Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok!
Jelenleg van egy Matterhorn Pure hűtőm, ami egy delidelt 8600K-val 4.7 GHz-en 1.31V-al max ~75°C (IBT alatt akár 87).
Szóval szeretnék ennél egy hatékonyabb hűtőt, ami maximum 163 mm magas és nem ütközök ilyen jellegű méret problémába a RAM-oknál, mint a Matterhorn esetén: [kép] Túl alacsonyan van a ventilátor, beleütközik a RAM-ba. Éppen elfér a Matterhorn, szóval jobb lenne, ha magasabban kapaszkodna a ventilátor.
A RAM-om egy HyperX Predator szett. Ugyan nem számít magasnak a borda rajta, de nagyobb mint a RAM saját mérete, 53,9 mm.
Árpont bármi érdekelhet, de szeretném a legjobb ár/teljesítményt megtalálni. (Akár AIO is....)
Az alaplap egy ASUS Z370-F.
Kérlek segítsetek mik lehetnek megfelelőek nekem! Köszi!
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
enemi
senior tag
válasz Tomko78 #83398 üzenetére
8 éves a hűtő... [Szerintem külön kell megvásárolni hozzá]
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Edorn
senior tag
Aláírásomban szereplő procit cserélem le (alaplappal együtt) egy ilyenre: Ryzen 3 2200G. A mostanin viszont van egy ilyen hűtő: ARCTIC COOLING Freezer 13, habár már kb 8 éve üzemel.
Érdemes még ezt megtartanom és használni az újon, vagy inkább üzemeljem be az újat a gyári hűtőjével?AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Leavemealone #83394 üzenetére
A jelenlegi is mehet rá, OC nélkül bőven elbírja. Max veszel rá RGBs ventit, ha pimpelni akarsz.
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Maximum 15k-ig keresek hutot egy Saber 990Fx lapra egy Fx 9590 procira.
Ramok : Kingston HyperX Blue DDR3
Zalman Z9
Annyit meg, hogy OC nem lenne, sot inkabb alulfesz, turbo off
[ Szerkesztve ]
-
Leavemealone
tag
Sziasztok! Kérnék segítséget tőletek. Új buildemhez keresnék megfelelő cpu hűtőt. Max 25k.-ban gondolkodom, de ha másként nem megy a hűtés, feljebb is mehetünk egy kicsit. Aorus pro z390-es laphoz, 9700k procit tervezek venni, g.skill trident z rgb 16 gb kittel. Erre kellene egy jó hűtő, esztétikailag is szeretném, ha illeszkedne a többi alkatrészhez (tehát nem a Noctua fehér-tégla vörösét preferálnám) és az RGBnek is örülnék, de elsődlegesen a hűtés effektivitását és a memóriák CPU hűtő alatti elhelyezhetőségét részesíteném előnyben. Nem tervezek OC-zni. Jelenleg egy hyper evo 212 van az i5 4670-esemen. (Az jo lenne hozzá?) Ha azt mondjátok a vízhűtés jobb és megbízhatóbb, nekem az is jó, csak nekem az egy könnyebben elromolható eszköznek tűnik. (Pl.Pumpa)
[ Szerkesztve ]
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
gepid3
tag
Sziasztok,
Hűtő vásárlásban kérném a segítségeteket.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20-22k
2.: Milyen házba kerül? Phanteks P400 (max CPU cooler 160 mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? ASRock B85 Fatal1ty Killer
4.: Processzor típusa? Intel i5 4670K 4.2 GHz
5.: Ramok típusa? 2x4GB Corsair Vengeance 1600 MHzKöszi előre is.
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok
Tudnátok nekem segíteni mi a véleményetek erről a hűtőröl?
-
törölt tag
válasz #97542144 #83383 üzenetére
Légyszíves írjatok az én fórum hozzászólásomra is valamit, régebben is megírtam már ugyanezt a kérdést.
Csak egy megerősítés is jó, hogy mindkét termék jó, de én nem nagyon ismerem ezt a két hűtőt, és ezért kértem ki a véleményeteket!
Előre is köszönöm!
És bocsi az OFF-ért! -
nesh_019
senior tag
i7 7700k milyen hűtőt ajánlotok?
Olcsó, közép és a drága áru is érdekelne.
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy brocken 2 hűtőm van 4690k-val amit 4,3 Ghz-en stabilan tart 60-65 fokon. Szerintetek elbírna még egy 9600k-val is? Be Quiet Dark Pro-t néztem ki, de ha megfelel a brocken is hozzá, akkor nem igazán költekeznék feleslegesen.
-
törölt tag
Üdv!
Melyiket ajánljátok a kettő CPU hűtő közül?
- Be Quiet Pure Rock
- Deepcool Gammaxx GT RGBMaximum 15.-16.ezret szánnék a hűtőre.
Gépházam Zalman Z9 NEO - beépíthetősége max. 160mm
Processzor: I7-8700K, egyenlőre OC nélkül, de későbbiekben lehet szükség lesz rá.
Alaplap: Gigabyte Aorus B360 Gaming 3 WiFi - ATX alaplap
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8GB 2400MhZ CL15Előre is köszönöm!
-
Bossp
addikt
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15 000 Ft.
2.: Milyen házba kerül? 150mm de ha ezen múlik fel sem kerül az oldala...
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Prime z370-p
4.: Processzor típusa? i5 8600k
5.: Ramok típusa? Team group elit borda nélküliek.
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nem baj ha RGB de a lényeg a hűtés teljesítmény"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
i5 8600K-t szeretnék picit megrángatni haver gépjében hogy ki tudja hazsnálni a 144Hz-es monitorát. Gyári hűtő lenne lecserélve, milyen hűtőt ajánlotok? ár/érték arányban Valami nem high end de ütős hűtő kellene.
Olyan 15k lenne a felső határ. Az sme baj ha csak borda ventik lennének rá akár 2db 12 centis.[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
hamizoli
tag
Sziasztok!
Eddig egy Shadow Rock TF 2 -t néztem magamnak , CM 912+ házba MSI X470 Gaming plus lappal ,GSkill normál ramok és egy 2600X.
Olvasgatva 2 hűtőkerült még látókörbe Brocken3 meg a Shadow Rock 2.
A kérdés az ,hogy maradjak a top-flow féle megoldásnál vagy a fenti kettő közül melyiket, esetleg valami mást 15-20K között.Előre is köszönöm!
régi név:hammer1
-
VTom
veterán
válasz Vágottszemű #83372 üzenetére
Jó döntés. Nálam a húzott 6700K-t is csendesen hűtötte.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
válasz Vágottszemű #83369 üzenetére
Azt a 24 pines csatit benőtte a kábelborostyán? Láttam egy-két érdekes kábelmenedzsmentet, de ilyet még nem.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vágottszemű #83369 üzenetére
Kicsi távolság..szabványok vannak. Erre nyilván figyel a többi gyártó is, ha esetleg nagyobb hűtőt vesz az ember, az maximum a RAMok fölé tornyosul, de nem ütközik oldalról velük. Esetedben a Ben Nevis frontról hátrafelé fújó állásban a kialakítása miatt nem ütközik semmivel.
A házadba 167mm magasságig lehet hűtőt tenni, ennek a közelében sincs, tehát ha tetszik, veheted nyugodtan. Magát a procit egy Pure Rock Slim is kényelmesen lehűtené amúgy csendben, ha ennyire aggódsz a méretek miatt. De felesleges, ill. a lapod sem extra, egy szabványos microATXnél ugyan rövidebb, de a CPU foglalat és a környéke teljesen szokványos elrendezéssel bír. -
Vágottszemű
kezdő
válasz Speed® #83367 üzenetére
Egy be quiet! Silent Base 600-as házba kerül amiben gondolom elfér. Az alaplapot már leírtam. A ramom egy HyperX Fury 8gb. Csak amiatt aggódtam mert a mostani gyári hűtőm is alig fér el a ram mellett. Pár mm van közte és a hűtő között. Meg az alaplapom nagyon kicsi. (ez még a régi gépház, pár nap múlva jön meg az új)
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vágottszemű #83366 üzenetére
Miért ne férne rá? A ház, ill. a RAMok lehetnek korlátozó tényezők.
Összefoglaló kérdéseire válaszolj a pontos ajánláshoz, anélkül nix. -
Vágottszemű
kezdő
Sziasztok! Egy Alpenföhn Ben Nevis ráfér egy ASRock H81M-VG4 R2.0-ra? Most egy i5-4460-am van. Ha nem fér rá akkor tudtok javasolni jó és halk processzor hűtőt max 9ezerért?
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
AIO ebbe a házba nem való.
RAMbarát csendes AM4es..
Kérdezz rá az eladónál v2-e.
Ha ez nem, Mugen 5 Rev.B.,
de ott a borda nem feketés. -
Skynet258
veterán
Levettem a gyárit - hozzáteszem annak sem volt sok hangja, elég jó venti került rá, csak konstans erős fehér fénye van amit vezérelni sem lehet, így mennie kellett. És a fehér eLoop még jól is néz ki rajta (de amúgy tehetsz arra is sima fekete Silent Wings-et ha nagyon a fekete szín a cél ). A ventik BL064-esek, 5-600 körül járatom őket, így némák. Persze a jó ház is sokat számít a hangban/hőmérsékletben, de én most nagyon elégedett vagyok a setup-pal. Hűvös és csöndes, ez volt a cél.
-
PPePe
csendes tag
válasz Skynet258 #83359 üzenetére
Köszi a választ!
Ha jól értem a Cryorig H7 Quad Lumi alap ventilátorát meghagytad és és "pull"ba ráraktál egy NOISEBLOCKER-t. Vagy az alapot cserélted az NB-re és egy ventilátorral megy?
Silent Wings 3-ból melyikek mellett tetted le a voksodat?
A halkabb, de kisebb teljesítményű, vagy a "hangosabb", de erősebb?[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Ugyanilyen procim van, a hangra ugyanígy háklis vagyok. Nálam egy Cryorig H7 Lumi van egy eLoop B12PS ventivel, a házban körbe (elöl 2, fent 2, hátul 1) bequiet Silent Wing 3 ventik. Nálam a leghangosabb a vinyó tányérja amikor pörög, a proci most netezés közben (böngészőben van vagy 50 fülem nyitva) 34 fok körüli.
Szerintem stock hűtő kuka, NZXT alap ventik kuka (amikor volt ilyen házam elég hangosak voltak azok is).
[ Szerkesztve ]
-
PPePe
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiakhoz szeretném segítségeteket kérni:
max 25-28.000 Ft
NZXT S340 elite – 161mm-es hűtő fér bele a gyártói spec. alapján
MSI Tomahawk B450
4.: Processzor típusa?
ryzen 2600x
5.: Ramok típusa?
HyperX Predator RGB - 42,2mm magas
6.: Egyéb igények?
- fekete / sötét szürke hűtőt szeretnék, mert ilyen színekben pompázik a gép jelenleg
- Mind lég, mind vízhűtésre kapható vagyok. (az utóbbi esetén kérnék javaslatot, hogy hová illene szerelni a hűtőbordákat – jelenlegi elhelyezkedést lsd. lejjebb)
- Nagyobb tuningban nem gondolkozok egyelőre.Pár plusz infó:
- első erősebb buildem, emiatt pedig kicsit még „finoman” szeretnék bánni vele: nem igazán szeretném stressz tesztnél 65 fok feletti értéket látni, alapjáraton (netezés, kódolás (nem fordítás) esetén pedig 40 fok alatt (de inkább 30 körül)
- Mindezt persze minél halkabban (és tudom itt van a legnagyobb bottleneck az elvárásaim között)
- 4-8%-os CPU kihasználtság mellett AIDA mérések alapján ~44-46 fok közötti átlag hőmérsékletet produkál, amit én kicsit magasnak érzek és ez már kellően hangos (pedig jópár különböző ventilátor profillal próbálkoztam már)
- Megpróbáltam a stock hűtőt újrapasztázni, de teljes mértékben ugyanilyen értékeket kaptam (Thermal Grizzly Kryonaut)
- itt és több helyen is találkoztam azzal a jelenséggel, hogy a 10-15 fokos „peak”-ek a 2600x esetén az XFR és BDO miatt megszokottak, de ez az akár 15 fokos ingadozás annyira nem illik bele semmilyen ventilátor profilba – így is, úgy is fel-felpörögnek a hűtők, amik pedig általában nagy hanggal járnak
- a házon alapból nincs rajta az előlapja, hogy jobban szellőzzön. Elől 2db 140mm-es beQuiet Pure wing 2 került – ezek adják a befelé áramló levegőt, míg kifelé az NZXT által mellékel 140mm-es, illet 120mm-es ventijei teljesítenek (felül és hátul)
- Dark rock 4-n gondolkoztam már, de az megfosztana egy ram slottól, amit később még szeretnék használni.Amennyiben a jelenlegi házventillátorok cseréje szükséges arra is hajlandó vagyok, csak elérhető legyen a halk és hűs működés
Előre is köszönöm!
-
SkyTrancer
senior tag
-
MM
őstag
válasz SkyTrancer #83338 üzenetére
"Noctua a csúcs levegőben, teljesítményben"
Itt mire gondoltál? a D15-re a DRP 2 ellenében?Mert vannak azért ilyenek is, hogy:
PHANTEKS PH-TC14PE
Thermalright Silver Arrow -
FaTHI
őstag
Sziasztok! Van egy COOLERMASTER MasterBox K500 RGB házam ami a saját honlaján max.163mm-es CPU coolert lehet belerakni. Ehhez képest Magyar oldalakon csak 160mm-ert ir. Most akkor mi is van? Nem mindegy mert egy 163-as Dark rock pro 4-lenne benne!
-
mcs
veterán
Sziasztok!
i5 9600K-ra milyen hűtést tudnátok javasolni 10 ezer forintig? A ház egy Zalman Z9 U3, az alaplap egy Asrock H370 Pro4, a ramokból 4 darab HyperX Fury van. A küllem igazándiból mindegy számomra, és az se baj, ha ledes, de ha az is, kéken világítson.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Ehh, annyi hűtőt néztem, h elvesztettem a fonalat...
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? br. 20k alatt lehetőleg, 10-15k az ideális
2.: Milyen házba kerül? InWin301, extra luftot biztosítok neki, a lenti 2 venti mellett. Fontos infó, h a weboldalukon 160 mm max CPU hűtő magasságot ír, de a dobozon csak 158 mm-t!!!
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI b450m Mortar Titanium
4.: Processzor típusa? most 2200G lesz, később majd vmi nagyobb, de nem akarok több hűtőt venni már, szal. 2600 + kis OC-t is bírja lehetőleg...
5.: Ramok típusa? passz, még nincs, nem tervezek nagy hűtőset venni, egyelőre Kingston HyperX Predator CL16 a terv
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) fehér, két tornyos... De nem szempont, mondjuk a pasztell lilát kerülném. Olyan kell, amire szabvány ventit lehet rögzíteni, nem a designos -de cserélhetetlen- műanyag házas ventik legyenek rajta. Halk legyen, vízről váltok visszafelé, de hangot nem szeretnék igazán.Phanteks PH-TC14S tetszik, de elvileg túl magas.
Noctua NH-D9L is tetszetős, de AM4 lefogatóban nem vagyok biztos, bár elvileg noktuáéktól lehet ingyen kérni...ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports DUO fehér is tetszik, ahol venném, ott mondjuk nincs...
Alpenföhn Atlas 9,2cm is megfelelhet, de ahol nézem, ott AM4 lefogatót nem írnak. Lehet, h nincs hozzá?
beQuiet Pure Rock is tetszik, tesztek szerint halk is, olcsó.
Raijintek Leto Pro Black is tetszik, fekete-fehér, szép, olcsó.
Az utóbbi 4-nél mi a sorrend (hűtés, hang)?
Köszönöm!Szerk.: ahogy nézegetem, egyre inkább Pure Rock vs. Leto Pro Black a kérdés. Melyik a jobb hűtő ezek közül?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
SkyTrancer
senior tag
Ahogy előttem is írták, többen, nem számottevő a különbség. Ha számít a kinézet és jobban tetszik a fekete akkor DRP mehet
Baj nem lesz vele, bár szerintem Noctua-t könnyebb szerelni, ami nem utolsó szempont
Nekem egy Thermaltake core p5-ben van, és az asztalra kényszerült, mert alatta nem fért el
Szem előtt van, de nem zavar hogy "nem illik" a képbe
Nekem az volt a fontos, hogy legyen benne tartalék ha kell pl nyáron és némi tuningot is engedjen
Ebből kifolyólag DRP is jó lesz ha az jobban tetszene[ Szerkesztve ]
-
xilurux
tag
válasz SkyTrancer #83332 üzenetére
Házat direkt nem írtam mer egyedi van elfér benne 200mm ig.
A Bquit pro 4 nem jobb??
Köszönöm a válaszod. -
VTom
veterán
válasz newwave0507 #83339 üzenetére
Szerintem felesleges vacillánod, azt vedd, amelyik jobban tetszik. Elhanyagolható a különbség a kettő között.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz newwave0507 #83339 üzenetére
Ha ez fontos szempont akkor egyértelmű mi kell neked
Bár ez meg ugye nézőpont kérdése -
newwave0507
aktív tag
válasz SkyTrancer #83338 üzenetére
Érthető. Igazából a kett{ között vacilálok én is. Próbálom a legjobbat venni. Ill. Designre szerintem a drp4 szebb.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz newwave0507 #83337 üzenetére
jó hűtő a drp, de ne csak a youtube-os influencereket nézzed, mert nem mérvadó feltétlenül ( fizetett )
Noctua a csúcs levegőben, teljesítményben.
Hatalmas különbségek nincsen a kettő között amúgy
Olvasgatni kell cikkeket,
az is sokat elárul youtubeon hogy mivel kezded drp4 vs noctua, vagy noctua vs drp
cikkek / tesztek techpowerup, stb stb is olvass és mikor megvan legalább 30-50 teszt ki fog jönni, hogy mi a helyet[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
Végig néztem most több tesztet YT-n. Mondhatni szinte ugyan az a Dark Rock Pro 4 , és a D15, de talán nagyon picivel a DRP4 nyer, több tesztelő szerint is.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Van egy i5-8400-am.
Keresnék hozzá topflow hűtőt.
Alaprapom: Asrock Z370M-iTX/AC. VRM hűtés miatt gondolkozok top flowban.
Ramjaim 42mm magasak.
Ház: Metis Plus - 160mm height CPU coolerEsetleg később szóba jöhet egy i5-8600k éás annak a tuningolt hűtése 1-2 éven belül. Szerintetek mit lenne érdemes?
Ahogyan néztem a BeQuiet Shadow Rock TF2 nagyo szimpatikus, de ha lenne olcsóbb megoldás rá nem bánnám. Köszönöm! Fontos, hogy szinte néma legyen.[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
válasz SkyTrancer #83334 üzenetére
true, D15 nem az ár-érték bajnokságról szól
-
mgabi
senior tag
válasz SkyTrancer #83332 üzenetére
Vagy veszel egy asszimetrikus D15S-t és pluszba raksz rá egy 120-s ventit. Így még egy backplates vga is simán elfér.
-
-
VTom
veterán
van valakinek tapasztalata a Gelid Phantom hűtővel?
9600K-ra tenném, 4.8-5.0GHz-re, a teljesítményétől függően. Ami tesztet találtam róla az alapján elég jónak tűnik, de jobban örülnék első kézből származó tapasztalatnak.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Eddig nem volt gondom az i3 gyári alu hűtőjével egy i7 3770s procin, mert nem volt alatta VGA, és nem terheltem annyira a gépet.
Belekerült egy RX560, és így együttesen elkezdett jobban fűteni a gép. Első sorban a CPU hűtő pörög, elég szar hangja van, még ha hűt is..75C fölé nem ment egyik mag se, viszont szeretném optimalizálni a hűtést a procin, főleg a hangja miatt.
Tudtok tanácsolni valami jó kis hűtőt?Alaplap ASRock H77 Pro4-M
CPU: I7 3770s
Ház: Enermax OstrogKeret? Max 10e használtan.
havri
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata Be quiet Dark Rock Pro 4 + Corsair Obsidian 550D-vel kapcsolatban, hogy összeférnek-e méretileg, mert gyári méret szerint 162.8 mm magas a hűtő, a ház max. befogadása 180 mm, de ahogy lemértem, nekem neccesnek tűnik a dolog, mert ha felrakom a ház oldalát, akkor van egy kis műanyag 20 mm-es bütyök a belső oldalán és az, a számításaim szerint nagyon közel lenne a hűtő tetejéhez. Vagy lehet, odáig fel sem ér a hűtő teteje (?), nem tudom sajnos. (szvsz nem leszerelhető az a belső, kis beakasztó rész.)
(A bekarikázott rész túloldalán van az a bizonyos 2 centis műanyag kiemelkedés a hűtő irányában)szerk: a lap Z87 Sabertooth armorral (a hivatalos Be quiet oldalon nem szükséges leszedni a lapról az armort a Dark Rock pro 4-hez, hogy felférjen, a memóriák pedig Corsair Vengeance 2x8 GB.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
adrianwow352
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topicba írok, de az lenne a helyzet, hogy van egy Gigabyte GA-970A-UD3-as alaplapom, egy AMD Phenom X6 II 1055T procim és most vettem a napokba egy Cooler Master Hyper 212 EVO-t.
Megmondom az őszintét nem vagyok otthon a gépekben megnéztem AM3 Sockethez jó a hűtő, véleményeket néztem róla és helló berendeltem nem nézelődtem sokáig. Meg is jött és meglepetésemre egész hamar betudtam szerelni ahhoz képest h ilyet még nem csináltam. 100%-ban biztos vagyok benne hogy tökéletesen szereltem be, de amikor elindítom a gépet vele akkor egy kis ideig meg ott a Bios os főképnél ahol mutatja hogy milyen HDDm van egy pár sort betölt, majd leáll. Próbáltam már sok mindent, a ramokat kiszedtem és visszatettem, a VGA-t kiszedtem visszatettem de semmi. Vissza raktam a gyári hűtőt azzal pedig működik. Valami ötlet? Olvasgattam utána ilyeneket, hogy lehet hogy gyorsabban pörög mint a gyári és a biosba van valami limit amit átkell állítanom (amiről fogalmam sincs, hogy hogy kell), vagy hogy túl nehéz a hűtő és ez megakadályozza h elinduljon.
Bárki tud valami segíteni azt nagyon megköszönném![ Szerkesztve ]
-
xilurux
tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlotok 8700K cpu ,asrock z370extreme alaplap + low profil ramok ? vizhutés nemkel maradnék a levegőnél. Tuning van egy kicsi. Ár kb 100€ Ezeket nézegetem :
Be quiet! PURE ROCK
Be quiet! SHADOW ROCK 2
SilentiumPC Grandis 2 XE1436
NOCTUA NH-U9S
NOCTUA NH-D9L
Be quiet! DARK ROCK PRO 4
NOCTUA NH-D15Ajánlásokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
-
Monyos
aktív tag
válasz diegho #83316 üzenetére
Láttam, hogy van belőle Black Edition 2 ventilátorral. Érdemes azt venni +2k ért? Még az összképbe is jobban illene nálam.
Bár ez a verzió már át is lépi az 1 KG-ot, ez mennyire para az alaplapnak?
Illetve van olcsóbban a Brocken 2 PCGH editon 2 ventilátorral, de ahhoz még jönne a + AM4 kit a felszereléshez. -
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Valamelyik nap raktam újra össze a gépet, alaplapcsere miatt.
Szerintetek, a procihűtő ventijét a másik oldalra fordítva kellett volna felszerelnem, a gép hátulja felé nézve?
[link]Vagy így is jó? Bocsánat, remélem látszódik a lényeg, mert nem erre a célra készült, de most ezt a képet találtam. (Ott a ház hátulján, felül most van egy rendszerhűtő venti is, ami a képen nincs rajta.)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
XP
-
newwave0507
aktív tag
Sorry.
30K körűl
Xigmatek Elysium
Z370, Z390, pontos tipus még nincsen.
Intel Core i7 9700K, i9 9900K.. Ezek közül fogok választani.
G. SKILL Trident Z
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Jó formája legyen, dobja fel a gépet ha lehetGondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
jim bcs
nagyúr
Most ha az van odaírva, hogy szekrénysor akkor is? Teljesen mindegy mi van az adatlapon, ha nem írja le nem létezik, addig meg nem ajánlunk. A 9900K elég bajos lett, a 95W-os keretet bőségesen túllépi, terhelés alatt akár 200W is, de nem ezért kérdeztem, hanem az első mondat miatt.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
mgabi
senior tag
válasz jim bcs #83319 üzenetére
Adatlapról lenéztem, 185mm magasat fogad a háza, coffee lake topicban már kifejtette mit szeretne. De ettől függetlenül nem töltlötte ki a kérdőívet 9900K OC-hoz elkél a legjobb hűtő, 30K-ba belefér. meg eldöntendőnek hatott a kérdés. DRP4 helyett én D15-t vennék
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz newwave0507 #83317 üzenetére
(#83317) newwave0507
Összefoglaló, Téma tudnivalók kérdései???(#83318) mgabi
Indokold már meg miért és minek, erre nagyon kíváncsi vagyok. Főleg arra, hogy mindenféle pontos hardveradat nélkül hogyan lehet egy dupla tornyos hűtőt ajánlani.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
mgabi
senior tag
válasz newwave0507 #83317 üzenetére
csak a D15!!!
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy nagyon jó léghűtést szeretnék vásárolni, árban akár 30K is lehet. Ha tudnátok ajánlani, megköszönném.
Amiket eddig nézegettem, Be Quiet Dark Rock Pro 4, Noctua D15.
-
Monyos
aktív tag
sziasztok!
Frissen összerakott Ryzen 2600-os gépben szeretném lecserélni a gyári CPU hűtőt, mert zavaróan motor hangja van még alacsony fordulaton is.
Az itteni ajánlások alapján három hűtőt találtam ami árban még szimpatikus.
Ezek közül melyik lenne a legjobb hang/hatékonyság tekintetében?Cooler Master Hyper 212 LED Turbo
ARCTIC Freezer 33 eSports
Alpenföhn Ben Nevis Advanced RGBMax 165mm-es hűtő fér a házikóba.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Nézelődtem már, de mielőtt vásárolnék, szeretnék tőletek is tanácsot kérni.
Adott egy Asus Maximux Impact VII itx-es deszka. Ebbe egy i5-4590T megy egy Cooler Master Elite 130-as házba. Na most itt limitáló tényező, hogy a táp pont belóg a proci fölé, így 7,5cm-nél magasabb hűtő nem is megy bele a házba, eddig gyári volt rajta, de azért az néha terhelés alatt tud zajos lenni.
Erre keresnék valami minőségi hűtőt 10-15k körül max.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
csecso22
tag
Hali
Nagyon max 10ezret
Egy Sun Ultra 20-as házba [link]
Gigabyte GA-B250-HD3P
Intel Core i5 6500
Corsair Vengeance LPX 2x8gb
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Én eddig a BE QUIET! PURE ROCK-ot találtam legjobbnak ebben az árkategóriában.de hát ti tudtok jobbat."Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
-
Szilard7
csendes tag
Sziasztok! Egy ITX masinába keresek hűtőt. A ház NZXT h200i (max 165mm hűtő magasság), és az alaplap MSI b450i gaming plus ac. Processzor ryzen 5 2600x. Max 4GHz-en járna, komoly tuning nem lenne. Eddig torony hűtőim voltak, most viszont gondolkodom egy low profilosban, mert jól jöhet az alaplapnak a hűtés, VRM-nek is. Ti mire szavaznátok? Én egy viszonylag csendes gépet szeretnék, korrekt hűtéssel. 10-15ezer Ft lenne a rászánt összeg. Köszönöm!
-
balintka
addikt
Be Quiet Pure Rock-on cserélném a ventit (12 cm) RGB-sre. Tudtok valami csendeset javasolni?
-
mgabi
senior tag
válasz Anonymus23 #83306 üzenetére
MX4-t szerintem. Melyik alpenfohn paszta jött vele?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Ma megérkezett az Alpenföhn Brocken 3 BE.
A kérdésem az lenne, hogy a hozzáadott hűtőpasztát használjam vajon, vagy van nekem itthon Arctic MX-4 (2018-ban vettem).
Valakinek van erre ötlete/javaslata?;) - The Power of the Light Side
-
T1k3
tag
válasz Skynet258 #83302 üzenetére
Köszönöm szépen!
A kérdés feltevése előtt/után másik topic-ban, Reddit-en etc. utána néztem de egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy ennyire szélsőséges értékeket (azaz 10-20 fok különbséget) tud produkálni idle alatt... úgy, hogy még csak nem is kattintgatok, csak "áll".
FX8150-ről váltottam, ott (max) 1-2 fok volt a különbség, az után elképzelhető, hogy mennyire elképedtem. Azt hittem, hogy alaplap hiba, esetleg CPU vagy netalán nagyon meghùztam a hűtő csavarjait... ha Ti is azt mondjátok, hogy ez teljesen normális, akkor megpróbálom elengedni és nem aggódni rajta.
"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
szemese
tag
I9 9900K-ra milyen hűtőt ajánlanátok.
Jelenleg egy Cooler Master Hyper 212 LED Turbo van rajta,de picit alulméreteztem
maximum terhelés alatt 85-95 fok környékén tanyáziknzxt 820,asrock phantom4,g skill ripjaws
-
Skynet258
veterán
Normális sajnos, nálam a 2600X is ilyen, proci topikjában többeknek is feltűnt én is már rég észrevettem. Pár másodpercenként idle is kap 1,5 körüli feszt és ez felnyomja a hőmérsékletet, bármivel hűtöd. Aztán szépen visszahűl, újra magas fesz, és ez megy... ez ilyen. XFR-t és a PBO-t kikapcsolod akkor megszűnik, csak ugye ez a két dolog elég nagy előny ezeknél a prociknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest