- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
válasz
baloghgabor #63939 üzenetére
Egyértelműen a hőmérője mér fals értéket. Ki kell vezetni és minden problémája megoldódik.
Meg az se baj ha tényleg hidegebb lesz (nekem most szigetelve csak 1db megy mindig felváltva kb 230W környékén, úgy hogy kint 7-10C van, 50m²-re.) A 10m², meg összenyitott helyiség is viszonylag kicsi, szerintem nálad is még éppen határon működik.A Gree klíma fűtésben az alábbi feltétel szerint indul és áll le:
Ténylegesen mért helyiség hőmérséklet - kompenzáció > beállított +2C => kikapcsol
Ténylegesen mért helyiség hőmérséklet - kompenzáció < beállított -2C => bekapcsol
Ha a két érték között van előző mód szerint működik.
Mint látod ez 4C eltérés... a kompenzáció lehet 0..1..2..3
Nálam a kompenzáció 2.Ha tehát 24C-ra állitod, akkor 26C-ig meg se áll, fűt. Ha véletlen 3 a kompenzáció, akkor 24C-ra állítva 27C -ig fűt.
És 4 fokot kell hűlni a levegőnek (ott ahol méri), hogy ismét bekapcsoljon, na és itt jön az hogy hol is méri ezt a hőmérsékletet.
Ha a burkolat alatt/fal mellett, akkor ott a fűtés miatt a teljes készülékház átmelegedhet (ez enyémnél szépen látható volt hőkamerával)
Mi történik ekkor?
Az hogy stop parancsot kap a klíma.
Mikor fog visszakapcsolni?
Ha itt a mért hőmérséklet 4C-al csökken....
Mivel a készüléknek van hőtároló képessége, és a mért érték a beállított felett lehet 3-4C-al is, így lassan fog visszahűlni, nem úgy mint a szoba.
A szoba lehet hogy 6C-t is hűl ahhoz képest amikor kikapcsolt.Nálam 1,7m magasan mér, 2 a kompenzáció, 21C-ra állítva 1m magasan elhelyezett időjárás állomás 24,3C-t mér.
Nem jól működne a klímám?
Nézzük csak:
24,3 mért - 2 = 22,3 ami < 21+2 azaz az előző üzemmódban működik a klíma.
Ilyen mért értéknél már csökkenti a kompresszor frekvenciáját, de a minimumon megy. Ha ez sok akkor eléri a kikapcsolási feltételt.Azaz jól működik.Mint írtam korábban, és most is: fűtés üzemmódban a készülékház átmelegszik. A készülék ezt hőmérsékletet a helyiség hőmérsékletének veszi, és mivel ez nagyon nem egyezik, ne is várjuk, hogy jól fog működni.
Ha véletlen sikerül klímás szerezned vezesd ki a klímából a hőmérséklet szenzort.
(Én simán beletoldottam a vezetékbe, egy darab hőszigetelésre helyeztem /ne a fal hőmérsékletét mérje/) -
Strezi
őstag
válasz
Gettó megoldás, de tegyél be elé egy legolcsóbb (pár éve még 300Ft volt OBIba is), mechanikus - konnektoros időkapcsolót, napi mondjuk 2 x 15 perc kikapccsal(amikor nem zavar, vagy "meghülyülés" idejére). Tudom, tudom! nem "jó" neki, de ha ezután nyugodt napjaid lesznek a "reset" révén akkor el lehet gondolkodni hogyan tovább....
-
Pepe78
őstag
válasz
A garanciát nem tudod bukni! Ha F gáz számmal rendelkező szerelő üzemelte be, adott számlát / kitöltötte a garanciát akkor az garanciális! Ne hagyd magad. Ha kell adok telefonszámot és direktben olyan emberrel beszélhetsz aki a hibákkal foglalkozik. Ne hagyd magad! Ha nincs lepecsételve valamid, pótolni kell. MInden legyen rendben és az garanciális lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ülőgarnitúra 3-2
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest