Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
válasz Chosen #10299 üzenetére
5-6enél olcsóbb?
Nem hinném... Hogy jobb valamelyik (2., ill. 4. elsősorban), az megeshet.
Persze, nem Ipon-ban kell ahhoz venni...A Noctua tényleg I7-re tervezett? Bár, azt mellékelik, úgyhogy... Lehet, csak a kép ront rajta...
[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Chosen
addikt
válasz fireproof #10297 üzenetére
pár ajánlat:
ha olcsó és jó hűtőre van szükséged: Revoltec Pipe Tower Pro
ha zajtalanság, a méret pedig nem: Cm Hyper Z600
ha már most i7-re tervezel, és van pénz: Nocuta NH-U12P
van még egy tippem, de azt nem linkelhetem, ph aprók között van egy Thermalright HR-01Plus 9k-ért ventivel, na az megéri a pénzét
mod: ezek mind jobbak a silent square.nál, és a fele olcsóbb is
[ Szerkesztve ]
-
puttputt
őstag
válasz fireproof #10297 üzenetére
Már nem linkelem be többször... Mondom, saját tapasztalatot írtam. Asus Silent Square Pro II. (Lehet, EVO és Silent egyéb válfaja is ilyen jó...)
Halk is, gyors is, nem néz ki rosszul. (Közhiedelem ellenében befér 965-ös Abit mellé is gond nélkül, régi típusú ATX-be.
Most Asus lap mellett megy, hibátlanul, viszi a 8400-as tuningját a már jelzett értékeken.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
fireproof
őstag
köszi a válaszokat.Hát a proci hűtő jó lenne ha viszonylag halk is lenne meg szép és később tuningolva is lesz a proci. Na így már tudtok segíteni hogy melyiket válasszam?
-
Chosen
addikt
válasz elfelejtette #10295 üzenetére
én a cpu-s részre válaszoltam , de ez tökéletes kiegészítés
-
elfelejtette
veterán
válasz fireproof #10293 üzenetére
Úgy érti, hogy az alaplap chipset hűtője bőven elég addig a szintig, amilyen tuningra képes a lap. Komolyabb lapokra kell extra chipset hűtő, amikor >500MHz FSB-n járatod a gépet, a P31/G31 chipes lapokkal pedig ez csak vágyálom...
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
fireproof
őstag
Hogy érted hogy mire kellene nekem ?
-
chooky
tag
Valaki esetleg erre nem tud választ: 10275-ös hozzászólás?
Köszi előre is. -
Sdi
addikt
válasz fireproof #10280 üzenetére
Abból a boltból ezt, sokkal jobb a hűtési teljesítménye, mint a 9500 Zalminak és valószínűleg elférne a kinézett chipset hűtő mellett.
kkrisi
Valószínűleg jobb a hűtési teljesítménye mint a másik kettőnek, de az adatai alapján nem biztos, hogy túl halk.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
kkrisi
senior tag
hELO!
Szerintetek tényleg megéri inkább OCZ vendetta (1)-t venni mint ac freezer exremet vagy 7pro-t?
-
fireproof
őstag
Mert? És valami más féle hűtőt tudnál ajánlani LGA-775 re?
-
elfelejtette
veterán
válasz fireproof #10277 üzenetére
Ha jól látom, akkor el fognak férni egymás mellett.
Más kérdés, hogy 11.5k-ért én biztosan nem venném meg ezt a hűtőt..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
fireproof
őstag
Hello
Van egy Gigabyte P31-Es3G alaplapom és erre szeretnék új proci és chip hűtőt venni de nem tudom hogy el fog férni egy más mellet a kettő?
Kiszemelt hűtők:
Proci: http://www.ipon.hu/webshop/product/zalman_cnps9500_led/11693Chip : http://www.ipon.hu/webshop/product/noctua_nc_u6/30114
ÉS esetleg Shapphire Radeon HD 4670-hez valamilyen hűtőt tudnátok ajánlani?
-
chooky
tag
Tudna segíteni valaki abban hogy az alábbi dolgok mihez valók? Eladni szeretném őket csak nemtudom hogy hirdessem.
Van olyan is amit tudom hogy mire való de azt nem hogy hogyan nevezik:
kép1
kép2 ez valami óriási hűtés csak nemtudom hova
kép2/2 ez az előzőnek a másik fele
kép3
kép4Köszönöm előre is a segítséget.
-
puttputt
őstag
válasz mtibi00 #10271 üzenetére
Ajánlom az Asus Silent Square Pro II-t... nem tudom, mennyi difi van a Silent Square és Silent Knight között..., lehet, csak a foglalat. (Neked ugye AMD-hez kell...)
Nálam 40-43 fok közt tartja a proci két magját, lapot és teljes procit 30-35 körül.
Terhelve max. 55-öt lehet tőle látni, de általában még kevesebb, 48 körül.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Yso
tag
válasz mtibi00 #10271 üzenetére
Hát 10k körül Gemin2-t sztem most nem nagyon lehet találni. Én vettem egyet 11.5k-ért 1 hónapja. De lusta vok felszerelni . Amúgy a Gemin2 esetében arra is kell számolni, hogy külön kell rá venni ventit, ha nincs kéznél szabad. Csak a bordát kapod a dobozban. De legalább később sem lesz gond a venticsere.
Amit eddig használtam, azok közül a Ninjával voltam leginkább megelégedve, csak kell hozzá kicsit méretesebb ház, hogy könnyen elférjen. Ez a Gemin2-re is igaz lesz."Life is Learning, Learning is Sharing, Sharing is Life"
-
mtibi00
tag
-
elfelejtette
veterán
válasz mtibi00 #10269 üzenetére
Hy!
Mennyit szánnál rá? Mert ilyen áron lehet, hogy tudunk jobbat is ajánlani.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
mtibi00
tag
Szerintetek melyik hűti le jobban a procit, melyiket érdemesebb megvenni : Asus Silent Knight 2 vagy Cooler Master Gemin 2-t?
Nekem a Gemin 2 szimpatikusabb, szerintetek?Chelsea Football Club
-
elfelejtette
veterán
válasz birozoli7800 #10266 üzenetére
Ugyanezt megkapod 4-5k-ért a Freezer7 személyében. Igaz, hogy az nem univerzális, a TX2 viszont nem PWM-es.
Itome: Neked is ezt ajánlom, mivel nem írtál keretet, hogy mennyit szánnál rá.
Üdv.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Itome
tag
Halihó!
Nekem ötletem sincs milyen hűtőt vegyek ezért csak annyit kérdezek, milyet ajánlotok E5200-re?
Előre is köszi!
itome
-
birozoli7800
senior tag
Hi mindenkinek
Mi a véleményetek erről a hűtőről?
Kb 6 K-ért hozzá tudok jutni.
Vagy inkább TX2 vagy AC Freezer 7? -
sz.j
nagyúr
Egy kis érdekesség, talán érdemes "tanulmányozni".
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Sdi
addikt
Milyen átalakítóra gondolsz ? Lefogató ennél a srácnál elméletileg van.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
-
kkrisi
senior tag
Hello!
Ac freezer 7pro vagy vendetta (1)?
-
őstag
Vettem a közelmúltban egy Mugen2-est.
Nem bántam meg, sőt...
Ajánlani tudom mindenkinekÜdv!
-
Daert
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz butch1 #10248 üzenetére
Az alaplap szabályozza a ventilátor fordulatszámát, tehát nem független az alaplaptól.
a legtöbb alaplapon van ilyen 4pin-es pwm-es (ventiszabályzós) csatlakozó, és csak arra dugva változik dinamikusan a venti fordulatszámaszerk: közben megelőztek...
[ Szerkesztve ]
...
-
Daert
őstag
válasz butch1 #10248 üzenetére
Szia.
Nem.Vagy manuálisan állítod,vagy a bios-ventivezérlő szoftver,vagy esetleg elektronika a hőfok alapján mint pl egyik-másik tápegységnél.
Ha PWM-es akkor 4pines a tápcsatija,tehát szoftveresen vezérelhető a bios-on keresztül.
Ha 3pines akkor fix fordulatszámú.Valaki a 10246-ra???
Esetleg Cooler Master Z600?[ Szerkesztve ]
-
butch1
csendes tag
Érdekelne hogy ha egy hűtő PWM-es, akkor alaplaptól függetlenül tudja szabályozni magát ?
-
Barney™
aktív tag
Az nem lenne semmi, hogy egy esetleges ramcsere esetén, először le kell szerelni a cpu hűtőt a lapról
Persze ehez meg a lapot kell kivenni a házból
CM házakon pl. hiába van az alaplaptálca kivágva a cpunál, x58 lapon lejebb van a cpu foglalat, így két csavart már nem lehet lecsavarni lol -
Daert
őstag
Valaki meg tudná mondani mire érdemes(ha egyáltalán érdemes) a Scythe Ninja revB-t lecserélni ami nem horror áron kapható,de hűtési teljesítménye jobb?
-
NEXT LP
tag
Ez nem HTPC, rendes torony, annyira azért nem kicsi a hely, csak rosszul vannak elhelyezve a dolgok. A zajszint tényleg nem számít. Először az OCZ Gladiator Max-ot néztem ki (vajon az jó lenne?), az valószínüleg beférne, de azt csak a Pixmania-ról tudnám megrendelni, onnan viszont elég körülményes lenne. Hasonló teljesítményű hűtőt tudnál mondani?
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Vmi jófajta procihűtőt tudnátok ajánlani TT Lanbox házba. kb. ~10cm hely van nekije.
(jah és nem Scythe Shuriken, bár ha más nincs akkor ez lesz)
e7400-re kell, és Corsair DHX hűtés mellett el kéne férnie....előre is köszi
...
-
Chosen
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz NEXT LP #10232 üzenetére
Az a baj, hogy az alacsony HTPC-be szerelhető procihűtők túl kicsik, hogy megbírkózzanak a 6400+ -od 125W-os TDP-jével. Egyszerűen nem tudják lehűteni. Ami jobb és halkabb is mint a gyári az az AC Freezer 64 PRO lenne, kérdés az befére a házadba a 107 x 97 x 127 mm -es borda méretével.
#nincsbennetarcsi
-
NEXT LP
tag
Nem válaszolna valaki? Jól jönne, tényleg.
-
Tbor
tag
Sziasztok, LGA 775 foglalatra való hűtőt szeretnék, minél halkabbat és fontos, hogy könnyen szerelhető legyen, meg lehetőleg nem egy nagy batár. Enyhén tuningolt e5200-ra kéne, esetleg később nagyobb procira használnám. Az ár nem elsődleges szempont.
-
A cooler master v8-hoz mit szóltok?
Veri a mugen 2-őt?Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Milyen proci hűtőt ajánlanátok egy AMD Athlon64 X2 6400+ procira, ami:
1. Nem túl nagy, tehát a gyári hűtőnél nem nagyobb, vagy csak nagyon kicsit, mert a házban szűk a hely.
2. Könnyű betenni, mert a házban szűk a hely.
3. Nagyon, tényleg nagyon jól hűt.A zajszint nem számít és az ára is lehet akár 10 000-12 000 körül, a lényeg, hogy nagyon erősen hűtsön.
A válaszokat előre is köszi! -
Barney™
aktív tag
válasz elfelejtette #10216 üzenetére
Nincs valahol máshol tesztelve, ahol "emberi" nyelven írnak róla ?
Vagy csak simán angolul
-
őstag
válasz elfelejtette #10216 üzenetére
Úhh
Megnéztem a tesztet.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó, hát alaposan elverte a mezőnyt ahogy nézem.. -
birozoli7800
senior tag
válasz elfelejtette #10218 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Most gyári hűtővel 1,3 V-on 3 Ghz-en 65-70 fok körül vannak a magok. Ezt ezzel a hűtővel le lehetne hűteni 55-60 fok környékére?
-
elfelejtette
veterán
válasz birozoli7800 #10217 üzenetére
Hy!
AC Freezer7 Pro kell neked!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
birozoli7800
senior tag
Hali mindenkinek!
E2200-as procimhoz szeretnék valamilyen cpu hűtőt vásárolni mert tuning mellett a gyárival nagyon melegszik. Keret kb. 5 ezer forint, tudom nem sok de ennyit szánnék rá.
-
elfelejtette
veterán
válasz -XadAnuX+ #10213 üzenetére
Csatlakozom Sdi fórumtárshoz. A sokat emlegetett teszt alapján elég meggyőző. És persze a tulajok is meg vannak vele elégedve.
-
őstag
Sziasztok,
Mugen 2-esről m ia véleményetek, mennyire hatékony a hűtése?Üdv!
-
Henk
veterán
Nekem az Achilles hdt-s és szerintem a hőt gyorsabban elvezeti amiatt,hogy közvetlenül a procival érintkezik a hp mintha egy rézlap lenne még köztük.Amúgy a gyári csavaros felfogatású hűtők 8k-tól felfele,a CM hyper 212 is az.
csucsu21: a vízhűtés mindig jobb hatásfokkal üzemel mint a léghűtés.De jóval drágább meg szerintem bonyolultabb is.De csak külön a procira tenni vizet szerintem felesleges.[ Szerkesztve ]
-
Egy mugen 2-re hány ventit ajánlotok és hogyan kellene felszerelni?
( milyen irányba fújjon?)
KösziAddig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
csucsu21
aktív tag
KÖSSZ AKKOR MARADOK A Z600-NÁL NEM AKAROK POFÁRA ESNI A VÍZHŰTÉSSEL MÉG NEKEMSE VOLT SOHA
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest