Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
windy
tag
Nem állítottam, hogy nincsen...Azt írtam, hogy nem nagyon hiszem, de azért persze lehet még elvétve itt-ott. Az meg, hogy egy webáruházban fenn van, az pont nem mérvadó, mert vannak cégek, ahol a webáruház csak havonta frissül. Az meg teljesen életszerűtlen, hogy mondjuk van még a raktárukban elfekvőben egy termék, és azt nem ajánlják. Inkább az fordulhat elő, hogy nincs nekik, azért nem ajánlják. Egyébként még nálunk is van két szett belőle, mert valaki lefoglalózta, egy hónapra még márciusban, és azóta elérhetetlen az ember és nem jelentkezett érte. Előbb utóbb értékesítem, mert nagyon sokaknak tetszik a design-ja.
-
windy
tag
A Daikin RXB35 lábtávolsága (furatközéppont) 470 mm az egy lábon lévő furattávolság pedig 300 mm. Nem fog kelleni forrasztani a csőhöz a fotó alapján, ugyanígy fel lehet rakni majd a Daikint is. Egyébként meg én kizárólag a forrasztásos csőtoldást ismerem el, a két hollandis bontható toldás pontosan megduplázza a rendszerben a szivárgás lehetőségét, így jelentős kockázatnak tartom.
Lahat kapni heggesztett konzolt, azok tartanak a legjobban, pl itt
https://inter-thermo.hu/hu/catalog/product/A55XX.450000H
Ha igazán jót szeretnél, van rozsdamentes változatban is :
http://www.bollamuhely.hu/termekreszlet.php?id=12&ny=1
-
mh197
őstag
Technikai kérdés:
Ha klíma csere lesz, és a falban fut fixen beépítve a rézcső, majd az új kültérihez rövid lenne a cső, akkor azt lehet toldani? Ha igen akkor átlag klímaszerelő is tud ilyet csinálni, vagy ezt majd űrtechnikának nézi? Toldásnak lesz esetleg bármi hátránya?
Ránézésre a mostani kültérihez kb épp pont jól elér, de ha a másik gépen más a kiosztás, vagy máshová esik a gép, könnyen rövid lehet. Kibontani a nemesvakolat-szigetelés alól meg nem nagyon szeretnénk a meglévő csövezést...
Ez a mostani felállás:
Az új kültéri Daikin RXB35C lenne. Esetleg ennek a kültérinek a bekötéséről van képe valakinek? Hasonló a kiállása? Felül van a vékonyabb, alul a vastagabb cső nálunk most. Ez is 3,5kW klíma, ami fenn van, és az új is 3,5-es.
Plusz ami még kérdésem lenne, fali tartóból milyet érdemes venni, ami nem nyaklik, és tartós is, nem rozsdál? A mostani hát egy vékony lemez, ami már most itt-ott rozsda foltos..Esetleg zártszelvényes? Valami komolyabbra cserélnénk, ami tart rendesen, és stabil. Esetleg zártszelvényes kialakításból..
A mostani kültéring felfogató lábainak (csavarjainak) távolsága 51 cm. Lehet esetleg valahonnan tudni, vagy tudja valaki, az RXB35C felfogató lábainak távolságát?
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz f4lcon #31865 üzenetére
Az FTXC.../RXC.. Sensira készülék a Daikin malajziai gyárában készült és nem európai piacra szánták, hanem inkább az eurázsiai térségbe. Két éve, amikor Európában teljesen kifogyott a lakossági gépek készlete, jónéhány konténert átirányítottak ide, hogy valamennyire ki tudják szolgálni az itteni piacot. Ebből a tételből jutott Magyarországra is kb. 1200 darab. Amit mi felszereltünk, azok közül egyetlen meghibásodásról nem tudok. Lehet hozzá wifit szerezni, csak nagyon drága, mert nem az való hozzá, ami a többi európai Daikinhoz jár. Szerintem már nem nagyon lehet kapni, eléggé elkapkodták, mert jó volt az ára és szebb volt, mint a többi Daikin, nem hiszem, hogy lenne még raktáron valakinek.
-
totalZ
csendes tag
válasz lolkaa #31892 üzenetére
Nálunk szinte semmi nyoma nem volt, mert minden lyuk fúrásakor a porszívó csövét a lyukhoz tartották, úgyhogy minimális volt a pormennyiség, illetve folyamatosan takarítottak maguk után, de ez lehet cég és azon belül brigád függő. Értékesebb elektronikai eszközöket azért érdemes átvinni másik helyiségbe, de a bútoroknak nem lesz bajuk.
-
vzsryl
nagyúr
válasz lolkaa #31892 üzenetére
Nálam olyan szaki járt, akinek olyan ipari porszívója volt, amin beépített konnektorba dugta az ütvefúrót, és mielőtt megnyomta volna a fúrógép bekapcsoló gombját, előtte a porszívót indította el, aminek a csöve a lyuk alá volt helyezve. Kb. egy porszemet sem hagytak a lakásban.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
lolkaa
csendes tag
Sziasztok,
érkezik a klimánk. Tudnátok abban segíteni, h a szerelés mekkora porral, kosszal jár? Normál panel lakásba lesz.
Le kell fóliázni a bútorokat, szőnyeget?
Köszi a segítséget. -
addikt
válasz Fr3eWar #31886 üzenetére
Ok, nagyon köszi a mindenre kiterjedő választ. Első kanyarban úgyis kijön vagy a budaklíma vagy a pannonklíma, náluk is rákérdezek mi az ajánlott. Mindenképp japánt szeretnék, eddig a Daikin volt az egyetlen amiben gondolkoztam, de nem vagyok meggyőzve ezek után, hogy indokolt a felár.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-
Csabroncka
addikt
válasz noorbertt #31887 üzenetére
Nem ez befolyásolja, hanem a kinti meleg!
Nálam ha visszaveszem ultra halkra a Fuji-t simán visszakúszik a hőfok a beállítottról. Egy minimális 1-0,5 fokos inkás még teljesen automata módban is van, ami a nagy melegnek >35 fok tudható be.
Példának okáért ma a kinti hőmérő 13.00 körül 52 fokot mutatott az erkélyen (nem sütött rá a nap), de ez van a 9.-en és beton mellett.
Teljesen más egy árnyékos családi ház, ahol ha az jól szigetelt akkor csak az éppen bent termelt és kis mennyiségű szivárgó hőt kell kipumpálni és szinten tartani.
"in medias res"
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz Tyler Durden #31885 üzenetére
Szerintem írj rájuk, vagy hívd őket, a legtöbb kílmás cégnek nincs kapacitása azzal, hogy minden klímát feltöltögessenek a weblapjukra.
Egyébként én Webshopból vettem, és mivel épülő félben van a házunk, az a gépész telepíti, aki a víz-gáz-fűtésrendszert is.
Amit előbb kifelejtettem, hogy ez a klíma oldalirányba is tudja mozgatni swing üzemmódba a lapátokat, nem csak fel-le.
Budaklíma oldalán még csak 2018-as klímákról van említés.
Pannonéknál még a tavalyi Pana kínálat sincs feltöltve, hanem a 2017-es van. De mivel partnerek, így tuti tudnak hozni a nagykerből idei modelleket.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Fr3eWar
őstag
válasz Kroni1 #31883 üzenetére
Régi klímáknál kevésbé volt ez gond, minden alkatrész túlméretezve, alaból ON-OFF volt, szóval bekapcsoltad, és tekert a kompi ahogy tudott. De manapság, a lényeg, a hajszállal jobb hatásfok, és minden az épphogy menjen méretezést kapja, vezérelve van az kikapcs után még keringessen egy kicsit, ez az működjön, visszahűljön stb.
-
Kroni1
veterán
válasz Fr3eWar #31882 üzenetére
Nálunk melóhelyen van egy régi klíma, aminek eltökítették a távirányítóját, ezer éve úgy van használva, hogy áramot elveszik amikor nem kell és visszaadják amikor kell. Semmi baja a gépnek, de amúgy teljesen igazatok van, ez a klímánál tényleg nem a legjobb így, nem is kapcsolgatom fel-le, én is tisztában vagyok vele, hogy ha kikapcsolom utána még fúj a venti egy darabig és ez így van jól. Mikor elmegyek nyaralni azért még ki tudom otthon kapcsolni kézzel. Ettől az évi egy-két nyaralástól eltekintve nálam be van állítva és megy ahogy akar, nem szoktuk kikapcsolni akkor se ha nem vagyunk otthon napközben, hadd tartsa szinten a hőmérsékletet.
Majd azt még azért megnézem, hogy ha kikapcsoltam és utána a switch-el is elvettem az áramot akkor visszaadásnál is kikapcsolva marad-e, de attól tartok igen..
seadrone: Fenti okokból ez a dolog klímánál inkább sztem is felejtős, ha villanyhoz nem nyúlsz akkor meg pláne..
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz PainKiller13 #31873 üzenetére
Szerintem is azt a megoldást nagyon gyorsan el kellene felejteni, ha szeretne a jövőben is klímázni.
Pörgő forgó nagy sebességű alkatrészektől elvenni az áramot véletlenszerűen egyenlő a szándékos rongálással. Nem véletlen, hogy APP van hozzá, és azzal vezérled, hogy kapcsoljon ki (folyamatos teljesítmény visszavétel után állítsa le a kompresszort).
Ha nem tetszik a gyári megoldás/drága wifi vegyél Sensibo-hoz hasonló kínai valamit, ami Wifi-s, de Infrán keresztül közli mintegy távirányító módjára a klímával, hogy mit szeretnél. -
Male
nagyúr
válasz PainKiller13 #31873 üzenetére
Tudtommal a klíma pont nem szereti, ha csak úgy elmegy az áram rendszeresen... legalábbis nekem ezt mondták rá.
-
Kroni1
veterán
válasz Vesztor87 #31876 üzenetére
Nekem kb hasonlókepp van feltéve az ftxf35a, es pozitiv csalodás. 3.5kw létére szépen lehuti a kb 35-40m2 nappali konyhát, és a szobákban is alig van melegebb 1-2 fokkal. Tökéletes, a kamrát a fürdőt, söt a tárolót is temperálja kellemesen, nem is pörög túl, halkan visszaszabályozva megy automatán 26C on. A ház 99m2 alapterületű, ide lett felrakva:
-
Fr3eWar
őstag
válasz Tyler Durden #31877 üzenetére
Szerintem a Daikinnál elgurult a gyógyszer, és írtózatosan felárazták a klímákat. Minden más Japán is emelt, de nem ilyen mértékben. Ha megnézed az ár diagramokat lazán 100K-val több idén mint tavaly az általad kinézett modell is.
Annó FTXM-en és Etherea Panán gondolkoztam, és akkor volt köztük kb 60-70K, most közel 200 a difi.
Így magamnak 5kW-os Panát vettem,FTXP50L + RXP50L
Hűtés - 1,7-6kW
Fűtés - 1,7-7,7kW
Seer: 6,9
SCOP 4,1Beltéri- 31-43db
Kültéri - 48dbPana Etherea X/XZ50VKE
Hűtés - 0,98-6kW
Fűtés - 0,98-8kW
Seer: 7.9
SCOP: 4,7Beltéri - 30-44db
Kültéri - 47dbPana van szürke-ezüst szín volt (nálunk ez is számított)
A Lexus az ő Nanoe szűrőtechnológiáját liszenszeli és használja az autóiban.5kW árban a Pana ezen csúcsmodellje olcsóbb mint a közepes Daikin.
-
pitiless
senior tag
válasz Tyler Durden #31877 üzenetére
Pár hete használjuk (április végén lett beszerelve), teljesen elégett vagyok vele. A nappalinkban Perfera van, a hálószobába túlzásnak éreztem (nem használtuk volna ki a plusz funkciókat), így a Comforara esett a választás. Teszi a dolgát, bár a beltéri egység mechanikája kicsit hangosabb, mint az FTX-M-é. Nem tudom milyen alverziói vannak, beszerelés előtti napon felhívtak, hogy jött újabb verzió belőle, kérem-e. Kértem.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Ha a klímát úgy szerelik fel, hogy a szobával szemközti folyosó felé fújja a hideget, akkor a folyosóról nyíló szobákban az mennyire érezhető? A szoba amibe felszerelik pici, 2,7 m széles, innen fújja a 8 m hosszú keskeny folyosóra (kb.1,5 m.széles), innen nyílik egymás után a két db 4x5,5 méteres szoba... A ház tégla, redőnyös. Tudom hogy a 3,5 kw-os klíma kevés, de nincs rá több most, illetve minden szobába amugy se raknék...
Gree Lomo Wifi klímáról mi a vélemény? -
Fr3eWar
őstag
válasz f4lcon #31865 üzenetére
Nyers adatokból kiműveltem magam vásárlás előtt, de attól még szakértő nem vagyok, az marad Windy-nek.
Szerintem az FTXC nem Magyar piacra szánt készülék, a sima 2019-es katalógusban nem szerepel.
A Daikin honlap alapján látszólag butább az FTXF-A nál (nem wifizhető).
Sima levegőszűrő mindbe van, de a komolyabb csak a Comfora-tól felfelé.Jelenleg ami a listában szerepel és aktuális évjárat (kötőjeles betűjel)
Belépő - Sensira FTXF-A
Közepes - Comfora FTXP-L
Felső kategóriák:
Perfera FTXM-M
Stylish FTXA-A
Emura FTXJ-M
Ururu Sarara FTXZ-NEzek közül a design távirányító (lecsúsztatható fedeles) a a Felső kategória kapta.
A közepesnek van hosszított csúnya távja, a Sensira meg rövid csúnya -
Kroni1
veterán
válasz seadrone #31868 üzenetére
Én a Daikinomhoz nem vettem se wifi modult, se ilyen okosítót. Inkább azt a legegyszerűbb megoldást csináltam, hogy egy Sonoff Basic smart switch-et kötöttem a klíma hálózati ágára. Ezen keresztül annyit tudok, hogy távolról az androidos app-al ki vagy bekapcsolom a klímát, ami elindul a legutóbbi beállításokon, vagy akár időzítéseket is tudok neki beállítani napi szinten többet is percre pontosan tesztreszabva. Igaz a wifi modullal látod a hőmérséklet adatokat, az okosítóval is sokmindent testreszabhatsz, de nekem erre nem volt szükségem mert nem állítgatok. A klíma komfort módban legfelső lapátállással megy 26C-ra állítva és kész. Ez a switch 1800ft volt az aliexpressről, nekem tökéletes a tudása. A kútszivattútól kezdve a medenceszűrőn át a rovarcsapdáig már szinte mindent ilyenekkel vezérlek, van akár 2-4 csatornás is belőle, nagyon szeretem!
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz spiritex #31866 üzenetére
Csak 2x hangosabb? Nálunk reggel felkelvén, JÉ , megy a klíma? Daikin, FTXJ3 nagyon jó... A hálóra csak 15m2 épp lefekvés előtt kell bekapcsolni, pár perc és máris hálószobai a hőmérséklet, éjszakai módban.
Csak aztán nehogy úgy járj , hogy miközben hűtesz , magadra gyújtod a házat...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
seadrone
őstag
Sziasztok!
Okosítót keresek, amivel andriodról tudom vezérelni a klímát messziról is.
Mi most az ajánlott kütyü?
Köszönöm
-
spiritex
veterán
Nos, tegnap beüzemeltem a Whirlpool PACW29COL mobil klímát!
Igen, hangosabb kb. 2x, mint egy split klíma, de én nem alváshoz vettem, hanem munkához, és munka mellett engem nem zavar.
Kivezettem a padlástérbe, de nem meleg levegő jön ki a csőből, ahogy gondoltam, hanem forró. Igaz, hogy a papírnak nagyon magas az égésfoka (kb. 150 fok), de azért úgy érzem a padláson lévő kartondobozokat ki kéne pakolnom...
Mégis a lényeg az az, hogy kb. 1.5 óra alatt lehűtötte a 32 fokos szobát 27 fokra, a páratartalmat pedig 45-ről 41-re csökkentette.
Öröm és boldogság![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
addikt
válasz Fr3eWar #31852 üzenetére
látom képben vagy a témával, én is kérdeznék: FTXC-xxB és FTXP-xxx között mi az érdemi különbség? mintha ez a C modell már kifutott volna vagy nem a magyar piacra készülne, így legtöbb helyen nincs róla semmi infó
de ebben is van csudanevű szűrő, meg a nagyobb távirányító, közben meg nem Comfora hanem Sensira[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Kroni1
veterán
-
dontibee
tag
válasz Gömbike #31843 üzenetére
Sajna nem megy!
Mostmár csatlakozni sem tudok a klímához egyik app-on se. Nem is tudom, olyan mintha AP módba lenne a légkondi folyamatosan. Folyton látom a wifi hálózatok között a klíma SSID-t.
Elindító a csatlakozást, de amikor végigmegy nem csatlakozik.
Nem tudom mit rontok el, pedig szerintem mindent a leírás(ok)nak megfelelően csinálok.
Lehet, hogy a routeren kellene valamit állítani? ...nem tudom![ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz noorbertt #31835 üzenetére
Ma éjjel Komfort módba áttettem az FTXF35A klímát. Vele szemben a nappali másik felében 2db hőmérő van, eltérő magasságban, de kb egy helyen. Mire reggel felébredtem kellemes idő fogadott a lakásban, 1 fokkal kevesebbet mutatott mindkettő mint alvás előtt. A klíma lapátja ugyanúgy állt legmagasabb állásban, de a venti épp nem ment. Tehát nálam nemhogy nem lett melegebb, de ezzel a beállítással picit talán jobban tolja hátra a levegőt. Nekem jó így, szerintem hagyni fogom ebbe, mert a komfort módban a swing legmagasabb állásánál is magasabbra veszi a terelőlapátot és így nem fújja a fejünket annyira ha a folyosón átmegyünk.
pitiless: Szia! Írok neked privátban, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Napfénysüti #31850 üzenetére
A spéci szűrő az, amit te veszel nagy pollen szűrő lap, belevágod a felnyitható burkolat alá és teljes felületen szűr. A többi parasztvakítás.
-
denis.p
tag
Sziasztok!
A kültéri alá a tartókonzolra kell rakni gumibakot, vagy sem? -
polman
tag
Nekem 06.01-06.30- között 48.51 kW-os fogyasztás jött ki. Állandó 24 fokra állítva. KB 40 nm-es szoba konyhát hűt. Fal 60 cm vastag vájog, ablak 3 rétegű szigetelt.
Viszont a vájog fal miatt így is állandóan 70 %-a páratartalom. Nem tudom sehogy sem lejjebb vinni sajnos -
Csabroncka
addikt
Célhardvert mindenre. A levegőszűrő télen is kell (igazán)...
"in medias res"
-
Fr3eWar
őstag
Ezt neked kell eldöntened.
Csudanevű Titánium apatit fotokatalitikus légtisztító szűrő van benne, ami miatt a nagy felár, illetve hogy megkapta a szép felső kategóriás távirányítót.
Fogyasztásban COP-ban egyép csudaszámokban soha a büdös életben nem térül meg a felára. -
Fr3eWar
őstag
válasz Napfénysüti #31845 üzenetére
A levegőszűrő mindenképp. Azon kívül KNX kompatibilis, szóval egy jó drága okos-otthon rendszerbe integrálható, és a központi "PLC" tudja kezelni a klímát is (igény szerint a lámpakapcsolókkal, árnyékolástechnikával, fűtésrendszerrel stb stb együtt.)
(#31844) vzsryl
Szép adatok, vagy Tolna megyében nem süt annyira a nap?
-
Napfénysüti
nagyúr
Daikinnál mivel tud többet a Comfora mint a Sensira?
Més que un club!
-
vzsryl
nagyúr
Egy kis statisztikai adat:
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25VF, 28nm2-es garzon, átlag 22-24°C, 2019.06.02-2019.07.01-ig kb. 70kWh. Előző két hónapban (április, május) 124kWh-os fogyasztásunk volt, szóval mondható átlagosnak. Erre most ebben a kánikulában, kifejezetten hűvös szobát generálva a 194kWh az egész korrekt. Nem tudom mennyit zabálna, ha az izzadságomban fetrengve 26-28°C-ban nyomnám, de nem is érdekel.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
janaman01
addikt
Hát most elbizonytalanodtam kissé. Olvasgatom a forumot, és látom hogy egyes klímakat ami pl -15c fűtésre jó, azt még külön téliesiteni kell? Egyáltalán honnan lehet tudni hogy melyikkel nem kell még ezzel külön baxakodni?
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
canniball
nagyúr
válasz noorbertt #31833 üzenetére
Többünknek van itt ilyen, köztük nekem is. Az útmutató annyit ír erről a funkcióról, hogy a használatával a lapátot legfelső állásba teszi (hűtés esetén, fűtéskor a legalsóba) és a venti fordulatát automatikusra állítja. Mosgásérzékelésről szó sincs, ahhoz kéne szenzor a gépbe, az meg (tudtommal) nincs benne.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
arcitec
addikt
-
spiritex
veterán
-
arcitec
addikt
válasz spiritex #31827 üzenetére
Bárhová kivezetheted a kifújandó levegőt, ha megfelelő a légáramlat, hogy még hűtő hatással is lenne a padlástér levegőjére? Kérdés milyen arányban kapja a kinti meleget a padlástér. Gondolom ez csak elvi kérdés a számodra, túl sokra ne számíts.A lényeg számodra az az, hogy a mobil klíma ellássa a funkcióját..
Ráadásul, ha nem megy a klímád a kivezetett csövet le is kellene szigetelni(zárni) mert jönne vissza neked a meleg.Magyarul ha nem használnád a klímát, fűtés lenne(lehetne) belőle.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
spiritex
veterán
Mivel hogy hidegebb nála... Ha egy pohár forró vízbe beleöntesz fél pohár langyos vizet, attól a forró le fog hülni!
Ha 70 fokos levegőbe kiengedsz egy 32 fokos levegőt, szerintem tuti lehűti.
De most igazából nem is ez a kérdés, hanem, hogy ez így megoldható-e? Szoktak-e ilyet csinálni?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Tegnap vettem egy mobil klímát egy kis 10 m2-es szobába. Szerintetek ki lehet vezetni a meleg levegőt a padlástérbe? Tapasztalataim alapján ott sokkal melegebb levegő van, úgyhogy elvileg a szobából távozó meleg levegő még azt is hűteni fogja. Jól gondolom?
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
dan83
tag
Van kis előrelépés klíma ügyben ( valahol szelel a klímánk, feltöltés után 2 nappal később már nem fúj hideget, F0 hibaüzivel ) . Mondta a szerelőnk, hogy megpróbája gariban kicseréltetni a kültéri egységet, állítása szerint ott nem jó valami. Remélem nem nyár végére lesz meg...
-
janaman01
addikt
Sziasztok . Egy gree gwh12qb lemo plusz klima eleg lehet télen fűtésre egy kb 20nm2 nappaliba egy 9 nm3 egybenyitott folyosó hoz vagy vegyek nagyobbat mondjuk egy 5kw ?
Hűtő teljesítmény : 3,2 (0,6 - 3,6)KWFűtő teljesítmény : 3,4 (0,6 - 3,8)KWSEER : 6,1SCOP : 4,0Energiaosztály : A++ / A+[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
oszy
veterán
Nekem Whirlpool SPIW 412. Nem tudom mi az az WF Ez is rezeg, legfőképp mikor "maxigázra" kapcsoltam. Csak kipróbáltam, mert általában a csendes módban megy vagy energiatakarékosban. Sokan panaszkodtak a klímára a rezgés miatt. Az ablak csukva, bentre nem hallok semmit, pedig közel van a kültéri. Nekem panel házra van felszerelve.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Csabroncka
addikt
válasz FAQtyA #31810 üzenetére
A Fuji jó, az elhelyezést pedig klímás mondja meg. Ugyanis első körben sokan rögtön rossz helyre raknák a gépet.
A klímának légtér kel (ahhoz hogy hatékonyan működjön) pl egy 3,5-esnek legalább 25 nm+ normál belmagasság.
Veszel egy 5 Kw-os klímát ennek legalább kell 50 nm légtér egyben.
Mi történik, ha nem megfelelő az elhelyezés: A teljesítmény miatt az adott helyiséget nagyon hamar lehűti a gép és el kezd on/off üzemben járni (ami nem gazdaságos).
A gazdaságos működéshez az kell, hogy a lehűtést követően a gép a minimális teljesítményen hosszú időn keresztül tudjon folyamatosan működni és ha a kinti vagy benti hőfok indokolja akkor a gép leáll.
"in medias res"
-
Kroni1
veterán
válasz noorbertt #31815 üzenetére
Én nem is tudom, konkrétan mit csinál a komfort mód igazából?Közben megtaláltam, ezek szerint ez automatikusan felfelé küldi a levegőt amennyire lehet. Majd kipróbálom, kiváncsi vagyok van e különbség ahhoz képest, ha én megállítom legfelül a lapátot..Nekem a lapát úgy van, hogy swingnél a legfelső állásban megállítottam, most ott van, és így nem annyira fúl lefelé.. A nappaliba a kanapén csak azt érzem, hogy a hideg levegő száll lefelé, de magát a légáramlást nem..
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van egy DAIKIN FTXF35A+RXF35A SENSIRA klíma és próbáltam automata beállítással használni 26fokra állítva de x idő után vagy épp alvásnál a hőmérséklet 28fokra felmegy és a gép elmegy aludni...
Olvastam hogy ha a comfort mód is be van kapcsolva akkor ha x ideig nincs mozgás ez történik, ami jó pofa, de nem akkor ha 26fok az ideális hőmérséklet és arra kelek hogy meleg van a 28fok miatt :)Erre milyen megoldást javasolnátok?
-
FAQtyA
tag
Sziasztok!
A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni. Szezon van, így a szakemberek nem igazán érnek már rám Most alakultak a körülmények úgy, hogy klímát vegyek.
110nm-es, két szintes családi házba szeretnék az emeletre egy split klímát (leginkább hűtésre), ami a szobák közti folyósóra dolgozna. 3 szoba és egy fürdőszoba található az emeleten. A szobákban mennyezet ventilátor van, ami segítené a hűtött levegő áramlását. Ha esetleg nem működik így a dolog, akkor később a földszintre is kerülne (split/mennyezeti), de reményeim szerint egy készülékkel is megoldható, mivel a lépcső tetején lenne a beltéri egység. A földszinten egy légtérben van a nappali-konyha-előszoba. Az összes nyílászáróban low-e bevonatos argon gázzal töltött thermo üveg van. A tetőtéri Velux nyílászárókon külső hővédő roló is van. A ház 38-as falazó elemből épült, szigetelés jelenleg még nincs. A hőhullámok idején 27-28,5 fok szokott az emeleten lenni, a földszinten 25-26.
A kérdésem az lenne, hogy elég egy 3,5KW-os készülék, vagy nagyobbat kellene néznem. Kollégámnál került beüzemelésre egy 5KW körüli pár éve, hasonló paraméterű házba, mondván az "alapjáraton" ellátja a feladatát, hosszabb lesz az élettartama. De több ismerősnél dolgozik 60nm körüli házban 3,5-es hibátlanul.
Márka tekintetében csak a japán készülékeket nézem. Paraméterek tekintetében az alábbiakat szeretném: R32 hűtőközeg, lehetőleg A+++ energiahatékonyság, a lehető legcsendesebb legyen (kívül-belül), öntisztítós (ami leszárítja a hőcserélőjét kikapcsoláskor) és légtisztítós funkcióval rendelkezzen. A 10 év garancia sem hátrány.
Pl.: Fujitsu ASYG12KGTA / AOYG12KGCA
Van esetleg valakinek hasonló paraméterű épületben tapasztalata? Milyen készüléket javasolnátok még? Tudtok olyan cégről, akinek még belefér a Piliscsabai távolság?
Nagyon köszönöm!
FAQtyA
[ Szerkesztve ]
-
gkiss0911
újonc
Sziasztok!
Mi a velemenyetek a klima ala tett TV-rol?
Minden aljzat a klima alatti falon van, igy a TV-t is oda lehetne a legegyszerubben feltenni (es a lakas elosztasat tekintve is az lenne az idealis), kerdes, hogy ezzel lehet-t velemi problema?
-
lacy027
tag
válasz Kroni1 #31805 üzenetére
Rendeltem eBay-ről FTXP távirányítót, gyorsan megérkezett, használva aztán annyira megtetszett, hogy gyorsabb és minden módhoz külön gomb van, hogy már nem is használom a gyárit (FTXF), csak az olcsó másolatot. Csak spanyol nyelvűt lehet kapni, ugyanúgy működik, mint az FTXP távirányító, egyet kivéve: nem lehet átállítani a ventilátor üzemmódját.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Volt itt téma nemrég, hogy az ftxf daikinok alapból nem kapcsolnak venti módra ha a kültéri leáll, és erre megoldás lehet másik, FTXP tipus távirányítójával beallítás. Van valakinek tapasztalata esetleg az utángyártott alis távirányítóval, hogy azzal is működik-e?! Szivesen fizetném pár sört egy megfelelő távval rendelkező fórumtársnak itt csepelen ha kölcsönadná a sajátját arra a 10 percre, de talán több esélyem van próbálkozni egy ilyen alis másolattal..
[ Szerkesztve ]
-
-
espada99
csendes tag
Lehet rosszul fogalmaztam, a konnektorhoz egy 4-es elosztó csatlakozik, ide megy a klíma tápkábele.
Mit értünk normális alatt? A mostani ezt tudja papíron
- H05VV-F 3G1,0 mm2 kábel, IP20 kivitel
- 250 V~ / 16 A / 3500 W
- aljaztok száma: 4
- kábel: 1,5 m, 3 x 1,0 mm2Köszi szépen, ebben a témában sajnos nem vagyok otthon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest