Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyula888

tag

válasz tarek #23026 üzenetére

Nagyjából átfutottam, amit elsőre látok az az, hogy a vlan interface-t nem kell a bridge port-ba berakni. Úgy célszerű vlanokat csinálni, hogy csinálsz egy bridge-t, oda felveszed a fizikai portokat(ether1-et kivéve), /interface/vlan/ menüben létrehozod a vlanokat az előtte elkészített bridge-ben(pl.: interface vlan add vlan-id=200 interface=bridge1 name=iptv). Utána az /interface/bridge/vlan/ menüben hozzáadod a vlanokat, tagged-ként megjelölöd magát a bridge-t, valamint azokat a portokat amiken tovább szeretnéd vinni a switch-ek felé. Untagged meg ugye azok lesznek, amikre ki akarod rakni az adott vlan forgalmat. Ezután az /interface/bridge/ports menüben az adott porton be kell állítani a PVID-t(ami a vlan-id akar lenni), valamint, hogy tagged/untagged/admit-all(mindenes), ezután lehet a vlan-filtering-et bekapcsolni. Szükség lehet még a tűzfalszabályok módosítására is, azt annyira nem futottam át, de úgy látom default config-os, úgyhogy elképzelhető. Nagyjából ennyi, ha másnak nincs egyszerűbb ötlete és nem hagytam ki semmit. Fontos, hogy a vlan-filtering-et csak akkor kapcsold be, ha beállítottál mindent, különben kizárhatod magad véletlenül a routerből.

Új hozzászólás Aktív témák