Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Ehhe : P sárga
Amikor szóltam otthon, hogy anyám hozz nekem baracklekvárt... Kérdezte, h miért? Mondom, bekenni vele a gépet. (nem kezdtem el magyarázkodni).
Aztán amikor fél óra múlva se történt semmi, akkor szóltam megint, hogy de komolyan mondtam, hogy hozz nekem baracklekvárt Szal nehezen hihető volt a dolog
De tényleg működik, és jobb a hűtésem azóta. Átlag 32-36 fokon van alap helyzetben. AA lekvár előtt pedig 40 fölött volt az idle átlag. (jó mondjuk ez nagyjából a beszáradt pasztának volt köszönhető... =/ ) -
Dany007
veterán
Na látod... Kb 3-4 havonta egyszer. Talán. Nekem a múltkor annyira megkeményedett a paszta, hogy nem volt értelme rajtahagyni. Töredezett le. Persze az eredeti gyári volt még rajta.
Ekkor segített Bacsis kolega egyik cikke. És azóta baracklekvár adja át le a hőt a hűtőbordának! De működik![ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Negítv, nekem 'égett' már rá úgy a proci, hogy bármit csinálhattam, meg se mozdult. De tényleg, nem volt kis rozogás balra jobbra. Teljesen szilárdan ült a bordán.
És asszem nem csavarhúzó volt, hanem tényleg véső, mivel annak az éle jóval szélesebb. Így az erő, amit kifejtek a proci tokozására, jóval nagyobb területen oszlik meg, és kevesebb a sérülés esélye. Szal lehet ezt is finoman csinálni. : )
Másrészt ha egy kicsit sikerül valami élesebb tárgyal megpiszkálni, proci és a borda közé benyúlni akkor már fél siker. Nem muszáj egyből vésővel nekiesni : )[ Szerkesztve ]
-
-
B@zs
tag
megoldódott
Üdv
-
B@zs
tag
Sziasztok.
Most vettem egy ac freezer 64 pro-t.A lényeg hogy kiakartam cserélni a hűtőt de a cpu ráragadt a régi hőtőre és nem tudom leszedni.Hogyan tudom ezt megoldani?
kösziÜdv
-
Henk
veterán
válasz d@minator #10978 üzenetére
A Vendetta2 ugyanaz mint a Xigma S1283 ami egy nagyon jó hűtő,nézz róla pár tesztet.
ceaser: ez a Thermalright egy nagyon jó hűtő,de az ára kicsit túlzás.Ezt a teljesítményt tudja egy Mugen2 is és ahhoz is járt az 1366-os lefogató.De elég nagy méretű,ez lehet hátrány. -
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm, én is tudom, épp ez a baj. Pont az a baj, hogy megkérdeztem a tulajt, hogy minden meg van-e hozzá, és hogy milyen állapotban van. Erre: minden gyári tartozék megvan és kifogástalan az állapot.
Erre:
A Blachplate-ről hiányzik a szilikon és a szivacs, illetve a gyárilag hozzáadott 2 db szilikoncsík is, a hűtő teteje meg csupa karc. A karccal és a 2 db szilikon csíkkal még együtt tudnék élni, de a többivel nem. Vagy pótolja, vagy visszaküldöm. Egy ilyen cucc 9 euro + posta németből. -
TomiLi
addikt
-
sz.j
nagyúr
válasz TazLeacher #10979 üzenetére
Ilyennek kellene lenni a Blachplate-nak (az oldal közepén látható)
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
vPhis
tag
-
TazLeacher
nagyúr
Megjött a TRU120 extreme-em. Viszont nagyon nem vagyok boldog. A Crossbow alsó (fekete) részéről hiányzik a műanyag lapka és a szivacs "keret". Ilyenkor mi van? Nem szívesen feszítenék hozzá a lapomhoz egy fémdarabot...ez így nekem nem tűnik túl jónak.
-
d@minator
addikt
Ez a 7600Ft-os Vendetta 2 ennyivel jobb, mint a TX3?[link]
15 fok egy húzott quadon 60%-os venti fordulaton.
Ez már csak azért is érdekes, mert a TX3 ban 2800-as, a Vendetta 2-ben 1500-as fordulatu venti van. Ez azt jelenti, hogy a tesztben aTX3 1680-at a Vendetta2 csak 900-at forgott. Utóbbi mégis győzőtt. Ismeri valaki a Vendetta2-t?[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz TomiLi #10975 üzenetére
Ezek az Asus-ok látványos hűtők,de ha nem ez az elsődleges szempont akkor én vennék egy Scythe Mugen2-t.Olcsóbb,az egyik legerősebb és a ventit is olyanra variálod amilyenre akarod ha valamiért nem vagy elégedett vele.A hátránya legfeljebb a mérete lehet,nem mindenkinél fér el.
-
Henk
veterán
válasz TomiLi #10973 üzenetére
A 81 egy kicsi borda és 2db 9-es venti van rajt,teljesen logikátlannak érzem.A 88 komolyabbnak tűnik,de biztos,hogy ennyi pénzért ezek közül akarsz választani?
kkrisi: szerintem az S-et nem tudod szabályozni mert valószínű,hogy a speed fan nem kompatibilis a lapoddal és szerintem ha bios-ből működik is a vezérlés az automata lesz,nem tudod szabadon variálni a fordulatot.A bios-ban a venti vezérlést állítsd auto-ra aztán nézd meg,hogy milyen fordulaton járatja így. -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: hamarosan összeáll az új config (asus rampage II Gene; core i7 920 D0; 3x2 Gb G.Skill Cl8 1600MHz kit) Erre szeretnék, egy faja cpu hűtőt, de melyiket????
Fontos lenne, hogy halk, legyen és egy picit lehessen alatt húzni a procit (ésszel)...
Két asus között vacilálok.... asus triton 81, vagy a 88... hatásfokra a 88 nyerő, de az nagyon batár.... Szerintetek elég egy 81-es???? Köszönöm!!!!Bogyorisz
-
kkrisi
senior tag
Azt h tudom h a lapom tudja szabályozni a pwm-s venntiket? és milyen progival ppróbálkozzak?
-
Egzee
őstag
sziasztok! egy 766Mhz-es P3-as gépet akarok befogni torrentezésre és az egyik fiókomba és azt szeretném megtudni, hogy 2db 12 centis venti támogatásában milyen hűtőt tudnék rárakni ami elviszi passzívan? Nem akarok tákolni, de valami veterán emberkétől szeretnék tanácsot kérni aki már nem akkor járta az elemit amikor olyasmi gépe volt... Köszönöm!
-
-
Henk
veterán
válasz d@minator #10954 üzenetére
Persze,nem mindegy,hogy milyen procit hűtesz vele,de vannak hűtők amik a felső kategóriába tartoznak és ezekben már nincs nagy különbség teljesítményben.Pár fok eltérés lehet köztük házhűtéstől és egyéb tényezőktől függően.Szerintem itt inkább a szimpátia dönt.Ilyen a Scythe Mugen2,Ninja2.TRUE,TR HR 01 Plus,Z600,Xigma S1283.Én is gondolkodtam rajt,hogy quad-ra váltok,de ezt a hűtőm megtartanám.Esetleg egy Mugen2-t vennék rá.
mtibi00: szerintem a Vendetta2 jobban teljesítene.Ugyanaz mint az Achilles-em és az E8600-ot 36/48 fokon tartja,ráadásul nem is a gyári venti van rajt,hanem egy leszabályzott AC. -
mtibi00
tag
Hellosztok!
SZerintetek melyik a jobb az OCZ Vendetta 2 vagy a Revoltec Pipetower Pro? Nekem mosta második van egy 6400+ AMD-n de alapon 50 terhelve 62-64fok. Mit gondoltok?
Chelsea Football Club
-
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
-
phq
csendes tag
válasz kkrisi #10951 üzenetére
Szépen szerepel ez a AC, csak a kinézete nem nyerte meg a tetszésem . Tudom nehéz eset vagyok de majd csak megtalálom a nekem valót. Apropó érdemes szétnézni zalmanéknál? Nagyon szép darabokat láttam ott csak az a kérdés letudnak a hűteni egy 3.8on pörgő phenom II 710et
When it's after 2 AM just go to sleep.
-
phq
csendes tag
Jaj, a Z600 a maga 16 centi magasságával nagyon nagy lesz a házba. Nem tudom a plexi lapon lévő ventimet érvényesíteni és le kéne vennem. Tudtok ajánlani valami magasságra picit kisebb de ettől még atom coolert? Triton 81? vele szemezgettem eddig.
EDIT: Tesztekből ítélve elég gyatra
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz d@minator #10939 üzenetére
Nem biztos,hogy az Orochi szar,lehet az Achilles jó.
De tény,hogy a méretéhez és az árához képest gyengén teljesít.Persze számít a hőleadó felület,de azon olyan nagy a borda,hogy odáig a hő el sem jut így teljesen felesleges akkora borda.Így lehet,hogy egy 1/3 akkora hűtő is hasonlóan teljesít.Meg számít a lamellák sűrűsége meg a cpu-val érintkező talp felülete is.(a hdt ebben is nagy előny) -
kkrisi
senior tag
hello!
Most fogom lecserélni az eredeti hűtőmet egy AC freezer extrem-re az a kérdésem h a régi pasztát mivel tudom eltávolítani és hogy kell? (nem akarom elrontani)
-
Gerisz
addikt
-
kisboxi
tag
Üdv!
Egy kérdésem lenne.
Adott egy 3700+SanDiego (általában alapon használva, néha tuning) ezzel a proccal mennyire birkózik meg egy Zalman CNPS7000B-AlCu?"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."
-
phq
csendes tag
Még korábban kérdeztem, hogy milyen hűtőt ajánlotok egy hardcore módon tuningolt CPU-ra és válasznak kaptam a Z600at ami kimondottan tetszik is azonban nem lesz gáz a méreteivel meg az 1kg tömegével? -.- nem vagyok jártas ilyen batál hűtők terén megmondom őszintén de érdekelne, hogy a giga MA790XT-UD4P lapom a 2oz-os vastagságával vajon képes e nem eltörni a súlya alatt
Másrészt tuti befér ez a north meg south bridge bordák közé?
-
d@minator
addikt
válasz Zoli1222 #10933 üzenetére
Most te automatán akarod szabályoztatni? Akkor ugye a lap hőre szabályoz tehát minden variációnál ugyanazt a hőt állítja be a lapod úgy, hogy hozzászabályozza a ventiket?
Henk: az Orochi ilyen sz@r? Azt gondoltam a méret a lényeg azaz a hőleadó felület nagysága. Az Orochié kisebb?
Haart: az Infinity az Mugen? Akor miért szerepel egy teszten belül mind a kettő? -
-
samfishR
senior tag
Mindhármótoknak kösz a segítséget, holnap fel is pattintom a hűtőt
-
Henk
veterán
-
Zoli1222
addikt
válasz d@minator #10928 üzenetére
Hmm. Azt hol tudom megnézni, h mennyit kap a venti? Vagy van rá progi amivel tudom szabályozni? Ha minden igaz, everest szerint 830 körül. Így a magok 48-46-42-42C-osak. Ha minden jól megy 1-2 napon belül itt lesz a ninja az s-flex-szel. Csak kicsit szívás, h szét kell kapni az egész gépet, ha le akarom cserélni a hypert.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Az lga775 meg a socket1156 ugyanaz vagy mi? Mert nagyon ugy nézem hogy nincs nagyon különbség felfogatásügyileg. Vagy rosszul látom?
-
Zoli1222
addikt
Én arra leszek kíváncsi, h milyen különbség mutatkozik majd ezek között:
hyper 212 + cm venti
hyper 212 + s-flex 1200
hyper 212 + cm venti + s-flex 1200
scythe ninja + s-flex 1200 + cm venti
Hétvégén rakok fel egy táblázatot szerintem.[ Szerkesztve ]
-
samfishR
senior tag
hello
Nem tudtam hogy hova írjak, itt hátha yó lesz Ha új procira akarom rátenni a mostani tx2-t, akkor érdemes előtte átkenni, vagy elég az a paszta ami rajta marad? Ha át kell kenni, akkor előtte levakarjam a maradékot a hűtőről, vagy mehet rá az újabb réteg? . PhenomII 720 lesz az új proci. Remélem elég lesz rá a tx2
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
A kérdés hogy órási javulás lesz-e ha lecserélem a hr-01-em egy Z600 ra?
-
elfelejtette
veterán
válasz Gerisz #10915 üzenetére
Jaja! Hűvösebb, ha jól szellőző házba rakja, vagy ha ventit tesz rá (alapból nem adnak hozzá)!
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Gerisz
addikt
válasz SalvadorLynx #10914 üzenetére
Jó rá! A z600 hűvösebb
-
SalvadorLynx
aktív tag
A Cooler Master Hyper 212 rámegy am3-as foglalatra?
Melyiket érdemesebb venni a 212-est,vagy z600-at? -
Gerisz
addikt
válasz Viszlát #10907 üzenetére
Ha kiindulunk a 125W-os procikból amiket gyönyörűen lehűt akkor szerintem jó.
Nomeg a V8-at 180W TDP-ig ajánlja a gyártó akkor ez ventivel azt simán tudja.
Szétnéztem a külföldi fórumokon, de ott is a legtöbben víz, kompresszor és hasonló témákkal hűtik.
A Prolimatech Megahalems ugye i7-re lett fejlesztve, attól pedig nem sokkal marad el a Z600 (árban pedig ugye jelentősen olcsóbb) -
Haart
addikt
Hi érdekelne melyik a legjobb lga775 hütcsi ami már i5-re is jó lesz? Nézegettem cm-eket, vagy freezer xtreme rev.2-t. Vmi ötlet? Megköszönném.
-
Croft-21
őstag
válasz d@minator #10899 üzenetére
Na ez a pöcök tört le az AC freezer 7 pro ventimről.
Felhívtam a boltot, azt mondták nagy valószínűséggel nem tudnak vele mit kezdeni. -
d@minator
addikt
válasz d@minator #10900 üzenetére
Na igen kimaradt a Hyper Z600.
Első érték jelenti a zárójelben, hogy mennyivel hűt jobban (fokban) a TX2-höz képest a második, hogy mennyivel halkabb (dB) 150W terhelés alatt.Xigmatec S1283 (-13/-3)
Thermalright Ultra 120 Extreme (-11/-9)
Cooler Master Hyper 212 (-11/-8)
Scythe Mugen vagy Mugen2 (-10/-7)
Scythe Infinity (-9/-16)
Akasa Nero (-12/-14) nem kapható Mo-n.
Hyper Z600 (-12/-6)
Noctua NH-C12P (-8/-13)Viszlát:jó hozzá (ha a Q6600-hoz jó ). A többi is jó, a gyártói honlapon meg kell nézni a támogatottságokat.
[ Szerkesztve ]
-
Brenyo
tag
CM V10-et lehet kapni itthon?
-
d@minator
addikt
válasz TazLeacher #10903 üzenetére
Tudom. Korábbi hsz.-emben meg is jegyeztem, hogy az 1kg-os Scythe Orochi gyengébb, mint a TX2. Itt meg veri a 120 Extremet [link] Na de valmiből ki kell indulni.
Criton: ahogy Gerisz is írta hangos ezért figyelmen kívül hagytam. Azokat sem írtam ki amelyek itthon nem kaphatók. Asszem a Xigmatec-et is csak itt a prohardveren találtam.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz d@minator #10900 üzenetére
Ez így azért nem teljesen korrekt....Ugyanis ilyenkor azonos ventivel kellene tesztelni. Bár a Xigmatek hűt a legjobban, de nem annyira halk...rádobsz ey S-FLEX-et és halk lesz. A TRU-n meg nem tudom mi volt, de Ott is lehet, hogy lett volna még benne erő, másik ventivel. De mivel mindegyiken cserélhető a venti, pont tök mind1. Esetleg még az lehet fontos, hogy melyiket lehet átalakítani 1366-ossá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest