Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3581) bacus válasza MasterDeeJay (#3578) üzenetére


bacus
őstag

Nem, rosszul gondolod. Ha egyszer egy kliens megkapta, hogy az a gateway, azt te már nem tudod felülbírálni a mikrotikből. A gateway megváltoztatásához renew kellene a dhcp-nek, ezt nem tudom, hogy tudnád kikényszeriteni, de szerintem ez nem is lehet a jó megoldás, mert több 10 mp-re is lehet net kiesés.

Ergo a megoldás, hogy a mikire kötöd a 5g -t, nyilván át kell konfigolni, hogy ne ugyanaz az alhálózat legyen, és mindenki ugyanazt a gatewayt kapja, azaz a miki ip címét. Mangle szabályokkal eldöntöd, hogy ki az aki csak a fix ip cím fele mehet ki, a többieknek pedig alacsonyabb distance-el, az 5g fele, majd azután minden a másik fele menjen.

Már csak egy check gateway kell, hogy él e a net az 5g felé. Ez nem az egyszerű pipa a routingnál, mert ha az 5g lan oldala él, csak épp net nincs, akkor nem fog átkapcsolni. Erre is van több megoldás, már csináltam ilyet, de most nem érek rá megnézni, hogy volt.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.