Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20051) Levi's


Levi's
tag

Iletve ezt nézegettem még: M-Audio M-Track Hub
Erről esetleg vélemény? (Egyébként az nem tudom működik kizárólag usb-ről is? Márt gondolom a HUB rész nem de maga a hangkártya?)

(#20052) Inc.corp. válasza Levi's (#20050) üzenetére


Inc.corp.
tag

Ezekhez a hangfalakhoz minimum a DX,de inkább feljebb.Az M-Audió már jó kategória,ott bármelyik.Az M-Track HUB csak USB-ről működik.[link]Az SE egy más kategória,mondjuk mint ég és föld.

[ Szerkesztve ]

(#20053) krissz84


krissz84
újonc

Hello!

Hozzáértők segítsetek!

Hangkártyát szeretnék vásárolni, az élvezhető minél jobb hangminőség érdekel elsősorban, a kimenetek nem fontosak. A focusrite (2gen) 2i2-őt ajánlja mindenki meg a másik véglet a steinberg ur22 mk2.Elsősorban zenehallgatáshoz, másrészt zeneszerkesztéshez kellene.
Ami még fontos a stabil driver. :R

[ Szerkesztve ]

Mackie mr6 mk3

(#20054) T1k3


T1k3
tag

Jelenleg egy Xonar DS-em van (OPA2604). Mivel főként játszani szoktam de az esetek 1/3-ában zenét hallgatok és/vagy filmet nézek... így gondolkodom, hogy lecserélem a hangkártyát. Az SB Omni-val, illetve a Z/Zx-el szemeztem. Mi a különbség a kettő között? Megérné lecserélni, ha igen akkor melyikre és miért? (Az esetek 90%-ában fejhallgatót használok: HyperX Cloud 1-et vagy Revolver-t hajtana meg, előre láthatólag.)

"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."

(#20055) Gaboren válasza krissz84 (#20053) üzenetére


Gaboren
tag

Szia!

Szvsz a Steinberg (Yamaha) jobb választás, egy jó kábellel szépen fog szólni! Volt egy xonar D1-em, de eladtam, mert az Ur22 jobban szól, pedig azt eredetileg csak hangfelvételek miatt vettem.

(#20056) pIIrash válasza illes0102 (#20038) üzenetére


pIIrash
tag

Nálam csütörtökön meglesz a Z és egy Cloud 1 van. Egy Gaming G45- alalapival használom most.

(#20057) illes0102 válasza pIIrash (#20056) üzenetére


illes0102
aktív tag

Nekem végül SB Omni lett Z helyett. De nagyon meg vagyok vele elégedve. csak azt bánom, hogy januárban Cloud 2-őt vettem 1 helyett és most épphogy jó a kábel, kicsit hátrébb csúszok már megfeszül :( . Viszont megtoldani meg nem akarom, hogy romoljon a minőség :DDD

(#20058) lazatt


lazatt
csendes tag

Hello

Alaplap: Gigabyte h97-D3H /Realtech ALC 1150/
Fülhallgató: Sony MDR EX 110 LP
OS: Win 10 Pro

Sistergést hallok, játékok alatt erősebben.
Régebben egy Razer Tiamat 2.2-t használtam úgy is hallottam, de kevésbé volt zavaró.

Egy hangkártya segítene?
Ha igen melyiket ajánljátok?
Nagy igényeim nincsenek.
A külső USBsek is jók vagy érdemes PCI csatlakozósat venni?

(Szerintem a táp /XFX XTR 650/ vagy a videókártya /Gigabyte GTX970 G1/ okozhatja, ezért hangosabb játékok alatt)
Én Asus Sonar U5re gondoltam, mivel ezt kellően messze lesz a gépháztól és remélhetőleg megszünik majd a sistergés.

(#20059) pulutodurumo válasza lazatt (#20058) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Elő- vagy hátlapi kimenettel használod?
Ha hátul csendben van, vegyél hosszabító kábelt azt' jónapot.
A fejhallgató érzékenységétől és ellenállásától függ hogy mennyire hallod az apróságokat. Ezért zúg jobban egy ilyen kis vacak.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#20060) puszpang válasza Merciless (#20043) üzenetére


puszpang
csendes tag

Üdv! Én azt csináltam, hogy letiltottam szoftveresen minden bemenetet (Line-in, Mic-in stb.), és kimenetből is csak a Line out-ot ("Hangszórók" néven is megtalálható) engedélyeztem és okés lett. (SB Audigy SE) De az alaplapit is sikerült belőni (elkussoltatni a zajokat) ugyanígy. (Realtek ALC 887)
Ha már volt ez a tipp, bocsánat.

(#20061) Gabesz201


Gabesz201
csendes tag

Sziasztok!

A szakiktól kérnék tanácsot hangkártya vásárlás (?) témájában.
Adott egy MSI Z77 MPOWER alaplap beépített Realtek® ALC898 hangchippel.
A kiadott hangot Asus ROG Orion headseten és Genius 5.1 3600 hangfalszetten hallgatom (ez utóbbit váltja egy éven belül egy 5.1/7.1 erősítő HK vagy Onkyo)

A kérdésem, hogy ezeknek fényében ajánlott-e hangkártyát vennem?

Kinéztem már az Asus STRIX Soar-t. Egyébként a keret 30k-nál tetőzik.

Mi a véleményetek?

Előre is köszi mindenkinek!

üdv
Gabesz

(#20062) Inc.corp. válasza Gabesz201 (#20061) üzenetére


Inc.corp.
tag

A választott kártya jó,a Geniusnak jót fog tenni.A későbbi felhasználás gondolom digitális kimeneten fog majd történni.Ezzel kapcsban fusd át a 20047/48-as hsz-t.Bár én nem tapasztaltam különbséget,a bő egy éve alaplapi optikai kimenetről használt HTPC-be (AsRock QC5000M-ITX/PH)beleraktam próbaképpen az SB Z-t,de nem hallottam változást a két kimenet között.Tehát ha most befektetsz egy hangkártyába,az is benne van hogy később "feleslegessé" válhat.Valamint,ha HDMI-ről történik majd az audió jelátvitel akkor pedig szerintem végképp.

[ Szerkesztve ]

(#20063) Gabesz201 válasza Inc.corp. (#20062) üzenetére


Gabesz201
csendes tag

Köszönöm a választ. Az említett hsz-eket elolvasom. Egyébként igen, optikán szeretném a jeltovábbítást az erősítő felé.

Köszi még egyszer!

üdv
Gabesz

(#20064) Tomacko


Tomacko
senior tag

Sziasztok.

Arra lennék kiváncsi, hogy van-e valakinek Audiotrak Prodigy 7.1 hifi hangkártyája, és hogy az működik-e és mennyire megfelelően win 10 rendszerten? A honaljukon látom, hogy win 8 szintig van támogatva driver téren. De van sok más kártya is ami jól működik ettől függetlenül, hogy nem írtak rá win 10 drivert.

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#20065) Inc.corp. válasza Tomacko (#20064) üzenetére


Inc.corp.
tag

Ezt találtamwin10 driver ügyben,nem tudom hogy jártál-e már itt.A használathoz nem tudok hozzászólni.

(#20066) Borzika


Borzika
csendes tag

Üdv! Segítségetekre lenne szükségem. Jelenleg egy Microlab Solo6c hangfalat használok Alc 887tel.
Zenét Youtuberól hallgatok.Kérdésem: lenne értelme nekem hangkártyát venni az alaplapi helyett, vagy a videomegosztóra feltöltött mp3k minősége miatt csak felesleges pénzkidobás?
Külső kártyán gondolkodom: Asus xonar u5. Nem tudom az u7 vagy az xfi hd megéri-e ehhez képest a felárat ill. az u7nél sokan írtak itt is néhány év után előjövő meghibásodásról, ami számomra elrettentően hat.
Csak zenehallgatásra kellene és csak a Solo6chez, persze csak ha volna értelme és lenne érezhető javulás.
Sajnos nem vagyok hozzáértő válaszaitokat előre is köszönöm.

(#20067) dunc


dunc
nagyúr

Sziasztok, szeretnék zenehallgatásra egy pci hangkártyát, fejhallgatóval szeretnék zenét hallgatni, és fontos a hangerő is, mit javasoltok? (Árba kb 20000ft t szánnék rá)

(#20068) Inc.corp. válasza Borzika (#20066) üzenetére


Inc.corp.
tag

Ha kell a sokpontegy,akkor az U5,de nekem inkább a Creative-ok tetszenek jobban,tehát akkor SB Omni,ha nem, akkor az X-Fi ebben a kategóriában.Egy kártya mindenképpen javít a minőségen, valamint minél jobb a forrás,annál többet tud segíteni.Ez leginkább a 24/192-es feltöltéseknél jön elő pl :ez itt,bár az ottani hsz-ekben azt is olvastam,hogy a YouTube feltöltéskor átkonvertál 128kb/s-ra,de akárhogyan is van, az ilyen anyagok nagyon másképpen szólnak még az én hangszórómon/fülesemen is.A korrektül elkészített mp3 is tud szépen szólni.

(#20069) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

Sziasztok,

Supermicro x8sax rev 2.0 alaplapi hangkártyájánál szeretnék egy kicsivel jobbat. Szándékosan fogalmazok így, nem akarok csillagászati összegeket költeni rá, ugyanis egy Logitech X-230 és egy Panasonic RP-HJE120-al lenne használva, a fülhallgató később minőségibb fejhallgatóra (Pioneer SE-MS5T a kiszemelt) lenne cserélve.

Nem vagyok képben mik az ajánlott márkák és mi a stabil középkategória (értsd: megfizethető, de minőségi hangot produkál), szóval nem filléres terméket keresek, de nem is high-end cuccot.

Szóval konkrét termékek ajánlását vagy iránymutatást is megköszönnék.

szerk.: ami kimarad, kb 15k körül, PCI / PCIe, 2.0 / 5.1 is lehet és ami még fontos lenne, hogy a 2 kimenetet (hangfal, fejhallgató) külön kezelje, esetleg úgy, hogy mind a kettő a kártya aljzatába legyen bedugva hátra.

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#20070) Inc.corp. válasza AXisBOLD (#20069) üzenetére


Inc.corp.
tag

A lapodon egy Realtek ALC883 7.1 HD audiochip van, aminél egy középkategóriás hangkártya mindenképpen jobb.A kitételeknek mostanság pl :belsőből egy Creative Z (PCIe) vagy ASUS Strix Soar(PCIe) kártya felelne meg,mivel van külön fejhallgató kimenetük hátul,de árban drágábbak mint az általad meghatározott.Vagy OEM Z lehet a megoldás,vagy használt.Külsőben sem sokkal jobb a helyzet árban legalábbis, egy X-Fi HD vagy M-Audio M-Track 2x2,FiiO E-10K,Focusrite Scarlett Solo 2nd mind drágábbak.

(#20071) AXisBOLD válasza Inc.corp. (#20070) üzenetére


AXisBOLD
addikt

Szia,

köszi a tippeket.

Focusrite Scarlett Solo --> felesleges a tudása

M-Audio M-Track 2x2 --> szintés felesleges amiket tud és túl nagy, nem tudnám hova tenni

FIIO E10K --> én is néztem ezeket a portable DAC/AMP-okat, lehet a végén ez lesz, de akkor már Fiio Q1, arról vélemény?

Creative Sound Blaster X-Fi HD --> ez teljesen rendben van, letisztult, azt tudja ami nekem kell, kisebb is, viszont ellene szól, hogy vagy portable külső vagy belső hangkártyát keresek inkább

Sound Blaster Z --> adott a minőség, talán az optikai kimenetek feleslegesek és ahogy látom ez játékra és filmekre van kihegyezve

ASUS STRIX SOAR --> az összes közül eddig ez a leginkább szimpatikus, nem értek hozzá, de hogy +energiaforrás kell neki még megbízhatóbbá és minőségibbé teszi, de komolyabban, a speci között említik a fejhallgató erősítőt és a DAC hifi minőséget, de itt is a játékok támogatását érzem az első helyen.

Utóbbi kettőnél működne az egyszerre rádugott fejhallgató / 2.1-es hangfal kombó valamint az ezek közötti váltogatás a kontroll panelből?

Amit szintén nem írtam eddig, zenehallgatásra és filmezésre kellene, játék másodlagos. Ezek függvényében és ha maradunk a PCIe csatolónál Sound Blaster Z vagy STRIX SOAR a megfelelőbb?

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#20072) Tim82 válasza AXisBOLD (#20071) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az X-Fi HD azért nem egy óriási darab, valamivel kisebb egy felnőtt tenyérnél és könnyű is.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#20073) Inc.corp. válasza AXisBOLD (#20071) üzenetére


Inc.corp.
tag

-Fiio Q1 :a pendrive kialakítású külső kártyák elsősorban laptopok+mobilitást+egyfajta minőséget lennének hivatottak kiszolgálni.Ezek közül leginkább a Dragonfly (black)tetszett,de az ~30K felett van.A red meg ~60K felett.
-ASUS Strix Soar:lévén a sorozat legkisebb tagja,a plusz táp inkább gyártástechnológia előkészítés a második,RAID PRO (külső vezérlős)kivitelnek.Tény,hogy nem néztem be az adott gépbe mikor meghallgattam,tehát lehet,hogy az "alap"kártyának is szüksége van rá.
-A középkategóriában nagy különbségekre ne számíts,egyik sem jobb vagy rosszabb,csak egyszerűen másképpen szól.Egyiknek alapból szélesebb a tere,a másik a magas hangoknál szebb,a harmadiknak alig van közepe,a negyediknek túl van húzva a mélye stb.És akkor még nem említettem magát a forrásanyagot,a DAC-ot,az erősítőt,a hangszórókat,a hangmérnöki munkát,a keverést stb.
-Egy kártyáról csak egy kimenet választható egy időben(kivéve egy-két stúdió kártyát).A fizikai elosztást pl : jack elosztó nem javasolnám (teljesítmény és minőségvesztés).
-Nekem a Creative tetszik jobban,én a Z-t választanám(választottam).

[ Szerkesztve ]

(#20074) AXisBOLD válasza Inc.corp. (#20073) üzenetére


AXisBOLD
addikt

Igen, más is mondta már, hogy hagyjam a Q1-et, csak bedobtam a kérdést.
Solar: ok, nyilván nem a +tápcsati fogja eldönteni a kérédst :)
Nincsenek hatalmas elvásások, nincs abszolút hallásom, csak legyen érezhetően jobb az alaplapinál (az meg annyira nem nehéz).
"És akkor még nem említettem magát a forrásanyagot,a DAC-ot,az erősítőt,a hangszórókat,a hangmérnöki munkát,a keverést stb." --» a forrásanyagra már figyelek, FLAC-zene, HD-filmek, / ezekben a PCIe kártyákban már van beépített DAC vagy rosszul értelmezem? / azért se keresek csúcskártyát, mert nem olyan a jelenlegi hangrendszer / a többit kihagynám a képből, az már tényleg nem az én kategóriám

Utolsó kérdés, Creative Z-t választottad, mi szól mellette a Solar ellenében?

(#20072) Tim82: képek alapján annál egy kicsit nagyobbnak tűnik, de mindegy is, elsősorban nem ilyet keresek. :)

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#20075) yusukee


yusukee
aktív tag

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a hangcuccok terén, igazából azt sem tudom hogy hangkártya kell e nekem, remélem át tudtok irányítani a megfelelő helyre.

A probléma a következő:
Van 2 digitális outputom (1 PC és 1 PS4). Ezt a két forrást szeretném egyszerre hallani hangfalon / fejhallgatón.

Remélem tudtok segíteni, mert én már elvesztem a sok cucc között :)

Köszi.

(#20076) pulutodurumo válasza yusukee (#20075) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ez nem hétköznapi igény az biztos. Olyan eszközök vannak (Toslink Digital Optical Audio Switcher) amikkel lehet több bemenet közt váltani. Ahhoz hogy egyszerre halld a két forrást, kell (minimum) két DAC chip, aztán egy analóg keverő. Mindezt egy ezközben megtalálni... Talán valami stúdiós kütyü tudja.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#20077) yusukee válasza pulutodurumo (#20076) üzenetére


yusukee
aktív tag

Igen, sejtettem, hogy nem lesz egyszerű, de így már elég drágának hangzik :)

Akkor azt hiszem marad a mostani rossz minőségű megoldás.

(#20078) ViZion válasza yusukee (#20077) üzenetére


ViZion
félisten

De egyszerre szeretnéd hallani? Vagy váltani a két forrás között kábelezgetés nélkül? :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#20079) madrac válasza yusukee (#20077) üzenetére


madrac
őstag

Pedig jogos az igény. A szoftverből való kapcsolgatással csak a baj van. Legalábbis Strix Soar alatt.

(#20080) Inc.corp. válasza AXisBOLD (#20074) üzenetére


Inc.corp.
tag

Természetesen van Digital Analog Converter mindegyik kártyában,különben nehézkes lenne analóg (az emberi fül számára hallható) hangot előállítani.Viszont ezen DAC-ok minősége nem mindegy,hogy milyen.Röviden: mekkorát "tévednek",milyen fokozatú a hibajavító képességük, mennyit "hazudnak",mit vesznek figyelembe,mit hagynak figyelmen kívül stb.A DAC-ok csak azokat az audió jeleket képesek átkonvertálni analóggá,amik még megvannak.Egy sz.rrá tömörített veszteséges mp3-mal, amiben kis túlzással már nincs meg a valós forrás fele sem,ők sem tudnak mit kezdeni,bármilyen csiri-biri minőségűek is.Persze vannak jó minőségű mp3-ak is,és egyéb tömörítések,amiknél nem hallod meg kirívóan a különbséget,és erre való a középkategória.Nem fogsz hasgörcsöt kapni ha pl :nem hallod meg Ophélie Gaillard levegővételét,meg a ficergését a széken, miközben Bach, Prelude, Cello suite n. 1-ét játsza,mert szépen összemossa a cuccos.Engem mondjuk ezek a részletek kifejezetten zavartak egy fullfull szetten hallgatva.A 256-os mp3-om folyamatos csilingelése/sercegése/hanghiánya viszont még AC/DC alatt is idegesítő.Ezek a dolgok persze teljesen egyéniek,hallás,igény,pénztárca függőek.
A Creative nálam inkább megszokás,egészen az ISA buszos AWE32-től az Audigy 2ZS Platinum Pro-n át az SB Z/X-Fi HD-ig,bár volt egy-két csúnya húzásuk,mint minden multinak.A "kommersz" kategóriában nekem és a hallásomnak/eszközeimnek megfelel.

(#20081) yusukee válasza ViZion (#20078) üzenetére


yusukee
aktív tag

Egyszerre szeretném hallani. Pl ha játszok ps4-en és közben Twitch-et nézek (hallgatok), akkor ugyanarról a hangfalról szóljanak.

(#20082) peti_s


peti_s
addikt

Üdv! Digitalizáláshoz keresek hangkártyát, fontos a minél tisztább hangminőség, a kimeneti nem annyira érdekes, arra már megtaláltam a tökéletest. Illetve két hangkártya tud együtt működni a gépben? Árban toleráns vagyok, csak legyen értelme. :) Köszönöm előre is, üdv. peti_s :R

[ Szerkesztve ]

(#20083) peti_s válasza peti_s (#20082) üzenetére


peti_s
addikt

Annyit hozzátennék, hogy jelenleg egy Olympus LS14-el készítem a felvételeket, és szerintem lehetne ennél jobb is. Tényleg lehetne? :)

[ Szerkesztve ]

(#20084) T1k3


T1k3
tag

Sound Blaster Zx, frissen telepítve a következőket produkálja. Hibás a termék vagy csak én nem állítottam be valamit?

1) HyperX Cloud: az ének teljesen el van fedve, nagyon halk. Játékban úgy tűnik, hogy teljesen random a hang. Mindent hallok, azonos hangerővel szinte, így beazonosíthatatlan.
2) Xiaomi: recseg-ropog.
3) 2.1: Semmi probléma. Szépen szól.
4) A mikrofon csak akkor használható ha konkrétan fölé hajolok.

"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."

(#20085) illes0102 válasza T1k3 (#20084) üzenetére


illes0102
aktív tag

SBX-ben próbáld meg a surround csúszkát lejjebb venni, nekem 50-60% között tökéletes, teljesen felhúzva én is össze vissza hallom a hangokat viszont így, hogy csak az oldalsók és elsők illetve a ceneter jelenik meg mint a képen is teljesen jó.
A mikrofont is lefényképeztem én hogy állítottam be omnin(sajátját használom) , bár nem tudom a ZX-hez milyen mikrofon jár/ vagy milyen mikrofonod van.

[surround]
mikrofon

(#20086) TeebyKay


TeebyKay
őstag

Sziasztok!

Megpróbálom itt is, hátha van valaki aki járatos midi billentyűzetek pc-hez csatlakoztatásában.

Üdv, Tibor

(#20087) AXisBOLD válasza Inc.corp. (#20080) üzenetére


AXisBOLD
addikt

köszi a kifejtést :K

Aurea mediocritas

(#20088) madrac válasza T1k3 (#20084) üzenetére


madrac
őstag

És még én gondoltam azt, hogy a Strix Soar elég rossz konstrukció, főleg szoftver ügyileg... :DDD

(#20089) T1k3 válasza T1k3 (#20084) üzenetére


T1k3
tag

SBZx margójára:
Sennheiser fejhallgatóval teljesen jól működik.
Az összes többi fejhallgatóval csak és kizárólag akkor, ha nem dugom be teljesen. Tehát ha elhagyok annyit, amekkora eltartás a Sennheiser-en van.
Nem is láttam még ilyet. Pedig 4 hangkártyával és 6 fejessel próbáltam ki a hétvége folyamán.

illes0102: köszönöm szépen, azt is próbáltam végül.

madrac: necces, necces. :))

[ Szerkesztve ]

"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."

(#20090) yusukee


yusukee
aktív tag

Sziasztok!

Fejhallgató vásárlást tervezek (~20k körül, még nem tudom mit.) Érdemes lenne vennem egy hangkártyát? Arra is kb 20k lenne.
Jelenleg alaplapit használok, ami azt hiszem VIA VT2021.

Fejhallgató mellett egy 5.1-es cuccot is használnék (nem egyszerre.)

Az lemaradt, hogy játék + filmezésre kellene.

[ Szerkesztve ]

(#20091) Merciless válasza puszpang (#20060) üzenetére


Merciless
csendes tag

Hello, koszi a valaszt, ezt pont nem probaltam ki, de mar targytalan, ugyanis vettem idokozben egy Sound Blaster Z-t (kiprobalni most mar maceras lenne mert letiltottam/leszedtem mindent aminek koze volt az alaplapi kartyahoz) :)

(#20092) Inc.corp. válasza yusukee (#20090) üzenetére


Inc.corp.
tag

Igen,érdemes.

(#20093) yusukee válasza Inc.corp. (#20092) üzenetére


yusukee
aktív tag

Creative Sound Blaster X-Fi 5.1-et néztem ki magamnak. Az lenne még a kérdésem ezekkel az USB-s kütyükkel kapcsolatban, hogy mennek driver nélkül is? Gondolok itt arra, hogy össze lehet kötni telefonnal / konzollal (már ami támogatja az usb hangot.)?

Mert vettem gyorsba egy ilyen 1500ft-s usb "hangkártyát" és az megy még androiddal meg ps4-el is simán.

Nem igazán szeretnék pci kártyát venni, mert az ugye csak PC-vel megy és kell driver, ami persze nem lesz kövi windowsra.

[ Szerkesztve ]

(#20094) Solymi81


Solymi81
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék hangkártyát venni zenehallgatáshoz, filmezéshez illetve online/sima játékhoz.

Alaplapi (MSI B150M Mortar) kártya egy Realtek ALC892 Codec, 7.1-Channel HD Audio.
Csatlakozó: 1 x PCIe 3.0 x1
Hangfal: Genius SP-HF1250B
Fejhallgató: Jelenleg még válogatás alatt, mikrofonos lesz. Kinézett darabok: HyperX CloudX / Superlux HMC681EVO vagy ilyesmi, majd a topikjában segítenek :)

Jó lenne ha a fülest és a hangfalat egyszerre rá lehetne kötni és szoftveresen váltogatni.

Ár: 10-20K körül, jöhet használtan vagy külföldről is. Aprón és itt-ott szoktam látni ASUS XONAR-DX-et olyan 15K körül.

[ Szerkesztve ]

(#20095) perecKING


perecKING
senior tag

Sziasztok!

SB ZXR-t szeretném egy itx-be bevarázsolni. Létezik használható mini PCIe/ PCIe átalakító?
A wifi kártya helyére kötném valahogy. A helyet valahogy találnék neki..... A fő gépem most adom el de a hangkártya marad. :R

A lapon is van integrált SB hang :) ...de az nem olyan.

(#20096) Inc.corp. válasza Solymi81 (#20094) üzenetére


Inc.corp.
tag

Solymi81 :A folyamatos csatlakoztatás DX-ről csak előlapi kivezetéssel oldható meg.A jack elosztót nem javaslom.Ebben az esetben a fejes hátra,mivel az előlapin nem működik a fejhallgatóerősítés,és a hangszórók előre.Vagy USB-s fejes,vagy újabb(drágább)megoldás,Creative Z-ASUS Strix (rajtuk van külön fejes kimenet)és ezek változatai,vagy külső kártya pl : ASUS U3,U5(az U7-et inkább nem javaslom) Creative X-Fi HD,Omni,M-Audio,Focusrite ezen ársávban(ok..egy kicsit magasabb-ban)
perecKING:Az ITX-es lapokat általában HTPC-hez vagy irodai munkához és a kis fogyasztás miatt használják (sok/folyamatos üzem/kevés hardver igény pl :torrent),ezért a "csatlakozóhiány".Ebben az esetben a digitális kimeneteken (toshlink,HDMI,SPDIF)szokták a hangot "kivinni" a gépből.Átlagos felhasználásra teljesen megfelelnek az alaplapi kivezetések is.A PCIe csatlakozós hangkártyát el lehet helyezni a "hosszú PCIe"(VGA)aljzatba is.Nálam a "nagy"gépben is abban van a jobb szellőzés miatt(Creative Z).Átalakítóról nem tudok.

[ Szerkesztve ]

(#20097) Solymi81 válasza Inc.corp. (#20096) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Szia,

Köszönöm szépen a választ, akkor marad az SB-Z, majd keresek egy használtat itthon vagy Ebayen.
A fejhallgatóerősítés egyébként micsoda és mennyire számít?

(#20098) Inc.corp. válasza Solymi81 (#20097) üzenetére


Inc.corp.
tag

Minden fej/fül hallgatónak van egy ellenállásértéke(impedancia),ezt Ohm-ban adják meg.Minél nagyobb ez az érték,annál inkább szükség lehet a teljesítmény erősítésére,amivel alapból a PC-s hangkártyák/alaplapi chipek nem mindegyike rendelkezik.Egy középkategóriás hangkeltő eszköz kb.150 Ohm-ig biztosít megfelelő hangerőt.Ez nem jár együtt rögtön a minőség növekedésével is.

(#20099) perecKING válasza Inc.corp. (#20096) üzenetére


perecKING
senior tag

Rengeteg itx gaming alaplapom volt már.....és nem az volt a kérdés hogy miért találták ki az itx lapokat.(csak megsúgom hogy a helytakarékosság miatt hsználnak az emberek itx-et)
Az ebay tele van ilyen átalakítókkal. Ha nem értesz hozzá, ne adj tanácsot senkinek!!! :W
Nyilván a 16x csatlakozóban videókártya van.
Ennyi rővel én is jöhetnék ide "szakérteni"....persze én nem ajánlanék itt usb fejest az embereknek....stb...

(#20100) Kean_Sorbo válasza perecKING (#20095) üzenetére


Kean_Sorbo
őstag

Van, de drága.

Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.