Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3451) user12 válasza bambano (#3450) üzenetére


user12
őstag

Nincs optimális feszültsége. A meghatározott értékek között működik mindenfajta értékkel (pl 15.71 volt-tal is), az előírttől alacsonyabbal nem indul el, ha magasabb feszültséget kötsz rá, akkor elfüstöl a tápkör.
Általános szabály, hogy adott környezetben a kisebb áram vagy feszültség kevesebb hőt termel. Más lapra tartozik, hogy ha megnő az áramfelvétel (pl. CPU vagy rádiós kártya több áramot kíván), akkor több hő is fog keletkezni

A megfelelő feszültség megválasztása több dologtól is függ - szerintem az egyik legfontosabb, hogy az áramforrás és a router között milyen hosszú vezetékszakasz található. Hosszabb vezeték esetén használj nagyobb feszültséget (pl. 28 V).
Nem írtad, hogy milyen fajta RB. Ha nagyobb teljesítményű, akkor inkább a magasabb feszültség legyen, így az áramfelvétel kisebb lesz (ami akkuk esetén nem elhanyagolandó paraméter).

Remélem tudtam segíteni :)

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.