Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-08-06 09:43:22

LOGOUT.hu

Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!

Egy kis elmélet.

Mi is az a pendrive?
A pendrive egy flash alapú adattároló, ami nagyon leegyszerűsítve egy (vagy több) flash chipből és a hozzá(juk) tartozó vezérlőből áll, egy közös nyomtatott áramkörön, USB vagy eSATA csatlakozóval. Ezt veszi körül műanyag/gumi/fém burkolat, illetve az esetek túlnyomó részében egy LED jelez vissza nekünk az eszköz működéséről. Hasonlóan az SSD-khez, a pendrive is hangtalan működés közben. A gyártók fantáziájának köszönhetően ma már szinte végtelen sok fajta alakú/méretű/súlyú drive közül választhatunk.

Mitől függ a sebessége?
A sebesség a csatalakozó fajtájától, az alkalmazott vezérlő típusától, valamint a hozzá csatlakoztatott flash chipek típusától és számától függ (tehát az SSD-khez hasonlóan itt is megfigyelhető az a tendencia, hogy az azonos családba tartozó meghajtók olvasásban hasonlóan teljesítenek, azonban írásban a nagyobb méretű, több chipet hordozó meghajtók gyorsabbak, mivel a több chip több csatornát is használ).
Általánosságban elmondható, hogy az olvasási sebesség mindig jóval gyorsabb, mint az írási, ez többek között az alkalmazott MLC chipeknek köszönhető. A pár éve gyártott csúcsmodellek között volt néhány, ami gyorsabb írási sebességre képes SLC chipekkel készült, ma azonban ezeket nagyítóval kell keresni, mert teljesen kikoptak a gyártók kínálatából.
A piacon jelenleg legelterjedtebb csatlakozószabvány az USB, azon belül is a 2.0-ás típusok vannak többségben, de szerencsére rohamosan terjednek az USB3-as modellek. Az eSATA-s pendrive-ok nagyon ritkák, és mivel nagyon kevés gépen van megfelelő csatlakozó (olyan eSATA port, ami tápot is tud adni a pendrive-nak), ezért nem is igazán ajánlott a megvételük (az USB3 ugyanazt a sebességet tudja, csak elterjedtebb).

SLC, MLC, TLC?
Mit jelent?

USB 2.0 vagy USB 3.0 vagy USB 3.0+OTG (on-the-go)?
Inkább USB3.0-ás adathordozót érdemes venni, általában csak pár száz forinttal drágábbak mint a hagyományos 2.0-ás társaik, olvasásban/írásban sokkal többet nyújtanak mint a 2.0-ások, valamint ez az új szabvány így az USB2.0-át lassan teljesen leváltja majd az USB3.0-ás csatlakozó. Akkor is érdemes 3.0-ás meghajtót venni, ha a gépünkön csak 2.0-ás port van, mivel a jövőben jól jöhet az extra sebesség, illetve olvasásban biztos hozni fogja az USB2.0 maximális sebességét, ami az olcsóbb 2.0-ás modellekre nem feltétlenül igaz. Az USB 2.0 és USB 3.0 oda-vissza kompatibilis, nyugodtan lehet 3.0-ásat használni 2.0-ban csak ott nem érheti el a maximális írási-olvasási sebességét.
- USB 3.0+OTG (on-the-go): Ez nem egy új találmány, már 2012-ben megjöttek az első fecskék, de kevés példányszámban és hazánkban nem nagyon volt elérhető, elég kezdeti fázisban járt még akkor és az egyes eszközök sem támogatták. Annyit jelent, hogy az adathordozó túloldalára egy micro usb csatlakozó került, amivel csatlakozni lehet digitális hang és kép lejátszóhoz, mobiltelefonhoz, tablethez. Nem rossz az elképzelés, hazánkban még most kezd elterjedni és már kapható 1-2 példány, kíváncsian várjuk mekkora érdeklődés lesz iránta. Kell-e nekünk? Minden bizonnyal igen, megvan az a réteg aki mindenképpen megveszi.

USB 3.1?
Elvileg gyorsabb az USB 3.0-tól, de valójában az USB 3.0 egyfajta "marketing" fogása, szemre észrevehető különbséget nem veszünk észre, ennek tudatában nyugodtan lehet USB 3.0-át venni, az esetleges felár nem biztos, hogy kifizetődő. Ameddig gyökeresebb változás nem történik, addig az USB 3.1-es drive-ok az USB 3.0-val együtt fognak az ajánlott listában szerepelni. Az egyes USB szabványoknál az adatátviteli sebesség maximum értékei a következőképpen alakulnak:

Mekkora pendrive-ot vegyek?
Amekkorán elférsz. Ha fontos a sebesség is, főleg az írási, akkor érdemes 16GB-os vagy nagyobb, USB 3.0-ás darabban gondolkodni.

Ha biztonságos pendrive kéne?
Mind fizikai, mind adatbiztonsági szemszögből nézve vannak már kifejezetten biztonságos pendrive-ok. Előbbi alatt értem azt, hogy lehet kapni csepp-, por- és ütésálló, gumis vagy fémborítású pendrive-ot, az utóbbi alatt pedig azt, hogy vannak hardveres titkosítást, vagy jelszavas adatvédelmet használó meghajtók. Ezen szolgáltatások extra árát persze mindig meg is kell fizetni.

Ha gyors pendrive kéne?
A legtöbb nagy gyártónak vannak különösen sebességre kihegyezett csúcsmodelljei (természetesen ennek megfelelő árcédulával). Általában ezt nem is rejtik véka alá, nagy színes betűkkel reklámozzák a termékük sebességét. Ha ilyen pendrive vásárlására adjuk a fejünket, mindig látogassuk meg a gyártói honlapot, hogy pontosan milyen sebességet ígérnek, ezen felül pedig érdemes kicsit böngészni a világhálót tesztek után, ugyanis néha a gyártók szeretnek nagyobb számokat ígérni, mint amiket be is tartanak. Szóval nem minden arany, ami fénylik, illetve ez fordítva is lehet igaz (tehát egy átlagosan kinéző darab is lehet gyors). Ilyen irányú vásárlás előtt tehát mindig alaposan járjuk körbe a témát, keressünk teszteket, kérdezzünk a fórumban.

Kinézet?
Mivel nincs két egyforma ízlés, ebben mindenkinek magának kell döntenie :)

Garancia?
Értelemszerűen minél több, annál jobb. Általában 2, 3 vagy 5 év garancia jár a flash tárolókra. A márkásabb és minőségibb példányokra általában adnak élettartam-garanciát, amit a bolti garancia lejártával közvetlenül a gyártónál lehet érvényesíteni.

Ugyan nem fedi le a termékpalettát, de kiindulásnak érdemes lehet átnézni a Prohardver! eddigi pendrive-okkal foglalkozó tesztjeit! (itt bogarászni kell az adattárolós tesztek között, nem akartam egyesével belinkelni a pendrive-osokat)

Mi a különbség az NTFS, FAT32, és az exFAT fájlrendszer között?
A FAT32 egy régebbi fájlrendszer, melyet ma leginkább cserélhető és hordozható meghajtók formázására használnak. A Windows NTFS fájlrendszert használ azon a merevlemezen, melyre a rendszert telepítettük, de ideális megoldás más belső merevlemezekhez is. Az exFAT a FAT32 modern megfelelője, és több eszköz támogatja mint az NTFS-t,- mégsem annyira elterjedt, mint a FAT32.

FAT32: A FAT32 a három közül a legrégebbi fájl rendszer. Még a Windows 95 idején vezették be, hogy felváltsa elődjét, a FAT16-ot.
A fájlrendszer korának megvannak az előnyei és a hátrányai is. Mivel nagyon öreg, ezért ez lett az alap szabvány. A cserélhető lemezek gyakran FAT32-vel vannak előformázva, hogy maximálisan kompatibilisek legyenek, nem csak a számítógépekkel, de más eszközökkel, például játékkonzolokkal és nagyjából mindennel, aminek van USB portja.
Mindazonáltal a korral korlátozások is járnak. Egyedi fájlok a FAT32-ben maximum 4GB nagyságúak lehetnek. A FAT32 partíció mérete nem haladhatja meg a 8TB-ot, ami igazából nem is akkora korlátozás, de mégis észrevehető, ha esetleg egy ilyen új, nagy méretű mechanikus merevlemezed van.
Miközben ez a fájlrendszer jó cserélhető lemezek és más külső merevlemezek számára, mégsem javasolt belső merevlemezen használni. Nincsenek meg benne azok az engedélyek és biztonsági funkciók, amelyek az NTFS-ben. A Windows operációs rendszerek új generációját nem lehet olyan merevlemezre telepíteni, amely FAT32-re van formázva (csak NTFS-re).
Kompatibilitás: Támogatja a Windows, MAC, Linux összes verzióját, játék konzolokat és kb. mindent, aminek van USB portja.
Korlátozások: Egy fájl maximális mérete 4GB, egy partícíó mérete maximum 8TB lehet.
Ideális Felhasználási mód: Használd hordozható meghajtókon a maximális kompatibilitás miatt, feltételezve hogy nincs 4GB-nál nagyobb fájlod.

NTFS: Az NTFS egy modern fájlrendszer, amit a Windows szeret használni. Mikor Windows-t telepítesz, NTFS fájlrendszerben fogja formázni a merevlemezedet. Az NTFS-nek is vannak fájl és partíció korlátozásai de ezek annyira nagyok, hogy nem érdemes velük foglalkozni.
Eltekintve a korlátozásoktól, az NTFS modern funkciókkal érkezett. Támogatja a biztonsági engedélyeket, árnyékmásolatokat a biztonsági mentésekhez, titkosítást, kvóta limiteket, hardlinkeket és sok más funkciót. Sok ezek közül lényeges egy operációs rendszer számára – főleg a fájl engedélyek.
A Windows rendszerpartíciónak mindig NTFS fájl rendszerűnek kell lennie. Ha van egy másodlagos merevlemezed és arra programokat szeretnél telepíteni, célszerű azt is NTFS-re formázni.
Mindazonáltal az NTFS nem annyira kompatibilis más operációs rendszerekkel. Működni fog a Windows összes kiadásával – egészen az XP-ig visszamenőleg – de korlátozott kompatibilitása van más operációs rendszerekkel. Alapértelmezettként a Mac OS X csak olvasni tud NTFS merevlemezről, írni nem tud rá. A Linux disztribúciók támogatják az írást/olvasást, lassabb ugyan mint ha Ext4 fájlrendszert használnánk, de a támogatás megoldott. A Sony PlayStation-ök egyik kiadása sem támogatja az NTFS-t, sőt még a Microsoft saját konzolja az Xbox 360 se tudja olvasni, habár az Xbox One már igen.
Kompatibilitás: A Windows összes kiadásával kompatibilis de alapértelmezettként a Mac csak olvasni tudja és vannak Linux verzió amik szintén csak olvasni tudják. Más készülékek – az Xbox One-on kívül – ritkán támogatják az NTFS-t.
Korlátozások: Nincsenek reális fájl- és partícióméret korlátozások.
Felhasználási mód: Windows rendszer merevlemezek és más belső merevlemezek esetén, ha Windowsos gépen kívül másikban nem szeretnéd használni.

exFAT: Az exFAT fájlrendszert 2006-ban mutatták be a Windows régebbi verzióihoz, de megjelent a Vistához és az XP-hez is frissített formában.
Ez a fájlrendszer cserélhető merevlemezek könnyűsúlyú fájlrendszerének lett tervezve, mint a FAT32, de az NTFS extra funkciói és a FAT32 korlátozásai nélkül.
Pont úgy mint az NTFS-nél az exFAT-nek is magasak a fájl- és a partícióméret korlátozásai. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy tárolhatsz 4GB-nál nagyobb fájlokat is a meghajtón, ha az exFAT fájlrendszerben van formázva.
Az exFAT több készülékkel kompatibilis mint az NTFS. Míg a Mac OS X csak az olvasást biztosítja NTFS-nél, addig az exFAT-nél a teljes körű olvasást és írást támogatja. Az exFAT adathordozók elérhetővé tehetők Linux számára, csak a megfelelő szoftvert kell telepíteni hozzá.
Miközben az exFAT kompatibilis sok olyan eszközökkel, amikkel az NTFS nem (például fényképezőgépek), azért ez sem tökéletes. Ezt sem támogatja a Microsoft játékkonzolja, az Xbox 360, de az újabb Xbox One már igen. A PlayStation 3 sem látja szívesen, csak a PlayStation 4. Más, régebbi eszközök is inkább a FAT32-t támogatják az exFAT helyett.
Kompatibilitás: A Windows összes verziója és a Mac OS X újabb verziója támogatja, de a Linuxhoz további szoftverek szűkségesek a használatához. Több eszköz támogatja az exFAT-et mint az NTFS-t de néhány – főleg régebbi eszközök – csak a FAT32-t támogatják.
Korlátozások: Nincsenek reális fájl- és partíció méret korlátozások.
Ideális Felhasználási mód: Használd hordozható meghajtókon, főleg ha 4GB-nál nagyobb fájlokat tárolsz rajta. Ha meggyőződtél, hogy minden eszköz, mellyel használni szeretnéd, támogatja az exFAT-et, akkor formázhatod a meghajtódat exFAT-ben FAT32 helyett.

Összefoglalva, az NTFS ideális belső merevlemezekhez, miközben az exFAT főleg hordozható meghajtókon ajánlott. Ha az eszköz, amivel használni szeretnéd nem támogatja az exFAT-et, ajánlott FAT32-ben formázni. forrás

Felhívás!
Megkérnénk a topikba betévedő fórumozókat, hogy ha van pár szabad percük, és egy pendrive-juk, akkor legyenek szívesek egy gyors sebességtesztet belinkelni a Crystal Disk Mark, vagy ATTO Disk Bencmark programokkal ebbe a topikba, feltüntetve a pendrive típusát és méretét, ez ugyanis nagy segítség lehet az épp vásárlás előtt állóknak.
Akiket a konkrét sebességtesztek érdekelnek, szintén ebben a topikban keresgéljenek!

A megújult első hsz szerkesztésben részt vett macska, BullZeye és jómagam_alias FireKeeper 2012-ben.

Frissítve: 2016.11.07. jim bcs

Best Buy

Olcsó és megbízható eladó by : sinceritytrading / courtesytrading

(Átlag szállítási idő: 8-10-12 nap)

Sinceritytrading webshop! (nem ebay)

Gyors
Corsair Flash Voyager GTX / GT / GS
Mushkin Ventura Plus / Pro / Ultra
Patriot Supersonic Magnum
Sandisk Extreme / Extreme GO / Extreme Pro

Mini
Corsair Flash Voyager Vega
Sandisk Ultra Fit
Transcend JF 710

Mindenes
Adata UE700
Transcend JF790

Ütésálló
Adata S107
Corsair Flash Voyager / Voyager GT / Survivor / Survivor Stealth
Kingston DataTraveler R3.0 G2
Patriot Supersonic Bolt XT / Boost XT
Transcend JF 810

Készítette: TaaT és jim bcs

Frissítve: 2017.05.27.

AJÁNLOTT USB 3.0/3.1 ADATHORDOZÓK

normál-közepes méret, kupakos
Adata S107 (16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UV150 (16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Corsair Flash Padlock 3 Secure (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Corsair Flash Survivor/Survivor Stealth (16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Corsair Flash Voyager (16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Corsair Flash Voyager GS (64,128,256,512 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Corsair Flash Voyager GT (32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Corsair Flash Voyager GTX (128,256 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Kingston DataTraveler R3.0 G2 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Mushkin IMPACT (64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Mushkin Ventura Plus (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Mushkin Ventura Pro (32,64 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Mushkin Ventura Ultra (60,120,240,480 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Patriot Supersonic Bolt XT (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Patriot Supersonic Boost XT (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Patriot Supersonic Magnum 2 (256,512 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Patriot Supersonic Mega (128,256,512 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Silicon Power Blaze B06 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Blaze B10 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Marvel M01 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Marvel M50 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Transcend JF 700 (4,8,16,32,64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
Transcend JF 750 (16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
Transcend JF 780 (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
Transcend JF 810 (8,16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)

normál-közepes méret, kitolható-visszahúzható
Adata UE700 (32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UV330 (16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UV320 (16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UV128 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Corsair Flash Voyager Slider X1 (16,32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Corsair Flash Voyager Slider X2 (16,32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Goodram CL!CK 3.0 (8,16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
Patriot Supersonic Rage 2 (128,256 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Silicon Power Blaze B05 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Blaze B20 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Blaze B21 (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Blaze B25 (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Blaze B50 (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Marvel M60 (32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Marvel M70 (32,64,128,256 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Secure G50 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
SanDisk Extreme (16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári élettartam)
Sandisk Extreme GO (64,128 GB_gar. 3 év, gyári élettartam)
SanDisk Extreme Pro (128,256 GB_gar. 2 év, gyári élettartam)
SanDisk Cruzer Glide 3.0 (16,32,64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Transcend JF 760 (4,8,16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
Transcend JF 780 (8,16,32,64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)
Transcend JF 790 (8,16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári limitált élettartam)

normál-közepes méret, 360 fokban forgatható
Silicon Power Blaze B30 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Blaze B31 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)

mini méret, kupakos vagy ház
Adata UV131 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UV140 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UV310 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Corsair Flash Voyager Vega (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Goodram UPO3 (8,16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
Goodram Point (8,16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
Patriot Spark (16,32,64 GB_gar. 2 év, a gyári 2 év)
Patriot Tab (8,16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Patriot Vex (16,32,64,128 GB_gar. 2 év, a gyári 2 év)
SanDisk Cruzer Force (16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
SanDisk Ultra Fit (16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Silicon Power Jewel J06 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J07 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J08 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J10 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J20 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J35 (8,16,32,64,128 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J50 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J80 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Transcend JF 710 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)

OTG (on-the-go), Micro USB, mini-közepes méret, kupakos vagy ház
Adata UC360 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Goodram OTN3 (16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
Patriot Stellar Boost XT (16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári 5 év)
Silicon Power Mobile X31 (8,16,32,64 GB_ gar. 10 hónap, gyári élettartam)
SanDisk Ultra Dual (16,32,64,128,256 GB_gar. 2 év, gyári 5 év)
Transcend JF 880 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Transcend JF 380 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Transcend JF 340 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)

OTG (on-the-go), USB Type-C, mini-közepes méret, kupakos vagy ház
Adata UC370 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UC350 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Goodram ODD3 (16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
Patriot Stellar-C (32,64 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
SanDisk Ultra Dual (32 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Silicon Power Mobile C80 (16,32,64 GB_ gar. 10 hónap, gyári élettartam)
Silicon Power Mobile C50 (32,64,128 GB_ gar. 10 hónap, gyári 5 év)

----------USB 2.0----------
Nos az a nagy igazság, hogy manapság már inkább 3.0-sat érdemes venni.

Transcend JetFlash 790 variánsok:
Transcend JetFlash 790 (USB 3.0) 128GB (90MB/s, 40MB/s)
Transcend JetFlash 790 (USB 3.0) 64GB (90MB/s, 28MB/s)
Transcend JetFlash 790 (USB 3.0) 32GB (90MB/s, 25MB/s)

Transcend JetFlash 790K (USB 3.0) 128GB (90MB/s, 45MB/s)
Transcend JetFlash 790K (USB 3.0) 128GB (90MB/s, 40MB/s)
Transcend JetFlash 790K (USB 3.0) 64GB (90MB/s, 30MB/s)
Transcend JetFlash 790K (USB 3.0) 64GB (90MB/s, 28MB/s)
Transcend JetFlash 790K (USB 3.0) 32GB (90MB/s, 25MB/s)

Transcend JetFlash 790K (USB 3.1/3.0) 128GB (100MB/s, 40MB/s)
Transcend JetFlash 790K (USB 3.1/3.0) 64GB (100MB/s, 30MB/s)
Transcend JetFlash 790K (USB 3.1/3.0) 32GB (100MB/s, 25MB/s)

Transcend JetFlash 790W (USB 3.0) 128GB (90MB/s, 45MB/s)
Transcend JetFlash 790W (USB 3.0) 128GB (90MB/s, 40MB/s)
Transcend JetFlash 790W (USB 3.0) 64GB (90MB/s, 30MB/s)
Transcend JetFlash 790W (USB 3.0) 64GB (90MB/s, 28MB/s)
Transcend JetFlash 790W (USB 3.0) 32GB (90MB/s, 25MB/s)

Transcend JetFlash 790W (USB 3.1/3.0) 128GB (100MB/s, 40MB/s)
Transcend JetFlash 790W (USB 3.1/3.0) 64GB (100MB/s, 30MB/s)
Transcend JetFlash 790W (USB 3.1/3.0) 32GB (100MB/s, 25MB/s)

Társtopikok
Pendrive probléma
Pendrive irás-olvasás sebesség
SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)

Készítette: jim bcs

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.