Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20101) Mikeyhun


Mikeyhun
csendes tag

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy új hangkártya vásárláshoz mivel az alaplapi mikrofon csati elkezdett zúgni.
Alaplap: Gigabyte GA-H87-HD3 (PCI, PCIe)

Főleg alap felhasználásra lenne: film, játék, zene, DE a legfontosabb hogy tudjak erősíteni a mikrofon hangerején, mert elég sokat vagyok skype-on/teamspeak-en (mivel az alaplapi eddig se volt túl hangos)

Fejhallgatóm: sharkoon rush core (ezt hamarosan cserélni akarom)

Keret: max 20.000 Ft

Előre is köszönöm.

(#20102) zozek


zozek
tag

Sziasztok,

Az alaplapi realtek alc887-es helyett egy xonar dgx hozna javulást?
Film és zenére lenne használva stereo-ban egy Modecom SHF80-as hangfallal.

(#20103) Tomacko válasza zozek (#20102) üzenetére


Tomacko
senior tag

Ha nem használsz fejhallgatót, nem sokat fogsz vele profitálni, nálan semmit nem hozott ez a szint, csak műveleti erősítő csere után. Nézz kicsit feljebb. Szerintem a Xonar DS(X) és Xonar DG(X) egy igen nagyon túl árazott belépő szint csak.

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20104) Solymi81 válasza Tomacko (#20103) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Szia,

És mi a helyzet a Sound Blaster Z-vel ilyen téren? Az én alaplapomon ALC892 van.
Hangfal pedig egy Genius SP-HF1250B, a füles emg valszeg egy HyperX Cloud lesz.

(#20105) jacint78 válasza Solymi81 (#20104) üzenetére


jacint78
addikt

Kicsit erősnek érzem a kolega kijelentését, semmiféle űrtechnika nem kell ahhoz, hogy legyen különbség a legolcsóbb xonar és egy realtek szörnyűség között.

type your text here..

(#20106) perecKING válasza Kean_Sorbo (#20100) üzenetére


perecKING
senior tag

köszönöm! :R
nem drága ez! a ZXR drága ahoz hogy ne használjam...bár soha ne lett volna akkor nem hiányozna az itx-ből :)

ez olcsóbb:[link]
csak nem tudom minek van rajta usb :)

[ Szerkesztve ]

(#20107) T1k3 válasza Tomacko (#20103) üzenetére


T1k3
tag

Realtek vs Xonar DS + OPA2604: szerintem érezhető volt a különbség, SBZx szintén zenész.

"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."

(#20108) Tomacko válasza jacint78 (#20105) üzenetére


Tomacko
senior tag

és (#20107) T1k3

Nyilván valamit nem jól írok, vagy nem teljesen érthetően. Amit írtam az saját tapasztalat, nem valami alaplapi hangkeltőkkel szemben érzett (tévesen) berögződött frusztráció. Nem, persze, hogy nem kell űrtechnika az alaplapi hangot túlszárnyalni, csak tudomásul kell venni, hogy a Xonar DS-DG szintet simán hozzák ezek is már. Nincs ezen csodálkozni való semmi, halad, fejlődik minden, és ennek örülünk is legtöbb esetben. Írtam is, hogy abban az esetben fog ez a 10k körüli kiadás evvel a Xonar DGX kártyával érezhető javulást hozni, ha használ fejest is, mert ezen van fejes erősítés már.

OPA csere..... mint írtam igen az OPA csere hozta ki a kártyában lévő hangot, a 2604 nem a gyártó által benne lévő, azt is ismerem, nekem a bkercso OPA GREEN-je jobban bejön. Tehát még egyszer, OPA csere nélkül ez a kártya SZERINTEM, kb a használpiaci 5000 forintos kiadást sem nagyon éri meg. Én anno 3 éve a Xonar DS-ért ennyit adtam. Aztán be tettem a gépbe és az mATX lapon lévő Realtek 887 HD simán jobban, szebben szólt nála, fiók kihúz OPA betesz, hang megjött.

Szóval lehet itt hangzatos kommenteket írni (én nem fogok, nem stílusom), meg számokkal, teszteredményekkel operálni (ezt ne vegye magára senki, nem célozgatásnak szánom). Én csak azt fogadom el amit látok és hallok.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20109) Dondom


Dondom
tag

Sziasztok! Vettem egy Logitech Z906-os házimozi hangrendszert. A kérdésem az lenne,hogy milyen 7.1-es hangkártyát ajánlanátok hozzá ami kihozná belőle a maximumot?

[ Szerkesztve ]

(#20110) jacint78 válasza Tomacko (#20108) üzenetére


jacint78
addikt

Kötve hiszem, hogy bennem rögzült volna be frusztrávció, de ezt annó kitárgyaltuk már...

"Én csak azt fogadom el amit látok és hallok."

Ha ez így van oké, írd le valakinek mit gondolsz, ha egy kérdésre válaszolsz. De ne gyere nekünk litániával, mert minket sem érdekel a véleményed..

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#20111) karesy


karesy
csendes tag

Sziasztok!

Jó ideje a ti fórumotokból okosodom, köszönöm utólag is!!
Dilemmába vagyok, hangkártya vásárlás ügyben, írom mi a gond:

Adott egy lg-HB906PA házimozi rendszer, és egy gigabyte z170x-gaming 3 alaplap, Realtek ALC1150 integrált hangkártyával. /TI Burr Brown® OPA2134 operational amplifier/ ezeket összekötöttem egy optikai kábellel.

Észre vettem, hogy ha kis/nagy méretre váltok néhány mp késéssel érkezik a hang,illetve játékoknál is felismerhető a késlekedés... valamint, optikai összeköttetéssel, a pc-ről nem tudok állítani szinte semmin. Számtalan írásotokat végig nyálaztam már, és sokan azt írjátok, hogy az optikain nincs sok változás egy jobb hangkártyán sem.

Mit javasoltok, érdemes ehhez beruházni egy hangkártyára?
Ha igen, külső /pl, u7/ vagy belső /blaster-z, vagy STRIX SOAR/ érdemes?
Az ár plafon 30e Ft. de ha ti is úgy látjátok, hogy felesleges, vagy nem oldaná meg a késlekedés /esetleg az optikai kábel a gond/ akkor feleslegesen nem ruházok be rá.

Köszönöm a segítségeteket előre is!

Karesy

[ Szerkesztve ]

(#20112) jacint78 válasza karesy (#20111) üzenetére


jacint78
addikt

A késést úgy kell érteni, hogy folyamatosan késik a hang, vagy csak váltás után később jön meg a hang?

type your text here..

(#20113) karesy válasza jacint78 (#20112) üzenetére


karesy
csendes tag

Jogos, elnézést!
Minden váltáskor néhány mp csend, aztán tökéletes...

(#20114) Mikeyhun válasza Mikeyhun (#20101) üzenetére


Mikeyhun
csendes tag

Most hogy így a hétvégén volt időm átböngészni a netet az ASUS Xonar DGX kártyát néztem ki magamnak.

A hozzáértőktől már csak az lenne a kérdésem, hogy a Creative Sound Blaster Z kicsit több mint kétszeres árért jobban megérné hosszabb távra és esetleg mivel tud többet?

Jelenleg: Gigabyte ga-h87-hd3 (ALC892 codec)

(#20115) T1k3 válasza Tomacko (#20108) üzenetére


T1k3
tag

Teljes mértékig értettem azt, hogy a véleményedet fogalmaztad meg. Azt már kevésbé, hogy miként nem csapódott le: én is így tettem. Lévén, a "szerintem" szóval kezdtem. Tovább megyek: amit írtam az saját tapasztalat, nem az internet bugyraiból bányászott hangzatos marketing bullshit. :K

Nem hinném, hogy (tévesen) berögződött frusztráció lenne az ha az ember fia/lánya hallja a különbséget, sőt hova tovább zavarja a zúgás, sistergés... esetleg az, hogy a fejhallgató nincs kihajtva, dinamikátlan etc. Nyilvánvalóan ez a differencia nem biztos, hogy ki fog jönni egy alsó kategóriás hangfal esetén vagy akár a DS példájánál maradva egy műveleti erősítő csere nélkül - bár úgy gondoltam, hogy ez a hozzászólásomból kiderült: "+ OPA2604".

Persze ez meddő vita...

[ Szerkesztve ]

"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."

(#20116) karesy válasza jacint78 (#20112) üzenetére


karesy
csendes tag

Jacint78: A késlekedést megoldottuk egy kolléga rám írt privibe, és mert nála is jelenség volt, megírta, hogy a DRC szolgáltatást ha kikapcsolom a blueray-en, megszünik ez a gond, és így lett.. köszönöm innen is neki!

A kérdésem már csak az, javíthatok-e a hangminőségen, ha egy belső vagy külső hangkártyát veszek a gépbe, avagy teljesen mindegy az optikai csatlakozás miatt?

(#20117) jacint78 válasza karesy (#20116) üzenetére


jacint78
addikt

Annó foglalkoztam azzal, hogy méregettem különböző digitális kimeneteket és valóban van különbség köztük, de annyira jelentéktelen, hogy csak ezért nem érdemes venni egy hangkártyát soktízezer forintért. Konkrétan, Azt néztem, hogy a digitális kimeneten mi történik amikor elhallgat a zene és csend van és egy creative kártya kimenetén ilyenkor folyamatosan ismétlődőre vált az adatbusz, addig egy realtek kimenetén folyamatos volt az adatok változása, tehát volt némi plusz zaja, de ennek jelentősége nem igazán van (minden esetben le volt némítva az összes bemeneti forrás). Ha átlagon felüli igényeid vannak, mint például az, hogy mindenféle feldolgozás nélkül kerüljön ki az adat (sztereó rendszer esetében mondjuk veszteségmentes zenénél) akkor érdemes lehet beszerezni egy creative kártyát, amik elvileg tudják, bár az újabbakat nem ismerem.

Ha átlagosak az igényeid akkor nem szükséges szerintem beszerezned más hangkártyát, amíg a digitális kimenetet használod. Ha a különböző "hangzásjavító" dolgok érdekelnek, akár equalizer és hasonlók akkor beszerezhetsz valami hangkártyát, de rendes rendszer esetében ilyenekre nincs szükség, és valójában mindegyik csak ronthat a hangminőségen.

type your text here..

(#20118) DarthSun válasza jacint78 (#20117) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Én csak a fülemmel mértem :) Az újjabb alaplapi csodák játék és film alatt elég tűrhetőek. De a dedikált kártyák digital kimenete zenére sokkal jobb, megfogottabb a basszus, nem fátyolos a közép, szabadabban szól a magassáv. Lehet hogy közrejátszanak a nagy dobozaim is, 30cm- es mélyekkel, de fülesen is kihallani azért. Digit kimenetek között is van nagy különbség, bár ezt már többször leírtam, de mostanában megint sokan kérdezték ezt.
Az analóg kimeneten is megfigyelhető ez, csak még fokozottabban, ott már drasztikus a különbség a dedikált javára.

(#20119) jacint78 válasza DarthSun (#20118) üzenetére


jacint78
addikt

Nagy különbség biztos, hogy nincs köztük. :)

type your text here..

(#20120) DarthSun válasza jacint78 (#20119) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Attól függ mi a nagy különbség. A basszus lefutása alapján a szomszéd szobából is biztosra megmondom hogy az alaplapim vagy az X-Fi tolja a digitálison :K .

(#20121) jacint78 válasza DarthSun (#20120) üzenetére


jacint78
addikt

Mérj már egy frekvenciamenetet, mert ez képtelenség, hacsak nincs valami szoftveres kiemelés az X-fi-in.

type your text here..

(#20122) DarthSun válasza jacint78 (#20121) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Linearban értem természetesen. Frekimenet nem minden, a részletesség nagyobb súllyal érződik, a basszusgitár kottázhatóan brummog, az alaplapin meg összefolyik pld. Frekiátvitel hasonló egyébként, -10 db- en végigdarálva 20-20KHz négyszögjellel mindegyik botrányosan hullámos :DDD - a jobb hifi cuccokhoz képest.

(#20123) karesy válasza jacint78 (#20121) üzenetére


karesy
csendes tag

Köszönöm mindkettőtöknek!

Gyengénlátónak születtem, így a fülem jobb az átlagnál, nagyon szeretem a jó zenét veszteségmentesen hallgatni, ugyanakkor feldühít, hogy az 5.1-et nem kezeli rendesen a pc, nem fér a hangszórókhoz direktbe, és nem képes azokat irányítani..
Kitettem a hardverapróra a mozirendszert egy jó pc-s hangszóróért, lehet, hogy hülyeség, de úgy gondoltam, hogy egy blaster-z -vel egy pc-s hangszóró jobban szólhat, mint ez a rendszer, az alaplapival, még ha ügyes is.
Ha rossz a gondolatmenet, javítsatok ki!!

[ Szerkesztve ]

(#20124) jacint78 válasza DarthSun (#20122) üzenetére


jacint78
addikt

A furier transzformáció miatt soha az életben nem lesz képes egy (mai) audio berendezés normális négyszögjel visszaadására. Hogy a kimeneten milyen a jel az a DAC-on múlik, ha a DAC ugyanaz, csak a digitális forrás változik és nem szól bele semmiféle szoftveres manipuláció, akkor nem igazán változhat a jelalak, csak apró jelentéktelen különbségek lehetnek.

Most gyorsan beüzemeltem az XP gépet, amiben van egy X-Fi és bekapcsoltam az alaplapi realtek-et is. A bemenet minden esetben az X-fi bemente volt, a DAC is ugyanaz, csak a digitális forrás volt más. A digitális kimenet csak a nyers adatot továbbítja, biztos nem lesz fátyolos a középtartomány amit az analóg rendszereknél még el is hiszek, hogy egyesek belehallucinálnak (és amik a vakteszteken be is égnek). :) A digitális jel olyan mértékű manipulációjához, hogy mondjuk fázisfordulás legyen csak a középtartományban, igen erős DSP kell, vagy szoftveresen is lehet megcsinálni, de az valós időben igen masszív erőforrást igényel. :)

Régen csináltam már összehasonlítást, de valamiért éreztem, hogy jól emlékszem a jelentéktelen mértékű különbségre a kettő között. :) Ha beosonnék hozzád este és átdugnám a kimenetet és a szoftvert is átálítanám, a hangból a büdös életben nem vennéd észe a különbséget, csak, ha feltűnne, hogy a creative properties nem jelenik meg, vagy hibát jelez. :)

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#20125) jacint78 válasza karesy (#20123) üzenetére


jacint78
addikt

Szerintem nagy butaságot csinálsz ezzel, bár nem tudom milyen az a mozirendszer, de egy valóban jó PC-és hangszóró nem olcsó és olyan talán nem is létezik. :D

type your text here..

(#20126) DarthSun válasza jacint78 (#20125) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Hát egy ilyen csere meggondolandó azért, mindegyiknek van előnye/hátránya.

#20124 : igen csak vaktesztben eldönthető, bár nem tűnne annak mert biztosan döntenék :D

(#20127) karesy válasza jacint78 (#20125) üzenetére


karesy
csendes tag

Egy LG HX906PA mozirendszerről beszélek, és azóta kattogok azon, hogy kell-e nekem jobb, mióta írtam nektek.

Tudjátok előtte egy Blaster-z-m volt egy régi genius hangfal erősítővel, a hangszórói pedig egy házimozis hangszórókra cserélve, valami fenomenális volt, de az alap zúgása, és a gond, hogy ha hátra döntöm az egységet szól csak a basszus betette a kaput, és ekkor jött a mozi rendszer. Én buta, akkor rohanva eladtam a még másfél évig garis kártyám, mondván az optikaihoz nem kell ez a kari. Azóta is hiányzik a blaster-z, kényelmes, bár sokszor volt gond a szoftverrel, kifagyott az alchemy, újra kellett indítani, vagy épp újra telepíteni a szoftverét, de a hang amit művelt, közelítve se lehet említeni az alaplapihoz.

A gond az a mozirendszerrel, hogy nem tudja a pc úgy kezelni, mint egy pc-s hangfalat optikain, hiába van az alaplapon az ALC1150 creative szoftverrel. A házimozinak a beépített sound effect profilok nagyban meghatározzák, de ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#20128) Tomacko válasza DarthSun (#20120) üzenetére


Tomacko
senior tag

Ne szállj vitába Jácinttal, felesleges szélmalom harc.... Tudom. Neki csak a számok érnek valamit, nekünk meg az is amit hallunk a paramétereken felül az eszközön keresztül..... Oké, a mérés is valami, de NEM minden. Maradjunk a valóságban, a Mátrix "csak" egy film. ;] Mondhatsz te bármit, a lényeg, hogy ő a megmondó ember, és övé az utolsó szó. ;]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20129) jacint78 válasza Tomacko (#20128) üzenetére


jacint78
addikt

Ja, kit érdekelnek a tények, ha a meghallóemberek azt is meghallják melyik irányba lett húzva a kábel amivel a hangszórót bekötik. :) Az sem számít, hogy a digitális kimenetnél egyszerűen képtelenség az olyan mértékű torzulás amit ő hallott. Amikor valaki az ezotérikusoktól kér és fogad tanácsot, ami minden tehcnikai tudást nélkülöz, az olyan, mintha egy felhőkarcoló tervezésében kőmüves melletti segédmunkások adnának tanácsot a reggeli csavaroskiflik után. :)

karesy

Egy jó rendszerhez nem kell semmiféle "sound effekt" és nincs is mit kezelnie a hangkártyának.

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#20130) DarthSun válasza Tomacko (#20128) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Hű, nem akarok semmi flame-trollt sem, inkább ejtem az interpelláció lehetőségét. Szerintem az a gond velem hogy régóta hifizek, egy ex-főnökömnek meg volt egy hifi boltja, meghallgatóteremmel, ott loptam a napot sokat, aztán az a fülemen keresztül az agyamra is ráfertőződött, ami egyértelműen gyógyíthatatlan.

(#20127) karesy : digit jelet kétféleképpen küldhetsz ki, bypass vagy előprocesszáltan, legalábbis a Creative X-Fi- n megy mindegyik. Bypassnál, az erősítőben levő proci tudása alapján lehet szelektálni, mely rendszerint valamilyen előre meghatározott szétválasztást használ, Dolby digital, surround, stb. Film és HDAudio- nál megfelelő lehet ( a hangszínszabályzás ugrik is rendszerint ilyenkor, az erősítőben levő sound-proci intéz mindent ). Játékhoz, sok.1- re szükség van a hangkártya számolására, ilyenkor kénytelenek vagyunk azon processzálni. Mindkét módot kodekből szoktam belőni, eléggé pilótavizsgát igénylő feladat, az elérhető hangminőségről nem ejtek szót, az offban önkéntesen letiltottam magam :)

(#20131) karesy válasza DarthSun (#20130) üzenetére


karesy
csendes tag

ÁÁ, talán a megoldásom hordozta a bejegyzésed DarthSun :D Köszönöm :D
Infós vagyok, de még én se állítgattam soha /csak néha néha egy egy konvertálásig/ a kodekeket, nem is merem a háttér zenekart, de most szívesen megismerném a lehetőségét a kodek állítás azon módjának, amikor az alaplapi hangkártyát részesítem előnyben. Ha terjedelmes, jöhet PÜ-be is, amikor időd, és hangulatod van rá. ;)

A vitátokra pedig csak annyit írnék: a technika össze csapott a természettel... mindkét nézőpontra szükség van a fórumon, van, hogy én is csak a tapasztalatnak hiszek, amit leírnak egyes eszközökről, pl.: "igen, jó a hangkártya, de basszus a játék közben hallani lehetett a lépteit a ... ", máskor pedig csak a technikai része érdekel, "oké hogy 9000-es szériájú videókártya, de nézd már meg sügér, hogy ez már a 3. átcimkézett kártya, ugyanaz mint a 6000-es x széria, az adatok nem hazudnak..."!!

Egy szó mint száz, mindkét nézőpont KELL, eszetekbe ne jusson lenézni egymást emiatt, az ellentétek vitték eddig is előre az emberiséget, ha nem lenne, bele nyugodnánk vagy abba, hogy ..meert jó a dac-a, vagy abba, hogy a Feri-nek jó füle van, hát nem hiszed el? :D :D :D

[ Szerkesztve ]

(#20132) DarthSun válasza karesy (#20131) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Persze, igazad van, mindenki képességére szükség van, a sima melóstól a tudósig. Megejtjük majd privátban, ha célirányosan már van tapasztalat hogy mit kell/szabad állítgatni, akkor már nem bonyolult, csak a kisakkozás lehet hosszadalmasabb. A Klite csomag azonban elég praktikus, ha valami el lett állítva, csak egy default install újra és lehet tiszta lappal nekiesni ismét.

(#20133) karesy válasza DarthSun (#20132) üzenetére


karesy
csendes tag

A klite-ffdshow-ac3 nálam alapértelmezett! :D

[ Szerkesztve ]

(#20134) Tomacko válasza jacint78 (#20129) üzenetére


Tomacko
senior tag

És láss csodát, a ma MOL Rt-nek hívott telepen, a '90-s évek elején DKV-nak hívták, egy komplett üzem épült fel úgy, hogy először ki járt atervező, nem az építésvezetőhöz és nem is a general kivitelező cég (akkor még létezett a GY.G.V. ) vezetőihez, hanem hozzánk melósokhoz, mert szájról szájra hagyomány elvét követve nem működött a történet miszerint amit ő meg rajzol azt ki is lehet építeni..... Szóval a történet vége az lett, hogy a tervező szépen hozzánk járt ki napi szinten az újabb és újabb rajzaival, amiket aztán mindig szépen újabbra kellet cseréljen, hogy kivitelezhető legyen amit szeretett volna és amit a kéntelenítési technológia meg kívánt....... Szó, szó ez így ment kb. egy hónapig, meg unta ő is, mi is, a főnökeinket nem is említve.... A történet úgy tudott hatékonyan működni, hogy mi csőszerelők, hegesztők, lakatosok, és a mi építésvezetőnk, telephelyvezetőnk és a tervező le ültünk közösen meg dumálni egy hatékony módot.... az lett belőle, hogy naponta ki jött az építkezésre az ember és nem rajzolgatott meg rajzokat hozott, hanem el mondta, hogy honnan hova, milyen méretekkel, egyéb paraméterekkel mit milyen nyomással, hőfokon stb-stb- szeretne elvinni, mi az alapanyagok terén a minimál elvárása.....mi ezeket szépen tudomásul vettük, tettünk neki javaslatokat, mert vannak dolgok amiket nem lehet meg csinálni hiába le rajzolható és tervezhető... és így ment az építkezés hatékonyan. A végén már az ment, hogy hetente egyszer jött ki az ember egy telefonos egyeztetés után, dolgoztunk és ő a hét végén kijött és lerajzolta, majd utólag tervező asztalon kidolgozta amit mi csináltunk és találtunk ki. NEM pedig egy tervező....itt ő csak ötleteket adott és alap instrukciókat.

Ennyit arról, hogy mérsz meg tervezel, meg, hogy a kis ember nem ér szart sem ha nagyban kell cselekedni. Tennék rád egy ignore-t, de ahoz pénzt kellene költenem.

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20135) jacint78 válasza Tomacko (#20134) üzenetére


jacint78
addikt

Sosem mondtam, hogy a kis ember nem ér szart sem! Csak az olyanok nem érnek semmit akik nem képesek objektíven gondolkodni és a tudatlanságuk és hozzánemértésük miatt ragaszkodnak a saját tévedéseikhez.

Persze nem lep meg, hogy csak vádaskodni tudsz, mivel semmi sem támasztja alá a téves elméleteidet, így érvelni is nehéz.

type your text here..

(#20136) mcmike


mcmike
őstag

Sziasztok,

A napokban vettem egy viszonylag jó fejhallgatót (talán már audiophil belépőszint: Sennheiser HD600 (300 Ohm)) amit most jelenleg egy SoundBlaster Z hajt meg. Érdemes lehet lecserélnem egy kategóriájában a fejhallgatóhoz jobban passzoló darabra? Ha igen akkor milyen típust ajánlanátok? :U

Játszani is szoktam, ill zenehallgatás a fő cél. Elvétve mozi, mert az hangfalakról megy javarészt. Előre is köszönöm a válaszokat. ;)

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#20137) jacint78 válasza mcmike (#20136) üzenetére


jacint78
addikt

A helyedben maradnék a sound blaster tudásánál és szereznék egy jóféle DAC-ot ami képes rendesen meghajtani egy fülest.

type your text here..

(#20138) python1


python1
veterán

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy HTPC-nek használt gépbe,érdemes lenne-e hangkártyát tenni,processzor feladat ellátására?Tehát analóg kimeneten keresztül csatlakozna végfokokhoz,minőségben hozna annyit mint esetleg egy jobb mozi erősítő?
Ja és még annyi,hogy valami jobb kártyára kérnék ajánlást,használt sem probléma.

Válaszokat előre is köszönöm!

(#20139) Tomacko válasza jacint78 (#20137) üzenetére


Tomacko
senior tag

Ki javítanálak, mert helytelen amit írsz. És aki csak a mérésnek és számoknak hisz az ilyen hibát ne engedjen meg magának. DAC = Digital to Analog Converter tehát akinek te megint próbálsz segíteni, neki NEM DAC kell, a fejhallgató meghajtásához, hanem egy fejhallgató erősítő (headphone AMPlifier). Én ebből a fórumból őt át is irányítom a megfelelő helyre, ahol hozzáértők fogják meg válaszolni a kérdését. Menj vissza légyszives az alaplapos és egyéb más info fórumokba, mert TE ott géniusz vagy ez tény. De a hanghoz, zenehallgatáshoz nagyon nem a te számok közé zárt világod szükségeltetik.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20140) Inc.corp. válasza python1 (#20138) üzenetére


Inc.corp.
tag

Attól függ,hogy milyen minőségre van szükséged és milyen szintű az audió láncod.Közép/felső szinthez a HDMI azután vagy SPDIF, végső esetben az optikai kimenet is megfelel még alaplapi kivezetésen is,de egyesek szerint van különbség a kettő között.Egy dedikált jó/felső hangkártyának mindenképpen van értelme főleg analóg kivezetésen,csak nem biztos,hogy megéri a befektetés ha úgyis ott van mellette egy asztali eszköz,valamint a "hangba"ráadásul még az oprendszer is belepiszkálhat,Foobar2000+Wasapi/ASIO ide vagy oda.A PC-s audió tárolás/felhasználásban az az általános nézet,hogy a forrást digitális úton kivinni a gépből az E.M.I. zavarok/oprendszer elkerülése végett és "kívül" ráereszteni egy jó minőségű DAC/processzor/végfok/kábel/hangfal kombóra.Minőségi zene szempontjából a HM erősítőket nem is veszik "emberszámba",legfeljebb a régebbi típusokat használják processzornak,ideig-óráig.

[ Szerkesztve ]

(#20141) python1 válasza Inc.corp. (#20140) üzenetére


python1
veterán

Köszönöm a válaszod!

Bocsánat,de elfelejtettem megemlíteni,hogy csak kizárólag mozira lenne.Zenére van más forrás.
De ha mozira is felesleges lenne,akkor nem erőltetem a dolgot.

(#20142) mcmike válasza jacint78 (#20137) üzenetére


mcmike
őstag

Köszönöm szépen a tippet, akkor utánanézek a DAC lehetőségeknek... ;)

üdv,

mcmike

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#20143) jacint78 válasza Tomacko (#20139) üzenetére


jacint78
addikt

Nyílván oilyan DAC kell neki ami képes felhallgatót meghajtani, és kell a DAC, mivel a sound blaster DAC-ja eléggé gyengécske, nem beszélve az egész analóg szekcióról, ha azt erősíti igencsak zajos lesz, akkor már cserélni kellene a hangkártyát, viszont szoftveres oldalról nagyon jó a sound blaster, ezért kell egy jóféle DAC amit hajt a kártya és kész a tökéletes rendszer. Ha csak fejhallgató erősítőt vesz, azzal sokra nem megy...

Íme újabb példa az inkompetenciádra. Ja és köszönöm tudom mi az a DAC, saját fejlszetésű DAC-om van....

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#20144) fericske válasza jacint78 (#20143) üzenetére


fericske
addikt

Pont, hogy a te irományod inkompetens.
Mióta hajt meg fejhallgatót egy DAC???
Az még hagyján, hogy marhaságot írsz, de leoltasz egy olyat aki érdemleges segítséget tud adni a kérdezőnek.

(#20145) jacint78 válasza fericske (#20144) üzenetére


jacint78
addikt

Mondjuk egy olyan, aminek a kimenete alkalmas fejhallgató meghajtására? Az eBay-es DAC-ok meg amiket a DAC-os topikban ajánlanak szinte mind ilyenek, multkor úgy éreztem, hogy én vagyok az egyetlen aki DAC-al erősítőt hajt, nem fejhallgatót használ..

Szerintem ne te akard eldönteni, hogy ki kompetens... Ha a sound blaster gyári analóg kimenetén még plusz feszültségerősítés lesz, mivel az kellene neki a nagy impedanciájú füleséhez, az nagyon zajos lesz, ráadásul az a kimenet nagyon rossz. Semelyik értelmes gyári hangkártya nem képes ilyesmiket rendesen meghajtani, tehát nem igazán van más lehetőség.

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#20146) jacint78 válasza jacint78 (#20145) üzenetére


jacint78
addikt

Pontosan ez fog történni, ha ész nélkül vásárolgatunk. [link] Én vért izzadtam, mire sikerült olyan erősítőt csinálni ami ne legyen zajos és igencsak drága alkatrészek kellettek hozzá...

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#20147) Tomacko válasza jacint78 (#20143) üzenetére


Tomacko
senior tag

Na most akkor innentől le lehet akadni rólam. Eddig el néztem, hogy minősítgetsz, eddig és nem tovább. A személyeskedésed annyira taszító, hogy az már nem emberi. Ezután, bárhol, bármit látsz, hogy írtam, akár kérdést is, vedd úgy mintha ott se lenne. (már evvel is tedd ezt, nem kellenek a sértegetéseid, ismeretlenül minősítgetéseid !!!)
A SB szofveressen jó..... lehet, nem tudom, vagy külső, vagy más egyéb márkákat használtam csak. D, hogy a zenehallgatáshoz a szoftveres "segítség" nem való ezt nagyon sokan tudják, tudjuk. De ez izlés kérdése, viszont az is tény, hogy a minőségi zenehallgatásnál nem használunk különféle szoftvereket a zene "feljavítására".

Azt pedig, hogy kell-e, vagy sem a kérdezőnek külső DAC a zasjok miatt, nyilván el fogja tudni dönteni maga, hiszen van hozzá két jó füle is. Én egy szóval sem mondtam, hogy ne vegyen ha szükségét érzi. Mivel nem vagyok szakértője a DAC témának sem illetve a fejeseknek sem, csak prosztó, halandó műkedvelő vagyok, inkább nem írok baromságot mint teszik azt mások helyettem.

Szóval én inkább meg teszem azt hogy át irányítok valakit a megfelelő helyre, mintsem, hogy félvak létemre adjak látó tippeket......

Ne ragálj, nem várok választ.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20148) fericske válasza jacint78 (#20145) üzenetére


fericske
addikt

Na, akkor hát DAC/AMP-ról beszélsz, mert egy DAC (ahogy állandóan ezt írod) önmagában nem hajt meg egy fejhallgatót. Tehát elsődlegesen erősítő, AMPlifier kell a meghajtáshoz.
Teljesen mindegy a jelenvolt kérdésnél, hogy milyen minőségű jelet erősít fel az AMP.
Ha a SB minősége nem felel meg neki akkor kicseréli vagy csak egy DAC-ra és külön AMP-ra vagy egy egybeépített DAC/AMP-ra.
A pontatlan fogalmazásod félrevezeti a laikus kérdezőt.

(#20149) jacint78 válasza Tomacko (#20147) üzenetére


jacint78
addikt

hogy a zenehallgatáshoz a szoftveres "segítség" nem való ezt nagyon sokan tudják, tudju

Épp ez a lényeg! :W :W :W A creative-nak vannak olyan feature-jei amikkel elkerülhetők a szoftveres rétegek! Persze a kötekedés megint nem jött össze....

Jó pofa a dumád én kértelek, hogy hagyj békén, a személyeskedés emlgetesére részedről pofátlanság, mivel most is te kezdted, semmi mást nem tudsz csak engem támadni...

fericske

Nem fogalmaztam pontatlanul, a válaszától függően irányítottma volna útba, de látom mindenáron nekem akar esni az összes ezotérikus ezen a fórumon...

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#20150) Kean_Sorbo


Kean_Sorbo
őstag

Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.