Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5132) janos666 válasza ssarosi (#5129) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"nem szívesen kezdeném 0-ról, de ha ez okozza, és nem megy másképp, megteszem"

Nem tudom mennyire megbízható, de én úgy szoktam néha "letisztítani" a beállításokat, hogy a terminálban kiadom az export parancsot, ami csak az alapbeállítástól eltérő dolgokat listázza, aztán egyrészt átnézem mi tűnik (szemre) feleslegesnek (*), aztán összevetem a többi hasonló eszköz exportált listájával (winmerge) és összehangolom őket (kivéve persze azt, ami szándékosan egyedi egy-egy kütyün).

(*) Ide esik bármi, amit régen próbaképp babrálgattam, vagy esetleg verziófrissítések közben ragadt ott úgy, hogy most el van mentve egyedi értékre a régi alapbeállítás, pedig gyakorlatilag irreleváns/inaktív (tehát kár "cipelni"), vagy jobb is lenne az új alapérték.

Azért nem bízom ebben 100%-ig, mert a backup file-ok, amiket a ROS generál, ilyenkor is jelentősen eltérő méretűek lehetnek, ha két egyforma eszközön szinte 99% ugyan az a config van az export szerint (pl. egyedül csak az identity és frekvencia beállítások térnek el két AP közt és 23 vs. 34 kb a backup).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.