Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShepardS
csendes tag
válasz this is life #79199 üzenetére
Elvileg nem lehet rajta semmi szennyeződés, egy hetes sincs a gép, vadiúj. Előttem bontotta ki a dobozból a szerelő.
Lehet tényleg csak a páradús levegőt érzem, nem tudom mihez hasonlítani igazából. Hogyan tudhatnám meg biztosra? -
this is life
Ármester
válasz MaxxDamage #79193 üzenetére
Mindent nem tervezhet előre az ember, van hogy az élet közbeszól, a megérzések rossz irányba visznek el, lásd ez az évet még kibírod, jövőre ugrassz bele az otthoni klimatizálás világába. Az élet felül írta.
Jobbulást kívánok és minél előbbi műtétet, hogy teljes életet élhess.
A lehető legjobb döntést hoztad gyógyulásod szempontjából a mikor a klíma beszerelése mellett döntöttél, ezzel hatalmas terhet vettél le a szervezetedről.Az éves elszámolás nem véletlenül lett, lesz megszüntetve, kivezetve.
ShepardS,MaxxDamage
Véletlenül nem a vissza porlasztott, páradús, "nehéz" levegő szagát érzitek?
ShepardS
Érdemes lenne álló helyzetben bele kukkantani, hogy a ventilátor, mókuskerék mennyire szennyezett.[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
PROTRON
addikt
válasz MaxxDamage #79196 üzenetére
Új kocsi illat volt, vagy esetleg reggeli harmatos mező, némi rózsavirág illattal?
Tudod...részletekben bújik az ördög...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
ShepardS
csendes tag
Sziasztok, nálam ugyanez a helyzet mint az előző hozzászólónál.
Kb. egy hete lett felszerelve egy Sensira 3.5kw-os. Jól hűt minden működik, de amint felfelé állítom a hőfokot vagy sima ventilátor üzemre kapcsolom akkor egy ideig érezni egy furcsa kellemetlen szagot. Még túl erősen, de azért egyértelműen érződik. Néztem a kondenzvizet, az szokott csepegni, tehát eltömődve biztosan nincs. Mennyire normális ez? Lehet hogy rosszul szerelték be? -
MaxxDamage
félisten
Csak egy kérdés, észrevétel...
Azt vettem észre, hogy a klima megy napközben és automata módba van és mikor fan-ra kapcsol akkor egy bizonyos szag érződik. Ez mennyire normális egy új klímánál? Most este direkt fan-ra kapcsoltam át és egy ideig éreztem csak és már minden rendben vele, már nem érzem az a szagot...vagy paranoiás vagyok!? 🤭😁◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
válasz S e t h #79190 üzenetére
Furák ezek az adatok, mert 1901-től mérik hivatalosan az időjárási paramétereket, így a jelenkori mérőhálózat sűrűségét, műszerpontosságát, tájhasználatot (beépítettséget) hasonlítják össze a 120 éves mérésekkel. Ok, hogy melegszik a klíma, de ennek valós mértéke és okai egyelőre tudományos kérdések. Egy teendenciát látunk, leginkább 1980-tól, amely vitán felül, legfőképp a szélsőségek megszaporodásával érzékelünk. Ellenben 120 éve a szélsőségek megfigyelése, érzékelése sem volt molyan, mint ma a műholdak korában..
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
this is life
Ármester
válasz Lorden #79191 üzenetére
Benti 25-26 fokban én is jól érzem, érzem magam.
De ez légkondi nélkül sajnos nálam, nem kivitelezhető.Seth
A 2022 nyara valamiért melegebbnek érződött, a lépcsőházban szó szerint meg lehetett sülni (két lépcsőház fém folyosóval van összekötve a tetőn keresztül)olyan meleget tol magából, mintha a pékség kemencéje mellett állna az ember.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
MaxxDamage
félisten
válasz this is life #79189 üzenetére
Nyugodt vagyok.
Tudod én úgy voltam vele, még a mostani nagy meleg előtt, hogy idén bírom még ventilátorral (ipari) és majd jövőre szereltetek klímát.
Közben jött ez a nagy meleg és kezdtem szarul érezni magam és körbe kérdezgettem és volt rá lehetőség, be is szerelték júliusban.
Fekvő helyzetben sokszor vert a víz, pedig még meleg sem volt...Fentanyl hatása...
Mondom akkor ezzel könnyítettem magamon, mert elég nekem a hatalmas fájdalom tűrése, nem még a meleg is, meg a dupla Fentanyl adag fájdalom csillapító....tudod idén május elején volt egy komoly műtétem, pechre még nem volt meleg, igy simán bírtam a kórházba egy hetet, Hévízen a gyógykorházba 3 hetet (ott hűvös is volt a nagy fák miatt is) és van még egy ilyen komoly műtétem... tudni illik mindkét oldali csípő csontelhalás amim van. Járás zéró, fájdalom iszonyat erős! Most már a jobb felemjó
, de a bal még műtétre vár és már 1.5 cm rövidebb a jobbhoz képest! (komplett csípő protézis)Na ez a klíma nekem nagy segítség volt/lett!
Örülök is hogy sikerült el intézni és elvileg most pénteken jönnek egyet a földszinten az előszobában is telepítenek egy 3.5kW készüléket.
Emeleten 2 szobába van 1-1, a földszinten is lesz 1. Elvileg ez elégnek kell lennie.Pont a napokban néztem/kerestem elő az EON számlát/elszámolást (éves ami februárban szokott jönni) és ott 5950 kW volt a "tervezett" éves és 5590 kW volt a "valós/bemondott/leolvasott" fogyasztás. (2023)
Napelem pont kitermeli az évest, majd akkor lesz gond, ha havi elszámolás jön....
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BBéci
legenda
válasz Lorden #79191 üzenetére
A 25-26 elviselhető, ha nem mozog intenzíven az ember. Már porszívózás közben csöpög az orromról a.verejték, súlyzós/kondigépes testgyakorlás során patakzik. Ezért 24-re állítom a klímákat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lorden
senior tag
Melegebbek meg egyénfüggő is.
Mi a benti 25-26 fokban bőven jól érezzük magunkat klíma nélkül is.
Augusztusban kb fél napot ment, szomszéd gépe meg zakatol 0-24-ben, na ő tuti nem bírja már a 25 fokot se belül. -
S e t h
nagyúr
A mérések óta legmelegebb júliuson vagyunk túl, de az előző rekord sem régi.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
this is life
Ármester
válasz MaxxDamage #79186 üzenetére
Az,az egy hét amíg a klíma cserére vártam, megnyugodhatsz nem alvással telt, minden nyílászáró nyitva volt, élló ventilátor maxon, hogy ha már ne alszok legalább a szemem is begyulladjon. Vagy én lettem puhány, vagy valóban melegebbek a nyarak mint ifjú koromban.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz szacsa33 #79185 üzenetére
Sajnos évről évre egyre melegebb van.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz this is life #79183 üzenetére
Én már a 28c fokot sem bírom, de eddig nagyon nem volt az és afelett.
Most meg a folyamatos heti 34c fok már betette a kaput és 30c fok lett az emeleti szobában...padlástéren is duplán (vastagság) van elhelyezve az a vastag szigetelő anyag (nem üveggyapot, annak az újabb változata) és 30c fokban már aludni sem lehet...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
szacsa33
tag
válasz MaxxDamage #79181 üzenetére
Nem féltem tőle hogy nem lesz már meleg, inkább rettegtem hogy lesz.
szacsa
-
kacsa7
őstag
Sziasztok!
Most már biztos, hogy jövő nyárra szereltetünk klímát. Csak hűtésre használnánk. Két kérdésem van:
1/ Van-e olyan időszak, amikor jobban megéri szereltetni. Gondolok itt arra, hogy van-e szezonálisan olcsóbb időszak, amikor akár a szerelési díjak, akár a készülék árak olcsóbbak? Pl. ősszel v. tavasszal jobban megéri-e? Azt tudom, hogy nyáron lasszóval is nehéz klímást találni
2/ Azt látom, hogy a garihoz elvárás a megfelelő karbantartás, amit meg is értek. Mi csak hűtésre használnánk. Van-e olyan ajánlott márka, ahol évi 1 karbantartás elegendő, hogy ne vesszen a gari? -
this is life
Ármester
válasz MaxxDamage #79182 üzenetére
Hogyne lenne remény, saját példám: klíma nélkül 2 éve a hőhullám közepén (mert meghalt az LG-m) 35-36 fokot mértem, működő géppel simán tartható a 25 fok környéke, a konyhában, kis(mini) szobában kb 1.5-el van melegebb mint ahol a légkondicionáló beszerelésre került.
A fürdőszoba katlan, de ott elfér.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
MaxxDamage
félisten
válasz this is life #79176 üzenetére
Na akkor van a tizediken is remény a "hűvös" szobákra kis klímával? 🤭
Van ismerős akinél 31c fok+ van....a tizediken! (nem minden szobában, de nagyon durva meleg van...) 😞◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz misimagaki #79175 üzenetére
Lesz még itt meleg....nem kell félnie senkinek!
-
arcitec
addikt
válasz misimagaki #79162 üzenetére
Á arra vége a nyárnak. Fűteni kell?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
this is life
Ármester
válasz MaxxDamage #79163 üzenetére
Nem Polar, de 26 fokon járatott klíma, mennyezet magasságában 26.2 fok, 1.7 méteren 25-25.3, 0.70 cm-en 22.5-23.2, nonstop üzem, napközben automata ventilátor fokozat, éjszaka silent.
25 fokra állítva már túlhűtött.
Havi fogyasztás 10.-ik emelet 35m2, nyugati fekvés,ohne panel program a fürdőszoba kivételével mindent Is hűt, 170 KW-ot sikerült összecsipegetnie.
-
misimagaki
aktív tag
Előfordulhat, hogy idén már nem fogunk hűteni.. :-(
Most 23 fokra visszahül a ház, az éjszakai lehülés most dolgozik...
Fűtés az biztos lesz...Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
MaxxDamage
félisten
Könnyítettem a helyzeten, rajta.
-
pjen
félisten
válasz MaxxDamage #79171 üzenetére
Lehet nem kéne fóliaban lennie. Esetleg könnyebben követné a valtozásokat.
-
MaxxDamage
félisten
Az teljesen "default" és csak egy írányba fújja (de egész helyiságben érezni a kellemes levegőt, hőmérsékletet) és nekem pont jó is így.
Nekem a távkapcs fóliába van és most ahol az érzékelő van (alján 3 kis csíkba/alatt) ott "kivágtam" és az van felül. /közel is tettem/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BBéci
legenda
válasz MaxxDamage #79168 üzenetére
Az sem mindegy, hogy automatán vízszintes állásban fújja a levegőt vagy legyezve.
Pár napja 24-re állítottam (nem iFeel-re) és legyezésre, majd elaludtam. Arra ébredtem, hogy fázom. A távirányító a médiabútoron hevert, hőmérője 22 fokot mutatott. Nyilván 24-25 volt a beltéri által érzékelt hőmérséklet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Van egy 7 éves klímánk (5 KW, LG... nem mi raktuk fel), és azt vettük észre az utóbbi napokban, hogy mintha jelentősen gyengébben dolgozna mint mondjuk pár héttel ezelőtt. Mi lehet ennek az oka? Néha kicsi kerreg is picit, de nem vészes.
-
MaxxDamage
félisten
Igen, ez nyilvánvaló.
Gondolkodtam már a távkapcsos i feel funkción (ezt kihasználva) jó is lenne./most arra kapcsoltam a kapcsolót, hátha/
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Megértem amit mondasz, de ez nem kifogás, hogy szabálytalan legyen valaki. Hiába mondod, hogy kint volt eddig nem fogja érdekelni őket. Ameddig nincs kint a tábla újra. Lehet benne valóban pénzlehúzás, de nekik van igazuk. Az meg, hogy másik országban mik a szabályok az kit érdekel? Itt nálunk a Kresz az érvényes. Máshol más. Felesleges párhuzamot vonni a más országok között.
-
BBéci
legenda
A beltériben van a hőérzékelő, annak alapján működik a készülék. Értelemszerűen melegebb van a plafon alatt 20-30 centire, mint mondjuk egy asztalon. Honnan kellene tudnia azt, hogy te hol méred? Úgy állítsd be, hogy az általad kívánt hőmérséklet legyen ott, ahol szeretnéd. IFeel funkcióval ez sokkal egyszerűbb, a régi, 20 éves Stiebel Eltronom rendelkezik ilyennel, rendszeresen használom. Nagyon hiányzik a Mitsubishimből.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #79160 üzenetére
Német ismerősömmel autóztunk a belvárosban, amikor harmadszor fékeztem zebra előtt és engedtem át a gyalogost, értetlenkedve kérdezte, miért teszem ezt? Náluk szabálytalan az a gyalogos, aki úgy lép le a járdáról, hogy hirtelen megállásra kényszeríti az autóst. gyalogátkelőhelyen is meg kell győződni az áthaladás biztonságosságáról, nincs egyértelmű elsőbbsége a gyalogosnak, csupán azt jelzi a felfestés, hogy ott szabad/kell áthaladnia.
Az a sokat emlegetett, a miénknél messze fejlettebb, jobb közlekedési kultúra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz torma1981 #79157 üzenetére
Azért nem tették vissza azonnal a munka befejezése után, mert kaszálni akartak. Normális esetben azzal a mozdulattal, hogy leveszik a 30-ast, fel kellett volna tenni a 70-est. Február közepe és június vége között semmi nem változott az útszakaszon és semmi nem indokolta az 50 km/h-t. Korábban, legalább 40 éve ott 70 volt érvényben.
Igen, figyelni kell az útra, hogy mindenki épségben érjen haza. De az is tény, hogy országszerte százával akadnak kintfelejtett táblák és pont ott előszeretettel mérik a sebességet, aminek kizárólag pénzbeszedés az oka, nem a közlekedésbiztonság növelése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MaxxDamage
félisten
válasz misimagaki #79162 üzenetére
Polar 35SDO itt is jól teszi a dolgát.
Dobozokat már kidobtam
Általában 13 óra útán van be kapcsolva és ilyen (este) 8-9-ig megy.
26c fokra van állítva éa mégis 23c fok van a szobába (?) ezt meg hogy?Most 23.5c fok van a szobában és 53% a páratartalom.
[ Szerkesztve ]
-
misimagaki
aktív tag
Nálunk is alakul a dolog. 19-én telepítik...
Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
veterán
válasz S e t h #79151 üzenetére
A telefonozás sem normális, de közben zenét is hallgat, meg át is megy a zebrán, mikor piros van. Láttam ilyet tavaly. Falusiként csak lestem, hogy itt ennyire sötétek az emberek, pedig a "so called Főváros"-on kívül mindenki paraszt, mert a megyeszékhely is csak nemes egyszerűséggel "vidék".
Butapest, Butapest de csodás!Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz polonic #79158 üzenetére
Ki beszél zebráról???
Az utakon =/= zebra.
És, ami a legfontosabb: Annak van elsőbbsége, akinek megadják.
Ezt lehet csűrni-csavarni. A gyalogos akkor léphet le az úttestről, ha meggyőződött arról, hogy biztonságosan át tud haladni.
Az autóst védi 1,5 tonna "páncél" a gyalogost a ruhája. Aki ezt nem tudja felfogni, az nyugodtan lépdeljen le úton útfélen, ha van elsőbbsége, ha nincs.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
polonic
félisten
válasz Atomgeszi #79154 üzenetére
Bocsánat, mintha fordítva ülnél a lovon. Te nem jársz gyalog? Attól, hogy a gyalogos akármit csinál, attól a gyalogosnak van minden körülmények között elsőbbsége. Eleve a zebrát is úgy kell megközelítened, hogy minden esetben meg tudj állni.
Ennyi, akármit mondhatsz, a zebra, gyalogos, kb tabu. Ha majd elütsz egyet, akkor megtudod, mennyire meghurcolnak a zebrán gázolásért, akkor is, ha telefont nyomkodott a szerencsétlen.Ajánlom ezt a két videót megnézni:
1. rész: https://youtu.be/VujGFxELKKg
2. rész: https://youtu.be/XoE_Rnl60dk[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Most ez komoly? Azért mert régen pl 70-es tábla volt kint most nincs kint akkor 70-nel kell menni?? Miért nem volt igazuk a rendőröknek? Volt kint 70-es tábla? Nem. Akkor miért mentek 70-nel? Az megint más, hogy nem tették vissza, de akkor a szabályok szerint 50-nel kellene menni nem? A rendőrség a hibás, mert másik nem tartották be a szabályokat? Nem megszokásból kell vezetni, hanem figyelni az útra. Jogos-e vagy sem, hogy nincs kint a tábla az megint más. De attól még be kell tartani a szabályokat. Hányan megszokásból vezetnek, de nem nézik a jelöléseket, és ők vannak felháborodva, ha megbüntetik őket. Hányan a munkájukat is megszokásból végzik, de ha van változás benne akkor arra nem figyelnek. A közlekedésre ez fokozottan fontos lenne nem? De tényleg fejezzük be, mert teljesen felesleg főleg itt.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Örülj neki, itt a fórumon és az fb kommentszekció minimum nyilvánosan kivégezte volna azt az 1500 embert és még el is kobozták volna az autóját.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz S e t h #79151 üzenetére
Hivatalos felmérés nem készült, gondolom. Viszont nem véletlenül vannak kint egyre több helyen a táblák és felfestések, hogy no telefon, nézz körül.
Az meg épp elég, hogy napmint ilyen barmokat kerülgetek az utakon, fiatalt azért, mert telefonozik, fülében a fülhallgató, időst azért, mert azt hiszi, hogyha 60 évet elélt, akkor afölött már halhatlan és nem kell körülnézni.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #79138 üzenetére
A Ferihegyi repülőtérre vezető út kmelletti út külső sávjának burkolatát az Igló és Csévéző utcák között felújították, erre az időre a 70-es táblákat 30-asokra cserélték - jogosan. A munka végeztével leszerelték a 30-as táblákat, balga fejjel nagyon sokan azt gondoltuk, hogy megint 70 km/h a megengedett sebesség, de mivel nem tették vissza a 70-eseket, a lakott területekre vonatkozó 50 volt érvényben. A rendőrök rendszeresen mérték a sebességet, büszkén hirdették, hogy 1500-1700 (nem emlélkszem a pontos számra) autóst büntettek meg. Február 29-én engem is, mert 68-cal haladtam. Egyik oldalon szalagkorlát, a másikon erdő/mező, nullához közelítő balesetveszély. Július elején visszakerült a 70-es tábla.
Egyértelmű pénzbeszedés.[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz Atomgeszi #79138 üzenetére
"A balesetek nagyobb része abból fakad, hogy a gyalogosok halhatatlannak hiszik magukat és a telefonjukat bújva lépnek le mindenhol körülnézés nélkül."
Gondolom erre vannak statisztikai adatait is.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
veterán
válasz Miklósbácsi #79146 üzenetére
Köszi az infókat!
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Miklósbácsi
tag
Ha jól van a klíma méretezve, miután bekapcsoltuk, állandóan működik. Jól követi az előre beállított hőfokot. Nálunk ez 25 C°. De egy szobában mindig változik valami : besüt a nap, beborul, ajtót nyitunk, csukunk, stb. A gép ezeket a változásokat szépen követi, de nem úgy, mint a régebbi hűtőszekrények : kompresszor ki, kompresszor be és így tovább... Hanem a teljesítményét változtatja elég finoman. Egy konnektorba dugható egyszerű fogyasztásmérőt kapcsoltam a gép elé valaha - most éppen 199 W a teljesítmény, előtte 230 W, azelőtt 200 W . Tehát nem csúcson jár a gép, de ha kell, azt is megteszi. Hosszú távon nézve a most mért adatok a jellemzőek, finoman szabályozza a teljesítményt fel és le.
Jól írtad, hogy a leeresztett redőny, a külső fák árnyéka sokat segít, Persze a hőszigetelés, több rétegű ablak is. A belső sötét árnyékoló függönyök a besütő nap hőjétől átmelegszenek és kisugározzák a meleget a szobában. Aztán ember, illetve klíma legyen a talpán, aki ezt a hőt kikergeti..... Ezért vannak külső redőnyeink.
Nálunk hat éve működik a Sensira zaj és baj nélkül. A forró napokat napi 1.2 -- 3.5 kW felhasználásával, 12 órányi nappali használattal tudtuk kellemessé tenni. De hozzátenném, nyitott belső ajtókkal több helységbe is átengedtük a hűvös levegőt, néha egy külön padlóra helyezett ventilátor is segített ebben.. -
PROTRON
addikt
válasz szimcsi #79125 üzenetére
Mivel a "H" tarifás órán nyáron is külön megvan a havi 210-es limit (amit én túlzásnak tartok, szerintem a 6 hónapra 1260 lenne a korrekt elszámolás de mind1) így ha csak félévente jelentem, amikor az átmeneti hónapok kiegyenlítik, akkor tutira nem fogok egyik hónapban sem 210-es érték felettit diktálni.
Első év végén nekem nem írták jóvá a 9 kWh túlszámlázást éves fordulókor.
Ugyanígy a nappalinál is...ha télen többet jár a bojler, akkor jobb évente csak 1x diktálni, mert akkor tuti csak 1x lesz elszámolás hogy 1 év alatt volt-e összességében túllépés.
Eddig 2x kellett reklamálnom az új számlázási rendszerben, mert be akarták nyelni a pénzemet, szal jobb félni mint megijedni.Na most leolvastam én is az értékeket, április 15 óta fogyasztottam összesen 443-at mai napon 10:30-ig.
Kb éjjel nappal ment 22-re állítva, hogy az átellenes sarokban kellemes 24 fok legyen home office-hoz boxerben.
Előszobába nyitva volt végig az ajtó hogy azon keresztül a fürdő is normális hőfokon maradjon...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
cibus
aktív tag
sziasztok!
polar ultimate 35 vásárlásra melyik webshopot ajánljátok?
Alba klíma
Webklíma
Ice klíma
Meleget.hu
s.o.s klímaárukeresőn ezek vannak 4,5-5 csillaggal.
köszi
-
veterán
válasz static00 #79139 üzenetére
Gondolom valahogy úgy működik ez, hogy a klíma nem állandóan megy, hanem, ha eléri a kívánt hőmérsékletet, akkor energiatakarékos üzemmódba lép. Ha kellően be van sötétítve a ház redőnyökkel, meg van egy valag fa körülötte, akkor a klímának is kevesebbet kell majd dolgoznia. Bővebbet majd keddtől tudok mondani, akkor szerelik be a Sensirát.
Ahogy írod, valami kattintásvadász f*s lehet.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz arcitec #79137 üzenetére
Az egésznek amúgy is csak az a lényege, hogy mindenki féljen és rettegjen ebben az országban(főleg a rendőröktől). Az egész lakosságot becsicskitják, féljél kimenni az utcára, de majd a hős kormány mindentől és mindenkitől megvéd.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz arcitec #79137 üzenetére
Elsőre sikerült minden.
És vizsgán a vizsgabiztos mondta, hogy a 30-as korlát kint felejtett táblát szépen ne vegyem figyelembe, hanem menjek a forgalom ritmusával(Pécs, belváros)
Több, mint 15 éve vezetek, több, mint 300 ezer balesetmentes km. Több ország. Egyszer sem mértek be.
De akkor is csak egy pénzbeszedés."Na meg figyelmetlenségből gyoshajtva elütsz valakit, akkor bocsi csak véletlen volt? "
Ez a legnagyobb propagandás baromság. Ha 50-el mész, akkor is meghalhat, és, ha 51-gyel, akkor is.
A balesetek nagyobb része abból fakad, hogy a gyalogosok halhatatlannak hiszik magukat és a telefonjukat bújva lépnek le mindenhol körülnézés nélkül.
A legnagyobb probléma, hogy nem kezdik el az óvodától oktatni a gyerekeket a közlekedési morálra. Általános iskolákban kötelező KRESZ órák, aki hiányzik és nem pótolja az nem mehet következő évfolyamba.
Talán kialakulna valamiféle normális közeg ezáltal.Még a KSH oldalán is fent van, hogy mi a relatív és abszolútgyorshajtás miatti balesetek aránya. Az, hogy a hírekben behazudják, hogy azért halnak meg az emberek, mert 90 helyett 91-gyel mennek és egyből MEGHAL mindenki, az a hazugság része.
Senki nem azt mondta, hogy minden korlátozó tábla, az indokolatlanról beszéltem.
Nyugodtan nézd meg a ksh statisztikáit.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Atomgeszi #79136 üzenetére
Nincsenek véletlenek. Meg kell tanulni szabályosan vezetni!
Vagy mi a gondod ezzel? A vizsgán is véletlen túlhajtottál? Hányadikra sikerült?
Na meg figyelmetlenségből gyoshajtva elütsz valakit, akkor bocsi csak véletlen volt?
#79138Atomgeszi: Ja és onnantól minden korlátozó tábla kint felejtett mi? Gratulálni lehet a vizsgabiztosnak, remélhetőleg azóta már kirúgták...[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz torma1981 #79135 üzenetére
NemKívánom, hogy véletlen fuss bele egy ilyenbe figyelmetlenségből. És legyen akkor 300 ezer. Majd átértékeled.50 helyett 65 egyáltalán nem száguldozás. Viszont az ország tele van indokolatlan csak pénzbeszedésre kirakott táblákkal és elbújt trafipaxokkal, mert nincs pénz az államkasszába.
Ha olyan rohadtul MEGHALSZ lenne minden egyes 1km/h túllépés, akkor arra más módszerek lennének.
Érdekes Németországban/Ausztriában 100km/h a főút, német pálya nagyrésze korlátlan, mégsincs feleennyi baleset sem. Arról nem is beszélve, hogy a sofőrök 70%-a minimum 1 sör/bor után vezet.
Itt egyáltalán nem erről van szó. Szimplán a pénzbeszedésről.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz szimcsi #79133 üzenetére
Nekünk 5300 lett.
Bár nálunk minden áramról megy.
Jó lenne napelem.Persze most évtizedekig ez fog menni, holott az áramár meg gázár is mindenhol visszament, de ezzel jó riogatni meg húzni a népet és tölteni az államkasszát.. Erre még jön az 50 ezres gyorshajtás minimum büntetés is.
Europa legszegényebb országa a legnagyobb költségekkel.Europa rekorder autópálya díja is. A legszarabb utakkal, amik léteznek.
Rekorder üzemanyagárak. De most legalább verik magukat, hogy a régiós árak alatt vagyunk picivel.
Miközben hónapokig 90 Ft-tal olcsóbban tankoltam a horvátoknál.[ Szerkesztve ]
-
szimcsi
senior tag
válasz arcitec #79129 üzenetére
Mi a tavalyi elszámolási év végéig (júl 31) nem értük el az éves limitet. Idén év eleje fele valamikor írták jóvá (nem tudom miért ilyen soká), igazából nem néztük vissza, nem néztünk utána, hogy mit miért csináltak, de jóváírtak valamennyit. Idén ahogy néztem júl 31-ig valamennyivel túlléptük, a valóst jelentettük be júl 31-én.
[ Szerkesztve ]
XP
-
arcitec
addikt
válasz PROTRON #79124 üzenetére
Ha havi a diktálás és adott hónapban több min 210kWh, de az éves átlag nem éri el a
2520kWh, akkor jóváírják az adott havi túllépést?
#79127torma1981: Az tiszta, hogy 2 óra külön számít, de azt nem tudom a klíma hűtésre
H tarifán nem végtelen? Akkor azért írta #79128Lauda.[ Szerkesztve ]
-
-
szimcsi
senior tag
válasz PROTRON #79124 üzenetére
Mi havonta diktálunk. Tavaly július 31-ig nem léptük át az éves limitet (4fős család), de nyáron a klímahasználattal a havi limitet mindig túlléptük, idén nyáron is, sőt most lehet a mostani július miatt is, de az éves limitet is túlléptük, szóval nem fognak jóváírni (a havi kisebb-nagyobb túllépéseket).
akkor lehet jobb lenne évente csak 1x rendesen bediktálni
Ezt hogy érted?
XP
-
PROTRON
addikt
válasz tylerddd #79109 üzenetére
Amúgy most diktálás után volt ekkora számlád?
Ha csak hűtésre használjátok a klímát és nincs elektromos fűtés, akkor lehet jobb lenne évente csak 1x rendesen bediktálni, a köztes időszakban maguktól automatán becsülnek a tavalyi adott időszak alapján.Mert akkor a klíma fogyasztása nem a havi 210-es limitbe kalkulálódik bele, hanem az éves 2523-ban ki tud egyenlítődni.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz feco70 #79113 üzenetére
Lehet véletlen Olaszországi híradást néztél, ahol nyitott ablakok mellett szoktak klímázni, mert szeretik a kereszthuzatot.
No meg a friss oxigént is túlzottan keblükre ölelik...Najó azért a viccet félretéve:
az mindenkinek megvan hogy a 15k huf 70 forintos egységárral számolva már csak napi 7 kWh-ra jön ki igaz?Tehát ahol alapból túllépik a havi 210-es határt és még a bojler is normál tarifán van az elektromos főzőlap mellett ami mindennap megy mert 4-5 fős család, ott simán jöhetnek ekkora számla különbségek.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz tylerddd #79100 üzenetére
18. kerület 11 emeletes panel tömb 5. emeleten lakunk 60nm 2+félszobás lakásban
Még régi ablakok vannak de a homlokzat már 14éve kapott 10cm sima EPS szigetelést.
Daikin Sensira FTXF35A és FTXF35C klíma ment júniusban megállás nélkül 24/7-ben 24fokon és kb. 6ezerrel dobta meg a villanyszámlát a téli hónapokhoz képest
Most júliusban 9ezer körüli pluszt számoltam és végig ment 24fokon a dög melegben.
2klíma folyamatos üzem 24fok.Ha 20ezer lenne az se érdekelne mert klíma nélkül nem tudnék aludni, hónapok óta 30-36fokos lakásokban telepítem a klímákat, kb. már kipurcantam volna ha otthon is 30-32fokos lakásban kellene valahogy aludnom hogy másnap ismét menjek 30+ fokos lakásba telepíteni klímát...
Ha sokallod ne használd és élvezd hogy megsülsz az ágyon fekve. Ez ilyen móka
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
nagyúr
válasz tylerddd #79109 üzenetére
nálam 160KW-ot evett(én sajna nem férek bele klíma nélkül sem a kedvezményes árba, mert havi 5-600KW a ház igénye) összesen Júliusban a 2.db FTXF25D.
régi ház, nincs sehol szigetelve, szinte 24/7.be mentek. 22-23.fokra hűtök, ha kikapcsolom 28-29.fok van szóval kellett dolgozniuk elég rendesen.De én csak 35+20.nm helyiségeket hűtöttem, előszoba/konyhába 2.hete tetettem fel egy 3,5es Polar Ultimate-t ha minden ajtót kinyitok akkor neki kb 70nm kell hűtenie, majd meglátom így mennyivel fog csökkenni a 2.db FTXF25D fogyasztása hogy a 4.falból az 1iket besegít hűteni a polar.
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
válasz Gaben360 #79114 üzenetére
H tarifás órán van 5 klímánk(2 db Gree Comfort X 2,5kw és 3 db Mitsu HR35 3,5 kW), így pontos adatokat tudok mondani.
Két szintes családi ház, homlokzati szigetelés nincs, födémen elenyésző, inkább mondanám, hogy ott sincs, nyílászárók pár éve cserélve kétrétegűre. Földszinten a 3 Mitsu (1 déli oldalon, 2 északin), emeleten a 2 Gree (déli oldalon).
Azt nem írtam fel, hogy pontosan mikortól, de nagyjából azóta nonstop mennek 23-24 fokon, mióta 25+ fok van kint, szóval olyan június elejétől.
06.02-08.03 közötti fogyasztás összesen 808 kWh volt. Szerintem vicc kategória, hogy attól rettegnek az emberek, hogy a gatyájuk is rámegy. Azon a héten, amikor 35-40 fokok voltak folyamatosan, akkor volt olyan napi 30-35 kwh fogyasztásunk. -
PROTRON
addikt
válasz Gaben360 #79114 üzenetére
A nagyon durva panel házakban valóban kiugrik a fogyasztás, de a legtöbb helyen azért 3-6k között szokott maradni havonta a többlet...
De persze szigetelés és körbe hűtés függő nyáron is...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Gaben360
senior tag
válasz szimcsi #79112 üzenetére
Kiváncsi leszek én is, hogy alakul a villanyszámlánk a klíma miatt, nekem is ezt mondták hogy ezek keveset esznek.Majd kiderül. 2 hete szerelték be....az itt retteget hisense-t.
Én északi oldalra rakattam, nap nem nagyon éri, bár fűtéskor meg pont szopó, de max átmeneti időszakba fűtenék vele.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
feco70
senior tag
Múltkor keringett a médiába,hogy egy klíma nyáron 15 ezret fogyaszt, a kettő már harmincat, ja és ezt egy szakértő mondta
-
szimcsi
senior tag
válasz arcitec #79111 üzenetére
igazad van, úgy értettem, nem itt, főleg, mondjuk reklámokban sokszor hallottam már hogy keveset fogyaszt, egész nyáron egész télen stb. és akinek még nem volt ilyen készüléke és nem néz utána jobban, azok könnyen bedőlhetnek ezeknek a fals üzeneteknek.
Tehát főleg olyan esetre értettem, amikor olyan ember, akinek még nem volt klímája, bárkitől bárhonnan hallja a kevés fogyasztást, az beveheti ezt, nem néz utánna stb, megveszi és csodálkozik hogy nála ez nem így megy.[ Szerkesztve ]
XP
-
arcitec
addikt
válasz szimcsi #79110 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy írod: "Nem szabad bedölni." De miért is kéne és mire?
Ha valaki leírja a fogyasztást, a körülményeket mellé - legalább is magamból kiindulva -
azt egyszerűen közzé teszi másoknak esetleges okulás, javítási céllal. Mi ebben a megütköző? A pozitív tartalmat kell keresni és akkor szép az élet...[ Szerkesztve ]
-
szimcsi
senior tag
Idén júliusi meleg miatt mi is kb 5-10ezer ft-tal többet fizetünk mint szoktunk. (nem lakunk ideális helyen hűtés/ fűtés szempontjából)
De egyébként nem szabad másokat sajnos figyelembe venni mert mindenkinek mások a paraméterei.
Én is ha mondjuk bárhol hallom hogy milyen keveset fogyasztanak a klímák... hát ez nem jelent semmit.
Ennek nem szabad bedőlni, mármint keveset fogyasztanak, ha meg van hozzá a megfelelő helyiség/időjárás neki.XP
-
tylerddd
veterán
válasz Drótszamár #79105 üzenetére
Az nálam 119kWh-t ír. 24-re állítottam, 28-30-at nálam is jelzett.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
PROTRON
addikt
Naja a 10k huf többlet 1 hónapban, az 36.4 ft/kWh (tehát még rezsicsökkentett árral számolva) kevesebb mint 300 kWh a klímára adott időszakban. De azért ha csak becsültek, azt fenn tartással kell kezelni.
-
PROTRON
addikt
Tehát a korábbi tulaj már kiépített egy fűtés-hűtési rendszert multi-split egyégekkel, elfogadta annak a komfort beli hátrányát. Ez az alapállapot.
Valóban, fűtés szempontjából alapból kevésbé komfortos egy split klímás rendszer mint másik rendszerek, de ha nálad a padló fűtés eleve kizárt az extra költség miatt, akkor azért a komfort egy bizonyos szintig be van határolva.
Megkéne nézni hogy a meglévő multi split rendszeredbe be lehet-e kötni oldalfali "radiátor" szerű lánykori nevén fan-coil rendszereket, az fűtés szempontjából valamivel komfortosabb.De hűtésre maradhatna a jelenlegi rendszer, de meg kell hallgatni hogy éjszaka mennyire hangosak a beltérik, mert ha alváshoz le kell kapcsolni, akkor megint csak a komforttal gondok lesznek.
A szellőztetéshez szerintem elegendő lenne a legfontosabb helyiségenként a falon kifúrni hővisszanyerős átszellőztetőt( 1 befúj, 1 elszív, félóránként váltogatva az irányt)...oké hangosabb, meg nagyobb a fogyasztás, de csukott ablak mellett nem lesz elég oxigén.
De ezek a szellőztetők indulásnak elegendőek, aztán majd meglátjátok, viszont darabonként 70-200k között mozognak + beépítés, mert ugye 120-as átmérőjű furatot kell nekik kifúrni.
-
Lorden
senior tag
Komfort szempontjából önmagában is a leggyengébb a klímás fűtés, erre még a szigetelés hiánya még bőven rátesz.
Egy párásabb nyáron (vagy épp olyan környéken ahol a mikroklíma párásabb) a önmagában a mennyezet hűtés halálra van ítélve, hűtésre csak split, ár/érték arányban is.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Szellozteto nem kell a mennyezethutes melle, ha meghagyod a klimat es azzal paratlanitasz.
A klimas futes valoban nem olyan jo, mert magasan van a belteri egyseg es erosen kell fujnia, hogy keverje a lenti hideg levegovel a meleget. A hatasfoka is rosszabb, mint a padlofutesnek, mert nagyobb homersekletkulonbseget kell eloallitania, hogy felmelegitse az atfujt levegot. (Kivetel, ha a padlofutes nincs jol szigetelve a talaj fele).Futesre vannak fancoilos klimak is, amiket lentre a padlohoz lehet szerelni, mint egy futotestet, persze huzatos marad, de sokkal jobbak futesi komfort szempontjabol. A hutes szempontjabol talan kevesbe, bar fancoilos irodahazban sem volt rossz nyaron, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
Ide is fetenném a kérdés azon részét, hogy valóban nagyon rossz a komfortja a klímás fűtésbek ebben az esetben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest