Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spleenszuru
őstag
válasz King Unique #12798 üzenetére
Azért bátorkodtam megkérdezni, mert külön a megbízhatóságra nem tért ki a kommented, viszont most erre is adtál egy lehetséges választ, köszönöm.
#12797BitRider
Köszönöm neked is, vettem már amúgy egy 1 TB 2,5" SSD-t külső házzal, arra majd a nagyobb tételeket szeretném tenni, ill. a nagyon fontosról +1 copy oda is.Malaka!
-
King Unique
titán
válasz spleenszuru #12795 üzenetére
"Ha igazán gyors, 10 Gb/s (max. ~ 1 GB/s) USB 3.2 Gen 2 (USB 3.1 Gen 2) adatátviteli sebességre képes pendrive, illetve SSD-alapú pendrive kell (UASP és S.M.A.R.T. támogatással), akkor jelenleg kb. ezek a választék."
Szerintem abban a mondatban világosan le van írva, hogy mikor lehet jó választás egy olyan pendrive, ahol ha a leírtak nem érintenek, nem használod ki azokat, akkor adott a válasz, hogy mennyire érdemes olyat vásárolni.
Az előbbiekből, az abban a hozzászólásban lévő pendrive-oknál a hosszabb élettartam nem feltétlen következik automatikusan, bár mivel SSD-alapú pendrive-ok, ezért az írásterhelhetőségük nagyobb lehet mint az átlagos vacak pendrive-oké, a S.M.A.R.T. támogatás megléténél nyomon követhető az állapotuk míg egy átlagos pendrive-nál nincs ilyen lehetőség, stb.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Amúgy azt így nehéz megmondani, hogy melyik milyen megbízható, hosszútávú teszteket nem igazán lehetett ezekkel még futni, mivel nem rég óta léteznek. A HDD, meg a több helyre mentés tutibbnak tűnik.
-
BitRider
senior tag
Ha ennyi az összes adatod, és csak ritkán nyúlnál hozzá, akkor lehet valóban több értelme van 2 darab akármilyet venni és inkább úgy duplázni, és még mindig olcsóbban kijön.
De erre én leginkább egy használt laptop HDD-t raknék össze egy USB tokkal, és így 500 GB kijönne mondjuk 6-8 ezer forintból.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz King Unique #12651 üzenetére
Szia!
Visszaolvasva némileg a topikot, ezek tehát a legjobb modellek most?
Megnézegettem őket, és már-már SSD szint, viszont ha nekem pl. csak adatmentés céljából kellene valamelyik, tehát mondjuk képek, videók, dokumentumok, 2fa app token mentése, stb., kell ilyen "hardcore" modell?
Ezeknek az élettartama is jobb, gondolom, mint bármelyik az összefoglalóban?Nem fillér b****s miatt kérdezem, mert 12-15 ezret nem tartok soknak egy 256 GB-s tárolóért, kérdés, szükségem van-e rá?
Malaka!
-
Ciccuka
veterán
Ide vonatkozó topik:
Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshezCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
arcitec
addikt
válasz Hoffer #12790 üzenetére
Bármelyiket választod, jó lesz, nekem több mint 10-15 éves ssd kifogástalan állapotban, pendrive-on is ott vannak a zenék és tökéletes állapotban évek óta. A hdd is meghalhat az évek során, ha olyan van kifogva. Ellenben a HDD talán biztosabb és nyilván nagyobb tárhelyet ad azonos áron. Az SSD a pendrive-al szemben gyorsabb írást/olvasást ad, némileg terjedelmesebb kábel kell hozzá. Szóval kb. ezek alapján kell dönteni...
Azonban, ami fontos és csak egyszer van meg, az legyen bármin, olyan mintha meg sem lenne, mert bármi történhet.
Tehát a fontos adatokat min. 2 példányban célszerű tárolni.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Ciccuka
veterán
válasz Hoffer #12790 üzenetére
Pendrive nem jó, max 1 hétre-hónapra, de inkább arra se.
SSD-se jobb sokkal, ha nincs használva előfordulhat, hogy 1 hónap után már felejt.Merevlemeznél az a probléma sérülékeny behatásokra és a mostani modellek 5-öd annyit mennek/mehetnek, mint a 10 évvel korábbiak. Tárolásuk se mindegy.
Régi (10-15 évvel korábbi) 1TB vagy az alatti modellek közül van pár, ami már elfogadható minőségű (feltéve, ha 100% kondíciós) a fentiekre. És még van ez is.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Adattárolás, adatbiztonság szempontjából manapság mindegy, hogy az ember egy pendriveot használ vagy külső ssd-t?
Vagy élettartam és megbízhatóság szempontjából még mindig jobb egy külsö drive hhd/ssd?
Ha mindegy, akkor milyen pendrive ajánlott adattárolási célokra?
-
Atish19
őstag
válasz BitRider #12786 üzenetére
Akkor leírom konkrétan. Szeretnék egy dedikált Win11 telepítő pendriveot. Csak arra használnám, hogy ha szükség van rá csak előkapom és használom. Illetve szeretnék egy másikat Kaspersky rescue Disk-nek időnként átnézni a gépeket. Fél évente 1x újraírom őket, hogy frissek legyenek és ennyi. Semmi más funkciójuk nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Atish19 #12784 üzenetére
Ha nem gond a tetű lassú írási sebesség, akkor elvileg akár ez is megfelelhet a célra, meg operációs rendszerek telepítésénél úgyis inkább az olvasási sebesség számít. Ellenben ha olyan kell amire gyorsan lehet írni, minél gyorsabban rámásolni a Windows / Linux / egyéb ISO-fájlokat, sőt akár még Windows To Go célra is használni, akkor eleve inkább ezek közül érdemes választani.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Az, amit írsz, hogy ISO-kat mozgatgatnál, igenis extrém az általad linkelt alap hulladéknak (ami egyébként minden pendrive-ra igaz, ami nincs ebben a hsz-ben említve). Arra, ahogy csibe1 is írta, a másik kettő a megfelelő.
Az M80-as nem melegszik, én azt azért szeretem, illetve ha nem ismerted volna, a szoftvert, amivel rohadt könnyű lesz multiboot-ozni: Ventoy. Ha frissül valami, csak kicseréled az ISO-t a pendrive-on, nem kell semmit újraírkálni. De még az alapszoftver frissülésekor sem, mert van update funkciója. Néha trükközni kell vele, ha nem bootol: nekem ez a videó segített.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Olvass vissza, vannak gondok az ADATA pendrive-okkal másolásnál.
A linkelt helyről amúgy se venném meg.
Pár hsz-el feljebb említettek két ajánlott pendrive-ot: [link]
Nézd meg árukeresőn, hogy hol adják rájuk a legtöbb garit pl. Kingston [link]" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Atish19
őstag
Sziasztok. ADATA UR340 Ez a Pendrive mennyire ajánlott? Win telepítő és egyéb bootdisk illetve fájlok mozgatása gépek között lenne a rendeltetése. Semmi extrém.
-
King Unique
titán
válasz arcitec #12780 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nemrég már ki lett tárgyalva ez itt több szempontot is figyelembe véve. Az ismert belső és a valamivel nagyobb írási sebesség az előbbi, a fémház és ezáltal a jobb hőelvezetés viszont az utóbbi mellett szól.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Szerintetek melyik jobb vétel? KINGSTON DATATRAVELER MAX] vagy
[SILICON POWER MARVEL XTREME M80][ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
viperabácsi
addikt
válasz King Unique #12762 üzenetére
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha édesanyámnak semmi extra felhasználásra kellene, "elpusztíthatatlan", fém, pendrive, akkor ez okés lehet nem?
Samsung 64GB Bar Plus 3.1 USB - 5.5kHUF
*Ha van olcsóbb hasonlóan vállalható, az simán jöhet... de ahogy nézem a topik ajánlót a 64-esek kb ennyik, amik vállalhatóak De 32GB az kicsit kevés szerintem jövőállóságra... szóval kisebb tárhely áron nem olcsósítanék
Ha jól nézem korábbi mérés szerint leginkább semmi extra, de legalább nem ipari hulladék, mint a 2000 Forintosak és talán jó élettartam és nulla melegedés jellemzi, anyunak okés lehet, agybajt kapott az nvme ssd ház+ nvme SSD-től, hiába azért 10k körül drasztikusan gyorsabb és nagyobb tárhely lenne úgy...
Egy pendrive mégis kompaktabb mint az nvme ssd ház és ő nem látná a sokkal jobb ár-érték arányt és sebességet (a gép is sima USB3-as amin főképp használná), csak negatívumként mondaná a kevésbé kompakt megoldást...
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz laci06 #12767 üzenetére
Adapter kell neked: hosszú vagy rövid, mindkettő jól működik. Pendrive-ból pedig ha komolyabb méretű/mennyiségű filmet másolnál, ezek az ajánlottak, ezeken belül is egyelőre a személyes kedvencem a Silicon Power M80, mert az nem melegszik túl.
Silicon Power Marvel Xtreme M80 250GB USB 3.2
Silicon Power Marvel Xtreme M80 500GB USB 3.2
Silicon Power Marvel Xtreme M80 1TB USB 3.2
[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Van olyan ajánlott pendrive, aminek normál USB és USB-C csatlakozója is van? Macbook-hoz kellene valami olyan amit rá tudunk dugni, de utána mehet akár a TV-re is, és a Macbook csak USB-C-t tud...
-
Vesa
veterán
válasz BitRider #12764 üzenetére
Nem vonom ezt kétségbe természetesen, de ettől még az én sztorim sajnos valid. Lehet, hogy rossz széria volt, vagy nem tudom, de 2-ből 2 bedöglött. Túlhevülés vagy egyéb user error sem lehetett, mert profi gépben voltak, nagyon jó szellőzéssel, és ugyanabban a gépben aztán egy Samsung SSD még 3 évig ment gond nélkül, mire lecseréltem az egészet. Lehet, hogy kikaptam valami defektes szériát.
A tudomány a valóság költészete!
-
BitRider
senior tag
Évekig csak Silicon alap SSD-t használtunk laptop szervizben (márpedig nagy mennyiségben), és az egyedüli márka, aminek eddig az összes pendrive-ja működik hiba nélkül nálam, egy 15 éves darabbal együtt. A Kingston-nál pl. biztosan megbízhatóbb márka, de nem ám hajszálnyival... Semmi baj nincs vele. Inkább ez utóbbi márkáról lenne jó leszokni. Csak a napokban is volt egy zsír új Kingston SSD, amiről kiderült nagy nehezen, hogy amiatt nem ment a Win telepítés. Ha van valami hiba egy felszereléssel, akkor az első kérdés kb., ami felnerül, hogy Kingston-e.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz csibe1 #12716 üzenetére
"inkább a nemrég említett Silicon Power M80"
Nem tudom ez milyen, de a Silicon Powertől eddig 2db SSD-m adta meg maágát 1 éven belül. Ráadásul 5 év garis volt mindkettő, tehát nem a legalja kategória. Ha a pendrive-ok is ilyen minőséget tudnak, akkor inkább messziről elkerülöm ezt a gyártót.A tudomány a valóság költészete!
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12761 üzenetére
Mondjuk ezzel kábelhossz tekintetében nem sokkal (~ 20 vs. 30 cm) lesz előrébb az XS2000-nél. Na meg míg az utóbbi 20 Gb/s, addig az említett külső házak csak 10 Gb/s, az sem mindegy. Persze ha csak 10 Gb/s USB-portok vannak a PC-n, akkor elég nyilván az olyan adatátviteli sebességet tudó tárolóeszköz is.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Akkor ott van az, amit 1-2-en összeraktunk itt, a topikban: Axagon EEM2-SG2, vagy EEM2-SG2, ha feketét szeretnél. Ennak kicsike kábele van. Beleraksz valamilyen M.2 SSD-t és kész. Az USB-C végen egy USB-A átalakító van gyárilag.
A MicroUSB dologra nem tudok mit mondani... lehet, ideje telefont cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
tekes
tag
Köszönöm!
Igazából még rövidebbet szeretnék, mert pendrájv szerűen szeretném használni. Elég lenne akkora kábel, hogy a két csatlakozó között csupán annyi vezeték legyen, hogy 30-40 fokban meg lehessen hajlítani. Ilyet nem találtam. Az elérhető legrövidebbek amit linkeltem.
Azért nem pendrive-ot veszek, mert a tokban lévő telefonokba nem mennek bele. Ha már adaptert kell használni, akkor ez kb. ugyanannyiba kerül, mint a vele összemérhető DataTraveler Max USB 3.2 Gen 2 Series
vagy az Adata UE800 USB.
Másrészt az ilyen nagy méretű penrive-ok használatakor mindíg veszélyben érzem a csatlakozót.Ps.:
Micro USB csatlakozót még tudtam forrasztani magamnak, de a C-vel még nem kísérleteztem. Jól tudom, hogy C esetében az adatkábel csatlakozóiban is van elektronika?[ Szerkesztve ]
RedmiNote3 Kenzo LOS14.1-20180623 AGNI_v13.0 - MiMax2 Oxigen LOS15.1-20181020 by ashwin007
-
King Unique
titán
Ennél a külső SSD-nél a gyárilag mellékelt UBB-C kábel is eleve elég rövid, nem világos miért kell okvetlenül még annál is rövidebb a komfortos használathoz, meg amikor sokan inkább pont hogy hosszabbat akarnak venni emiatt (példa).
Elvileg jó lehet a 40 Gb/s adatkábel is USB-C alapon, meg USB4 esetén is elvileg adott a visszafelé kompatibilitás, a Gen 3 a 20 / 40 Gb/s adatátviteli sebességre akar utalni, bár újabban már az USB 10 / 20 / 40 / 80 Gb/s jelölés (is) használatos, stb. Egyébként itt csak 20 Gb/s adatátviteli sebességet tud az eszköz, ezért kissé overkill ahhoz a 40 Gb/s kábel, elég lenne egy 20 Gb/s változat is, mint az előbb linkelt példában másnál.Ez pendrive topik, a külső SSD téma általánosan a Flash SSD, konkrét vásárlással kapcsolatban pedig a "Milyen SSD-t vegyek?" topikba való inkább, legközelebb azok valamelyikében kellene feltenni az ilyen kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
tekes
tag
USB kompatibilitás
Szertnék venni egy
külső SSD-t. Ezt
Ez a gyári adatok szerint USB C 3.2 Gen 2x2 csatlakozón 2,000MB/s adatátviteli sebességre képes.A komfortos használathoz szükségem lenne egy a hozzá adottnál rövidebb kábelre, pl. ilyenre
Nem világos, hogy jó lesz-e visszafelé az USB 4.0 gen 3?(USB 3.2 gen 2x2 típusból nem találtam 20 cm alatt)
[ Szerkesztve ]
RedmiNote3 Kenzo LOS14.1-20180623 AGNI_v13.0 - MiMax2 Oxigen LOS15.1-20181020 by ashwin007
-
flash-
veterán
Sziasztok !
mi az a legolcsobb megbízható pendrive ami ajánlott az alábbira?
egy 4 gigás fullhd 50fps 20megabit bitrátajú családi videót tennék rá olyan célból hogy azt a tulaj azon tudja okostvre dugva nézegetni.Mit javasoltok konkrétan ami erre a célra elég? -
addikt
válasz marquuard #12748 üzenetére
Én is behúztam egyet a kuponos ALZA kínálatból, szerintem nagyon szuper cucc
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
BitRider
senior tag
válasz marquuard #12753 üzenetére
Jó, hát sokmindent nem várhatunk el egy plasztiktól, értelmes hőleadást meg pláne nem.
Sebességre persze jónak tűnik. Az M80 is hasonlóan gyors volt üresen mérve. Az legalább fém és nem is melegszik fel nagyon. Majd meglátjuk, tartósságra melyik milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz marquuard #12752 üzenetére
Laptopon 78 fok, PC első portján 72 fok a maximum. Kipróbáltam, hátha az egyik gép mér félre. Nem tudom, hogy pl. a CrystalDiskInfo hőmérséklete milyen szenzor alapján mér. Bár valóban elég forró érintésre egy bizonyos ponton. A sebességeket ettől függetlenül tartja.
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
válasz King Unique #12751 üzenetére
Benchmark és konstans másolás esetén is 76-78 fok, a pendrive alja is eléggé forró ekkor érintésre is. Remélem kibírja egy darabig.
-
King Unique
titán
válasz marquuard #12750 üzenetére
Tartós és intenzív írásterhelésnél a melegedés normális, viszont a 78 °C kissé sok, mivel a termék weboldalán 60 °C van megadva az üzemi hőmérséklet felső határaként.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz King Unique #12749 üzenetére
Köszi a segítséget, best buy volt. Viszont annyit vettem észre, hogy 78 fokig felmelegszik az egység folyamatos másoláskor. Ez rendben van?
-
King Unique
titán
válasz marquuard #12748 üzenetére
Igen, láttam a másik topik tesztjét, másnál is hasonló eredmények lettek, ez már teljesen kimaxolja az 5 Gb/s USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) szabványt.
Ha 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 porthoz lenne csatlakoztatva, akkor pedig még gyorsabb lenne, akkor ilyen értékeket tudna. -
marquuard
veterán
-
King Unique
titán
válasz BitRider #12745 üzenetére
Azért teljesen nyilván nem mindegy, mert NVMe vonalon is vannak jobban és kevésbé jól sikerült sorozatok, meg ha az egyenletes írási sebesség (ne lassuljon be nagyon X GB másolása után) is feltétel, akkor nyilván nem mindegy, hogy QLC vagy TLC, DRAM-less vagy DRAM modell, stb.
Az ~ 1 GB/s meg ugye a 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 limitje, ellenben a 20 Gb/s USB 3.2 Gen 2x2 és pláne a 40 Gb/s Thunderbolt 3 / 4 + USB4 interfészek esetén már egész jól megközelíthető egy Gen 3-as NVMe SSD adatátviteli sebessége.[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
BitRider
senior tag
válasz ginola #12743 üzenetére
Egyébként az, hogy milyen SSD-t veszel bele, teljesen mindegy. A lényeg, hogy NVMe-s legyen, és lehet 3. illetve 4. generációs is. Ezek sokkal gyorsabbak már, mint amit a tok le tud kezelni. Lásd, a 970 MB/sec-nél én se tudtam többet kihozni belőle, mert 1 GB/sec az Axagon cucc limitje, miközben még ez a régebbi M.2 SSD is 2,5 - 3 GB/sec-et tudna.
-
King Unique
titán
válasz ginola #12743 üzenetére
Majd a téma topikjában ajánlanak konkrét modellt, ahol amúgy az ottani téma összefoglalóban eleve van ajánlás is, na meg korábban többször érdeklődtél már ott SSD ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz King Unique #12742 üzenetére
Köszönöm.
Nekem ezt kínai kicsit konkrét ajánlás jobb lenne. -
King Unique
titán
válasz ginola #12741 üzenetére
A "Milyen SSD-t vegyek?" topik témája a milyen belső SSD-t vegyünk USB-s külső házba, vagy egyéb célra.
Ha az a cél, hogy írásnál ne lassuljon be az SSD X GB másolása után, akkor olyat javasolt venni, aminél van kellően nagy méretű DRAM cache és SLC cache.
Ha csak 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 port van a PC-n és az USB-s külső ház is csak olyan interfészes, akkor oda M:2 PCIe NVMe vonalon bőven elég egy PCIe Gen 3.0 x4 SSD is, sőt még az is overkill mert nem használható ki az adatátviteli sebessége, nemhogy egy PCIe Gen 4.0 x4 modellnek.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Na, csak a miheztartás végett megjárattam az M.2-es USB-s motyóm is ugyanazzal az anyaggal. Mozgatás lefele, majd vissza. A 30 ezres kategóriában ez már jobban megéri szerintem. És ez "rendes" SSD, kevésbé fárad el, meg biztosan márkás a bele.
[ használt Samsung 980 Pro 500 GB M.2 NVMe Gen 3 + új Axagon EEM2-SG2 = 28 ezer ]
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz marquuard #12737 üzenetére
• Az említett hozzászólásban eleve ott vannak a sebességtesztek is, lásd Kingston DataTraveler Max és Silicon Power Marvel Xtreme M80.
• Adatátviteli sebesség tekintetében kb. egykutya a kettő, bár a hivatalos specifikáció szerint a Kingston DataTraveler Max a max. 1000/900 MB/s olvasási és írási értékekkel szekvenciális írásnál valamivel gyorsabb, mint a Silicon Power Marvel Xtreme M80 az 1000/800 MB/s értékeivel. Ami egyébként az előbb linkelt teszteknél is látszik, bár az az adott hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet, hogy kinél milyen értékek jönnek ki.
• A Kingston DataTraveler Max egy külső teszt alapján Silicon Motion vezérlős és TLC NAND-os, támogatja a S.M.A.R.T., UASP, TRIM (UNMAP) funkciókat, stb., amik jónak mondhatók. A Silicon Power Marvel Xtreme M80 passz.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz marquuard #12737 üzenetére
Azt így nem tudom. De neked is ajánlom megtekintésre az alábbi GIF-et. Ennél lassabb még sosem volt, de ezt a 300 MB-os biztosan hozza fixen le is, föl is. Üresen gyorsabb.
ginola: Igen. Most ezt úgy nézd, hogy eléggé tele van a pendrive (256 GB-os változat).
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz #19103744 #12733 üzenetére
Szokásos: Silicon M80 256 GB
Olcsóbban nemigen van használható.-------
De amúgy tényleg átírható lenne az összefoglaló most már... Ki kell emelni ezt a párat, ami SSD-szerű sebességeket tud és csókolom, tök fölöslegesek a további kérdések. Az összes többi max arra jó, hogy elvigyél pár dokumentumot kinyomtatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék egy WinToGo-t, és pendrive-ra gondoltam feltelepíteni. Bár korábban megfordult a fejemben az is, h. külső házba rakok egy NVMe-t, de a ház amit rendeltem nem vált be. Ez a project most áll.
Próbálkoztam itthon lévő pendrive-okkal, de a lajhár kapkodó idegbolond hozzájuk képest, szóval valami élvezhető sebességű ketyere kellene. Gondolom a méretnek nincs kifejezetten nagy jeletősége, így csak mellékesen 128-256MB-ban gondolkodom.[ Szerkesztve ]
-
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Sanszos, hogy ez fake?
[link]PSN ID: marquuard
-
-
ginola
addikt
Sziasztok
Megbízható, nem melegedő és viszonylag gyors pendriveot keresek.
Blitzwolf upc2 mennyire ajánlott? -
csibe1
addikt
válasz BitRider #12719 üzenetére
Igen, ugyanarról.
Nálam a gyári kábel nagyon lassú volt valamiért.
Ugyanarra az USB3-as portra volt téve az alis kábel is, és ott minimum 150MB/s-os sebességgel ment a másolás, de volt amikor a 220-at is elérte.
Az alis kábel 15 cm hosszú." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
mvkly
senior tag
válasz PuffyMinnie #12717 üzenetére
Szia,
Én is tettem egy felesleges kört olcsóbb pennel, maradt az amit te is keresel.
Samu 860-as SATA + egy Axagon. Kábelt adnak, fixen tartja a 100MB/s-et nagyobb fájlnál is, nem esik be a sebesség. HDD-ről másolt, SSD-ről gyorsabb lehet.*
A sok .mkv közt volt egy, amit 50MB/s-el írt, passz hogy miért. A többinél megvolt a duplája.*szerk.: SSD-ről ~400MB/s az írási sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz csibe1 #12718 üzenetére
Ha ugyanarról az Axagonról beszélünk, akkor rendesen USB 3.1 Gen 2-es portra kötve nekem hozza a 600 MB/sec-et mindkét irányban a gyári kábelével és a külön kábellel is (1m / 2m) a gyakorlatban. Egy Gen 3-as Samsung van benne.
Nálad, ha jól emlékszem, az a gond, hogy nincs is még ilyen portod, csak sima USB 3-ad. De most kipróbáltam, és azzal is megy a 455-365 MB/sec írás-olvasás Windows-os másolás.
Nyilván nem árt nem elfelejteni, hogy hiába tesztelsz HDD-ről másolva, hiszen a legtöbb HDD jó, ha a 150-200 MB/sec olvasást tudja. A másolás tesztet is minimum SATA SSD-ről kell kezdeményezni (esetemben NVMe van).
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz PuffyMinnie #12717 üzenetére
Az Axagonhoz adtak, de az nálam 27MB/s-ot hozott, az alis 3.2-es 15cm-es kábellel meg minimum 150MB/s-ot.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
PuffyMinnie
tag
válasz csibe1 #12716 üzenetére
Igen a te hozzászólásodban olvastam.
Mindegyik ilyen külső M2 SSD házhoz adnak kábelt amivel rá lehet kötni a számítógépre? Mert azt sehol nem írják oda, hogy mi jár hozzá. Ha csak a 100 MB/s-t tartaná majd nekem az is bőven jó. Jobb mint a 20MB/s szenvedés[ Szerkesztve ]
Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
csibe1
addikt
válasz PuffyMinnie #12715 üzenetére
"Olvastam itt pár hozzászólással feljebb egy megoldást. Lehet egy külső M2-es USB ház és abba egy M.2 NVMe-t. Mondjuk ez lehet jobb megoldás lenne."
Azzal tuti jobban jársz, sajnos én is rájöttem, hogy a sima pendrive ax 40MB/s-al másol, már amelyik. Az Adata felejtős, a Sandisk elmegy, de inkább a nemrég említett Silicon Power M80 vagy a külső házas megoldás ami tényleg jó sebességet hoz másoláskor; ha adottak hozzá a feltételek.
Nekem is a külső házas M.2 NVMe vált be, de nemrég írtam egy hsz-t a Sandisk pendrive-ról, mert én sem örültem annak, hogy mennyire lassú.
Megmarad, mert telepítőnek vagy sorozatokat nézni-kölcsönbe adni jó lesz még.
Nálam nem megy full sebességen, de a 150-180MB/s sebesség stabilan messze jobb, mint bármelyik pendrive." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
PuffyMinnie
tag
Helló,
Lenne egy SanDisk Ultra Luxe USB memória, 32 GB, USB 3.1
Másolni róla elég jó 150MB/s. De rárakni valami örökkévalóság. Max ilyen 20-22 MB/s, de nem tudja tartani, és ugrálgat pár megabájtokon aztán újból vissza a 20-22 MB/s , és leesik.Tudnátok olyat ajánlani 10.000 Ft-ig ami tudja tartani a rámásolási MB-ot? De azért 20-30 MB/s-nél gyorsabb legyen valamivel. :D
Nagyobb méretű filmeket másolnék rá
32-64 GB os 3.0, 3.1-es érdekelne gondolom ezért az árért max ezek kaphatók.Olvastam itt pár hozzászólással feljebb egy megoldást. Lehet egy külső M2-es USB ház és abba egy M.2 NVMe-t. Mondjuk ez lehet jobb megoldás lenne.
[ Szerkesztve ]
Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
csibe1
addikt
válasz FuRiONight #12713 üzenetére
Ha már elvergődtél az őstag rangig, akkor ennyinek illett volna rád ragadnia amikor érdeklődsz egy topikban:
- összefoglaló elolvasása (ha van, általában igen van, konkrét ajánlásokkal)
- használni a keresőt a topikban, meg kicsit visszaolvasni
- igazából le sem írtad, hogy milyen célra, mekkora méretű, milyen sebességű adathordozó kelleneRendelj nyugodtan kintről, ez már a lejárt lemez kategória.
Nem éri meg, kivéve ha szeretsz nagyobb értékű cuccokon a vámosokkal veszekedni, ha úgy jön össze a posta.
A másik, hogy postázhatsz kintre, már ha sikerül elintézned a netes garit.
Amúgy örülök, hogy jobban tudod, de akkor kár volt ide írnod." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy hordozható windowst szeretnék. Kérdésem, milyen pendrive-ot vegyek? ...vagy inkább egy nwme-t rakjak egy USB tokba? Utóbbi mellett az is érv lehet, h. particionálható, pl. egyéb adatoknak. -
BitRider
senior tag
válasz FuRiONight #12709 üzenetére
Semmi értelme kínából meg ebayről rendelni egy 3 ezer forintos szart, az meg megszűnt már, amire gondoltál. Ezek a szokásos pendrive-okra igaz, ha meg normális sebességűt szeretnél, az sem lesz olcsóbban máshol. Itthon legalább normális garanciával tudod megvásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz FuRiONight #12707 üzenetére
árkereső
-
FuRiONight
őstag
Hali!
ebay-en ha jól emlékszem volt egy bolt, ahol elég jó áron lehetett pendrive-t vásárolni. Most hol éri meg?
elore is köszönöm
-
csibe1
addikt
válasz BitRider #12703 üzenetére
Olvasgatom a topikot, köszi.
Ha már megvan nem dobom el, mert jó lesz telepítőnek, sorozatokat tárolni vagy esetleg kölcsönadni.
Ezt nem sajnálnám annyira ha eltűnik, mint az M2-es SSD-t.
Gondoltam megosztom a tapasztalatot egy hosszabb-nagyobb másolásról, hogy ha valaki mégis ilyen pendrive-ot venne akkor mire számítson.
Köszönöm megvan a 480GB-os WD Blue M2-es SSD-m is, azzal már elég jó tempóval mennek a másolások (180-200MB/s), de a mentéshez nem volt kedvem letörölni, és tesztnek is jó volt." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
BitRider
senior tag
válasz csibe1 #12702 üzenetére
Pedig pár hozzászólást visszaolvashattál volna, eddig is ezeket írtuk; a klasszikus pendrive-oknak (végre) teljesen leáldoztak. Én is M80-ast gyűrök, és még úgy is, hogy a Gen 1-es HUB-om nem viszi full sebességgel, 300 MB/sec fölött működik. Emiatt nincs is szükségem arra, hogy közvetlenül dugdossam a Gen 2-be, mert így is 10 másodperc / pár perc alatt végzek attól függően, hogy mit másolok / szinkronizálok.
-
csibe1
addikt
Pár hónapja akciósa vettem néhány darab Sandisk Cruzer Ultra pendrive-ot az alzáról.
Most éppen egy 128GB-os verzióra másolok. [link]Lehet már volt említve a topikban, ez nem egy sebességbajnok cucc.
Nagyjából 64GB-ot másolok a második körben Total Commanderben.
Az elején még megvolt a kb. 40MB/s sebesség.
A másolást 10:57-kor kezdtem.
Most 12:54 van.
Jelenleg 6MB/s a sebesség, 53GB lett átmásolva, és visszavan 27 perc.
Szóval telepítőnek, sorozatot nézni, kölcsönadni tökéletesen megfelel; miután türelmesen kivártuk az adatok felmásolását.
Akinek sürgősebb a dolog vegyen egy külső M2-es SSD házat és hozzá egy megfelelő SSD-t és egy nagy sebességű kábelt vagy az ajánlott Silicon Power Marvel Xtreme M80-as pendrive-okat. [link] [link]" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Synology NAS
- Politika
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Eredeti játékok OFF topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- További aktív témák...
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-