Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
Heraldry #32500 üzenetére
Azthiszem nem simán mozgást érzékel, hanem "meleg testet", így ha elég kint van belőled, akkor tudja, hogy ott vagy... valamit írtak erről, hogyha bejössz a hidegről nagykabátban, nem tuti, hogy észrevesz.
...de betakarózva igen, úgy emlékszem néha visszavett olyankor is (mondjuk alváshoz jobb is a kicsit hűvösebb). Első évben volt ez bekapcsolva, azóta csak economy aztán kész. (Még talán az első két évben volt heti programozás is, de aztán már az sem... teljesen jó a fix hőfok, beáll szépen, és kész, nem volt feltűnő fogyasztás növekedés ettől (konkrétan csökkent a fogyasztás, de enyhébb volt a tél), de komfortosabb, mert minden tárgy is olyan hőfokú... van akit persze nem zavar, hogy nyáron a levegő 23 fokos a tárgyak meg 30 fokosak, télen meg hogy a levegő 22 fok, de a tárgyak 16 fokosak... én ezt utálom, így maradt a konstans hőfok, ősszel bekapcsolom a megfelelő hőfokra, aztán hozzá sem nyúlok tavaszig, csak ha takarítom)Erről az érdemes-e állítgatni, kikapcsolni, korábban találsz pár vitát, néha én is benne voltam, de meggyőzni senkinek sem sikerült senkit, és nem akarom újra elkezdeni
, egyéni preferencia.
-
Alg
veterán
válasz
takacsbotond #32498 üzenetére
Suntec Transform 9000 is ugyanennek tűnik
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy ki gyártja a Fisher FPR-90de (Toshiba FPR-90de, Sinclair AMC 14AN1) mobil klímát?
Illetve még milyen nevei vannak ennek a típusnak? -
Male
nagyúr
válasz
Heraldry #32485 üzenetére
Nálam már 4 telet végig fűtött a Fujitsu 09LTCA.
Mozgásérzékelő szépen működik, Wifi valóban külön vehető, nekem nem hiányzik.Tálcafűtés ebben sincs, és eddig nem is volt rá szükség. (egyik évben aggódtam, és párszor leolvasztottam hajszárítóval, de valószínűleg felesleges volt, soha nem tömődött el a kifolyó) Mivel gyárilag nincs, és -20 fokig oké elvileg, így esélyes, hogy valóban nincs rá szükség.
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32495 üzenetére
:d jogos, de az is elszégyellte volna magát
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32493 üzenetére
"és mondjuk miért nem WC szag, vagy mustgáz jön belőle és miért érezni magasabb hőmérsékleten."
((( :mikor tesztelgettünk mit váltanak ki az egyes üzemmódok közötti kisebb-nagyobb leállások, egyszer olyan dög szag jött, h sztem a mustárgáz elszégyellte volna magát
-
Csabroncka
addikt
válasz
arcitec #32454 üzenetére
Nem okoz a teregetés semmit! Eleve a kondenzvíz bebüdösödése magától az "élettől" van, ami a konyha főzéstől az emberi izzadtságon és leheleten át mindennel terhelt (baci). Az anaerob bacik pedig dolgoznak, mint kiderült a cső pangó részén. Fentebb korábban leírtam miből jön a lábszag és testszag a hőcserélőből, és mondjuk miért nem WC szag, vagy mustgáz jön belőle és miért érezni magasabb hőmérsékleten.
Ettől függetlenül azt továbbra is tartom, hogy aki rendszeresen használja az havonta egyszer takarítsa a hőcserélőt vagy gőzpingvinnel vagy vegyszerrel és ez független az évente egyszer elvégzett nagytakarítástól.
Persze ismét jönnek a 0-24 ben járatásra a hozzászólások..... és mégis elég 5 évente takarítani
, de ha rendszeresen, huzamosabb ideig (napokon keresztül) dolgozik a kompresszor akkor elkerülhetetlen már csak azért is mert a mókus rohadt hamar felgombásodik, igaz ettől még nincsen szaga
-
Chaser
legenda
válasz
klarkzone #32491 üzenetére
meg a fentebb felsorolt okok, a kondenzvíz elvezető rendszer az egyik lehetséges ok a 3-4 közül - emellett a beltéri is lejthet pont ellenkező irányba, mint ahova a rendszer eleje csatlakozik -
fentebb mondtam egy igen egyszerű megoldást ennek tesztelésére, két egyforma üveg, egyikbe víz, szint bejelöl, másikat kimenethe csatlakoztat, bejelölve másik üveg szintjénél, ha a kimenő víz eléri a szintet a rendszer oké, ha elmarad - mértéktől függően -, nem oké, persze ezt csak akkor lehet megoldani ha hozzáférhető a kimenet, nálam az
és persze leszedtem a csatornázást, szemmel láthatóan a saroktól kifelé fentebb volt a cső, a kábelcsatorna folytatását kicsit fentebb fúrták fel, de "kipárnázással" megoldottam egyelőre -
klarkzone
tag
válasz
Chaser #32489 üzenetére
Büdös klíma = a cseppíz elvezető tálcából nem folyik ki a víz teljesen. Le kell bontani a gép burkolatát és ellenőrizi kell a cseppvízvezetéket, nem lehet emelkedés, csavarodás a gégecsövön, a cseppvíz tálcából pedig teljesen el kell tűnnie a víznek. Ha ez nincs meg, nem tud elindulni a víz, hiába van egy 10 méteres szakadék a gép mögött, ha az első 30 centis szakszon légzsák alakul ki. Mindenképpen kell a szerelő, hiszen a csövek fogják a beltéri egységet, simán lehet a kimenő faláttörésben egy kis emelkedés a cseppvízcsövön amit senki sem lát, stb. Nem egyszerű, de azt biztosan látni, ha a cseppvíz tálcából nem űrül a cseppvíz.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Petyuska111 #32488 üzenetére
Jó lenne ha ezt a telepítő cég felé is jeleznéd, csak a tapasztalatok miatt.
-
Chaser
legenda
válasz
Petyuska111 #32488 üzenetére
ennyit sikerült megfejteni az elmúlt pár napban erről a sztoriról
-
kelzsoca
félisten
válasz
Heraldry #32485 üzenetére
Szűkíteném a kört erre a kettőre:
Daikin FTXP25L / RXP25L Comfora
Panasonic NZ25-TKE (elvileg Nordic Etherea)A Daikin mellé ~10 ezer, a Pana gép mellé ~15 ezer a wifi modul.
Nekem is Comfora van (35L) és elsődlegesen fűtésre vásároltuk, azt wifivel távolról is kezelem, pár perc alatt befűti a 37nm-es házat, csendes működése mellett aludni is lehet.A Fujitsu gépek mellé ha jól emlékszem 40-45 ezer forint a wifi modul.
-
Heraldry
tag
Továbbra is a 25 m2-es, közepesen szigetelt könnyűszerkezetes házikó "fűtőklímáját keresem.
Folyamatos, megbízható üzem szükséges és wifi, amivel ellenőrizhető az állapota. (Idős, nyugdíjas fog benn lakni.)A következő három között vacillálok:
Fujitsu ASYG09LTCA AOYG09LTC
Daikin FTXP25L / RXP25L Comfora
Panasonic NZ25-TKE (elvileg Nordic Etherea)Hasonló az áruk, a SCOP-juk és a fűtő teljesítményük.
A Fujitsuban van mozgásérzékelő, ami lejjebb veszi a teljesítményt ha nem érzékel jelenlétet. (Ez hosszú távon energiamegtakarítást jelenthet.) Wifi elvileg opció, de nem találtam konkrétumot.
A Panasonic-nak nem kell tálcafűtés, mert az "nincs is" így nem kell extra fűtőszál. (Energia megtakarítás ismét. A többinél hol azt olvasom, hogy kell , hol azt hogy nem...)
Daikin előnye, hogy a wifi-jéhez találtam plugin-t amivel a Home Assistant-hoz lehet illeszteni. (Tehát pl. ha zárva van az ajtó, akkor automatikusan "lecsavarhatom" 2-3 fokkal a fűtést.)
Van esetleg még pro-con érvetek valamelyikhez? -
Fr3eWar
őstag
válasz
golfvariant #32432 üzenetére
Ezzel nem lesz gond, itt többek félre értik a dolgot.
A beltéri és kültéri összekötése az a rézcsövek és villanyvezeték segítségével történik. A réz csövekben nincs víz, hűtőközeg van, illetve némi olaj a kompresszor kenéséhez. Ez nem fog pangani.Amiről ők beszélnek az a kondenzvíz elvezetés. Azt családi házaknál nem szokás elvinni a padló alatt végképp semmi értelme elvinni a kültérihez. Két opció van, vagy bekötötték a ház szennyvíz hálózatába, és jó eséllyel ellátták valahol a falba szifonnal, remélhetőleg tisztítónyílás mögöttivel. Másik eset, hogy a lehető legrövidebb úton / leg esztétikusabban a beltériből közvetlen kivezették a kültérbe, le a járda mellé, esetleg ereszcsatornába bekötve.
A kondenzvíz nyáron hűtésnél a hideg lammellákon lecsapódó pára (lehellet, izzadtság, vizes ruha, natúr levegő páratartalom) ezt kell a beltériből kivezetni, úgy hogy folyamatos lejtése legyen a beltéritől nézve, vagy kis cseppvízszivattyúval lehet átemelni magasabbra mint a beltéri (gravitáció ellen dolgozva).
Télen fűtés esetén pedig a kültéri egység lamelláin keletkezik kondenzvíz, mivel olyankor a kültéri egység hőcserélője alacsonyabb hőmérsékletű mint a környezete, ebből adódóan ott csapódik le a pára, ami ha elég hideg van egyből rá is fagy a hőcserélőre, így rontva a hatásfokán, majd teljes jegesedés után a klíma leolvasztja a felgyűlt kondezvizet, és a klíma kültéri alján a ki pöcsön lefolyik.
-
Chaser
legenda
válasz
arcitec #32481 üzenetére
nincs baj a párával, sőt, hűtés kiszedi, mossa a hőcserélőt, ahogy láttam 40-60% közt az ideális, pár napja landolt egy nálam kelzsoca jóvoltából
, megmértem mindenhol, sehol nem volt kritikus szint alatt/felett a páratartalom
hőcserélős szellőztető rendszert ide azért nem fogok kiépíteni, meg lehetne ezt oldani egy klímával és kiegészítőivel is ami tudja, csak van egy ára
nyárra kellett egy klíma mert már a tavalyi nyár is brutálisan tré volt itt -
arcitec
addikt
válasz
Chaser #32480 üzenetére
A szellőztetés a párát pont nem oldja meg, illetve lehet pont több lesz.Ezt írtam már...Szóval @arnak egy pofon, max frissebb, de lehet még koszosabb,porosabb,párásabb lesz tőle bent a levegő.. A szó szoros értelembe vett klimatizálást kellene megoldani, ami a tiszta,friss,megfelelő páratartalmú és hőmérsékletű( no és szagmentes) levegőt jelentené...Sajnos ez csak külön-külön hagyományosan több géppel oldható meg.Páramentesítő, - légtisztító,szagtalanító,párásító(ez 3 in 1 ben) + a hírös splít klíma(hűtés)
, no meg persze a fűtés.
-
-
Siriusb
veterán
válasz
Chaser #32469 üzenetére
Lehet nem targettel kellene próbálni, hanem hőfokkal.
Én akkor veszek észre Daikin klímánál szagot, ha 24°C fölé van állítva hűtéskor, tehát pl. 25-26°C-ra és alacsony fordulatszámon pörög a venti. Ha a hőfokot visszaállítom mondjuk 23-ra, a szag is megszűnik, gondolom a többlet kondenzvíz kiöblíti.
-
Chaser
legenda
válasz
kelzsoca #32472 üzenetére
tudom, és egy másik tagnál is ez volt, aki így járt
pjen
alapértelmezettként sztem legtöbben nem úgy csinálják, ha hűtik a lakást éjszakára akkor nyitva hagyják az ablakot, ahogy télen fűtésnél sem...
persze szellőztettem nappal, klíma mellett is, de belegondolva igen, 6-8 óráig nincs friss levegő, páratartalom is csökkenhet, oxigén is fogy, stbstb, remélem majd brit tudósok ennél is jobban meg ok-nyomozzák a mesét, nekem ennyi is bőven elég volt belőle -
én most azt próbálnám elkapni, hogy a kondenzvíz mikor folyik kifelé... de kb sosem hallom / látom a víz kifolyását ...
-
Chaser
legenda
amikor nem ment a klíma én se csuktam be...
szerk:
majd próbálgatom még a szárítást valamikor, nem értem az elvét, mitől tudna több vizet kiszedni úgy, mintha alacsony targetes hűtés van, a levegőben levő páratartalom csapódik le a hőcserélőn, tehát nem ficsör' a levegő szárítása, hanem kényszer, ha nagyon alacsony targetet állít be a szárító funkció és nagy venti fordulatot, akkor azt mondom oké, de ugyanezt hűtés módban is be tudom állítani
ahogy én tapasztaltam, szárító módnál a target alacsony volt, mert jóval hidegebb volt mint hűtésnél 23-24 fokos targettel, és talán hangosabban is járt a venti, de ezt már passzolom -
Chaser
legenda
válasz
Gubu0101 #32458 üzenetére
elhiszem
daikinnál nem rémlik ilyen, ellenben az igen, ha hűtés után fűteni akarunk, nem csinálja egyből, gondolom át kell állnia a hűtőkörnekLanyUs
erről van szó, olyan venti fokozaton járatod, ami gyorsan "lecsapja" a vizet, ezzel együtt a hőcserélőre közben bekerült szennyeződések és szagmolekulák nagy részét is, én meg "fenyőfán" használtam csak a gépet, nappal a beszűrödő zajok mellett semmi hangja nincs, amikor elül a világ zaja akkor lehet hallani egy nagyon kicsitpjen
ezzel is játszottam, de nem tapasztaltam azt, h több vizet szedne ki mint alacsony targetes hűtésnél, inkább kevesebbet
20-22 fokos targetnél hűtés módban volt h óránként 1-1,2l víz is lejöttszerk:
kelzsoca
nálam is csak egy plusz komponens volt nyilván, valószínűleg az alvás közbeni "kipárolgásunk", és az oxigén csökkenése/széndioxid növekedése az egyik fő ok, mivel ez a jelenség itteni beszámolók szerint sokkal jobban érinti azokat a helyiségeket, ahol alszanak is, és ilyenkor alapértelmezetten becsukja ugye az ember az ablakot, és nem kel fel 2-3 óránként szellőztetni sem -
kelzsoca
félisten
válasz
arcitec #32454 üzenetére
Ellenben ez a klíma elé teregetés ez teljesen új. Lehet ez volt a fő probléma okozója?
Nálunk semmiféle teregetés nincs, és nem is volt (szárítógép), teljesen újjáépített lakás, ketten lakunk, a klíma egész nap alacsony fordulaton működik, tehát éjjel is, a szobában alszunk, illatok mint minden máshol vannak, amit a klíma összeszed, a páratartalom átlag 45-50%
Nálam a kondezcső elvezetésnél volt egy púp a a csőnél, tehát a pangó víz szépen meg tudott állni, így ezt orvosoltam.
A mókuskerék és az elpárologtató gőztisztító, majd sanytol (általános) majd gőztisztító kombinációval kipucolva, a szagok egyelőre eltűntek. -
Gubu0101
veterán
válasz
arcitec #32460 üzenetére
Kici kínait ezeötszázé
Ha ilyen gondom lesz és büdösödik,akkor szólók a szerelőnek és kuka,de kapásból az tettem volna,ha már fel van ajánlva,hogy akár lecserélik akkor mért ne.Főleg ha gyártásféle gondok vannak,lehet még ott került rá olyan szennyeződés vagy akár a csövekbe amit valami feloldott.
Lassan majd jön a szerelő ide is éves karbantartásra,ha itthon leszek megkérdezem,találkozott e már ilyen problémával az elmúlt 20évben
-
arcitec
addikt
válasz
Gubu0101 #32458 üzenetére
Már hogyne volna,meleg levegőt bármelyik klíma elő tud állítani. Na de minek, nálunk a 2 Dakinra semmi büdi és idényben mint írtam csak ki van kapcsolva,illetve csak be van kapcsolva hűtésre és kész.. A kínai klímákba meg lehet ilyen van beépítve, mert képesek ám rá : [link]
Utántöltőt is adnak hozzá?
-
LanyUs
senior tag
válasz
Chaser #32457 üzenetére
Fűtés üzemben szinte mindig maximumon.
Hűtés üzemmódban legtöbbször maximum olyan 70%-ban, többiben közepes. A Fujin használtam egyedül sokszor éjszakai üzemet is.
Venti: leszárítás legtöbbször maximum. Nincs időm erre pörgessük meg alaponGépkocsinál is bevált, de szomorúan olvasom, hogy valahol ez nem oké. Viszont akkor két álláspont ütközik. Állandóan forgó mókuskerék-e vagy sem
Sosincs vége a filózásnak
-
Gubu0101
veterán
válasz
Chaser #32453 üzenetére
Gree féle Rcool,ebben van egy Anti Fungus nevű gomb,megnyom majd mindig mikor hűtés van és kikapcsolom a klímát(mert nem megy non stop)akkor ez automatikusan bekapcsol és 2-3percig üzemelteti a gépet meleg levegővel,hogy teljesen leszárítsa.végig néztem jó pár daikin klímát de ilyen funkció azokban nincs.
Amúgy itt a kép. -
Chaser
legenda
válasz
Miklósbácsi #32450 üzenetére
ne gratulálj, úgy hiányzott ezt kihámozni mint egy púp a hátamra, az meg nem hiányzik ( :
nem tudom melyik sanytol, fém semleges, majd megnézem, ez most átmeneti sos megoldás volt, értelmes cég nem tudott gyorsan jönni, a kivitelező céget meg hagyjuk, beruházok egy gőzborotvára és ha úgy adódik akkor majd használompjen
orvosi rendelő - de kifejtettem az ilyen jellegű felhasználást -
ezek zömében a beállított target alacsony, mivel jönnek-mennek az emberek, és mikor benn vannak fűtik a helyiséget
oxigén utánpótlás biztostott, páratartalomé is
a hőcserélő folyamatosan kapja a mosó vizet, és így minimális szennyeződés/szagmolkeula tud lerakódni
és így megy ez kb minden boltnál is, tudok párról ahova alkohlisátótl hajléktalanig bejár mindenki, de nem büdös a klíma, fentebbiek miatt még több kinti levegő áramlik be, és még jobban fűtenek az emberek, biztosított a hőcserélő folyamatos mosásaLanyUs
mekkora ventin járatod a beltériket?
magasabb venti fokozat is meggátolja a szagmolekulák kioldódását, mivel nem lesz rá idejük
nálam ez is hozzájárult, mindig a legalacsonyabb fokozaton ment a venti, minek használjam magasabbon, ha az is bőven elég? úgy voltam vele ( : -
Gubu0101
veterán
Én se trükközök,csak szomorú,hogy egy ~190 ezres kínai gépbe beletesznek egy ilyen funkciót,ami szerintem 80-90%-ban hasznosnak vélek,egy "nagy" japán márkában meg old meg tisztítószerrel akár havonta meg nyomasd sima ventivel,vagy ne
Kezelésibe se ír semmilyen vegyszeres tisztítást,csak a porszűrőket kell,lehet a mindenféle vegyszeres tisztítás okoz olyan vegyi lerakódást ami egy idő múlva így üt vissza.
De azért nyomassák ecetes tisztítószerrel stb,ez szerintem elég nagy hülyeség,mivel nem erre lett kitalálva sem fejlesztve,de ott a coopos zsíroldó,hajrá -
arcitec
addikt
válasz
Miklósbácsi #32450 üzenetére
Hosszadalmas iromány, a konkrétum meg sehol.Mindenről általánosságokban van szó.Ellenben ez a klíma elé teregetés ez teljesen új. Lehet ez volt a fő probléma okozója? Ha sok a lakásban szárítandó ruha és feltételezhetően párás a levegő,1.) Megbízható páramérőt kell venni.2.) Páramentesítőt kell beszerezni és használni.-Nálunk is van,ilyenkor nyáron nem minden nap, de ha megy, úgy 4 órát és 50% hoz közeli a páratartalom.(ha eléri vagy meghaladja az 50-55%-ot már megy is a gép) A klíma meg van használva ilyenkor idényben ha szükséges, és egyszerűen csak ki van kapcsolva,semmi szárítás. Téli leállásnál van kiszárítva.
Már elnézést, de lehet még is csak windy-nek van/volt-(részben) igazsága? Egyébiránt tudnék történeteket, a párás lakásokban történtekről,ami talán érzetre látszatra(nyilván mérés nélkül) semmi különös... -
Chaser
legenda
válasz
Daffni2 #32441 üzenetére
egyrészt a csőben megálló pangó víz, azt éreztem mindig a kondenz bekötésnél a csepptálca végén
másrészt a légkeringetés alkalmazása, mivel anyira írták itt milyen jó, hát kipróbáltam ( :
és itt jön be a kellemes illat, a silan aromatherapy, azon kívül még 1-2-t tudok elviselni , öblítők 99%-át eleve büdösnek érzem,ezt szépen légkeringetéssel bevittem a hőcserélőre, szerencsére nem mindig volt kánikula, így többet járt keringetésen mint hűtésen, ez keveredett egyéb szagmolekulákkal szépen idővel
aztán jött a random büdös, hol hűtésnél, hol légkeverésnél, a szaki általcsöbe öntött talán bref orvosolta kb egy napig a csövet, aztán minden kedődött elölről
meg persze hálónak is használjuk most a nappalit, így ez is rásegített a szagok erősödésére
légkeringetést elfelejtettem, sanytollal lekezeltem a hőcserélőt és alaposan kimostam a kondenzcsövet, és megszűnt a szag - egy gőzborotvás takarítást azért még megcsinálok majd -pjen
100%-ra nyilván nem tudom mondani, de itt a toikban a válasz, csak kb több száz darabban ( :
ahogy te is használod, semmi bohóckodás, ha megy megy, ha nem kell lekapcsolod, ahogy az emberek 99,9%-a így tesz, zömében gond nélkül, a fodrászomnál is annyiba merül ki a használat, h bekapcsolja és lekapcsolja, nem szórakozik légkeringetéssel meg hűtéssel, és nincs gond, meg kb az összes kisboltban így csinálják
pont ez a lényeg, h egyik helyen büdös ugyanaz a klíma, a másikon nem, tehát felhasználói szokások és/vagy nem megfelelő kodenzvíz elvezetés van a háttérben, ha csak nem elejétől büdös a klíma, az egy külön történet és ritka
és pont nem azoknál nagyobb az elbüdösödés veszélye, akik nem figylnek a higiéniára, hanem azoknál, akik az átlagnál jobban figyelnek a higiéniára...( :
budai volt az egyik nagyobb cég akivel beszéltem, náluk legutoljára új büdös klíma egy daikin volt, de találkoztak más gyártónál is ezzel a problémával
és mint mondtam nem tudtam leakasztani hirtelen fizikus-kémikus-biológus csapatot sajnos
gyakorlati tesztek viszont igazolták, kelzsocának egy másik dakinja van, kontrolloztunk szépenDanex
sztem ami lényeges kiemeltem
én nagyo örültem vola, ha kivitelezői oldalról magyarázatként ennek csak a töredékét megkapom....Gubu0101
mondtam mért terítettem oda, egyrészt ott van nagy hely - ezt nem mondtam -, másrészt friss illat, van a ruhákban víz, a klíma meg majd kiszedi ( : ez a része user error volt
én nem tapasztaltam hűtés leállítás után fűtést, milyen klmád van?
azért a baktériumok sem tudnak elszaporodni néhány óra alatt ilyen felállásban, leggyakoribb lehet a legionella, kell neki idő, +40 fok környékén érzi magát a legjobban, ezért ideális neki a kis pangó víz, bojlereknél ezért is kell havi 1x legalább 60 fokos min. felfűtés
és a fűtés klímánál is azért jó, ha havi 1x megvan annak el kell takarítania minden élőlényt -
LanyUs
senior tag
válasz
Gubu0101 #32447 üzenetére
Ennyi erővel az összes beltéri büdös lenne, amelyiket úgy programozták, hogy állandóan forgó mókuskerékkel üzemeljen hűtés üzemmódban ( ha eléri a szükséges hőmérsékletet beltéri tovább, kültéri kikapcs ). Akkor mégiscsak windy elméletéhet jutottunk el, hogy a lakás levegőjének illatanyag tartalma hat a hőcserélőre... tegnap megnéztem a 6 éves Fujim mókuskerekét: patyolat tiszta + semleges szagú. Én maradok a venti üzemmódos módszernél 6/6 klímánál bevált. annyi viszont tény, hogy nem teregetek a beltéri közelében -> talán a mesterséges illatanyag az oka
Emlékeim szerint a fórum "büdös klíma" problémák nagy része szárítás nélküli bekapcs-kikapcs használatból indult. De jó tudni, hogy létezik már annak ellenkezője is
-
kelzsoca
félisten
A klíma beltéri egysége egy elpárologtató, amire hűtés esetén kicsapódik a pára, vagyis a beltérben található nedvesség, ebből lesz a kondenzvíz, ebben a vízben a levegőben található por, szennyeződés, illetve különböző a lakásban található illatanyagok, penészspóra, baktériumok, vírusok, egyéb kórokozók is megtalálhatóak, ezek jó esetben távoznak a kondezvíz elvezetésen keresztül, azonban előfordul olyan, hogy ez a kondezvíz nem tud távozni a beltériből, és pangó vízként megmarad a rendszerben, ezt okozhatja telepítési hiba, és rövid, vagy hosszútávon bebüdösödik.
A szennyeződés megtapadhat a fém lamellákon, illetve megtapad a mókuskeréken is, ez egy következő hűtés indítása után, a páralecsapódás közben feloldódik, és a szennyeződésben található illatanyagok a beltériból koncentrált formában távoznak.A házi orvosomál van egy Fisher.Minden nap reggel bekapcs,este ki.Rengetég ember,vegyszerek,mégsem büdös.
Ezekben a helységekben nem élnek életvitelszerűen az emberek.
ui: Ha már Fisher: Büdös klíma: mi okozza?
Minden nap reggel bekapcs,este ki.
Próbáld ki folyamatos működtetéssel mi történik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest