Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz KaakukK16 #24440 üzenetére
A TT-nek is aránylag vannak jó házai, de az Element T és az A60 nem tartozik közéjük. Egyik 18 másik 20eFt és egyikben sincs kábel menedzsment, ráadásul az Element T oldstyle, szürke belsővel is rendelkezik, meg ha jól emléxem, Agemate-nek volt ilyen és vékony anyagból is van.
Jim-Y amiket ajánlott, azok jó házak, válassz azok közül. Kérdés egyébként mire van szükséged, mi lesz a házban. Gamer erős VGA, vagy anélküli netező gép, mire kell?
Shinobi: masszív erős ház, jól szellőztethető, 14-ért már van, de kell bele még 1-2 venti. HDD tartó része fapados, semmi gumírozás, SSD tartó sincs benne. Csak usb2.
NZXT 210: aránylag stabil ház, minőségi, letisztult design. Fémszálas hatású előlappal. Csak USB2. Sima HDD blokk, ssd tartó szintén nincs. 1db venti alapban.
Thermaltake VF-I: USB3 elöl, kicsit fejvakarós szerelés, érdekes kábel support. Stabil jól szellőztethető gémer ház. Spec SSD tartó, basic HDD tartó rész. 1db venti alapban.
Fractal Design Core 3000: szerintem nagyon pöpec ház, vaskos, masszív, fém rácsos elöl. 2x3 db gumírozott HDD tartó, bármelyikbe SSD is tehető. Alapban 3 db venti. Potival szabályozható halkítható venti rendszer. Felső USB2-es és jack aljzatok, pwr gomb. Nem akadályozz a cd tartót. Parkettára kiváló.
HAF912p, igen nagy szellőzési rendszerrel bíró top gémer ház. Alapban egy 20-as venti, de másik ekkora is tehető bele. Gyári SSD tartó. gumírozott HDD blokkra nem emléxem...
(#24450) canniball : oldalról kocka
ez akkor jó? Lian Li PC-V351B , 30k[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz D@ni88 #24448 üzenetére
Olcsóbbtól a drágábbig:
- CoolerMaster Elite 360 fekvő ház
- SST-ML03B fekvő ház
- Silverstone SST-SG02B-F Sugo
- Silverstone SST-PS07B Precision ez a favoritom!
- Silverstone SST-GD05B Grandia Desktop
- Silverstone SST-TJ08B-E TemJin
- Ez kevéssé kocka alakú, de majdnem az PC-A05FNB
- PC-V351 [link]
- ami drága: Cubitek Magic Cube series
- Xigmatek Gigas
- Akkor egy újabb _drága_ favoritom mondjuk ez álló, de gyönyörű..
- az Antecnek is van 1-2 HTPC háza, de azok sem olcsók, így azokat nem linkelem
- Olcsóbbak: Thermaltake gyártónak is vannak fekvő mATX-es házaik, de csúnyák, világítanak így ezeket sem linkelem[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz #98593280 #24451 üzenetére
"oldalról kocka"
Végül is ja, lehet erre gondolt."ez akkor jó?"
Kockának kocka, de mivel sem konfigot sem összeget nem tudunk majd ő eldönti.Jim-Y!
"az Antecnek is van 1-2 HTPC háza, de azok sem olcsók, így azokat nem linkelem"
Relatív, az NSK2480 pl. 80+-os táppal együtt ~30k, szvsz a Silvestone házak táp nélküli árai mellett az nem is drága.D@ni88!
Értem. Azért kérdeztem mert ha valami integrált lap ment volna bele ezt (is) ajánlottam volna; de akkor ez nem felel meg az elvárásoknak.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Grave_444
nagyúr
Tisztelt fórumozók!
Tudnátok ajánlani nekem mini-itx gépházat, amibe lehetőleg belefér egy referencia hd 5850?
Árban 15-25k max 30k legyen. Egyenlőre csak nézelődök, a váltáshoz lapot és procit is vennem kéne... i3 2100 menne bele, majd később egy i7 2600k gyári hűtővel.
A lényeg, hogy elég kicsi legyen, mint például a silverstone sg05. Ez tökéletes lenne, de nem vagyok benne biztos hogy elférne a vga-m.Lian li q11b-ről mi a véleményetek?
Valaki, akinek van tapasztalata mini-itx házzal az adhatna pár tanácsotAz sem hátrány ha normál méretű tápot tud fogadni.
Előre is köszönöm azoknak, akik tudnak ajánlani pár alternatívát.
[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
- Cooler Master HAF 912 (RC-912-KKN1): 22.990,-
- Cooler Master HAF 912 Plus (RC-912P-KKN1): 20.990,-
- Cooler Master CM 690 II Lite (RC-692B-KNN5): 20.990,-
- Cooler Master CM 690 II Advanced (RC-692-KNN2): 20.990,-
- Cooler Master CM 690 II Advanced VeR2. (RC-692B-KWN5): 22.990,-
- Cooler Master CM 690 II Advanced (RC-692A-KWN5): 29.990,-melyik plexis? mert nem igazán találok infot, és régiónként eltérő
[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
912ből van window-os? advancedet láttam vele,de az ASIA only
-
canniball
nagyúr
válasz Grave_444 #24457 üzenetére
Szerintem erre leginkább a mITX topikban tudnak választ adni. Btw itt egy teszt az SG05/06 szériáról.
Krissz5435!
Az említett házhoz pl. egy 300W-os, 80+-os FSP táp jár.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Grave_444 #24457 üzenetére
Lian Li PC-Q08? Ebben elfér akár 30cm-es vga is, viszonylag normális a szellőzése és atx táp megy bele.
-
Krissz5435
aktív tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
canniball
nagyúr
válasz Krissz5435 #24465 üzenetére
"...nem bírná el az 5850+i7-et."
Ezt passzolom, nem tudom mennyit esznek. De a táp amúgy elég jól teljesít és SFX méretben is lehet kapni nagyobbat.A ház hűtése elég jó, minden oldala rácsos és elölről átszellőztethető egy 120-as ventivel.
Van akinek pedig kihívás ekkora méretbe egy erőgépet bepakolni.
-
canniball
nagyúr
válasz Krissz5435 #24468 üzenetére
Nem én keresek hanem Grave444 kolléga.
-
Junkie
aktív tag
Sziasztok,
Házvásárláson töröm a fejem és igazából két befutó van, de nemigazán tudok dönteni, CM Storm Trooper illetve Cooler Master HAF-X tudom azt is hogy sok különbség nincs de azért mégse ugyanolyan a két ház Illetve az is szempont lenne, hogy később egy vízhűtés is kerülne bele, nem tudom melyikbe lehetne jobban elhelyzezni. Meg persze ha valami hasonló alternatívát tudtok az is érdekelne, köszi
Nem érdekel, hogy mit gondolnak a trendire programozott agyak, ha rágósabb is az igazi hús nekem akkor sem kell a műanyag
-
Junkie
aktív tag
válasz teratti #24471 üzenetére
Ezt gondoltam és hajlok is afelé, de csábító a Storm Trooper is a "hordozhatóságával" meg a variálható hdd tartókkal. Gondoltam pár véleményt olvasgatnék mielőtt döntök
Nem érdekel, hogy mit gondolnak a trendire programozott agyak, ha rágósabb is az igazi hús nekem akkor sem kell a műanyag
-
teratti
senior tag
válasz Junkie #24472 üzenetére
Persze, meg kell hallgatni minden véleményt + itt sok hozzáértő emberke van(nem magamra gondoltam). Nekem nagyon bejön a 942-es, de lan bulikra nem ajánlatos... Csak annyi "bajom" van vele és az is lenne az eladás oka, hogy világ életemben ATI-s voltam de beleszerettem ebbe a házba annyira, hogy még azt is bevállaltam, hogy NVidia kártyát veszek. Visszatérnék ATI-ra és vennék egy fekete 942-est ha összejönne.....ha nem, akkor marad az NVidia.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
teratti
senior tag
Elcsábultam, nem tagadom.... szánom és bánom bűneimet atyám! De ha az égiek velem lesznek, újra ATI-s leszek.... Mentségemre szóljon, hogy most is egy 5870-es dolgozik benne, de az meg szentségtörés. Hűűű de vallásos lett!
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
Megvettem a HAF 912 plus házamat.Beleköltöztem már, és a hőmérsékleten elcsodálkoztam.Nagyon jó a hűtése!!!A 2 gyári venti mellé raktam felülre egy Scythe 12cm 800prmes ventit.De ide veszek majd egy ugyan olyant, ami elől pörög.
Ami nem tetszik, hogy felül nincs porszűrő, meg nem a leghalkabb ház.Bár iylen szellős háznál ezen ne csodálkozzunk
Én 23Kért vettem.Több boltban felment az ára, akár 29kt is elkérnek érte. -
Krissz5435
aktív tag
válasz ProEvoFan #24477 üzenetére
Én is kb 1 hónapja vettem és van hogy 10-15 fokkal hűvösebb a proci. Na meg a 20 centis elől jól lehűti a hdd-ket is. Felülre meg tényleg lényegtelen a porszűrő, feltéve ha kifelé fúj(de miért fújna befelé? )
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
teratti
senior tag
válasz ProEvoFan #24477 üzenetére
No meg tényleg felülre vedd meg a 20-ast...700-as fordulaton szépen takarítja ki a házból a meleget. A hangra visszatérve nekem 3x20, 1x23, 1x14-es venti dolgozik + a járulékos ventik...nem a leghalkabb ház.
[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz Krissz5435 #24461 üzenetére
Igen mini-itx akart lenni.
Van erős 450w-os táp is, sőt olyan ház is van amibe belemegy a normál méretű táp, szellőzés se olyan vészesfezlergabor nem rossz.
A Lian li q11b olcsóbb és kisebb is[ Szerkesztve ]
-
-
-
KaakukK16
aktív tag
Nah leszűkítettem a 2 lehetséges vételt..
HAF 912+ vagy 690 Advance II (window edit), Ha jól néztem akkor a 690-es egy pöppet nagyobb nem?
-
KaakukK16
aktív tag
válasz XP NINJA #24497 üzenetére
Úgy néz ki,hogy a 690 mellett fogok dönteni,egy kicsivel nagyobb,így kényelmesen elfér majd minden benne, illetve hülye megrögzöttség,de tesztik az ablakos változat.. A haf is jól hangzik,bár ahogy hallom minél halkabb ventiket kell keresni beléjük,hogy ne legyen túl hangos.. Szóval eddig 690 vs 912+ 1-0
-
Krissz5435
aktív tag
válasz KaakukK16 #24498 üzenetére
A 690 szélesebb és magasabb, de pl keskenyebb(214,5) mint a 912+(230) mellesleg a hafba nagyobb ventik férnek, amik jobban tljesítenek És pl van hogy 1 20 centis a teőttérben halkabb és nagyobb légszállítású mint 2 120/140-es. És ha kettő kisebbet is raksz be akkor az tuti hangosabb azonos légszállításnál. Nekem haf 912+ van és nekem a 690-es túl egyszerű volt Na meg már ha ablakos akkor milyen hülyén néz már ki ott egy ventihely?
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
KaakukK16
aktív tag
válasz Krissz5435 #24499 üzenetére
A szélesség az nem gond..a CPU hütő bőven elfér mindkettőben..Azon már nem múlik,minél kisebb hangerejű ventit keresek majd,a hűtése meg mindekettőnek jó..tehát itt már csak stílusfüggő,hogy ki mit választ..majd még utánanézek! De köszönöm szépen..
Azért mostmár valószínüleg,a 690-en lesz az!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest