Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BundyDr
lelkes újonc
Nem volt magas bent a páratartalom? Egyik ismerősömnél is ez a felállás, hogy atom szigetelés, klíma sem kell, de mellette 60+, vagy akár 70+-os páratartalom, ami miatt klíma kell. Szerintem 22 fok és 55% pára felett már diszkomfortos.
Mennyezethűtésnél hallottam többször is, hogy kellet plusz 1 split klímát telepíteni, mert elkezdett a mennyezeten kicsapódni a pára, vagy jobb esetben letiltott a gép. -
erdey_a
addikt
ezt úgy mondod, mint ha a 24-25 fok hosszú távon egy kicsit is komfortos lenne, pedig egyáltalán nem az. nyilván aktivitás függő a dolog, de ha az ember nem csak hever egész nap (mos, főz, takarít, játszik, mozog, úgy általában él), akkor bizony ez nagyon is sok. pláne alváshoz, pihenéshez.
Vérboci
-
Reggie0
félisten
válasz BlackJack21 #76282 üzenetére
Pontosan.
Nalunk raadasul a nappaliban olyan 800W-ot fogyaszt a vilagitas. Szerintem egyszerubb nem besotetiteni.
-
mokus1
addikt
Nálunk is 20cm van de mivel most otthon vagyunk, sütünk főzünk stb már kibírhatatlan. Most költöztünk ide gondoltuk megnezzuk milyen mert au előző tulaj azt mondta felesleges. Hát nekünk nem az és így mi is be estünk abba a kategóriaba akik nyár közepén telepítenek Pedig eddig minden lakasunkba megcsináltuk amikor megvettuk. Most az egyszer nem, hiányzik is.
-
this is life
Ármester
válasz toxicjew #76248 üzenetére
Majd dupla áron Fisher flex, a gép elhelyezhető kültérben és csak a befújó csövet kell bevezetni, helyet csinálni neki, értékelhető teljesítményre képes 2.6, 3.5, 4 KW. Ára 169e-179e a klímaprofinál.
Ez legalább nem a füled mellett zajolna.
Volt mobil klímám, egy szezont húztam le vele, a hőmérséklet élhető lett, a zajszint ellenben nem volt baráti cc 50dB
Átlag beltérben zajoló 90-≈150e ft.
Az aldiban 9000Btu (2.5kw) 89e, ha debreceni vagy nyitási akció keretében 49e.[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
BlackJack21
tag
Meg amúgy is rossz helyen élünk, például Mátraházán nincs meleg ( és nem is várható )
[ Szerkesztve ]
-
titán
Amire én reagáltam először, ott nem írtál évet. Ha azt írod, hogy a ház jó szigetelése miatt 2023-ban nem kellett használnunk nyáron a klímát, az úgy teljesen oké. Ellenben ezt írtad: En nem ertem ezt, ha van jo szigeteles akkor kvazi nem kell klima.
A kettő közt lényeges tartalmi különbség van. -
Z_A_P
addikt
válasz BlackJack21 #76282 üzenetére
de nehogy már lámpát kelljen kapcsolni amikor verőfényes napsütés van kinn
Sosem kapcsolok lampat, tobb oldalon vannak redonyok, ha egyik oldalt lehuzom ahol sut a nap a masikon jon be eleg feny boven.
De nem akarok offolni, vegulis minden haz es ember mas.OK
-
-
Z_A_P
addikt
Mondom hogy futesre kivaloak
De ha melegebb lesz, akkor majd bekapcsolom oket. Node, mikor fel lettek rakva, akkor nem hittem hogy nem is igazan lesz rajuk szukseg. 2023-ban pl nem kellettek. Iden meglatjuk. Csakhat par napja van meleg aztan mindenki panikol, ahogy irta lentebb a kollega, ez volt nekem furcs. Mert ha 2 hetig lenne 35 fok, akkor tuti keves lenne az egyszeru modszerem is. Nade 3 nap utanOK
-
BlackJack21
tag
Családi ház, közepes hőszigeteléssel:
Jelenleg ( nincs aktivitás a házban):
Külső hőfok: 30°C
Padlás hőfok: 42,5°C
Az (inaktív) klímák által mért aktuális hőmérsékletek( mennyezet közelében): 28°C; 27°C
A helyiségekben, 1,5 m magasan mért hőmérsékletek: 25,5°C; 25,7°C; 25,9°C; 25,1°C; 25,6°C.Eddig nálunk sem volt klíma elindítva(hűtésre), de a héten már használtuk. Azért van, hogy nekünk legyen kellemes. A napfényről meg nem fogunk lemondani, tudom, hogy a lehúzott redőny sokat számít, de nehogy már lámpát kelljen kapcsolni amikor verőfényes napsütés van kinn. Így is 2db ablak az északi oldalon van, amelyiken csak késő délután süt be közvetlenül a nap.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Ablak 270 fokban van, nap 90-180 fokban sut, szoval feny jon be mert valahol mindig fel van huzva a redony anelkul hogy betuzne a nap. Ha nem vagy otthon akkor szivas, mert akkor le van huzva mind. Nem kell koromsotetre huzni, csak hogy nap ne jojjon be ha oda sut.
Amugy nincsenek novenyek nagyon bent, egyik furdoben vannak (amit nem hasznalunk) ablakban vagy 8 db, redony ott mindig fel. Ja meg konyhaablakban, az sem nagy ablak, azt sem huzzuk le sosem.[ Szerkesztve ]
OK
-
-
Z_A_P
addikt
En nem ertem ezt, ha van jo szigeteles akkor kvazi nem kell klima.
Nalunk atlagos haz, 20cm szigeteles 3 retegu ablakok + alu redony mindenhol.
Ejszaka nyitva ablakok, nappal csukva, ahol besut a nap ott redony lehuzva. Ha nem vagy otthon akkor meg egyszerubb, siman mindenhol lehuzva. Most is ~24 fok mindenhol, egyik klima sincs bekapcsolva, nem is volt. Raadasul fodem szigeteles az valami regi szar, azzal meg lehetne tokeletesiteni. Pedig mehetne, napelem van, de ettol hidegebb mar nagyon egeszsegtelen lenne. Attol fuggetlenul klima jo, futesre[ Szerkesztve ]
OK
-
HookR
addikt
válasz Lorden #76272 üzenetére
Köszönöm. Az eddig begyűjtött információk alapján és hacsak nem érkezik nyomós érv valamelyik másikra, akkor kezdek hajlani a Midea Oasis Plus-ra, mint aranyközépútra (nem csak az árra értve).
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
WiZARD
addikt
Picit off, de bízok benne, hogy itt kapom a leghozzáértőbb segítséget.
Lehet számottevő hatékonyságbeli különbségre számítani páramentesítés esetén egy mobilklíma páramentesítő funkciója és kifejezett páramentesítő gép között?
Kaptam kölcsön valami mobilklímát (sandstrøm sac09c13e) kipróbálni, de nem vagyok elájulva tőle, nem tudom hogy érdemes-e vennem kifejezett céleszközt (és milyet), vagy azzal se leszek előrébb.
Nagy légtér (~400m3), magas páratartalom (most épp 23.5° - 71%), folyamatos pára utánpótlás (szellőztető).Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
TeeJay
félisten
válasz feco70 #76240 üzenetére
Én nem nevetek jókat de a meló az meló...
Tegnap 32fokos lakásban 4. emeleten telepítettem és lift nem volt... Öröm volt felcipelni az összes szerszámot és persze a klímát is.Jövőhéten csak 4 címre megyek telepíteni de már ezen a héten szerették volna mert ugye bejött a meleg Ma megyek felmérni 2 címet jövőhét utáni hétre de ugye az is tegnapra kellene mert bejött a meleg.
Eközben 50helyre mehetnék klímát mosni mert most jöttek rá hogy bejött a meleg és koszos a klíma. Ja meg lenne pár gép amit javítani kellene mert bejött a meleg és most jött rá hogy nem működik
tipikus magyar hozzállás és ez sosem fog változni sajnos
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
HookR
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a döntésben. Adott egy jó hőszigetelésű fa hétvégi ház, amiben fa tüzelésű kandalló van elsődleges fűtésnek és split klímával szeretnék temperálni (nyári hőségben / tavaszi, őszi átmeneti időszakban / hidegben miután a ház már fel lett fűtve fával). Elsődleges szempont a minél csendesebb működés (kívül és belül egyaránt), illetve a megbízható működés és garancia. Látom, hogy a japánok preferáltak a topikban, de a szokásos dilemma: a végeredményben tényleg megéri az árkülönbözetet?
Az alábbi split klímákra kaptam ajánlatot (+szerelési költség):
- Mitsubishi MSZ/MUZ-AY35VGKP (508e)
- Daikin Comfora FTXP35N/RXP35N (482e)
- Midea Oasis Plus MP3-12-SP (400e)
- Midea All Easy Pro MEX-12- SP (286e)
- Gree GWH12AUCXB Smart R (285e)
A válaszokat előre is köszönöm.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
BlackJack21
tag
válasz Atomgeszi #76258 üzenetére
Ez nem kicsi, az ára sem, valószínűleg...
Cooling Capacity 7.3 kW
Cooling Conditions:
Ambient Temperature 9 °C
Heating Minimum Ambient Temperature °C
Heating Capacity kW
Max Current 11 A
Max Power Absorbed kW
Electrical Connections 13A BS 1363 Plug A
Air Outlet Connection Louvres
Sound Pressure 40 db(A) @10m
Length 380 mm
Width 820 mm
Height 1350 mm
Weight 125 kg -
Atomgeszi
nagyúr
válasz BundyDr #76264 üzenetére
Ilyesmi igen. De nem pont ez volt.
Az ára sok. Nagyon sok. De sajnos ilyen világot élünk,hogy a bérbeadóknak nem jutott el az eszükig az, hogy más világot élünk, ma, főleg Magyarországon alapvető lenne a klíma az ingatlanokba.Most a nyugati országokban is egyre nagyobb gond, hogy hiába volt eddig elviselhető a nyár, most már Németország Svájc szintén klímáért kiált mindenki.
De ugye ott még az is gond, hogy homlokzaton sehol nem lehet elcsúfítani a ház képét(amúgy Magyarországon is rengeteg helyen tiltott a kültéri a fronton), de akkor hova rakd a kültérit?!
Szóval ott kényszer megoldás még tulajok között is, hogy csak a mobilklíma a használható.Azt mondja 44 dB perfekt a nyugodt alváshoz.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz Atomgeszi #76258 üzenetére
Ilyesmire gondolsz:
https://www.arukereso.hu/mobil-klima-c4178/remko/rkl495dc-s-line-p549391818/Mobil split klíma, ár-érték arányban nyílván rosszabb, mint bármelyik hagyományos split, de ha albérletről van szó, akkor limitáltak a lehetőségek.
Ha egyszerű mobilklíma, akkor kb mindnek 2,4-2,6 között van a megadott EER-je, ami fele, harmada a splitnek.
Ha valaki 1 évnél tovább tervez maradni egy albérletben, lehet érdemes megbeszélni a főbérlővel, hogy legyen havi +5 ezer forint a bérlés, de szereltessen klímát, biztos van olyan aki belemegy. Mitsubishi HR25 kb 350-ből megvan szereléssel, 6 év alatt visszahozza a főbérlőnek is az árát, aztán még 6 évig hasznot is hoz, aztán lehet tovább is elketyeg a gép.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz feco70 #76261 üzenetére
Coolix MPM-07CRN1 volt nekem anno, szerettem de élhető volt.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bazsimano #76259 üzenetére
Általában lehet külön beltérit és kültérit is venni. Legalábbis Mitsubishinál biztosan.
Ha nem túl régi típus, akkor lehet még valahol beltéri.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
Inkabb egy kis zaj de nincs meleg.
toxicjew: én anno ugy aludtam el hogy had menjen, amikor megtelt a vízgyujto, leall ugyis.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Megint csak azt mondom hogy mar volt mobil klima es rohadtul lehet élni mellette...nem tudom milyeneket hallottatok vagy hogy egyaltalan hallottatok e mar...
-
-
toxicjew
addikt
Sziasztok!
Életemben először úgy érzem, nem tolerálom tovább ezt a brutális meleget (ami várható egész nyáron) és nagyon szemezek egy mobil klímával. Egy hagyományos panel nagyszobaba (15nm kb, nem tudom pontosan) milyet tudnátok ajánlani úgy 120-130ig bezárólag? Lehetőleg olyat amit a notebook.hu-nal meg tudok venni, mert az van itt helyben és van részlet fizetés is. Előre is köszönöm
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Egy lakásba ez a kombó klíma van/volt fent DAIKIN FTXN35L9/RXN35L9. A lakásba leszakadt a mennyezet és a beltéri az valószínű kuka...kérdés, hogy akkor ehhez lehet-e rendelni egy másik beltérit? vagy az egészet ki kell cserélni?
Előre is köszönöm!
b. -
bb71
őstag
OFF: amit videókat láttam az ilyen akkus gépekről (nem a 100e-es Bosch-ra gondolva, igaz, az nem is akkus ), azok a pislákoló gyertyalángot sem képesek eloltani... egy kézi pumpás permetezőnk van, abból azért nagyobb mennyiségben tud jönni a víz relatíve elég erős sugárban.
-
feco70
senior tag
Jókat nevetek az ilyen embereken, pár szakit ismerek, az egyik a kollégám aki másod állásba szerel gépeket, be jött a meleg és foly csörög a telefon, mindenkinek holnapra kellenének a gépek
-
TeeJay
félisten
válasz tudi13 #76231 üzenetére
Le kell szedni a burkolatot és megnézni hogy a telepítő a rézcsöveket betekerte-e szigetelő anyaggal mert ha nem akkor levegőt kap és lecsapódik a pára aztán csurog ki a klíma alján.
Másik ötlet hogy jobb oldalt van a csepptálca lefolyó és arra csatlakozik a cseppvízcső ami leugorhatott róla.
Mindkettőhöz le kell kapni a burkolatot (2csavar felül meg 3 pattintás) és kihajtani a beltérit az alaplapon felfelé hogy alá tudj nézni
-
Samott
addikt
Sziasztok, egy kisebb szobaba keresunk klimat, szoval nem kell nagy teljesitmeny, viszont szabad felulet se nagyon van hozza, szoval olyat keresnenk, aminek viszonylag kisebb a belteri egysege. Tudtok olyan oldalt, ahol ez alapjan lehet szurni? Vagy van tapasztalat ilyesmivel? Nem ismerem a kinalatot, nem tudom merre induljak. (osszefoglalot elolvastam az a resze tiszta) Koszi!
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok,
Daikin FTXF-ből csöpög a víz a képen jelölt helyen. Mi lehet gond? Iden lett telepítve.
[kép] -
KMT
addikt
Ha jól látom, meglévő klímákhoz nincs külön topik, szóval itt kérdezem.
Ahol most lakom, multi klíma van, négy beltéri egységgel. Nem működik túl jól. Van olyan beltéri, ami nem hűt magában, csak ha egy adott másik is megy mellette. Van, hogy egyik nem megy, de érezni, hogy áramlik belőle a hideg, bezzeg ami be van kapcsolva, az nem hideget fúj. Ha több megy, van hogy csak egy hűt, akár pont az, amelyiknél a szoba már hidegebb mint a célhőmérséklet.
Ez így mennyire normális és hogyan lehet megoldani, hogy értelmesen működjön?
-
BBéci
legenda
válasz Izland` #76211 üzenetére
Csakis saját tapasztalat, 2004-ben telepíttettem velük először, legutóbb egy éve. Közben szomszédomnál, apósomnál és sógoromnál telepítettek, ha kellett javítottak. Maximálisan megbízom bennük. Nyilván náluk is cserélődnek az alkalmazottak, az újak munkája nem mindig tökéletes, de ez mindegyik cégnél így van.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok! Klímatisztításhoz keresek magasnyomású mosót. Van valakinek ilyennel tapasztalata? Van ajánlott darab? Válaszokat előre is köszönöm!
-
a_tesz
Korrektor
válasz DarkByte #76221 üzenetére
Ez rengeteg mindentől is függ, én inkább megpróbálom máshogy megmutatni.
90 négyzetméter nettó alapterületű ház, közepesen szigetelt, négy klíma, megnéztem a SEER értéküket: 6,2 a Mitsuknak és 6,5 a Daikinnek. Amíg nem volt a házban klíma, addig nyár végére azért sikerült bárhogy szellőztetve meg hűtve 29 fokot is elérni néha. Tavalyról van már jó mérésem, egész évről a H-tarifás mérővel, ezen csak a klímák mentek. Április 15-én még nem lehetett kikapcsolni a fűtést, illetve október 15 előtt már rá kellett fűteni, ezzel együtt lett a két időszak közt 560 kWh a fogyasztás. Ez kb. egy hónap fűtés mérsékelt teljesítménnyel, hogy maradjon meg a 22-23 fok bent, illetve utána hűtés és páramentesítés, hogy szintén maradjon meg a 23 fok. Ezekkel az értékekkel számolva, ugye mivel külön óra van a klímának, ezért végig sikerült a rezsicsökkentett 38 forintos tarifában maradni, így jön ki átlag havi 3550 Ft-ra a költség, ennyibe került hűvösen tartani a házat.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
DarkByte
addikt
Mekkora különbség van fogyasztásban valójában egy 6.1 SEER és egy 8.5 SEER-es gép között?
Kicsit bonyolodott a terv amit szeretnék, nappaliban a mono-split-et egy mono-split váltja, viszont a hálószobáknál inkább multi-split-et tetetek fel az eredeti elképzelés helyett hogy csak az egyik hálóba lesz most egy mono-split (a másik szoba most nincs használatban), mert azon az oldalon a terasz felől rájöttem sokkal macerásabb lenne két kültéri ha idővel mégis akarok mégegyet.
Viszont a Midea multi-split kültérik SEER értéke rosszabb, nincs Xtreme Save Pro csak Xtreme Save ekvivalens multi kültéri. De nem tudom ez valójában mekkora különbség.
A terv az lenne hogy alapvetően a nappaliban lévő gép menne nyári időszakban szinte folyamatosan, a hálóban lévőekkel csak lefekvés előtt behűteném a lakás hátsó felét jobban, majd kinyomnám és csak hagynám hogy a nappali felől a másik szinten tartson. (egy szintes a lakás)
Szóval ergo azt gondolnám nem annyira dráma elvileg hogy A+++ helyett csak A++-os a multi kültéri.Tippre a 18 éves Gree-t alap on/off valamit amit lecserélek a nappaliban, azt így is jó eséllyel átlagfogyasztásban a kettő együtt fogja csak beérni.
(Egy 5kW-os multi gép lenne raktárról amit két héten belül fel tudnának szerelni, némi kedvezmény is járt rá.)
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Alemida #76219 üzenetére
Sajnos a motoroknak valóban van hangja. Nem tudsz ezzel mit csinálni. Én ezért kapcsolom ki az ilyen motoros mozgatásokat éjszakára, mert hangosabb, mint maga a légáramlat.
Persze mondjuk, ha időzítőre kapcsolom, hogy ne egész éjjel menjen, akkor a kikapcsolásra kelek fel, hogy bezárja a lapátokat.
-
Alemida
tag
Sziasztok, Mitsubishi ay25 klímánál, amikor a vízszintes lapátokat swing funkcióra állítom, akkor van egy kis motorhangja amikor legyezi, elég idegesítő, mert a mókuskerék meg szinte hangtalan mellette legkisebb fokozaton. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy ez ilyen? Múlt héten telepítették. Köszi!
-
joysefke
veterán
Daikin Sensira klímám belériján most észrevettem, hogy néhány csepp víz jelent meg a terelő lapátokon illetve pár cseppet a kiáramló levegő le is fújt a lapátokról.
A kondenzvíz elvezető cső rendben csöpögni látszik.Ez normális?
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz TeeJay #76160 üzenetére
Reméljük, hogy minél hamarabb jönnek, előzőleg te is nagyon jó dolgokat írtál róla. Lesz egy alternatíva, amit konkrétan meglévő radiátoros fűtésrendszerre is rálehet kötni, nem csak felületfűtésre, de ez csak egy a további jó tulajdonságai közül.
És nem csak EU-s szabályozás, már dolgoznak hasonló szabályozáson USA-ban, Kanadában és Indiában is.
73333-as hozzászólásod januárból:"Milyen előnyei vannak az R290 jelű, propán hűtőközeg használatának?
1. Ultra alacsony az üvegházhatás-tényezője: Global Warming Potential 2. Nem tartozik az F-gáz rendelet (Magyarországon a 14/2015 (II.10.) Korm. sz. rendelet) hatálya alá, mivel nem fluorozott szénhidrogénről van szó, tehát nem kell regisztrálni a hűtőkört, és nem kell kötelező szivárgásvizsgálatokat sem végezni rajta.
3. Kiváló hűtéstechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, az úgynevezett fajlagos hűtési teljesítménye 2-3 szorosa az F-gázokénak, ez kisebb kompresszor- és csőméreteket igényel.
4. Nagyon kedvező, hogy a legtöbb F-gázhoz (pl. R410A, R32, R454b) viszonyítva lényegesen alacsonyabb nyomásértékeken megy végbe a kondenzáció (pl. 50°C kondenzációs hőmérsékletnél csupán 17 bar nyomáson), ezért alacsonyabb a szivárgás veszélye is.
5. Előny a magas kritikus hőmérséklet. (pl. kisebb teljesítményvesztés magas hőmérsékleteken)
6. Előnyösek a kompresszorból kilépő gázhőmérsékletek értékei is (pl. jelentősen növeli a kompresszorok és a hűtőkör élettartamát)
7. Tekintettel arra, hogy egy komponensű hűtőközeg, mechanikus tisztítás után újra felhasználható, nincs szükség bonyolult előállításra és regenerálásra sem, mint az F-gáz keverékek esetében. (további jelentős CO2 kibocsátást okozva ezzel)
8. Hűtőközeg-szökés esetén a pótlás egyszerűen és kedvező áron végrehajtható.
9. És ami megfizethetetlen: A tudat, hogy nem csak beszélünk a környezet védelem fontosságáról, hanem saját szakterületünkön valóban teszünk is érte.
Jönnek az R290 hűtőközeges split klímák pl Midea All Easy Blue "
De további előnyöket is felsoroltál pár nappal később:"R290-es hőszivattyú 75fokos előremenőt tud ami pl pont jó ám
Mindezt jóval kevesebb hűtőközeg mennyiséggel mivel "hígabb" gáz és emiatt nem is kell akkora kompresszor neki ami pl egy splitnél fűtésben nem rossz dolog hogy jóval halkabbak lesznek mert nem 40bar-t kell előállítani hanem csak 16-17bar-t "
...
"Végülis a PB palack régen gyerek koromban ment lazán a tűzhelyre kötve és én 10évesen bicaj után kötve mentem cseréltetni mégis élek pedig abban 11,5kg töltet van nem 3-400gramm mint egy 3,5kW-os splitben
A gépeket szikramentesre csinálják meg gondolom le lesz szigetelve az elektronika rész hogy a propán sehol ne tudjon megülni." -
DJGABI
addikt
válasz DJGABI #38370 üzenetére
Sziasztok!
Magamnak válaszolok, mert kb az előzményben is leírtam ezt:
MDV RAG-035B-IU, este 24 fokra beállítottam, hajnal 3 órakor arra keltem, hogy majd megfagyok: keringetésre átállítva 22 fokot mutatott a klíma saját hőmérője, a szobában volt érzésre kb 19 fok. Éreztem a torkomat meg az orrom tiszta száraz volt. Baromira nem vicces.
Ez elvárt működés klímáknál? Nem hinném. Ha nem került volna ennyibe már rég szétvertem volna, tavaly még valahogy kibackeltük, nem voltak a 40 fokok, most a nyár első napján baromira nem akarok megfázni. Illetve mostmár van egy kisbaba is a szobában, nagyon remélem hogy nem lesz beteg...
Mit lehet ezzel csinálni? Nem jó az érzékelője? Vagy mi lehet? 25 fokra állítva semmit nem csinált, nem kapcsolt be (pedig volt olyankor már 26 felett volt a szobában). Automata üzemmódban, 24 fokra állítva csinált hűtőházat a szobából. Nagy ekkora klíma 25nm tetőtéri szobára? Gyári hibás? Rossz helyre lett felszerelve? Vas megyében tud esetleg valaki szerelőt aki foglalkozna ezzel? Ahhoz aki felszerelte nem fordulnék, mert -mint a tisztításnál kiderült- egy kókler banda.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
titán
válasz vinczepeter2 #76210 üzenetére
Panasonic klímánál találtam doksit, ahol látni a fűtési teljesítményt bizonyos hőmérsékleteken, illetve, hogy azt milyen cop értékkel teszi. Azért elég durva, hogy a 35-ös típusszámú például -15-ben is leadja a 4,23kw-ot, ehhez társul 2,42 cop, tehát 1,74kwh-t fog fogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz TeeJay #76209 üzenetére
Találtam róluk daikin doksit: FTXP-M / RXP-M, FTXTP-K/RXTP-N Az adatokból azt látni, hogy a beltartalom is különbözik.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz flash- #76187 üzenetére
vagy érdemes lenne beszerelni ezt az ablakra való szellőztetőt? azt írják nincs fűtési energiaveszteség ezeknél..az nem tom hogy, hát ha bejön pl télen a hideg..
illetve hogy "elyiség páratartalmának függvényében, automatikusan szabályozza a friss levegő mennyiségét" tehát automatikusan érzékeli mennyi pára van és az alapján engedi nem engedi a friss levegőt, ami mondjuk nemtom a levegő elhasználódásával milyen arányosságban van,de igy ovlasva akkor túl szépKlímás helyiségben ennek sok értelme nincs mert a klíma szárítja a levegőt hűtésben azaz ez a szellőztető nem fog szellőztetni, mivel a páratartalmat nézi (ami alacsony) és nem a CO2 szintet (ami az igazi probléma mert magas). Egyébként is ez inkább olyan helyekre van ahol égéskor megnő a páratartalom (pl. gázos főzőlap stb.) vagy ahol alapból nagy a páratartalom pl. vizes helyiségek, igazi szellőztetéshez kevés.
Most annyit tudsz tenni, hogy időnként ablaknyitással szellőztetsz, ha nem akarsz megfulladni. Ha nagyon alul van méretezve a klíma a hőmennyiséghez képest amit kezelnie kell érdemes elgondolkodni a cserén.
[ Szerkesztve ]
-
vinczepeter2
csendes tag
-
TeeJay
félisten
válasz vinczepeter2 #76207 üzenetére
Én meg úgy tudom hogy az
FTXTP és FTXTM abban különbözik az FTXP és FTXM-től hogy hosszabb a bekötési rézcső a skandináv vastagabb falszigetelések miatt, bár ez nem tudom mit számít nálunk. A másik nagyon lényeges eltérés pedig hogy a duplasoros kondenzátor alatt végig ki van vágva a kültéri tálcája így a cseppvíz egyből csurog lefelé, nem a tálcára majd ott 1-2 lyukon le.
-
vinczepeter2
csendes tag
Itt a fórumon sokan használják a sensirát és a comforát is megelégedéssel fűtésre. Nekem a tapasztalatom más volt. Szerintem nem véletlen, hogy a Daikin is külön kategorizálja a gépeit:
Sensira hűtésre
Comfora átmeneti fűtésre
Perfera egészéves komfort - ha jól emlékszem+ külön kategóriában vannak a fűtő gépeik comforából és perferából.
Nekem az a tippem, hogy utóbbiak a hatásfokban ugyan jobbak az alap perferánál, ellenben overkill hazai éghajlatra. Ráadásul iszonyat drágák![ Szerkesztve ]
-
titán
A villámcsapás indukciós hatása egy valós károkozó probléma, ami nem fog bekövetkezni, ha nincs bedugva a klíma. Ha csak lenyomod a relét, attól még simán bekaphatja a feszt. Én erre a jelenségre hívtam fel a figyelmet. A biztosítás csak a kárt enyhíti, vagy javítják a klímát, vagy levonják az értékcsökkenést, aztán ott lesz a user egy klíma árának a felével. Én ezzel már nagyot szívtam, családom másik tagja is járt így. Megkapta a tv árának a felét. Na és hol a másik fele? Én kihúzom, úgy nem lesz baja. Más meg azt csinál amit akar (persze a sírást hallgatni kell, mikor meséli, hogy tv, mikró, pc stb kampec).
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz rmihaly #76200 üzenetére
Köszönöm a számításaid és az ötleteket! Én azért gondolom, hogy nem a méretezés a probléma, mert a klíma nem fújt elég meleget.
Ezért is kérdeztem, hogy a számokkal csalhat-e a gree és a japán klímák tudják-e, amit írnak róluk. Amúgy a topikban találtam daikin comforaról is hasonlót.
-
Lorden
senior tag
Ha egy klíma langyit tol -5-ben nem feltétlen jelenti azt, hogy nem "fűt" eléggé vagy nem képes többre.
Kifújt levegő hőmérséklete inkább szól a helyiség hőfoka és a géptől kért hőfok különbségének.
Ha van bent 22, kérek a géptől 22,5-23-t érzésre továbbra is langyost tol és így éri el a kívánt hőfokot. Ha kérek tőle 28-t akkor elkezdi nyomni az 50 fokos levegőt. -
titán
Nem értem miért velem vagy elfoglalva, mikor ez a klímás topik. Hogy neked mi életszerűtlen és mi nem az, engem nem érdekel. Azt írtam, hogy amikor nem vagyok itthon, de egyébként éjszakára is mindent kihúzok a hűtőn kívül. Ha éjszaka felébredek a zivatarra, akkor a hűtőt is kihúzom.
+ a villám gond nélkül belevághat a klima külteribe
És akkor még te írkálod, hogy életszerűtlen amit írok. Na ez tényleg nettó hülyeség, hogy egy klíma kültéribe vágjon a villám.
Akkor ezután foglalkozzunk inkább a klímákkal.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Akkor újra. Mielőtt lefekszel körbe járod a lakást és minden csatlakozót kihúzol, mert ha éjjel jön egy zivatar es villámlik esetleg.nem ébredsz fel. Aztán mikor haza mész azzal kezded, hogy mindent áram alá helyezel. Kazánt, klímát, modemet stb. Elég életszerűtlen. + a villám gond nélkül belevághat a klima külteribe, hogy nincs bedugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
- Siemens Porsche Design kávé és teafőző eladó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest