Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
5800x vagy 5800x3d mellé elég lehet a Brocken 3?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Deer76
aktív tag
Oké, köszi szépen. Mx4 pasztát rendeltem még.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Speed® #93194 üzenetére
Azért javasolták nekem, mert kisebb a hűtőfelülete, mint a 2600-nak és hogy nem lesz hatékony. A tied milyen házban van, lehet az is számít?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
A Milyen processzort vegyek? topikban írtam, hogy Ryzen 5 2600-ról váltok Ryzen 5 5600X-re. Ott a fórumtársak figyelmeztettek, hogy a mostani Deepcool Gammaxx 400 már ide kevés lesz. Ti mit ajánlanátok akkor?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Minél olcsóbb, nagyon max. 15k, de csak akkor ha feltétlen muszáj.
2.: Milyen házba kerül?
Zalman Z3 (4db házventilátorral, abból 3db Silent Wing 12, 1db Artic F12)
3.: Milyen alaplapra lesz?
Asrock B450M Pro4
4.: Processzor típusa?
Ryzen 5 5600X
5.: Ramok típusa?
G.Skill Aegis DDR4-3000MHz 16GB (2x8GB)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincs[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Lizard0828 #93191 üzenetére
Csak akkor, ha varázsló vagy
Teljesen eltérő mechanizmusú,
komplett cserére lesz szükség. -
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Intel LGA 1700ra fogok váltani a jelenlegi 1155ről, kèrdèsem az lenne, hogy a jelenlegi Alpenföhn Matterhorn Rev. b processzor hűtőt rá tudom varázsolni ezzel a kittel?
[link]
Köszönöm"All The Best And Fuck The Rest"
-
-
enemi
senior tag
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Danex
addikt
nem találtam sima léghűtős topikot, de már nem hiszem el ami velem történik.
Létezik, hogy 2 külön boltból rendelt 3db arctic p14 pwm ventilátorból 2 szar? gyakorlatilag mintha csapágyas hangja lenne. Eddig sose volt ilyen szintű bajom pedig nem 1db házhűtő ventilátor megfordult már nálam.
A hangos ventiknél mindkettőnek a tövénél mint ha megfolyt volna valami fehér cucc, plusz a hátlapra 120 van bele"bélyegezve". A halkba 105.
[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
Köszi az infókat!
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Felesleges variálni, tegyen rá egy fogyimérőt, üvegen hajtva a procit/VGAt is 500W alatt a konfig, ha nem nyúlt OChoz. Az 5900XT 142W PPTvel üzemel, a 6800XT 300W limittel, a gyártói ajánlás a hulladék tápoknak szól.
A korábban linkelt Mugen 5 kényelmesen elég lenne a slimshit AIO kiváltására, ha boltból kellene inkább, akkor Fortis 5 pl.
-
Laby
őstag
válasz Speed® #93183 üzenetére
Jogos, bocs csak futtában voltam és csak gyorsan bekérdeztem a barátomnak infóért.
Processzor: AMD Ryzen 9 5900X 4.8GHz turbo,
Alaplap: ASUS Prime TUF Gaming X570-Okzs PCIE 4.0
Videókártya: GIGABYTE Radeon RX 6800 XT GAMING OC 16G GDDR6
RAM: 32GB DDR4 3200MHZ Kingston HyperX Dual Channel
Táp: FSP Hyper PRO 650WJelenlegi, lecserélésre váró CPU vízhűtés:
Asus CM ML120L TUF Gaming RGBSzóval ezt a vízhűtést szeretné lecserélni léghűtésre.
A videókártyát most vette, utólag vette észre hogy 750W az ajánlott tápigény a kártyának. Emiatt jött a gondolat, hogy mivel úgysincs odáig a vízhűtésért, akkor egy kevesebbet fogyasztó, olcsóbb léghűtésre cserélne.
Nem szeretne ~60 ezrekért új tápot venni, és szintén ~40 ezrekért processzor hűtőt.
Nyilván van az a szint, ahol muszáj már megvenni ezeket a dolgokat, és azért mondtam hogy itt kérdezzük meg előtte, hátha van észszerűbb, olcsóbb megoldás is a problémájára. Anno nekem is Ti ajánlottatok több olcsóbb hűtőt is amik nagyon jók.Köszönöm!
-
Laby
őstag
R9 5900x procihoz ár/érték alapján tudtok ajánlani egy-két olcsóbb hűtőt?
-
törölt tag
Asus ROG STRIX Z690-A GAMING es Intel i5-12600k melle van barmilyen leghutes ami mukodik? Elvileg a Fortis 5-el es a Noctua D15 nem kompatibilis a VRM heatsink miatt. Haz Lian Li O11D Mini, RAM G.Skill Ripjaws V.
-
Kobe
veterán
Hi
Asus ROG Strix B550F + 5600X-hez lenne egy atepites Fractal torrent compactba, ehhez viszont leghutest raknek a hazba az Nzxt Kraken helyett.Tudnatok ajanlani valami komolyabb hutot hozza, ami kinezetre is a pofasabbik fajtabol valo?
RGB nem feltetel, de nem hatrany ha vanValami hasonlo mint ezek, vagy ha van ezektol jobb ar/ertek aranyu:
D15 Chromax by noctua
Dark rock pro 4
CM masterair ma620m
Jonsbo cr 1100, cr2000
Id cooling se 234Koszi
[ Szerkesztve ]
-
Kam1kaze
tag
Nálunk 26 fok körüli az alap lakás hőmérséklet ilyenkor (panel), ami nyáron tavaly 32.4 fok volt sokszor, kicsit szauna van (légkondi itt sincs). Nekem a sima be quiet! Pure Rock (nem a 2-es) van 4 éve a gépembe, ARCTIC MX-4 hővezető pasztával, de nekem csak egy i3-7100 van, azt hiszem kicsit túlbiztosítottam. Vissza is kerestem most, akkor írta is Speed® "A jelenlegire túlkapás, ha később i7 lenne OCval, arra is elég lenne." Sajnos fejleszteni nem tudtam azóta processzor terén. Terhelés nélkül 38 fokos, srtressz-tesztet meg nem futtattam, de majd lehet ránézek kíváncsiságból.
Ez az AMD gép páromnak lesz majd összerakva, remélhetőleg 1 hónapon belül. Jaja, nem komoly munkához lesz, elsősorban játékra kell Neki, mert már egyre kevesebb fut el, és most nem a legújabbakra gondolok. Egy 8-9 éves laptopot vált le (4 éve tuningoltam plusz RAM-mal, meg SSD-vel, ami sokat dobott rajta, de a játékon az már nem sokat segít), azért is lenne jó az erősebb CPU, hogy egy jó ideig ne kellejen hozzányúlni a géphez.
Igen, a ház jó hűtésű lesz, nekem is olyan van, 3 ventis, elől nyitott (Aerocool Aero-1000 White Edition).
Majd készítek én is tesztet, ha összeáll a gép.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Paxker315 #93174 üzenetére
Corsair Carbide 200R a ház.
Két 120-as házventi van BQ Pure Wing.
De nem egy szellős házikó, nem is szellős helyen van, az asztalom és egy kanapé között.Mögötte van talán 10cm a falig de az tele kábelekkel, egyik oldala az asztalhoz tolva, másik oldala mellett is van kb. 10cm.
Sőt a felső lyukacsos részét a háznak le is ragasztottam, mert a 2 évesünk elég gyakran azon álldogál, ha baleset történik nehogy bele folyjon.GPU alulfesz jó ötlet!
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Milyen házban milyen házventik mellett (ezt pont nem látom az adatlapodon)? Én még megnéznék egy enyhe GPU-alulfeszt, hogy a "belső" hőtermelés csökkentve legyen, hátha az is segíthet pár fokot nyerni. Igaz, a 3060 nem egy hősugárzó, és nem pörgött túlságosan a procihűtésed, így, van még "tarcsi" benne. Ilyen alacsony fordulaton a CPU hűtést nem is hiszem, hogy lehet hallani, a videókártya és házventik "elnyomják"
-
BaLee
addikt
válasz Paxker315 #93159 üzenetére
Egy kis tapasztalat még SilentiumPC Fortis 5-ről.
Tegnap 3 óra folyamatos játék után (miközben a két VGA venti folyamatosan maxon pörgött és 78°C körül volt szóval nem lehetett túl hűvös a házban) kíváncsiságból ránéztem és a Fortis 5 5-600 körüli RPM-el ment csak. Proci hőmérsékletet mondjuk nem néztem.
PUBG volt a játék ami elég CPU igényes és egy i5 12600k a proci ami mondjuk nem volt húzva. -
gorgo
őstag
válasz Kam1kaze #93171 üzenetére
tegnap érkezett meg a Pure rock 2 hűtőm, 5600G-re került. Nincs dedikált VGA a gépben.
Tegnap 22 fok volt a lakásban, 72 fokig ment a srtressz-teszt maximuma. Ma csak 20 fok van reggel, meg frissen is kapcsoltam be, így csak 66 fokig melegedett (tegnap meg előtte azért nyúztam).
Tiéd 2 maggal több, bár elvben tdp azonos. Ha nem nyúzod a beépített igp-t várhatóan legfeljebb csak kicsit lehet melegebb.
NADE: rendszeresen videót kódolsz, vagy munkához vetted, ahol is rendesen terheled? Ha így lenne, combosabbat vettél volna , tehát nem. Azaz átlag felhasználáshoz garantáltan jó lesz. Nekem full terhelés mellett is alig van hangja, eleve 1500 rpm, meg csendes ventik vannak.
TIPP: a házad szellőzésére is fordíts figyelmet. Nekem 3 halk venti dolgozik. Ez elsősorban majd a nyári kánikulában lesz kritikus (nincs klíma). Én akkor beáldozom a néma működést ha terhelem, van egy 20 centis házhűtő venti, na azt olyankor felveszem 700-ról 2000-re.[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Kam1kaze
tag
válasz Speed® #93164 üzenetére
Köszönöm a választ, és cszolee79, gorgo tapasztalat megosztását is.
"CPU kárára biztos nem költenék hűtőre.."
Ezt úgy érted, hogy az esetünkben inkább maradjon a Ryzen 7 5700G a "B" verzió Ryzen 5 5600G helyett, de egy "olcsóbb" hűtővel (pl. 20 ezer körül 40 ezer helyett)?A lényeg kimaradt, tuningolva nem lesz semmi se a gépben, sajátomét se húztam soha. Valamint, valószínűleg egy videokártya is lesz benne: ASUS Radeon RX 570 OC 8GB DDR5 (ROG-STRIX-RX570-O8G-GAMING)
Gondolom ez sokat jelenthet, hogy nem a CPU integrált lesz használva, és tuning se lesz, így nem kap olyan terhelést a processzor, nem melegszik talán annyira. Lehet hülyeségnek tűnhet, de nekem mindig olyan processzorom volt, amibe volt integrált VGA, mert így ha elromlik a dedikált, akkor addig anélkül is tudom használni a gépet, stb. (párszor már jól jött).
Amikor 2 napja írtam a kérdést, megrendeltük éjjel a Noctua NH-D9L hűtőt 18 ezerért, mert csak éjfélig volt az 5 ezres kupon, nem akartuk kihagyni ezt a lehetőséget, hátha elég lesz (akkor ugye még nem jöttek válaszok), így az anyagi keret nem nagyon változott. Csak hétvége körül érkezik meg és van 30 napos elállás is, ha nem elég a processzorhoz.
A fenti kiegészített információk tükrében a Ryzen 7 5700G-re ez a Noctua NH-D9L hűtő elég lehet (be quiet! Pure Rock 2-nél gondolom hatásosabb)?
Szerkesztés:
Na jó, késő van. "Az 5700Gre egyébként moderált hangerő igénnyel egy 224XT untig elég." Háromszor is elolvastam, de minden esetben az 5700G-nél az 5600G-re gondoltam... Üzenet elküldése után ismét elolvastam, most sikerült jól értelmeznem. Akkor az 224XT ajánlat után, bőven elég az általam említett 2 hűtő bármelyike az 5700G-hez. Amúgy még ezen is gondolkodtam pár napja: be quiet! Pure Rock Slim 2 AMD AM4 (BK030)[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
12700-asra keresek max. 155mm magas hűtőt. Sajnos Rev.B Fuma 2-t és Mugen Rev.C-t még nem leltem hazai forgalmazónál. Van értelmes alternatíva?
#93168scrtaft: 11700K-ra tettem Fuma 2-t. Nagyon jó. Annyira, hogy most egy pajtinak is ezt tennék, ha lehetne kapni már az új változatát.
Perillustris
-
Paxker315
addikt
válasz scrtaft #93168 üzenetére
Fortis 5 Alzáról 3ezer ft-os kuponnal úgy nagyon baráti áron kapsz értékelhető-csendes teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Kerestem és olvastam a hozzászólásokat egy 11700K- hoz keresek hűtőt ami megkötés hogy nem lehet magasabb 160mm-nél. (Corsair Carbide 200R ház) Vízhűtés kilőve mert kicsi a ház.
Memória: Crucial Ballistix DDR4-3200MHz BlackSokat láttam a FUMA hűtőt javasoltátok megnéztem de nem találtam TDP adatot hozzá.
Mit tud, mennyire hűt?
Most egy BeQuiet Topflow SR1 van 160W TDP-vel de alapból 48-52 fokon tartja, game alatt 68-75 fok de a venti akkor végig maxon megy. Ezért cserélnék egy nagyobbra esetleg venti csere de az nem tudom hoz-e megoldást a dolgokra. (Akasa 14cm Viper Fan) -
-
cszolee79
csendes tag
válasz Kam1kaze #93161 üzenetére
Én még anno egy enyhén tuningolt i7-3770K-t (80W kb?) használtam egy passzív Scythe Ninja 3B-vel. A Ryzen 3600-ra (65W) Ninja 5-t vettem, passzívan (amúgy jár hozzá 2 800rpm FDB venti). Most az 5800X miatt - 105W TDP, ez kb ugyanaz mint az 5700X - rátettem egy ventilátort (300-700rpm). Talán még ezt is vinné passzívan, de inkább ne heat throttlingoljon nekem.
10 év után az a véleményem hogy a Ninjánál nincs jobbA nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
-
Atilla001
senior tag
válasz Paxker315 #93159 üzenetére
mit jelet a 6 év garancia? 5 és fél év múlva visszavihetem a ventit hogy kopott? Ha elenged egy cső, észre sem veszem. Ha leszakítja a foglalatot az nem garis..
de szerintem nem pontos és profi a rögzítés megmunkálás.. tizedre pontosnak kell lennie
Amúgy Silent fanprofillal nem is hallom, és nekem nagyon fontos a csendes gép.. de tényleg..[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
Sz.L.
aktív tag
válasz Speed® #93107 üzenetére
Csupán információ, hogy bár forgatható, de sok esetben ez a típusú műanyag keret ütközik a VRM-el, illetve a VRM hűtőbordákkal. Pl.: ID-COOLING DK-03 RGB PWM kontra Asrock B460M Pro4.
Az ID-COOLING, az említett műanyag keretet több hűtőjénél használja, ezért érdemes figyelni rá. Az LGA1700-as szereléke, a "beakasztós" hűtőknél, szintén egy nagyon hasonló műanyag kerettel van megoldva. Az a fajta is ütközhet. Megnyugtatásként az utóbbi keret kompatibilis az ASUS Prime H610M-K D4 -el. (Bízom benne, hogy valakinek hasznos volt ez a bejegyzés. )
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Rohir
tag
Üdv!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 14.000 Ft környéke, (iponról kuponom van)
2.: Milyen házba kerül? Cooler Master HAF XB EVO
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Strix Z390-F
4.: Processzor típusa? Intel Core i5 9600K
5.: Ramok típusa? 16GB DDR4 Patriot viper 4 3400 MHz (2x8)
Jelenlegi hűtésem tökletesen működik (ARCTIC Freezer 13 PRO) az egyedüli problémám vele amiért cserélném az a gyári mounting plate nehézsége számomra. Ha ezt lehet cserélni akkor nem kell nekem új hűtés, ha meg nincs barátibb megoldás akkor mindenképp olyan hűtés kellene aminek hozzáférhetőbb/egyszerűbb a felszerelése. -
Kam1kaze
tag
válasz Kam1kaze #93160 üzenetére
eMAG-on körbenéztem most CPU hűtő terén, mert 21.000-nél, kuponnal 5.000 Ft lejön (ha a Pure Rock 2 (BK006) nem elég, vagy jobb lenne másik helyette). Így mondjuk a Noctua NH-D9L 18.000 Ft-ból kijönne (sajnos a gyári 6 év helyett 1 évet ad csak az eMAG, de sok baja nem hiszem, hogy lehet). Életemben nem hallottam még róla, de itt is ajánlott az összefoglalóban. A pozitív tapasztalat miatt ragaszkodtam a be quiet!-hez, de elengedem, ha van jobb alternatíva, az itt említetten kívül is.
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok!
Egy gépet segítek összerakni. Kinéztem a CPU hűtőt, de most elbizonytalanodtam, hogy elég lesz-e.
Egy AMD Ryzen 7 5700G 8-Core 3.8GHz AM4 processzorhoz elég lehet a be quiet! Pure Rock 2 (BK006) hűtő? Nekem is ez van (de jóval gyengébb processzorhoz) és bevált, ezért gondoltam.
A CPU-nál 65 W TDP szerepel, a hűtőnél 150 W TDP, így papírforma szerint elég, de a valóság lehet más. A melyik tápegységet vegyem topikban jött egy olyan infó, hogy ""stressz" tesztre 145W-ot írnak a procira". Nem tudom, hogy ezt CPU hűtés esetben is kell-e nézni, de így is 150 W alatt marad. Ahogy nézem, hasonló processzorhoz be quiet! Dark Rock Pro 4-et szoktak használni itt (majdnem 3x drágábbat).
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 14.000 Ft környéke, de ha muszáj, akkor többet
2.: Milyen házba kerül? Aerocool Ore TG (ORE-SATURN-G) (4 ventilátor van benne, elöl nyitott, ezért elméletileg a szellőzés rendben lenne) (leírás szerint max. 155 mm hűtő fel bele)
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI MAG B550 Tomahawk
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 7 5700G 8-Core 3.8GHz AM4
5.: Ramok típusa? Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz (KF432C16BBK2/16), de lehet erre változik, mert eléggé dicsérik: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/W
6.: Egyéb igények? Talán egy, hogy ne legyen túl hangos, de a ház 4 ventilátora úgy se lesz olyan csendes gondolom, ezért se úgy fogalmaztam, hogy extra halk legyen.Amennyiben meghaladnánk a PC keretet anyagilag (mert mondjuk jóval drágább hűtő kéne, stb.), akkor lehet AMD Ryzen 5 5600G 6-Core 3.9GHz AM4 lesz. Ehhez elég a be quiet! Pure Rock 2 (BK006) hűtő?
-
Paxker315
addikt
válasz energomatt #93156 üzenetére
Viszont ha megnézed az értékeket több BQ ventis hutonel, már lehet becslés arra vonatkozóan, milyen szinten van a " lengyel kacat " szerintem teljesen rendben van a fortis zajszintje, meg hát, sanszos hogy nem sokat fog 100%-on teperni, mégis csak nagy venti, nagy borda, ritkas lamellak ( könnyebb atszelloztetni alacsony fordulaton)
-
BaLee
addikt
válasz energomatt #93156 üzenetére
Állítottam az ellenkezőjét?
Én csak belinkeltem egy tesztet ahol van mért Full RPM dB érték sok versenytárssal összehasonlítva. -
BaLee
addikt
válasz energomatt #93151 üzenetére
Pedig a legjobbak között van a mezőnyben:
-
törölt tag
válasz energomatt #93151 üzenetére
Túl sok csodát én nem várok a fortis 5 től . Még bőven van mit előre lépni .
-
energomatt
senior tag
Láttatok arról adatot, hogy a Fortis 5 mekkora zajszintet produkál decibelben maximális fordulaton? Kicsit furcsa, hogy nagyon csendesnek hirdetik, de pont az erre vonatkozó adat nincs megadva a honlapján. A Red Rock 4-hez való viszonyítása érdekelne.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Többen szereltek Fortis 5-öt. Ha LGA1700 as foglalathoz teszem az alsó elemet, ráfekszik a CPU rögzítő fémre, de a gumi lábak így majd 2mm-re vannak az alaplaptól. Jól meg kell húzni az első rögzítőket és odahajlik a hátsó rögzítő míg a gumilapka odaér. Ez így helyes éveken keresztül ez a feszülés? Éppen beleért a csavar vége alap állapotban, tehát biztosan húzni kell rajta.
nagyon nem így illeszkedik! [kép]
#93134 is hasonló?
thx.[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
Cyberbeni
addikt
Nekem ma jött meg a Fortis 5 és az AM4 távtartók belsejéből el kellett távolítani egy kis sorját, hogy rendesen be lehessen őket csavarni. Csináltam egy kis rajzot is hozzá (fekete = műanyag, szürke = fém, piros = amit le kellett kapirgálni -- Az inteles szettben első ránézésre nincs hasonló hibalehetőség)
De egyébként meg 1700x mellett jól végzi a dolgát és max fordulatszámon is nagyon halk.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny
csendes tag
Sziasztok,
Olyan 140mm torony hűtőt keresek amihez alapból jár az 1700-as foglalathoz a lefogató kitt.
Ezeket néztem ki, csak nem tudom mi a helyzet a rögzítő kittel:
Alpenföhn Brocken 3
Dark Rock 4
SilentiumPC Fortis 51.:Mennyit szánsz a hűtőre? - max.:25e
2.: Milyen házba kerül? - Phanteks Enthoo Pro M
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS TUF GAMING H670-PRO WIFI D4
4.: Processzor típusa? 12400f
5.: Ramok típusa? Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -140mm torony lehetőlegKöszi
-
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatás után szerintem nekem elég az ID-Cooling SE-224. A kérdésem az lenne, hogy ha szeretem a csendet, akkor lenne értelme pl. SilentiumPC Fortis 5-ig elmenni? Mondjuk annyi, hogy pl. játék alatt fejhallgató van a fejemen, tehát ha csak terhelés alatt lenne jobb (halkabb) a drágább hűtő, akkor nyilván nem költenék feleslegesen. OC-t most nem tervezek (mert nem értek hozzá) de a jövőben nem zárnám ki. Köszi!1.:Mennyit szánsz a hűtőre? - max.:15k
2.: Milyen házba kerül? - Jonsbo c3 plus
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus B550m-plus
4.: Processzor típusa? AMD RYZEN 5 5600g
5.: Ramok típusa? Crucial Ballistix 2x8GB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - szeretem a csendet -
hukhl
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben már kicsit kerreg a proci vízhűtés valószínűleg hamarosan tönkre megy. Ezt szeretném leváltani ventillátorosra vagy vízre, ha belefér. A gyári proci hűtő megvan még hozzá érdemes lenne arra visszacserélni? Egy 1070Ti "szaunázik" még a gépben
1.:Mennyit szánsz a hűtőre? - max.:20k
2.: Milyen házba kerül? - Spirit of Gamers Rouge 2 - A hátsó 120mm-es helyre megy most a vízhűtés ventillátora.
3.: Milyen alaplapra lesz? Ascrosck B450m Pro4
4.: Processzor típusa? AMD RYZEN 5 2600
5.: Ramok típusa? Kingstone Hyperx Fury 2666
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - semmi extra, nem tuningolom, legyen halk bár a mostani kerregésnél szerintem minden halkabb lesz.Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2200GE processzorom, valamint egy Sharkoon CA-M típusú ház.
Gondolkodom, hogy beköltözöm ebbe a házba, de mivel pici, kocka házról van szó, maximum 10,5cm magas proci hűtőt tudok beszerelni.
Jelenleg egy átlag micro ATX házban van a komplett gép:
Micro ATX lap
2x8Gb RAM
M.2 SSD
2Tb HDD
Arctic Fusion 550R táp
DeepCool Gammaxx 200T hűtőHa a HDD lekapcsol, hangtalan a gép. Ezt szeretném, ha a Sharkoon ház is ilyen csendes lenne. Ezért szükségem lenne egy alacsony, olcsó és halk hűtőre. Tudom, hogy a 3 egyben nem lehetséges, de azért csak van valami járható.
Fontos, hogy a proci csupán 35W TDP és ennek az integrált VGA-ját használom csupán!
Mit ajánlanátok? Nem ismerem a topflow hűtőket.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
addikt
Köszi, és ugye én is az alaplapi adatokból indultam ki, ahol paramétereit tekintve, én semmilyen eltérést nem látok a normál házventinek szánt csatlakozó, és a CPU OPT csati között.
Azért a biztonság kedvéért még a másik topikban is rákérdezek, a kollektív bölcsesség elve alapján.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
DeadMeat
nagyúr
Udv!
Msi Pro DP20Z-be szeretnem a gyari hutot levaltani, ami az 5600G-hez jart (AMD fele wraith stealt).
Viszont semmi fele kompatibilitasi listat nem talalok, vagy egyaltalan belso mereteit. Valakinek esetleg van otlete mi a legjobb huto ami befer?Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
addikt
Üdv!
Vennék egy Noctua NF-A12x15 PWM 120x120x15mm házhűtőt, amit a ház tetejére szerelnék, nagyjából a proci fölé. Az alaplapon van ugye két csatlakozó a proci hűtőknek, az egyik CPU FAN, ez lenne az alapértelmezett csatlakozó, a mellette lévő CPU OPT, meg ha dupla ventis lenne a hűtő, a másik ventinek lenne a csatlakozója.
Nálam a proci hűtő csak egy ventis, ezért a Noctuát, ebbe a CPU OPT csatiba gondoltam csatlakoztatni.
Kérdésem, van ennek bármi akadálya, azaz házventi mehet e simán, egy elvileg proci ventinek szánt csatlakozóba?[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
gorgo
őstag
hi!
5600G-t szeretnék hűteni, cél a minél kisebb hang (nincs húzva). A be quiet! Pure Rock Slim-et néztem ki. Ilyen árban van jobb vétel figyelembe véve hogy ez max fordulaton 25dB-t ad?
thx! ."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Solicidium #93134 üzenetére
Az a merevítő valójában a CPU socket része, annak a merevítéséért felel, szóval hacsak nem púpos a PCB a hűtő miatt, ne aggódd túl..ill. ha zavar, a leszorítőerő szabályozható a csavarok okán, nem kell agyig húzni, elég addig, amíg már stabilan áll.
[ Szerkesztve ]
-
Solicidium
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy rajtam kívül más is tapasztalta-e azt a SilentiumPC Fortis 5 felszerelésekor (alaplap: ASUS TUF GAMING B560M-PLUS), hogy a hátlapi merevítőlemeze nagyon nekifeszül az alaplap fonákján a procifoglalat mögött található fémmerevítőnek? Fel tudom csavarozni a hűtő merevítőjét, de túlontúl is passzentosnak érzem. Olyan, mintha az alaplappal érintkező kis szivacsozott tappancsain túl alacsony lenne a szivacs és az túl közel enegedné a hűtő és a lap merevítőjét egymáshoz.
Felszerelni úgy szereltem fel, ahogy a könyvében le van írva, minden csavarhely és alaplapi "vakcsavar" is oda esik, ahol a lemezen annak furat van kialakítva (megvan a könyv szerinti 3 fokos dőlése is a hűtő merevítőjének). -
-
ACE-
addikt
Üdv, szükségem lenne az alábbi konfighoz egy procihűtőre. A ház még nincs kinézve, valami olyan kéne ami tuti jó minden házba. Túl sokat nem költenék rá a konfig alapján, akár lehet használtan is. 5ezer, nagyon max. 10ezer Ft.
Asus P8P67 REV 3.0, 8G RAM (alacsony), i5-2500K (jelenleg gyári hűtővel használva de akarnék neki egy valami kicsi halkat), Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD (kb. 230 hosszú), ehhez van egy Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold táp.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Atilla001 #93125 üzenetére
Nem mindegy, hogy single rank vagy dual rank modulok, később azonosat vadászni sem olyan egyszerű, szóval szvsz egyszerűbb a csere, de ki mint látja.
Le tudod mérni..amikor már nálad a lap/proci. Mondjuk amíg nincs meg, van esélyed átgondoltabb elrendezésű lapot keresni.
PR2 vagy-vagy..készletről kaphatsz régit is, aztán kellemetlen meglepi. Mondjuk én ~azonos áron hanyagolnám, nem egy szinten vannak.
-
Atilla001
senior tag
válasz Speed® #93124 üzenetére
értem. Hát így képzeltem, hogy ne keljen eladni a 2x8-at ha eljön az ideje. Azt sajnos nem tudom lemérni, hogy elférne e a VGA-tól. (Az IMC témára rá tudok olvasni? Eddig úgy tudtam mégjobb a 2 x dual mint 1 x dual. 2x16GB most nem férne bele a keretbe.
De rosszul tudom, hogy a 2021 november után kiadott BeQuiet Pure Rock 2 BK006-ban már tartozék az 1700-as szerelő kitt? Webshop leírásban nem szerepel az 1700.
thxVédd a természetet!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Atilla001 #93123 üzenetére
Maga a lap a probléma, mivel mATX létére az x16 slot az első helyen van, nem a 2. Ha még opció, utóbbit javaslom keresni.
A DRAM nem gond, mivel nem magas modulok, viszont jobban jársz idővel a 2x16ra cserével amúgy is, jobb az IMCnek.
Mindenhogy halk..a passzivitás pedig valóban a vezérlés kérdése, be tudod állítani.
-
Atilla001
senior tag
válasz Speed® #93122 üzenetére
Őszintén szólva a gép még nincs meg együtt szeretném megvenni az egészet egy hozzávaló ventilátorral. Kezdésnek veszem a két modult utána ha lesz értelme valaha még kétszer 8 al bővítenénk tehát mind a négy modul helyre szükségem van. Úgy látom tesztekben videóban hogy mellé fér a négy memóriamodul és a videókártya mellett is elfér az 1700 foglalat esetén. Gondolom a 140mm miatt halk lesz és az óriási borda miatt elég lomha ahhoz hogy ne zavarjon akár terhelt állapotban se. De a mostani 1150 es alaplapon is úgy oldottam meg mint ennél a ventilátor a lamellák alatt van hogy a VRMet is fújja. Gondolom a fél passzív működéshez profilozni kell a fordulatszámot BIOS ban.
Védd a természetet!
-
veterán
Jó lett a Fuma2 revB
The Best CPU Cooler Just Got Better! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Atilla001 #93118 üzenetére
Természetesen nem ok nélküli tipp.
165mm helyed van, 159mm magas.
140mm halk venti, szellős bordával,
offsetelt felépítés, RAMok elférnek..
1700 kompatibilis, + árba is belefér.1 kritikus pont viszont mégis lehet..
144mm széles, mérned kellene 1et,
CPU középvonaltól a VGA hátlapig.
Ha 72+mm, gond nélkül felrakható.
Ha kisebb a táv, közöld és javítom..[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Speed® #93107 üzenetére
Nem tudtam hogy forgatható, jó lett volna ez az infó. Lezuztam mer izomból feszegettem meg már hajlitgattam is, szoval az a fémkeret most nincs meg, de a hűtő többi része épp, kérdés hogy, hogy, mire tudom ezt felhasználni? Ez a tx3 is egyébként hasonló kategória, ezt könnyebb volt felszerelni, patt patt patt teker aztán kész.
Sajnáltam hogy 9k-t ki kellett rá dobnom de ez van, késő b.at. -
Atilla001
senior tag
Üdv, erre keresnék hüttőt.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15k sírva max 20k
2.: Milyen házba kerül? BeQuiet Pure Base 600
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS TUF GAMING B660M-Plus D4
4.: Processzor típusa? 12400F
5.: Ramok típusa? Kingston Fury Beast Black 2x8
6.: Egyéb igények?:120mm torony vagy topflow, legfontosabb - terhelés alatt is nagyon halk legyen (pölö BeQuiet silent wings 3)
dizájn lényegtelen. Akár úgy is hogy jó a borda de a ventit cserélni érdemes. Pure Rock 2 elvileg nem 1700 kompatibilis alapból.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
bobalazs
nagyúr
Eltörtem a lefogatót úgyhogy szevasz. Tx3at vettem és most nincs szopi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest