Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz andronymus #90897 üzenetére
10700K passzívan? Aranyos gondolat
Alapon ~180W, OCval ~250, D14el is sül.
TS140P, D14/15, DRP4 vagy LFII 240(+)..[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Minimum IS-60, de inkább Pallas. Esetleg a tápot SFXre cserélve lehetne feljebb menni magasságban, de ha nem akarod variálni, ezekkel is oké lesz. A tápot meg fordítsd meg nyugodtan, ha van felette hely, akkor nem dolgoznak egymás ellen, a hátsó házventik meg rendezik a meleg levegőt. Tápon áttolni a proci hőjét amúgysem ildomos, annak a hűtése a saját hulladékhőre van méretezve.
-
andronymus
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hűtő választásban:
20.000-30.000 Ft között, de ha van ár/érték arányba olcsóbb és jobb azt is szívesen veszem.
Nekem őt javasolták: BE QUIET! Dark Rock Slim ( benne van az ajánlottba, de hátha mondtok jobbat )
FRACTAL DESIGN Meshify C TG ablakos fehér
Max. CPU hűtő méret 172 mm
ASUS Intel TUF GAMING Z490-PLUS
4.: Processzor típusa?
Intel Core I7-10700K
5.: Ramok típusa?
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Legyen hatékony, de halk.
7.:Tervezel-e CPU tuningot?
Saját magam nem, de mivel a K-s proci fel van készítve OC-re és a MB is, így valószínűleg default felépíti rá a profilt és húzni is fogja.
8.: CPU hűtő típusa?
Vízhűtést indokolatlannak tartom, de ha halk és hatékony és jó ár érték arányban van nyitott vagyok arra is vagy akár passzívra is. Mivel a ház elejébe ott lesznek a ventik és hátra kitud szívni vagy felfelé is.Köszönöm előre is!
-
dzz
aktív tag
válasz Speed® #90894 üzenetére
Bocsánat, elfelejtettem beilleszteni. ARMOR A30i a pontos típus. A lényeg: a gyári processzorhűtő és a táp között van 1,5-2 centi hely. Tehát vagy a gyári méret kellene ellenkező irányú ventilátorral vagy nem tudom... Nagyon nem vagyok képben ezekkel kapcsolatban.
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Shadowduet #90891 üzenetére
Jó amit adnak hozzá..de ha nagyon kimaxolnád, Hydronaut. Vagy MX4.
-
dzz
aktív tag
Sziasztok! Átfutottam a fórumot, de nem lettem okosabb Tanácsra lenne szükségem, részletek lentebb.
10-12000Ft
Thermaltake Armor
MSI Mortar Max
4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 7 3700X
5.: Ramok típusa?
alacsony, de ez változhat a bővítéskor
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
A ház kialakítása folytán a gyári processzorhűtő és a tápegység egymás elől szívják a levegőt, van közöttük kb. 1,5-2cm. Valami olyasmi kellene ami nem a hűtőbordára fújja, hanem onnan elszívja a levegőt és a táp ventije viszi tovább, kifelé a házból vagy esetleg ami elvezeti a hőt máshová ahol nem kell egymással küzdenie a két ventilátornak.ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
bonifa333
aktív tag
SZiasztok!
Noctua nh d14 . I7 10700kf.
Maghomerseklet CPU stressz alatt 90 fok. Miért?
Ujrapasztaztam. Mx-4.
Ház : haf 922, 5 hazventi, 2 CPU venti.
Alaplap z490 GAMING x
Ram g skill ddr4 3600.Hogy csokkenthetem?
Köszi
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Shadowduet #90886 üzenetére
Nincs értelme, már ennyit sem feltétlenül, csak a csendigény miatt ajánlottam ezt. Magát a procit allcore OCval együtt is megfelelően lehűtene egy SE-214X/Ben Nevis Advanced pl. vagy ott a Brocken Eco Advanced, aminek viszont annyira elszállt az ára készlethiány miatt, hogy képbe került helyette a még jobb F3.
[ Szerkesztve ]
-
Shadowduet
tag
válasz Speed® #90874 üzenetére
Köszönöm az ajánlást. Neked is Kowi84!!
Lehet hülye kérdés, de van-e értelme ennél többet költeni hűtőre egy 2600x mellé, vagy egy ilyen kaliberű hűtő mint ez a Fortis3, vagy Freezer34 bőven elég? (eddig a gyári hűtővel ment/megy) Casual gaming, nem megy egész nap a gép, max hétvégén ha úgy van, de az is ritka. Köszönöm előre is a megtisztelő választ. -
atee
őstag
Szerintem csak be quiet 3 as szériat érinti amihez nem volt alapból am4 szerelhetőség. Meglepne, ha a 4 es széria is csak így lenne aplikálható!
Engem felbosszantott, hogy ezt nem jelezték sehol és nem dönthettem el a mounting kit vásarlás előtt, hogy akarom e így. Ez felesleges kiadás volt, sőt a postaköltség még többe került....
Ezért a hozzáállás miatt nem lesz be quiet 4 es sorozat sem a gépembe!D-day 2002-01-04 01:54
-
sNk77
aktív tag
Sziasztok!
5600X gyári hűtőjét szeretném cserélni. Már egyszer rendeltem egy Scythe Mugen 5 Rev.B-t az aquától, de a csütörtöki érkezésből még mindig beérkezés alatti státuszban volt, szóval lemondtam és nézek mást. Bár most megint azt írják, hogy van nekik.. talán mert töröltem a rendelésem.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 25k
2.: Milyen házba kerül? Corsair Obsidian 750D (oldala nem lesz, nincs fent, ventik is kiszerelve)
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B550-A Pro
4.: Processzor típusa? 5600X
5.: Ramok típusa? HyperX 16GB Fury Black DDR4 3600MHz CL17 KIT HX436C17FB3K2/16
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Szűrtem azokra amik vannak raktáron mert tegnapra jó lenne. Kinézet, hang nem számít, a gyárinál csak halkabb lesz, de ez se vészes nekem. Ezeket néztem a Mugen helyett amik raktáron is vannak:ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports DUO (most nagyon jó árban van, és színben)
BE QUIET! Dark Rock Slim
BE QUIET! Dark Rock 4 (4 db. fury gondolom nem férne el, ha később vennék még 2-t)
ALPENFÖHN Brocken 3
COOLERMASTER Hyper 212 black editionSzerintetek melyik lenne a legjobb ár/érték arányban ha manual oc valószínűleg nem lesz, az auto (autoOC, PBO) dolgokat benyomom? A #90850 atee hsz.-ben lévő dolog érint minden Be Quiet-et? Mert akkor nem sok választás marad sajnos. Esetleg várjak a Mugenre vagy másra?
nádpálca
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
I7 10700kf proci stressz test alatt
Package temp70 fok, 4.8 GHz,
Core temp 90 fok korul, egyszer egyik mag 105 fok.
Miért lehet ez?(Haf 922
Noctua d14 2*14 cm noctua venti, mx 4 frissen pasztazva. Lehet kevés paszta tettem alá?
3600 MHz ddr4
Gigabyte z490 GAMING
)KÖSZI
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Shadowduet #90870 üzenetére
160mm hellyel halk üzemre Fortis 3.
-
Balázs Z.
tag
válasz Balázs Z. #90839 üzenetére
Sziasztok! Az alábbi konfighoz szeretnék kérni egy javaslatot.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 30.000
2.: Milyen házba kerül? - Bitfenix Phenom mATX
3.: Milyen alaplapra lesz? - AsRock H97-M Pro4
4.: Processzor típusa? - i5 4590, 84W TDP
5.: Ramok típusa? - 2× Crucial Ballistix Sport DDR-3 4GB/1600
6.: Egyéb igények? - Legyen halk, de nagyon.
Természetesen nem baj, ha nem 30.000 a hűtő Jelenleg egy Deepcool Gammaxx 300 van benne, alap terhelésen 30%-ra leszabályozva, ez így kicsit már zavaró hangerő este, ennél szeretnék halkabb megoldást. -
Kowi84
aktív tag
válasz Shadowduet #90870 üzenetére
Ár/érték arányban szerintem nagyon jó vétel az Arctic Freezer 34 eSports Duo
Jóval drágább hűtőket is megszorongat. Rengeteg összehasonlító teszt van róla.13-14e körül már kapható, szerintem ennyi pénzért nem kapsz jobbat.
Azért ebben az árkategóriában az elég nehéz, hogy mindent is tudjon egyszerre. Hűtsön is rendesen, de hangos se legyen... Amúgy ez nem tartozik a hangosabbak közé. -
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Mit javasolnatok?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 25k
2.: Milyen házba kerül? - CM haf922
3.: Milyen alaplapra lesz? -gigabyte 490gaming
4.: Processzor típusa? - i710700kf
5.: Ramok típusa? - 2 x 8 GB gskill
6.: Egyéb igények? - nekem nincs. Jól hutson, lehessen OC, lehet színes is. -
Shadowduet
tag
Sziasztok!
CPU hűtőt keresek, jelenleg stock van és már meguntam a zúgását, kérem segítsetek benne.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 10-15k
2.: Milyen házba kerül? - Corsair 200R
3.: Milyen alaplapra lesz? - AsRock Fatal1ty AB350 Gaming K4
4.: Processzor típusa? - Ryzen 2600X
5.: Ramok típusa? - 2 x Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16
6.: Egyéb igények? - Nem kell RGB, a legfontosabb hogy halk legyen.
Üdv,
S. -
Rick4
félisten
válasz Sontir Fel #90866 üzenetére
Azok a lábak úgy oldalirányban elég nagy felületet adnak, mivel minden láb képessége összeadódik (mint az artistanő, akit a hajánál fogva lengetnek kötélre kötve pl) és rengeteget bírnak, ilyesmi gond sose volt.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Sontir Fel #90866 üzenetére
Van belőlük "pár", esélyed sincs leszaggatni forgatással őket, előbb szakadna le a socket a PCBről
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
Nincs értelmes megoldás. Vagy legalábbis én nem találtam.
Szóval köszi Be quiet. Csak kierőszakolja, hogy az amúgy hibátlan dark rock 3 hűtőt lecseréljem...
A kérdés adott, hogy mit vegyek helyette? Dark rock 4 meg amúgy a Be quiet kiesett mert rohadjanak meg!
Nézegetve az összefoglalót. Pl. A Alpenföhn Brocken 3 White Edition tetszene.
Ez lenne olyan hatékony és halk mint a be quiet volt? Illetve tudom hülye kérdés, de a gyakorlat mást mond... AM4 re normális helyzebe is fel lehet szerelni?
Vagy van jobb választás, tudom Noctua, de azért 30+k az ingerküszöb felett van kicsivel.
Köszönöm!D-day 2002-01-04 01:54
-
Asshur
tag
válasz Sontir Fel #90859 üzenetére
Sebbenzint használok erre.
-
Rick4
félisten
válasz Sontir Fel #90857 üzenetére
AMD procim utoljára egy barton magos Athlon XP 2500 volt, azokon még gyárilag nem volt sakpa, de ugyanezek a tüskés lábas procik voltak, volt velük épp elég baj, rengeteg le volt sarkazva az AMD féle csoda beakasztós hűtőrögzítés miatt, akkoriban nem is annyira pasztaszerű, hanem inkább ragasztószerű volt a hővezető anyag. Alapszabály volt, hogy levétel előtt mindig megtekerjük a hűtőt kicsit jobbra, kicsit balra, hogy ha ragadna, engedjen, a nyíró igénybevétel mindig erősebb, és engedni fog, sosem felfelé húzzuk..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Sontir Fel #90861 üzenetére
A CPUnak/socketnek ettől nem lesz baja, ha nem sérülnek a lábak (általában az ijedtség nagyobb, láttam már visszaejtett példányt, csúnya volt :S).
-
Sontir Fel
őstag
válasz Speed® #90860 üzenetére
Nem bootol az új lap (asus b550m tuf) . Viszem vissza, felbontott terméket vettem, hátha az előttem lévő radobott valami olyan biost amit nem kellett volna és azért rotty a dolog... vagy a CPU (3600) nem örült neki, hogy a coolerrel együtt ugrott ki a gépből
Köszönöm a tippet, megyek a dmbe venni 1et,ha az asszonynak nem lenne
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Sontir Fel #90859 üzenetére
Arcszesz az arcra, pálesz a gyomorba való, az acetonmentes körömlakklemosó meg valójában erre lett tervezve, csak lecsapott rá a szépségipar, annyira jó cucc
Az AM4 socket (is) meg ilyen hitvány mechanikailag sajnos, baja nem lesz ettől. -
Sontir Fel
őstag
válasz Asshur #90858 üzenetére
2019 novembere óta van ryzenem. Eddig soha nem történt ilyen, most pár nap alatt vagy háromszor... Bosszantó Nincs ittthon gyógyszertári alkoholos, mi lehet jó még letakarításra a CPU cooler aljára? Arcszesz? Pálinka? Körömlakk lemosó?
-
Asshur
tag
válasz Sontir Fel #90857 üzenetére
Nem. A helyes eljárás:
Melegítsd a CPU-t 10 percig valami torture teszttel, így a paszta kevésbé fog ragadni, lődd le a gépet, aztán oldalra mozgasd a hűtőt, picit billegtetve a procin, és engedni fog. Türelem a lényeg. Sose húzd felfelé, csak ha a paszta elengedte.[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Tiszteletem!
Tanácsra lenne szükségem. Van egy régebbi Noctua hűtőm, amit a kisebbik gépemből atpakoltam a nagyba, éppen fejlesztések közben vagyok. Pár napja úgy jártam, hogy az alján maradt egy ryzen CPU ahogy kiemeltem a gépből a hűtőt... Betudtam a régi CM pasztanak, ezért ma vettem új, bontatlan Noctua pasztát, kb borsószemnyit nyomtam középre, rögzítettem, majd mivel problémám lett az új lappal leszedtem ismét, és megint csak a cooler alján volt a CPU...
Nem mondom, hogy karcmentes az alja... Lehet emiatt ez a jelenség?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz oroszLajos #90854 üzenetére
Inteléknél szimmetrikus a furatok távja, úgy forgatod, ahogy akarod.
-
atee
őstag
válasz mgoogyi #90852 üzenetére
Nem. Ezt vettem hozzá. És evvel is csak így lehet rögzíteni ezt azért jelezhették volna előre...
Most rákeresve a problémára. Külföldi fórumokon van róla szó. ..
Inkább vettem volna egy új hűtőt. Mert így konkrétan postával együtt 4k ment ki az ablakon.
Most összeraktam így mert mire egy értelmes hűtő ideér az kb. 1 hét....[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
mgoogyi
senior tag
https://www.bestmarkt.hu/be-quiet-amd-am4-cpu-huto-lefogato-keszlet-p422922
Nem ez kell hozzá esetleg? -
carl18
addikt
Semmi se melegszik, egy Haf 912 plus házam van. A tetejébe nincs ventilátor, de az rácsos és ott is szabadon távoozik.
A hátuljába meg egy 12 centis van elejében egy 20-as.
Igy van légmozgás is és probléma sincs, a VRM-t akkor néztem mikoor meglett az alaplap.
50 Celcius volt STRESS test aida alatt. Szóval nem panaszkodok, nincs a gépben melegedés.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
zsolt19900
őstag
válasz Speed® #90848 üzenetére
egy legújabb generációs I3 at fog hűteni, alapvető dolgokra lesz használva a gép és a házba is teszek mellé bőven szellőzést
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zsolt19900 #90847 üzenetére
Attól függ..nem nagy eresztés. De ha úgy látod a célnak megfelel, emiatt nem kell aggódni.
-
zsolt19900
őstag
válasz Speed® #90846 üzenetére
jaj de jó hír akkor nem kell keresgélnem másikat
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zsolt19900 #90845 üzenetére
Ami jó 115Xre, az jó 1200ra is.
-
zsolt19900
őstag
Deepcool Gammaxx 200T procihűtő adatlapján a neten látok LGA1200as szöveget, de a webshopokban nem szerepeltetik, hogy arra is kompatibilis lenne, mi az igazság? tudtok ebben tanácsot adni nekem
-
Rick4
félisten
válasz carl18 #90841 üzenetére
Asrock H410-nél tuti van, mert most mókoltam vele pár napja, H370M-ITX-nél is kell legyen, de szerintem már a régi H110M-ITX-nél is volt 3-4 pin, az egész egy menüpont, ahol DC és PWM szabályzás közül lehet választani. Jó ha van mindkettő.
Amúgy nem mértél a proci körüli alkatrészeken hőt? Azokat mi hűti, ha a toronyban fent van a venti?
-
-
carl18
addikt
Üdv!
Na megjött a DeepCool Gammaxx 400S Cpu cooler. Ez volt a legjobb árban, és szó szerint a Wraith Spire után dímenzió váltás.
Ár-érték arányban jeles, egy Ryzen 1600-at 3800 mhz mellet és gond nélkül lehüt. 22 fokos szobában a legprocesszor ígényesebb játékom mellet 52-53 fokos.
Egy Régi Haf 912 plus házban teszi remekül dolgát, bár tény a hátsó ventilátor elég meleg levegőt fujj ki.A fő érdekesség amiért ide jöttem, szóval egy 3 pines ventilátor jár hozzá. Én azt hittem gondom lesz vele mert állitólag a csak a 4 pines ventilátorokat lehet szabályozni fordulatszámmal.
Én egy B450 S2H deszkát használok, és hatalmas fordulat volt hogy a 3 pines gyári ventilátort is képes vezérelni az alaplapom.Ez valami csoda? vagy ez másnál is így müködik?
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
mgoogyi
senior tag
válasz Dante73 #90838 üzenetére
"a 4 pines alaplapi csatlakozóból kijön egy 4 pines tápcsatlakozó"
Ezt nem is értem, tudsz képet mellékelni?
A 4 pines alaplapi pwm-es csatlakozó az 4 tű meg egy műanyag lapocska szokott lenni.
Nem ismerem ezt a Chieftec ventit, kipróbálod, ha jó-jó, ha nem, nem.
Mielőtt csapágyas lett a venti, nem hasonlóak voltak a hőfokok? -
Balázs Z.
tag
Üdvözletem!
5 éves Deepcool Gammaxx 300 helyére szeretnék venni egy nagyon csendes, PWM-es hűtőt, Bitfenix Phenom mATX házba. A ház adatlapja szerint max 160 mm-es lehet a hűtő. A CPU egy i5 4590, amiek elvileg 84W a TDP-je.
A Gammaxx kb. 30%-ra leszabályozva megy, így nappal oké, de este már nekem hangos. Valami olyan hűtőt tudtok ajánlani, ami szinte néma? -
Dante73
tag
Adott egy R5 3600-as processzor. Vettem rá egy ALPENFÖHN Sella processzorhűtőt, de sajnos csapágyas a ventije. Hangos, és 50-60% terhelés mellett is eléri a proci a 70+ fokot. Így vettem egy CHIEFTEC AF-0925PWM ventit, amiről úgy gondoltam, jó lesz rá. DE! a 4 pines alaplapi csatlakozóból kijön egy 4 pines tápcsatlakozó. Most az, hogy csúf lesz, ha beszerelem, nem igazán zavar. De nem tudom, annak a csatlakozónak van-e jelentősége, kell-e rá tápot dugnom, egyáltalán, proci hűtésre alkalmas-e az a ventilátor, amit vettem?
Ha nem, ajánlanátok egy a Sellára szerelhető ventilátort, ami hatékonyan tudna hűteni? -
tgtom
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, az alábbiak közül melyiket ajánlanátok egy 5600X mellé:
Raijintek Pallas 120 RGB
Scythe Big Shuriken 3
Illetve árban már kicsit kilóg a keretből, de ha sokkal jobb a többiél, akkor belefér: Noctua L12SRaijintek Ophion Evo házba menne.
Köszönöm! -
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Noctua nh d14-em van egy CM haf 922 házban.
A kérdésem, hogy valamivel meg tudom e támasztani a procit, hogy ne a teljes súlyával (1kg+) húzza az alaplapot.
Videokártya esetében van ilyen tartó.
Ilyenről tudtok valamit léghűtés esetére?köszi
-
Rick4
félisten
válasz Speed® #90831 üzenetére
Ez a ház pont azért volt fontos, mert van már egy ilyen, elégedett is vagyok vele, a kialakítása kívül- belül ideális, a proci fölött gyakorlatilag tökéletesen lefedi a 12-es ventit a négyzet alakú perforált rész, csak egy venti kell alá, ami berántja a levegőt, és rányomja bármiféle hűtőbordára, szerintem sincs nagy ellenállása, belül meg a tápventi szívja kifelé a levegőt, így megrekedni se fog odabent, szóval ahogy sejtem, őrületes eltérések nem lesznek a jelenlegi, meg egy akármilyen hiperszuper képességekre tervezett ventivel szemben. Köszönöm, akkor marad így.
-
LightningG
csendes tag
válasz LightningG #90791 üzenetére
Sziasztok,
Az alábbiak közül valamelyik jó lehet? Melyik inkább?:
Cooler Master Hyper H412R
be quiet! Pure Rock Slim 92mmKöszi!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Házat szellőztetni légszállítás, sűrűn lamellázott bordára/radira statikus nyomás..ennyit kell betartani. Utóbbi nyilván jó előbbi célra is, ha irányított szellőzés a cél (nem teríti az ájert, hanem nagyobb távra eltolja), bizonyos házaknál javasolt, de ahogy elnéztem a képet, nálad nem ez a helyzet az SFF kivitel miatt.
Arany középút van, persze, bol.Quiet, WingBoost ventik pl. ilyenek, ez is lehet egy irány, azért az IS60 átfújása nem nagy feladat valójában, összevetve pl. egy TRUE szerű sokcenti vastag szúnyoghálóval.
Lapát/venti állás nem is lehet kérdés, a lapra merőlegesen fújjon, át a bordán. Kivéve, ha mondjuk a borda felett van az oldallap/fedlap perforált része, akkor lehet szívó állásban is, hogy egyből kimenjen a meleg..akkor viszont a ház más pontján legyen intake. Előbbi esetben meg nyilván fordítva, kintről dolgozik a bordára, máshol meg ki kell dolgozni a meleget.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Speed® #90828 üzenetére
Ezért is kérdezem, de akkor most mire van szükség? illetve akkor merre álljon a lapát, hogy jó legyen? Van ezekből a számokból ideális arányban teljesítő legyártott venti?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
mmH2O jelöli, minél nagyobb ez a szám minél kisebb fordulaton, annál halkabban préseli át az ájert adott venti a bordán. Az Aerocoolon látszik, hogy sok kis szögben álló lapátja van, ami a légszállításnak kedvez ugyan, de a nyomásnak nem. Ne keverd, mire van valójában szükség.
-
Rick4
félisten
válasz Speed® #90825 üzenetére
Utánanézek a két venti adatainak, köszönöm. Akkor most hagyatkozzak a megadott CFM értékre nyugodt szívvel, ha a kettő közül, vagy a bent lévő aerocool közül kellene választani, mi legyen a végleges? Vagy ez a statikus légszállítás hogy van feltüntetve?
Köszönöm a tippeket!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
4k vagy sem, (5.600 != 4k), ha van árában jobb, nem jó vétel. Ennyi pénzért akkor már inkább egy Wraith Max/Prism apróról.
AeroCoolék oldalán szimplán typo van, nincs olyan, hogy CMF, csak CFM. Egyébként persze, hogy jobb, mint a slim ID, de nem a légszállítás miatt, statikus nyomásban gagyik a slimek igazából. Ha elfér a 25mm rendesen és nincs szélzaj, olyat keress, ami utóbbiban erős. Olcsón ott a friss AC P12, feljebb Apache Black. Vagy hagyod ahogy van (Sys/DC).
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ejj, meg is lett, házventi csatira dugva DC szabályzással, alapon szépen 800-on pörög, nulla hangja van. De a kérdés maradt, ez a CMF elírás, vagy van váltás CMF és CFM között?
Illetve a kérdés még mindig nyitott, ebben a méretben valami ütős venti ajánlott?
-
Rick4
félisten
válasz Speed® #90822 üzenetére
IS40-esem is van, valóban nem rossz, gagyi vagy sem, végülis csak egy lehetőség volt, nem több, cross platform engem egyelőre nem nagyon érdekel, de gondolom ez egy 4 ezer forintos hűtőnél amúgyse nagy szempont, ha 2 év múlva gépcsere..
De akkor itt egy fogós kérdés. Most fedeztem fel, hogy az IS60-asomon a 12-es venti pont akkora, mint az egyik házhűtőm, vagyis szabvány 120mm-es, ez egy lassan 10 éves, de keveset használt Aerocool shark, le is cseréltem gyorsan, ha másnem, egy próba erejéig.
Az IS60-as hűtője 15mm magas, a max 1600 RPM-en az airflow-ja 53.6 CFM, 30.2dBA-val
az Aerocool 25mm magas, a max 1500 RPM-nél 82.6 CMF, mindezt 22dBA-valJól írtam, CFM-et és CMF-et látok a két gyártói weboldalon:
[link]
[link]
Kicsit bajban is vagyok, mert a kettő nem ugyanaz, és keresgélésre sincs egy jó konverter oldal, így marad az érzésre jobb.
Az Aerocool meg "éppencsakhogy" befér a Chieftec házba, felül marad kemény 2mm, sima dobozból válogatott 4 db pc-s csavarral felmegy a hűtőre, viszont mivel csak 3 pines, nem látom a sebességet változni az aidában, na akkor ehelyett van hasonló kvalitású, de 4 pines jóféle venti van ajánlott?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Most nézegetem a régi apróimat, kiderült, hogy ilyenem is volt 6 éve. Kár lenne kihagyni a felsorolásból, elég jóféle volt, és nem egy magas darab, ennyiért meg kifejezetten korrekt darab...
[link] https://www.pcx.hu/arctic-freezer-11-lp-processzor-huto-0009394249" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz flashpointer #90814 üzenetére
Amennyiben maga a GPU nem igényli (újabb karikon jellemzően ott a keret is, ami védi a túlzott mechanikai igénybevételtől), nem erőltetném én sem. De a VGA hűtő topikban is futhatsz egy kört vagy az adott kártya topikjában, hátha valaki többet tud az adott típus/hűtő kapcsolatáról
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz janosh86 #90813 üzenetére
És akkor még1x..pontos típusok ismerete nélkül ajánlani nem szoktunk, a felmenőink egészsége (csuklás is lehet halálos ;p) érdekében.
Kell a hűtő magassági limitje (ház adja), szélességi limitje (alaplap/PCIe pozíció adja), ill. a hosszúsági limitje (RAM/magassága adja)..szóval sry, jó vagyok matekból, de 3ismeretlenes egyenletnek nem futnék neki.
Mindazonáltal maga a 3600X nem kazán, már egy Brocken Eco Advanced is szépen lehűti, a maga 150mm magasságával az ATX házak 99%ában elfér, ugyanígy mATX lapokon sem ütközik a VGAval, ill. RAMok fölé sem lóg be.
Pechedre ~1 hete még tele voltak a boltok vele 10 körül, most épp 2 boltban látom csak, drágábban..de 14 körül már ott a jobb Fortis 3 is, ha befér..na és ehhez kellenek a fentebb taglalt pontos infók. -
zsolt19900
őstag
sziasztok
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max 10-15k
2.: Milyen házba kerül? Aerocool Shard (ez persze képlékeny.... értem én ez alatt, ha jobb ár/érték arányos procihűtő egy másik házba férne bele, akkor keresek másikat)
3.: Milyen alaplapra lesz? [link] vagy [link]
4.: Processzor típusa? Intel Core i3-10100 3.6GHz Socket 1200 (vagy az igp nélküli változat)
5.: Ramok típusa? [link]
6.: Egyéb igények? különösebb nincs, halk legyen a ventije, arany középutat szeretném megtalálni, egy megfelelő (akár fixált) fordulatszám vagy rendes alaplapi vezérlés és huzat mellett (a házban lesz elől és hátul is 1-1 120mm-es ventiFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
janosh86
újonc
nekifutottam.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max 10k
2.: Milyen házba kerül? fractal desing 19cm szeles, nemok tipust.
3.: Milyen alaplapra lesz? nemtudom még, b450esböl ami 3200-n kezel ramot
4.: Processzor típusa? ryzen 3600x
5.: Ramok típusa? nemtudom még 3200nmenjenek, 2*8at szertnem boviteni kesobb 4*8ra.
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nem huznam,de jateknal ne főjjön. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz flashpointer #90803 üzenetére
Ha kellően vékony (~IHSnyi) és LM van alatta-felette, 3-5°C. IHS és hűtő közé menne vagy csupasz DIEra?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Fr@nkieWilde #90807 üzenetére
Relidelve egy rézmagos esetleg, de nem sok köszönet lesz hangerőben.
-
janosh86
újonc
ryzen 3600x-hez szeretnék olcsó hűtőt, huzva nem, játszva volna vele. 10000 már majdnem sokallom érte.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Egy i5 3470et 77w TDP-vel elbír egy gyári Intel alumínium borda a saját ventijével?
Köszönöm.
Üdv
Fr@nkie[ Szerkesztve ]
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
imotep03
tag
Hali, mi a tapasztalat egy: [link] --> i9 10900k-hoz?
-
flashpointer
őstag
Van valakinek tapasztalata ilyen rez-alatettel? Mennyire rontja a hatasfokot? Egy kompatibilitasi problema miatt szukseg lenne ra.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Figyelmetlen voltam mikor havernak vettük a DeepCool Gammaxx 400S CPU hűtőt és nem vettem észre hogy 3pines ventivel van. Szeretném lecserélni rajta a ventilátort egy normálisra amit lehet szabályozni. Mit ajánlotok?? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest