- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz
asha07lcc #37065 üzenetére
Egyszerűsítem:
Két szobás albérletbe ~40nm-re keresek mobilklímát, a linkelt trotec vagy a másik használt jó, vagy tud valaki jobbat ajánlani? Két csöves kell mindenképpen, beépítés nem lehetséges, terasz nincs.
Hordozható split-el van valakinek tapasztalat, főleg ha nincs hova szerelni a kültérit, és ablakpárkányra kellene valahogy erősíteni?
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Tavalyi tapasztalat után idén még idejekorán jó lenne beszerezni egy klímát az albiba, mert már a mostani időben is alig lehet idebent megmaradni
Peremfeltételek:
- két szobás albérlet (egybekonyhás nappali+háló), ösz kb. 55nm, a két szoba kb 45nm.
- déli fekvésű panel, terasz/balkon/loggia nincs, csak ablak meg párkány
- fúrás/faragás kizárva, tehátcsak mobil klíma jöhet szóba
- Bécsben lakunk, német amazon vagy osztrák webshopból kellene valamiMivel a légáramlással már egy egyszerű fürdőszobai ventinél is problémák vannak (ha csukva az ablak, felszívja a kajaszagot/cigifüstöt a szomszédtól) így vagy kétcsöves megoldás kellene, vagy mobil split.
Kétcsövesből újonnan csak ezt a trotecet találtam, meg egy használt Stiebel Eltront.
Mobil splitek elég drágák, nem tudom mennyire éri meg, meg hogy hogy tudnám rögzíteni a fal szétbarmolása nélkül biztonságosan a külső egységet (csak párkány van ugyebár). Ráadásul abból se ngyon van választék, a trotecnek van egy 1700 euróért
Vagy ugynez más néven (az első 2 ár szerintem kamu bolt, szóval ez még drágább is).A kétcsöves megoldás érhet valamit? A split baromi drága szerintem, ennyiért már beépíthető is van, max. a kamu árát fizetném ki érte...(~800eur). Viszont ha költözünk majd ez jöhet velünk... Valaki rögzített már ilyet ablakba? Gondolom a kültéri egysége van vagy 25 kiló...
-
Alg
veterán
válasz
takacsbotond #32498 üzenetére
Suntec Transform 9000 is ugyanennek tűnik
-
Alg
veterán
Nézegettem a héten a mobil split klímákat (beépíthetős no-go), név szerint a Trotec 4600-ast.
Amazonon egy bő hete: új ~1600EUR, újszerű használt ~550EUR. (Júni elején 1400-ról indult az új)
Ugyanott ma: új ~ 2100EUR, újszerű használt ~850EUR.És a használtakat szinte órákon belül elviszik... pedig 550-ért még beneveztem volna egyre, a 850 már kicsit soknak tűnik... Nyaralni voltunk közben és most tudtam megnézni csak hogy egyáltalán ki tudnánk-e rakni a kültéri egységet.
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Fisher-en kívül milyen kétutas mobil klíma lehet még az ajánlott?
Rákérdezek náluk hogy Bécsbe tudnak-e és ha igen mennyiért szállítani, de közben néznék alternatívákat is ha vannak. Ha Amazonon elérhető az nagy plusz. (Trotec-nek van ilyen?)Sajnos semmilyen beépítős készülék nem megoldható (panel albérlet).
Köszönöm!
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Kicsi albi hálószobájába (panel, ~20nm -> ~50m3) keresnénk valami mobil klímát mert már a mostani langyos időben is kezd meleg lenni (D-i fekvés, magas épületekkel körbezárt, de napos udvarra(-> hőtartó katlanra) néz).
Ha jól értem ide a Fischer közepes (3,5kW) megoldása elég lenne, kiegészítve az ablakra rakható záróelemmel. Jól gondolom?
Kérdés: ez a belső levegőt keringeti és a kívülről szívott levegőt fújja felmelegítve vissza kifelé (ez lenne a logikus) vagy keveredik? Az alattunk lévő szomszéd képes a saját hálószobája ablakában bagózni
ezért lenne fontos ha nem szívná be a cigifüstöt.
Nem, split nem megoldható, és terasz sincs sajnos ahová ki lehetne tenni. Nem menne egész nap, legfeljebb csak hétvégén a legnagyobb melegben, amúgy naponta pár órára kapcsolnánk be hogy éjszakára elviselhető hőmérsékletet csináljon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Spotify
- AliExpress tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politikai mémek
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest