- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
30700 - 30601
95734 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
-
g947
tag
Köszönöm soraidat. Nekem azt mondta egy szerelő, hogy könnyű szerkezetes ház tető könnyebben berezonálhat.
Mobil klímára is gondoltam, bár azt meg nem lehet a fal mellé rakni, mert a leírásban min. 40 cm-t kell hagyni a faltól.
Ha meg tudnám oldani, h valami tartókonzolon állna a kültéri egység, ami a földön fekszik és nehezen leszedhető lenne arról, az is megoldás lehetne.
. -
pjen
félisten
-
g947
tag
Sziasztok!
Hétvégi könnyűszerkezetes házamba szeretnék klímát szereltetni. Nem javasolják a kültéri egységet tetőre, földre rakni meg nem szeretném, mert ki lenne téve pl. havazásnak, stb. Talán még lába is kelne.
Arra gondoltam, hogy talán egy kültéri egység nélküli klíma lenne megfelelő.
Kb. 25 nm-t kellene hűteni.
Akinek van ilyen fajta klímája és van pár perce véleményt mondani, megköszönném.üdv g947
-
Chaser
legenda
30-as fal elég jó hangszigetelő, a hőszigetelés ilyen szempontból nem mérvadó, abból csk a gyapot szigetel valamennyi hangot
ha nem az átfúrásnál lesz a kültéri, és jó minőségűek az ablakok, lehet semmi nem is hallatszik belőle be, nálam most erkélyajtó mellett van egy daikin ftxf, átfúrás az ajtó mellett és egyből ott a kültéri, beltéri kb 80cm-rel beljebb, eddig csak fűtésre próbáltam, ott hangosabbak a kültérik, nagyon minimálisat hallottam benn a kültériből, szóval ha minőségi, halk klímát veszel, nem kell a zajtól annyira félni
az meg a lakás adottságain múlik, mennyit kell hűtened, de simán lehet elég csak délután, ahogy mondtad hőszigetelés van, max du nem 24-5 fokra lövöd a targetet, hanem 21-22-re, kitapasztalod majd, de nagy eséllyel akkor sem lesz zavaró ahang, ha járatod mindig, ha már egyszer elérte a targetet, onnantól csak temperál, sokkal kevesebb energia/hang kell hozzá -
Male
nagyúr
Közben megvan: előírás, árszabás kb. A klíma amit néztél, úgy látom 15.5kW-os, tehát már beleesik ebbe.
Dudee: Simán rakathatod a kondenzvizet és a kültérit máshová. Amúgy ha nap közben járatod, szerintem éjjel nem fog felmelegedni... de ha jól szerelt, csendes klíma, akkor nem lesz gond éjjel sem a kültérivel.
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Idén vagy jövőre szeretnék spli klímát szereltetni egy családi ház emeleti szobáiba.
Tegnap volt kint egy klímás, vagy 45 percen át nézegettük és agyaltunk hogy hová lehetne elhelyezni a kültéri egységeket.
Sajnos a ház elrendezése olyan, hogy lényegében nem találtunk igazán jó megoldást. Mindkét hűtendő szoba 2 fallal határos a külvilággal, és úgy néz ki csak ezekre a falakra lehetne tenni a külső egységet.
Magyarán a kültéri kb a hálószobában levő ágy fejrészénél lenne, csak kívül (illetve talán el lehet még külső kábelcsatornázással tenni onnan 2-3 méter távolságra).A kérdésem az lenne, hogy egy jobb minőségű klímában gondolkozva vajon mennyire lehet zavaró ennek zaja? behallatszik majd ebből valami a szobába? (az nappal amúgy nem lenne gond)
A falazat 30cm tégla, 17cm grafitos EPS hőszigetelés.Illetve ha igen, keményebb nyári időszakban mennyire járható az, hogy a hűtés az esti órák előtt, mondjuk délután történne, de mondjuk az alvási időszakban (mondjuk este 10 után) teljesen kikapcsolnánk?
A legforróbb napokon az emeleti szobák jelenleg simán felmelegszenek 28-29C fokra.
Köszi a segítséget!
ps: amúgy simán lenne onnan távolabb is jó külső falfelület, de ez legalább 10-12 méteres csövezést jelentene, illetve a kondenzvíz elvezetéshez nem lenne biztosítva a lejtés (padláson kéne végigvinni a csövet). A szerelő szerint ha csak lehet kerülni kell a kiegészítő szivattyús megoldást.
ps2: illetve nem lehet-e esetleg külön elvezetni a kondenzvizet, tehát máshová kerülne a kifolyó, mint a külső egység..
-
Chaser
legenda
ilyen biztos nem sok mindenkinél van, kérdés, már le van szerelve, v még le kell szerelni? utóbbi esetben legalább tudod, h értelmes szerelők normálisan fejtik le a gázt, előbbi esetben meg nem, azt nem tudom lehet-e ellenőrizni valahogy
no meg az ár, mint majdnem minden, ár kérdése, 1-200e-ért 4 beltérivel simán ( : hogyha minden rendben van vele, félmilláért' részemről már kösz nem
ha meghal egy beltéri nem olcsó, ha a kültéri hal meg akkor kukázhatsz mindent, ha nem találsz a beltérikhez új külső egységet, de ha találsz is, horror ára lesz -
Gaaabeeesz
senior tag
Na kozben megtalaltam, hogy inverteres ez is.
Inverteres vezérlésű kettős forgódugattyús kompresszor
A ventilátor fejlett kialakítása maximális teljesítményt tesz lehetővé minimális zajkeltés és áramfelvétel mellett
Az összes beltéri egység legoptimálisabb ellátásáról az intelligens hűtőközeg-kezelés gondoskodik, a készülékek épületen belüli helyzetétől függetlenülTehat akkor az esetleges velemenyek érdekelnének rola.

-
Gaaabeeesz
senior tag
Lehet, hogy minden esetben fel sem tuntetik. (2016-os keszulek, allitolag csak 17-ben hasznaltak egy evet)
En nem lattam elso blikkre egy leirasban sem, de egesz komoly cuccnak tunik szamomra.
De mivel total vakon vagyok, igy nem akarok beleugrani
Utoljara talan 12eve vettem klimat, akkor még az on/off ment.Male:
Fogalmam sincs hogy ezt hogy keressem :/
Ha valaki esetleg tud errol linket, infot, azt is megkoszonnem. -
Chaser
legenda
ha nem inverteres, akkor valószínűleg régi, ha régi, akkor valószínűleg a hatásfoka sem a legjobb
sok éve nem lehet már eu-ban csak inverteres klímát forgalmazni/forgalomba helyezni, úh érdekes lehet h jött ki az egy év használat, egyébként az on/off pont annyit tesz, h vagy csőgázon megy, vagy sehogy, tehát nem tud halkan temperálni mint az inverteres, és nem minden on/off klíma tud fűteni semszerk:
Petyuska111
nekem átjött, én se hallgatnám, garis gond nyilván, biztos megoldják -
Male
nagyúr
Aminek esetleg nézz utána: a klímagáz miatt valami rendszeres ellenőrzés van előírva bizonyos teljesítmény felett, és ez lehet, hogy fölötte van... (sajnos halványan emlékszem már csak rá, hogy olvastam erről, talán a topicban is volt egy link ezzel kapcsolatban, csak a sima lakossági klímák kisebb teljesítményűek, és azokat nem érintette)
-
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok
Valakinek esetleg van tapasztalata Toshiba mcy-mhp0604hs8-e tipusu keszulekkel?
Egy evet hasznalt elado keszuleket talaltunk es gondolkodunk ezen tipus beszerelesen.
Egy ket lakasos, ~100nm-es haz huteset szeretnénk vele megoldani 4db belterivel, ha ajanlott tipus lehet. Ide overkill lenne?
Ha jol latom, ez még nem inverteres, lenne ennek hatranya szamunkra?
2-2db belteri viszonylag messze lenne egymastol. Van ennek esetleg hatulutoje?A futest egyelore nem gondoltuk ezzel kivaltani, csak ha takarekosabb lenne, mint gazzal.
Koszi -
feco70
senior tag
Nekem is j3 van, de nagyon halk, ilyen hangok nincsenek. Hívd a szerelőt
-
Petyuska111
tag
Köszi, remélem ilyen egyszerű lesz nálam is a probléma megoldása!
-
Csabroncka
addikt
Lehet a mókust meg kell zsírozni. Nálam a Fujinál is volt hasonló, Laciék szerelték, azt mondták normális jelenség minden 2.-3. darabnak nem úgy sikerál a siklócsapágy zsírozás a gyárban ahogy az kellene. Nekem is ált a gép szerelés után télen, lehet van összefüggés e között. Hívd fel őket és kijönnek megcsinálják...
Egyébként azóta végigment egy szezont, ma indítottam újra be és tökéletes!
-
Petyuska111
tag
-
Petyuska111
tag
-
Chaser
legenda
nálam egyik daikin sem csinált ilyet, de a videóban nem tudom mit kellene hallani, az óra hanghoz hasonló tik-takolás lenne az?
-
Male
nagyúr
Talán hőtágulás miatt kattognak a műanyag burkolati elemek? Nyomkodd meg a burkolatot, hátha abbahagyja... (Nekem fűtésnél volt ilyen a legelején Fujitsuval, az alsó műanyagját leszedték a bekötésnél, és nem nyomódott a helyére rendesen amikor visszatették... megnyomtam, azóta csend.)
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, Daikin FTX35J3/RX35K klímáról van szó, tavaly szeptemberben szerelte a Pannonklíma, eddig ugye nem volt használva, most kezdtem igazából. A gond az, hogy furcsa zajok jönnek időnként a beltéri egységből, olyan kattogásszerű, vagy ilyesmi. Pár másodpercig kattog, aztán utána megszűnik. Pár perc után (kiszámíthatatlan időközönként) újra kezdődik. Elképesztően idegesítő. Ismerősnek ugyanilyen klíma van, kérdeztem tőle, ill. el is mentem meghallgatni, nála semmi ilyen nincs. Kikapcsolás után is hallatszik jó darabig. Volt olyan, hogy kikapcsolás után 40-50 perccel is előjött ez a zaj. Feltöltöttem ide, maga a felvétel nem túl hangos, de nagyobb hangerőn jól hallatszik, élőben pedig hihetetlen idegesítő. Arról nem beszélve, hogy emellett biztosan nem lehet aludni! Van valakinek tippje, mi ez? Korábban egy on-off ezeréves Fisher klímám volt, az semmi ilyen hangot nem adott, pont azért vettem Daikint, hogy milyen csendes... A guta megüt. A falra van egyébként szerelve a kültéri, lehet hogy ez a baj, túl közel lenne a kültéri egység és onnan jön be a zaj? Akinek Daikin van tapasztalt ilyesmit? Vélemény? Még tesztelem, járatom, hátha elmúlik, aztán hívom a Pannont, remélem nem hajtanak el, bőven garanciális. Azt biztos nem fogadom el, hogy ez ilyen, ennek így kell működni!
-
Miklósbácsi
tag
-
Chaser
legenda
vegyük a mai napot, egy darabig nyár volt, aztán ősz, nálunk legalábbis, ebből előr megmondani bármit. hát, találgatni én is tudok ( : attól még nem valósul meg, h a klíma kiszámolja mikor kell bekapcsolnia, h este 6-kor meglegyen a 23 fok, olyat simán tudhat, h bekapcsol délben és ha eléri addig akkor már csak kompenzál, de ezt meg mindegyik inverteres tudja, ez a dolga, amit ő szeretne, h a lehető legrövidebb idővel kapcsoljon be a gép 6 előtt, de úgy, h 6-kor már biztosan 23 fok legyen, az max akkor járható, ha konstans külső és belső hőmérséklet lenne
-
abrax1
csendes tag
meglepne ha bármelyik líma tudna ilyet...
ahhoz tudnia kellene előre a pontos kinti hőmérsékletet h úgy kapcsoljon be, h a legrövidebb idő alatt adott időre elérje a kívánt hőmérsékletet bentre, ami szintén változhat, akár egy hűtőszekrény hőtermelése függvényáben, szóval elég utópisztikus, ahogy mondodNest termosztátom van, az tud ilyet, bár az is inkább csak elvileg
A fűtési tendenciák, illetve a külső hőmérséklet figyelésével idővel "megtanulja", mennyivel korábban kell bekapcsolni, és lehet úgy programozni, hogy ne a fűtés kezdetét, hanem az elérni kívánt hőmérséklet idejét add meg.
Persze ez a valóságban nem pont így van, mint ahogy az egész termosztát "learning" fícsörei több problémát okoznak, mint hasznot.Na de ez OFF volt, csak eszembe jutott, a Nestet elve csak fűtésre lehet használni

-
8zabi
őstag
nem tudom érdekel-e valakit, de találtam két oldalt, ahol egész sok Daikin service manual megtalálható
airconservice.ru
daikintech.co.ukhasználjátok egészséggel

-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Esetleg van-e valakinek infója arról hogy a Daikin FTX35KM(v1b) beltéribe való titanium apatite fotokatalitikus szűrőnek mi a pontos típusa (SKU)? Sehol nem találok erre vonatkozó pontos infót

Tippem a KAF970A46 lenne, de nem vagyok benne teljesen biztos. -
törölt tag
Daikin Perferától kezdve, nagyon részletes napi 4 időpontot,
lehet 4 célhőmérsékletre programozni, minden nap más-más
időtartomány és célhőmérséklet értékkel.
Mint egy profibb szobatermosztát.Ha esetedben csak 1 időpontot lehet 1 célhőmérséklettel, akkor be kell
állítani 23 fokos célhőmérsékletet 17 ( vagy 16 ) órás bekapcsolással,
automata ventilátor fokozattal. -
Chaser
legenda
keress rá, lehet van, de itt a mitsutól ez:
PANASONIC TZ25TKE KIT-TZ25-TKE TZ INVERTER R32 hűtő-fűtő hőszivattyús inverteres split klíma klímaberendezés 2-210e ft, biztos nem lősz vele mellészerk.
No.01
meglepne ha bármelyik líma tudna ilyet...
ahhoz tudnia kellene előre a pontos kinti hőmérsékletet h úgy kapcsoljon be, h a legrövidebb idő alatt adott időre elérje a kívánt hőmérsékletet bentre, ami szintén változhat, akár egy hűtőszekrény hőtermelése függvényáben, szóval elég utópisztikus, ahogy mondod -
Miklósbácsi
tag
Érdemes lenne telefonon megbeszélni velük a gondodat. Nekem is voltak szakmai kérdéseim, amire az udvarias ügyfélszolgálatos hölgy munkatársuk nem tudott aprólékosan válaszolni - de nem is ez a dolga. Viszont a hozzáértő főnökhöz kapcsolt, aki segített, hogy megszülessen a jó megoldás.
Úgy gondolom, hogy egy, a honlapjukon nem szereplő készülék beszerzése egy ilyen vagy hasonló cégnek nem okoz nagy gondot. Sok sikert !
-
kelzsoca
félisten
Meg kell nézni, hogy az adott helység(ek)et mennyi idő alatt hűti le egy átlagos napon ilyen hőmérsékeltűre a klíma, és úgy beprogramozni, hogy a kívánt időre elérje ezt a hőfokot.
Amennyiben a lakásban 23 fok, vagy az alatti hőmérséklet van, a kílma bekapcsol, majd kis idő múlva le is kapcsolja magát, majd ha szükséges bekapcsol, és tartja a kívánt értéket. -
No.01
addikt
A Daikin guruktol kerdeznek egy hulyeseget
Olyan programozasi opcio letezik, h minden hetkoznap legyen 23 fok este 6-ra? Ugy lenne a legtutibb, h eleve csak akkor kapcsolna be, ha az valoban szukseges? (logikusan 23 alatt be sem kapcsolna)Vagy ez igy mar nagyon utopisztikus?
-
windy
tag
-
partxxx
tag
Sziasztok,
El kell költenem a maradék fundamenta pénzt és klímára gondoltam.
4. emeleti, zárószinten lévő panel+ lakás
22m^2 nappali (keleti fekvésű) + 12m^2 szoba (nyugati) egybenyitvaa nappaliba szeretném felszereltetni
ezek közt vacillálok:
daikin-ftxf35a-rxf35a-sensira
panasonic-cs-tz35tkew-cu-tz35tke
midea-mb-12n8d6-spdaikin és pana tudom, hogy ajánlott, midea pedig 5 év garija bíztató
melyik csendes és jó hatásfokú ?
válaszokat előre is köszi!!
Szerk.: Minél kevésbé párátlanítson, így is száraz a levegő
-
badabum
tag
A nagyáruházi 100e Ft-os klimáknál valamivel jobb minőségű, csendesebb a kül- ill beltéri egységgel, kínai klíma (a kültéri egység megegyezik egy AUX modellével)
Természetesen egy japán klímával nem veszi fel a versenyt.Szerelők ajánlják mert nem nagyon kell visszajárni garanciális problémák miatt. -
Male
nagyúr
Fujitsu 09LTCA-m van, mert az fűti az egész lakást. (Elbukott gázterv... konvektor lett volna, már fel is volt szerelve, de nem fogadták el, mert nincs kémény tisztító nyílás.... hogy a kéménynek mi köze a parapetes konvektorhoz, arra nem tudtak választ adni. ...de utólag már örülök neki, hogy így alakult
) -
pjen
félisten
-
TeeJay
félisten
fotózok neked ettől 3x nagyobb gányolást

Havanna utca 1-ben pont windyék rálátnak a raktárról van fent a 8. emeleten egy klíma aminek kint vagy 3méter cső lóg így féloldalasan a kültéritől az átfúrt falig
na az visz mindent pedig nézegettem a telepen ki tud nagyobb hulladékot felrakni legbrutálisabb gányolással
-
Elektrosokk
veterán
-
Male
nagyúr
Igen, szerintem a legtöbb ember vagy minimumra rakja, vagy auton hagyja (egy ideje nálam utóbbi... oldja meg, ahogy a legjobb, az a dolga alapon
) -
Elektrosokk
veterán
-
Male
nagyúr
Köszönöm!
Tehát a max venti fokozatot nézték... hát ez nem sokat számít, nem ismerek olyat, aki így használná a klímáját. ( ráadásul a légszállítást nem nézték hozzá, így ha az egyik gyártó csinál egy még nagyobb légszállítású fokozatot, akkor ezzel rosszul jár, pedig azonos légszállítás beállítás mellett lehet, hogy halkabb az adott típus ) -
windy
tag
A görögöknél a tengerparton 3-4 évente cserélik a gépeket, mert egyrészt nagyon sokat mennek, másrészt tényleg megeszi a hőcserélőt a sós-párás levegő. Alig látni náluk mást, mint olcsó kínai gépet, ráadásul, kb. semennyire nem tartják be az uniós szabályokat, mai napig rengeteg fixfordulatos klímát csempésznek be és helyeznek üzembe. Így hát nehéz lenne Daikint, Fujitsut, Toshibát vagy Mitsubishit látni náluk, ugyanis ezek már évek óta nem gyártanak csak inverteres spliteket.
-
windy
tag
A Midea berendezésekről az én tapasztalatom - ami nem biztos, hogy jelenleg releváns, mert az utóbbi öt évben már tényleg nagyon kevés Midea fordult meg a cégünknél.
Régebben mindenki forgalmazott Mideát, mert a noname kínaiakon kívül ez volt viszonylag jó áron. A minőségéről az alábbi kép alakult ki : gyenge minőségű műanyagokból készített beltéri egység. Az akasztófülek rendszeresen letörtek újkorában is, de két három évesen már szinte tilos volt szétszedni a beltérit, mert utána képtelenség volt összerakni, elrepedeztek a fülek, a patentok. Akkor is sárgultak a műanyagok, ha egyáltalán nem érte nap a készüléket. Egy hároméves Midea beltéri egység úgy nézett ki, mint egy húszéves Toshiba. Terelőlapátok szinte kivétel nélkül letöredeztek az első öt évben, ez is a gynge minőségű műanyagoknak tudhatók be. A Multi berendezéseiknek a vezérlése gyalázatos volt, rendszeres panelhiba lépett fel. Most nem jut eszembe más jellemző műszaki hiba. Ezektől függetlenül egyébként vállalhatók voltak a Midea gépek egészen addig, ammíg a Gree előre nem tört. Sokkal jobb minőség, nagyobb készülékválaszték, profibb berendezések. A Gree még a csúcskategóriában is képviselteti magát, a U-Crown bármelyik japán gyártó csúcsgépével felveszi a versenyt mind kidolgozottságban, mind minőségben, design-ban, szolgáltatásban. Innentől kezdve nem tudnék érvelni a Midea mellett, mert a Gree többet, jobbat ad hasonló árfekvésben.
Az már csak a hab a tortán, hogy az utóbbi években a Midea gépek supportja is gyalázat volt, legalább öt cég importálta, és nem volt egyszerű kideríteni, hogy az adott, garidőn belül meghibásodott berendezéshez ki fog adni alkatrészt.Én ezért szoktam javasolni, hogy ha valaki kínait akar venni, mert az olcsóbb, akkor válassza inkább a Gree gyártót.
-
Elektrosokk
veterán
22 klímát teszteltek, és a micsu nyert: MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE 345K második a DAIKIN FTXG25LW / RXG25L 425K. szóval nem mindenben a midea lett a legjobb, viszont ha az árérték arányt nézed akkor felettébb jól szerepelt. 3. 4. helyezett toshiba.
(#30652) Male
Hogyan teszteltünk : Légkondi, klíma
Hűtés
A hűtési funkció vizsgálatát az EN14825 szabvány alapján végezték a szakértők. A készülékeket 27°C-ra állították és vizsgálták azok hűtési hatékonyságát 35°C, 30°C, 25 °C és 20°C-os külső hőmérséklet mellett.Fűtés
A fűtési funkció vizsgálatát is az EN14825 szabvány alapján végezték el a szakértők, ahol a külső hőmérséklet -7°C, 2°C, 7°C és 12°C volt, és 20°C-ra fűtötték fel a helységet.Párátlanítás
A készülékek párátlanítási hatékonyságát szakértők az EN810:1997-06 szabvány alapján végezték. 27°C-os külső és belső hőmérséklet és 58,5%relatív páratartalom volt a kiindulási állapot, innen hűtötték a levegőt a megengedett legalacsonyabb hőmérsékletre, és vizsgálták, hogy milyen hatékonyan csökkenti a készülék a levegő páratartalmát.Zaj
A teszt során vizsgáltuk azt is, hogy a készülékek mennyire hangosak működés közben. Ezt a tesztet az EN 60704-2-7 szabvány alapján végezték a szakértők. A készülékeket hűtési módban tesztelték, a mikrofont a készülékektől 1 méterre, 1,5 méteres magasságban helyezték el. A tesztet a szakértők maximális ventilálás mellett végezték el, a legalacsonyabb és legmagasabb fokozatban.Komfort
A szakértők azt is vizsgálták, hogy a készülékek milyen hamar érik el a komfortállapotot. Ezt a tesztet 35°C és 24°C kiindulási hőmérséklet mellett végezték el. Az volt a cél, hogy a belső helyiségben elérjék a 25°C és a 17°C léghőmérséklet, és megtartsák azt 2 órán keresztül. Emellett azt is nézték, hogy mennyi idő alatt hűti vissza a légkondi a szoba levegőjét 20°C-ra. A készülékeket maximum ventilálással és „swing” módban, ha volt rá lehetőség akkor „powerful” módban is tesztelték.Sokoldalúság
A készülékeket pontoztuk sokoldalúság alapján is, itt többek között azt vizsgáltuk, hogy van-e légáramlás szabályozás, távirányító, csak ventilátor funkció, gazdaságos üzemmód, öntisztítás és éjszakai üzemmód.Használhatóság
A teszt során azt is vizsgáltuk, hogy milyen könnyű használni a készüléket, pl. hőmérséklet és erősség beállítása, programozás, távirányító használata, tisztítás. -
Chaser
legenda
nem mondtam h numero uno, árából is látszik h csak belépő, de nagyon kíváncsi lennék, melyik midea verné el hangban
vagy a mostani ftxf-et
mideával sincs bajom, elég strapák, tudok párról a görögöknél, amik már sok éve teszik a dolgukat közvetlen tengerpart mellett, a sós víz "eszi" a klímát, de nem halkak
mondjuk ha random válogattak 2-3,5w-osak közt, az már max érdekességnek való, de nem teszt, kb letesztelek intel egy 4 magos cpu-t, amd-től egy 2 magosat, aztán megmondom melyiken volt halkabb a hűtés és az a faca' ( : -
Male
nagyúr
Ha már úgyis megvetted: A hang tesztnél hogy ment a dolog? Adott teljesítményt kellett leadniuk közben, vagy csak benyomták a min. venti fokozatot, és megmérték a hangját?
-
Elektrosokk
veterán
Nézd, én elhiszem hogy a Daikin a numero uno, de az hogy nem lehet kijelenteni hogy egy midea is jól teljesít vagy hozza a kötelezőt az nincs rendben!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de mindegy is, én nem szeretnék meggyőzni senkit, csak leírtam amit láttam, ennyi. Az is lehet hogy megkenték az ICRT hálózatát, nem tudom

-
Male
nagyúr
-
Chaser
legenda
a windyéktől vett daikin kmv klímánál 10 emberből 9 nem tudta mi fűti a lakást ( : lelövöm a poént, az fűtötte 250e ft volt telepítéssel, wifi modullal, 2017 végén, úh biztos hiteles teszt, de engem speciel nem győzött meg...

-
Elektrosokk
veterán
-
Chaser
legenda
-
abrax1
csendes tag
A listát látva (én is megvettem nem olyan rég) kicsit az "apples and oranges" esete, eleve 2 és 3.5 közti klímák vannak, meglepő módon a nyertes Midea pont egy 2 kW-os...
És a sok speckó mellett nincs benne a megbízhatóság stb. Valamire jó ez a teszt, de szeirntem lényegi dolog sok hiányzik belőle.
-
Miklósbácsi
tag
-
Elektrosokk
veterán
nagyon tételes a teszteredmény, csak a tesztelt készülékeket és az árakat írtam le, illetve hogy melyik volt a legcsendesebb. ez a teszt nagyon sok dologra kiterjed (zajterhelés, hűtés, fűtés, komfort stb) nem csak arra hogy melyik volt a legcsendesebb.
(#30642) windy . Gyártóktól független, az International Consumer Research & Testing(ICRT) hálózat laboratóriumaiban végzett légkondi tesztek. A Tudatos Vásárlók Egyesülete az ICRT hálózat keretében 22, a hazai piacon is kapható (inverteres, oldalfali split) klímaberendezést tesztelt nemzetközi laboratóriumban. ICRT
(#30643) ph2012 tavalyi modellek.
-
ph2012
senior tag
Ezek már nem kifutott klímák?
-
windy
tag
Én nem láttam ezt a tesztet. Nem tudom, hogy milyen körülmények között, milyen laborban, milyen gépeket teszteltek, igazából csak annyit olvastam, hogy az adott Midea gép volt a legcsendesebb. Ezt a kb. húsz éves tapasztalattal a hátam mögött egyszerűen nem hiszem el. Soha nem volt a Midea csendes, soha senki nem is állította ezt erről a márkáról, még a saját forgalmazója sem. Bullshit.
-
abrax1
csendes tag
Nem akarok újabb anyázást látni itt, mint pár napja, és téged se bántani, de ha már a tudatosvásárló pénzért árulja ezeket a listákat (és gondolom valamiből fent kell tartani magukat), akkor nem hiszem hogy túl etikus lenne ide ország-világnak bemásolni.

Egyébként gondolom nem a zaj az egyetlen paraméter, ahogy néztem, ebben azért bizonyos árkategória felett nincsenek valami óriási különbségek.
-
Elektrosokk
veterán
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
345 000 FtDAIKIN FTXG25LW / RXG25LÁtlagár (2018. 01. 04.)
425 000 FtTOSHIBA RAS-B13N3KVP-E/RAS-13N3AVP-EÁtlagár (2018. 01. 04.)
418 000 FtTOSHIBA RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-EÁtlagár (2018. 01. 04.)
490 000 FtPANASONIC CS-E12QKEW/CU-E12QKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
324 000 FtPANASONIC CS-E9PKEW/CU-E9PKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
245 000 FtMITSUBISHI ELECTRIC MSZ-EF35VE/MUZ-EF35VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
368 000 FtMITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
255 000 FtTOSHIBA RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-EÁtlagár (2018. 01. 04.)
255 000 FtMITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VEÁtlagár (2018. 01. 04.)
313 000 FtPANASONIC CS-RE12QKE/CU-RE12QKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
205 000 FtHITACHI RAK-25RPB/RAC-25WPBÁtlagár (2018. 01. 04.)
210 000 FtPANASONIC CS-RE12RKEW/CU-RE12RKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
207 000 FtMIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B)/MOB03-12HFN1-QRD0GWÁtlagár (2018. 01. 04.)
221 000 FtMIDEA MSMBAU-09HRFN1-QRD0GW(B)/MOBA02-09HFN1-QRD0GWÁtlagár (2018. 01. 04.)
212 000 FtSAMSUNG AR09MSFPEWQN/AR09MSFPEWQXÁtlagár (2018. 01. 04.)
145 000 FtPANASONIC CS-KE35TKE/CU-KE35TKEÁtlagár (2018. 01. 04.)
206 000 FtFUJITSU ASYG12LLCC/AOYG12LLCCÁtlagár (2018. 01. 04.)
223 000 FtFUJITSU ASYG09LLCC/AOYG09LLCCÁtlagár (2018. 01. 04.)
206 000 FtGENERAL ASHG12LLCC/ AOHG12LLCCÁtlagár (2018. 01. 04.)
223 000 FtFUJITSU ASYG12LLCE/AOYG12LLCEÁtlagár (2018. 01. 04.)
223 000 FtSAMSUNG AR12MSFPEWQN/AR12MSFPEWQXÁtlagár (2018. 01. 04.)
160 000 FtA tesztelt termékek közül a legcsendesebb a Midea MSMBAU-09HRFN1-QRD0GW(B) készüléke, amely 210 ezer forint körüli áron kapható. Csak ez a termék kapott 4-nél jobb pontot. Hét termék kapott 3-nál gyengébb pontot, vagyis a többihez viszonyítva hangosabb. Ezeknek az ára 150 és 225 ezer forint között mozog.
"A Tudatos Vásárlók Egyesülete az ICRT hálózat keretében 22, a hazai piacon is kapható (inverteres, oldalfali split) klímaberendezést tesztelt nemzetközi laboratóriumban. A következő funkciókat és szempontokat vizsgáltuk: hűtés, fűtés, párátlanítás, sokoldalúság, használhatóság, zaj és komfort.Hogy kerülnek a termékek a tesztbe?
A tesztelt termékeket anonym módon, kiskereskedőknél vásároljuk. Nem tesztelünk prototípusokat, sem pedig gyártók által felajánlott ingyenes termékmintákat."szóval ezen a teszten a japán a legcsendesebb érv megbukott.
-
Elektrosokk
veterán
-
ph2012
senior tag
-
ph2012
senior tag
Milyennek kellene lennie?
-
Elektrosokk
veterán
-
Male
nagyúr
Mert ezeknek is termel így hasznot (Ezek a "márkák" nem a Gree tulajdonai tudtommal, simán csak alapítanak egy céget, aztán rendelnek ilyen felirattal tőlük... ha bejön, lesz második adag is, ha nem, soha többet nem hallasz a márkáról). Másrészt, ha elolvasod a topicot, látod, hogy igen sokszor a klímások "csak megsúgják", hogy ez is valójában Gree ám, csak így olcsóbb, tehát hú, de jól fogsz most járni, amitől a vevő úgy érzi, milyen jól jár, és mennyivel okosabb mindenkinél.... szóval ügyesen marketingelhető is.
-
ph2012
senior tag
Budapesten melyik klímaszerelőt ajánlanátok? A 22. kerületben lenne a klímaszerelés.
Köszi.
-
droti25
őstag
Szakik véleményére lennék kíváncsi.
Hűtésnél, hogy jobb a hatásfok?
-Ventillátor fixen(mondjuk vízszintesre állítva)-ventillátor mozgatva(swing, oszcillálás)
-
ph2012
senior tag
-
Chaser
legenda
egészen őszintén, látsz a képen a kültériken bármilyen feliratot? mert én nem, mondjuk az nem mérvadó ( :
minden mai klíma alkalmas fűtésre/hűtésre egyaránt, hatásfokban és hangban vannak különbségek ilyen szempontból
ekkora helyiségekre 2kw-osnál nagyobb nem kell, ha egész nap éri a tűző nap a 18nm-t, akkor talán 2,5kw
minőségi klímákkal, szereléssel, ez nagyságrendileg 450-500e ft - nem ilyen takony munkával ami a képen van -szerk:
abrax1
valószínűleg azért, ha valakinél nem cseng jól a gree gyártó neve, hátha ezek fognak
-
ph2012
senior tag
-
abrax1
csendes tag
-
nesa
veterán
-
konyvi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap volt nálam kint egy szaki.
Rcool Econic 18 klímát ajánlotta.
Nem igazán hallottam, illetve találtam véleményeket róla. Ismeri valaki az Rcool klimákat? Tapasztalat, vélemények?Előre is köszönöm.
-
Chaser
legenda
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a tanácsokat. Kipróbálom a javaslatokat.

-
Rolly
veterán
évi kétszer ajánlott alaposan kitakarítani... én egyiket meg szoktam csinálni magam (bár akkor a házat is leszedem és kitörlőm, a másikat a telepítő végzi...
Nekem azt javasolta a telepítő ha visszajön szag akkor az két dolog miatt lehet:
- a klímában állt meg a víz - nem jól állítottuk le - erre már kaptál tippet
- a kondenzvizet elvezető csőben áll meg valahol a víz (nálunk az egyik klímánál 5-6 métert megy a falban a cső... és azt húzza vissza a ventilátor / szél fújja be néha... erre azt javasolták, hogy kis domesztosos vizet öntsek a klíma csepptálcájára -
kelzsoca
félisten
-
ph2012
senior tag
-
kelzsoca
félisten
-
V.Stryker
nagyúr
És szerintetek akkor elsőre felesleges vennem ilyen klíma tisztító sprayt?
-
Chaser
legenda
-
lacy027
tag
Nem volt kiszárítva egy fél órás ventilátor üzemmel a használat után, csak le lett állítva, bennemaradt a levegőből kicsapódott nedvesség, ez okozza a szagot.
Menjen fél órát párátlanításon, utána egy órát ventilátor vagy fél órát fűtés módban. Utóbbi először büdös és párás lesz, de kiszárad a beltéri, utána jó eséllyel eltűnik a szag. Ha mégsem, akkor jöhet egy karbantartás. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A héten párszor bekapcsoltam a klímát párátlanításra. Nem is volt semmi gond.
Tegnap este gyerek fürdetés után kicsit akartam vele fűteni és olyan rohadt büdös, mintha pisis pelenkát szárítottam volna rajta.

Mi történhetett? Belepunnyadt valami pára maradék?
Van valami ajánlott spray erre?
Belenézve a belteribe patyolat tiszta. Tavaly augusztusban lett véve.
-
kasza blanka
aktív tag
Ez alapján milyen méret felelne meg?
Olyan 40kg (400N) lehet egy kültéri kb, ez alapján a 40/30 lágy, vagy 30/30 közepes jöhet szóba, mert vmelyik oldalon azt olvastam, hogy a készüléknek kb 3mm-re kell összenyomnia a bakot, és 3centi emelés még beleférhet a csövek, vezetékek bolygatása nélkül.
Köszönöm
-
kasza blanka
aktív tag
A kormányrendelet szerint lakótérben nappal 40dB, éjjel 35dB a határérték. Keress csak rá, hogy pécsi klímagate. A szomszéd az illető erkélye mellé szereltette fel a kültérit, engedélyt nem kért, az a jegyzőhöz fordult, aki megtiltotta a klíma használatát 50-500e Ft bírság/alkalom terhe mellett.
Telefonnal túlzó az érték??? Egy profi zajmérőhöz képest? Ne vicceljünk már, pont fordítva, ráadásul a telefonban van egy 20dB-es csillapítás (zajcsökkentő miatt kb 1 másodpercig mutatja a valós értéket), és így mérek éjjel határérték feletti zajt.
Olyan, mintha egy teherautó állna a ház előtt alapjáraton órákig. Remeg minden. Attól függően, hogy milyen fokozaton nyomatja, 54, illetve 67Hz-en zúg, ennek megfelelően más-más helyiségben/ponton okoz zúgást."Ellenben ha én ilyen helyzetbe kerülnék, nem zárkóznék el az áthelyezéstől, de nem is finanszíroznám."
Ezt nem te döntenéd el, ha a jegyző, vagy a hatóság kötelez rá, vagy eltilt a használatától, mint az említett esetben."Márpedig, ha a klímát igazolhatóan szakember szerelte fel"
Persze, társasház homlokzatára, mindenféle közgyűlési felhatalmazás nélkül
Grátiszként a a víz a kültériből az erkélyünkre folyik, a beltériből az ablakom alatti betonra..."elmarasztalja a szomszédot egy, az épület szerkezetéből ( közös vasbeton fal ) adódó, sokszor kiküszöbölhetetlen jelenség miatt"
A ház szerkezete adott volt 20 évvel azelőtt, hogy ideköltözött. A klíma nem.Te is jó szomszéd lehetsz...
-
Kroni1
veterán
-
lacy027
tag
Áramszünet felénk szerencsére nem sűrűn van, amúgy sem szeretik a klímák. A leírás szerint ha visszajött az áram, folytatja az áramszünet előtti beállítással a működését. Ha direkt húzom ki, akkor először lekapcsolom.
#30601 HoryThePooh Szóltam egy közeli cégnek (akikről azelőtt nem tudtam), ők írtak a Daikin szerviznek, ahonnan ezt a leírást kapták. Ha nem megyek be személyesen, akkor a mai napig nem tudok erről, pedig már két hete megkapták a választ. Neten nem találtam ezt meg, de nekem is jó lenne látni, mit lehet még átállítani.
-
Kroni1
veterán
Azt még megkérdezhetem, hogy ha áramszünet van, vagy te áramtalanítasz akkor utána az áram visszajövetelekor mit csinál a klíma?!
Nekünk van egy régi toshiba, az áramszünet után visszakapcsol de csak a ventit pörgeti, a cool vagy heat funkciót nem állítja vissza. Tehát egy éjszakai áramszünet után nem tartja meg a korábban beállított működést. Az FTXF vajon hogy kapcsol vissza ilyenkor?
-
HoryThePooh
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
30700 - 30601
95734 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Blue 256GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

al burkoló panel,20mm pozdorja .15cm üveg szövet,15mm forgács lap (osb),zsindely.Persze küzben a megfelelő fóliák.Kültéri a ferde tetőre csavarozva alatta alszom.Nem hallom.Viszont Panasonic Nordic Ethera a klíma.
ha meghal egy beltéri nem olcsó, ha a kültéri hal meg akkor kukázhatsz mindent, ha nem találsz a beltérikhez új külső egységet, de ha találsz is, horror ára lesz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)