Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimcsi
senior tag
válasz DroiDMester #82081 üzenetére
Igen az jó dolog nagyon!
Ajánlott típus?
Tagoltabb 65 négyzetméteres (3 szobás) lakásban jól működhet 1 db erre a négyzetméterre alkalmas készülék?
Nem túl hangosak ezek? (50-60db-ket látok.)
Köszi![ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz MaxxDamage #80547 üzenetére
Félig meddig a te problémáddal kapcsolatban
Általában kérdeztem a többiektől is, hogy akiknek mondjuk megvan a kellő mennyiségű klíma a lakásban, nem e jobb a nap túlnyomó részében, ha nyitva vannak az ajtók (szoba, egyéb)?!
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz MaxxDamage #80543 üzenetére
Félig meddig a te problémáddal kapcsolatban (ha a belső elhasznált levegő okozza):
Neked vagy akiknek több klímája van, adott esetben nem jobb, ha legalábbis napközben egybe vannak nyitva a helyiségek a lakásban, ha megoldható?
+ minél több szellőztetés.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
-
szimcsi
senior tag
Akkor mondjuk, hogy tennél különbséget 2 azonos méretű, mondjuk 10 négyzetméteres helyiség esetében, egyik mondjuk egy szigeteletlen társasház lakás, félnapon keresztül éri a Nap, másik egy jól szigetelt kertesházi szoba, jól árnyékolva? Melyikbe mit ajánlanál? Kiváncsiságból kérdezem.(akár csukott ajtó mellett).
Csak hűtés![ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz MaxxDamage #79609 üzenetére
Nálunk nagyon ritkán fordult elő, de csak ha a kismegszakítót is lekapcsoltuk, újra be/kikapcs (kismegszakító) segít.
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz #41553344 #79528 üzenetére
Szia,
Egyébként mikor lehet átállni átalányosra? Azt olvastam éves leolvasás után. (Vagy most júl31 után az éves elszámolás után is lehet?) Vagy hogy nem jelented be és akkor átállítanak átalányosba, de akkor mennyit vonnak majd? Ez a nem mindegy. Mi mindig jelentettük havonta, nem volt gondom vele soha. (Átalánynál mindig azt hittem, hogy egy nagyobb fix összeget fizetsz, ami akár sokkal nagyobb, és jóváírnak)
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz arcitec #79129 üzenetére
Mi a tavalyi elszámolási év végéig (júl 31) nem értük el az éves limitet. Idén év eleje fele valamikor írták jóvá (nem tudom miért ilyen soká), igazából nem néztük vissza, nem néztünk utána, hogy mit miért csináltak, de jóváírtak valamennyit. Idén ahogy néztem júl 31-ig valamennyivel túlléptük, a valóst jelentettük be júl 31-én.
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz PROTRON #79124 üzenetére
Mi havonta diktálunk. Tavaly július 31-ig nem léptük át az éves limitet (4fős család), de nyáron a klímahasználattal a havi limitet mindig túlléptük, idén nyáron is, sőt most lehet a mostani július miatt is, de az éves limitet is túlléptük, szóval nem fognak jóváírni (a havi kisebb-nagyobb túllépéseket).
akkor lehet jobb lenne évente csak 1x rendesen bediktálni
Ezt hogy érted?
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz arcitec #79111 üzenetére
igazad van, úgy értettem, nem itt, főleg, mondjuk reklámokban sokszor hallottam már hogy keveset fogyaszt, egész nyáron egész télen stb. és akinek még nem volt ilyen készüléke és nem néz utána jobban, azok könnyen bedőlhetnek ezeknek a fals üzeneteknek.
Tehát főleg olyan esetre értettem, amikor olyan ember, akinek még nem volt klímája, bárkitől bárhonnan hallja a kevés fogyasztást, az beveheti ezt, nem néz utánna stb, megveszi és csodálkozik hogy nála ez nem így megy.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz tylerddd #79100 üzenetére
Idén júliusi meleg miatt mi is kb 5-10ezer ft-tal többet fizetünk mint szoktunk. (nem lakunk ideális helyen hűtés/ fűtés szempontjából)
De egyébként nem szabad másokat sajnos figyelembe venni mert mindenkinek mások a paraméterei.
Én is ha mondjuk bárhol hallom hogy milyen keveset fogyasztanak a klímák... hát ez nem jelent semmit.
Ennek nem szabad bedőlni, mármint keveset fogyasztanak, ha meg van hozzá a megfelelő helyiség/időjárás neki.XP
-
szimcsi
senior tag
válasz rmihaly #79027 üzenetére
Hello!
Köszönöm a választ! Lehet benne valami. Akkor "megnyugodtam".
Erkélyen van a kültéri, nem szoktam sűrűn vizsgálgatni, de amikor naponta kiöntöm a felgyülemlett kondenzvizet, pár pillanatra rá szoktam nézni az egységre.
Rovarokat nem szoktam látni, semmi mozgást, baktériumok nyilván lehetnek ott.
Évente szoktam takaríttatni (beltéri, zsákos), olyankor a kültérit is átmossák, lehet csak vízzel. Legközelebb akkor ezt megemlítem tisztításkor.XP
-
szimcsi
senior tag
Hello,
Kültéribe van vezetve a kondenzvíz elvezető cső [link]
Lehet eddig is ilyen volt, de most vettem észre ezt. [link]
Ahol az a folt/paca látható, az ilyen kocsonyás, zsíros folyadék, ez normális lehet? Meg a képen látható kivezető cső körül is ott van.
A kondenzvíz ami kicsöpög, normális és semmi probléma amúgy a klímával.
Köszi![ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #78834 üzenetére
"nincs éjszakai mód, nincs ECO gomb, nincs comfort gomb"
Econo cool gomb van (bár nem használom) . Vagy az nagyon más mint az ECO gomb a daikonon?
Alapból 1-es fokozata a hr35-nek, kb olyan lehet mint más klímákon a quiet mode vagy az éjszakai mód, elég halk. Pana-nknak az 1-es fokozata olyan mint mitsu-nak a 2-es vagy 3-as.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz wwenigma #77957 üzenetére
Havi bejelentősek vagyunk, ha most nyáron 1x 2x túllépjük a havi keretet de éves szinten nem, akkor a korrigáláskor a 38 forinttal vagy 76 forinttal fogják visszafizetni a nyári túllépésünket? Amit mi a 76 forinttal fizetünk most be.
Egyébként most jött a gázszámla, júniusban túlléptük pár köbméterrel a havi keretet, vártam is a magasabb gázszámlát, viszont a számla szerint már most korrigálták és nem kell a magasabb árat fizetni.
Ez nekem új.
Lehet áramszámlánál is korrigálhatnak év közben? Bár azt azért nem hiszem.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz csubuka #77778 üzenetére
Mi panasonic-unkon sincs venti mód.
Most a nagy melegben nyilván nem is használnám azt a módot. De amikor enyhébbek az esték és éjszakára nem használjuk, vagy szezon végén, végleges kikapcsolás előtt be szoktam állítani 30 fokra, hűtés módban. Olyankor a kompresszor nem kapcsol be (kivéve napközben, ha főzünk pl, stb), beltéri venti mozgatja a levegőt, automata ventivel csak néha felpörög kicsit, nem auto-ra állítva meg folyamatosan forog, sebesség beállítástól függően.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
borges7 Közben találtam egy kalkulátort, 64 kWh az kb. 2259 Ft, az nem sok, úgy is csak 2-3 hónap amikor igazán kell.
Lauda A melegebb hónapokban ennek a 3-4-szeresével számolhatsz.
És akkor már akár át is eshetsz a 2x-es ársávba és már nem mondjuk 15-20 ezer a villanyszámla, hanem 30-35.
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #75072 üzenetére
Lehet félreértjük egymást, mert most amit írsz:
Ha 27-28fok van bent akkor már 25fokra állítva is hűteni fog a klíma nem kicsit és tuti legalább 7-8-10fokos elpárologtató kiszed egy adag vizet a levegőbőlTisztasor. Nyáron így működik, nyilván alacsonyabb hőfokra állítod, mert hűteni akarsz. Én majdhogynem, fordított esetet írtam.
21 fok volt a lakásban kb 75%-os páratartalommal. Már majdnem fáztunk májusban, tavaly. (fűtés már nem ment, hűtés még nem kellett, átmeneti időszak)
Ezért akartam a dry-t, hogy ne hűteni kelljen (bár nyilván az is hideghatással járt). Mert mondjuk ha hűtésre állítom, kb 25 fokra, akkor kikapcsolgatott volna, gondolom én. Bár mondom akkor mindent próbáltam, de nem vitte le akkor a magas páratartalmat.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz liszi70 #75057 üzenetére
Milyen fűtésed van jelenleg?
Nekünk is viszonylag inkább párásabb a lakás, nyáron klíma megoldja hűtéskor, Télen kazános fűtéssel szinten tudjuk tartani, meg szellőztetéssel. Klíma fűtéssel nem tudom mennyire lehet párátlanítani, szerintem kevésbé, de csak tipp, nem fűtök vele.Dry-t télen nem próbáltam, de szerintem se akkor alkalmas arra a célra.XP
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #75053 üzenetére
Köszönöm a cáfolatot.
Összekevertem a dolgokat és valószínű, hogy mitsu-nál se lehet hőfokot állítani.
Csak én azon a bizonyos napon hűtéssel is próbálkoztam és emiatt maradt meg bennem az emlék a hőfok beállítással kapcsolatban. Azóta se használtam a dry-t, egyébként a kommentemmel csak a kérdezőnek akartam írni, hogy igen, van dry funkció, mitsun, egy szubjektív tapasztalással megspékelve.
Egyébként ha akkor kinn kb 15-20 fok volt, nagyon párás is ráadásul.
Bent a lakásban is kb 20-21 fok.
Akkor a hűtés fokozaton az általad írt 25 fok mit segített volna akkor?
Kikapcsolgatott volna, én meg azt akartam hogy csökkentse a páratartalmat, folyamatosan menjen a klíma, tehát lejjebb kellett vegyem, de akkor meg hidegebb lett, páratartalom nem változott és hagytam a dolgot.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz liszi70 #75051 üzenetére
Hm, bocs akkor lehet megfogtál és keverem a dolgot. (nincs most bekapcsolva a klíma, nem tudom megnézni)
De abban biztos vagyok, hogy dry beállítással próbáltam a jó pár napig párás májusi időszakban, tavaly, a lakásban lejjebb vinni a páratartalmat, mivel szellőztetés nyilvánvalóan hatástalan volt, sőt még rosszabbodott tőle.
Lényeg nem ment lejjebb dry funkcióval, és akkor lehet próbálkoztam hűtéssel de nyilván az is azért nem vitte le mert nem állíthattam 20 fok alá mert megfagyunk szóval lehet ezzel kevertem a két dolgot akkor, bocs.
De mondom a lényeg, hogy nem működött a páramentesítés nálunk a dry funkcióval amikor talán az egyetlen megoldás lett volna akkor. De nyáron hűtésre állítva, simán megfelelő páratartalmat tart a lakásban a klíma.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz liszi70 #75047 üzenetére
Igen, van dry funkció a mitsubishi-n.
Szubjektív vélemény: Nyáron nem nagyon van rá szükség, mert folyamatosan működtetve, hűtésre állítva, a klíma, legtöbb esetben megfelelő (szárazabb) páratartalmat biztosít.Tavaly egyszer (tavasszal) lett volna szükség rá nálunk, a dry funkcióra, amikor pár napig nagyon párás idő volt kinn és ezért benn is, (már fűtés se ment, hűtés még korai lett volna)viszont úgy tudom hogy a dry funkció akkor működik ténylegesen, ha alacsonyabb hőfokra állítod, mint a kinti hőmérséklet. De mivel kinn és a lakásban is kb 20 fok volt, és otthon voltunk nem állíthattam 20 fok alá mert még így is fáztunk, emlékszem.
De azért kicsit próbálgattam 23 fokra állítva, de ugye a páratartalom nem csökkent, valószínüleg a magasabb hőfok beállítás miatt.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Mi évente 1x szoktuk tisztíttatni, klímással.
Utóbbi 2 évben mindig volt egy kis penész a beltériben, ezért zsákos mosás volt.
Ha nem volna semmi penész, a deepclean akkor is erősen javasolt (beltériben)?[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Többen lakunk, kompromisszum. Fan mode-ra van kapcsolva, így nem olyan vészes, nekem.
De inkább úgy értettem hogy hűtés nélkül 58-65% os a páratartalom most és 25,5 fok, meleg érzetet ad.
Nyáron, amikor hűtünk akkor is 24-25 fok van benn csak 45-50% páratartalommal és, teljesen jó legtöbbször.[ Szerkesztve ]
XP
-
-
szimcsi
senior tag
Nincs fogyasztás mérőnk. Néha nézegettem villanyórán a fogyasztásainkat, de ugye az meg az egész lakás fogyasztását mutatja. 2 klíma+ többi eszközök fogyasztása legtöbbször talán olyan 7-800watt volt kb, ha nem a legmelegebb volt. Amikor átkapcsoltam quiet mode-ról akkor mintha 50-100 watt-tal kevesebb lett volna óránként, de ugye ebben az egész lakás fogyasztása benne volt, tehát eléggé durva becslés ez csak.
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz megane76 #71004 üzenetére
Nekem van egy panasonic klímám, amit quiet módban használtam egy darabig, mert úgy volt komfortos.
Valaki itt írta, hogy úgy többet fogyaszt valamivel, mert jobban meg kell erőltetnie magát a klímának, hogy tartani tudja a kívánt hőmérsékletet. Van benne ráció.
Lehet ezek a "silent vagy quiet" mode-ok hasonlóak lehetnek. Éjszakai mód meg más lehet szerintem, de az a mi panasonic-unkon nincs, mitsubishi-nken van de azon nem próbáltam[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #70532 üzenetére
Nyilván tavasszal érdemes kérni egy tisztítást. Sosem volt gondom azzal hogy járattam egy kb 20 percet fűtés üzemben, ahogy a klímások javasolták ilyenkor a munka végeztével.
Nyáron jól jöhet annak aki mindennap teljesen kikapcsolja és előtte a fan mode járatása jót tehet.
Én ezért szoktam, úgy hogy ha nincs erre a klímára szükség, nem kapcsolom ki, hanem 30 fokra felviszem (cool mode), ilyenkor rövid időközönként bekapcsol a venti pár másodpercre.
Visszatérve quiet mode/éjszakai mode stb mode---
Mindig úgy gondoltam, hogy ezek mind csak feature-ök különböző márkákhoz, de lényegében hasonlóak. Csak te most írod hogy ha én quiet modeot használok az miért nem az igazi, de te meg éjszakai módot használsz...[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #70528 üzenetére
Egyébként ezek a mode-ok nem ugyanazok kb, mint nálad daikin klímánál éjszakai mód, nálam panasonicnál quiet mód?
Azért szoktam quieten használni ezt mert 1es fokozaton meg elég erőteljes már, a mitshu 1es sokkal lightosabb.
Ezen sincs fan mode amúgy (TZ35TKE-1)[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
"Quiet mode"- folyamatos üzemmódot jelent a klímának."
Ezt most, ha függetlenítjük a maglew problémájától, tehát általánosságban nézzük, akkor miért gond?
Sokszor írják itt azt is, hogy az is baj, ha a kültéri kikapcsolgat néha.
Mi is az egyik klímánkat quiet modeban használjuk, mert talán annál megy talán legfolyamatosabban (bár a jelenlegi időjárás mellett bárhogy állíthatnám, akkor se kapcsolna ki )[ Szerkesztve ]
XP
-
-
szimcsi
senior tag
Írtam, hogy mindenhol redőny lent volt, tökig.
Műanyag nyílászáró, ajtó van.
Azt is írtam, hogy úgy emlékszem, hogy tavaly talán bukón hagytam valahol egy ablakot és ugyanilyen hőmérséklet mellett 28-29 fok volt benn, amikor visszaértünk.
Nincs szigetelés, sok esély nincs rá hogy lesz. Felső szint, sarki lakás.
De nem ez volt a kérdésem, hogy ez normális e, a visszahűtésre irányult a kiváncsiságom.[ Szerkesztve ]
XP
-
-
szimcsi
senior tag
Elmentünk 6 napra, áramtalanítás stb. Úgy emlékeztem tavaly is csak lehúztam minden redőnyt teljesen és 28-29 fok volt benn, amikor visszajöttünk (hasonló meleg volt akkor is mint most). Most 32,5 fok volt benn tegnap délután, amikor visszajöttünk.
Bár lehet tavaly mégis 1-2 ablak bukón maradt.
Mielőtt elmentünk a 2 klíma 25 fokra állítva volt használva, 1es /quiet fokozaton mentek. Tartva a 24,5-25,5 fokot.
Nincs fogyasztásmérőnk, de szoktam nézni a villanyórát néha. Kb 6-700watt fogyasztásunk volt általában óránként mindennel együtt, ha ment a 2 két klíma.
Most, amióta hazajöttünk tegnap és vissza lettek kapcsolva a klímák kb 1,1 kw (első pár órában 2kw) fogyasztások vannak azóta és igy van legjobb esetben 25,5 fok és 2-es fokozaton mennek. Jó lenne, ha már visszaállna a helyzet a múlt heti állapotokba.
Amúgy mi lehetett volna a legjobb megoldás ilyen esetben, ha több nap után hazajön az ember egy több napja 32 fokos lakásba? Hogy hűlt volna vissza hamarabb? Ha 20fokra állítom, jobb lett volna? Így is maxon mehettek, hogy nem állítottam olyan hidegre.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #69543 üzenetére
Az a kép mondjuk szerintem is elég elrettentőnek tűnik Kicsit torz képet mutatott amúgy , mert valóságban nem volt annyira szar a helyzet de tényleg Május vége óta megy. Akkor fákról hullanak a szöszök. Én akkor június elején a nagyját leszedtem róla. Azóta lett ilyen megint. De mondom a képen tényleg vastagon koszosnak tünt, igazából nem volt annyira, de határeset volt az biztos. Amúgy semmi visszaesést nem érzékeltem a működésében. De most leszedegettem a koszt. Majd még jobban figyelem mostantól.
Mósót nem akarok venni, de valamivel jó lenne akkor párnaponta leszedni ezeket.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #69539 üzenetére
De nem szeretnék klímást hívni pár hetente takarításra.
Mivel lehetne esetleg takarítani, hogy ne sérüljön a lamella? Mondjuk, ha párnaponta/hetente rászánnék időt?
Valami fújóka esetleg?
Mondjuk kézzel is tudtam leszedegetni óvatosan, vagy már az is durva neki?[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
-
szimcsi
senior tag
válasz polonic #69490 üzenetére
Amennyire tudtam leszedtem a kültériről a rátapadt dolgokat. Ez kb 1 hónap alatt lett ilyen, és már volt hogy vmennyire szedegettem le róla ezidő alatt.
Akkor nem gáz az a pici csöpögés? Bár most néztem a másik klímánkat, az is ott az illesztésnél, alul kicsit nedves, ha végig húzom az ujjam, de nem csöpög. Lehet okés de én még eddig nem figyeltem fel erre.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz #72755712 #69458 üzenetére
Amit küldtél használati útmutatóból egy részlet, a fölött eggyel ez van (magyar):
E funkcióval energiát takaríthat meg: hűtés közben a beállított
hőmérséklet automatikusan 2°C -kal megemelkedik. Egy különleges
szellőztető program gondoskodik az állandó és kellemes klímáról,
miközben a hűtési teljesítmény minimálisra csökken.Én még egyelőre emiatt nem próbáltam ki. (a beállított
hőmérséklet automatikusan 2°C -kal megemelkedik) Ez tényleg így történik?XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Rommel6600 #69170 üzenetére
Nekem a kültéri ventije is megáll. Aztán beindul párperc múlva kompresszorostól együtt Jól felpörög, (nem maxon) aztán lassul és megáll minden, a beltéri folyamatosan megy.
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz TeeJay #69165 üzenetére
Egyelőre benn komfortosnak érzem ezzel a beállítással, tehát nem mondanám on/off-nak.(Gondolom az a lényeg, hogy benn jó legyen.) 25fokra állítva quiet mode. Másik klíma is 25 fokra. 24-24,8 fok körül van benn. Hűvösebbre nem akarom állítani, mert 4-en lakunk.
Klímának nem tesz jót ha sűrűn leáll a kültéri? Kikapcsolni nem szoktam.
És akik ki-be kapcsolgatják amikor épp hűvöset akarnak, arra mit mondanál?[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Nekünk az egyik klímánk, a panasonic most quiet módba megy, mert az 1-es fokozatát már huzatosnak érzem.
Így kellemesen megy és folyamatosan megy a venti. A kültéri kapcsolgat be időközönként, majd leáll, párpercenként.Ez így nem gáz nem?XP
-
szimcsi
senior tag
Kiderült, hogy a beltériből kijött valahogy a cső. Kábelcsatorna le lett ott szedve és ott lógott.
De akkor is érdekes, hogy egész nap nem folyt ki egy csepp víz se sehol. tehát este jött volna ki a cső és jött a víz is? Meg még este, amikor nem tudtam még, hogy a cső nincs a helyén, és visszakapcsoltam a klímát hogy szárítsam a vizet, kis szagot is éreztem, ezért is gondoltam, hogy csak dugulás lehet.
Habár nem olyan szagot éreztem, mint amit itt a fórumon szoktak említeni pangó víz esetén. Érdekes.XP
-
szimcsi
senior tag
válasz rmihaly #69050 üzenetére
Szia. Köszi. Sikerült kipróbálni egy internetkábellel, ami pont fel tudott menni a csövön, addig ahol már meghajol és megy be a falon. De nem jött ki semmi. Próbáljam meg majd bekapcsolni, hátha mégis folyna kifele vagy kárt teszek a klímában ha mégse lett jó és megint befelé folyik majd?
Vagy lehet akkor mégse dugulás okozza?[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
sziasztok!
Az egyik klímánkat ma kezdtük el használni először idén, hűtés módban.
(Tavasszal volt karbantartás.)
Egész nap nem jött egy csepp víz se a kondenzvíz elvezetőből, de gondoltam előfordul az ilyen, meg hogy lehet a másik, új klíma miatt is lehet, amiből normálisan jön valamennyi mindig. Este azt vettük észre, hogy a beltéri egységből folyik a víz, befelé a lakásba.
Most teljesen áramtalanítani kéne a klímát? Kismegszakító lekapcs stb?
Amikor észrevettük akkor egyből le kellett volna állítani? Mert csak rá párpercre kapcsoltuk ki.
Megpróbálok miharabb szerelőt hívni, mielőtt újból használnánk.XP
-
szimcsi
senior tag
Mitsubishi klímánkon (MSZ-HR35VF) van fan mode, de mivel a régebben vett Panánkon nincs fan mode (Panasonic KIT-TZ35TKE-1), ezt is megszokásból, ilyen enyhe időkben felszoktam vinni 29-30fokra (cool mode). + ablakok bukóra
A mitsubishi beltéri ventije ilyenkor folyamatosan forog, fan mode-ra állítva nem érzek küönbséget.
A panánk ilyen beállításon ha jól emlékszem nem forog folyamatosan csak időközönként befúj.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Theodorci #68616 üzenetére
Esetleg arra is érdemes rákérdezni közös képviselőtől, mert nálunk 1-2 éve kezdtek erre felfigyelni, hogy egyre több kültéri kerül a bejárati ajtó felé/mellé a körfolyosóknál. Mivel a külső fal már a társasház tulajdona ezért erre hivatkozva nem lehet felrakatni oda kültérit, amikor csak akarunk, nálunk.
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Midway #68364 üzenetére
A visszajelző hang ami csipogást takar két fokozatú hangos vagy halkabb. Ez a csipogás jelzi ha valamit állítok távirányítóval.
Ez de jó lenne, ha minden klíma tudná! Értem én, hogy legyen tisztán hallható mindenki számára, de lehetne egy másik, halkabb beállítási lehetőség.
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz vinczepeter2 #66960 üzenetére
Mi pár hónapja vettünk, lidl-ben volt akciós, páratartalom mérőt, ami mutatja még a szobahőmérsékletet. Pár ezer ft volt. Egyébként én pont évek óta halogattam ilyen "műszer" vásárlását, mert láttam, hogy pár ezer és több tízezer között mozognak az árak, ezért nem volt sok bizodalmam, de ez jó vásár volt, mert pontos szerintem.
Nem pont ez a típus, de így néz ki (a kijelzője legalább is) [link][ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Ez az éves karbantartás téma is megér egy misét, és most nem csak klímákra értem, hanem bármilyen karbantartást igénylő készülék esetében.
Én ezt megtapasztaltam klíma, kondenzációs kazán éves karbantartásai esetén.
Én laikus felhasználó vagyok, csak használjuk ezeket, és évente hívom mindkettőre a szakembereket.
Mindkettő esetében előfordult, hogy valamilyen oknál fogva pár év elteltével nem ugyanazokat, másokat hívtunk ki és mindkét készülék (klíma, kazán) esetében előfordult, hogy az új, talán alaposabb szakember azt kérdezte, hogy "hány éves a készülék" és ezt úgy értette, hogy nem volt alapos takarítás/szétszedés eddig.
Tehát sajnos jó észnél lenni, mielőtt tönkremegy nem megfelelő karbantartás miatt egy-egy készüléke az embernek.XP
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Klímánk 4 éves (2 év garancia, (5 év a kompresszorra) )
Ha másik céggel végeztetnénk egy le/fel vagy átszerelést, akkor az adott esetben a garancia elvesztésével járna?
Köszi.XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Miklósbácsi #66404 üzenetére
Bocsi, nem tudom, lehet félreérthető voltam a kérdésfeltevésemben?! [link]
Tehát, szeretnénk második klímát a nappaliba, a képen kékkel jelölt helyre, ha lehet. (a jelenlegi klíma feketével jelölt, a folyosón)
Vajon elég lenne e oda egy 2,5kw-os típus a korábban leírtak alapján?
Nyáron redőnyt többnyire lehúzva használjuk, tehát ablakot kevésbé éri a Nap, főleg a nappali és a kisszoba falát éri egész délután, mert külső fal.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Miklósbácsi #66393 üzenetére
Köszi a választ.
Tulajdonképpen a tapasztalataim megegyeznek Strezi 66391 sz. véleményével, ami Számodra fontos lehet, hiszen minden beruházás pénzbe kerül.
Ezt a részt nem értem, hogy vonatkozik rám?
2. klíma lenne ez, amiről kérdeztem, amit a nappaliban helyeznénk el.XP
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Készítettem egy paint-es képet lakásunkról. [link]
Javaslatot szeretnék kérni, hogy milyen/mekkora klímát ajánlanátok, főleg hűtésre. Elsősorban japán készüléket szeretnék.
Felső szinten lakunk, 4. emeleten, kb 65nm-es szigeteletlen, tégla lakás, új nyílászárókkal. A nappali és az egyik kisszoba leghosszabb falai külső falak, utcára néznek.A képen feketével berajzolt helyen a már működő 3,5kw-os panasonic klíma van.
Kékkel jelöltem be, ahová gondoltam a leendő új klímát a nappaliba.
Arra gondoltam, 2,5kw-os elég lehetne a nappalihoz+a hálószoba is kapna a hűtésből, így elhelyezve.Vagy 3.5kw-os kellene és akkor a hideg levegő a folyosón keresztül akár a 3. kisszobát is picit hűtené?
(Ha menne mind a kettő klíma, akkor gondolom, igen.)
Csak arra lennék kiváncsi, ha csak az új menne a nappaliban, adott esetben, nyitott ajtók mellett eljut e a távolabbi kisszobába is.Köszönöm!
XP
-
szimcsi
senior tag
Köszi, meg mindenki másnak is a választ.
Nagyjából tisztában vagyok a klímám ilyesfajta opcióival, mivel pár éve használom, csak időnként látom itt, hogy emlegetik a fan funkciót, szárítás céljából.
Ezért kérdeztem, hogy olyan esetben, ha az enyémen nincs ilyen funkció, akkor mit ajánlatos tenni kikapcsolás előtt.
Felmerült vkitől az univerzális távirányító, ez lehet egy opció, köszönöm, de lehet e mást?![ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz DroiDMester #59304 üzenetére
Panasonic CS-TZ35TKEW-1
Bár Dry funkció van. (párátlanítás)
Lehet az? Leírás alapján bizonytalan vagyok kicsit.
"A készülék lassú ventilátorsebesség mellett működik, és ezáltal enyhe hűtést eredményez."
Ennyit ír a funkcióról.[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Ha a klímán nincs 'fan' funkció, akkor mi a megfelelő mód, a kikapcsolás előtt, hogy száradjon a beltéri belseje?
Ha már szóba jött ez a téma mostanában.XP
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
A nappalink ajtaja felé kerülne a beltéri. (klíma Panasonic CS-TZ35TKEW-1)
Készítettem egy gyors paint-es rajzot a lakásról.Első kérdésem, hogy az ágynál mennyire lenne huzatos?
Ha eléri a kívánt hőmérsékletet, akkor nem lenne huzatos onnantól, úgy gondolom.
Lakás kb. 65nm. 4.emeleti, szigeteletlen, legfelső szint és sarki, tehát éri a Nap, emiatt nem tudom,
mire lenne képes ez a klíma az adott körülmények között. Cél, hogy a nappalit és a hálót hűtse.
Jól gondolom, hogy az elhelyezés alapján működőképes lenne a dolog, és az ágynál se lenne huzatos állandóan?
Másik kérdés, hogy ha a nappali ajtaja nyitva van, akkor a folyosó felé, a másik iránybe, kifelé, mennyire tudna menni a hideg levegő?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Na valami ilyesmire gondoltam én is, hogy ezért nem kapcsolgatnám ki-be, de azt se akarom, hogy éjszaka "feleslegesen" menjen, mivel ahol alszunk ott nem éri a klíma és 1-2 ablak is nyitva ezért.
Tudom mindenki kitapasztalja magának előbb-utóbb, csak még 1. klímám, iránymutatásképp érdeklődtem ezzel kapcsolatban.
Köszi!XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Grande Ale #31095 üzenetére
Akkor nem olyan hülyeség kikapcsolni éjszakára, amíg nincs annyira meleg.
Csak eddig úgy értelmeztem, hogy mivel inverteres klímáról beszélünk, megfelelő target mellett éjszaka nem dolgozik szinte semmit, ezért nem is érdemes kikapcsolni. (Én eddig mindig visszavettem éjszakára 28 vagy 30 fokra, gondolom nem nagyon ment ezalatt és ezért nem kapcsoltam még ki)[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
De 11 után kikapcsolod vagy ugyanazon a belállításon hagyod tobább + nyitott ablak?
Csak azért is kérdeztem itt a kikapcsolás dolgot, főleg olyanokat, akiknek csak 1 beltéri klíma van (egyelőre esetleg) mivel a hálóba nem jut nálunk semmi, ezért éjszakára mindenképp kell ablaknyitás.
Csak nem tudom, hogy éjszakára ez az 1-2 nyitott ablak befolyásolja e nagyon a klíma működését, ami máshol hűt ezalatt. (Egyelőre éjszaka kintről hidegebb tud bejönni)[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Akkor most éjszakára, ha nem nagyon van szükség klímára (elég a nyitott ablak), akkor érdemes kikapcsolni, vagy elég, ha feljebb viszem mondjuk 28-30 fokra és akkor nem is nagyon megy?
Csak mert eddig korábban azt olvastam itt, hogy ne nagyon kapcsolgassuk, most meg szinte mindenki azt írja, hogy ki szokta kapcsolni néha, meg, vki napi 8-14 óra használatot írt, akkor gondolom ő is kikapcsolja?!XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Daffni2 #30945 üzenetére
Köszi a választ, még gondolkodok a dolgon. Drágább lehet mint egy sima kiépítés?
Szerinted a 3,5kw-os (mostani) megfelelő lenne oda, nem lenne sok? (Kis gyerek is van.) (nappali kb 24nm, háló kb 15nm lehet, jó lenne ha az is kapna a hűvösből, ha idekerülne fel).[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
válasz szimcsi #30827 üzenetére
Csak filózok azóta, mit lehetne változtatni a 2 napja írt hozzászólásomban leírt helyzeten.
Gondolkozok egy olyanon, hogy ha lehetséges volna, hogy a képen látható helyről, átszereltetni a beltérit a nappali bejárata felé. (kék pacával jelöltem az új helyét)
Ha lehetséges, akkor a klímánk (Panasonic CS-TZ35TKEW-1) használaható lenne ott, vagy már sok lenne arra a helyre? Végülis balról ott a háló, az is számít azért gondolom, nem tudom. oda bejutna valami a a hűtés során? Kb 3 méter a belmagasság mindenhol, a nappali jobb oldalán, ahol jelöltem, az az utca felőli oldal, ott éri a Nap, néha kicsit, délelőtt az erkély felől is, meg ugye ez legfelső szint.köszi!
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Igazából gyakorlatban nem tudom egyelőre pontosan hogy jelentkezik a leszabályozás. Tehát csak feltételeztem a villanyóra csekkolásából, meg hogy folyamatosan fújja a hideget, meg megy a kültéri is.
Vagy ennek ellenére lehet leszabályoz néha? Én csak azt hittem, lehet tévesen, hogy a leszabályozás állapotakor, a kültéri ventije is leáll vagy csak éppen megy, a beltéri ventije is csak néha dolgozik light-osan.XP
-
szimcsi
senior tag
válasz Elektrosokk #30839 üzenetére
"biztosan nem kapcsolgatnám ki-be, nagyon keveset fogyaszt."
Ezt most pontosan, hogy érted? Hagyjam ugyanezen a beállításon mondjuk éjszakára is úgy hogy nem fog lehet leszabályozni? De akkor meg nem hiszem hogy keveset fogyasztana. (Bár eddig nem is volt kikapcsolva, amióta használatban van)
[ Szerkesztve ]
XP
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Nemrég lett beszerelve Panasonic CS-TZ35TKEW-1 készülék. 3. napja van használatban, még próbálgatom, ismerkedek vele.
Lakás kb. 65nm. 4.emeleti, legfelső szint és sarki, tehát éri a Nap.
Folyosóra lett beszerelve (ami kb. 3m. hosszú) hogy érje a vele szemben lévő nappalit (kb 6m hosszú), és egy kis szobát, ami közvetlenül jobbra van a klímától.
Egyelőre 26 fokra állítva próbáltam legtöbbször, venti erősség 1-esen vagy auto-n.
A nappaliban lévő termosztát napközben végig 26-27 fokot jelez, tehát tartja valamennyire egyelőre.
A klíma ehhez viszont folyamatosan dolgozik egész nap, mármint nem hiszem hogy nagyon leszabályozna, ez így szerintem nem túl jó. Villanyórát néztem, kb 10-15kw fogyasztás van 1 nap,
tehát szerintem olyan 2x3x több, így a klíma használatával, de ezt még figyelem. És még éjszakára teljesen fel is vittem a hőfokot, tehát akkor "pihent". Bár a lakás vissza is melegedett. Csak nem akartam hogy akkor is fújja a nappalit egész éjszaka, egy ablak nyitással hamarabb kihülne szerintem. (tehát még az éjszakai működését is ki kéne találni, hogy menjen)
Hogyan lehetne jobban beállítani, hogy optimálisabb legyen, bár tudom, hogy kompromisszumos a helyzet.
Köszi![ Szerkesztve ]
XP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest