Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz Neil Watts #1699 üzenetére
HP Microserver. Egy hónapja még 30k volt akcióban, most még talán egy-két helyen lehet kapni akciósabb áron :-)
Egy kis átalakításaal akár 6db Sata HDD-t is bele lehet tenni :-)
FreeNAS meg szépen elfut egy a belső alaplapi USB aljzatba dugott pendrive-ról.Teljesen jó, nekem nagyon bejön
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Neil Watts #2506 üzenetére
Nincs.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Neil Watts #2508 üzenetére
Ja, valahogy ugy... (Bar a 60 mbites nethez lehet, hogy erosebb kellene. HP Proliant Microserver? (Bar az lehet, hogy nem lesz eleg halk .))
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Neil Watts #2510 üzenetére
Passziv hutesu nem igazan van, ami meg aktiv egy ido utan zugni fog...
My Book Live passziv, de hogy mennyire szolgalja ki a neteted
-
hati
addikt
válasz Neil Watts #2510 üzenetére
Ha teljesen passzív kell - nekem olyan van - és gyors is, akkor magadnak kell építeni egy szervert, pl. egy magos atom CPU-val és 2.5"-es vinyókat haszálni. De ekkor a gyors/halk/olcsóból, csak az első kettő fog teljesülni.
-
petya80
tag
válasz Neil Watts #2541 üzenetére
Ezt igazából nem értem mire írtad.
A lényeg igazából, hogy van ez a 8 éves masina amit én már bővíteni vagy újat venni helyette nem akarok.
És most kaptam ezt az AC Ryan Playon HD 2 Minit amit kihasználni és a HD filmek nem éppen picik tehát valahol tárolni kellene őket..
És mivel ki tudja mit hoz a jövő, lesz egy okos telefonom, kislányomnak laptop stb..Pont ezért gondolkodok egy NAS-ban, mert
- valószínűsítem, hogy halkabb, mint a régi nagy gép
- kevesebb fogyaszt (nem várok világmegváltást, de ha megoldható akkor inkább a Zyxel torrentezzen 10W fogyasztással, mint a nagy gép 150-200W-al napi 15 órán át.
- tehát mivel új aszati gépet nem vennék, mert minek ezért lenne jó egy viszonylag modern tároló/megosztó (SATA2,eSATA)ezért lenne nagy segítség ha az eredeti kérdéseimre kapnék válaszokat.
Köszi
-
Khelben
nagyúr
válasz Neil Watts #4644 üzenetére
A magyar jogszabályok szerint lehetnek filmjeid meg zenéid akkor is, ha nem veszed meg boltban hanem letöltöd netről. Ezért fizeted az artisjus matricákon az adathordozókra a jogdíjat.
-
cekkk
veterán
válasz Neil Watts #4644 üzenetére
Egyébként milyen lejátszód van, hogy dlna-t akarsz használni? A TV-k beépített lejátszója nem sokat fog tudni kezdeni a 3D BD isoval.
-
cekkk
veterán
válasz Neil Watts #4649 üzenetére
Ha ezek a készülékek tudják a 100 hálón maxon kiadni magukból akkor semmi gond nem lesz és nem is tudniuk is kellene ezt.
Én nem ajánlom neked a dnla dolgok, feliratok nem jó kezelése stb miatt én nem használnám, és kerülöm is mint a tüzet. Ha PS3 tudja a samba vagy NFS megosztás akkor azt használnám a helyedben. -
cekkk
veterán
válasz Neil Watts #4668 üzenetére
Annyira nem ismerem ezeket, de ha a 100asat tudják akkor azon ki megy a 3DBD is.
Mondjuk én már ennyi pénzért inkább egy HP kis mikro szervert vennék a bővíthetősége miatt, igaz többet fogyaszt. -
cekkk
veterán
válasz Neil Watts #4671 üzenetére
Át viszik ezek is a 3DBDket is. Hát persze, de nem is hálóba/nappaliba valók ezek Mondjuk ha a táp ventijét kicseréled sokat csökkenhet a hangja
-
Jamboo529
senior tag
Teszteltük a Zyxel NSA 310-et, WDTV mediaplayerrel (10/100mbit)+ TP-link 1043ND (gigabit) routerrel kábelesen összekötve.
A 30-40 mbit/s bitrátájú BD50 filmeket akadásmentesen vitte SMB megosztáson. -
Alex91
félisten
My Book Live passziv hutessel, ha ez is szempont...
-
cekkk
veterán
válasz Neil Watts #4679 üzenetére
Ha debreceni vagy akkor gyere el hozzám megtudod nézni(a kis micro szervert), és megmutogatom neked szívesen. De csak január végén lesz időm erre. De utána szinte bármikor.
-
cekkk
veterán
válasz Neil Watts #4681 üzenetére
Hajrá, nem fogod megbánni ha megveszed
-
Egon
nagyúr
válasz Neil Watts #4681 üzenetére
A HP Proliant N40L mikroszerverben kettő darab venti van. Ebből a tápventi szokott zajos lenni. Cserélni sajna csak a garancia elvesztésével lehet.
Nekem Zyxel NSA-320-as NAS-om van, így erről van tapasztalatom. Egy 60*60-as, keskeny venti pörög benne, 2500 RPM körül (így hangos). Viszont simán cserélhető, illetve potméterrel leszabályozható (így csendes). A kialakítása miatt vélhetően ugyanez jellemző az NSA-325-re is, ami jóval erősebb (60/80 MByte-os írási-olvasási értékek várhatók).
Mikroszervert perpill nem nagyon kapsz. Az N40L kifutott (ha van is, 100K környékén), az utód még nincs (és ha lesz, nem lesz olcsó).
A filmek bitrátájának elemzéséhez a Bitrate viewer nevű programot ajánlom. Ezzel könnyen és gyorsan felderíthető, hogy egy adott filmben mi a maximum bitráta. Ezt kell bírnia minden komponensnek. Az ajánlott Zyxel NAS-ok minimum 30 Mbyte-ot ki tudnak pumpálni magukból másodpercenként (ha más nem fut a háttérben). Ez 240 MBit/sec, ami kb. mindenre elég. 3D ISO-val nincs tapasztalatom, azonban mkv-k ritkán szoktak 50 MBit fölé menni (80 fölé meg gyakorlatilag sosem). El nem tudom képzelni, hogy ennyivel több lenne a 3D-s verzió..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Elemental
addikt
Synology 212j olvasási sebessége nálam 60MBps+ de van, hogy felmegy 80-90re. Írás 45MBps.
Wd tv live-val próbáltam 46Mbit/s-es BD50(nem iso) filmet akadás mentesen visz. A 3d filmeknek is ilyesmi a bitrátája.
-
kabar
senior tag
válasz Neil Watts #10316 üzenetére
Ha picit visszaolvasol, akkor valószínűleg a többiek a NSA325-öt fogják ajánlani ezért a pénzért. Vannak jobbak is, de azok már lényegesen drágábbak.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Multibit
nagyúr
válasz Neil Watts #10316 üzenetére
Amire neked kell, arra elég az NSA325v2. Az itteni beszámolók szerint a ZyXel-ek zaját némelyik tulaj magasnak tartotta.
-
kabar
senior tag
válasz Neil Watts #10319 üzenetére
Én a magam részéről csak a költséghatékonyság miatt szoktam ajánlani a NSA325-öt, mivel van egy az ismeretségi körben, nem nevezném problémamentesnek. De kis mókolással biztosan rendbe lehet szedni. Ami nálunk eddig mindig bevált, az a synology termékei, abból is a legkisebb ami szerintem jó a DS213j. (az viszont a te keretednek majd kétszerese.) Nagyon jó kis oprendszert hegesztettek alá. Nem mondom, hogy nincsen vele gond, de olyan tán nincs is...
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
fogtunder
nagyúr
válasz Neil Watts #15804 üzenetére
D-Linket nem szoktunk ajánlani, rosszak vele a tapasztalatok, 30K alatt kvázi ez az egyetlen ajánlott cucc.
hangosságra nem tudom, mert soha nem birtokoltam a terméket, de a kereső csodákra képes.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Valkűr
addikt
válasz Neil Watts #17987 üzenetére
En tuti inkabb az ujabbat vennem hasonlo árban.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
lazydog
addikt
válasz Neil Watts #17987 üzenetére
Jelenleg 30k-ig még mindig az NSA325v2 a bestbuy?
Szerintem még mindig egy épített NAS a bestbuy.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Neil Watts #17989 üzenetére
Szerintem igen. Viszont ha kicsit visszaolvasol, akkor azért volt pár embernek problémája a 326-ossal, így lehet nem árt vele vigyázni (kellő tapasztalat hiányába azért sem ajánlott). Én is olyat rendeltem ettől függetlenül, viszont nálam a torrent nem játszik, de a halkságot meg tudom mondani holnap.
HDD-ből szerintem a WD Red széria az ajánlott. Abból a 2 TB-os bőven 30 alatt van (26k), a 3 TB-os pedig olyan 32-33k.
lazydog: Hát nem tudom, nekem az E350-esen OMW volt, de baromi fapadosnak tűnt egy Qnap/Synology NAShoz képest és egyelőre hanyagolom is. Xpenology passz, szürke zóna... Nyilván aki szeret pötyögni parancssorban és van rá ideje, az olcsóbban jön ki egy kész terméknél, de hát valamit valamért.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz Neil Watts #18015 üzenetére
a NSA325 -nek nincs Demo.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Alex91
félisten
válasz Neil Watts #18022 üzenetére
4 lemezesnel riad 5 lesz inkabb a nyero. Van tarhely, van kvazi biztonsag...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Neil Watts #18086 üzenetére
NAS-542-m van, én hallom a hangját, itt ahogy érdeklődtem a Winyókat hallani benne.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
varmi2
nagyúr
válasz Neil Watts #18327 üzenetére
Ehhez majdnem bármelyik integrált cpu-s alaplap jó, akár amd akár intel oldalon. Amd: asrock qc5000ph/itx megfelelő, intel oldalon majd ajánl más hozzáértő. Ez a lap kb 21k körül van, hozzá 2-4Gb ram, és még a felénél sem tartunk. Már csak ház és táp kell, ami ízlés kérdése.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MrDerekas
addikt
válasz Neil Watts #18327 üzenetére
Ház + táp: LC-Power Ebbe 3 hdd-t tudsz alapból beügyeskedni, de lehet még trükközve belemegy a negyedik is. (Vagy veszel picit tágasabbat plusz hozzá csendes atx, sfx tápot. Coolermaster Elite 120, Shark Zone C10,...)
Alaplap + proci (gigás lan): Asrock Q1900
Memória: szinte bármilyen so-dimm modul. A 4 gigás 4-5 ezerbe fáj, ebből elég lehet egy is. Később is bővítheted.
Ez cirka 50K. Gondolom a lemezek megvannak... Aztán attól függően, mid lehet otthon a dobozokban, vagy olcsóbb házat nézel egy csendesebb, kisebb 80+-os tápot (akár apróról pár ezresért), jelentősen tudod faragni az árat. Viszont borítékolhatod, hogy egy passzív procihűtésű, kisméretű, gyors, több lemez kezelésére alkalmas, új alkatrészekkel sokáig garanciális, 14 és 25 watt között fogyasztó csendes gépet tudsz építeni. Ha jól válogatsz a négy vinyó lesz a leghangosabb a gépedben. Oprendszernek pedig szinte bármelyik ingyenes soft megteszi. (OpenMediaVault, Nas4Free, FreeNAS, stb...)Szerk: Az oprendszer meg mehet egy 3.0 usb pendrive-ra. A FreeNAS nem nyírja ki a pendrive-ot, az openmediavault állítólag igen.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
varmi2
nagyúr
válasz Neil Watts #18331 üzenetére
nézz pico psu-t vagy paneltápot.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest