Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5921) pappkarcsi


pappkarcsi
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni hardver választás tekintetében. Egy kisebb irodai hálózatot szeretnék kiépíteni, ahol lenne egy Hikvision NVR, és kb 10 laptop/telefon. Az NVR vezetéken, a többi eszköz pedig wifin kellene, hogy csatlakozzon. A magas rendelkezésre állás érdekében az eddig épített rendszerekhez képest, ahol tp-link és asus eszközökkel építettem ki ezt, most szeretnék Mikrotik-et használni.
2 szint lesz, 150 nm szintenként. Az irodában lenne a bejövő net, az router és az nvr. A falak gipszkartonok, így terv szerint elég lesz szintenként 1-1 AP. A bejövő net kb 50-100 Mbit lenne, ennek kellene a max 10-12 eszközt kiszolgálni.. (netezés, messenger, youtube, instagram).

Az eddig kinézett eszközök: hex poe + Cap AC
Ezekhez mit szóltok?

Az NVR-hez tartozik 8 kamera, de azokat a felvevőbe kötöm közvetlen, így ez a hálózatnak nem lesz "része".
Ahhoz, hogy a kamera kilásson a netre és azt kintről el lehessen érni, a gyártó ad egy ingyenes ddns funkciót, ezt az nvr-ben lehet regisztrálni. ros oldalról külön engedni kell valamit?

Tekintettel arra, hogy a ros számomra teljesen új, de alapvetően informatikai vénával rendelkezem, nem hiszem, hogy a neten található tutorialok alapján ne tudnám összerakni. Kiindulásnak ezt a guide-ot használnám, mert én is szeretnék egy ssid-t használni.
http://loloke.hu/seamless-roaming-megvalositasa-mikrotik-kornyezetben/

Segítő válaszaitokat, guide-okat és videolinkeket a témában előre is köszönöm! :R

Regisztrált: 2007 - 99 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.