- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
yolan
őstag
Ki volt véve, és van is benne igazság, hogy ha be van csavarozva házba akkor nem hajlítja meg ennyire, de a feszültség attól még benne lesz. Erős anyag, ez tény, de ha pár ezresért tudok hozzá venni ilyen csavaros leszorítót, gondolkodás nélkül megfogom venni
Túlzottan szeretem ezeket a szép lapokat -
d@minator
addikt
A lapok üvegszálból készülnek ami nagyon erős és bírják a hajlítást. Volt TX2-m ezen kívül nem hallottam olyat, hogy tönkre tett volna egy alaplapot is. Felesleges a túlzott félelem.
Sdi: semmi probléma csak megerősítettélMár csak az a kérdés, hogy befér e a házába.
kaik_holi: a Gemini2 jó lesz a tuningolt quadhoz is csak mérd meg pontosan a házadat.
bognar110: nagyobb fordulatú venti nem fog javítani a hűtési teljesítményen, a hőleadó felület adott mérete miatt. -
Henk
veterán
Kivolt véve a lap mikor rátetted vagy a házba csavarozva?Mert ha a helyén van akkor nem hajlítja annyira,bár még nem hallottam senkitől,hogy ez a görbület okozott volna problémát.Bár rossz nézni az tény.A csavaros felfogatás mindig biztonságosabb csak nem tudom,hogy a tx2-re is létezik e,úgy értem,hogy a másik CM lefogató kompatibilis e vele.
bognar110: a tx2 gyári venti 1800rpm-et tud.Ennél nagyobb fordulatút akarsz rá,mihez nem elég a gyári?Legtöbb esetben inkább leszabályozzák a hangja miatt.Mennyire melegszik vele a proci?Amúgy lekell róla venni a műanyag keretet és belülről fogja a ventit 4 csavar,úgy tudom. -
bognar110
őstag
Veszek a tx2 re egy ventilátort ! Csak hogyan kell felszerelni ? Xd
-
yolan
őstag
válasz
elfelejtette #11488 üzenetére
Hát alig akart a 4. láb bepattanni, amikor meg megláttam oldalról a lapot, mondtam is hogy na ilyet nem játszunk.
Remélem ez a stabilizátor izébizé megoldja, már csak egy helyet kell találnom, ahol lehet rendelni. -
kaik_holi
tag
Aha jol hangzik ez a Gemini...Akkor ez bírja a Q ? Mert akkor hétfőn befizetek egy ilyenre mert most a gyárival megy és ez nem teccik
Volt nekem egy BlueOrb FX-em Procit cseréltem és beletört a menet a LGA lefogatóba és gariba baszakodtak vele és inkább eladtam...most van a gyári ... -
yolan
őstag
Sziasztok!
Lenne nekem egy kicsi problémám.
Vettem egy tx2-es hűtőt, de ha rögzítem a lapra akkor nagyon meghajlítja, már rossz nézni.
Gondoltam, hogy lecsiszolok pár mm-et a talpából, de akkor gondolom ugrott a garancia.
Esetleg ilyen 775-ös stabilizátorral meg lehet ezt spékelni, talán Scythe-éknek van ilyesmijük, amivel a bepattintós lábak lecserélhetőek hátlapos csavaros rögzítésre.Üdv, yolan.
-
Sdi
addikt
-
bognar110
őstag
Hol találok jó ventilátorokat tx2 re ? Biosba lehet csinálni valamit az ellenen hogy hirtelen ne szökjön fel a hőmérséklet mert valamit ott szerintem elcsesztem
-
bognar110
őstag
Nekem 8 milyet vesztek de nekem semmi bajom a tx2 vel gta 4 közbe 62 fokos a procim az jo amd nél amugy 39 fokos szokot lenni ha nem játszok
-
kaik_holi
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni...
Q8200-re kéne nekem hűtő és nem tudom milyet vegyek....Ja meg a másik probléma hogy TT Lanbox lite-om van és nem áll rendelkezésemre nagy hűtő...
Válaszotokat előre is köszönöm...Üdv.kAik
-
P100
senior tag
Melyik a leghalkabb/legjobb hűtő a legolcsóbb kategóriában?
E5200 procihoz kéne.
-
bognar110
őstag
Megvettem a tx2 de 68 fok körül volt az alap hüttövel ! tx2 vel 39 fok
-
Dízeles
aktív tag
Üdv fórum társak
AMD A64 3200+ (754) procihoz elegendő a 2800 Sempron gyári hűtő? -
scope2007
addikt
válasz
Gerisz #11437 üzenetére
CM Z600 megrendelve!
rendeltem hozzá kettő darab 120ast!
ENGLIDE n.zero 120
talán ezzel ütni fog...majd rakok be eredményt
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Vettem egy termalright ultra 90-es hűtőt ami K8-as felfogatású!A kérdésem az lenne hogy a fenébe lehet felfogatni a CPU-ra?
Az alaplapom Asrock A770 crossfireElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
-
Vagtam
tag
Végülis nkem nagyon bevált a Schithe Zipang, mindenkinek ajánlom, persze, ha elfér
-
d@minator
addikt
válasz
bognar110 #11440 üzenetére
Egy fasza venti ára meg egy TX2 ára egyenlő egy jobb 12cm-es ventis hűtő árával majdnem. Mert ugye ezen 9cm-es van. A lapod meg kérdéses, hogy tudja e szabályozni, mivel a TX2 hagyományos szabályozású, a lapod meg PWM-es.
Egyébként jó kis hűtő most váltam meg tőle 2k-ért. Másfél éves volt nálam nem repedt meg a ventije. -
syC
addikt
Srácok, az mennyire normális, hogy a proci ugyan olyan meleg passzvan mint aktivan?
-
Henk
veterán
válasz
_Scythe_ #11433 üzenetére
Az lna/ulna a szabályzott fordulatai a Noctua-nak.Adnak hozzájuk 2 adaptert a csomagban ha azt a venti és a lap csatija közé iktatod akkor az abban lévő ellenállás miatt kissebb forulaton fog menni a venti.Nem csak ezeken a fordulatokon tudod használni csak a Noctua ezt álmodta meg halkítás céljából.Ha a lapod szabályozza őket akkor szerencséd van vele.Akkor károsodhat ha állandóan nagyon alacsony fordulatra vannak vissza szabályozva.
-
Csorbi
addikt
ERRE valaki valamit?
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
d@minator #11432 üzenetére
Hivatalosan egyik sem PWM-es! Épp ez az.
Amúgy ezt a LNA/ULNA dolgot nem vágom. Ehhez kéne valami feszosztó? Mert pont ezt mondom, hogy elvileg 1200 LNA 600 ULNA (ha jól emléxem) de a szélső értékek közt is tudom változtatni, és azt kérdezem ,hogy az gáz-e, de a válaszodból úgy veszem ki, hogy nem. -
-
_Scythe_
aktív tag
Sziasztok!
Már feltettem ezt a kérdést a léghűtés csendesen topicba, de senki nem válaszolt, hátha itt tudtok.
Tehát:
Pár napja lecseréltem a ház öregecske és zajos ventilátorait (2*12 cm + 1*9 cm) új, Noctua ventikre.
NF-S12 és NF-B9. A 12-esek fix 1200-on pörögnek max, vagy fele, fix 600-on a doboz tanúsága szerint. Az alaplapi (P5K) BIOS-ból azonban lehet szabályozni a két érték közt is %-ban megadva és valóban úgy is állítja őket.
A kérdésem az lenne, hogy így használva károsodhatnak-e a ventik vagy bármilyen negatív hatással lehet-e rájuk? Pl. az egyiknél mikor ~800-on pörög, az Everest néha 13845-öt mutat, ami nyilván hülyeség. Néha normálisan mutatja.
A 9-es 1600/1300/1000-ret tud elvileg. Azt az alaplapi pwr_fan-ról járatom. Jó ez így neki? Azt is tudom szabályozni a fenti módon és a kérdésem itt is ugyanez lenne.
Köszi előre is! -
bognar110
őstag
[link] eszt a hütőt veszem meg szerintetek ?
-
scope2007
addikt
hali!
szerintetek melyik a jobb? melyiket lenne érdemes egy E8400 fölé kenetni? 4.0ghzre húzva
COOLERMASTER Hyper Z600
COOLERMASTER V8
ASUS Triton 88
ASUS Triton 78 -
bognar110
őstag
Aszt a 68 fokot egy 5800 ft os 6 hőcsöves proci hüttö mennyire venné le kb a fokot ? Valahogy így néz ki!!
-
bognar110
őstag
Néztem 5800 ft ért 6hőcsöves procit nagy darab állat
Szerintem aszt veszem meg !
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy lecserélném a Thermalright XP-90-es hűtőm, egy E6320-ast (1.86@3.3 GHz) hűt egy 92 mm-es Noctua ventivel, a ház elég jól szellőzik (Gigabyte Aurora 3D, elöl 1x120mm, hátul 2x120mm venti). A CPU hőfokai fél óra után teljes terhelés mellett (video rendering) olyan 61-62 fokosak 27-28 fokos szobahőmérséklet mellett.
Szerintetek érdemes cserélni a hűtőt, ha igen akkor milyenre? Árban olyan 12k körül gondoltam. A TR-ot vajon mennyiért tudnám elpasszolni?
-
Egzee
őstag
Semelyik magyar oldalon nem láttam még, ezért megosztanám veletek, hogy az Arctic Cooling kidobta az Extreme Freezer Rev.2-őt!
http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_43&mID=246&page=gallery
-
bognar110
őstag
[link] Erröl mi a véleményetek ? Ilyet akarok venni! rá lehet eszt rakni amd 6000+ ra ?
-
deefun
csendes tag
Üdv!
Megtudná mondani nekem valaki, hogy egy Elite 331-es házba mekkora cpu hűtő tehető bele? Vagy pontosítva: egy OCZ Vendetta 2 belefér ha Gigabyte EP35DS3 lesz bele tervezve?
Minden jót! -
marilllyo
veterán
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy az x2-es processzorok gyári hűtője az teljesen egyforma?
Csak mert van egy 4200x2-re való hűtőm és lehűtti az a 6000x2-t? Vagy kénytelen vagyok venni hűtőt!
Előre is köszönöm! -
Gerisz
addikt
válasz
SalvadorLynx #11410 üzenetére
Z600 még passzívan is. Nekem a 212-n nem pörög fel a venti. 900-on jár terhelve is.
Ha lesz időm öcséméről átteszem a z600-at és megnézem azt is. -
SalvadorLynx
aktív tag
Egy amd phenom II 720-ra milyen hűtőt tegyek CM Z600 vagy Scythe Mugen 2?
-
ehhhhhhh
csendes tag
Hali,
Erdeklodnek hogy sajat tapasztalat alapjan ki milyen hutoot ajanlana Phenom II 940-hez
kifejezetten OC-hoz....review linkeket lecci ne, csak sajat tapasztalat alapjan ajanlest....es ne liquid hutest pls
kosz szepen.
udv
-
Henk
veterán
válasz
sipi83 #11404 üzenetére
Ha az Ipon-tól kell akkor szerintem egy hyper 212-t vegyél,azzal nem lesz gond a tuning sem.
d@minator: azért a ház oldallap levétel nem mindenkinél alternatíva,én is szeretem ha fent van.De egy 500-600rpm körülre szabályzott 12-es ventinek nincs túl nagy hangja,viszont némi légmozgást még csinál. -
d@minator
addikt
válasz
Gercsa #11402 üzenetére
Nálam a géphalkítás a következő sorrendben történt:
1. A VGA kapott egy Auras Fridge hűtőt ami passzívban elviszi.
2. A táp ki lett cserélve egy 26k-s Enermax Modu82-re.
3. A vinyó ki lett cserélve egy halkabb Samsungra.
4. Az E2140 kapott egy TX2-t aminek a ventijét 6V-on járattam.A VGA-ra vettem egy 12cm-es ventit ami 5V-ot kap, hogy ne 80fokos legyen csak 35 terhelve. A táp az egyik leghalkabb típus ha nem a leghalkabb. Még lehetne halkítani olyan házzal amiben a táp alul van és a ház alól szívja a hűs levegőt. Vagy passzív táp pl. FSP ZEN ami marha drága és nagyon meleg meg cicereg.
A vinyót le lehetne váltani még halkabb 2,5-es noti vinyóra vagy SSD-re.
A CPU-nál bekapcsoltam az energy save funkciókat. IDLE-ben leveszi a szorzót és a tápfeszt.
Elmondanám, hogy ha a proci ventit lehúztam azaz passzívban ment nem lett halkabb a rendszer.
Ja és a ház egyik oldala nincs rajta így házhűtő ventik sem zajonganak.
A lényeg, hogy nem volt értelme a CPU passzív üzemnek.
(passzív vinyón SSD-t értettem) -
sipi83
aktív tag
Hello mindenkinek!
Egy E8400 -ra kéne egy jó proci hűtő! Rákerestem itt a fórumon, de nem tudtam dönteni.
Kisebb tuning is lesz majd rajta! (3.6GHz kb: ezzel már elégedett lennék)
Hogy halk legyen annyira nem fontos, csak jól hűtsön!
Árban nem szeretnék 10 ezer Huf fölé menni.
Én ezeket néztem ki:
ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO
[link]THERMALTAKE L-P0370 TMG i1
[link]COOLERMASTER RR-920-N520-GP Hyper N520
[link]De szóba jöhet más is, csak innen (IPon) legyen az is, mert mindenképpen innen kell rendelnem.
Előre is köszi a válaszokat! -
Henk
veterán
válasz
Gercsa #11402 üzenetére
Vinyó alapból passzív,ha a hűtést nézzük.Ha a hang szempontjából nézzük akkor az ssd az,de az meg nagyon drága.
Az rendben is van,hogy a passzív cpu hűtő a leghalkabb viszont ilyen esetben akár 10 fokkal is lehet melgebb mintha lenne rajt egy nagyon kis fordulatú venti.Namost ha ennyivel melegebb a hűtő akkor ennek elkell távozni a házból.Ezt leggyakrabban a táp oldja meg és mivel eleve melegebb levegőt szív be a táp így elképzelhető,hogy a venti nagyobb fordulaton fog benne menni és így már nem biztos,hogy a teljes gép halkabb lesz.De ha alul van a tápod akkor is a házban marad a + meleg és akkor meg a többi alkatrész melegedhet tőle.Persze nem biztos,hogy így lesz,de nem biztos,hogy minden esetben előny a passzív hűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával