Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20201) AAntii válasza Tomacko (#20196) üzenetére


AAntii
őstag

Nem vagyok egy denevér, de a mai tapasztalatom szerint semmi különbség sincs a xonar dg és az alaplapi 1150-es Realtek chip hangja között [szerintem], szóval vagy érdemes még spórolni valami komolyabb cuccra, vagy hagyni a dedikált hangkártya vonalat.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#20202) Tomacko válasza etejedu (#20200) üzenetére


Tomacko
senior tag

3k áron vedd át, annyit meg ér, én a helyedben mindenképp kicserélném a gyári OPA-t benne. Nem kell hozzá műszerésznek lenni, mert egy 8 lábú foglalatba van, egy kicsi vékony de erős csipesszel szépen ki lehet cserélni. Ja és egy olcsóbb ezer forint környéki OPA-val is már sokkal jobb tud lenni mint a gyárival, az nagyon gyalázatosan szólt nálam. Sokkal rosszabb volt vele mint az alaplapi Realtek ALC 887 HD.

Ha rá keresel itt is a fórumban arra hogy opa, műveleti erősítő opamp ..... találsz róluk infót szép számban.

(#20201) AAntii Na ezért is mondtam, hogy ki kell akkor próbálni a cserét ha van rá mód. Egy PC hangjába nagyon sok tényező bele szólhat nem csak a hangchip. Ha nem hallottál különbséget akkor hagyd az alaplapit ha meg vagy vele elégedve, vagy növeld a keretet ha tudod. Ezt neked kell tudnod mik az igényeid, lehetőségeid.

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20203) etejedu válasza Tomacko (#20202) üzenetére


etejedu
őstag

Igen olvastam erről a cserelehetőségről, köszönöm szépen!

(#20204) Tomacko válasza etejedu (#20203) üzenetére


Tomacko
senior tag

Bemész bárhol az első elekrto boltba ahol hifis cuccokkal foglalkoznak, és mondod az eladónak hogy műveleti erősítőt szeretnél venni DIP8 foglalatosat. Nem akarok hülyeséget mondani, de én a legolcsóbbat amit vettem talán 670 forint volt ? :) De, hogy bőven eezres alatt volt ez biztos :) A legdrágábbat amit én vettem azt pedig 5ezerért. Persze van bőven feljebb, még 50000 felett is :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20205) kenedko


kenedko
csendes tag

Sziasztok!

Nos olvasgattam egy órát ezen a fórumon, de nem igazodok el a dolgokon. :)
Mint teljesen amatőr user, hozzátok fordulok egy tanácsért/kérdésért. Az alaplapokhoz és a hangkártyákhoz egyáltalán nem értek(körülbelül annyira értek hozzá, hogy milyen szinű lukba kell bedugni a fülest, tehát kicsit "szájbarágósan" kérem, ha lehet ilyet mondani. :)

Szeretnék venni egy hangkártyát ami feljavitaná a minőséget az alaplapiról, magyarul jobb minőségben szeretnék zenét hallgatni, illetve játszani.

Superlux HD-681 RD vagy valami ilyesmi fejhallgatóm van, 7 vagy 8 ezerért vettem. Egyébként szerintem nagyon jó ennyi pénzért.
ASRock 970 Pro3 R2.0 alaplappal rendelkezek.

Az összeg amit rászánnék az 20.000 ft lenne max.
Érdemes-e egyáltalán venni hozzá hangkártyát, vagy cseréljem a fejhallgatót is valami jobbra? Lenne-e javulás ha vennék egy jó hangkártyát?

Előre is köszönöm a segitséget! :DD

[ Szerkesztve ]

(#20206) Inc.corp. válasza kenedko (#20205) üzenetére


Inc.corp.
tag

A lapodon egy Realtek ALC892-es audio chip van.Egy hangkártya mindenképpen dobna a hangzáson.Kérdés,hogy ezt ki is használnád-e.A játéknál annyira nem számít,de a zenénél igen.Nem mindegy milyen forrást hallgatsz,ill.mire lenne igényed.Ha van rá lehetőséged,próbálj meghallgatni egy-két hangkártyát úgy,hogy elviszed ezt a fülesedet.Ha nincs,akkor marad a vakrepülés.Ebben az ársávban fejhallgatóhoz, használt külső eszközt vennék,pl : egy ilyet.Ezzel nagyon nem nyúlsz mellé és van benne fejlődési lehetőség is,mondjuk fejhallgató vonalon.

[ Szerkesztve ]

(#20207) kenedko válasza Inc.corp. (#20206) üzenetére


kenedko
csendes tag

Köszönöm a válaszod, megpróbálok beszerezni egy ilyet. :)

Fejhallgató terén mondjuk meddig jönne ki ennek az eszköznek az előnye? Akár egy 20.000 ft körüli fejhallgatónál is sokat számitana?

(#20208) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Üdv!
Adott egy AsusG751JY laptop,aminek van SPDIF kivezetése.
Most készülök asztali hangfalakat venni,a cél az otthoni zenehallgatás lesz.Zenéböl mp3 formátum.
Kell-e nekem külön hangkártya,érdemes-e,ha igen,milyet?Nem kell komoly minőség,azért írtam a mp3-at is,mert azok vannak.Ami ebből a legjobban kihozható.

(#20209) Gifos válasza Mikulásbá (#20208) üzenetére


Gifos
tag

Üdv !
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni ? Optikai out előny .

ASUS Xonar DX/XD
ASUS ROG Xonar Phoebus Solo
ASUS Strix Soar
CREATIVE SoundBlaster Z.

Köszönöm a választ .

(#20210) skeleton35


skeleton35
újonc

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy egy 'Logitech z623' hangfalam van, és szerettem volna hangkártyát venni hozzá, de többen említették nem éri meg venni, inkább fülesekhez találták ezt ki. Nektek mi a véleményetek róla, esetleg van olyan hangkártya ami hangfalakhoz van optimalizálva?
Válaszokat előre is köszi!

(#20211) Tomacko válasza skeleton35 (#20210) üzenetére


Tomacko
senior tag

Én ezt így "hülyeségnek" tartom. A hangkártyák nem fejhallgatókhoz vannak ki találva alapvetően, hanem általános használatra, tehát fejhallgatóval is használhatóak pont ugyanúgy. DE, vannak hangkártyák aminek van külön fejhallgatóerősítő része....... Nyilván ha nem használsz, vagy keveset fejhallgatót, akkor ez téged nem érint. De az alapból blődség, hogy azért ne vegyél hangkártyát mert azokat fejhallgatóhoz találták ki. Nem ismerem a hangcuccod, így én ajánlani nem fogok neked semmit sem, hozzá. Majd jön valaki aki tud.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20212) Inc.corp. válasza Gifos (#20209) üzenetére


Inc.corp.
tag

Ebben a kategóriában (közép)igazán nincsenek különbségek.Talán a Solo lóg ki egy kicsit felfelé,ott is és a DX-nél is meg lehet oldani az optikai kimenetet egy átalakítóval,de az SPDIF(RCA)-t jobb minőségűnek tartják.A DX és a Solo picit régebbi,a Z és a Strix újabb(6 ill.2 év :).Az esetleges win10 driver problémák miatt az újabbak a javasoltak,de ez nem feltétlenül vonatkozik a minőségre.Kinek mi tetszik jobban,valós hallgatás,nem pedig tesztek alapján.Mindegyik alkalmas tömörítetlen vagy tömörített,de veszteségmentes forrás jó minőségű visszaadására megfelelő erősítő/hangszóró/fejhallgató esetében.A sokpontegy (játék/film)minősége itt már alap.Nekem Z van,de a Creative a saját agybajom bő húsz éve.Egyikkel sem nyúlsz mellé.

[ Szerkesztve ]

(#20213) sqpp


sqpp
őstag

Skacok, bár az enyém nem pontosan erről szól, de hasonló eset.

A Creative Zx és ZxR megéri a különbséget?

Elsősorban filmhez akarom, de a játék is fontos.

Emellé z906 lesz, DTS-el.

[ Szerkesztve ]

(#20214) Inc.corp. válasza sqpp (#20213) üzenetére


Inc.corp.
tag

Ha a hangkártya dekódol és jó minőségű a forrás,akkor megérheti a ZxR,bár a z906 azt a minőséget már nem fogja tudni visszaadni.Ha több az optikai használat és a z906 DAC-ja dolgozik,akkor egy alap Z is megfelel.Vagy akár az alaplapod optikai kimenete.Egy kölcsön kártyával ki tudnád próbálni az esetleges hallható különbséget(hogy egyáltalán van-e)

(#20215) Tibe


Tibe
aktív tag

Sziasztok!

Problémám a következő:

A sound blaster Audigy x-fi usb-nél nem tudom használni a feltelepített programjait, mert azt írja hogy nem talál kompatibilis hardvert, ez mi lehet? Szólni viszont szól szépen. Csak nem tudom változtatni a beállításait, csomó féle hangszínszabályozás van hozzá stb...
Windows 10-em van X64

(#20216) nexus6


nexus6
aktív tag

az x-fi fórumban már kaptam egy választ, csak szeretnék megerősítést kapni az alábbi kérdésre:
egy creative x-fi hd-t lehet úgy használni, hogy egy tévéhez lenne kötve optikai kábelen (a tévébe megy minden hdmi-n: xbox, pc, set top box) és egy fejhallgatón szeretném hallgatni a tévét, vagy xboxot vagy pc-t?
PCM hangot ad vissza a tévé... Először egy fx-audio dac x6-ban gondolkodtam csak ahonnan rendelném majdnem ugyanolyan árban van mint az x-fi. Nekem számítana a magyar garancia.

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#20217) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Audiotrak Maya U5-ön kívül van valami más értelmes külső hangkártya a piacon, ami nem Creative? Creative driverekkel egyszer már meggyűlt a bajom.

Esetleg értelmes DAC 15 ezer forintig bezárólag? Fejhallgató és aktív hangszóró lenne rákötve.

Lényeg, hogy külső eszköz legyen és legyen legalább olyan jó hangja, mint anno az Audigy 2 ZS-nek.

Harrrr!!!!

(#20218) Inc.corp. válasza nexus6 (#20216) üzenetére


Inc.corp.
tag

Üdv
Most szembe mennék PrinceHerceggel,bár ő lehet úgy értette,hogy PC használata mellett.(X-Fi topik)Kíváncsi voltam és kipróbáltam az ötletedet és ahogy gondoltam,ez így PC nélkül nem működik.Ugyanis hiába csatlakoztatod az optikai kábelt és a TV USB-jére az X-Fi HD-t,tápot fog kapni és adatkapcsolat is lesz,de nincs hol beállítani az adott ki-és bemenetet.Ehhez oprendszer és szoftver szükséges vagy egy olyan külső kártya amin megvannak a megfelelő kapcsolók.A HM erősítőm simán vette a jelet a TV-ről és rendben működött.Mondjuk én nem így használom az audio/video kapcsolatot,nálam az erősítő a "központ".

(#20219) nexus6 válasza Inc.corp. (#20218) üzenetére


nexus6
aktív tag

Köszönöm!!! Gondoltam hogy így lesz. Bár nekem a gép használat nem gond elmegy majd a háttérben. Akkor úgy megy ha a pc-re van kötve usb-n a többi az optikain kapja a jelet. Mondjuk pont az esti filmnézés gépről meg az xboxozáshoz kellene a fülhallgató kimenet.

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#20220) Inc.corp. válasza nexus6 (#20219) üzenetére


Inc.corp.
tag

Nem ellenzem az X-Fi HD-t,mert egy jól működő gépezet,de miért nem egy HM erősítőt állítasz üzembe.Ennyi eszközt sokkal egyszerűbb lenne kezelni vele.Az újabbaknak már színes-szagos OSD menüjük van.Ha kábelekkel,hangfalakkal,mélynyomóval egyszerre nincs is rá keret,addig a TV-t használod hangszórónak mint most.Fejhallgatózáshoz meg a rendelkezésedre áll egy X-Fi (ha nem jobb) hangminőség.

[ Szerkesztve ]

(#20221) nexus6 válasza Inc.corp. (#20220) üzenetére


nexus6
aktív tag

hi! köszi, sajnos a hm erősítők elég nagyok ezért nem gondolkodtam bennük (inkább egy normál kis erősítőben gondolkodtam: teac ai101da). az x-fi ezért tetszett mert dobna a normál hangzáson is (alaplapi gyengusz hang van csak) és kicsi meg olcsó is. még a fx-audio dac x6-ot néztem, ami hasonló csak ahhoz nem tudnám hozzá tenni a denon polcsugárzókat. :)
szóval nem egyszerű, de megoldódik. ami nagyon tetszene az egy ca minx xi vagy egy yamaha wxa-50. csak ezek drágák is. :)

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#20222) animatrix11


animatrix11
őstag

Sziasztok

Vettem egy Edifier S330D 2.1-es hangfalat, ehhez szeretnék hozzá méltó hangkártyát, mivel az alaplapi nem igazán szólaltatja meg szépen, zenehallgatás, játékhoz használom, Mit érdemes hozzá venni, középketeóriában? Asus xonar sorozatot illetve crative-t nézegettem eddig
A xonar essence stx az csak füleshez jó, vagy külső hangszórókon is jól szól?

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#20223) nexus6 válasza Inc.corp. (#20220) üzenetére


nexus6
aktív tag

még egy dolgot kérhetnék? ha a pc-be van dugva az usb, és lehet állítgatni a bemeneteket, akkor ha optikait választom (tévéből xbox vagy tévé) akkor azt meg tudja szólaltatni ugye az x-fi hd?

[ Szerkesztve ]

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#20224) Inc.corp. válasza nexus6 (#20223) üzenetére


Inc.corp.
tag

Igen,persze.A TV-n az optikai kimenetet választod,ekkor nem a TV végzi a dekódolást,hanem a kártya.Az X-Fi-n meg az optikai bemenetet jelölöd ki és ekkor az ő analóg kimenetein (fejhallgató erősített,jobb-bal erősítetlen kimenet) jelenik meg jó esetben a hang.

(#20225) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Üdv,

2-3 éve vettem egy Asus Xonar U7 külső, USB-s hangkártyát. Nagyjából problémamentesen használtam, néha használat közben fogta magát, és ki-be kapcsolt egyet, ezt állítólag a gyári kábel gyenge szigeteltsége (?) miatt csinálta, így vettem hozzá egy Klotz USB kábelt, ettől az a probléma valóban meg is szűnt.

Igen ám, de kb egy hete elkezdett nagyon furcsán viselkedni, a számítógép bekapcsolásakor a Xonar lámpája ész nélkül villog, és valamit annyira dolgozik, hogy konkrétan megakasztja a bootolás folyamatát. Ha csatlakoztatva van a géphez, 2-3 percig (!!!) tart a bootolás, közben a lámpa villog mint az állat, mindkét monitor tök üres (bár ennek ezer más oka is lehet). Ha a kábelét kihúzom, a bootolás normáils idő (pár másodperc) alatt sikerül. Akár kivárom a 2-3 perc szenvedését, akár bootolás után dugom vissza a kábelét a Windows (7, 64 bit) nem tudja felismerni az eszközt. Végigpróbáltam az összes USB protot, mindegyiken egyformán nem működik.

Az egyetlen megoldás, amivel életre tudtam kelteni, az, ha a driverét letörlöm, és újra feltelepítem. Ezután a következő indulás hiba nélkül történik, a lámpa nem villog, a bootolást nem akasztja meg, és utána működik is. Aztán 1-2 indulás után megint visszaáll a villogós, megakasztós, nem működés állapotba... :D Ez a dolog odáig fajult, hogy már lementettem a drivert, és rutinná vált, hogy kb naponta újratelepítem.

A driveréből egyébként a legfrissebb verzió abszolút használhatatlan, fel nem fogom miért, de azzal a driverrel különböző alkalmazások (nagyon) különböző hangerővel szólalnak meg. Van, hogy a háromszorosára fel kell tekerni a hangerőt, aztán vissza a harmadára... nem is láttam még ilyet. A legújabb verziónak egyébként a felülete is teljesen más, ha nem a hivatalos Asus weboldalról tölteném le, biztos lennék benne, hogy valami vírus. Így csak félig vagyok biztos benne, tényleg elképesztő egy hulladék. Mindenesetre a régi, 2-3 verzióval korábbi driver működik rendesen, azt használom.

Neten keresve látom, hogy egyáltalán nem vagyok ezzel egyedül, 20-30 oldalas fórum topicokban szenvednek Xonar U7 userek, és egyikük sem talál jobb megoldást, mint a driver napi szintű újratelepítése (van, akinek még az sem működik).

A kérdésem :
- Mitől lehet ez ? :F Windows frissítés rég ki van kapcsolva, drivert nem frissítettem, firmware-t sem, mégis egyik napról a másikra ilyen lett. Szoftveres problémának tűnik, mert a friss driver telepítés után a következő újraindításig abszolút hibátlanul működik.
- Tudtok ajánlani hasonló képességű külső hangkártyát ? Egy 2.0 hangfalat, egy mikrofont, és egy fejhallgatót szeretnék vele használni.
- Eladó Xonar U7 érdekel valakit ? :D

[ Szerkesztve ]

(#20226) Inc.corp. válasza Zsiráfnyál (#20225) üzenetére


Inc.corp.
tag

Valószínűleg ez a :19954-es hsz, alkatrésze döglődik.A villanykörte összeesküvés elmélet tipikus példája vagy egyszerűen hibásan legyártott alkatrész ami éppen túléli a garanciaidőt.Ujjlenyomatolvasós módszerrel elkerülheted az állandó telepítgetést,ameddig bírod idegekkel.2.0/2.1-hez Creative X-Fi HD, sokpontegyhez Creative Omni vagy ezektől feljebb.

(#20227) Borzika


Borzika
csendes tag

Üdvözlet!
Van valakinek tapasztalata 2. generációs Scarlett Soloval?
Mire lehet számítani tőle? Előnyök, hátrányok, milyen a hang vele mély, magas ilyesmi?
Jobb mint az XFI HD vagy nem tud többet annál. Solo 7chez lenne. Kettő között vacillálok.
Előre is köszi.

(#20228) Henrik000


Henrik000
csendes tag

Sziasztok!

Kérlek tudnáltok nekem segíteni ?
Hang kártyát szeretnék vásárolni ASUS Xonar D1 és ASUS Xonar DSX között gondolkozom a fő pont, hogy 7.1 tudnak kérlek titeket aki ért hozzá meg tudná mondani mi a külömbség a kettö között ? Lényegében lehet nagy külömbség köztük vagy elhanyagolható ? Mit gondoltok ezekről ? valaki eesetleg ért hozzájuk ? Kérdem segítségetek :R :R :R

Henrik

(#20229) csabika0001


csabika0001
senior tag

Sziasztok

Egyik nap szerettem volna állítani a control panelen ez fogadott, hiába telepítem újra (sound blaster Z).
Találkozott már valaki ezzel, mi a trükk?

(#20230) csabika0001 válasza csabika0001 (#20229) üzenetére


csabika0001
senior tag

Megoldódott. = BIOS reset

(#20231) Inc.corp. válasza Henrik000 (#20228) üzenetére


Inc.corp.
tag

Igen lehet,ill.van különbség,ha megfelelő forrásanyag+erősítő+DAC+hangszóró/fejhallgató esetében hasonlítjuk össze őket.Egyutas műanyag bögreszetten és 128bit-es mp3 esetében ugyanúgy fog szólni mindkettő(sz..ul),persze ez egyéni elbírálás.A D1 inkább középkategória jó(jobb) minőséggel,fejhallgató erősítővel.A DS alsó-középkategória fejhallgató erősítő nélkül,viszont cserélhető műveleti erősítővel (OP-AMP),ahol a megfelelő választás esetén nekünk jobban tetsző hangzás/minőség is elérhető mint a D1-nél.Sokpontegyes hangszóróknál egyiknél sem állítható a távolság,ha ez szempont,mint mondjuk egy alaplapi hangkártya(pl : Realtec) esetén.Használtan a D1-et javasolnám,amennyivel többe kerül,annyival jobb is(szerintem).Újonnan már egyiket sem.

[ Szerkesztve ]

(#20232) Tim82 válasza Inc.corp. (#20231) üzenetére


Tim82
nagyúr

Teljesen biztos vagy abban, hogy a D1-ben van fejhallgatóerősítő?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#20233) Inc.corp. válasza Tim82 (#20232) üzenetére


Inc.corp.
tag

Tény,a műszaki paramétereiben nincs,ebben korrekt a felvetésed.Egy DS, és még egy DG-hez képest is mégis olyan mintha lenne.A műveleti erősítője 150Ohm-ig elegendő egy fejhallgatóhoz(hátlapi kivezetésen).Valószínű,hogy ha valaki egy ~100K-s fejhallgatót vásárol,nem vesz hozzá használtan ~10, újonnan ~20K-s hangkártyát,de lehet, és oda már valóban kevés lenne.Tehát a felvetés jogos,a D1/X-ben -nincs- fejhallgató erősítő.

(#20234) Zsiráfnyál válasza Inc.corp. (#20226) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Kösz az infót, ez nagy valószínűséggel tényleg az a jelenség lesz.
Az enyém 2 és fél éves, 2014 Decemberében vettem.

(#20235) Tim82 válasza Inc.corp. (#20233) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nem beszólásnak szántam, csak mostanában tervezek én is valamilyen olcsóbb, de a meglévő DG-nél jobb Xonart venni egy összeállítandó Linuxos desktop gépbe, így többek között a D1-nek és a DS-nek is eléggé alaposan utánaolvasgatok.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#20236) Inc.corp. válasza Tim82 (#20235) üzenetére


Inc.corp.
tag

Np.A Linux más tészta,sokkal kevésbé nyúl bele szoftveresen a hangkialakításba.Lehet nem is kell más annál a DG-nél.Először hasonlítsd össze a Win-hez képest.

(#20237) Tim82 válasza Inc.corp. (#20236) üzenetére


Tim82
nagyúr

Jobb DAC-ot szeretnék a DG-ben lévő C-Media DAC-nál, a fejhallgatóerősítés megléte pedig nem lesz fontos annál a gépnél, analóg line out-tal vagy aktív hangfalra, vagy külön fejhallgatóerősítőre lesz kötve.

A DG marad a Windows-os desktop gépben.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#20238) #56474624


#56474624
törölt tag

Helló!

Audiotrak Prodigy HD2-höz szeretnék drivert Win10 Creators Update alá. Egyelőre még nincs nálam a kártya, mire megérkezik, fel szeretnék készülni driverrel. Én ezt az oldalt találtam, itt a V5.70C MOD megfelelő? Vagy ha esetleg van valami alternatív driver alá, ami jó, az is érdekelne. :R

(#20239) GâLî


GâLî
tag

Sziasztok,
Külső / belső hangkártyákat kutatok lehetőlek 100k alatt, legalább 8 szimmetrikus (XLR?) kimenttel de többnek jobban örülnék :) Vagy ilyesmi 7.2es házimozi processzort lehetőleg HD hangok támogatásával. (plusz pontért phono bemenettel)
Van erre valami best buy ötletetek?

Coo?!

(#20240) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Üdv,

[Ujjlenyomat-olvasóssá vált] [Xonar U7]-emet tervezem cserélni [SB X-Fi HD]-re.

Kérdéseim :
- Élettartamában van jelentős különbség a kettő között ? A Xonar-ról csupa jót olvastam vásárlás előtt, csak a vásárlás után a konkrét tapasztalt hibákra rákeresve találtam meg azt a rengeteg panaszt, amit a vásárlói írnak róla. A SB hangkártyái ennél lényegesen tartósabb eszközök, vagy hasonlóan garancia + 2 hónap a várható élettartamuk ? Én azt látom, hogy a Xonar-ok tömegesen hibásodnak meg, és még a hibátlan példányokkal is vannak problémák. SB-nél mi a helyzet ?
- A meghibásodott Xonar-t van értelme eladnom, próbálkozott esetleg már valaki a videón látható hiba javításával, vagy ez így kb végleg be fog dögleni rövidesen, és nincs rá orvosság ?

[ Szerkesztve ]

(#20241) DarthSun válasza Zsiráfnyál (#20240) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

X-Fi HD- m nincs, de van USB X-Fi Surround 5.1 Pro és régebbi USB Audigy2NX is, mindegyik prímán műkszik. Az egész régi SB kártyák is mennek, retro-kedvelő lévén, Live, SB128, Awe64/32, SB16 és még az SB2.0 is műkszik, nálam legalábbis megbízhatónak bizonyult eddig az egész Creative termékpaletta.

(#20242) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Még egy SB X-Fi HD-s kérdésem lenne.

A gyári kábele nem lesz nekem elég hosszú, ezért ahelyett másikat kell vennem hozzá. Megfelel a random noname kábel (1.000 Ft-os kategória, 3 méter), vagy nem mindegy, milyet használok ?

Azért kérdezem, mert a Xonar-nál ez nagyon nem volt mindegy, usb hosszabbítással egyáltalán nem működött (semmi életjelet nem adott, azt hittem rossz a hosszabbító, de minden más eszköz működött vele), random egyrészes kábellel működött, de néha hibásan (működés közben ki-be kapcsolt néha), és csak a mocskos drága Klotz kábellel volt képes hibátlanul működni. Azt a kábelt viszont nem fogom tudni használni, mert más a két eszköz csatlakozója (az B volt, ez micro).

[ Szerkesztve ]

(#20243) DarthSun válasza Zsiráfnyál (#20242) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Az X-Fi Surround 5.1 Pro jelenleg viszonylag távol van a szgéptől ( hogy az erősítő közelében legyen és elég legyen az optikai kábel hossza ), 3m- es hosszabbító + a saját kábele > stabilan megy. Tehát megint avval tudok indokolni hogy X-Fi HD- m nincs, de egy másik Creative- nek ez nem okoz gondot. Persze a 2.5"- os külső merevlemezem már egyátalán nem műkszik ilyen hosszú kábellel, ott legjobb csak a sajátja, vagy egy saját tápos USB hub ha messzebbről kell használni.

Hát, elcseszett egy modell lett az U7, szériahiba + nagyobb áramfelvétel, egy időben gondolkodtam a vételén, de jó hogy nem tettem.

(#20244) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Még egy utolsó, aztán tényleg befejezem : Létezik ésszerű áron (max ~ 1.000 Ft) olyan jack-jack átalakító, ami pipás (90 fokban kanyarodik, csak csatlakozó, nem kábel), apa végen 6.3 mm, anya végen pedig 3.5 mm ? Neten kerestem, találtam párat, de mindegyik vagy nagyon gagyi, vagy 10.000 Ft. A kettő között kéne egy középút.

[ Szerkesztve ]

(#20245) mcmike


mcmike
őstag

Sziasztok,

Lenne egy olyan kérdésem a szakértőkhöz, hogy érdemes lehet-e lecserélnem a jelenlegi SoundBlaster Z OEM hangkártyámat (aktuális konfiig adataimnál) egy SoundBlaster ZxR változatra? Vettem egy Sennheiser HD-600-as audiophile belépő szintű fejhallgatót, ami már lehet hogy komolyabb technikát igényelne...talán azért is mert 300Ohm-os... :K

Elsősorban a DAC és OPAMP minőségbeli kölünbsége érdekelne... ;)

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

[ Szerkesztve ]

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#20246) #56474624 válasza #56474624 (#20238) üzenetére


#56474624
törölt tag

Bekövetkezett, amitől tartottam, nem jó neki a beszerzett driver. Valaki valami? Nem igaz, hogy senki nem használ Windows 10 CU-t prodigy hd2-vel.

[ Szerkesztve ]

(#20247) #56474624


#56474624
törölt tag

Visszateszem a 8.1-et, ez lesz a megoldás. Kösz a nagy segítséget. :R

(#20248) #56474624 válasza #56474624 (#20247) üzenetére


#56474624
törölt tag

Fantasztikus, 8.1 alatt épp úgy nem jó egyik driver sem. :W :W Jöhet a próba a 7-essel. Mire XP-ig elérek, csak jó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#20249) #56474624


#56474624
törölt tag

És 7 alatt sem jó, pedig még a mellékelt lemezen lécvő driver-t is megpróbáltam, amin egy 'support windows 7' felirat van. Olyan, mintha nem is az a kártya lenne. AIDA64-ben eszköz leírása:
IC Ensemble Envy24 Audio Controller.

(#20250) Tim82 válasza #56474624 (#20249) üzenetére


Tim82
nagyúr

Linux live rendszer alól sem? (A Prodigy HD2-t pár éve kb. mindegyik Linux tudja kezelni, támogatja az ALSA.)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.