Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Köszi a tippet!
Ha valakit érdekelne a téma, van róla egy bemutató írás logouton:[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
Nekem telepítési célra egy 32 gigás pendrive van. Fel van rá telepítve a Ventoy, majd annak a mappájába bepakolgattam egy rakás telepítő isot. Van egy win10 meg egy csomó Linux. Így egy drive sokminden telepítésére is alkalmas lehet.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
csibe1
addikt
válasz BigBlackDog #12694 üzenetére
Szerintem Windows telepítésre keress külön pendrive-ot.
Telepítő pendrive amúgy sem minden nap kell (jó esetben), arra egy 64GB-os is elég.
Nem is kell hűdegyors írási sebesség, egyszer megcsinálod, és annyi.
Nagyobb adatmennyiség mozgatására meg válassz valami gyorsat az ajánlottak közül." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
BitRider
senior tag
A legtöbb vacak egyébként pár MB/sec-es sebességet tud jó esetben, szóval még optimista is voltál azzal a 10-essel. Szóval igen, nem nagyon van értelme másnak.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Biztos akad még pár, de ötből szerintem már lehet választani.
M.2 témára szintén a fórumtárs hozzászólását tudom linkelni. Ezek a sima SATA-s darabokhoz jó. M.2 SSD viszonylag olcsón lőhető az apróról, csak arra kell odafigyelni, hogy SATA-sat vagy NVMe-set veszel. Pendrive gyanánt elég a sima SATA is. Ezek 2 ezer forinttól vannak, így csak a tok adódik hozzá, ami meg ~7 ezer forinttól elérhető.
Én NVMe-set raktam össze: használt Samsung 980 Pro 500 GB M.2 NVMe Gen 3 + új Axagon EEM2-SG2, 28 ezerből megvolt. Hosszabb kábel hozzá: 1m vagy 2m. Ez az, ami simán hozza a kütyü 1 GB/sec-et limitjét a megfelelő Gen 2-es porton.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz BitRider #12691 üzenetére
Én is hasonló feladatra (Windows telepítés, nagyobb adatmennyiség mozgatás) keresnék valami USB tárolóeszközt. Pendriveok között akkor ez az öt típus, amiből érdemes választani (ha nem pár 10 Mb/seces írási sebességet akarok)?
M.2 SSD + külső ház kombó esetén árban mennyivel lenne több vajon? Ezeknél is elég lenne egy USB port-kábel (adat + táp)? Vagy érdemes egyből USB SSD-t nézni?
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz BitRider #12691 üzenetére
Lehet nekem is ez lesz a következő beszerzés, hurcolós cuccnak is tök jó, nem kell 30-40 percet várni mire felmásolom rá amit elvinnék ismerősnek.
Bár az árukeresős vélemény elgondolkodtató:
"Sajnos ez a termék se hozza csak 1 rövid ideig a feltüntetett sebességeket aztán belassul mint a többi olcsóbb pendrive. Megbízhatatlan, nem éri meg az árát. Sandisk Extreme Pro vagy Patriot Pro/Prime drive-ok sokkal jobb és megbízhatóbb vételek."Nálad volt ilyen gond, hogy belassult az M80-as másolás közben?
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Hát... nem. Csak ezeket. Vagy magadnak tudsz összerakni egy SSD-s valamit M.2-ből.
Részemről az a tapasztalat az M80-as kapcsán, hogy nem tudom, minek szenvedtem eddig sima pendrive-okkal... Egy egész FullHD sorozat évadot felmásol 3 perc alatt... Minden más kínszenvedés. Szerintem baromira megéri egyszer egy ilyen, már 13 500-ért kapható, ami már emészthető ár, tekintve főleg, hogy 256 GB-ot kapsz érte. Kár persze, hogy nincs kisebb szerényebb áron.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
Sziasztok! Általános felhasználásra (Windows újratelepítés, adatmásolás) keresek egy 32/64 GB-os pendrive-ot, ami azért nem ír olyan borzalmasan, mint pl. egy SanDisk Ultra Flair vagy egy Kingston DataTraveler Exodia. Olvasgatva a véleményeket itt a fórumban, ez nem tűnik egyszerűnek (nem túl drága, nem túl lassú), kb ezek a belépő kategóriások nem sok mindenre jók ekkora méretben (nyilván egy txt fájlt gyorsan fel lehet rá másolni, de egy 20-30 gigát már kevésbé, ami meg bőven elférne rajta). Ahogy olvastam, az említett Sandisk pl extrémen melegszik, a Kingston meg kb csak esztétikus. Tudtok ajánlani mégis valamit?
-
King Unique
titán
válasz BullZeye #12680 üzenetére
Memóriakártya ügyben értelemszerűen az SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD) topik felkeresése a javaslat, mivel a jelen topik nem memóriakártyákkal, hanem eleve pendrive-okkal foglalkozik, mint a címéből - Milyen pendrive-ot vegyek? - is látszik...
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12686 üzenetére
A specifikációk alapján mindegyik -25 és 85°C között operál, bár ahogy most nézem, mintha minden egyéb kártyára is ezt írnák (talán az SSD-knél van csak 0-70). A 85-öt ezeknél az Endurance-eknél kicsit keveslem, de ha már forró környezetre javasolják, csak jobbak, mint az alapok.
-
King Unique
titán
válasz FerNandor #12682 üzenetére
Az USB 2.0 szabvány maximuma jellemzően 30-4X MB/s, tehát a 20-30 MB/s értéknél 2-3x gyorsabb nem nagyon fog összejönni USB 2.0 porton, ahhoz már eleve inkább USB 3.0 port szükséges.
Kerestem teszteket - ezt és ezt - erről a Toshiba / Kioxia U365 pendrive-ról, amikben látszik, hogy az írási sebessége elég gyatra, nem véletlenül csak a max. 150 MB/s olvasási sebességet tünteti fel a gyártó...
A téma további fejtegetése inkább a pendrive probléma topikba való, ami már az előző válaszban is említve lett. Bár egy ilyen lassú írási sebességet tudó pendrive-nál nem feltétlen van mit azon fejtegetni, hogy miért olyan lassú, + ha már X éves viseltes darab, akkor az is negatívan befolyásoló tényező lehet.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz BitRider #12675 üzenetére
Valami a gépemmel történhetett szerintem, mert a külső merevlemezemre 20-30MB/s-mal másol. És a pendrive is az USB 2.0 porton is kb 2-3x gyorsabban másol, mint a 3.0-áson.
Nem emlékszem, korábban mennyi volt, de ettől tuti több.A pendrive amúgy Toshiba U365, ha minden igaz. 128GB.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Chiller
őstag
válasz Cingáriusz #12654 üzenetére
Hali mi a fenti típust használjuk már régóta nagy megelégedéssel. Adattovábbításra és filmezésre is (áráért, ebben a méretben) tökéletes szerintem.
Killa Sample, ilyeneket nem próbáltam, de normál FHD/3D filmeket vígan viszi. Olvasás hosszú távon (>50GB) simán hozza 300-400MB/s-el, írást pedig szintén hosszú távon 50-100MB/s-el.
Van belőle vagy 5db csak nekem a családban. Csak azt sajnálom, hogy nincs 512-es változat belőle.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Sincerityt nem találom sehol, melyik platformon tevékenykedik mostanában, ha még űzi az ipart?
Kültéri kamerába keresek forróságtűrő micro SD kártyát, mit javasoltok?
Csak mozgásra rögzítene rá és felülírná a legrégebbit, így 64gb sztem elég lenne.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BitRider
senior tag
Akkor bármelyik fém, pl. Kingston DataTraveler Micro, SanDisk Ultra Luxe vagy Silicon Power Jewel J80 Silver. A lényeges, hogy fém legyen (ezért nem jó pl. a Sandisk Ultra Fit, mert az még a normál használatot se bírja törés nélkül), mert annak nem nyíródik el a pereme.
Vízálló nincsen külön tok nélkül, mint amilyen a Corsair Survivor Stealth, de azt meg nem rakod kulcstartóra. A kulcsaid sem szoktad gondolom kipakolni az esőre, így ennyi a megoldás. Ezek legalább olcsók, aztán ha feladja, veszel még egyet.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Strapabíró pendrive-ot keresek login kulcsnak.
Nem kell gyorsnak lennie. Olyan kellene ami állja, hogy kulcstartón hurcoljam mindenhová. Gondolom vízálló és valamennyire ütésálló kellene.
Esetleg, ha valakinek van konkrét típussal tapasztalata..."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
King Unique
titán
válasz FerNandor #12674 üzenetére
A pendrive problémákkal értelemszerűen a pendrive probléma topik foglalkozik, ami az itteni téma összefoglalóban és jobbra felül a téma tudnivalóknál is fel van tüntetve társtopikként, ha esetleg elkerülte a figyelmedet...
A leírtakból egyébként a pendrive pontos típusa nem derült ki, meg hogy mióta, hány éve van használatban, garanciális-e még, pontosan milyen programmal lett mérve az adatátviteli sebesség, üresen vagy telemásolva, stb.
Ha már nem mai darab a pendrive, hanem viseltes, akkor annyira azért nem meglepő a degradálódás, valamint akár 20-25, akár 3-5 MB/s, az eleve a tetű lassú kategória... Ha szempont a minél nagyobb írási sebesség, akkor ez esetben lehet inkább egy új és jóval gyorsabb pendrive-ot (példák) vagy standard külső SSD-t lenne célszerűbb venni, minthogy egy ilyennel vacakolni.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz FerNandor #12674 üzenetére
Ennyit tudnak a klasszikus pendrive-ok.. mármint az idővel meghalás részét is. Ugye abban se trim funkció, se semmi sincs, ami a degradálódás ellenében működne.
Esetleg kipróbálhatod azt, hogy a BIOS-ban kikapcsolod az XHCI-t, nálam az segítette helyrebillenteni a sebességet az SSD-alapú cuccok esetén (a normál pendrive-ok maradtak ugyanolyan mocsok lassúak). Talán volt egy BIOS update / reset nálad és ez megmagyarázná a válozást, de az erősebb tippemet az első bekezdésben olvashattad.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
van egy 128GB-os Toshiba pendrive-om. Írásnál ha jól rémlik, kb 20-25MB/s-ot tudott stabilan. Pár napja már csak 3-5MB/s körül van és még ott is nagyon ingadozik. Az előbb formáztam. kipróbáltam másik USB porton, de változatlan. Mi történhetett vele? Esetleg van valami, amit még tudok ellenőrízni?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
BitRider
senior tag
válasz XIII Ramses #12666 üzenetére
Igen, van a fenekében egy piros led. Semmi extra, szokásos pen, csak kicsit hosszabb. A kupakja is átlátszó, az kicsit szürkített, kifejezetten jól néz ki. Az ultragagyi kép nem adja ezt vissza, hogy eleve szürke a külseje is. A termékképek teljesen jók róla.
[ Silicon Power Marvel Xtreme M80 ]
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz Sterilzona #12671 üzenetére
Okés, bár nem tudom miről.
Pár éve volt egy Adata aminek nem tudom a típusszámát, de fix csatlakozós verzió.
Annyira nem örültem amikor kiderült, hogy a csatlakozó műanyag; le is törött a felső része." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz Sterilzona #12669 üzenetére
Az Emag néha csinál akciókat, a termék minőségétől függetlenül.
Itt egy videó a pendrive-ról: [link]
Itt az intézős másolásnál 55MB/S a csúcssebesség, de látszik a diagramon, hogy nagyon hullámzó az átvitel; az első 10%-nál tartja ezt a sebességet, utána összevissza ugrál.
Ettől függetlenül már nem nagyon vennék Adata pendrive-ot, pedig van pár darab itthon. (S102 Pro 2db /szétesett az egyik/, UV131)" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz Sterilzona #12667 üzenetére
Mire vennéd?
Ezt maximum telepítőnek vagy filmezni használnám; egyszer rámásolnám ami kell aztán rajta is maradna, arra jó lehet. Vegyél legalább kettőt, mert a posta is majdnem annyi, mint a pendrive.
Olvass vissza, vannak gondok az ADATA pendrive-okkal másolásnál." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olcsóbbat, s keresés közbe belefutottam ebbe.
Nem értek hozzá, így gondoltam megkérdeznélek titeket. Ennek, ugyan mi baja van, hogy ilyen olcsó ?
[link] -
BitRider
senior tag
válasz inteltunder #12663 üzenetére
Hagyd, az valami fail lehetett. Nyilván előfordulhatnak hibás darabok, mint mindenből. Baromi gyors a cucc, már ha a megfelelő portra van csatlakoztatva. Ha meg nem hozza a megfelelő sebességeket, max visszaviszed, erre való az elállási jog. Én biztosan nem vennék már mást, mint a King Unique is által írt darabokat, és imádom az M80-at. Életem első jó pendrive-ja.
Egyébként van egy másik 4 GB-os Silicon Power ezer éve működik nálam, miközben az összes nagy márka elhullott mellette, így eleve bírom őket, és a belépő SSD-jeikből is egy tonnát felhasználtam hiba nélkül.[ Szerkesztve ]
-
inteltunder
tag
egyik azt mondja hogy Sandisk Extreme Pro egy fos, mondjuk télleg az, másik hogy Marvel Xtreme M80 milyen jó meg minden azt itt meg hogy fos és sandisk a jó, kész vagyok most már [link]
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12661 üzenetére
A kérdés az volt, mit takar a "T5" megnevezés, arra ment a válasz, nem az egyéb irányú fejtegetés volt a lényeg.
Igen, a külső SSD nyilván ≠ hagyományos pendrive. Viszont ha pendrive-hoz hasonló fizikai méretű eszköz kell, akkor ugye M.2 SATA / PCIe NVMe - USB 3.X / Thunderbolt 3 / 4 külső SSD-t célszerű venni, összerakni.Egyébként itt a Samsung T5 / T7 esetében azért nem teljesen ugyanaz a gyárilag készre szerelt külső SSD és a külön vásárolt külső házas megoldás, mármint a T5 és T7 sorozatnál eleve hardveres titkosítás van amit egy standard külső ház nyilván nem tud, valamint a T7 Touch ujjlenyomat-olvasós, a T7 Shield részlegesen ütésálló + porálló + vízálló, stb.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz King Unique #12660 üzenetére
Ennyi erővel bármelyik SSD-t lehetne írni, amihez csak külső tokot kell venni, és úgy fele annyiba kerül mint egy ilyen márkázott darab. De ez már megint nem pendrive.
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #12659 üzenetére
A T5 nem pendrive, hanem külső SSD, a Samsung T5 sorozatra célzott. Viszont az már kifutó sorozat és jelenleg a T7 az aktuális a kínálatban, amely utóbbi már NVMe-alapú és USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s), azaz kb. 2x olyan gyors.
-
King Unique
titán
válasz csibe1 #12657 üzenetére
Adatátviteli sebességről beszélünk mindkét esetben, csak a fájlkezelős fájlmásolásnál több tényező befolyásolhatja azt, mint már említve volt.
A CDM programban is be lehet állítani nagyobb (pl. 4 - 64 GiB) tesztfájlméretet és akkor a tartós fájlmásoláshoz reálisabb értékek jöhetnek ki, meg nem dobja meg átmenetileg a gyorsítótárazott RAM. -
csibe1
addikt
válasz King Unique #12655 üzenetére
Igen, az adatátviteli sebesség is számít, de ez sajnos önmagában kevés, mint kiderült.
Valahol ez később jön elő pl. 20GB méret felett, máshol meg sokkal hamarabb.Emiatt lenne jó egy egy meghatározott méretű (1,5-2GB) fájl másolásáról intézővel a screenshot a pendrive sebesség mérésekhez. Akkor lenne egy viszonyítási alap.
Valamelyik pendrive már 250MB másolása után lassul, pedig addig se volt egy villámgyors cucc." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
King Unique
titán
válasz Cingáriusz #12654 üzenetére
Ilyenkor szokás leírni a pendrive-ok teljes nevét / modellszámát vagy linkelni a termék weboldalát, hogy pontosan milyen pendrive-okról van szó, hogy ne egy kép alapján kelljen valahogyan beazonosítani...
De egyébként ha megnézed a társtopik tesztjeit, akkor látható, hogy a szokásos gyors olvasási és lassú írási sebesség jellemzi az USB 3.X Samsung pendrive-okat. Vagyis a filmnézés, a filmek lejátszása (olvasása) oké lehet, ellenben ha több 10 / 100 GB-ot kell egyszerre rámásolni (írni) a pendrive-ra, akkor az nyilván lassú és időigényes lehet, meg pláne ha még túlzottan melegednek is közben.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz csibe1 #12653 üzenetére
Azért ilyen formában ez sem teljesen igaz, mivel pont hogy a szintetikus teszt mutatja meg, hogy "nyersen" mit tud a pendrive, meg ott csak magát a célmeghajtót (pendrive), annak adatátviteli sebességét teszteljük.
Ellenben a fájlkezelős fájlmásolás ugye kéttényezős, ott a forrásmeghajtó - amiről másolunk - és a célmegható (pendrive) - amire másolunk - sebességétől, valamint a fájlmérettől, a meghatón lévő szabad terület méretétől, stb. is függ a tényleges adatátviteli sebesség.
A felvetés olyan szempontból viszont valóban jogos és reális, hogy a szintetikus teszt általában egy pillanatnyi értéket mutat meg és nem feltétlen azt, hogy tartós fájlmásolásnál, X GB felírásánál mire képes végig a külső meghajtó, belassul-e egy idő illetve X GB másolása után vagy sem. Az utóbbi eleve kényesebb dolog, pl. belső és külső SSD-knél is függ attól, hogy van-e DRAM és SLC cache vagy HMB megoldás (a RAM-ot használja), ha igen akkor mekkora annak a mérete, mert ha elfogy a cache akkor utána belassulhat írásnál az SSD, stb.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
csibe1
addikt
válasz King Unique #12652 üzenetére
Nagyon szépek ezek a szintetikus sebességtesztek, de nem tükrözik a valóságot.
A pendrive-ok egy része nem produkálja egy intézős másolás során állandóan azt a sebességet, mint a tesztben.
Az ADATA is említve volt emiatt a topikban.
Szóval a szintetikus teszt nem sokat ér." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
King Unique
titán
válasz King Unique #12651 üzenetére
+ Még a Corsair Flash Voyager GTX ami komoly darab az alábbi sebességteszt alapján, bár igaz csak USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0 | 5 Gb/s) interfészes, de azt kimaxolja rendesen, van UASP, TRIM (UNMAP) és S.M.A.R.T. támogatás, meg ez is inkább SSD-alapú pendrive / külső SSD mintsem hagyományos pendrive, ennélfogva pedig is írástűrése is magasabb.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12646 üzenetére
• ADATA Elite UE800 | 1 GB/s-ra képes pendrive az ADATA elképzelése szerint | árukereső
• Kingston DataTraveler Max | Gyorshajtásért fülelték le a Kingston legfrissebb pendrive-ját | sebességteszt | árukereső
• Patriot Supersonic Rage Prime | SSD-kkel megegyező tempóra kapcsolt a Patriot új pendrive-ja | sebességteszt | árukereső
• Silicon Power Marvel Xtreme M80 | Igazi sleeper lett a Silicon Power új pendrive-ja | sebességteszt | árukereső
• TeamGroup C212 | USB 3.2 csatlakozós pendrive-triót mutatott be a Team Group | árukereső
Ha igazán gyors, 10 Gb/s (max. ~ 1 GB/s) USB 3.2 Gen 2 (USB 3.1 Gen 2) adatátviteli sebességre képes pendrive, illetve SSD-alapú pendrive kell (UASP és S.M.A.R.T. támogatással), akkor jelenleg kb. ezek a választék.
A többi viszont gyakran tényleg "szutyadék, túlmelegedő, pár mega/seccel szenvedő hulladék", meg általában csak Gen 1-esek (USB 3.0 | 5 Gb/s)...[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz csibe1 #12648 üzenetére
Igen, és ráadásul a melegedés se számít innentől fogva, mert több gigát úgy másol át, hogy észre se veszed, még akkor is, ha az tele van dokumentummal, linkkel, meg ilyen 20-30 MB-os fájllal. Végre vége a kurva floppy utánérzésű pendrive korszaknak.
Innentől fogva aki extreme sandisk-et vagy bármi egyebet – bármennyire is "Pro" – a sebesség reményében vásárol, az magára vessen, hogy nem szánt rá még pár ezer forintot a Marvel Xtreme M80-asra. Nyilván nem szponzorált a hozzászólásom, inkább csak az elmúlt 15 frusztrációját tükrüzi a sok félhasználhatatlan szar miatt.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12646 üzenetére
Ehhez képest egy zsír új Kigston DataTraveler Exodia 3.2 Gen 2 250 GB-os így néz ki:
Fele annyiba kerül, cserébe pár kb/sec-el szenved az idő java része alatt. Nem tudom elhinni, hogy ez csak azért van, mert AMD-s alaplapom van. Egyszerűen egy trutymó, ahogy az összes eddig tesztelt pendrive-om is.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12613 üzenetére
Na. Múltkor összeraktam a linkelt hsz-emben megmért NVMe motyót, ami azóta a fő pendrive-om, de vettem végül egy Silicon Power Marvel Xtreme M80 250 GB-osat is (20-ról lement 14 ezerre az ára, azóta 15). Ezt is megmértem (GPT + NTFS + kikapcsolt indexelés üresen). Random fájlokat a Windows 500 MB/sec-kel stabilan ír és másol.
Tippem szerint SSD alapú.... Innentől fogva az összes szutyadék, túlmelegedő, pár mega/seccel szenvedő hulladék pendrive-ot el lehet felejteni végre. Zárható a topik gyakorlatilag.
wingman83: Pontosítok: az összes klasszikus pendrive egy mára idejétmúlt kalap szar. Ugyanaz a világ, mint anno a folyamatosan behaló floppykkal foglalkozni. Ugyanolyan felejtős is.
[ Szerkesztve ]
-
wingman83
csendes tag
válasz tpeter77 #12640 üzenetére
A Sandisk Extreme Pro egy darab szar. 3x halt meg nálam a vezérlője. Minden áldott alkalommal írásnál egyszer csak elkezdett belassulni, aztán 0... Az elsőnél kérdeztem a srácot a Hama-nál, a Zádor utcában, hogy én baszok-e el valamit. Azt mondta, hogy ezeknek a vezérlője nagyon érzékeny. Csak is "biztonságos" módon távolítsam el mindig. Az elsőnél volt egy-két alkalom, hogy csak kihúztam, de utána kényesen vigyáztam arra, hogy a gépből, a TV-ből csak is biztonságos módon vegyem ki. Semmit nem ért.. 6-7 hónap és kakukk. A harmadik után kértem vissza az árát. Több, mint 2 éve egy T5-öt kínozok. Na ez bírja.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Kényelmi szempontból - a hordozható HDD-hez képest egyszerűbb, kisebb - bizonyos adatokat pendrive-on tárolnék 64-256GB tartományban.
Tartósságban, megbízhatóságban van hátránya esetleg, ha pendrive-on tárolnék adatokat HDD helyett?Esetleg ha a microSD kártyát is idevesszük harmadiknak az összehasonlításba, az hogy szerepel? Van hátránya az előző kettőhöz? Ezt egy pendrive-os tokba tenném és akkor pendrive-ként és microSD kártyaként is tudnám használni, ha úgy hozza a szükség.
-
Depiboy
tag
válasz inteltunder #12642 üzenetére
Nemtudom hol olvastál egy hetet, nekem egy hónap volt a tapasztalatom két darabbal, nyílván attól függően ki mire használja még lehet jó cucc
-
inteltunder
tag
mi ez a Transcend 1 hét kuka? itt áradozott mindenki hogy milyen jó a JetFlash "xxx"
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
őstag
Sziasztok!
Alapvetően 720p és 1080p, MKV formátumú filmekhez keresek egy megbízható, stabil, jó adatátvitelű, és kompakt pendrive-ot.
3.x mindenképpen kell, mert a 10-30GB-os mkv file-ok másolása csak úgy nem egy örökkévalóság. Fontos, hogy az írási sebessége tényleg jó legyen, de USB2.0 sebességgel másolhassak rá filmeket.
Előny a masszív fém ház.
A ki-be húzható változatú pendrive-okért nem rajongok.
64 és/vagy 128GB-os méretben gondolkodom. -
Depiboy
tag
válasz tpeter77 #12638 üzenetére
Szia!
Pár éve konkrétan ilyen feladatokra nekem a Kingston DT SE9 G2 volt ami rendes sebességgel tudott dolgozni és tartós is volt, napi 20-40 telepítés között ment róla a munka, több mint egy évig bírta.
Ezen felül csak azt tudom mondani hogy a transcendek teljesen jók kb 1 hónapig és kuka
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Megbízhatósági szempontból melyik pendrive-ot javasolnátok? Telepítésre használnánk hetente 8-10 gép telepítéséne történik róla, nyári szünetben egy iskolában 20-40 gépet is újranyomunk naponta, és ezért vennék 4-5 pendrive-ot.
Egy frissen telepített és aktivált gépről készítünk image-t is és azt sokszorosítjuk, ilyenkor nagyon jól jön a gyors eszköz, mert a lemezkép írása 6-tól 45 percig is eltart, és a sokszorosításnál megintcsak ugyanennyivel lehet számolni...A Kingston olcsóbb pendrive-jai fél év után mennek a kukába, a Sandisk mindegyike tartós, igaz hogy idővel belassulnak, újraformázás segít de már nem olyanok, mint újonnan.
Adata pendrive-unk a legújabb, nincs 1 éves, de gyors és tartósnak tűnik, sőt minden felismeri, viszont nem tudom az Adata termékei milyen szinten vannak a Sandisk-hez képest.Ezeket a pendrive-okat néztem ki, mert gyorsak, de tartósságuk nem ismerem:
1. Sandisk Extreme Pro
2. Kingston Datatraveler Max
esetleg más? Adata, JetFlash Transcend...?
Az ajánlatokat előre is köszönöm! -
cikasz
őstag
Sziasztok.
A sinceritytrading-el mi lett? Régebben onnan vásároltam minden ilyesmit és az ég világon semmi baj nem volt egyikkel sem, de nem találom az ebay-en
köszihttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Depiboy
tag
Sziasztok!
Esetleg erről a Samsung USB Type-C Flash Drive -ról van valakinek személyes tapasztalata?
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
valakinek tapasztalata vele: ADATA UR340 64GB USB 3.2 Gen 1 ?
Köszi,
-
Buster17
addikt
hali!
autóba zene hallgatásra melyik kategóri az ajánlott? eddig egy transcends volt nagyon sokáig, de párszor beleakadtam és már kontaktos.
köszi -
ferzoli
Ármester
Sziasztok!
Sandisk Cruzer Fit Ultra 3.1 spontán írásvédett lett és sehogy se tudok rajta változtatni.
Autóban hallgatok róla zenét, próbáltam volna pár új albumot másolni rá, de nem engedi.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka? -
abw6291
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy USB Type-C pendrive-ot a létező legkisebb fizikai méretekkel mivel állandóan a telefonhoz csatlakoztatva használnám.
Legalább 64/128GB méretben. -
-
classic B
senior tag
válasz XIII Ramses #12618 üzenetére
Szia!
Nekem egy Sandisk Extreme van, az is egy hulladék. -
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12619 üzenetére
* legalábbis nem tizenx GB-os filmek másolására, amivel szerintem tönkre is vághatók.
Erre egy használt, 90% fölötti állapotú bármilyen használt SSD kell 4-7 ezer forintért (128 / 256 GB), meg egy külső tok 3-5 ezerért, és egy tartós, milliószor gyorsabb eszközt kapsz, nem sokkal nagyobb súllyal. Ég és föld...
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz XIII Ramses #12618 üzenetére
Az A-Data már rég kiesett minden téren az ajánlott sorból. Az összefoglaló pedig, mint a legtöbb helyen, elavult.
De egyik pendrive sem ér fabatkát sem valójában. Esetleg a Silicon Power M80-asra rá lehet még próbálni, azon kívül egyszerűen nem látom semmi értelmüket, amikor itt vannak az SSD-k. Kell egy telepítőnek való pár ezer forintos akármilyen és csókolom. Nem adatok hordozgatására valók.
-
XIII Ramses
aktív tag
-
BitRider
senior tag
válasz csibe1 #12615 üzenetére
Neked is tudom javasolni az Axagon EEM2-SG2-t (én még 12 ezerért vettem, most meg már 13... o_O), ahhoz jár kombó kábel (USB-C + USB-A adapter). Bár én vettem hozzá pluszban egy BUCM32-CM20AB-t, ami máshoz is jól jön majd. Mindenesetre mindkét kábellel ki van maxolva a sebesség, teszteltem. Egész jók ezek az Axagon cuccok, vettem HUB-ot meg 2,5" dokkolót is, szintén Gen 2-eseket.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz Re-Tech #12611 üzenetére
A pendrive írás-olvasás sebesség topikban írtam, hogy jó lenne látni egy valódi másolásról készült diagramot is, de nem jött válasz.
"Kb 22 Gb írásig tudja nálam a 350 mb/s sebességet SSDről olvasva, utána visszaesik 50-60 Mb/s közé."
Tedd össze a kezed, valamelyik még addig se bírja.
Karácsony környékén örült ismerős felesége, hogy milyen olcsón vett Maxell 128GB-os pendrive-ot, spórolt egy 500-ast.
Volt nálam, 500MB után beesett a sebesség, bár addig se volt nagyon acélos.
Akkor kezdtem igazán bánni, hogy nem tudtam többet venni a BlitzWolf-UP2 256GB-os pendrive-ból.
Nálam azt hiszem 120 környékén ment, de azt tényleg végig stabilan.
Azóta készlethiány van (nekem USA-ból jött), és hozzánk nem postáznak , pedig írtam Ali-n a BlitzWolf shopnak.Az AData pendrive-ok szintén szutykok, a másik topikban írtak, és saját tapasztalat alapján is, nem állandó a sebesség.
A végén tényleg jobb lesz egy NVME SSD normális külső házban, hiába kell plusz kábel hozzá. (10GBps)
A pendrive sebesség topikban is be kellene vezetni, hogy a szintetikus sebességteszt mellé legyen egy sima másolási teszt, ahol látszik a sebesség végig.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12607 üzenetére
Ez az új pendrive-om, ennyit az összes műanyag f.talicskáról:
[ használt Samsung 980 Pro 500 GB M.2 NVMe Gen 3 + új Axagon EEM2-SG2 = 28 ezer ]Szépen, hővezető padocskával egybeépítve + sikerült megjavítani a 3.2 Gen 2 USB portokat az XHCI kikapcsolásával.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Re-Tech #12611 üzenetére
Kingston
Bocs, csak bántotta a szememet⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Re-Tech
aktív tag
válasz csibe1 #12603 üzenetére
Vettem Kingstone Datatraveler Max 256Gbos pendrive-ot saját kútfőből, hát nem vagyok hasraesve tőle.
Kb 22 Gb írásig tudja nálam a 350 mb/s sebességet SSDről olvasva, utána visszaesik 50-60 Mb/s közé. A szinetikus teszt hiába hoz 900 megás írást, a való élet ettől messze van.
Visszasírom a régi Blitzwolf kínai pendriveomat, az bármekkora fájlméretnél fix 220at tudott.[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
válasz BitRider #12607 üzenetére
Így van tarhely kellene filmek tarolásra es lejátszasta. Ne kelljen mindig ki be huzgalni a pc és a tv között a pendrive ot vagy ssd. Csak átmasol és kész. Torrent nem lesz. Azert gondoltam penndrivra mert bem tudom hogy elég feszt tud e a router adbi egy ssd nek v hddnek usb-n.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
BitRider
senior tag
Az én nyűgöm az, hogy bármilyen pendrive-ot is használok (többféle Kingston illetve Silicon Power), állandóan leesik a sebesség 0-ra, majd pár másodpercenként ugrik egyet. Ez egy MSI B550-A PRO, de valahogy AMD szinten mindig ez volt velem.
A pendrive-jaim tök jól mennek más gépekben (főleg Intel), a sajátban meg vergődnek BIOS frissítés, Win Update, aktuális hivatalos driverek és mindenek ellenére (Win 10 alatt), kikapcsolt antivirnyó mellett.
A lappal vert meg ennyire a randomness, vagy a pendrive-ok ennyire érzékenyek rám és/vagy az AMD-re? Kinéztem a Silicon Power M80-ast, de úgy érzem, fölösleges lenne ennyire drágán beújítani, ha aztán igyanez a végeredmény. Eg yébként az SSD-k kiszámíthatóbban működnek USB-n, de ott is van, hogy valamiért fele akkora sebességet se érnek el, mint máshol (ugyanabban az USB 3-as tokban).
Próbáltam live Linux alól is, ott sokkal merészebben lezd neki a fájlmásolásnak, de pár mp elteltével beesik, majd megáll. Túlmelegedve nincs. Ez így tényleg mi már?
rvn_10: Közben rájöttem, hogy routerre kell neked egy pici tárhely. De ha arra ráadásul yorrentezve lenne a cucc, tényleg nem ajánlanám a pendrive-ot. Bármilyen leszuperált noti HDD + tok, vagy egy legolcsóbb 128-as SSD ugyanabban a tokban.
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Ruoter beépített média szerveréhez keresnék pendriveot 256-512 Gb. Filmnézésre lenne használva 98%ban. Folyamatosan be lenne dugva.Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
atee_13
őstag
Köszi! Film sorozat ilyesmik igen
-
csibe1
addikt
válasz atee_13 #12600 üzenetére
Szerintem ez most jó árban van: Kingston DataTraveler Max USB-A 256 GB 12 190 Ft
Nem írtad, hogy filmeket másolnál rá vagy mire kellene konkrétan, de ennek jó a sebessége.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Tudtok nekem ajánlani pendriveot ami fémházas 128gb és legalább hozza a 150-160mb/s irás sebességet és ha lehet kupakos legyen. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest