- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Vélhetően nálam az a rész van eltolva, ahol "meg van mondva" neki, hogy a wifis hálózat a telekomost használja.
A google ban rákerestem arra, hogy "mikrotik dual wan 2 subnet" és az egyik video alapján állítottam be, abban a videoban a mark routing - prerouting gal csinálták meg.
Csak így lehetséges ?
Ha most ezt újra szeretném állítani, akkor az a kiindulási pont, hogy a miki ad ip ét a wifis eszközöknek a
192.168.2.x ből.
És a miki kap egy ip címet a telekom routerétől.Telekom-nak hivom azt a portot, ami őssze van kötve a telekom routerével.
A bridge wifi meg egyértelmű.Beállítottam a maszkolást,
;;; Wifi
chain=srcnat action=masquerade src-address=192.168.2.0/24 out-interface=Telekom log=no log-prefix=""Beállítottam a tűzfalszabályokat
;;; Wifi -> NET
chain=forward action=accept protocol=tcp in-interface=bridge-Wifi out-interface=Telekom dst-port=80,443,8080 log=no log-prefix=""és
;;; Wifi in dns
chain=input action=accept protocol=udp in-interface=bridge-Wifi dst-port=53 log=no log-prefix=""a cél az, hogy a wifi ről alaphelyzetben csak a net legyen elérhető más nem
A nyomtatáshoz, és alkalmanként a nas hoz külön szabály van, az utobbi ki van kapcsolva, csak szükség esetén lesz engedve.Mi a további lépés ? Mi hiányzik ?
Mert a net az bizony nem műkődik.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest