Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Hi
Megjött az új pendrive:
SanDisk Ultra 128GB az ebay-es eladótól.
Utazott 29 napot.
Sebességtesztet teszek fel majd a vonatkozó topikba.üdv
szabi -
galocza
aktív tag
válasz King Unique #11198 üzenetére
köszönöm a választ. a 14 napból pont kifutottam, de garanciális természetesen. asszem sandiskékkel próbálkozom első körben - eddigi 2 ügyemben példásnak tűnt a problémakezelésük.
-
King Unique
titán
válasz galocza #11197 üzenetére
Az érdekes, hogy a Flash Drive/Card Tester továbbra is szórja a hibákat, míg a Check Flash és a H2testw szerint oké a pendrive. Normál esetben vagy mindegyik jónak, vagy hibásnak mutatja. Aztán ez a ~ 2 MB/s írási sebesség megint abnormális és ha tényleg közel 4,5 óráig szüttyögött a H2testw a teleírásával, az megint szép... Sokat viszont nem érdemes vele szórakozni, ha még garanciális, akkor lehet célszerűbb lenne inkább egy cserét megpróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
galocza
aktív tag
válasz King Unique #11193 üzenetére
köszönöm a választ. igen, ahol van lehetőség, mind írást, mind olvasást bekattintottam.
mint ígértem, gyűjtögettem screenshotokat+egyéb finomságokat (egy idő után átpakoltam a netbookba, s távolról piszkáltam, azért a fura színek).
az alábbiak mind usb 3.0 csatolón történtek.flash drive/card tester másik gép (nem ugyanott problémás, mint a fentin!):
checkflash 2. gép, logical/physical device. mind2 lefutott, de amikor munkahelyen usb 2.0-n futtattam, csak a logical volt ok, physical elhasalt. lehet, hogy mint írtad, volt rajta partíció... viszont mindkettőn látni a ~2mbs írási sebességet. ennél 10+ éves usb 2.0 pendrive-jaim is jobbat tudnak (sokkal).
chipgenius, nem tudom, mond-e valamit:
fakeflashtest mind gyors, mind lassú lefutott gond nélkül.
h2testw lefutott, újra szeretnék rámutatni a 2mbs írási sebességre:
hdspeed:
logrészlet:
[Test Start 2018.12.31. 4:49:21] drive: \\.\PHYSICALDRIVE1 start_offset: 0 mode: Write+Read+Verify blocksize: 16384KB type: sequential parallel: 1
result: 32768KB/s offset: 0% 16384KB
result: 0KB/s offset: 0% 16384KB
result: 32768KB/s offset: 0% 32768KB
result: 0KB/s offset: 0% 32768KB
result: 0KB/s offset: 0% 32768KB
result: 32768KB/s offset: 0% 49152KB
result: 0KB/s offset: 0% 49152KB
result: 32768KB/s offset: 0% 65536KB
result: 0KB/s offset: 0% 65536KB
result: 0KB/s offset: 0% 65536KB
result: 32768KB/s offset: 0% 81920KB
result: 0KB/s offset: 0% 81920KB
result: 0KB/s offset: 0% 81920KB
result: 32768KB/s offset: 0% 98304KB
result: 0KB/s offset: 0% 98304KB
result: 32768KB/s offset: 0% 114688KB
result: 0KB/s offset: 0% 114688KB
result: 0KB/s offset: 0% 114688KB
result: 32768KB/s offset: 0% 131072KB
result: 0KB/s offset: 0% 131072KB
result: 32768KB/s offset: 0% 147456KB
result: 0KB/s offset: 0% 147456KB
result: 0KB/s offset: 0% 147456KB
result: 32768KB/s offset: 0% 163840KB
result: 0KB/s offset: 0% 163840KB
result: 32768KB/s offset: 0% 180224KB
result: 0KB/s offset: 0% 180224KB
result: 0KB/s offset: 0% 180224KB
result: 32768KB/s offset: 0% 196608KB
result: 0KB/s offset: 0% 196608KB
result: 0KB/s offset: 0% 196608KB
result: 32768KB/s offset: 0% 212992KB
result: 0KB/s offset: 0% 212992KB
result: 32768KB/s offset: 0% 229376KB
result: 0KB/s offset: 0% 229376KB
result: 32768KB/s offset: 0% 245760KB
result: 0KB/s offset: 0% 245760KB
result: 0KB/s offset: 0% 245760KB
result: 32768KB/s offset: 0% 262144KB
result: 0KB/s offset: 0% 262144KB
result: 32768KB/s offset: 0% 278528KB
result: 0KB/s offset: 0% 278528KB
result: 32768KB/s offset: 0% 294912KB
result: 0KB/s offset: 0% 294912KB
result: 0KB/s offset: 0% 294912KB
result: 32768KB/s offset: 1% 311296KB
result: 0KB/s offset: 1% 311296KB
result: 32768KB/s offset: 1% 327680KB
result: 0KB/s offset: 1% 327680KB
result: 32768KB/s offset: 1% 344064KB
(...)végül crystaldiskmark, 16gb file, 1 menet:
kalandvágyból check flash-sel megnéztem 2.0-ás 8gb-os datatraveleremet (usb 3.0-ra dugva): írás 8,7mb/sec. nemtom pontosan milyen öreg, de egy talált adatlap szerint windows 7 még nem volt ...
bocsi, hogy foglalom a sok helyet 8(
[ Szerkesztve ]
-
Depose
tag
Sziasztok!
Iphone-hoz kéne Nekem valamilyen lightningos pendrive, ami bevált és nem horror árú..
Képek ill videók lementéséhez.
64Gb-s kb..
Tudtok ajánlani valamit?
Köszi.. -
King Unique
titán
válasz macera2 #11194 üzenetére
Azt nem írtad, hogy pontosan milyen pendrive-(ok)ról van szó, pedig nem ártott volna. De desktopon általában nem különösebben kell a kompatibilitással foglalkozni, Windowson meg rendszerint eleve adott. Illetve amúgy a gyártó adatlapja sem minden esetben szentírás. Van amelyiken újabban pl. az XP-t nem tüntetik fel kompatibilis rendszerként, mivel már évek óta megszűnt a támogatása. Viszont ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az eszköz a gyakorlatban egyáltalán nem fog működni XP-vel.
-
macera2
aktív tag
válasz King Unique #11193 üzenetére
Kösz az infót. Némiképp megnyugtattál!
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
King Unique
titán
válasz macera2 #11192 üzenetére
Attól függ, hogy hol nézed, hol adják meg. Ha egyes webshopokra célzol, akkor azt eleve nem kell annyira, ugyanis sok helyütt gyakoriak az elírások, a pontatlan, avagy téves információk... Ezért elsődlegesen mindig a gyártó weboldala, az ott leírtak az mérvadók. Egyébként meg általában eleve Plug and Play egy ilyen eszköz, csatlakoztatod és működik. A Windowsnak meg desktopon amúgy is jó, vagy mondhatni kb. a legjobb a támogatottsága, szóval ott pláne működni kell egy ilyen pendrive-nak, illetve újabban nyilván Windows 10-zel is. Az meg a másik, hogy egyik-másik típusnál lehet azért nem szerepel a 10-es a kompatibilis rendszerek között, mert maga a sorozat és annak adatlapja is régebbi, azért vannak csak az akkor épp aktuális rendszerek feltüntetve rajta.
[ Szerkesztve ]
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek, és BUÉK!
Pendrive után kutatva, feltűnt, hogy egyes helyeken megadják a kompatibilis op. rendszereket, másutt meg nem.
Az se tetszik, hogy a W10-es ritkán szerepel, mivelhogy én ilyet használok. Mennyire kell ezeket az infókat komolyan venni?A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
King Unique
titán
válasz galocza #11190 üzenetére
Most itt az sem mindegy, hogy csak az olvasás lett tesztelve, vagy az írás is. Az előző hozzászólásodban az utóbbinál voltak gondok. Viszont normál esetben mindkettőnél 0 hibának kellene lennie, használtam már én is azt a programot és nálam lefutott hiba nélkül mindkettő a megfelelő állapotú pendrive-oknál. A Check Flash esetében, ha a screenshoton a logikai drive tesztelésénél a write + read is be volt jelölve és hiba nélkül lefutott, akkor az érdekes. Mármint azért, mert ha az előbbi program hibát jelez az írásnál, akkor normál esetben az utóbbinak is kellene. A physical device tesztnél pedig eleve particionálatlannak kell lennie a pendrive-nak, máskülönben végig hibát jelez a program. Ha particionált állapotban tesztelted, akkor nem meglepő, ha szórta a hibákat...
Másolásnál a sebesség esése amúgy nem meglepő, amint betelik a gyorsítótár, utána belassul és visszaesik. Illetve átmenetileg a gyorsítótár növelheti a tempót, majd utána visszaáll a reális értékre. Erről az előző válaszban linkelt topikban is volt szó nemrég.
Ha gond van a pendrive-val és belföldi boltban vetted, akkor első körben ott lehetne reklamálni, garanciális cserét kérni, vagy online rendelésnél akár a 14 napos elállási jog is opció. Ha esetleg nem sikerül megoldani, akkor érdemes magával a gyártóval felvenni a kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
-
galocza
aktív tag
válasz King Unique #11189 üzenetére
köszönöm a gyors választ.
ha jól emlékszem, h2testw-t megoldotta.
chack flash-sel volt az említett érdekes dolog, ha jól emlékszem:
-as logical drive ok
-as physical drive nagyon nem ok (hasonló a flash drive/card testerhez)elfeledtem leírni, hogy egynémely tesztprogramban+1-2 sebességtesztben a sebesség nagyon gyorsan leesik. nem esküszöm meg rá, de elképzelhető (arányaiban kb úgy tűnik legalábbis), hogy talán kb ott, ameddig a fd/ct-nél a zöld csík tart. lehet, hogy működik, de a sebesség pocsék, és a megbízhatósággal kapcsolatban is vannak kétségeim...
ilyenkor mit lehet tenni? kereskedőnél reklamáljak, vagy sandisknél? sandisknél van 2 jó tapasztalatom, de nem tudom pendrive-ügyben elég-e nekik pár screenshot, meg hogy nagyon elégedetlen vagyok... 8(
ps: sima tc másolásnál is leesik a sebesség hamar, pocsékra.
ps2: a céges gépen csak usb2 van, a kétségek ott kezdődtek, de itthon 2 usb3-as géppel tesztelek.
ps3: jön (nektek, én ügyelek 8) a hétvége, tesztelgetek, és adok screenshotokat a tesztekről, amíg meg nem untok. tényleg 1-2 teszten átmegy, másokon nem. és van amelyik 8-10 óráig tart 8(. -
King Unique
titán
válasz galocza #11188 üzenetére
Windowson általánosan ajánlott program pendrive-ok teszteléséhez a H2testw. De ezt inkább a reális / fake tárolókapacitás teszteléséhez szokás használni. Viszont ha komolyabb tesztprogram kell, ami a hibás blokkokat és egyéb információkat is megjelenít, akkor a Check Flash, vagy ez a Flash Drive/Card Tester használata javasolt. Az utóbbinál ilyen egy hibátlan teszt, illetve egy normális állapotú pendrive, ami nem produkál írási hibákat. Amit ha összevetsz a tieddel, akkor világosan látszik, hogy az eredmény eleve nem stimmel... Ha natívan (nem külön kábellel) volt az USB-porthoz csatlakoztatva a pendrive, több portban ki volt próbálva, netán másik gépen és OS alatt is, de ez és más tesztprogramok is hibák dobtak, akkor nincs miről beszélni. Ez esetben célszerű lenne megejteni egy garanciális cserét. Egy ilyenen én fontos adatokat biztos nem tárolnék, meg kizárólag csak pendrive-on amúgy sem... Max. úgy, ha azokról van máshol is több offline és / vagy online biztonsági másolat.
Legközelebb meg majd lehetőleg a pendrive probléma topikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket. Ami amúgy ennek a topiknak az összefoglalójában és a téma tudnivalóknál is fel van tüntetve társtopikként...
[ Szerkesztve ]
-
galocza
aktív tag
halihó,
kb két hete vettem egy sandisk ultra fit 32gb-ot hazai webshopban. pár napja próbáltam "beüzemelni", de furán viselkedett, úgyhogy elkezdtem ráereszteni különböző tesztprogikat. van ahol elhasal, van ahol nem.
tudtok ajánlani egy általánosan ismert elismert progit erre+metodikát (volt olyan progi pl, ahol egyik módszerrel ok volt, másikkal nem).
nyilván vmi olyasmi kellene, amit ha lefuttatok és ok, biztosan ok és/vagy ha nem ok, biztosan nem ok. mentős meghajtó, szóval minőségi és tartós darab kell - azért is vettem az ajánlásban szereplő egyiket.köszi,
gmost futott le a flash drive/card tester, az pl ezt produkálja:
-
galervin93
addikt
Karácsonyra kaptam egy Kingston HyperX Savage HXS3 64GB pendrive-ot.
CrystalDiskMark eredmény
Gyakorlati vélemény: 10+ gigás fájlok másolásánál sem lassul be, stabilan tart egy 140-155 MB / sec tempót, ami nekem bőven megfelel. Ár-érték arányban lehet hogy van nála jobb, de ha valakinek a kezébe akad, azért ne dobja el. 5 év gari!Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
válasz boogie84 #11185 üzenetére
Pontosan, azok jók.
Csak ne vidd túlzásba az alkoholt, mert az álmok rossz irányba visznekKellemes Ünnepeket és minden kedves Fórumtársnak is Kívánom!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
boogie84
veterán
válasz MaxxDamage #11184 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, hogy nem néztem nagyon rosszakat. A kék kupakos Verbatim helyett az ajánlottak közül lesz 16GB USB 3.1 SanDisk Ultra Fit.
Illetve (#11181) tescodr mérése alapján jó lenne filmezésre a 64GB USB 3.0 SanDisk Ultra Flair, több mint jó pedig a 128GB SanDisk Extreme Go USB 3.1. Megálmodom, hogy melyik lesz...
Kellemes ünnepeket!
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
válasz boogie84 #11183 üzenetére
Szia,
Akár a kinézett példányok is jók lehetnek.
Másodrészt. Összefoglalóban nézd meg a listát és hátha találsz neked megfelelőt.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
autós fejegységbe (JVC KD-342BT) szeretnék venni fekete miniatűr 16GB-os pendrive-ot. Fontos lenne a fekete, hátha épp emiatt nem fogják majd feltörni az autót...
Kinéztem két típust, illetve egy típus, de azon belül 2 fajtát:
gyors, de kék: VERBATIM Store n Stay NANO 16GB USB 3.0 KékEzekhez hasonló, viszonylag gyors USB 3.0 jó lenne, hogy a zenék másolásakor ne kelljen 1 órát ott ülni a gép mellett...
Géphez/TV-hez is keresnék 32GB-os verziót, szintén USB 3.0, mérete mindegy.
Erre a célra ezt találtam: CORSAIR Flash Voyager Mini 32GB USB 3.0 SzürkeTudnátok ajánlani esetleg ezeknél jobb opciókat, illetve az autóba fekete színű de gyors minit?
Köszönöm!A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
bulgesz777
tag
válasz _stick_ #11177 üzenetére
Szia, nekem is hasonló gondom volt, a következőt csináltam:
többször is formáztam NTFS-re, majd exFAT-ra (talán oda-vissza is...) (mindig LOW formaton, Windows saját formázójával), ment rajta egy pár AS SSD Benchmark és Crystal Disk Mark teszt és most valamiért működik rendesen. Egyelőre nem küldtem vissza a PCX-hu-nak... Halvány lila gőzöm sincs most miért "javult meg". Mondom, pár formázás történt és azok is csak azért, mert kíváncsi voltam, hogy low format után, hogyan teljesít teszteken (AS SSD benchmark+Crystal Disk..), meg így akartam képernyőképet küldeni a pcx-nek, hogy lássák, hogy gond van... Egyelőre használom, most 720p-s és 1080p-s filmeket kb 90MB/s-el tudok rámásolni és nem akad meg, vagy lassul be... -
-
válasz zs-mate #11179 üzenetére
Szia,
Ilyen használatra az SSD/HDD (USB-s) sem túlzás... Sőt!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zs-mate
tag
Sziasztok!
Átlagos használatra (adathordozásra illetve 1080p filmnézésre TV-n) keresnék megbízható pendrive-ot, elsősorban 64GB körül.
Olvasgattam teszteket meg listákat, a SanDisk Extreme Go 64GB USB 3.1-et dicsérték sok helyen de lehet kissé túlzás lenne ilyen használatra.
Bármi egyéb javaslat ami befér 10k alá?
Előre is köszi
-
bulgesz777
tag
Sziasztok, Vásároltam a PCX-en pár hónapja egy pendriveot:
Sandisk 64GB Extreme Go USB3.1 SDCZ800-064G fekete pendrive
A problémám a következő:
A pendrive-on annyira belassult a másolás, hogy szinte használhatatlan. Amikor megérkezett exFAT fájlrendszere volt, másoltam rá nagyobb 720p-s filmeket, melyet gyorsan el is végzett. A TV-m sajnos csak NTFS fájlrendszerű meghajtókat tud kezelni, így átformáztam NTFS-re a pendriveot. Működött is egy darabig, tényleg szuper gyors volt róla a fel-le másolás/írás NTFS alatt is. Az utóbbi pár napban viszont többször próbáltam rá új anyagokat tenni, de iszonyat lassan másol, nyoma sincs a korábbi szélvész sebességnek. A másolás bizonyos pontján (ha mondjuk egy 5GB-os fájlt másolok), akkor kb 10-30% között úgy belassul, hogy szinte meg is áll...Próbáltam az eszközkezelőben a pendrive tulajdonságainál a \"Házirendek\" fülön a \"Jobb teljesítmény\" opciót választani, ez sikerült is, de nem érezni a különbséget. Ugyanitt az \"Írási gyorsítótárazás az eszközön\" chekboxot bepipálva nem engedi elvégezni a gép a műveletet az eszközön, mivel a következő hibaüzenet jelenik meg: \"A windows nem tudta megváltoztatni az eszköz írás-gyorsítótárazási beállítását. Lehet, hogy az eszköz nem teszi lehetővé ennek a funkciónak a használatát vagy a beálíltás megváltoztatását\".
Próbálkoztam Windows 10 és újonnan telepített Windows 7 alatt is. A fent említett funkciók beállítása egyiken sem sikerül, és mindkét rendszer alatt lassan másol (vagy meg is áll...) a pendrive NTFS fájlrendszerrel. Van egy Silicon Power Blaze 20 32Gb-os pendriveom, mely szintén jobban kedveli az exFAT fájlrendszert, de az 2 év után is villámgyorsan másol ugyanezen a számítógépen NTFS fájlrendszer alatt is. Nagy reményeim voltak a termékhez fűzve ,ezért is vettem ilyen drágát és elvileg minőségi (több fórumon is ajánlott) pendrive-ot, de ez így eddig nagy csalódás. Szerintetek mi lehet a gond? (ui. a felmásolt filmeket tudom nézni, de a windows alatti másolás NTFS (update: és most már exFAT alatt is!!!) elviselhetetlen lassú lett. Ja és a számítógépen az elmúlt fél évben semmi nem változott (se driver, se oprendszer, semmi).
Készítettem exFAT fájlrendszer alatt, LOW format után egy tesztet, íme az eredmény:
Azt mondanom sem kell, hogy lenti eredmény kb 2 óra alatt állt elő...![ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Napokban érkezett az új 64Gb-os sandisk ultra flair pendrive-om.
CDM-es teszten, hozza, amit kell:Viszont egy +5Gb-os film másolása esetén, kb fél percig tartja a ~30Mb/s-os írási sebességet, aztán leeseik szinte 0-ra, majd beáll egy ~15Mb/s-os írási sebesség:
Szerintetek mi okozhatja ezt? Alaplapi porton teszteltem, de az előlapin is ugyan ez a helyzet.
-
rover45
őstag
válasz Bélabácsi #11175 üzenetére
Szia! Én nagyjából 10 éve használok usb fejegységet.
Véleményem szerint gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy mit használsz. Minden eddigi fejegységem usb2-t említett követelményként. Csak azért használok mégis usb3ast, mert a rámásolás lényegesen gyorsabb.
Télen nyáron a kocsiban van, nem vettem észre semmiféle problémát hideg vagy meleg időben.
Jelenleg épp egy 32es Sandisk Ultra Fit-et, korábban egy Kingston DT SE9-et.
Nálam nincs előlapi USB, ezért elvan kábelezve a kesztyűtartóhoz, így mindegy a méreteszerk: Egyszer kíváncsiságból kipróbáltam egy 250Gb-os noti vinyót USB-s házban, de lényegesen lassabban olvasta be a fájlszerkezetet, mint bármilyen pendrive esetében, így nem lett tartós
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Az "Autóhifi" fórumba is írtam, de gondoltam itt is felteszem a kérdést. Azokhoz a Fórumtársakhoz lenne egy kérdésem, akik USB pendrive-ot használnak autóban fejegységen keresztüli MP3 lejátszáshoz. Azt szeretném kérdezni, hogy vannak-e olyan egyéb szempontok, amiket figyelembe kell venni az USB pendrive kiválasztásakor? (Természetesen a fejegység ide vonatkozó korlátozásainak figyelembe vételével.)
• USB sebessége: a fejegység kézikönyve USB 1.1 és 2.0 támogatást említ, így USB 2.0-t szeretnék. Olvastam, hogy az USB 3.0-val lehetnek kompatibilitási gondok, nincs is rá igazán szükség. Elsődleges szempontok a kompatibilitás és a megbízható működés.
• hőmérséklet: egy autóban azért nyáron időnként elég meleg tud lenni, hosszabb távon mennyire bírják ezek az USB drive-ok a strapát?
• méret: ha lehet megspórolnám az USB kábelt, így jobb lenne ha minél kisebb fizikai méretű lenne a drive, hogy közvetlenül a fejegységbe csatlakoztatnám. (nehogy egy véletlen mozdulattal kitörjön az USB.) Mindenképpen olyan kellene, aminek van egy kis pereme, hogy szükség esetén könnyen ki lehessen húzni a foglalatból.
• márka: van esetleg ajánlott USB drive márka vagy konkrét típus, ami megbízhatóan működik az említett környezetben?
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
rover45
őstag
válasz MaxxDamage #11173 üzenetére
Ez fog következni
Köszönöm!
Üdv,
Gábor -
válasz rover45 #11172 üzenetére
Tudom javasolni, hogy ebben az esetben próbálj meg masik gyártót.
-
rover45
őstag
válasz MaxxDamage #11171 üzenetére
Szia, köszönöm a válaszod.
A kártyák:
Transcend 32Gb, egy Lumia 635ben lett írásvédett és gariban kellett cseréltelni.
Transcend 32Gb szintén, Samu J5-ben mondta, hogy elég, garancia lett belőle.
Transcend 64Gb, tegnap egy Mini 0805 kamerában, ezt most megnézem, hogy letudom-e ebben a kamerában formázni.
Üdv,
Gáborszerk: Semmi, I/O hibát kapok csak rá
[ Szerkesztve ]
-
válasz rover45 #11170 üzenetére
Szia,
Nekem csak Samsung, Lexar és Kingston (régi fajta és mostani új) amik vannak.... és eddig 1db sem ment tönkre (le is kopogtam)
Írásvédetté az eszköz teheti magát a kártyát amibe van használva. Hallottam már nem egy esetről (Xiaomi okos telefon esetén) hogy a kártya Írásvédett lett és csak abban a telefonban volt használható amibe 1x bele lett rakva. (sajnos) én Redmi 5 amit használtam és el is ajándékoztam családba, mSD kártyával együtt. LG-t használok már elég rég és ennél nincs ilyen gond.... Beveszi a kártyákat gond nélkül és no problem.[ Szerkesztve ]
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Valójában csak mérgemet szeretném kiadni magamból...
Az elmúlt cirka 2 évben 3db microSD kártyám és 1 db pendriveom romlott el. A közös bennük, hogy mindegyik Sinceritytől vett Transcend márkájú volt. Tegnap a kocsi kamerában használt 64Gb-os lett írásvédett.
Értem én az élettartam garanciát, de cirka 1,5-2 hónap mire elintézik a cserét.
Mással is fordul elő ilyen vagy csak én vagyok ennyire szerencsés?
Átfogok szokni lassan valami más márkára -
válasz arcitec #11168 üzenetére
Ezeknél az olvasási sebesség az erősségük. Írási sebességre többet nem nagyon tudnak 30MB/s-nél.
-
arcitec
addikt
válasz MaxxDamage #11167 üzenetére
No, akkor már a Transcend Jet 128GB is megért egy próbát, 1.5GB erejéig. Úgy 2/3 ig szépen fel is kúszott 18 000 Kbyte-ra majd a végére visszaesett ez is úgy 450 is. Majd az utolsó bitekre 30 000 Kbyte is volt. Ez van ..
De legalább látja a készülék mindkettőt.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
válasz arcitec #11166 üzenetére
Igen!
256GB -os méretét nézve az. (qrvaszar)
Amennyiben neked megfelelő és van időd, mire átmegy a (nagy) adat mennyiség/tele rakod, akkor használd megelégedéssel (olvasási sebessége csak jobb lehet) elvileg 60 hó a gyártói gar rá.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
arcitec
addikt
válasz MaxxDamage #11165 üzenetére
Mondjuk csak megközelítőleg tudja a gyári adatot 9 000 - 18 000 Kbyte/sec között ír de inkáb a 10 000.hez közel, sőt van hogy leesik 2 500-ra, majd elkezd gyorsulni. Ez így szokták volt mondani, kszar ügye? Nem tudom mitől függ hogy 2 500-al ír majd 18 000-al kicsit ,majd egy kicsit 10 000 -14 000 oszt 2 500.
Lassít, majd gyorsít, persze ebből kijöhet egy átlag, de csak rakja fel az adatokat oszt már nem érdekel, mert médialejátszó lesz. Szóval egyszer kerüljön rá az adat, onnantól már csak olvasva lesz. Minden esetre 256GB-ot érzekel a win10 eddig ok. Amógy az Alzán 45eft van áthúzva 28eft-ra + 2800ft +1 év gari az alap 1 évre.
Holott ott a csomagoláson az 5 év. No comment.[ Szerkesztve ]
-
válasz arcitec #11164 üzenetére
Az érdekes, mert pl. Alzánál is kapható 256GB kiszerelésben.
-
arcitec
addikt
Ezt a pent vettem SanDisk Ultra Flair 256GB (Z73) USB Flash Drive 256GB [link]
érdekes , hogy a gyártói webldalon [link] nincs szerepeltetve 256GB csak max 128GB. Ez miért van így?
Egyébként valami eszement kicsi, 2 éve vásárolt Transcend JetFlash 790 128GB 3X akkora.[ Szerkesztve ]
-
válasz martin1369 #11162 üzenetére
Megfelelő lehet akár, de összefoglalót is nézd át azért.
-
martin1369
aktív tag
válasz King Unique #11161 üzenetére
Sziasztok.Autóba szeretnék 16gb-os pendriveot venni.Tudtok ajánlani párat? Eddig az Adata-tól néztem az UV128-at.
Szerk:nem válasz akart lenni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tibbike01 #11160 üzenetére
"A lényeg, hogy évekig megmaradjanak rajta a dolgok."
Hááát, azt max. úgy, ha a fontos adatokról eleve mindig vannak / lesznek naprakész biztonsági másolatok több online és / vagy offline tárolón. Kizárólag 1 db pendrive-on én fontos adatokat biztos nem tárolnék, az meg a másik, hogy nem feltétlen egy pendrive a megmegbízhatóbb eszköz ilyen célra... Max. úgy, hogy azon kívül még 2-3 másik helyre is le vannak mentve az adatok.
A topik összefoglalójában fel vannak sorolva ajánlott pendrive-ok, illetve különféle kategóriákra bontva attól függően, hogy pontosan milyen kell.
-
tibbike01
őstag
Keresek egy legalább 64gbos pendrive-ot leginkább adattárolásra. Tehát 1-2 havonta rakok majd rá céges dolgokat, excel, ppt, pdf, képek...stb. A lényeg, hogy évekig megmaradjanak rajta a dolgok.
Ez jó lesz nekem? Ajánlott ez a pendrive?
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz King Unique #11158 üzenetére
Sz@rok ezek, de még mindig ez mint DVD-re írni szerintem
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
King Unique
titán
válasz makoss #11152 üzenetére
Jó esetben csak a fájlrendszer hibája, amit egy újraformázás / újraparticionálás megold. Ha utána is fennáll, akkor az eszköz (pendrive) kezdi megadni magát. Nálam is ezt produkálta nemrég az egyik, majd írásvédett lett stb., a szokásos tünetek... Egy lassú formázás van amikor helyrerakja, de van hogy csak átmenetileg és később megint hibákat produkál, majd szépen lassan kuka.
-
válasz Neil Watts #11156 üzenetére
Szia,
"Az osszefoglaloban emlitetteken kivul van meg emlitesre melto a kategoriaban?" ---> Nem tudok róla.
-
veterán
Sziasztok!
Strapabiro, nem muanyaghazas, nem kitolhato csatlakozos USB3.x pendrive-ot keresek 64GB meretben.
Az osszefoglaloban emlitetteken kivul van meg emlitesre melto a kategoriaban?Koszi!
Udv. core2
-
Directors
senior tag
válasz MaxxDamage #11153 üzenetére
Rendben, köszönöm!
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
makoss
veterán
válasz King Unique #11150 üzenetére
Végül exFAT -ra lett formázva, de még így is kiírja, hogy sérült, javítása javasolt vagy hasonló....
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
válasz Directors #11151 üzenetére
Tudom ajánlani az összefoglalót. Biztos tálalsz megfelelőt. Amúgy fontos dolgokat célszerű több helyen is tárolni! (az a biztos)
-
makoss
veterán
válasz King Unique #11150 üzenetére
"Ez a számítógéppel lett formázva, nem derült ki, hogy pontosan mit is jelent..."
Igazából én sem, de úgy tudom teljes takarítást jelent, de nem biztos
NTFS fájlrendszerre formáztam.
Nem jó. 1 filmet rátettem BDRip, vitte. Rátettem nyolc filmet nem is látja az eszközt, és a tartalmat.
Gépen (win 10) mindig látja, bár rádugáskor jobb alsó sarokban: [link]"Ez sem derült ki, hogy pontosan mit jelent... Milyen fájlrendszer, milyen fájlok, mit kezel a telefon?"
Csak BDRip film, semmi más."Amúgy van pendrive probléma topik is, ami az itteni összefoglalóban és a téma tudnivalóknál is fel van tüntetve. Ha nem vásárlással kapcsolatos (milyen) a kérdés, akkor eleve inkább a linkelt topikban kellene (kellett volna) érdeklődni!"
Nem tudtam róla...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani pár 16Gb-os pendriveot ami valòszínűleg sokáig fog működni ?
Többnyire csak fényképek lesznek rajta, viszont azok fontosak.Lehet itthon rendelhető, illetve külföldről is.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
King Unique
titán
válasz makoss #11149 üzenetére
Ez a számítógéppel lett formázva, nem derült ki, hogy pontosan mit is jelent... De ha tippelni kell, akkor talán PC & Windows. Ha jó a feltételezés, akkor ott a 64 GB-os pendrive-ot bizonyára exFAT / NTFS fájlrendszerre formáztad. Ha azokat nem kezeli az okosteló (butateló), akkor nincs min csodálkozni... Lehet csak a FAT16/32 felel meg neki.
"de amit korábban rátettem fájlokat, gond nélkül lejátszotta."
Ez sem derült ki, hogy pontosan mit jelent... Milyen fájlrendszer, milyen fájlok, mit kezel a telefon?
Amúgy van pendrive probléma topik is, ami az itteni összefoglalóban és a téma tudnivalóknál is fel van tüntetve. Ha nem vásárlással kapcsolatos (milyen) a kérdés, akkor eleve inkább a linkelt topikban kellene (kellett volna) érdeklődni!
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy Silicon Power 64 gigás pendrive om, számítógéppel 1x formattálva lett, a gép látja mi van rajta, az okosteló nem, de amit korábban rátettem fájlokat, gond nélkül lejátszotta.
Mit lehet ezzel a pendrájv al csinálni, hogy a telón újra lehessen látni az adatokat?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
válasz laychi #11147 üzenetére
Időtállóság szerint nem is lesz (olyan nincs)
A kinezett darab jó. Élettartam gyártói garancia, a rajta tárolt (fontosak, ha kerülnének rá) adatok legyenek máshol is tárolva (az a biztos megoldás!)[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz MaxxDamage #11140 üzenetére
Valóban,nézegettem őket,csak épp időtállóság szempontjából nincs listázva,és ezért fordultam hozzátok a kérdéssel.
Sandisk Extreme GO 64GB-ot bézegetem 19EUR-értEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
válasz pit stop #11145 üzenetére
Külső SSD meg még jobb, de HDD is bőven elég.
-
pit stop
addikt
válasz MaxxDamage #11144 üzenetére
Köszönöm.
Nem vagyok egy hardcore filmfogyasztó, így nem érné meg nekem HDD, meg ezzel mobil is tudok lenni ha arra kellene. Később egy külső SSD-re gondoltam márOroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Nézd meg másik gépen/portba is, mit produkál.
(#11143) pit stop: Megfelelő lehet, de TV-hez nem ilyen megoldás dukál (Film nézésre) hanem USB ház + HDD (ami tökéletes a célra) de gondolom olcsón szeretnéd meglépni ezt és csak pár filmet tárolni/cserélni rajta, arra elég lehet.
-
pit stop
addikt
Sziasztok,
Összefoglaló alapján találtam ezt a Transcend 128 GB-os csodát.
Meg tudnátok erősíteni, hogy az ajánlott? Ahhoz kéne a pendrive, hogy gépre lementett sorozatot rátegyem, és bedugjam tv-be igazából. Annyi féle van ezekből, mint égen a csillag, én meg nem nagyon vagyok járatosa témábanOroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Stehe
aktív tag
válasz King Unique #11139 üzenetére
Köszönöm a választ! Illetve elnézést a topic miatt, valóban nem jó helyre került..
-
Breki
veterán
válasz MaxxDamage #11140 üzenetére
windows 10, USB 3
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Milyen USB portba próbáltad? OP Rendszer? stb.. /javasolt lenne több fajta gépen, porton is tesztelni!/
(#11137) laychi: Tudom ajánlani az összefoglalót, ott biztos találsz neked megfelelőt. /16-32GB ~ ezt nem nagy idő tele rakni, már 30MB/s -es Write sebességgel sem/
-
King Unique
titán
Itt most nem mindegy, hogy maguk a pendrive-ok voltak alapból ennyire rosszak, vagy netán a lejátszó, annak esetlegesen zárlatos, túlfeszültséget generáló USB-portja tett kárt bennük. De az mindenesetre elég érdekes, hogy rövid időn belül állítólag 2 pendrive is megadta magát pont azzal a lejátszóval használva... Ha már újraparticionálni sem lehet őket, tartósan írásvédettek lettek, az OS is egyre kevésbé ismeri fel őket stb., akkor sok mindent nem lehet kezdeni velük. Ez esetben marad a kuka, vagy lehetőség szerint a garanciális csere.
Legközelebb meg majd használni kellene a fórum keresőjét, illetve elolvasni a jelen topik összefoglalóját, mert a pendrive-os problémákkal nem ez, hanem az egyik társtopik foglalkozik! Vagyis a pendrive probléma topik.
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Egy Beelink MiniMXIII lejátszót használok kb. 2 éve. Eddig hálózaton használtam, de felújítás miatt most USB-re másolom át a filmeket, és úgy nézzük. Először egy 16GB-os Verbatim pendriveot fogtam be, de pár nap után megadta magát, filmet rá tudtam másolni, de lejátszás után már nem ismerte fel a laptop sem. Gondoltam biztos rossz volt a pendrive, utána befogtam egy vadonatúj 32Gb-os Kingston pentdriveot NTFS-re formázva, majd ez már egy óra lejátszás után meghalt. Próbáltam újraformatálni, újrapartícionálni, de sikertelenül, low level format sem futott le rajtuk. Nagyon bosszantó, kettő nagy pendrivom is tönkrement...
Esetleg arra van ötlet, hogy leheljek életet újra a pendrivokba?
-
laychi
veterán
Üdv urak.
Pendrive-ot szeretnék vásárolni,részben adathordozásra/tárolásra lenne használva,illetve Windows USB telepítőnek.
16-32GB-os méretben gondolkodom.
Viszonylag gyorsat szeretnék,hogy amennyiben több gigás méretű fájl rákerül ne kelljen félórát,órát várnom meg felmásolja az adott fájlt.
Fontos lenne a tartóssága(élettartam/többszöri írhatóság),tehát minél minőségibb alkatrészeket,memóriachipet tartalmazzon.Esetleg az összefoglalót olvasva minél több év,esetlegesen élettartam garanciával.
Kialakítása mindegy,de ne legyen bazi nagy.
Védőkupakos és kicsúsztatható is szóba jöhet.A leírtak alapján mit tudnátok ajánlani nekem?
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Breki
veterán
NETAC 128GB USB Flash Drive U903
Nálam a read sokkal kevesebb.
Mitől lehet ez?
És az írásnál mi ez a visszaesés?
0.643
0.-703 stb.Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
King Unique
titán
válasz TheProb #11134 üzenetére
Hát akkor választasz az összefoglalóból egy ajánlott pendrive-ot attól függően, hogy pontosan milyen kell.
Viszont ha igazán strapabíró és tartós megoldásra van szükség, akkor már le volt írva az előző válaszban, hogy inkább a külső SSD a nyerő. Azoknál legalább van SMART is és nyomon lehet követni a drive állapotát. Ellenben a hagyományos pendrive-oknál rendszerint nem szokott lenni, épp ezért lutri, hogy meddig bírják, nem közölnek magukról erre vonatkozó információt.
-
TheProb
veterán
válasz King Unique #11133 üzenetére
Csak maga a hypervisor, a VMware van a pendrive-on. Nyilván a VM-ek a szerver belső storage-án vannak. Ebből fakadóan nem nagyon kell írás/olvasással számolni, max a logok miatt.
Szóval se a sebesség, se a kapacitás nem számít. Csak az, hogy lehetőleg minél tovább bírja és relatíve kis helyet foglaljon, mert server belsejébe megy.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
King Unique
titán
válasz TheProb #11132 üzenetére
Egy hagyományos pendrive-nál annyira azért nem meglepő az ilyen... Ezek egyszerűen eleve nem bírják úgy hosszabb távon a folyamatos terhelést és az írást. Ha arról (?) futott a virtuális gép, akkor meg pláne. A Wear Leveling, Garbage Collection, TRIM, SMART stb. hiányáról, vagy némelyik esetleg minimális szintű működéséről már nem is beszélve és ezért sem bírják úgy a strapát, a sok írást, mint egy SSD. Ha tartósabb megoldás kell, akkor külső HDD-t, vagy ha a gyors működés is fontos, akkor eleve külső SSD-t érdemesebb venni és használni. Ha a kis fizikai méret is szempont, akkor pedig vannak pendrive-szerű külső SSD-k is, mint pl. a Corsair Flash Voyager GTX. Ennél az előbb felsoroltak mind működnek, plusz az adatátviteli sebessége is elég komoly, beleértve a 4K értékeket is. Egy fórumtag volt szíves szemléltetni. A leggyorsabbnak mondható pendrive-ok rendszerint csak a szekvenciális értékeknél remekelnek, ellenben a 4K már jóval gyengébb, pláne az előbbi külső SSD-hez képest (teszt 1, teszt 2).
Szóval ha van rá megfelelő anyagi keret, akkor eleve inkább valamilyen külső SSD-t lenne célszerű használni ilyen célra.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan pendrive-ot ajánlani, amin ismerten olyan chip van, ami jó eséllyel többet bír, mint a többi? Az elmúlt 2 napban azért volt egy utam Ausztriába, mert az egyik szálloda VMware-t tartalmazó pendrive-ja megkotlott. Jó lenne most olyat venni, ami technológia tudásához képest, a lehető legtovább tudna életképes maradni.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Runner_fxr
Ármester
válasz King Unique #11122 üzenetére
Néztem előlapon és hátlapon egyaránt, számottevő különbség nem volt.
Köszi a részletes választ! -
zavatar
csendes tag
Sziasztok! Egy nap 2-3 különböző notebook-on is dolgozom és az adataim rendelkezésre állása miatt és a kiállás és az esteges sérülés elkerülése miatt a gépházba simuló SanDisk Ultra Fit 64GB USB 3.1 pendrive-okat rendeltem. Időközben feltűnt az, hogy a HP notebook ami előtt elég sokat ülök nagyon melegíti a jelenlegi A-Data Superior S102 16GB -os normál méretű kupakos pendrive-met. Ráadásul 3 - 8 óráig is be van dugva az ADATA így a (relatíve) magas hőmérsékleten üzemel hosszútávon (oda mentek napközben fájlokat) . Amikor asztali gépben használom szinte hideg a fémháza az Adata-nak! Szóval valószínűleg a laptop hűtése a ludas a dologban.
Egyelőre - mivel nem szeretem melegíteni az adathordozót - jobb híján beledugtam egy USB 2.0-as gagyi hubba (az van kéznél most), így nem melegszik. Szeretném használatba venni az új drive-ot de egyelőre nem akarom felizzítani az Ultra Fit-et inkább érdeklődöm.
- Nyugodtan dugjam a notebookba és "hevítsem" a pendrive-okat napi 3-8 órát, vagy ez erősen kerülendő és vegyek valamilyen hosszabbítót, vagy HUB-ot (Milyet és honnan?) és azzal használjam. -
arcitec
addikt
256GB pendrive-ot szeretnék venni. Jelenleg egy 128GB Transcend Jet van jó is, csak épp betelt. 256GB- os ban mi a jó vétel ma. Zene hallgatásra lenne .. Köszönve...
[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
válasz King Unique #11125 üzenetére
Jogos (biz isten körbenéztem, de nem vettem észre a célirányos topicot). Köszi.
"So say we all"
-
King Unique
titán
válasz TaliGa #11124 üzenetére
Ha a forrásfájlok nem hibásak, akkor lehet egy ok az, hogy nem volt a fizikai eltávolítás (kihúzás) előtt szoftveresen megfelelően leválasztva a pendrive és sérültek a fájlok, illetve a fájlrendszer. A másik meg pl. az, hogy maga a pendrive sz@r, ami ezen gyártó egyes sorozatainál, illetve modelljeinél sem lenne annyira elképzelhetetlen... De ott van a népszerű H2testw program, amivel lehetne tesztelni. Illetve pl. a Check Flesh programmal még alaposabban.
Egyébként meg van pendrive probléma topik, ami az itteni összefoglalóban és a téma tudnivalókban is fel van tüntetve. Eleve inkább oda valók az ilyen kérdések, nem ebbe a topikba!
[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Szomszéd vett egy Kingston Datatraveler G3 100-as (32GB) pendrive-ot. Felmásoltam rá neki egy sorozatot, amelyből pár epizód akad (többnyire ugyanazon a helyen), tévén, szgépen ugyanúgy, többnyire ugyanott. Visszamásolva a gépre megint csak akad. DE, másik pendrive-ra is felmásoltam, azon meg nem . Nekem lövésem nincs mitől, vki látott már hasonlót?"So say we all"
-
King Unique
titán
válasz King Unique #11122 üzenetére
"nyilván Gen 2-es port sem kell a gépen ahhoz, hogy ki lehessen hajtani" akart lenni az előbb, csak az a fránya szerkesztési idő... Tehát értelemszerűen olyan gépek is alkalmasak a max. adatátviteli sebesség eléréséhez, amelyeken csak USB 3.0 portok vannak. Mármint bocsánat, igazodva a mai divathoz pontosabban már USB 3.1 Gen 1, vagy ez alapján akár USB 3.2 Gen 1x1...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Runner_fxr #11118 üzenetére
Az egyrészt a gyártó weboldalán is le van írva alul az apró betűs szövegben, hogy a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezetétől függően előfordulhat eltérés a gyári értékektől. Ez lehet +/- egyaránt, de általában az utóbbi jellemzőbb. Másrészt a sebesség teszteléséhez nem csak a CDM létezik Windowson, hanem akad más szoftver is. Ráadásul az előbbinél a verziótól is függ, hogy hogyan mér a program és milyen eredmények jönnek ki. Harmadrészt pl. egy PC-nél az sem teljesen mindegy, hogy az előlapon / hátlapon lévő USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva az eszköz. Általánosan nkább a hátlapon (alaplapi) lévő portok használata javasolt, azok rendszerint stabilabbak működés és akár sebesség terén is. Más egyébként innen a fórumról valamivel jobb értékeket mért ugyanilyen pendrive-nál (teszt).
Az pedig ugye alap, hogy az USB 3.0 szabvány max. értékeinek eléréséhez UASP adatátviteli mód szükséges, amit az operációs rendszer is támogatnia kell. Ez a Windows 10-nél natívan támogatott, tehát az OK ilyen szempontból. Egyes eszközök akár enélkül is képesek magas értékeket produkálni, de a maximum eléréséhez rendszerint szükséges az UASP, mert BOT módban nem fog menni.
Az előbb pedig azért írtam direkt USB 3.0-t, mivel jelen esetben ez a pendrive is csak olyan... Többször volt róla szó ebben a topikban is, hogy egyes gyártók csak ezen elnevezések adta lehetőséget használják ki. Sőt, a gyártó weboldalán még oda is írják, hogy USB 3.1 Gen 1, ami = USB 3.0. Vagyis ennek a pendrive-nak nyilván semmilyen köze nincsen a "valódi" (Gen 2) USB 3.1-hez, ebből adódóan pedig nyilván Gen 2-es port kell a gépen ahhoz, hogy ki lehessen hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Runner_fxr #11120 üzenetére
"Végül is elég gyors a pendrive, nincs vele bajom" --> Ez a lényeg! Jó használatot!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz MaxxDamage #11119 üzenetére
Egy asrock fatal1ty gaming k6-os alaplapom van. De akkor ezek szerint ezek az értékek jónak mondhatók, köszi! Végül is elég gyors a pendrive, nincs vele bajom.
-
válasz Runner_fxr #11118 üzenetére
Az a gyártó által megadott "maximális sebesség" ami függhet sok mindentől. (USB 3.1 Rev. A, B, stb.. is.)[link]
Szerintem nagyon jó eredmény amit tud nálad (sebességet illetően)
Engem is zavar egy dolog USB 3.1 -n és az a HDD-re való másolás... míg a régi lapomon 180+ MB/s volt a másolás sebessége, úgy a mostani "csúcs" szériás lapon / 3.1 -n (ugyanaz a szabvány) jóval lassabb (ugyanaz az eszköz/HDD -re való másolás) ez van, nincs mit tenni.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok!
Vásároltam egy Sandisk Extreme Pro 128GB-os pendrive-ot.
A leírása alapján 420MB/s-os olvasási sebessége, illetve 380MB/s-írási sebessége van.
Lemértem a Crystal Disk Mark programmal, ez lett az eredménye: [kép]
Azért ez jóval kevesebb mint amit ígérnek. Ennek mi lehet az oka? Az alaplapomon 3.1-es USB van.
Köszi! -
Interceptor
addikt
Hello,
Van egy ADATA S102 pro pendrive-om, már viszonylag régóta. Szeretnék még egy pendrive-ot, amin csak az ESET SysRescue Live lenne. A legkisebb méret is jó ami ehhez a progihoz elég. Ehhez kellene kis segítség mit lenne most érdemes, márka,típus és méret. Az még kérdés, hogy lenne e értelme egy harmadik pendrivenak is a win10 telepítőjéhez, mert most a meglévő pendrive-on van fent más egyéb adatokkal(persze azok külön mappában vannak). Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
BMS
őstag
válasz MaxxDamage #11115 üzenetére
rendben,köszönöm a választ
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Felhasználói vélemények alapján a G4 esetén előfordulhat write protection (G3 az nem tudom mennyire megbízható)
Nézd meg az összefoglaló listát és az alapján válasz kedvedre.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BMS
őstag
Hali
Pendrive-ot vásárolnék,windows lenne rajta meg filmeket másolnék fel,hogy aztán tv-n megnézhessem,más egyéb nem érdekel.
Legyen 3.0-ás és minimum 64 gigás. 7-8 ezer forint a keret.Kingston DataTraveler G3-G4-ről van valakinek tapasztalata? Megbízhatóak?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
makoss
veterán
válasz MaxxDamage #11058 üzenetére
Ennek eléggé lement az ára, ahhoz képest amennyibe annó került!
-
jim bcs
nagyúr
válasz freelanced #11111 üzenetére
Persze, miért e lenne érdemes.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
freelanced
addikt
Üdv! Érdemes Type C Pendrive-ot venni, vagy jobban jár még mindig az ember egy átalakítóval meg egy sima USB A-s darabbal?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
adika4444
addikt
-
jim bcs
nagyúr
válasz dragonfx #11104 üzenetére
(#11104) dragonfx
Mert modecom, meg mert az NTFS az Hdd-khez van, p.drivenál az exFAT-FAT32 az alap.(#11105) meci77
Arra figyelj, hogy ne vegyél noname-t, bármi ami tetszik.(#11106) Tucsok04
Összefoglalóban van egy pár alternatíva.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Tucsok04
csendes tag
Sziasztok!
4k film nézésre keresek 128Gb vagy 256Gb pendriveot. 20 ezer forint körül összeget szánnék rá.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
dragonfx
veterán
válasz Zoli-bácsi #11103 üzenetére
na ez már vállalhatóbb.
most kiprobáltam az itthon i párszázassal valami modecom márkáju.
tök faján elkezdi 60-80-90mb.tal de lelassul.ez miért lehet?
ntfs.re formáztam."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz dragonfx #11102 üzenetére
Nem csak a 3ezer Ft-os a jó, pl ez az Orico is tökéletes.(szokott olcsóbb is lenni)
De van 1$ alatti noname is, bár én olyat azért nem vennék...
-
dragonfx
veterán
válasz MaxxDamage #11098 üzenetére
uhhh.nem az csak 16gb.os a sandisk u. egy 16os pendrive 1500. szóval nem akarok sokat áldozni érte akkor inkább eldobom.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
marquuard
veterán
válasz MaxxDamage #11100 üzenetére
Köszi szépen, megrendelem. Legfeljebb kulccsomóval együtt elhagyom, aztán majd tanulok az esetből.
PSN ID: marquuard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest