Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
I5-3570k fölé tudnátok viszonlyag "olcsón" (10ezer vagy alatta) hűtőt ajánlani ATX házba?
Lényege, hogy jobb legyen mint a gyári Intel hűtő mivel most akarom újra pasztázni és akkor már legyen egy új hűtő is rajta. A fiú fortniteozik rajta és néha kifagyott a játék ezért indítottam el ezt az újrapasztázási folyamatot
Olyan volt a paszta mint a kő, úgyhogy ráfér. -
Szajo
őstag
Megjött a TX3 EVO, egyébként ha megy (tudomásom szerint nem ment) paszta a proci alá az gáz? Megölné a processzort vagy csak szimplán nem indulna el??
Egyébként egy csöppet hangos nem azt mondom, hogy porszívó de azért a gyári intel hűtőhöz képest hangosabb, ez normális? Vagy egy csapágyas hűtőt vettem? xd
-
Szajo
őstag
Srácok az igaz, hogy a pasztát csak a hűtöröl szokták lepucolni? A procihoz nem szokás nyúlni?
-
Szajo
őstag
Bocsi, hogy ez már tripla, nem szoktam ilyet csak miközben feltettem a kérdést keresgélek és olvasgatok, mindenképp ma meg kéne rendelnem a hűtőt és tanácstalan vagyok.
Eddig ezeket néztem(Iponon a legeladottabbak között van):
CM Hyper 212EVO -10ezerCM Hyper TX3 EVO - 7ezer
Mi a különbség? Ha nem húzom a 3570K-t megéri azt a 3ezres különbséget??
-
Szajo
őstag
Amit elfelejtettem! Ram méreteim: 10.2 x 7.6 x 2.5 cm
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Intel I5-3570K-ra keresek 10ezer +-2e. magaslatban CPU hűtöt!
Tényezők:
- Nem húzott processzor és nagyon nagy valószínűséggel nem is lesz húzva!
- Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHZ Ramok tehát fölé férjen.
- Jól hűtsön nyílván, most alap hűtéssel játék közben ilyen 60-66fok a hő.
- Hang az nem számít de azért ne legyen egy rakétaporszívó.
És ismétlem: NEM LESZ húzva a processzor!Elöre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
válasz Potzee #62493 üzenetére
Az Ashura árban is sok már picit!
A procim nem lesz húzva, egy gyáritól halkabb de jóval jobb hűtőt akarok a "kis" intelemre. Most aktív terhelés alatt 60-70 körül mozog a hőfok egyszer volt hogy egy játékban annyi robbanás volt hogy egy világot elpusztított volna és ott le is kapcsolt a gépem (valamint a hűtő olyan hangosan ment már mint egy porszívó)Szóval a 2 közül a Cooler Master T4 jön be jobban mivel az Iponon a Thermalright True Spirit 120M kommentjeiben azt írják, hogy hangos.
Szóval akkor 10-12ezres keretben ez a CM T4 lenne a legjobb választás?
-
Szajo
őstag
ERRE valaki valamit?
A gépházam Delux DLC-MG760 -
Szajo
őstag
Sziasztok, I5-3570K fölé milyen hűtőt ajánlatátok?
-Nincs és nem is valószínű, hogy lesz húzva. (IGP miatt vettem K-t)
-Corsair Vegenance elég magasprofilú ramjaim vannak
- Ne legyen túl drága max 10-12 netán ha nagyon nagyon nincs más ami alkalmas ( de lennie kellene) akkor 14 környéke.
- Ne legyen porszívó, legyen halk (persze ez ne menjen a hűtés kárára, ha úgy van inkább legyen hangosabb mint hogy ne hűtsön! ÉS itt a halk alatt amúgy sem azt értem, h zajtalan mert megszoktam már a zajos hűtőket, volt egy pár, csak szimplán azt, hogy ne legyen olyan hogy fülesben,zene/játék mellett is hallom hogy zúg a hűtő terhelés alatt... )ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
-
Szajo
őstag
válasz NoOne1976 #58519 üzenetére
Rendszer újratelepítés? Egyik ismerősömnek bár mái napig nem tudni mi, de valami a windowsban terhelte a processzort folyamatosan és idle-be is zenehallgatás mellet netezés mellett neki is 60-70fokos volt... Aztán egy windows újratelepítés megoldotta a problémát. (talán valami vírus) ez csak egy tipp, nem feltétlenül ez okozza.
-
Szajo
őstag
válasz bombibmw #58398 üzenetére
Köszi, mindenképp Ipon-ból rendelek, ott még értékelés és kommentek alapján ezeket találtam:
Róla , róla és róla mi a vélemény?
Elvileg az utolsó 6500 Ft hűtő is elég jó a kommentek alapján. Bár azt tegyük hozzá, hogy én nem fogom/nem akarok agyonra húzni a processzort. Egyelőre nem is fogom, de maximum 4GHz-ig húznám a 3570K-mat vagy ameddig alapfesz megmarad. De azért mégis csak legyen már jobb hűtőm, mint az alap![ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Sziasztok, a kérdésem viszonylag egyszerű és szerintem gyorsan tudtok rá válaszolni. Hiszen az ilyen topicokban általában kialakultak a már eddig sokszor ajánlott tipusok!
Szóval van egy Intel I5-3570K processzorom nem húzom és nem is hiszem, hogy fogom egy jó ideig.
Jelenleg a beépített VGA-ját használom ezért jobban melegszik ha játszom vele mint alapból, így kellene nekem egy a gyárinál sokkal jobb hűtő viszonylag olcsón! (Nagyon max 10e Ft) -
Szajo
őstag
válasz Kolondrum #31960 üzenetére
Nézegettem külföldi fórumokat, ez a proci húzva idle 50-60 fokon van mindenki ezt írta, alapon is 40-45 alapon 100% használva Prime95 el 60-64fok húzva 70-80, na most levettem 3.2GHzről 3GHzre és most a feszültséget is le tudtam venni 1.38ről 1.27 re, így megy jelenleg, Battlefield 3 alatt 71Fokot mértem átlagban, ami nagyon max az a 80 viszont Prime95 alatt 90 fok is volt! Valójában ott bármilyen proci jobban felmelegszik a teszt alatt mint játék alatt! De csak az nyugtat most meg, hogy másnak is ilyen ez a prockó, hivatalos oldalon azt írja 71°
"TCASE B3=62.2°C; G0=71°C"Szóval nem tudom, talán ez alapból ilyen, hisz az köztudott, hogy a Q6600 melegedős kicsit, de mindenképp kitakarítom és megkínálom minőségi pasztával (MX-2) remélem segít (Az EKL narancssárga hűtő meg csak megteszi, AC Freezer Pro 7 et is legyűri elvileg!)
-
Szajo
őstag
Q6600 3.2GHz ig húzva most egy noname 3ezer forintos hűtővel megy (leszögezem azért jobb mint az alap)
De most Battlefield 3 alatt egy idő után felhevül 80-87 esetenként 88 fokra. (Az nagyon sok?)
Ezért vagyok megijjedve, most vettem csak észre hogy bekapcsoltam a hőfok mérőt (Aida64, ami nem tudom jól mér e) Szóval remélem nem károsodik e miatt a processzor, és kellene egy hűtés, ami így 2.4 ről 3.2GHz re húzva is állja a sarat elég jól, de viszonylag olcsó (10ezer fölé nem tudok és nem is akarok menni hűtésre. Ezért 5-6-7ezerrre gondoltam ami ideálisabb, de lehet olcsóbb is. Esetleg még a használt is szóba jöhet, aminek még örülnék ha adnátok linket konkrét árról, ahonnan beszerezhetem esetleg Hardveraprós is lehet!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- NBA és kosárlabda topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest