Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Szeretnek venni egy autót a jogosítvány megszerzése után(pár heten belül kezdem el ha minden igaz ) és utána ahogy említettem autót szeretnek vásárolni.
A keret nem olyan nagy max 500e.
Alábbiakat néztem ebben az árkategóriában:
G astra 1.4 98-2000
Megane 1.4 97-2000
Peugeot 206 1.4
B vectra 1.6
Es lagunat is néztem de ez nekem mar túl sokat fogyaszt ha jol olvastam 9-10et megeszi.
Illetve Suzuki ignis 1.3 (ha kapnék rá 200-250 hitelt akkor ez is szoba jöhet ).Tehát ezek között ti melyiket javasolnatok nekem ?
Főbb szempontok nálam : biztonság(itt a kasztni meg törésre gondolok ) ,fogyasztás ,es ha elromlik valami
ne 100e től kezdődjön..Amit tudni kell rólam : 2m vagyok eleg hosszú lábakkal meg ,"térfogatra" is eleg nagy aztan ezt is figyelembe kell venni ugye. Nem akarok száguldozni nem ez a friss jogsis "gizda János " leszek aki e30-36 meg golfokkal/civicekkel szaguldozik életveszélyesen
Röviden ennyi. Hogy ezek az autók között ilyen szempontok alapján melyik lenne a legoptimálisabb nekem ?
Ha tudtok más típusokat is amit ajánlatok azt is fogadom szívesen. Ami kizárt az a régi swift. És nem azért mert rossz autónak tartom mert anyámnak volt s szerettük csak biztonsági szempontból ugye nem valami kedvező.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz tomiii. #80994 üzenetére
És nem voltak komoly gondok vele ?
Mert a laguna 1 nagyon tetszik az h nagy meg mar kepl alapján is elferek benne meg a kényelem de fogyasztás miatt féltem (de így ahogy mondod ez nem vészes )
Meg az elektronikai plusz szerkezeti hibáktól felek. Pedig nagyon szeretem a renaultot anyámnak scenic je van es nagyon fasza meg tetszik csak a hibáktól felek.Haverod Lagunaja hogy üzemelt eddig ,nem tudod az előéletét voltak e vele hibák stb ?
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
-
-
roberto211
őstag
válasz neduddki #81006 üzenetére
Lehet hogy meg ebbe a topicba/témába láma vagyok de itt mit takar a "c" meg a "D"?
Ha azt a kategóriát jelenti amit linkeltel az meg mar nagyon nagy nekem ilyen nagy családi autók mivel max 1-2en fogunk auutozgatni általában. "D" alatt az egyterűkre gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Takika14 #81010 üzenetére
Èn csak annyit tudok mondani ,hogy nagyon szép mint általában minden rönóó.
Illetve ez az "I-es megane motor probléma "rol annyit h, valószínűleg a francia előítélet beszél a szomszédodból mert nekünk volt I. megane. 2000 évjáratos(1.4 16v) és hibátlan volt. Meg azt hallottam (nem tudom mar ki mondta ),hogy a renault motorok nagyon jók. I . Meganenál a dizelekkel volt baj ha jol emlékszem de ugye egy 10eves példányokról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Takika14 #81027 üzenetére
érdekes h kishaszongèpjárműbe(dobozos )minden második francia. Berlingo,partner,stb.
Azt en se hiszem, hogy minden második hulladék ez nagyon ilyen francia fikazos duma.
Itt a sarkon auto szerelőnek koleosa van dízel azt hiszem es semmi gondja nincs vele.
-
roberto211
őstag
Ha szép meg jó muszaki es esztetikai allapotut kilehet fogni akkor erdemes meg 95-98as e36 ot venni? Ugye multkor beszeltuk hogy laguna meg g astra a jelolt de ez az e36 nagyon magaval ragad 1.6 ba vennek max a fogyasztas miatt tehat 316i v 316i compact a kiszemelt.
-
roberto211
őstag
válasz Bdanyy #81182 üzenetére
Ohhhhh,hogy a f@szom kivan h ekkorára nőttem. és a 4 ajtósba se fernek be tehat ami nem compact?
lagunaba sztem tuti elfernek mertt hatalmasnak tunik elol , g astraba jobb1 be elfértem vezetoulesbe mar nem tudom,hogy elférnék, scenicbe is elfernek csak hat 500ig keves van ami jo is meg ami nem a "csunya motorhazztetos" octaviat meg nem tudom ... es fabia? Nem a kombi hanem az 5 ajtos ebbe mekkora a hely ?
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Bdanyy #81193 üzenetére
A lenyeg az hogy en elferjek meg max mellettem.
meg altalaban kb2 ember fog utazni tehat nem lesz fullra kihasználva sztem soha legfeljebb parszor, legalabbis amig nem lesz csaladom stb de ez meg jopar ev akkor meg majd lecserelem egy roomsterre vagy espacere
1-2 vagy 3 szemelyre meg szerintem alkalmas..
en fogok utazni meg neha 1 -2 ember de altakaban a hetkoznapokon majd en meg mellettem jobb 1be a kiskutyam ha jon velem utazni o meg egy 3,9 kilos csivava
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Múltkor beszéltünk h milyen kocsit kene nekem venni amibe be is férek kb 500ig aztan Octavia meg gasztra maradt fenn.
De most nézegettem használt autón toyotakat es nagyon megtetszett a régebbi corolla 3ajtos verzióban. Szerintetek elferek kényelmesen a bal1 be ? Mert ahogy olvastam nagyon strapabiroak meg fenntartása se vmi sok es minősége is nagyon jo csak hat ugye a kérdés h elferek e benne ? eddig Octavia meg gasztra közül ez tetszik legjobban.
-
roberto211
őstag
Az király akkor
Lehet hogy ez lesz mert eddig tetszik eléggé legalábbis képen meg kinézetre is ,megbízhatóságra gondolom a gasztranal is megbízhatóbb meg olcsóbb is fenntartása,formája is sportosabb kicsit (3ajtosnal) illetve nem tömeg auto mint a g astra legalábbis szerintem . Meg ismerek 1-2 Toyotást nem kímélte es szinte semmi baja nem volt.
Neduddki: nem e12 hanem e11 rol beszélek. E12 max az utód lesz
Typhoon47: vezetőülés nem próbáltam , anyósülésen viszonylag jol elferek.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz neduddki #81905 üzenetére
Tudom ezért is válogattam/valogattuk ossze ezt a 3tipust
Akkor ugy fogalmazok hogy corolla nem annyira tömegauto mint a g astra. es szerintem mutatósabb is. De ebben igazad van nem fullos presztízs autót keresek 500k ert hanem ebből az árból a legjobb választást . Az meg sztem 1:corolla 2: g astra. 3: Octavia
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz neduddki #82002 üzenetére
Aha. Szerintem nem rossz a tesztje egyáltalán.
A méretére panaszkodtak ezért kérdeztem itt meg mi a helyzet h beferek e mert ha igen akkor első választás a corolla.
Hat a dizájn meg valakinek tetszik valakinek nem. Nekem a 3ajtos igen
Hátsó ülések meg csomagtartó mérete nem nagyon érdekel mert ritkán fogunk benne ketten utazni azaz 2ember. En meg a kiskutyam fog meg egy hátizsák ez meg(hátizsák ) szerintem egy corolla csomagtartóban is elfér
-
roberto211
őstag
97-98as(asszem 6gen?) civic is jo választás lehet ha jót fogok ki? Most ahogy nézegettem corolla mellett az is tetszik.
-
roberto211
őstag
válasz !Overdose! #82271 üzenetére
Azt veszem észre. ami ilyen 300-380kozott vannak azok hulladekoknak néznek ki.
450tol kezdődnek a normálisak így kép alapján.
Mert 3ajtos corollabol 500ig alig van. Civicbol meg van pár azért.
-
roberto211
őstag
Tudtok linkelni egy oldalt ahol részletesen leírják(eu-n belül) a kinntről behozott autó költségeit? A regadót tudom igen de ezen kívül mennyi az összege vizsgának nkh-nál, rendszám,stb,stb.
-
roberto211
őstag
Azon gondolkoztam tegnap ahogy ülök a passat b6 taxiban meg beszélgetek a taxissal,hogy ugye ha minden igaz már augusztus fele szeptember elején ha sikerülnek a vizsgák is meg minden rendben megy akkor ugye már vehetek autót.
Na és ülök a b6-os passat kombiban nézek körül műszerfalat, hátsó üléseket, az,hogy tényleg tök modern bőr ülés, full nyugalom, full csend szinte elszigetelődsz a külvilágtól és én a 2méteremmel meg nagy súllyal is elférek anyós ülésen de egyszer a hátsó ülésen is elfértem csak más taxissal, teljesen megfogott az egész autó. Eddig nem nagyon néztem vw-ket de a passat által nagyon megtetszettek.
Kérdezettem a taxist mi körül mozognak ezek azt mondja 2-2,5m ft nem akartam elhinni és megnéztem hahun tényleg annyi 2,3ért már kilehet fogni szépeket legalábbis képen..
Ti mit tennétek a helyemben?
Vennétek kp-ra 500ért mindennel együtt egy 15-18 éves autót hiába,hogy karban volt tartva ,stb mégis csak 18 éves és amit én akarok e36,civic, ilyenek gondolom a teljesítményadója meg kötelezője is több (de ha nem akkor javítsatok ki) ,másrészt fogyaszt 8-10litert ahogy olvastam ,és kitudja mikor áll meg alattad nem érzed magad olyan komfortba se de ez ugye nem azt jelenti ,hogy rossz autók de értitek.. És kitudja mikor áll meg alattad.
Vagy 500k önerővel vennétek egy b6-os 5-6 éves passatot mellé felvennétek hitelt 5évre havi 38-40lenne kiszámoltam és van egy nagyon jó autom(szerintem) amiben jól érzem magam,nyugalomban,kényelemben..
Mire lejár a hitel lesz 10-11 éves ami nem annyira vészes és amúgy is 5-6 évre terveznék ilyen autót tehát megfelelne nekem..
a 15-18éves autót meg jó esetben is 3éven belül lekéne cserélnem..
Nem hajtanám szét a passatot mert mióta vége lett a kresz tanfolyamomnak kb egy hete teljesen más szemszögből nézem a vezetést/autózást ,"közekedéskultúrát" és nem az a célom,hogy vissza kettő padlógáz hanem normálisan emberiesen sebességet betartva autót kímélve vezetni.. Tehát nem ez a 20éves "kezdőjogsis király" diagnózisba szenvednék. Ezt az oktatómnak köszönhetem aki nem azt mondta,hogy ezt és ezt nem szabad mert ez van a nagykönyvben megírva hanem 5-10percen keresztül magyarázta miért,hogy, mi a küvetkezménye stb .. 40-45 éves tapasztalattal rendelkezik és pedagóűgus egybe stb.. Tehát hálás vagyok neki..
Na mindegy kicsit elkalandoztam a témától. Ti mit tennétek helyemben? Kicsit hosszú lett.
-
roberto211
őstag
válasz tboy93 #86131 üzenetére
De az a baj,hogy nagyon tetszik az az autó, 1m körül meg nem kapok ennyi idős autót(5-6éves).. És 38-40et meg kibírok fizetni egy ilyen autóért. Ráadásul 2-2,5 et nem bírok kivenni a széfből Max 500ig tudnék kp ba fizeti..
(#86133) tboy93 : Swiftet tuti nem veszek.. Nem azért mert suzuki mert sx4-et, kizashit, új swiftet vennék de a réginek a törésztesztjét megláttam meg maga az egész autó és sztem tuti halálfélelmem lenne benne.. Tehát ez tuti kilőve. Megbízható, meg strapabíró, meg nem lehet róla sok rosszat mondani de swiftet nem vennék..
(#86132) AMD Power : Ez miért baj? Ha normálisan megyek vele nem állatmódon akkor? Ez olyan,hogy a 20éves tapasztalattal rendelkező sofőr nem ülhet régi kocsiba vagy mi? Ez egy elterjedt hülyeség szerintem.. Nyilván ilyen jampi janiknak én se adnám oda aki semennyire nem figyel , és padlógáz, padlófék de nem ebből a diszkópatkányokból kiell kiindulni mert 1-2 hét múlva úgy is összetöri magát..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz bandus #86140 üzenetére
a hsz-re amúgy: ha 500 k-ja van valakinek, ne akarjon 2 M+-ért autót."
Miért ne? Azért mert nincs a szekrényében 2+m ft, de a hitelt tudná becsületesen, pontosan fizetni.. Ezért ne?
És aki új/használt prémium autót vesz pld 10milliós bmw-t hitelre ott??
Manapság, főleg magyarországon szerintem nem szégyen a hitel.. Emberek milliói vesznek fel lakásra minden másra hitelt..Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz bandus #86149 üzenetére
Fenntartást tudnám fedezni meg sztem jobb a fenntartás költségei mint egy 20éves autónak, és nyilván mielőtt megvenném az autót 2x megnézetem minimum,kímélném,normálisan vezetnék, így sztem nem sok baja lenne.. Kötelező szervizeket mindig elvégeztetném rajta természetesen, és ha közbejönne valami akkor nyilván azt is megoldanám.. A másik meg,hogy 9-10liter helyett 5.5et fogyaszt ami nem kicsi különbség szerintem..
Dluinet: Na lakás az, amit tuti nem vennék hitelre.. Mert ott nem 1,8-2m ról van szó hanem minimum 7 és azt jóval neccesebb visszafizetni..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz tboy93 #86158 üzenetére
Addigra igen lesz.. Mivel nem szüséges most lakást vennem , ezért pár év múlva előre láthatólag lesz ..
(#86157) Declare v: De ezek 20éves autóra nincs meg most komolyan? Ott nem kell gumit venni? Ott is minimum 80e ft .. Javítás se sokkal kevesebb SZERINTEM kivéve ha suzukit vagy opelt veszek de ezt nem nagyon akarom ..
tboy: Értem iés jó is elolvasni mert egyérszt nem most lesz hanem talán pár hónap múlva esedékes, másik meg mérlegelni tudok ezek alapján is..
joshua: Na hát igen.. Őszintén .. 250e ft.-ért mit kapok? Egy jó állapotú a vectrát? Vagy egy 95' suzukit? Esetleg 2/3 as golf? É szerintem ezeknek több a szervizigényük koránál adódóan is mint egy újabbnál..
neduddki: Mi lesz ha most délután kimegyek utcára és elüt az autó? Ez kb olyan.. Mindent meglehet oldani valahogy..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Automata váltósat nem veszek .. Lakást nem vennék hitelre mert az minimum 8m,erre eg 1,8at kell felvennem , és más kocsit nem törhetnek ,lophatnak,rongálhatnak stb? Akkor ne vegyen az ember 600 fölött autót? vicc.
Másik meg kimondta,hogy ha elromlik rajta valami akkor nem tudnám kifizetni?
Nyilván ha jó átnézetem nem hiszem,hogy 400k-kat rákell költeni de ha pld egy évben 2x 100-150et rákell költeni amit nem hiszek de mégis azt hidd el megtudom oldani.. Ha ennél többet akkor is mindent megteszek ,hogy megoldjam mert nem akarom elhanyagolni.. azt mondtam,hogy EGYBEN nem tudok kicsapni 2milliot.. Az nem ugyanaz..Szopóroller meg nem tudom a te szótáradba mit jelent de gondolom nem vmi jót.. Ha eltaláltam akkor sztem örülnének jópáran ilyen "szopórollernek"..
ÉS TISZTÁBA VAGYOK VELE,HOGY MINDEN AUTÓRA KELL KÖLTENI!!!!! De sztem minden autótulaj tisztába van vele és így is bevállalja.. Ha nem vállalná be akkor kb M.o 80%a bkv val járna.. Kényelmet megkell fizetni...
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Declare #86172 üzenetére
Ez miért van ,hogy havi szinten kötelező a szerviz az autónál? Miért van az előírva a nagykönyvben,hogy havi szinten kell szervizelni? Anyámnam van egy 2001-es Renault Scenicje ugye a "francia szar" mert fikázni szeretik a franciákat, lassan 5éve van meg neki és költött rá 5év alatt kb 200at.. Akksi csere volt, fényezés,és ilyen apróságok... Havonta szervizbe autót vinni az már nem valami jó szerintem.. Ezt kb egy évbe 3x visszük.. Ebből 1 a kötelező..
Lakhatásra egyelőre nem kell költenem , szórakozás , amennyit én szórakozok azt a havi 10ezret szerintem nem sok mindent befolyasol , az a minden egyéb mellet kb havi 20k rezsi+kaja de ha nagyon részletesen akarod akkor leírom szívesen mit veszek.. Pld csirkecombokat is szoktam venni, liszt,rizs,ilyenek..
És felelőtlenül nem vállalnám be a havi 40k hitelt +autót+tankolást.. Hidd el nem vagyok felelőtlen gyerek..8th: Komolyan mondom te nagyon poénos csávó vagy.. Ha erre van időd ,hogy ilyen ultravicces képeket tegyél be akkor neked sem valami komoly a munkahelyed nem??
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz !Overdose! #86178 üzenetére
Szóval nem mondtam,hogy "ti vagytok ahülyék" hasznosak is egyben , de egyben kb ellentmondó is.. Magyarországon szted hány hiteles autó van? Szerintem minimum 60-70%.....
Csupán a napokban rájöttem,hogy nem akarok egy 250-500ezres valamivel járni ami 17-20éves és max 2-3 éven belül lekell cserélni .. Hosszabb távra akarok autót venni nem 2-3évre.. És akkor ugye még nem beszéltünk az alap kényelmi funkciókról ,mert valamelyikben még klíma sincs ..raczger: Ezt vágom is.. De látod te is észrevetted , és mivan akkor ha tegyük fel megveszed az s60at (hitelt most tegyük félre) és nálad is elromlik valami,ami 200-300k.Ilyenkor számít már az a +/- 40k nevezzük most hitelnek.. Akkor te is megoldod valahogy nem? Ha valamit megkell akkor azt megoldja az ember.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz trassher #86180 üzenetére
De gondolom ott nem 38 volt a havi részlet...
De ez a story nem csak passatról, e90-ről mondható el hanem kb minden autóról.. Mindegyikben lehet bukta nem? De.. BMW-t mondjuk nem vennék részletre kivéve ha újat vennek és csak 1-2 őt kéne behiteleznem de akkor valszeg már nem kéne mert lenne annyi pénzem,hogy leakasszak 12-t egy új bmw re minimum.
Akkor járjon mindenki g astraval,swifttel,f astrava, octaviaval, mert ott a javítás jó eséllyel nem lépi át az 50ezret....
"nevetek magamban".. Miért is? Mert nem párszázezres autóval jár hanem mérlegelt, megengedte hitelt magának és igaz több a javítása de minél újabb egy autó annál több a javítása..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz tboy93 #86187 üzenetére
Hát jó átgondolom de nem lesz egyszerű döntés az biztos...
Átgonodlni mindenképp átgondolom és ha kérdeznétek most,hogy akkor megveszed a passatot majd vagy nem akkor nem tudnék most választ rá mondani.. Az lesz,hogy elmegyek majd valamilyen megbízható kereskedésbe beülök jópár autóba és amelyik megfogott meg jó állapotú azt megveszem.. És nem tudom,hogy az f vagy g astra vagy octavia vagy passat vagy mi lesz.. Majd kiderül..
Declaire 86181: Megmondom,hogy van.. Igen itthon lakok de egy 3 szintes házba lakunk ahol alsó szint enyém amit anno MEGVETTEM kp ra mert egyéb forrásból volt pár millióm(mostani fejjel nem így tennék de mindegy).. Így mivel tettem bele pénzt, külön szintem van, azaz külön háztartás nem kell gondolkodnom egyelőre lakásról... Van havi fix jövedelmem amit NEM ők adnak hanem szintén egyéb forrásból és ha ez mellé elmennék valami normális munkára és nem rabszolgamunkáraakkor havonta lenne kb 200-210k-m.. Ebből szerintem havi 40et plusz egy hónapba autózgatnék kb 500 kilométert az ami olyan 15 ezer ft de lehet kevesebbet ez 55. Rezsi kb 15,kaja mivel egyedülálló vagyok (és nem viszi el a csaj a pénzem max az autó majd ) max egy 18, másra nagyon nem kell költenem.. Tegyük fel minden hónapban elteszek 40et autóra az fél évben 240e ft. Ha több a kiadás így ameddig ez a folyamat megy, azt is kitudom majd valószínűleg fizetni csa akkor össze kell húznom a nadrágszíjat egy hónapig de nem halok éhen akkor se.. Ennél részletesebben nem tudom leírni az anyagi helyzetem/állásom/életem.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz trassher #86191 üzenetére
10év és 950k kilométer az rengeteg de nekem is benne van a pakliban ,hogy valami elromlik.. Lehet 20ezres tétel lesz lehet 200 ezres.. Ha besz@rna a turbó mit csinálok? Nem tudom .. Lehet valami hídról beleugrok a dunába azzal az indokkal,hogy a passatomba tönkrement a turbo, és ez lenne a híradóba ,hogy egy fiatal fiú leugrott a dunába mert a passaton tönkre ment a turbo.. Viccen kívül nyilván megoldanám valahogy.. Nem dőlne össze a világ.. Max 2 hónapig nem járnék passattal hanem kölcsönkérném anyám/apám autóját néha vagy bérelnék itt Érden egy f astrát egy napra ha nagyon sűrgős és nincs itt egy kocsi se.. 4ezer/nap..
-
-
roberto211
őstag
Kösz nem.
neduddki: nem rossz de nem pont ilyenre gondoltam. 4 en ellehessen férni, viszonylag jól, és 1000-1500 km-ert eltudjunk vele menni úgy,hogy ne kelljen 10x megallni mert annyira kenyelmetlen . II-es meganeok jók?
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz tboy93 #86205 üzenetére
Sedan se rossz de nem a sedan jön be nekem hanem az 5ajtós. Főleg ez a váltóelhelyezes,hogy nem kell lenyúlni hanem csak előrenyúlsz ez tetszik.
Okés később írok.
Amúgy így,hogy megettem egy szendvicset most és lenyugodtam lehet tényleg rossz ötlet lenne 2,5m verdával menni hitelre.
-
roberto211
őstag
válasz Typhoon47 #86214 üzenetére
"És/vagy simán fogyatékos ". Tudod kinek mondjad ezt. Nekem biztos ne.
Gondolkozzal mar mielőtt nyomod a billentyűdet,hogy mit írsz es kinek.
Milyen jogon fogyatekosozod le a másikat te nagyon művelt ember?
Szajkarateba te is jártas vagy látom.
Mokus1: mar lényegtelen. Valószínűleg nem lesz hitel vagy ha lesz akkor se 2m Ft.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest