Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
-
LOGOUT.hu
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
glspeter1
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy relatív gyors pendrive-ot amire leginkább filmeket másolnék és a tv-n játszanám le. Jelenleg egy SanDisk Extreme Go van, de tíz másodpercenként le esik a sebesség 4-5kb/sec-re és jópár másodpercig ott is ragad. Ez így gondolom kuka. A gép amiről rámásolnám az 1080P vagy 4K-s filmeket: [link]
Ha jól gondolom túl nagy írási sebességre ne számítsak a meglévő portok miatt.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
King Unique
titán
válasz Ramos_ #12898 üzenetére
A Kingston kínálatából a siralmasan lassú DataTraveler Exodia helyett eleve a jóval gyorsabb DataTraveler Max pendrive-ot kellett volna venni, vagy az ebben a hozzászólásban említett egyéb gyors pendrive-okat, ha fontos a minél gyorsabb írási sebesség.
Másik lehetőség pendrive-okhoz hasonló fizikai méretben az M.2 SATA / PCIe NVMe belső SSD + külső ház = külső SSD megoldás, de az ugye más topikok témája, mint nemrég le lett írva itt.
[ Szerkesztve ]
-
Ramos_
tag
Üdv
Próbálom röviden. Kellett nekem egy 64GB-os pendrive, kizárólag arra használom, hogy másolok rá filmeket és ilyen olyan tv-kbe/PC-kbe néha beledugom. Tehát kizárólag az írási sebessége érdekel.
Eddig egy10 éves Kingston DataTraveler G3 volt 20MB/s írási sebességgel, ezt szoktam meg.
Most intéztem egy 64GB Kingston DT Exodia-t de azt vettem észre, hogy 10MB/s-al ír, ami vicc szerintem 10évvel későbbi pendrive-tól, ezért leteszteltem 3 különböző gépen és usb 3.0-án is. Mindenhol ennyivel ír, usb 3.0-án 15MB/s pfffMivel olyan helyen dolgozok, ezért fogtam egy Kingston DT Kysont 64GB, hogy akkor ez talán. De elkeseredtem, a másolási sebessége nem rossz USB 2.0 30-35MB/s, USB 3.0 200 felett.
De az írási sebesség usb 2.0 12MB/s, usb 3.0 15 MB/s wtf???Még lenne lehetőségem egy Sandisk Ultra Flair 64GB-ot tesztelni, de ahogy utána olvasgattam azt inkább már fel sem bontom
Tudtok ajánlani hasonló árkategóriás pendrive-ot, ami bőven 20MB/s felett ír stabilan usb 2.0-án, vagy bőven 50MB/s felett ír usb 3.0-án (nyilván ha van értelme tudok usb 3.0 kártyát rakni a PC-mbe, de az eddigiekből nem láttam értelmét)
Köszönöm, ha képbe raktok
-
Zοltta
senior tag
-
King Unique
titán
válasz Zοltta #12895 üzenetére
A 2,5" és M.2 méretformátumú USB-s külső házaknak eleve van régóta külön topikja külső 2,5'' mobil rack-ek topikja - ahol vannak tapasztalatok és készült bemutató videó a kérdezett külső házról - néven, azt a témát szükség esetén értelemszerűen ott kellene kitárgyalni, mivel itt eleve OFF.
Ebben a topikban a standard pendrive-ok ajánlása és vásárlása a téma, ellenben a standard külső SSD-k és a belső SSD-khez való USB-s külső házak megint más terméktípus, nem világos utóbbi téma hogyan keveredett ide az utóbbi időben.
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok! Használja valaki jelenleg ezt a külsö ssd házat ?
Szimplán csak vélemény érdekelne róla ,hogy eddig ,hogy vált be.
Eddig ez tetszett EEM2-SB2 ,de félek ,hogy idővel a müanyag alkatrészei megfogják magukat adni, igy inkább maradnék a csavaros módszernél
Ezekhez bármilyen usb-c és usb-a kábelt lehet használni? vagy csak a gyárit lehet ?
köszi
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
King Unique
titán
-
csoki64
friss újonc
Sziasztok,
Én is így jártam. Van egy 4 Gb pqi pendrive, lefagyott, és azt írja, hogy megnyitás előtt formázzam. Azt írod, Neked sikerült lementeni az adatokat róla.
Hogy mentsem le az adatokat, ha nem engedi megnyitni formázás nélkül, a formázás meg törölne mindent.
Előre is köszönöm a segítséget.
CsZs -
cidalain
veterán
válasz nggabi #12890 üzenetére
hisz erre már most is tudható a válasz. adatbiztonság szempontjából egyik sem. semelyikünk nem bízna létfontosságú fájlokat csak egyetlen pendrivera, vagy egyetlen SSD-re sem.
tartósság? mi számít tartósnak? ha a 30k értékű cucc megy 5 évig az jó? és ha ez idő alatt 3 db 5k értékű pendrive-ot használsz el? ugyan a példában az SSD alapú tartósabb, de egységnyi időre vetítve drágább.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
BitRider
senior tag
válasz nggabi #12890 üzenetére
Dehogy, erre már most csípőből tudjuk a választ: még ha egész jónak is bizonyulnak ezek az újabb pendrive-ok, a full SSD verziót se sebességben, se semmiben nem fogják leelőzni, max megközelíteni. Itt csak az a kérdés, hogy mekkora méretet szeretne az ember kezelni, és akkor adott a 3 kategória: pendrive, M.2 és 2,5".
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz 7Sony7 #12887 üzenetére
Egyet találhatsz. Nyilván nem egy pendrive-nál van az előny. Meg pont erről volt szó, ha láttad a hozzászólásokat, érdemes lenne alaposabban visszaolvasni. Vonatkozik ez minden ezek után felmerülő kérdésre a topikban, gyakorlatilag mindent kiveséztünk. SSD jó, pendrive sux, lehet továbbhaladni.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Látom, hogy vannak mostmár ssd alapú pendrive -ok. Adatbiztonság és tartósság szempontjából ezek a jobbak, vagy ha vennék egy ssd-t egy külső házzal?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
nggabi
félisten
-
csibe1
addikt
válasz BitRider #12874 üzenetére
A tokra vonatkozólag írtam, nekem egy WD Blue 480GB meg egy A2000 1TB van a tokokban.
Amikor feltettem a sorozatokat, filmeket akkor tényleg rendesen melegedett mindegyik.
Az M80-asból meg csináltam Ventoy-os telepítőt.
Köszi a tippet!
Valamelyik nap ki is próbálom, mert kellene egy Win7-es gép is a régebbi cuccokhoz." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
BitRider
senior tag
-
Zοltta
senior tag
válasz BitRider #12871 üzenetére
Amit linkeltem Samut nem újonnan venném csak a tipus miat irtam , hogy mindenféle képpen Samsung lesz ha addigra lesz Aprón, akkor a linkelt tipus lesz
Még a gépbe is ilyet gondoltam csak oda már 2tb-ost
Ez a lapom és erre képes ha jól látom
2 x M.2 2280 PCIe 4.0 x4 mode
-
BitRider
senior tag
válasz Zοltta #12870 üzenetére
Nagyjából most csak ez van, amit linkeltél, meg a szürke verzió és ennyi.
Én használt SSD-t néznék, 90 százalékos állapot fölött bármelyiket. Teljesen fölöslegesen költenél egy ilyen Gen 4-esre ennyi pénzt, amikor úgyis ~1 GB/s a határ, amit a tok ki tud használni. Egy használt, előző gen-essel ugyanott vagy kevesebb mint fele áron, és még azt sem fogod tudni kihasználni. De ha mindenáron újat vennél, ez bőven jó bele, semmit se nyernél a komolyabbakkal: SSD M.2 SILICON POWER 1024GB A60 NVMe 1.3 (ez már nem a noname kategória, sőt).
Vagy nem hülyeség az sem, hogy a saját gépedben cseréled az SSD-t profibbra (pl. arra a Samsung-ra) és a régit ki lehet rakni a tokba (a rendszer Macrium Reflect-tel átmenthető).
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz BitRider #12867 üzenetére
Szia, köszi!
Gondolkodtam a külső SSD-n, nekem a gépben már csak az van, HDD-t régen elfelejtettem. De az SSD-nél meg ugye ott van a kondícióvesztés, degradálódás. Silicom Powerem van egy 4GB-os, USB 2, azt tényleg csak arra vettem, hogy dokumentumokat, meg ilyesmit szállítsak rajta egyik helyről a másikra. De akkor ne is nézzek nagy kapacitású SP-t, hanem akkor SSD?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
BitRider
senior tag
válasz Hegyirabló #12866 üzenetére
Kicsit melegszik, azt mondják. Írtak itt már róla. Ennyi pénzért, főleg filmekhez én már csak rendes SSD-t vennék. A saját M80-asom is egyre kevésbé használom, mivel ott van az M.2-es külsőm és ha valami megéri a pénzt valóban, az egy ilyen. Az utsó két oldalon is írtunk róla, érdemes visszaolvasgatni, ha még nem tetted.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #12864 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
De furán néz ki. No de nem szépségversenyre akarom vinni, azt hiszem jó lesz ez. A mérten még gondolkodom, a 64GB után már a 256 is nagy ugrás nekem.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #12863 üzenetére
Itt a jól árasított 500GB : [link] Bár gondolom a google és az árukereső adott..
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #12863 üzenetére
Ezt venném : [link] Még az ősszel itt tesztelték és ajánlott volt. [link]
De lehet az 500GB jobban megérné -(bár itt jóval drágább, ahol meg olcsóbb ott csak 1 év a garancia)-, mert manapság a 256GB az nem sok, azon én a zenéket tartom.
1TB külső ssd-t néznék filmekre. Ahogy nézem az Alzánál az 1TB Kingston pont egy jó kis Samu 1TB külső ára, ami ősszel még vagy 30eft volt.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Újra pendriveot kell keresnem, mert a legutóbb ajánlott Sandisk kevesebb, mint három év után másolás közben bekrepált. Lemezkezelőből és parancssorból sem látszik, Macen sem, szóval ez majdnem biztosan teljesen döglött. USB 3.0 vagy feletti 64-128GB, kitolható pendriveot keresek ár nem számít. Szinte kizárólag filmnézésre lenne, itthon. Ha lehet, akkor egyszerre gyors és megbízható is legyen.
Köszönöm!
-
nggabi
félisten
válasz nggabi #12804 üzenetére
végre volt időm tesztelni a cuccot. másolás oké 1000MB/s.
a méréskor win11 futott róla ventoy-al vhd-ből, kb kéz meleg langyos volt. olyan 1 órát futott róla vegyesen win10 és win11 illetve másolgattam fel le. win11nél a virtual hard disk felhízik 650GB-ra, érdekes. rebootnál vissza megy 16GB-ra.sztem így azért elviselhető az imbusz csavar
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
BitRider
senior tag
válasz mouzrr #12859 üzenetére
A külső tok pont erre való, hogy USB-vel tudd csatlakoztatni. Ez egy viszonylag új típus, jó darab, nem az a széteső: Axagon EE25-SLC
Ez 2,5 colos SSD-hez jó, ha meg kisebb M.2-es SSD-t akarsz, akkor olvashattad az ajánlást (szürke / fekete).
[ Szerkesztve ]
-
mouzrr
őstag
Sziasztok,
az összefoglaló átnézése és jó pár hsz. visszaolvasása után inkább vennék egy SSD-t egy merevlemez házzal a megbízhatóság+ára miatt.
Egy SATA3-as SSD-t hogyan tudnék a TV-re kötni ha csak film/sorozat nézésére használnám? Valamilyen átalakító kábel kell, vagy van olyan ház amibe berakva USB-vel csatlakoztatható?Köszi!
-
BitRider
senior tag
válasz 7Sony7 #12856 üzenetére
Ezek + érdemes visszaolvasni, gyakorlatilag csak ez a téma. Én M80-at használok megelégedve.
Ami egy szinttel még komolyabb, az pedig egy M.2 tok (szürke / fekete) egy használt SSD-vel. Ez félúton van a külső meghajtó és a pendrive közt, méretben meg inkább a pendrive-hoz közelebb, de még 30 ezer alatt. Ez már alsóhangon 600-900 MB/sec-kel stabilan működik, de az említett pendrive-ok is elmennek bő fele ennyivel.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz mobilemaster #12853 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál, legalább tudom, hogy nem én rontottam el valamit. Azért vettem pedig ezeket a pendriveokat, hogy azon legyen a mentés, de úgy tűnik erre mégsem jók. Nagyon fura.
BitRider: Köszi, elindítottam a progit, már csak kíváncsiságból is. Mondjuk 5 perce megy, és 0,0% nál jár, szóval...
SSD belsős pendrive? Még nem is hallottam róla. Lehet olyat veszek.
-
BitRider
senior tag
válasz 7Sony7 #12852 üzenetére
Mellesleg – persze, javarészt én nyomom ezt az utóbbi időben – nincs olyan, hogy ajánlott pendrive (eleve ősrégi az összefoglaló). Régebben én is a fentiek közül szemezgettem, de a legjobb esetben is az lett a vége, hogy hullámzó, röhejes sebességen kotorásznak valamit, legalábbis AMD platform esetén.
Az összes ilyen gagyi, ami nem SSD belsős. Az ilyeneket max arra használom, hogy párhavonta egy párszáz megás ISO-t kiírjak rá (Macrium Reflect, MemTest86) és nagy ritkán bootoljak velük, ha az SSD alapú cuccokat (EEM2-SG2 vagy M80) netán nem fogadná el az adott gép.. vagy ha el akarok vinni valamit kinyomtatni. Ezek másra nem jók.
[ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
válasz 7Sony7 #12849 üzenetére
A hozzászólás olvasása közben eszembe jutott, hogy nekem is van hasonló pendrive-om, csak az Sandisk (Cruzer Blade 64GB). Pár éve tele lett téve filmekkel, és a hozzájuk tartozó crc fájllal. 1-2 év állás után elő lett véve, és a fájlok nagyrésze olvashatatlan volt, ami olvasható az meg hibás. A 64 gigából alig maradt pár giga sértetlen fájl. Közvetlen a teleírás után ellenőrizve voltak a fájlok, akkor még hibátlanok voltak, tehát a pihenéssel töltött idő alatt egyszerűen megromlott a pendrive.
Aztán formázva lett, úgyis mindegy volt a rajta lévő cuccoknak, és 100MB teszt fájlokkal lett megtöltve a 64gb, plusz a crc fájl. Most elővettem, pár gigát be bírt olvasni, néhány hibátlan fájlt természetesen pár hibás követett. Majd az olvasás során elvesztette a gép, kiírta hogy ismeretlen usb eszköz, ezzel be is fejeztem a próbálgatást.
Ezen kívül van még hibás Toshiba pendrive-om is, nem lehet formázni, kb 6 hónapot ha működött...
Plusz pár micro sd, egyik zárlatos lett, telefonban volt este még működött, reggel már nem látta. Gépbe téve csak melegszik, de nem látja. A másik kettő szektor hibás. Érdekes, hogy a 3 rossz sd-ből 2 kingston.
És mutatóba még egy noname szektorhibás pendrive.
Összefoglalva, csak annyit szeretnék írni, hogy ne bízzatok meg túlságosan a flash tárolókban, mindig mentsetek HDD-re. Hosszútávú tárolásra semmiképp nem jó a pendrive. Sajnos még sok-sok ilyen hibás eszköz van itthon, de a lényeget ez a pár is átadja.
Gondolom ezekkel semmit nem lehet kezdeni, legalábbis nekem nem sikerült. Ahogy korábban írták, e-hulladék. A "kidobod és veszel másikat"-al csak részben tudok egyetérteni: szart nem érdemes venni amit 1 éven belül ismét lehet kidobni, adatvesztés mellett. És amíg működik, addig is lassú és bizonytalan legalább. Egyelőre úgy fest, hogy hosszútávon a micro sd-k megbízhatóbbak mint az olcsó pendrive-ok, és jellemzően gyorsabbak is, plusz aránylag olcsón beszerezhetők. Vagy drága, minőségi SSD alapú pendrive a megoldás, olyanom még nem volt, de itt sok jót olvastam róluk.Illutsztrációnak pár kép:
-
7Sony7
addikt
válasz BitRider #12850 üzenetére
OK, értelek, de a kérdés inkább arra irányult, hogy lehet-e ezzel a pennel kezdeni valamit? És hogy mitől lehetséges ez a hiba? Jó, nem egy nagy tétel az ára, csak hát... Ajánlott pendrive-ról van szó, egyszer volt használva.
aprokaroka87: Igen, jól értetted. Még a minitool sem tud mit kezdeni vele.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. A pendrive hiba topicba írtam, de hátha itt van valakinek ötlete:
Kb egy éve vettem egy Adata uv128/32Gb pendriveot, Rá lett mentve egy csomó fénykép. Most elővettem, azzal kezdi a win, hogy adatok javítása stb... Fájlkezelőt megnyitva pár kép után bezárja még a fájlkezelőt is, a meghajtó nem olvasható. Ilyenkor csak akkor látja megint, ha kihúzom és visszadugom. Átmásolni is próbáltam a képeket, párat sikerül, utána megint leáll. Indítottam egy formázást, de ha újra bedugom, mintha nem is formáztam volna. Mit lehet ezzel kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz aprokaroka87 #12843 üzenetére
Tudom, hogy hogy érted. Még az is lehet, hogy elsőre jó, aztán pár alkalom után lassul be. Random élvezetek.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz BitRider #12840 üzenetére
Hullámvasút alatt azt értem hogy nem mindegy hogy egy kb 9.5 gb-os állományt kb 6-7 perc alatt másol fel vagy 40-45 perc alatt.
A 40-45 perc az úgy jött össze hogy sokszor 25-30 mp-ig konkrétan 0kb/s volt a sebesség vagy épp 1-2 mb/sMost vettem egy llyet és azon volt 6-7 perc, és usb 2.0-n
Nincsenek nagy elvárasaim, de azért a 40-45 perc az szerintem rengeteg. -
BitRider
senior tag
válasz aprokaroka87 #12841 üzenetére
Persze. Használom telefonoin is az említett tokot.
-
BitRider
senior tag
válasz aprokaroka87 #12839 üzenetére
Ezekre nem lehet így válaszolni. A hullámvasutat nem tudod kikerülni, a pendrive-ok pedig nem tartósak, legyen az Corsair vagy akármi... Nekem több ilyen Corsair-em halt be mellesleg. A megoldás az, hogy nézel egy akármilyet nem túl drágán és cseréled, ha kell.
A normális megoldást meg épp kifejtettük az utóbbi hozzászólásokban – ha egyszer van rá 30 ezred.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A kettő közül melyik az ajánlott?
Számítógépen és telefonon is lenne használva, annyi hogy telefon esetén csak usb 2.0 van.A 128 gb nekem elég, ami fontos hogy azért legyen tartós, és a sebesség az ne olyan legyen mint a hullámvasút, mint amilyen a mostani pendrive-om...
Nyilván telefonhoz kell hozzá egy usb otg kábel
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #12837 üzenetére
Én úgy használom, hogy egy Ventoy van rajta, ami felismeri a tárhelyen lévő ISO-kat és ha bootolok róla, akkor azok közül tudok váltogatni (Win és Linux telepítők, bootolható adatmentés, memtest, minden, ami kell.). Néha egy pici trükk ell hozzá, hogy menjen.
Minden gépet ezzel telepítek, erre adatmentek és ezzel szállítom a filmeket is. Ez az igazi mindenes pendrive funkcionalitás, csak az x idő utáni kötelező behalás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Zοltta #12836 üzenetére
Elnevezésben az SG2 a szürke az SB2 a feketét jelölheti?
Igen.Ez így tuti a legtartósabb lesz. Elég egy PCIe Gen 3 hozzá, mert még annak a sebességét se fogja tudni kihasználni. Ha meg kell megfelelő sebességű, hosszabb kábel hozzá: 1 vagy 2 méteres. Én utóbbit használom a tokhoz az asztali gépemnél.
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
válasz BitRider #12835 üzenetére
Sry csak át futottam rajta, nem néztem meg jobban.
Ez alapján már értem az elképzelést, és nem is rossz [link]
Elnevezésben az SG2 a szürke az SB2 a feketét jelőlheti ?Lehet ennél maradok mert cserélhető a belseje, már sokszor meggyült a bajom a pendrivekkel , eddig főleg a Kingstonok mentek tönkre..
És ehhez van usb-a átalakitó c-re
Akkor veszek egy ilyen Axagon házat és apróról egy M.2 SSD-t és jó időre le van tudja ez a dolog
-
BitRider
senior tag
válasz cidalain #12831 üzenetére
Nincs. 11k-ért van Axagon. Ez USB-A + van a kábelen egy USB-C adapter is.
Zοltta: Silicon Power Marvel Extreme M80, vagy a fentebb linkelt tok + egy használt M.2 SSD nem sokkal többől. Utóbbi nyilván tartósabb és gyorsabb, ha nem zavar a kcisit nagyobb méret.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
Egy alaplaphibás laptopból maradt egy Sandisk X400 128GB NVME SSD. Mivel önállóan alig képvisel értéket, másba beépíteni nem tudom, ahova meg tudnám, ott nagyobb van, arra gondoltam betenném egy külső házba pendrive-nak.
Van ajánlott külső ház ilyen célra, mondjuk max 5k környékén?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok érdeklődni szeretnék ,hogy az alábbi kapacitásban 64,128,256,512
Mindenes célra melyik márkát és azon belül melyik típust tudnátok ajánlani ? USB-3 és onnan felfeléFőként amik nektek be váltak és túl éltek már több mint 1 évet
Árban leginkább a középkategóriásak érdelnek. max 22k a legnagyobb kapacitásu de ha a felső kategóriás megúszható 25k alatt az is jöhet
Fotók ,dokumentumok , programok lesznek rajta.
Nem tudom ,hogy van USB-c típusú ,de olyan nem jó csak a hagyományos usb játszik csak. Vagy ha elforgadható egyik fele c másik sima az is jöhet
Fontos a strapabíróság, könnyen gyorsan tudjon olvasni és rá másolni , az usb része védhető legyen vagy kupakkal vagy a tokot rá lehessen húzni a vissza húzható usb annyira nem jön be inkább a tokot lehessen rá húzni .
Lehet műanyag és fém is.
Köszönöm az ajánlásokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
tatabike
őstag
Sziasztok,
azt tudja valaki miért van az, hogy ha kiírok egy 22 GB file-t egy 64 GB pendrive-ra, USB3-on, 0 és 20 MB/s között sétálgat az írási sebesség folyamatosan? Idegesítő egy kicsit.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
csibe1
addikt
válasz cidalain #12823 üzenetére
Én is olyat vettem a kocsiba amit wjoe ajánlott.
Itt jó árban van 5 év garival: [link]Más: Vettem egy Silicon Power M80-ast; 250GB-os, és hozza külső SSD-k sebességét. Fel is dobtam rá a Ventoy-t, majd hétvégén megy róla a telepítés.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
wjoe
tag
válasz cidalain #12820 üzenetére
Én az autóba egy [SanDisk Ultra Fit 64GB USB 3.1 (SDCZ430-064G-G46/173487/US64GCFU)] használok. Gyorsan beolvasódnak róla az MP3-ak. Kicsi, nem lóg ki túlságosan, így nem akadnak bele dolgok. Jócskán van rajta hely, akár 320k-s anyagoknak is. A formázással kellett egy kicsit játszani, mire sikerült úgy megformázni, hogy az autó felismerje és lássa a rajta lévő fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
Üdv!
Kolléga szeretne egy új pendrive-ot venni, 128GB-osat. Zenék tárolására használja, ami a kocsiban be van dugva a fejegységbe, és innen játszik le.
Jó lenne USB3-as, hogy amikor másol fel rá, akkor azért "gyors" legyen. A felhasználásból az látszik, hogy ha az alap dolgait rátette, akkor után max heti 10-20 dal megy rá, onnantól ez már nem annyira lényeges. Nem igazán töröl zenét erről, így kb addig amíg meg nem telik jóformán egyszer lesz írva minden.
Erre a feladatra milyen pendrive javasolt? Hazai beszerzés lenne.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
aktív tag
-
BitRider
senior tag
válasz ratcache #12813 üzenetére
Igaz, az SSD alapúakban ott van az ADATA is, erről elfelejtkeztem. Ettől függetlenül nem folyamatos használatra vannak ezek sem.
Az az M.2 tok, amit linkeltem egyébként egy 93 x 40 x 10 mm-es cucc, rövid kábellel, tehát nem a képernyő aljáig lógna, sem pedig oldalra nem állna ki. Biztos, hogy tartósabb megoldás lenne és elég bele egy 3. generációs SATA vagy NVMe SSD, így csak pár ezerrel lenne drágább, mint egy komolyabb pendrive.
De ha így sem szimpatikus és mindenképp pendrive-ot szeretnél, akkor én az M80-at tudom ajánlani, az legalább nem melegszik és USB-A. De ha tényleg rendszeresen lesz írás-olvasás, akkor továbbra sem jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz BitRider #12812 üzenetére
akkor valamit nagyon félreértettem - a fenti hsz-ben linkelt cuccok nem ssd alapon működnek? gondoltam naivan, ezekkel már nem lesz gond és minőségi(bb) termékek.
van közöttük 5 év garanciával kapható is, az már csak jelent valamit (mégha készpénznek nem is lehet venni).
az ssd + ház meg nem igazán áll jól a tévé usb-n lógva[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz King Unique #12651 üzenetére
Sziasztok!
Ezek közül melyik lehet a legalkalmasabb fixen tévében használva? (Samsung, Tizen rendszerrel, ha számít valamit)
Nem külső forrásból lenne rá másolva, hanem elsősorban műsorok rögzítése, time shift, ilyesmik, kb. a beépített funkciók kihasználása állandóan a hátuljába dugva.
Kell figyelni valamire (pl. melegedés, méretből lehetőleg a leglaposabb kellene a hely kialakítása miatt) vagy bármelyik bátran vehető ár/érték/garancia alapján?
Köszönöm a tippeket!
szerk.: Type-A a csatlakozó természetesen, most látom, hogy az ADATA C-s így az kiesett, pedig az lett volna az egyik favorit.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz poirot #12808 üzenetére
Ez hogy kapcsolódik a linkelt hozzászóláshoz? Messzebb nem is eshetett volna a szóban forgó hulladék attól, amiről ők beszéltek.
Ha 14 ezer alatt vetted, akkor hamisítvány (gondolom ez a helyezet, különben gariztatni tudnád). Ha a sebesség számít, akkor a sokszor linkelt SSD-alapúak az egyetlen értelmes megoldás. Temu-ról és egyéb ilyen kétes helyekről meg semmi... se 0, se 90% engedménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
válasz csibe1 #12807 üzenetére
Megmondom, hogy milyent NE vegyetek;
Pen Drive 512GB Philips Snow Edition USB 3.0Olcsó húsnak hig a leve, szokták mondani.
Csak kb. 107 GB-ot akartam rámásolni egyszerre. Belátom, hiba volt. Bad disk. Kuka.
Mondjuk a 256 GB-os Kingstonomra is néha nagyon lassan másolta át az adatokat, de megbirkózott vele hibátlanul. -
csibe1
addikt
"Ami gáz:
4db mini imbusz csavar, ha tövig húzod elferül az usb csati. szóval nem kell atomra húzni."Köszi, nemrég gondolkodtam, hogy az Axagon ház mellé beújítok egy ilyen külső házat is valamikor.
Ez az inbuszos dolog nem hozta meg a kedvemet, főleg ha ilyen bénán oldották meg." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
arcitec
addikt
Ne bánkódj, nem volt az egy nagyon jó vétel. A ház + 1 TB ssd + majd egy 15cm kábel =
44 320 ft amikor Samsung külső 1 TB amihez adnak 2 db 15 cm kábelt = most 37eft.
de volt az kb egy jó hónapja majd 31eft is.
U.I: max 1m kábelt bír mert ha hosszabb nem, hogy a sebességet nem hozza, hanem nem is látja. De inkább a max 50 cm ami célszerű.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nggabi
félisten
alakul
ASUS TUF Gaming A1 M.2 NVMe SSD ház USB 3.2 GEN2x1 Type-C 15490ft
1TB Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 25330ftAmi jó:
fém ház, vízálló, usb-c, masszív alumánium anyag, belül gap pad az ssdn.Ami gáz:
4db mini imbusz csavar, ha tövig húzod elferül az usb csati. szóval nem kell atomra húzni. rövid usb-c kábel, nem adnak 1000ftos usb-A átalakítót hozzá.melegedést nagyon nem volt időm tesztelni de 100GB adattól még csak langyos se lett.
kár h ezt nem nekem hozta a mikulás hanem egy cégnek
"szenyor dzsíííí"
-
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz NdrewSunix #12801 üzenetére
Olvass vissza picit! Olyanok vannak, amik ssd alapúak és nem 30-al, hanem 300-al írnak mp-enként. A többi a szokásos szutyok.
-
senior tag
Ilyet ne vegyetek, tetű lassú az írási sebessége:
KINGSTON Pendrive 64GB, DT Exodia Onyx USB 3.2 Gen 1
E helyett valaki tud ajánlani egy olyat ami legalább 30MB/s sebességgel ír?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Automata kávégépek
- Dell notebook topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- OpenMediaVault
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest