- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
77900 - 77801
95745 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 79901 79900 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héraklész
senior tag
-
arcitec
addikt
Tudomásom szerint, pl a Daikin hazai képviselete az úgy jár el, ha a klímás nem tudja megállapítani -(közvetíteni)- a hibát, akkor kérhető a hazai Daikin képviselettől a garanciás tevékenység ellátása. Pár éve még így volt.

U.I: Amúgy pl Budapesten, ott ahol panelek sokasága(lakótelep) van, és pláne nem szigeteltek, lent az utcán mint egy hő katlan érezni ahogy sugározzák szét a hőt...
Sokkal melegebb van ott ....
-
polonic
félisten
-
robag93
aktív tag
De nem pattogtathatja. Ha te veszel egy klímát egy cégtől, akkor neki a törvény szerint kell eljárni. Majd mutogathat arra, aki felrakta, ha elvitte a gépet, saját költségén, kivizsgálta, hogy mi a hiba oka (persze előtte már helyszínen megpróbálta). Aztán meg majd szépen le lehet verni egymáson a leverni valót, akár peres úton.
-
Reggie0
titán
-
Lorden
őstag
-
arcitec
addikt
Ilyen felhasználási körülmények közt 24 órára és ha állandóan majd nagy teljesítményen megy előfordulhat. Sokat számít egy ház hőszigetelése, nálunk és kapaszkodni, mióta beütött ez a hőség kb jó 1-2 hete? Úgy 15-16KW össz. fogyasztás jöhet ki 2 klímára és elképzelhetően nem lesz 20KW a hónapra. 3 óra alatt fogyott vagy 500W ma délután, úgy hogy 25 fok felett kicsivel lett bekapcsolva 24 fokra. Nyilván már ha beáll a hőmérséklet kevesebb lesz a fogyasztás... Most per pillanat 185W-ot használ a 3,5KW-os klíma.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Reggie0
titán
-
polonic
félisten
-
Reggie0
titán
-
Héraklész
senior tag
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, nektek az utóbbi napok kánikulájában mennyivel emelkedett a fogyasztása a klímátoknak? Nekem 2 szintes nem szigetelt házban, tetőtéri 31 m2 lakás nyugatra néző ablakkal non-stop üzemelő 24C fokra állított Cascade Bora 2.6 kw-os klímám fogyasztása kb 4kw-tal emelkedett. Napi 5kw-ról nap 9kw-ra. Gondolom a japán klímák egy kicsit kevesebbel is beérik. Az elfogult japán klíma tulajok, ha lehet önmérséklettel reagáljanak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lauda
titán
-
pjen
félisten
-
Reggie0
titán
1. Multi-split klima.
2. Jellemzoen birni fogja a kabelezes, foleg, ha 3x16-os kismegszakitod van, amihez meg regebben is minimum 1.5-os vezetek dukalt. De ezt nem nehez ellenorizni, meg kell nezni, hogy a legkozelebbi konnektor mogott mi lathato.
3. Attol fugg, vannak azert egeszen csendes kulteriek, ahol a legaramlas hangja dominal, ami azert nem fulserto. De egy multi-split klima hangosabb lesz, mert ugyanaz a teljesitmeny kisebb terfogatban foglal helyet, mint egy sima splitnel.
-
robag93
aktív tag
-
Héraklész
senior tag
-
Reggie0
titán
-
rmihaly
tag
Fi relé zárlatra nem véd, arra van a kismegszakító. A FI relé áramkör független hibaáramra old ki.
A Fi relé önmagában nem véd meg egyetlen villamis berendezést sem a zárlat hatásától, kell hogy legyen zárlati áram megszakító eszköz is!
-
Reggie0
titán
Mondjuk a torveny szerinti jotallasnak koze sincs a szerelohoz, a berendezest elado vallalkozas a kotelezett, csak akkor nincs feleloseguk, ha ok bizonyitjak, hogy egyeb okbol keletkezett a hiba es nekik kell a helyszinen javitani. Az altalad emlitett problemak a torvenyi 2 vagy 3 ev feletti idoszakra lehetnek igazak.
-
avvava
újonc
-
Lauda
titán
Igen, ez addig szép, míg nincs gond a klímával.
Ha például szezonban bedöglik és majd csak ősszel érnek rá klímások vele babrálni, akkor van cumi. A webáruház azt mondja, szedesd szét mi a hiba. A klímás meg akár azt, hogy a telepítés rendben, amúgy nem ér rá (és egyébként sem üzlet nki ezzel itt babrálni), viszlát. -
rzerge
aktív tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
szerencsére léteznek az "agyonszigetelt házon" ún. nyílászárók, amiket nappal zárva a melegnek a hőszigetelésen kéne "átverekednie" magát, éjszaka viszont ezeket a csodálatos szerkezeteket kinyitva már minimális légmozgás mellett is direktben a ház hőtároló tömegét hűtjük.
és akkor futtassuk le a gondolatot egy szigetelés nélküli házra is fejben. szóval érdemes ezeket végiggondolni, majd odatenni a polcra a "hagyjunk légrést a fal és a hőszigetelés között, hogy tudjon "lélegezni", különben "bedunsztolódik" gondolat mellé", a /dev/null-ba.
-
Interceptor
addikt
Hello
Budapesten klímaszerelőt tudna valaki ajánlani, valami új "noname" olcsóbb klíma(kültéri beltéri) beszereléséhez?(bár még nem vettem meg).
A mostani klíma (kb 10 éves és keveset volt használva talán ez okozta a vesztét) LG K09AH és kompresszorhibás lett, elindul leáll és újra elindul és csak meleget fúj. Azt mondták a szerelők, hogy kuka az egész külső egység. Nem lenne rossz valahol találni egy külsőt ehhez a típushoz bár sok esélyt nem látok.
Köszi. -
Csabroncka
addikt
Kevesen szembesülnek azzal pl, hogy a egy jól megválasztott FI-relé a háztartási gépet is megvédi a zárlattól, tehát a biztonságot nem a kismegszakítótól kell várni..stb.
Nem kell nagy dologra gondolni, nálam a mosogatógép lúgcsöve hasad el egy ponton, pont ott ahol fűtőpatron melegíti a vizet, pillanatok alatt oldott a fi-relé... -
toyasoslecho
tag
-
pjen
félisten
Ami nagy vonalakban a lényeg. 16A kismegszakítót teszel az 1,5mm MCU és a 3,5kW os klíma elé. Ha a klímával bármi történik, például rövidzár, akkor a 16 A kismegszakító hiányában 32A is folyhatna az 1,5mm vezetéken. A vezeték túlmelegszik, esetleg a ház leég. Ezért méretezik legtöbbször a vezetékhez a kismegszakítot és nem a fogyasztóhoz.
-
BumBum Jack
tag
-
Skipper
tag
-
Lauda
titán
-
Lauda
titán
Egyébként nem tudom ezekkel a weboldalakkal mennyire lehetne érvényesíteni a garanciát.
Annó rákérdeztem egyik klímás webáruháznál. Hiba esetén értesítened kell a telepítő klímást, miután megállapította a hibát, jelezni kell a webáruháznak. Ezután ők továbbítják a gyártó felé (képviselet) , majd miután azok visszaigazolták a dolgot és küldik nekik az alkatrészt, azután küldik neked tovább, amit aztán majd valamikor beszerel a szerelő. A szerelő munkadíjának rendezése kapcsán nem kaptam választ, gondolom azért, mert az a te sarad. Szóval amíg jó a klíma, addig oké, utána jön az orbitál szívás. Azon kívül, mivel a klímás csak telepíti, neki csakis kizárólag a telepítésre van garanciális felelőssége, simán leszarhatja, hogy nem jó a klímád, ha megállapítja, hogy nem telepítési hiba okozza az üzemképtelenséget. Itt az a kérdés, hogy ilyenkor honnét szed az ember olyan klímást, aki vállalja, hogy szétszedi a gépet és megállapítja a hibát, ezen kívül ezt majd zsebből kell fizetni úgy néz ki. A legtisztább, ha a klímás hozza a gépet, akkor nincs kire mutogatni, a klímaszerelő a "bolt" is, neki kell intézni mindent.
-
Reggie0
titán
A kismegszakító a vezetéket védi!
Minimum. Azert vedhet mast is mellekesen, csak az nem kovetelmeny.
-
AxBattler
félisten
1.5mm lett behúzva, a kismegszakító még hiányzik.
-
Csabroncka
addikt
-
csubuka
addikt
Ilyen a távirányító:
-
BumBum Jack
tag
Én sajna ezzel nem vagyok képben.
Egyébként nem tudom ezekkel a weboldalakkal mennyire lehetne érvényesíteni a garanciát.
Lauda megírta...
-
MaxxDamage
félisten
-
Lauda
titán
Ha az M-Klíma Magyarország kft.-n keresztül érkezett az országba, akkor 36-84 hónap.
-
MaxxDamage
félisten
Köszi, ez is jónak tűnik!

Szakival lebeszelem majd.
Ezekre a japán csodákra mennyi garit adnak, vagy az lényegtelen?
-
elekresz
tag
Hosszabb távról egy visszajelzés: Mitsubishi MSZ/MUZ AP35VGK került felszerelésre a tippeknek, véleményeknek köszönhetően és abszolút nem bántuk meg. Felszerelés óta minden rendben (minden évben szerviz karbantartás, közben magam is pucolom legalább még 1x), nekem elég halk is még aludni is mellette, a gyerkőc mellé meg a mostani "kellemes" időkben igencsak jól jön. Télen rásegít a fűtésre is, nekünk bevált a márka és ez a típus. Legközelebb az utódja lenne a választás.

-
BumBum Jack
tag
-
pjen
félisten
Mert lehet hogy néha nehezebben indul. Nézd meg az adott klímához mekkorát ajánl a gyártó. Abból baj nem lehet. Senki nem írta, hogy fel is vesz annyit. Nekem 2,5kW pana gyártói ajánlás 16A. Közben 2 megy fűtésben 10 amperről. Egyszerűen dugd a legközelebbi konnektorba. Elég lesz a 32A.
-
toyasoslecho
tag
-
Lauda
titán
A klímaprofinál kérdezte, egyébként én is ajánlottam volna daikin-t és mitsubishi-t.
-
AxBattler
félisten
-
Lauda
titán
-
Lauda
titán
-
Lorden
őstag
-
csubuka
addikt
Az adott TZ-WKE esetében appból ennyit látok. Itt sincs direktbe csak venti... marad a hűtés mód +30 fokra állítás akkor...
-
BumBum Jack
tag
-
MaxxDamage
félisten
-
pjen
félisten
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Idén ez a hőség elhozta a vágyat, hogy mégis kellene klíma, ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy tudtok-e megbízható céget ajánlani kivitelezéshez, lokáció BP XX. ker.
A kecó két szint kb. 100nm. Fent 3 szoba, egy fürdő, meg hely a lépcsőház. A párom szerint elég egy beltéri egység a lépcsőhöz, mivel úgy sem akarunk csak pár fok különbséget.
Én meg parázok, hogy azzal csak a szarnak adunk egy pofont, mert se nem lesz jó helyen, se nem tud érdemben hűteni a felső részen.
Szóval én multi klímára szavaznék kb. 3 van 4 beltéri egységgel (3 háló fent, 1 nappali lent). Viszont akkor a kültérit kb. a tetőre kellene tenni, és végtelen sok (na jó, de úgy kb. 15 méter csövezésre tuti kell számolni az egyéb elektromos kábelezésről és kondenzvíz elvezetésről nem is beszélve).Alapjába nem vagyunk olyanok, akik nem tudnak klíma nélkül élni, de már simán van 29 fok a házban (jól szigetel).
Illetve ilyen igényekre milyen klímát/márkát ajánlotok? Totál nem vagyok képben ezekkel.
Köszi
-
TBT
addikt
-
Reggie0
titán
A hajszaritot elbirja?
Amugy az inverteres gepeknek mar nem kell nagy inditoaram, szoval akar meg B-s kismegszakitoval is elmennek. Ha meg C-set veszel, akkor az eleg messze old ki a nevleges aramtol.
Inverteres gepnel a rairt fogyasztast elosztod 210V-al es a kapott ertekhez felulrol a legkozelebbi mar elegendo.Masfelol a hasznalati vagy telepitesi utmutatoban le szoktak irni a javasolt kismegszakitot, de elegge konzervativan mereteznek.
-
TBT
addikt
-
Vérboci
addikt
egy gree vagy egy syen géppel nem lősz mellé.
-
AxBattler
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
Stitch
őstag
Somogy megyében tudtok esetleg megbízható klímás céget? Székesfehérváriakat néztem, mert az nem lenne messze, de nem találtam meggyőzőt.
-
wwenigma
Jómunkásember
Home Assistant kis szerveren és hozzá egy szenzor.
Xiaomi Temperature and Humidity Monitor Clock-ot nézegetem jó ideje (tetszik hogy e-ink
), lehet azt is bele lehetne integrálni de van sajat alkalmazasa ahol lehet követni. -
Atis45
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
-
pjen
félisten
-
Reggie0
titán
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Split klímánál hogy nézik meg hogy van-e elég gáz a rendszerbe? Lefejtik és lemérik, vagy nyomáspróbával?
-
Reggie0
titán
-
prisz
senior tag
Megnyugtatlak. Amíg a ház nincs árnyékolva, az 50 centis üveggyapot és akár az 1 méteres szigetelés sem véd meg meg ettől a hetekig tartó dögvésztől. És sajna ez lesz a jövő... Ráadásul egy agyon szigetelt ház, egy esetleges lehűlés esetén, képtelen visszahűlni par nap alatt...
-
feco70
senior tag
-
arcitec
addikt
Hááát, ha ezekből a Fujitsu a legjobb, akkor egyiket sem ...
-
BundyDr
csendes újonc
Ez szuper, hogy így tudod monitorozni! Ez is szépen igazolja, hogy ilyen időben a szellőztetés olyan 80% páratartalmú levegőt fog bent eredményezni. Nem is értem, miért erőltetik a mennyezethűtést a legtöbb modern épületben. Illetve értem, de én biztos nem csináltatnék, inkább egy jó levegőztető rendszer.
-
BundyDr
csendes újonc
Szellőztetni kell, ez egyértelmű, egyébként a páramentesítő módban azt írtad 50-55% környékére leviszi a párát, az szerintem már élhető, de ha mindenképp szeretnél rajta dolgozni, akkor én 2 megoldást látok:
1. Hővisszanyerős szellőztető, de olyan ami nem csak a hőenergiát, hanem a páratartalmat is visszanyeri. Talán entalpiás a nevük ezeknek, de nem vagyok benne biztos. Pl Mitsubishi Lossnay VL-100, ehhez csak egy falat kell két helyen megfúrni egymás mellett. Lehet persze központi szellőztetőt is tetetni, de az nem nagyon fogja behozni a bekerülési költségét.
2. Tippem szerint, ahogy írtad, régi ház révén, a falak is húzzák fel a vizet a talajból. Ha szigeteletlen a ház és egész nap hűtesz, akkor csak a szellőztetésből adódó párát le kellene vinnie 50% alá.
Ez ellen én a csatornából lefolyó vizet minél távolabb vinném a háztól, legalább 2 méterre, valamint ahol csak lehetséges drain lemezzel szigetelném az épület körül, arra pedig mehet kavics. Nem olyan persze, mintha a falak rendesen lennének vízszigetelve, de már ez is látható eredményekkel jár. -
Motion_Blur
félisten
-
Alemida
tag
-
Madwe
nagyúr
Köszi!
Az enyém egy kevésbé szigetelt, de szerencsére kb egy erdő közepén van
Azt hogy erős, azt úgy érted, hogy minimumon is nagy légáramot generál? vagy csak azt hogy túl sokszor kapcsol ki/be a kültérije, mert nem tudja eléggé lemodulálni magát?
Ha 1db 5kw elég lehet lentre, akkor ururu sarara irányába mennék, ott az egységek méretei hasonlóak, hangterhelése minimálisan rosszabb csak, s az adatlap szerint hasonló a modulációja (0.6 a 3.5ösnek és az 5kwosnak is, leírtak alapján, amiből úgy gondolom, hogy azonosan alacsony teljesítményre is képesek?) -
Lauda
titán
Egy szavazat a Fujitsu Design ASYG12KGTE / AOYG12KGCA -ra.
Amúgy hibás az oldal, a SEER 9.20, SCOP 5.20. -
Stealth
őstag
-
MaxxDamage
félisten
-
Lorden
őstag
-
Stealth
őstag
-
prisz
senior tag
-
Lorden
őstag
Ha a nappaliból nyílnak nálad is a szobák és akkor ha odaraksz egy gépet a -1, -1,5 fokot el tudsz érni a szobákban is anélkül, hogy a nappali jégverem legyen. Lehetőleg az ajtókkal szemben lévő falra.
Viszont ha éjjelre zárod a szobákat, tapasztalat, hogy reggelre visszamelegednek és kezdődik az egész elölről. -
Met
nagyúr
Én is ezt tapasztaltam 1-2 napja.
7 éves klíma, 26 fokon szokott menni comfort módban.
Mindig elég hűvös volt.
Idén le kellett venni 25 fokra mert valahogy melegünk volt, hűvös van hűvös van, de valahogy mégis olyan érzésünk van mintha nem menne.
Szerintem az helyzet hogy már annyira átmelegedett a tartós hőségtől a falazat hogy amit lead hőt lehet érezni.
Most 25 fokon, nincs az melegem van érzés az amúgy hűvös szobában.A gép amúgy tiszta, szűrök is. Nem az okoz teljesítmény romlást.
-
Stealth
őstag
Helló, sziasztok!
Elkezdtem olvasgatni ezt a topikot -jövőre szeretnék én is klímát szereltetni a lakásba (80m2, új építésű társasház, 30cm-es téglán 10cm szigetelés), mert ilyen hőhullámban felmegy 27 fokra a hőmérséklet, ami nem tűnik soknak, de nekem az.
Szóval amerikai konyhás nappali + 2 félszoba + 1 nagy szobáról van szó.
Eddig úgy gondoltam, hogy teszek a nappaliba egy annak megfelelő méretűt és kész, úgyis ott vagyunk a legtöbbet, de ezen a poszton megakadt a szemem.Létezhet az, hogy egy klímával valamelyest csökkenhet a szobákban is a hőmérséklet -nyitott ajtóknál? Érdemesebb egy nagyobb teljesítményű klímát feltenni azt hadd szóljon?
Ha a nappaliban lemegy 24-25 fokra, máshol meg 26fok van az elfogadható lenne.
Köszi! -
pvt.peter
őstag
Eddig mindig letudta hűteni a szobát és volt már ehhez hasonló meleg.
Eddig azért volt "fenyőfa mód" -ban mert rendkívül csendes, lehet aludni mellette a másik szobában ami egy szárnyas ajtóval van elválasztva. -
csubuka
addikt
Respekt a workaround-ra, király
Köszönöm szépen!#77809 toyasoslecho:
Köszönöm szépen. Gondoltam rá, de még nem piszkáltam az appot, megnézem
A szülők szét lesznek egy kicsit, hogy van amihet appot kell használniuk 
Ha tudná appon akkor lehet rápróbálok egy univerzális távirányítóval, mert akkor nem a gép, hanem a távirányító limitje lesz ez. -
toyasoslecho
tag
Nekem is pana tz lett felrakva,s a klimás nálam is rossz beltérit hoztt(zke helyett wke-t).Kicseréltettem.távirányítóNekem lehet a távon csak ventit járatni,appon keresztül meg csak nanoex-el együtt lehet ventit járatni,de akkor se megy a kompresszor.Appon nem lehet nálad ventit járatni?Tudom h a wke-ben nincs nanoex,de nincs opció?
-
Motion_Blur
félisten
38-as klíma tégla, kívül 20 centi szigetelés, belülről minden fal gipszkartonozva 5 centis légréssel, szóval a teljes külső falvastagság mindenhol kb. 70 cm. Felül fa födémszerkezet, 40 centi üveggyapottal. Az egyetlen negatív dolog hogy rendesen körbe van térkövezve a ház, fák még nem nőttek meg, így éjszaka is "süt" a kinti levegő, ezért nagyon felmelegszik a ház.
DE az 5kW-os klíma egyértelműen túlzás még egyedüliként is. Nagy belmagasságnál van értelme, a standard 270 cm-re sok. Túl erős, nem lehet rendesen visszaszabályozni. [link] [link]
-
szimcsi
senior tag
Mi panasonic-unkon sincs venti mód.
Most a nagy melegben nyilván nem is használnám azt a módot. De amikor enyhébbek az esték és éjszakára nem használjuk, vagy szezon végén, végleges kikapcsolás előtt be szoktam állítani 30 fokra, hűtés módban. Olyankor a kompresszor nem kapcsol be (kivéve napközben, ha főzünk pl, stb), beltéri venti mozgatja a levegőt, automata ventivel csak néha felpörög kicsit, nem auto-ra állítva meg folyamatosan forog, sebesség beállítástól függően. -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Adott egy panel lakás 8 nm-es dolgozója. Az ajtaja zárva kell, hogy legyen, a másik oldalról nem kívánt zajok miatt.
Alapvetően én a meleget szeretem, a klímát is csak arra használnám, hogy tartsam a ~27 fokot a szobában. 1 fok hőmérséklet különbség már rengeteg szerintem. 26 fokban fázom, 28-ban már izzadok. Szerencsére a feleségem is hasonló.
Jelenleg(albérletben) egy 12nm-es dolgozóban és egy 35nm-es konyha nappaliban van 2 db Fisher FSAIF-CP-91AE3 egy Fisher FS2MIF-144AE3 kültérivel. Sem a klímán beállított hőmérséklettel, sem a follow me funkcióval nem sikerül tartani a beállított hőmérsékletet. Mindkét beállításnál bőven alámegy a beállított hőmérsékletnek(25.4-ig vártam, aztán kikapcsoltam). Kicsit utánaolvasva ha jól sejtem az a gond, hogy a multi kültéri nem nagyon tud jobban leszabályozni. (mondjuk azt sem értem, hogy akkor miért nem kapcsol ki :( ) eco módban meg nagyon engedi a beállítottnál feljebb szökni a hőmérsékletet.
A fent említett lakásba keresnék olyan klímát ami jobban le tud szabályozni, és egyenletesebben tudja tartani a hőmérsékletet. Azt hinném, hogy ezek a berendezések tized fokokkal is foglalkoznak és valami PID szerű vezérlésük van(természetesen adott határokon belül csak). Elég csalódás eddig így a klímázás. Persze annak is tudatában vagyok, hogy nem a legegyszerűbb eset vagyok.
Egy másik szobában 18.5nm ugyan ez volna az elvárás, gondolom azt egyszerűbb megoldani az értelmesebb méret miatt.
Köszi előre is a segítséget. -
Lorden
őstag
-
Madwe
nagyúr
Hm, földszinten nekünk is ekkora m2-t kellene lehűteni - milyen a tagoltsága a szobáknak a nappalihoz képest? direkt rálát a Daikin? Milyen volt - ha volt egyáltalán ilyen tapasztalat - az ingatlan hőmérséklete kánikulák idején klíma nélkül?
Ha elég lehet nekünk is 1 db 5kw a földszintre az megkönnyítené az életünket
jelenleg 26 fokon tetőzik lent a hőmérséklet, (esti szellőztetéssel lemegy 24-25 fokra) illetve 75% a pára ami inkább a baj... ezt szeretnénk 24 fokra és 60% alá vinni...
Tetőtér nyilván más kérdés lesz, ott szerintem nem ússzuk majd meg a helyiségenkénti kiállásokat... -
csubuka
addikt
-
arn
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Mi véletlenül bekapcsolva hagytuk éjszakára az 5kW-os Daikin-t, fenyőfa módban*, reggelre 22.6 fok lett (23 fokra volt állítva) 😅
* itt a "fenyőfa mód" kb. annyi levegőt szállít mint egy normál 3,5-ös klíma mondjuk 2-es fokozaton.
Egy 90 m2-es házat hűt, egy 40 m2-es amerikai konyhás nappaliban van amúgy de mindenhol érezni a hatását, nyilván szobákban +1 fokkal melegebb van mint a nappaliban.
A júliusi villanyszámlát sok szeretettel várjuk majd

Új hozzászólás Aktív témák
-
77900 - 77801
95745 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 79901 79900 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- Kuponkunyeráló
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- EAFC 26
- Filmvilág
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM29ED8/32ME ECC Szerver RAM
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha például szezonban bedöglik és majd csak ősszel érnek rá klímások vele babrálni, akkor van cumi. A webáruház azt mondja, szedesd szét mi a hiba. A klímás meg akár azt, hogy a telepítés rendben, amúgy nem ér rá (és egyébként sem üzlet nki ezzel itt babrálni), viszlát.

), lehet azt is bele lehetne integrálni de van sajat alkalmazasa ahol lehet követni.

Amúgy hibás az oldal, a