültem 2 órát... szal. ismerem a másik oldalt, sőt, most is csak melós vagyok, akinek vannak beosztottjai, ennyi.
-
Tudtommal a klotyó és az öltöző-fürdő nem, a többi helyiség kamerázható, megfigyelhető.
PC munkafolyamatok logolhatók, ebbe beletartozik a keyloggolás is, netbankot, randi oldalakat épeszű ember nem a munkagépről csinálja egyébként se.
Amúgy ezek a rögzített képi, szoftveres anyagok egy komolyabb pernél akár a dolgozó érdekében is jól jöhetnek! Tehát nem konkrétan a szívatás a legfőbb ok. Egy melóhelyen az ember vagy ne tegyen kompromittáló, visszaélésre okot adó (akárcsak poénból is megszívathatják a kollégák) dolgokat, ha mégis, legyen tisztába, hol, hogyan lehet kismértékbe mégis kijátszani a Nagy Testvért.
Én melóhelyem orrba szájba be van kamerázva, de mivel én vagyok a monitorszobábaígy tudom hol lehet kicsit lazítani. Ezzel néha élek is, de nem visszaélek.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Építő/felújító topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest