- Okos Otthon kezdőknek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
válasz
mgoogyi #92291 üzenetére
Szia! És hogyan tudnék felteni 12cm-s ventit a ramok fölé? Mivel tudom rögziteni, ami nem ronda? Nem akarom gyorskötötövel feltenni.
Jelenleg ezeket nézegetem (Phanteks PH-TC14PE_BK - tetszik de nem hiszem hogy jobb a jelenleginél.Ez jónak nezki és elég érős is DEEPCOOL Assassin III DH15 szint de a ventik lehet hamar meghalnak. ÍGY aztán lehet majd egy DH-15 lesz ha latok olcsón majd. Nem hajt senki sem a vételel.Azt hittem kapok itt értelmes torony típust.
-
forguet
senior tag
válasz
mgoogyi #92287 üzenetére
Nem vagyok benne biztos. Nem rossz a silver arrow de ilyen huto felepitesnel elegge sub-optimal ha az elso venti, ami tolna be a levegot, hianyzik. Igy a 'kozepso' ventinek kell 'atszivnia' a levegot az elso torony lamellain.
Ha ram clearance a problema, akkor lehet h egy fuma2 pl tudna erezheto javulast hozni. -
nyinya
tag
válasz
mgoogyi #91528 üzenetére
+@PinguPingvin
Az első a small fft, a második a smallest fft. Ha jól értem kb 1,365 V-t / 1,360 V-t kap, ami az elmondásaitok alapján elég sok. Megpróbálom leljebb venni.@Chaser
Néztem a hűtő lapját is, nem tökéletes mindenhol, de nem mondanám kritikusnak. A paszta pont erre van, hogy az ezeket a hibákat kijavítsa.
-
PinguPingvin
csendes tag
válasz
mgoogyi #91491 üzenetére
Igen, én is néztem, de abban a tesztben külön kitértek rá, hogy nem volt elég nyomás gyakorolva a lefogató által, kézzel lehetett mozgatni csavarozás után (nem szerelték fel rendesen.) Én a majdnem ugyanolyan 7700-amon mértem sokkal hűvösebb hőmérseteket, és rendesen rögzítve nem mozdul el sehogy a hűtő. Ezért nem is mellékeltem az oc3d tesztet, mert ők is mondják, hogy "hibásan" tesztelték.
-
Speed®
titán
válasz
mgoogyi #91386 üzenetére
Intel TDP/SDP. A lényeg: nem lehet alapozni rá erős terhelésnél.
Szilícium lottó lesz az ;p -
Speed®
titán
válasz
mgoogyi #91384 üzenetére
Akkor sem lesz köze hozzá..egész más értékeket is felvehetnek, AMD oldalon a PPT próbál árnyaltabban meghatározni, de az sem valós max. érték, mint ahogy anno volt. Intel oldalon meg annyiféle kisbetűs dolgot kitaláltak, hogy valahogy kimagyarázzák a gyártástechnológiai hátrányukat, hogy lassan már az sem biztos, hány mag van egy adott prociban :S
-
Zamma
őstag
válasz
mgoogyi #91166 üzenetére
@Speed(R), mgoogyi
Nagyon köszönöm a segítséget, válaszokat. Időközben merült fel a kérdés hogy VGA...
Na az nem lesz a konfigban egyáltalán ;o) Legalább is jelen árak mellett pár évig nem, ha később mégis az tuti 300 mm alatti hosszúságú lesz.
Egyébként azt is szeretném - ha lehetséges - hogy lentről szívjon és felfelé fújjon a hűtő (a hatásosabb szellőzés és lehető legkevesebb házventi használata mellett). A fentiek közül nem tudom melyik hűtő ajánlottabb ezen szempontból... vagy ez már inkább a Léghűtés topikba való kérdés? Nem beszélve arról, hogy a mATX-et emiatt szinte elfelejthetem és a standard ATX erre egyértelműen jobb elférhetőséget kínál? -
Zamma
őstag
válasz
mgoogyi #91163 üzenetére
Szándékosan nem írtam többet, mert új gép vásárlása a cél - bár ezt tényleg nem írtam... (viszont 15 éve nem figyelmeztettek arra eddig hogy az összefoglalót olvassam el, mert az nálam alap)
Visszatérve a ház sem dőlt még el, mert hajlok ugyan az mATX irányba, de pl. a FD Meshify Mini már annyira feldrágult hogy elengedtem... alapvetően nem szánok házra 25-27 felett. -
atee
őstag
válasz
mgoogyi #90852 üzenetére
Nem. Ezt vettem hozzá. És evvel is csak így lehet rögzíteni
ezt azért jelezhették volna előre...
Most rákeresve a problémára. Külföldi fórumokon van róla szó. ..
Inkább vettem volna egy új hűtőt. Mert így konkrétan postával együtt 4k ment ki az ablakon.
Most összeraktam így mert mire egy értelmes hűtő ideér az kb. 1 hét.... -
Goldmember01
tag
válasz
mgoogyi #90550 üzenetére
Hűtés szempontjából is jobb a mugen ha már halkabb?
Kifúvatás hogy történik és mit kell vennem hozzá? Pl ha látom, hogy az alaplapból kiálló kis fekete hengerszerűség egyik oldala csupa por azt ilyen megoldással le lehet tisztítani? Ezért is szeretném hozzáértőkre bízni inkább, mert én nem értek hozzá és féltem a kia gépemet.
-
Goldmember01
tag
válasz
mgoogyi #90540 üzenetére
Mugen mennyivel jobb, mint amit eddig használtam?
Szitu a következő: 10 hónapja raktam össze a gépet és elég poros a lakás köszönhetően a hosszú évek óta folyó építkezéseknek a környékünkön. Ennyi idő alatt a gépen belül már nem a matt fekete külsőt látom, hanem van rajta egy réteg por minimum. Az alaplap mögött, körül, a ventiken és kitudja még hol meg milyen kis helyeken mennyi por lehet. Nem szívesen szerelem szét a gépet, mert anno is 2 napba került összeraknom, mert akkor csináltam először és szeretném megspórolni a stresszt. Ezért gondoltam az ipon ezen szolgáltatására. Feleslegesnek tartod vagy esetleg más okból kéne óckodnom tőle?
-
-
Speed®
titán
-
chopin42
őstag
válasz
mgoogyi #89758 üzenetére
Nem azért, de nálam volt macho x2 (ami nem tudom melyik verzió a bordát illetően, de 6 hőcsöves volt, valamint a thermalright leszokhatna a midnen hűtőt 30 verzióban áruló szokásáról
)
Egy Scythe fuma simán lenyomta, ami fele akkora méretben. Miután cseréltme a ventiket a gyári 800as helyett, egy-két fokot nyertem, de zajban is sokkal erősebb lett. Brocken 2 alig volt nála gyengébb, ami a fele akkora bordával+gyárilag egy venti+5 hőcsővel, ami direkt kontaktos, nem egy acélos teljesítmény. Cserébe BORZASZTÓ volt szerelni, alig fért el tőle a gpu, a hátsó ventire rálógott, a ventirögzítés sem volt valami hűde...
Nem rossz hűtő, de ahogy Speed(R) kolléga írta, vannak határai,nem kicsit. A macho arra való, hogy csendben 50-60 fok körül tartson egy ryzen 3600-3700x párost játék alatt, vagy ezzel egyenértékű intelt, de ha keményebb tuning van, és avx is befigyel, akkor elfogy, illetve hamar 80+ban tanyázunk.
Ja, és tudomásom szerint nincs lég, ami 300w fölött még érne valamit. Valójában persze, nem papíron. 250w-ig jó a lég, fölötte víz (ahogy eddig olvastam és tapasztaltam).
Tehát a gyártói adatok kamuk (mint mindenkinél 99%-ban, ha hűtésről/zajról van szó). -
Speed®
titán
válasz
mgoogyi #89756 üzenetére
Igazából nem emelnék ki egyet sem, bújom a netszerte fellelhető teszteket amellett, hogy tonnányi saját teszten vagyok túl, némi hűtőfetisizmus befigyel ;p
A Macho (origi HR-02től HR-22ig bezárólag járt nálam a teljes termékpaletta) nem restriktív, könnyű átszellőztetni, cserébe elfogy, a sűrűn lamellázott TS140/B2 bő 5°Ct ráver 150W körül értelmes statikus nyomás mellett, felette meg egyszerűen elfő..de nem is erre van kitalálva. -
Speed®
titán
válasz
mgoogyi #89750 üzenetére
Revek közt jellemzően csak dizájn (nikkelezés/tető színe), ill. minimális eltérések szoktak lenni venti fronton (min-max tartomány), a borda kvázi egykutya.
Igen, gyengébb, komolyabb fűtőértékkel bukik ki jellemzően, a ritka bordázat másik oldala a csökkenő összfelület, cserébe csendesebb lehet viszont a határain belül. -
scott_free
senior tag
válasz
mgoogyi #89674 üzenetére
Sajnos olyat nem láttam. Van egy Asus Q-fan beállítás, ahol a kezdő, meg a 100%-os hőmérsékletet tudom beállítani. Most ezt feljebb állítottam, picivel lejjebb ment a fordulatszám. (Persze lehet, hogy az én elvárásaim az irreálisak: a korábbi Scythe Ninja II hűtőmet egy fix 800rpm-es venti teljesen hangtalanul hűvösen tartotta. De az nyilván nem 5 ezer forint volt.)
-
Boby85
csendes tag
válasz
mgoogyi #80626 üzenetére
Szia!
Ha jol mérem, akkor 16 cm kb, de nem vagyok abban sem biztos hogy jol mérem.
Mint már irtam EP 45DS4-es alaplapon egy q6600 proci van, és log rajta egy Freezer 7PRO még az elso REV1 es változat. Lemértem a legmagasabb pontjátol a megmaradt hely még 3,8 cm 2 mm rezervával.Koszom az idod!
-
Bgaagb
csendes tag
válasz
mgoogyi #80353 üzenetére
mgoogyi, Speed(R) köszönöm!
Delid/relid nem volt, annyira nem vagyok bevállalós...
Matterhorn Pure és Ashura maradt a listában, utóbbit választanám szívem szerint. Gondom az, hogy a ház oldala és a hűtő közt kisebb hely marad a mérési hibámnál. Ashuránál csak a hűtőborda méretét adják meg, amiről még lelóg a venti kb 9-10 mm-t. Nem tudom megkockáztassam-e. Matterhorn Pure biztos befér. -
válasz
mgoogyi #80338 üzenetére
A VGA passzív hűtésű. A chipset hűtőn pedig egy Noiseblocker venti van. Nincs több melegedő cucc benne.
A CPU hűtőnek elvileg 120W-ig jónak kell lennie, ehhez képes a CPU max 89W, mégis túlmelegszik.A probléma kb 3 éve van. Újrapasztázom és akkor megint bírja egy darabig de nem hiszem el, hogy évente újra kell kenni a procit, hogy jó legyen. Ha újrakenem akkor 63-65°C-ig melegszik csak fel. Mikor szétszedem akkor látszik a pasztán, hogy nincs kiszáradva. Látszólag minden rendeben van vele. Kb félévente szoktam kompresszorral kifújatni a lamellák közül a port.
A CPU hűtő felhelyezése elvileg jó, rendesen felfekszik a procira. A hőcső nem öregedhet el? Kb 8 éve használom ezt proci-cpu hűtés kombót.
Találtam egy régi képet a gépről. A HDD-k már nincsenek benne, meg más a VGA és a táp típusa is, de a lényeg változatlan.#Jeni: minden alapon van, nincs tuning. Egyedül talán a memória van beállítva, hogy 400MHz-en menjen ne 333-on, de ebben nem vagyok biztos, este megnézem.
-
Doblós
aktív tag
válasz
mgoogyi #80070 üzenetére
Használtban gondolkodom,ennek az eladási árát forgatnám abba bele,tehát max.15k,amit ráköltenék.
Az alaplapom egy TUF Z270 Mark 2,ramok HyperX Furyk.Igazság szerint csak annyi a gondom vele,hogy hatalmas nagy,valami kompaktabbat szeretnék,viszont hasonló hűtési teljesítménnyel.
Extra elvárásaim nincsenek,max.annyi,nem baj,ha fehér/fekete -
Doblós
aktív tag
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
mgoogyi #80032 üzenetére
egészen biztos, mert nemrégen dobtam ki a dobozát, mindamellett a sima 13-nál nincs alul egy másik ventilátor is, ezen viszont van.
Igaz azt már régebben kiszereltem, mert az kb 2 év után elkezdett visítani
Szóval ez a 13pro. Nem trükköztem pedig, így van ez a kezdetek óta
Sőt ha jól emlékszem anno egy i7 860-ra vettem és egy olcsóbb házban indult pályafutása -
SkyTrancer
senior tag
válasz
mgoogyi #80030 üzenetére
Egyenlőre nem nyokodtam a bios-t csak felraktam ezt a legújabb mikrokód-javítottat
Kicsit lassult tőle ahogy írták, de a hőfokok ugyan azok
Házban pedig benne van a freeezer-kb 3mm maradt a plexi és közötte
Ezt megnézem, bár valószínű egyenlőre elketyeg így. Azért csak kevés alkalmazás használja 100% on a magokat
70-80%-nál nem igen mennek feljebb normál használat mellett
Így kihúzza, aztán valamelyik fizuval veszek egy másik szettet
Noctua vagy valami ami belefér -
Enter65
senior tag
válasz
mgoogyi #79909 üzenetére
Azert vegyel vissza boven magadbol! Es ha akarnek pattogni, boven latnad,,a belerugasrol mem is beszelve!!! Azt lehet latni, hogy teszt-teszt-tesztek alapjan igy meg ugy! Csinlatal mar azokkal teszteket, vagy olvasgatsz?
Kicsit kezd lefele menni a szinvonal, sajnalom is hogy jim bcs nincs! (Bocsanat a tobbiektol)Reszemrol a tobbi OFF!
-
Chris0321
veterán
válasz
mgoogyi #79894 üzenetére
A házba már beépítettem a jelenlegi konfigom és én egyedül a videokártya rögzítésénél találkoztam olyan csavarmenettel ami nem tart és mivel elég nagyméretű a kártyám (ASUS STRIX GTX 1060 6 Gb) így úgyis alá fogom támasztani. Az tetszett benne, hogy elől is van rajta szellőzőnyílás így legalábbis szerintem jobb lehet a hűtése plusz esztétikai szempontból jól néz ki elől a pirosan világító venti. Én is olvastam ezt a beírást persze csak miután megvettem a házat mert az hirtelen felindulásból történt de mivel csak egy beírás volt és nem mindenki véleményében lehet bízni egy ilyen oldalon mivel van aki nem ért hozzá mint pl. én az is leírja amit gondol és nem egyszer tévesen. Pl. volt aki egy 1050TI-hét hasonlított egy 1060 6Gb-ot és nehezményezte, hogy sokkal többet megy a ventije. Egy jóval erősebb kártyának nagyobb hűtésre van szüksége. Mik vannak.
A ventiket megnézem és kiválasztok egy szimpatikust. -
Chris0321
veterán
válasz
mgoogyi #79887 üzenetére
Az egész gép új lesz ezért hűtőt se használtat szeretnék bele venni. Jelenleg nem lenne tuningolva de később valószínűleg igen így inkább már most olyan hűtőt vennék ami erre is megfelel. Esetleg egy Cooler Master Hyper 212 EVO 120x80x159mm megfelelő lenne? Ami a fontosabb be is férne a házba? Az, hogy az összeszerelés mennyire egyszerű nem számít mivel a számtech üzlet fogja csinálni.
-
Methionyl
senior tag
válasz
mgoogyi #79864 üzenetére
köszi
Pontosan ilyet kerestem. Sajnos a szörnyű RAM világ piaci állás miatt ez a G.skill ramok voltak ár/érték arányban most bajnokok de magasak (pedig corsair lpx-et akartam) így hűtés szempontból figyelni kellet..
Még alszom rá, de nem fogok 1-2k miatt rosszul aludni -
-
balintka
addikt
válasz
mgoogyi #79835 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Néztem videókat a Pure Rock felszereléséről és amikor a backplate-et rácsavarozzák az alaplapra, a proci felöli oldalon több esetben csak kézzel húzzák meg a csavarokat (gondolom, h ne roppantsák meg az alaplap nyák-ját). Ez elég? Érdemes utánhúzni csavarhúzóval?
Top flow-ból milyen hűtő lenne elég az i7 7700K-ra? Amihez van backplate is?
-
fixer92
aktív tag
válasz
mgoogyi #79817 üzenetére
Kösz, akkor valószínűleg a U12DX i4 lesz.
Csak amiatt estem gondolkodóba, hogy a kisebbik verzión mintha nagyobb lenne a borda... -
BullKoxa
őstag
válasz
mgoogyi #79763 üzenetére
Thermal Grizzly Kryonaut a másik Thermal Grizzly Hydronaut . A jót fizetni kell ! Fémpasztát én csak is a 3570K Cpu és kupak közé tettem ! Részemről vége ez a téma.
-
Enter65
senior tag
válasz
mgoogyi #79759 üzenetére
Pedig nagy kar, hogy nem tudod mennyit nyom a latba egy jo paszta! Ugyan is hoatadasa van, es nem mindegy mekkora. Ha rossz pasztat hasznalsz, vagy nem a megfelelo hovezetesut, akkor tuning alatt, vagy csak egy kis huzas alatt is hamar felmelekszik a proci, es semmit nem ersz vele.
Nem veletlenul adjak meg a pasztak hoatvezetesi tenyezoit!
Ebbol adodoan, jo paszta is kell, nem csak a 350Ft-os prosztnyi nevezetu orosz gepzsir!
Szerintem... -
VTom
veterán
válasz
mgoogyi #79757 üzenetére
Kb. Igen, illetve az asszimetrikus borda miatt jó lehet, mert meg tudom fordítani, akkor még több hely lesz mellette.
A Merlines tesztet olvastam anno, jót röhögtem rajta, még az sem tűnt fel nekik, hogy mindkét toronyra két irányból lehet feltenni a ventiket, tehát nem kell push-pullban járatni, lehet push-push is. Ezt ajánlja a gyártó is
Nem vészes a két 92-es venti egyébként. Engem nem zavart.
Ha mégis, akkor rádobok két Ben Nevis ventit, anno úgy használtam -
VTom
veterán
válasz
mgoogyi #79750 üzenetére
Magasság nem gond, a mostani hűtőm 171mm magas. Atlast már ismerem, volt már, csak mások véleményére is kíváncsi lennék, akik használják. A szélessége a lényeg, mert mellé mennea radi.
A scythe amit ajánlottál kevés lenne a húzott i7-re, az atlas a duplája minden téren.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest