- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Miklósbácsi #30896 üzenetére
km-et ne is mondd, nagyon jó az ftxf, de amit az a kis sz@ros km produkált, az nagyon durva
fűtésnél és hűtésnél is, hűtésnél nálam könnyű dolga volt, viszont fűtésnél egy 3,5-es klímától elég korrekt 36nm/100 légm3-nél a benti akár 27-30 fok, -20-ban is, és csendes beltérivel, kültérinek nyilván ott már azért volt hangja
szerk:
Ice&Limealdiban van most 85e-ért 3 év garos mobil, h szűkíteni lehet-e vagy sem a csövét nem tudom, 1,5m csövet ír
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Sajnos csak most jönne el a pillanat klímára, mindent figyelembe véve csak mobil klímára.
Már az is jó lenne ha (panelban, 1 szobában kb 12nm) letudná hűteni az állandó 28-30 fokot olyan 26-ra, tehát csak - 4 fok is már nagy szám lenne.
A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani mobil klímákat párat, ami nem olyan nagy teljesítmányű, van hozzá alkatrész, kb max. 60-70k, a csöve hosszú és van keskeny szűkítője kivezetéshez, vagy lehet e hozzá venni szűkítőt és úgy az ablakkereten keresztül kivezetni (már ha lelehet ennyire szűkíteni) , mert az a "zsákos" kivezetés megoldás egyenlőre nem annyira tetszik illetve nem tudom mennyire könnyű felhelyezni és levenni, vagy a panel vasbetonban lyukat furatni, de az nem tudom mennyibe van.
Szóval eléggé gondban vagyok most ezzel és sok kérdés van vele kapcsolatban. Csak valami gyorsban kéne, ami levisz -4-5 fokot a nyárra.Előre is köszi a segítséget!!
-
Male
nagyúr
válasz
Szaki2 #30895 üzenetére
Japánhoz nehéz alkatrészt szerezni: pont hogy nem nehéz, ha visszaolvasol pl a Daikinnál rendszeresen említve van, hogy 10 éves modellekhez is van még alkatrész.
Polar, Gree: a nem japánok között elvileg jók, de ha kicsit keresel itt, azért vannak Gree panaszok, hogy pl hangos az adott típus.
...én inkább a nappaliba tenném, szembe a folyosóval... ott nagyobb a légtér amiben dolgozhat, de mégis a folyosó felé van irányítva, így be fog a kavarogni oda valamennyi a hidegből.
(Amit a folyosói elhelyezéssel nem szoktak figyelembe venni: a klíma nem magából csak úgy fúj levegőt, oda vissza légáramlat is kell, lehetőleg a meleg részről ha hűtésről van szó. ...illetve ahová rajzoltad, gyanítom az amúgy is a lakás leghidegebb pontja, már emiatt sem ott kéne hűteni) -
Miklósbácsi
tag
válasz
csudri #30872 üzenetére
A Daikinhoz való vonzódásodat csak helyeselni tudom. Tavaly szeptember óta működik a Daikin FTXF 35 -ös nálunk. A téli időszakban kiegészítő fűtésnek használtuk, probléma mentesen, halkan dolgozott végig.
A mostani meleg napok meg jó alkalmat adnak a hűtő üzemmód használatára. Eddig nagyon elégedett vagyok.
A halkan dolgozó beltéri egységen kívül a kültéri is csendes, igazából nem is hallani. Érdemes volt ezt a típust választanunk. A hőszigetelt téglaépületben talán nincs is olyan nehéz dolga.
Viszont a gép egy kicsit régebbi változata, az FTX 35 KM egyik fiamnál egy panelház legfelső emeletén üzemel másfél éve. Ott már nehezebb feladata van a klímának nyáron, de kifogástalanul és halkan üzemel az a gép is.
Mindkét Daikint az itteni hozzászólások alapos tanulmányozása után vettük és szereltettük fel. A telepítő cég a velem egy kerületben ( XI. ) lévő Budaklíma volt. Érdemes az ő honlapjukat alaposan átolvasni.
A telepítésnél a munkájuk is megfelelt az elvárásoknak mindkét esetben. Pontosan, szépen és tisztán dolgoztak.
Úgy láttam eddig, hogy mind a Budaklíma, mind a mások által ajánlott, a Pannonklíma nyugodtan megbízható a telepítéssel.
-
Szaki2
tag
Sziasztok!
Erre vmi vélemény?
[link] -
Chaser
legenda
most a kettő közül a mitsut venném, nem azért mert elégedetlen vagyok a daikinnal
előző gép is daikin volt máshol, most is az lett
daikinhoz 10e ft a wifi modul, a mitsuhoz 30, ha ez számít, kalkuláld bele
szubjektív, de sztem nagyon jó dolog a wifi, a távok infrásak, másik helyiségből kb használhatatlanok, szög sem mindegy neki merre irányítod, wifivel meg lakáson kívül is tudsz szabályozni mindent, venti állításnál nem kell lépkedni, szép nagy, letisztult vezérlő felület, én azért szoktam állítgatni a klímán néha, és nagyon nem szeretem a gyári távokat, van aki meg bekapcsolja nyár elején a klímát és ősszel ki ( : -
Kobe
veterán
válasz
Elektrosokk #30892 üzenetére
En is efele hajlok, takarekosnak tunik es a zajszintje is kb ugyanaz mint a daikinnak
-
Chaser
legenda
válasz
aronpapa #30888 üzenetére
azmegmáatebajod' ( :
szerk:
Kobe
gyártó irány jó, méretezés is sztem, nálam pannonklima volt legutóbb is, keresd windyt a topikból, de inkább hívd fel ha kinn vana száma, elmondod az óhajsóhajt', felmérik és kapsz árat, bár sztem árat nagyjából felmérés nélkül is tud mondani ilyen szerelésredaikin ftxf, vagy a mitsu új modellje, típust most nem tudok, mindkettő az újabb r32 gázos
-
Kobe
veterán
Sziasztok
38-39nmes tetoteri lakasba szeretnek split kimat szereltetni.
A helyseg amit hutenie kellene, kb 30nm, standard 2.60as belmagassaggal, a tobbi helyseget nem muszaj lehutenie de amugy egybe vannak nyitva igy valamennyire ugyis ataramlikA marka es irany mar nagyjabol megvan: daikin vagy fujitsu 3.5kwos modellre gondoltam a tetoteri extrem meleg miatt
Viszont a szerelovel, beszerzesi forrassal kapcsolstban vannak letelyeim, nem ismerek sok tul jo szetelot pesten
A lenyeg az lenne, hogy max 300e forintbol alljon meg, szerelessel egyutt (ebbe a tetoter specialitasai, mint pl tetokonzol, es tobb, hosszabb csovek) is benne kellene legyenek
Tipp boltra, szrtelore, esetleg konkret tipusra?
-
aronpapa
tag
Daikin FTXF35A + RXFA35A Sensira: 1,5 hónappal ezelőtt lett beszereltetve, de igazán az elmúlt 1 hétben lett igazán beüzelemve (ami az elmúlt időjárási vizonyokat tekintve szerintem normális).
Tapasztatok: valóban nagyon halk a kültéri és a beltéri egység is. A fogyasztásról eddig nincs tapasztalatom, de hűtési teljesítménye simán hozza azt, ami itt a topicban olvastam róla. Gyorsan, csendben dolgozik, "mellékhatása" eddig nincs
Wi-Fi nekem nem volt szükséges hozzá, így anélkül használjuk.Köszönöm mindenkinek, aki a fenti tipusú légkondival kapcsolatban hozzászólt, hogy erre esett a választásom!
-
Chaser
legenda
nálam most 26-os a target, a kijövő levegő max 20 fokos lehet, 23-as targetnél már rendesen hideg a kijövő levegő, valószínűleg nem kerek nálad valami
zedok
nappali ajtajával szemben helyezném el, ha nem megoldható több egység, valamennyi levegő átjut az étkező részre így, ha ventivel onnan rásegítesz, szobákba is juthat, de azért csodát ne várj -
zedok
őstag
Sziasztok!
Egy kb. 55 m2-es 3. emeleten található nyugati fekvésű panelt szeretnék ellátni klíma berendezéssel.
Hova lenne a legoptimálisabb berakni a klímát?Narancssárgával jelöltem az ablakokat - pirossal az ajtókat. Van ahol nincs ajtó ott üresen hagytam.
Én egy 3,5 kW-os klímában gondolkozok.
Előre is köszönöm a tippeket!
-
No.01
addikt
válasz
Chaser #30801 üzenetére
Kicsit keson reagalok, de igazabol az lenne a gondom (remelem nem az), h beallitom a kivant homersekletet 23fokra ugy, h a nappaliban 26,5 volt. Ilyenkor a belteribol kijovo homerseklete nem tunik hidegnek. Meg nem mertem, de erzesre olyan 20 fok korul lehet. Amivel nem is lenne baj, de igy nyilvanvaloan sokkal tovabb tart a hutesi folyamat. Kiprobaltam a powerfull modot, de erzesre ott sincs kulonbseg. Illetve de, mert pontosan 20 perc utan leall teljesen meg akkoris, ha a a homerseklet meg csak 25fok…
-
Chaser
legenda
válasz
csudri #30872 üzenetére
már szezon van, kánikula, mit te meg akarsz itten-e? ( :
daikin ftxf sztem tetszene, méretezéshez meg nem árt alaprajz
ár? passz, nálam 60e volt, erkélyen szerelve, standard 3 méteres csövezéssel pár hónapja - még a szezon előtt -
pannonklímát tudom ajánlani, többit beszéld meg velükszerk:
véletlen se legyen félreérthető, a telepítés volt 60e ft, az sajnos nem fedi a gép árát is -
csudri
őstag
Sziasztok!
Adott egy három szobás panel (65nm). Két hálószoba már klímás (nagyon régi Sanyo R410a), szépen működnek, de az éves karbantartáskor mindig megkapjuk, hogy minden év ajándék, amit még mennek. Tíz éve költöztünk be, még mindig mennek. Mindegy, nem is ezeket akarom kiváltani, hanem ezek mellé kellene, mert közben lettek gyerekek és nem lehet állandóan a hálószobákban járatni, így szeretnénk felszereltetni egyet a nappaliba.
Én úgy néztem, hogy egy 3,5 KW körüli klíma elég lenne számunkra. Az előző lakásban - 15 éve - LG klímám volt, halkan és jól működött, apósómnál Daikin van, szintén nagyon elégedett vele, nekem is a Daikin felé húz a szívem.
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik gyártó lenne a legjobb választás - az összefoglalóban látom a logókat, gondolom ezek az ajánlott márkák.
A szerelést sajnos a 9. - legfelső - emeleten kellene végrehajtani, tudnátok esetleg kivitelező céget is ajánlati Budapest XI. kerben? Kb. mennyibe kerül most egy ilyen történet?
ui: Tudom, már szezon van, kánikula közepe, ezeket a megjegyzéseket most hagyjuk, köszönöm!
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
Szaki2
tag
válasz
sequator #30854 üzenetére
Köszi! Próbáltam, de a cégnél nincs java+nincs rendszergazdai jogosultságom, de kreáltam paintben. Bocsi mindenkitől a vizuális "élményért". A háló és gyerekszoba valójában egyforma (rajzon nem látszik
) kb.9 m2-esek. Folyosó kb 5-6 m2-es. Nappali kb.15 m2-es. A belmagasság mindenhol kb 2,4 m. A nappalival szemben gondoltuk a klímát (kb 5 m-re), mert akkor senkit nem érne közvetlen a hideg és a konyhán keresztül kivezethető lenne a csöve. Esetleg lehetne még a nappaliban az ajtó fölött(az a kis háromszög szerűség
) és akkor az erkélyen lenne a kültéri egység. Néztem, lehet egy 3,5 kw-os is elég lenne. A lényeg a hűtésen lenne, hogy mondjuk kinti 36 fokban bent 25 fok tartható legyen. Ne legyen nagyon hangos, és ha gebasz van vele, legyen szervíz háttere, szerelhető legyen. Hallottam, hogy a japán klímákhoz meg az LG-hez nehéz alkatrészt beszerezni. Mennyire igaz ez? Javasolták a polárt: https://www.arukereso.hu/klima-c3172/polar/sieh0035sda-so1h0035sda-p406750903/ Néztem még a greet: https://www.arukereso.hu/klima-c3172/gree/gwh12ma-trend-p266422721/ Szeretném ha szereléssel együtt megállna 250-ben. Ti miket ajánlanátok? Szerintetek ekkora teljesítmény elég?
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Fisher-en kívül milyen kétutas mobil klíma lehet még az ajánlott?
Rákérdezek náluk hogy Bécsbe tudnak-e és ha igen mennyiért szállítani, de közben néznék alternatívákat is ha vannak. Ha Amazonon elérhető az nagy plusz. (Trotec-nek van ilyen?)Sajnos semmilyen beépítős készülék nem megoldható (panel albérlet).
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
LanyUs #30857 üzenetére
köszönöm, én is ettől tartottam
szigetelni gondolom lehet a csövet, hajlékony megoldásból is vannak azért olyanok amik elég hatékonyak, esztétika itt most sokadlagos
illetőleg át tudom törni a falat, az elrendezés pont olyan, szoba sarka az erkély mellett van, de jobb szeretném ha nem kellene...bontókalapácsom van, korona maróm is ( :
illetve tegnap ráakadtam a csoda fischer mobil klímákra, azokat elvileg lehet kültérbe is rakni, hideget meg csövön bevinni a lakásba, van hozzá egy kis panel ami az egészből a lakásban látszik, csak az emberke aki előadta a marketinget nekem nagyon nem volt meggyőző..és az már nem 80e-s kategória
-
salieri.
őstag
EZ megfelelő lesz hozzá:?
Itt nálunk nincs megfelelő szakember sajnos.
köszi. -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
22nm-es tetőtéri szobába szeretnék klímát, ahol a ház falai nincsenek kívülről szigetelve.
Belső mérő szerint 30fok van és ezt kéne letornazni 25-6fokra.
Mekkora teljesítményű gépet érdemes nézni?
Ez egy amolyan ideiglenes megoldás lesz, de nem baj ha tud fűteni is mert később lehet átkerülne a gép egy hasonló vagy kisebb boltba. -
peestike
senior tag
Lehet láma kérdés, hogy célszerű üzemeltetni a klímát? Automata x celsius, vagy hűtő fokozat x celsius? Vagy kb. Tök mindegy... Köszönöm!
-
salieri.
őstag
Sziasztok, mit ajánlotok tisztitásra ? spray vagy domestos vízzel hígítva?
-
LanyUs
senior tag
válasz
Chaser #30815 üzenetére
Én is gondolkodtam régen toldásban, de annyira megnövekedett volna a forró levegő útja, hogy nem lett volna hatékony a használat. Értem itt ezalatt: 2,6 kw hűtőteljesítmény mellé párosul a maga a készülék felmelegedett burkolata + a kivezető csövezés szintén meleg felülete. Ez minél hosszabb, annál jobban melegíti a környezetét. Nálam akkor működött a legjobban, amikor közvetlenül 0,5 méteren belül kivezettem valahová. Pl. kivágtam a fürdő ajtót és a tető ablakon kilőttem a forró levegőt. Cserébe nehéz volt a bejutás
-
lacy027
tag
válasz
canniball #30852 üzenetére
Kipróbáltam és úgy néz ki, tévedtem. Erőteljes fűtés módban a 2.5 kW-os FTXF 8-10 perc után elég meleg levegőt fújt, hiába volt kint 28 fok. Hidegebb időben szinte égetett a kifújt levegő, most csak a közelében volt, ezzel viszont már bőven lehet fűteni. A Gree úgy emlékszem nem remekelt ennyire fűtésben, ha kint 22 fok felett volt a hőmérséklet.
-
sequator
senior tag
válasz
Szaki2 #30853 üzenetére
Én a Sweet Home 3d-t használom tervezésre. Könnyen lehet vele egyszerű alaprajzot rajzolni. Meglévő rajz képét be lehet rakni háttérnek és percek alatt fölé rajzolni.
Lehet berendezést is tervezni vele.sautia
-
Szaki2
tag
válasz
Csabroncka #30846 üzenetére
Köszi!
Nekem teljesen más a lakás elosztása.
Mivel lehet ilyen jó alaprajzot készíteni? -
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #30850 üzenetére
Ezt sosem tudom biztosan,hogy áll e a kültéri és csak a szél fújja a lapátot,vag szinte állóra szabályoz.a beltéri viszűnt nem áll le,ha felnyitom a burkolatot látom,hogy forog,de nem érzem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MIUI / HyperOS topik
- Metal topik
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest