Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5125 üzenetére
Sima 213 nem sokkal lassabb, mint a 213+, viszont 20%-al olcsóbb.
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5125 üzenetére
Hmm, NSA325 helyett kapasbol egy 213+?
Egyebkent minek a +-os, mit tud, amit a sima nem es szükseged van ra?
Btw. a kerdesre eleg nehez valaszolni, mivel az egyik egy lemezes, a masik pedig kettö, Neked kellene eldönteni, milyen kell (mar ha nem 212+-t akartal irni, ugye).Egyebkent nekem Syno DS213 van es teljes mertekben meg vagyok vele elegedve, a webes felület tenyleg nagyon jo.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5129 üzenetére
Ezeket a különbségeket hol találtad leírva?
ws => vs = versus - nem kötekedés, csak így helyes
Ez a különbség a letöltés alatti fileokra-szálakra vonatkozik, vagy up-down összesen?
Összes szálat nézve ez semmi, download torrentenként sok, letöltési szálakra torrentenként elég, seedre kevés - valaki tegye tisztába légyszi, hogy mi mi
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5128 üzenetére
Nem tudom, a filmeket milyen minösegben tarolod, illetve hogy tarolod-e egyaltalan öket, de ha igen es mondjuk hd-ban, az egy lemezes szerintem eleg hamar keves tud lenni. Ket lemezesben sem kötelezö raidet hasznalni...
Nekem a DownloadStationben most is 50 aktiv letöltest lehet egyszerre beallitani (aminek egyebkent semmi ertelme torrentnel sem, de a többszaz torrent egyidejü futtatasarol es hasonlokrol mar korabban leirtam a velemenyemet, meg az mar mindenkinek legyen a sajat dolga..).
De ahogy erzed, arra, hogy Neked mi kell, mas nemigen fog tudni valaszolni, csak Te. Persze ha belefer a keretbe, nyugodtan veheted a 213+-t, megbanni biztos nem fogod es biztos, hogy valamivel jobb, mint a sima, csak ha mondjuk - kicsit sarkitva - az a döntö erv, hogy a +-oson 50 letöltes mehet egyszerre mig a siman csak 30, akkor nem vagyok benne biztos, hogy az a Neked valo..
Mindenesetre en azt mondom, vedd azt, amelyiket tudod. Ha belefer a 213+, vedd azt. Csak ne felejtsd el hozzaszamolni a vinyo arat is meg.
Statikus: Az egyidejü letöltesi feladatokra vonatkozik. Tehat ha be van allitva max 10re, akkor ha hozzaadsz 15 torrentet(/akarmit), akkor egyszerre 10-et kezd el leszedni, a többi varakozik, ahogy eggyel vegzett, elindul a soron következö.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5132 üzenetére
maximum különböző letöltési feladat - talán helyes fordítás
Ebből nekem az jön le, hogy torrentek, sima file letöltések összesen.
Őszintén, kinek van akkora sávszéle, hogy 50-et egy időben párhuzamosan ki tud szolgálni?
Még a 30 is sok.
utorrent jelenleg kinél hogyan van beállítva? Biztos, hogy nem 30-50 torrent egyidejű downloadra, semmi értelme nem lenne. Mondjuk 50db film egy időben jön 50 megabites sávon. Mindegyikre jut max 1 megabit, azért ez elég karcsú...
Szerintem sokkal célszerűbb maximálni 3-4-ben, amikor befejezte fél-1 óra múlva, jön a következő adag.
Hamarabb nézheted a filmet, nem kell napokat várni, míg mind az 50 lejön teljesen.Én a kétlemezest támogatom, akár egy lemezzel indulva, később csak beraksz mellé egy újat.
Engem is meggyőztek a fórumtársak, majd én magamat, hogy felesleges az itthoni raid tükrözés egy synon belül. Külső winchire lementeni a synorol amiről kell biztonsági másolat, ennyi.
Jóval olcsóbb és elviheted akárhova víz-tűzbiztos páncélba is akár.Igaz én olyan biztonságon gondolkodtam, hogy egy wifi-s nas-t másik épületrészbe, kamrába beraknék túlfesz és ups védelme mellett - elrejtve a lekvárok mögé
Magától feléledne akár naponta is, leszívná a synoról a változást, küld egy mailt, hogy hiba nélkül megtörtént, majd kikapcsol.Betörő nem találja meg, elég durva lenne, ha tűz-víz esetén oda átterjedne és mindkét helyen megsemmisülne... Wifi miatt kábelezni sem kell, csak 220, az meg van általában minden helyiségben.
Egyedül a hőmérséklet, amit még meg kell oldani, télen nulla fok közeli állapotban nem túl egészséges a NAS-nak, a HDD-nek, nyáron max 35 fok, az még belefér.
Nem olcsó, mert egy wifis syno + hdd + ups is veri a 100e-t, de kinek mit ér meg a tuti biztonság.[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5136 üzenetére
Úgygondolom, mivel teljesen automatikusan üzemelne, nem számít az idő, ésszerű határok közt.
Mivel nem 3 terrányi cuccot kell naponta lementeni, max néhány 100 megát, max gigát, 1 óra alatt akár egy g-s wifivel is lemásolná.
Ennél azért kicsit jobb már a technológia.
2,4GHZ / n legrosszabb esetben is 225MBit, jó esetben 450.
A routerem tudja a 450-et, így pedig már elég gyors is.450-nél 56 MB/sec- el 20mp alatt kész egy giga.
De mondjuk nem tud ennyi és minden zavarja a wifit, legyen 10 perc a másolás. Ennyi azt hiszem nem számít soknakA mypassportot te dugod rá, másolgatsz rá, majd elviszed valahova.
Amit én írtam az egy automata tuti biztonsági mentési lehetőség, ha van rá keret akkor szinte tökéletes, ha nincs, akkor passport manualisan.http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS213air&lang=enu#p_submenu
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5141 üzenetére
20 Megabit? Hát az nagyon karcsú, ott valami gond van, vagy zavarnak a szomszédok.
Másik sávra váltottál már? -
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5143 üzenetére
Ezt nem értem.
Te tudsz n-es wifin 20 megabájt / mp-el másolni és szerinted problémás az n-es wifi sebessége?
Így 50mp 1 GB átmásolása.
Nem értelek. Azt írtad korábban, hogy lassú lenne wifin backupolni.450 MBit = 56,25 MB/s elméleti sebesség, Így kb. 20mp lenne 1 GB. Ezt írtam korábban is.
-
Dewildoe
csendes tag
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5158 üzenetére
Nem mindegy?
Es miért nem? -
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5163 üzenetére
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5173 üzenetére
Ebbe is ugyanúgy kell proci, ram, hálózat, usb vezérlés
Csak ez ennyi pénzért semmit nem tud, 30-ért kapsz egy NAS-t -
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5209 üzenetére
WD RE szóba sem kerül?
-
Egon
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5211 üzenetére
Az RE az nem a Red. Hanem a Raid Edition...
NAS-ba nem ajánlott 7200 RPM-es vinyó, így a Green és a Red a jó választás (igényektől, pénztárcától függően)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5211 üzenetére
Nem ugyan az.. Es mindenkeppen green vagy red (nekem red van), black nem erre valo.
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5214 üzenetére
Öszinten szolva fogalmam sincs.. Egyreszt notirol netezek wifin keresztül es igy is masolgatok, szoval ez annyira nem mervado, de igy egyebkent olyan 6MB/s körül mozgott pl zenek masolasa (dsm filekezelöjeben, tc-ben pl nem is probaltam). Masreszt nem nagyon szoktam nezegetni, mivel nincs sok cucc, amit masolgatni kene, az meg igy is hamar megvan.
Statikus: Azert nem valo, mert nincs semmi ertelme. A gigabites lan sebesseget meg az 5400 rpm-es merevlemez olvasasi sebessege is meghaladja, igy semmi többletet nem nyujt, viszont többet fogyaszt, hangosabb, meg jobban melegszik (aminek következteben ugye a nas hütese is jobban dolgozik, tehat meg hangosabb). Adattarolasra böven eleg az 5400 rpm.
Ed Parker: Reszben lehet csak marketing, de valami különbseg azert megis lehet, ha megadjak azt a +1 ev garit a Red-ekre, plusz 24/7-es supportot. Elvileg erre terveztek, lehet, hogy valami kicsit maskepp van megoldva benne, mint a simaban es ezt fizeted meg, de az is lehet, hogy csak a plussz garit fizeted, de azert igyis-ugyis kapsz valami pluszt erte. Ami persze nem biztos, hogy mindenkinek megeri.
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5221 üzenetére
Hol veszed már csak azért mert a lejátszó.hu-nak a boltjában raktárról megkapod azonnal. Már ha pesti vagy vagy Szeged közeli.
-
daniel2121
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5228 üzenetére
Ja úgy oké
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5319 üzenetére
ha pééz nem számít egy ds1812+nál lejjebb nem adnám
-
Elemental
addikt
válasz Dr.FantastiK #5323 üzenetére
én 2X2 terrán simán elférek, és szerintem nem nagyon lesz olyan, hogy kinőném.
2X3 terra szerintem bőven elég nagyon sok mindenre.Van itt valaki a fórumon, aki 4 lemezest kinőtt? ( jó, ha raid 1, akkor egyből megfeleződik a hely...)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5377 üzenetére
egyedül fogod használni ezt a nas-t vagy 10-en fogjátok,hogy ilyen sebességre van szükség?
egy 413 már vastagon jó egy felhasználónak.
kevesebb smile-val is érthető. -
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5379 üzenetére
elmondod hova kell ekkora teljesítmény?
nekem egy 413j van ami nekem eddig picit kevés, egy erősebbre cserélem,de ésszerű határok közt. -
bolha23
aktív tag
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5381 üzenetére
így már értem,de sztem ezt egy 412+ vastagon kiszolgálta volna.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5384 üzenetére
pont ezt a kettőt nézegetem a 413-at és a 412+t.
miben gyengébb a 412+?na látod,nekem meg 2 lemezesre nincs szükségem,a tárhely a fontosabb,az meg biztonsággal is max 4tera 2 lemezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5388 üzenetére
nem pénz kérdése,csak nem akarok olyanért többet fizetni,amit valójában nem fogok kihasználni.
ezért kell csak kicsit ugranom. -
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5381 üzenetére
Ilyenhez még a 112+ is elég lenne? Jó tudom egy lemezes, de hardverileg...
-
daniel2121
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5395 üzenetére
Csak éppen az majd 150k, nem kevéssel több mint a 413j mint amit Ed Parker vett.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5430 üzenetére
Azt mondták mindegyik Synology ilyen, ha meg selejtes akkor nem cserélniük kellett volna?
3 napon belül volt -
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5434 üzenetére
Egy picit sem mozog neked? 3x kérdeztem rá, hogy ez nem cserés lenne, annyit mondtak nem.
Mondjuk annyira nem is vészes, mert minden működik.
A 112-n így van elvileg megoldva a lan port.Valamint nem olyan közel van nekem a bolt, laza 15-20km és most mindig rohangálni, pont akkor mikor az embernek a munkahelyen a helye... nem tudok. Meg mivel ajánlott cég (Synology oldalán) csak nem vernek át.
Ha működés közben is lenne valami probléma akkor cserélnék szó nélkül.
Kérdés: komplett újra rakni a nast (Synology) hogyan lehet? hdd formázással együtt.
[ Szerkesztve ]
-
bolha23
aktív tag
válasz Dr.FantastiK #5494 üzenetére
Én nem tenném
-
bolha23
aktív tag
válasz Dr.FantastiK #5496 üzenetére
Felesleges DMZ-be tennie. Nem vagyok a hálózatok szakértője, de szerintem így a router tűzfala nem védi a NAS-t. Akkor pedig a NAS tűzfalát kell alaposan bekonfigolnia, plusz az automata IP blokkolást beállítani (az mondjuk amúgy sem árt, ha netre engedjük a NAS-t). Lehet hogy hülyeséget írok, a tévedés jogát fenntartom
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5503 üzenetére
Én HDD-vel együtt vettem és mikor elmentem a NAS-ért kérdeztem hol a HDD. Mondták belerakták és telepítették a DSM-et. A készüléken sehol sem volt matrica.
MOD: egyébként most néztem egy kicsit utána, és a lejatszo.hu = a synology.hu -val.
synology.hu:
NEON Multimedia Kft.
H-1042 Budapest, József A. u. 102. III/6.lejatszo.hu:
NEON Multimedia Kft.
H-1042 Budapest, József A. u. 102. III/6.[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5515 üzenetére
Igen ezt én is így tudtam. A honlapjukon is szerepel egyébként, hogy:
Házhozszálítással vásárolt termékek esetében a visszavásárlást az átvételt követően 8 munkanapon belül írásban kérheted elállási jogod alapján (17/1999. II.5. kormányrendelet)
De elvileg még így is visszavihetem ha megvan minden, mondjuk minden megvan, minden teljesen épp.
Terméket visszavásárolni kizárólag akkor áll módunkban, amennyiben az eredeti állapotú, a készülék és tartozékai hiánytalan, újszerű állapotban vannak. Ellenkező esetben legfeljebb értékcsökkent termékként tudjuk a készüléket visszavenni, beszámítani. Kérjük, a teljes csomagolást, minden tartozékot gondosan tegyél el az átvételt követő néhány napig, az eszközökről az esetleges védőfóliát ne húzd le!
Itt gondolom max ha nem is kérem vissza a pénzt, vagy választom a beszámítást egy másik készülékbe.
De gondolom kitalálnának valamit, hogy ezért és azért nem fizetik vissza a teljes összeget...[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz Dr.FantastiK #5515 üzenetére
pl az edigitalnál személyes átvétel esetén is érvényesíthető, szóval nem biztos hogy az átvételtől függ ez.
-
Ragnar95
félisten
válasz Dr.FantastiK #5621 üzenetére
Mert nem mindegyik megy egyszerre attól még,h bent vannak várólistában és nem én döntöm el,h épp melyik menjen ugye...
Értem, akkor ez a kérdés megoldódott, akkor 1 férőhelyeset nem veszek, mert az kevés lenne.
-Zeratul-: értem, köszi a választ mindkettőtöknekAkkor már csak annyira lennék kíváncsi,h 30 000Ft körül a Zyxel NSA320 a legjobb vétel vagy mást ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz Dr.FantastiK #5693 üzenetére
es akkor varjal Haver ,, mert a 412+ -ig inklusive) ,, az egesz haz olcso muanyag...
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
dani3l
őstag
válasz Dr.FantastiK #5693 üzenetére
Ezek ennyibe kerülnek. Biztos ugy vannak vele, hogy a ceg-et, amelyik megveszi a 713+-t (vagy egyeb hasonlo, vallalati környezetbe szant modellt), nem fogja fölhözb.szni 15k ha esetleg memoriabövitesre kerül a sor, mivel egyebkent a töredeke a nas aranak.. Vagy szerinted barmelyik mas ceg az üzleti szferaba szant eszközöket, kiegeszitöket is annyiert adja, mint a konsumer cuccokat?
[ Szerkesztve ]
-
Liar
tag
válasz Dr.FantastiK #5699 üzenetére
Ahogy olvastam az értékeléseket más fórumokon is, a Zyxel hangosabb lehet? Nappaliban lenne a cucc.
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5706 üzenetére
Oké köszönöm
Azt egyébként nem tudja valaki, hogy a 4.2 mikor jelenhet meg, illetve pontosan milyen újításokat fog majd tartalmazni
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5720 üzenetére
Az Assistant telepítéskor egyébként ezt felajánlja nekem? vagy telepítés után tudom megcsinálni?
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5725 üzenetére
Oké rendben egyébként szerintem jövő hónapban veszek még 2db hdd-t ami ugyan olyan mint az első, és egyben fogom őket berakni.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5727 üzenetére
Egyforma HDD-ket szeretnék bele, ugyan az a típus stb... most ez van (WD 2 TB (WD20EARX))
Simán SHR? És akkor ezt érdemes a 4 lemezzel is? Ez egy kötetet csinál a 4-ből?Most pakoltam el a 112+-t, a HDD-t benne hagytam, mert olyan erősen bele van csavarva, hogy nem akarom, hogy a végén abba is belekössenek, hogy "vadul" megpróbáltam kivenni, szóval rájuk hagyom.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz Dr.FantastiK #5730 üzenetére
Igen, ezt az oldalt olvastam és itt is az SHR-t mondják jobbnak, de itt a fórumon többen a Raid5 opciót mondtátok
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5755 üzenetére
Ha reptetni akarom, akkor nem red kell bele, hanem tükrözve RE4, dual gigabittel, így szerintem kiköpi a 250 MB/s-t tutira
-
Statikus
senior tag
válasz Dr.FantastiK #5759 üzenetére
Csak példát mondtam, ha már lúd legyen kövér
Nem akarok tükrözni, egy RE4 menne bele munkára, fontosabb adatokra és egy RED tárnak, filmek, zenék, progik stb.De ez még csak terv.
Egyébként nem lenne hangosabb, mint ahogy most megy a gépemben az RE4 + RAPTOR - és ez sem hangos nekem. Ez munkahely, nem audiophil helyiségAzt tényleg jó lenne tudni, hogy a két kábellel bekötött nas, nem tükrözött két hdd-vel, két kábellel a PC is, vajon hogyan működik. RE4-ből kihozza a maximumot, többet, mint a GB lan, vagy mindegyik HDD kap külön GB LAN-t...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5755 üzenetére
Leírod azt az egetverő különbséget a két gép között?
A lemezek számát nem kell. -
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5767 üzenetére
Ja de win-es példád nem kicsit volt túlzó.
Amúgy mi fog történni fél év múlva hogy elfogy a hardver?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Dr.FantastiK #5770 üzenetére
Jóbarát,ez amolyan pöcsméregetés
másfélszer annyiba kerül az nas de a teljesítménye nem másfélszeres, csak bő 20%-kal több.
Az hogy ezek a szintetikus tesztek mit mutatnak, tök lényegtelen.
Ja és az hogy elfogy a proci semmit nem jelent, ezt már beszéltük egy hete.
4 különböző dolgot csináltam mellette és semmi nem szaggatott.
A plusz 50ezer viszont nem kevés.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz Dr.FantastiK #5786 üzenetére
Köszi!
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest