- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
válasz
Csabex #22296 üzenetére
Az lehet, hogy így simán nem látod, de iszonyat mit próbálkoznak ipsec-el például. Nonstop próbálkoznak. Ha az ember beállítja a logot úgy, vagy tűzfalban figyel ismert portokat ssh ftp ilyesmi, akkor látod, hogy támadnak folyamatosan. Az egy dolog, hogy nem jut be, de addig se a te forgalmaddal foglalkozik a router, hanem más fságait szolgálja ki.
-
válasz
ekkold #22295 üzenetére
Én is egyetértek ezzel és esetemben pontosan tudom, hogy mit és miért, csak a hogyan hiányzik. Semmiféle dolog elérése nem lenne, csak az NVR-é ami meg egy Hikvision és email-es reghez kötött, szóval ha neadj Isten jelszót is cserélnek a pótlása kb 3 email a Hikvision team-mel és kész... Azért köszi a wireguard tippet
-
válasz
kammler #22294 üzenetére
De miért ne menne? Hát csak nem a NASA leányvállalata a mikrotik
Teljesen mindegy a harmadik fél, itt csak kamerarendszer élő képei lennének, semmi más... Mikrotik mögött van még védelem a server oldalról is, szóval biztosított a védelem, no meg ha harmadik fél is látja az élőképeken, hát hadd nézze, na bummm, nem aranyban utazunk vagy bármi ilyenben. Nem engednék ki semmit, csak 3 kamera képét egy adott porton ami csak és kizárólag ezt a célt szolgálja. Jómagam haza sem használok VPN-t, van egy NAS-om 2 lépcsőssel és a jópár év alatt egyetlen atrocitás sem ért, pedig vannak nyitva portjaim, de azért körültekintően kezelek mindent.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
kammler #22294 üzenetére
Így van, portot csak akkor nyissunk, ha pontosan tudjuk, hogy mit, hogyan, és miért teszünk. Ha csak el szeretnénk érni a dolgainkat távolról, akkor VPN-el biztonságosabb. Jelenleg leginkább a wireguard az ajánlott, de az a 6-os RouterOS-ben nincs, a 7-esben jelent meg.
-
kammler
senior tag
válasz
Csabex #22293 üzenetére
Hiába találod meg, nem fog menni hallod. Ezt rögtön így ennyire bele közepébe nem lehet. Nincs univerzális megoldás semmire. Válogathatsz ipsec, pptp (elvileg már nem ajánlott) openvpn, L2tp, L2tpV3 közül, elvileg van még egy zerotier nevú dolog, de ott átmegy a forgalmad harmadik félen, aztán wiereguard...Aztán ott a routing, mi merre menjen stb. Ezt kb, mind megfaragtam, de másnak nem merném megcsinálni, kókler vagyok hozzá. Az meg a másik, hogy ugye simán dolgokat kiengedni, azt ne. Még otthon se. Én haza is VPN-t használok. Vagy attól függ, ha otthon farigcsálsz mint én, az talán más.
-
válasz
lionhearted #22292 üzenetére
Köszi a választ
Egyébként nem én üzemeltetem és a szolgáltató routere, én csak megbízást kaptam, ennyi...
Nem találok VPN-t sehol, Interfaces-nél van olyan, hogy IP tunnel, ez lenne?
Sosem volt dolgom még mikrotik routerrel, saját routeremen és rengeteg más user friendly routert állítottam be már, de mikrotik-nek külön lelkivilága van, ezért nem nagyon találok semmit, mert rengeteg a beállítási lehetőség. -
-
válasz
Csabex #22105 üzenetére
Sajnos ez a korábbi hsz-em most nagyon aktuálissá vált, nem volt időm eddig foglalkozni vele, de most ráérek és ha tud valaki segítsen ha nagyon szépen megkérem.
Tehát fix ip-n vagyunk és egy szabály vagy nem tudom mi kellene, hogy kiengedjek egy adott portot amely a kamerarendszeré pontosabban. Köszönöm -
nemurea
aktív tag
Sziasztok!
Van arra valami ötletetek, hogy mi okozhatja, vagy hol tudnék tovább nyomozni, hogy mostanában számomra random időben, pár naponta a router kikapcsolja a saját Wifi-jét, mindkettőt. hAP ax2, most 60 napja megy, még a 7.6-os verzión vagyok. A logból látszik, hogy minden szép és jó, 19:19:46-kor pedig mindenkit leszór a hálózatról, aki éppen a Mikrotikos SSID-ken csatlakozik. 19:19:55-től pedig elkezdenek visszamászni az eszközök a másik vonalon, a nappaliban van egy TP-link Archer vezetékkel a Mikrotikhoz kötve, AP-módban, azok az SSID-k most is működnek. A Mikrotik SSID-k nem jelennek meg (látszik is, hogy nincs R betű).
Legutóbb úgy oldottam meg, hogy a Wireless Tables / WiFi Wave2 fülön kikapcsoltam és bekapcsoltam az interface-eket, mivel nem akaram újraindítani a routert.
-
Edorn
senior tag
Az mitől lehet, hogy az egyik kliens annak ellenére, hogy beállítottam neki fix ip-t, a mellé kap egy dinamikusan generáltat is?
Egyik másik klienssel sem történik ez (laptopok, NAS, telefonok).
Ha törlöm a listából bármelyik, a problémás klienshez rendelt sort, vagy akár mindkettőt és újra létrehozom a fix címet, hamarosan megint megjelenik a dinamikus.
Gépen ipconfig-al lekérdezve random hogy a fixként beállítatottat mutatja, vagy a dinamikusan generáltat.
(egy kábellel csatlakozik a router-hez, illetve nincs wifi benne, de ez látszik is a listán, hogy mindkét ip ugyanazon port-on kapcsolódó géphez van rendelve)
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
lehet amatőr kérdés. Ma lejárt a tanusítványok ideje. (openvpnhez használom).
Miként lehet megújítani?
Köszönöm
Os. 7.15.1 -
yodee_
őstag
Azt írja nincs meg a fájl. Vagy a backup fájl nincs meg vagy a cél mappa. Szerintem. A
$filename
tartalmazza a teljes fájl nevét? Tehát a .backup kiterjesztést is? Nálam valami ilyesmi volt anno ha jól emlészem. Enyém így néz ki jelenleg::global localftpaddr ("localaddress")
:global remoteftpaddr ("remoteaddress")
:global ftpusr ("username")
:global ftppwd ("password")
:global ftpport ("port")
:global ftpsrcpath ("$[/system identity get name]_ROS_v$InstVer_backup_$thisdate.backup")
:global ftpdestpath ("sajat/Mikrotik/upload/$[/system identity get name]_ROS_v$InstVer_backup_$thisdate.backup")
/tool fetch address=$localftpaddr src-path=$ftpsrcpath user=$ftpusr password=$ftppwd port=$ftpport upload=yes mode=ftp dst-path=$ftpdestpath
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
Van egy régóta működő script, ami megcsinálja az exportot, majd feltölti FTP-re.
Viszont 7.14.3 óta nem megy, a logban annyi látszik, hogyUpload to 192.168.2.3 FAILED: cannot open file: No such file or directory
A fájl nulla bájt hosszúsággal látszódik a szerveren.
Ugyanez a script csak backup-al, simán lefut.Változott valami, ami felett elsiklottam?
###### months array
:local months ("jan","feb","mar","apr","may","jun","jul","aug","sep","oct","nov","dec");
###### get time
:local ts [/system clock get time]
:set ts ([:pick $ts 0 2].[:pick $ts 3 5].[:pick $ts 6 8])
###### get Date
:local ds [/system clock get date]
###### get system name
:local sysname [/system identity get name];
###### create filename
:local filename ([$sysname]."-".[$ds]."-".[$ts].".rsc")
###### create backup file
/export file=$filename;
###### upload file via FTP
/tool fetch address=192.168.2.3 src-path="$filename" user=user mode=ftp password=pass dst-path=("mentes/mikrotik/$filename") upload=yes
-
zelikocc
senior tag
Köszi mindenkinek az ötleteket.
Az IP/DHCP Server/Leases ismerem ahogy írtam is. Csak kicsit körülményesnek érzem.A MikroTik Home app az amit kerestem, köszönöm. Sajnos iOS-re nincs, de remélem hogy hamarosan ott is lesz. Addig majd felrakom a pót droidos telómra.
Ha lesz majd időm akkor pedig nekiállok ezeknek a scripteknek.
-
zelikocc
senior tag
válasz
yodee_ #22273 üzenetére
Köszi!
Ez az app megvan, de elég körülményes a használata. Megkell keresni a DHCP klienseket és ott csak egyenként az IP-t kiválasztva és megnyitva látható a hostname (már amelyiken látható). Ezért kérdeztem, hogy esetleg van-e valami egyszerűbb nézet ami könnyen elérhető, mint amilyen a képen is látható. De gondolom akkor nincs.Viszont a szkripteknek utána fogok nézni, köszi az ötletet.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
zelikocc #22272 üzenetére
Ahogy előttem írták, szkripttel minden (is) megoldható. Nekem pl. emailben küld backup-ot minden héten. Mostanában kell majd átírnom a scriptet, mert a digi levelező szolgáltatása megszűnik (az smtp szervere sem lesz elérhető). Az a tervem hogy ezután egy bedugott pendrájvra ment, és SFTP-vel fogja a szerverem egy mappájába is bemásolni a mentést (az email helyett).
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Létezik valamilyen megoldás MikroTik-hez, hogy egy telefonos alkalmazásban lehessen nézni távolról is akár, hogy éppen milyen eszközök vannak a hálózatomon?
Ne csak IP hanem hostname alapján is.
Mégjobb lenne, ha lenne valamilyen megoldás, hogy értesítést küldjön akár egy app, vagy e-mailben, amikor egy korábban még sosem csatlakozott kliens csatlakozik a hálózathoz.Az alábbi kép illusztráció, hogy például Xiaomi routeren hogy néz ki egy ilyen.
-
Edorn
senior tag
No összeírtam nagyon szájbarágósan, hátha idetéved még valaki hozzám hasonlóan szerencsétlen és pont ezt szeretné beállítani:
#PPPoE #Telekom #Mikrotik #IptvTelekomEszközébenFelügyeletébenMarad
- ONT (HG8245H) LAN1 portjába UTP kábel
- Mikrotik router WAN portjába a másik vége
- IPTV kábel marad ONT-ban
- ONT-ban a PPPoE beállítás marad, nem kell módosítani/törölni/inaktiválniPPP->Interface fül
- Új PPPoE Client
- Name: tetszőleges
- User és Pass telekom által adott (telekom eszközéből kinézhető a user, pass-t pedig megadják telefonon MT szám, név, cím és usernév kell hozzá, nem kell újat generálni, beolvassák az aktuálisat) [ügyfélszolgálat telefonszám:1414]
- Use Peer DNS pipa (Ha nem veszek fel külön dns szervert)IP->Firewall->NAT fül
- Új
- Chain: srcnat
- Src.Address: 192.168.88.0/24
- Out. Interface: PPPoE Client elnevezése (egyel fentebbi rész Name mező értéke)
- Action: masqueradeIP->DHCP Client
- ether1 -et inaktiválniAkinek meg így egyszerűbb:
/interface pppoe-client
add add-default-route=yes disabled=no interface=ether1 name=telekompppoe use-peer-dns=yes user=*******
/ip dhcp-client
add comment=defconf disabled=yes interface=ether1
/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat out-interface=telekompppoe src-address=192.168.88.0/24 -
Edorn
senior tag
-
mrzed
senior tag
Mielőtt konfigolsz döntsd el mit szeretnél. Ha megfelel számodra, hogy a szolgáltató eszköze natol, akkor elég betenni az ether1-et is a bridge-be és a bridge-re tenni egy dhcp klienst. Viszont ekkor felesleges a mikrotik tűzfalával, dhcp-jével bajlódni. Ha a mikrotikkel szeretnél natolni, akkor annak megfelelően kell konfigurálni és nem ether1-re hivatkozni, hanem a pppoe kapcsolatra.
szerk:
m0ski
ebben a felállásban értettem, hogy a dhcp és pppoe vagylagos, így nem fog menni egyszerre a kettő. -
m0ski
aktív tag
Van az ismerősi körben olyan eszköz, ahol eth1-en van DHCP kliens és PPPoE is.
A PPPoE jött később, a publikus IP miatt.
DHCP kliens nem ad default route-ot, de kézzel fel van véve, hogy ha a PPPoE lehalna, ether1-en NAT-olt IP-vel ugyan, de legyen net.Ennek megfelelően persze 2 masq szabály meg egy kis mangle.
Csont nélkül megy évek óta.
-
m0ski
aktív tag
Ráadásul ha a pppoe IF-et szeretné használni az ether1 helyett kifelé, akkor szerintem a tűzfal se jó.
Ott mintha azt láttam volna, hogy a "Winbox tiltás WAN-ról" szabály az ether1-re vonatkozik, nem a telekompppoe IF-re. -
kammler
senior tag
-
Edorn
senior tag
válasz
kammler #22257 üzenetére
Ha az alábbira gondolsz, akkor amint inaktiválom, elmegy a net...
Illetve az a cél, hogy iptv-n kívül mindent a mikrotik kezeljen. (tv a telekom eszközébe van dugva)
(befelé egyébként jön ftp, rsync, migyéb kapcsolat is rendszeresen fix ip-kről)Senki sem telekomos pppoe-vel, hogy tudna adni egy képernyőképet a jó beállításokról???
-
Edorn
senior tag
Kiegészítés: Ha a fenti állapotra most bekapcsolom a pppoe-t, akkor megmarad a net, viszont random dolgok honlapok böngészésénél nem töltődnek be (time out). Jellemzően google .js-e (vagy az hívna valamit), vagy egyéb háttérbeni hívások. Youtube is iszonyat lassan indul el, bár most már lejátszik videot. Speedtest is jó eredményeket hoz. Illetve továbbra is my-vel ugyanazt az ip-t látom, amit a telekeom eszköze is kap magának. Pedig elvileg külön ip-t kellene kapnom...
Ha pppoe-t kikapcsolom, akkor minden jó.
-
Edorn
senior tag
Mit ronthatok el pppoe beállításnál?
- Egyes oldalak betötődnek, de pl videok nem, vagy más honlapok sem, esetleg csak részben, google-en tudok keresni...
- myip oldal ugyanazt az ip-t adja, mint amivel a telekom eszköze megy
- Use Peer DNS pipa kell? (mondjuk kipróbáltam, anélkül is ugyanez a helyzet)
- Esetleg teljesen ross z helyen csinálom?
- Vagy valamit még át kell kapcsolnom?
-
kammler
senior tag
Az 1-es portján (is?) fut a pppoe szerver. A HG8245-ből simán kitörölhetnéd a jelszót. Így használtam nagyon sok éven át. Ma már lehet dupla bejelentkezés is, ezért, ha IPTV van, és lehetséges a HG8245-ből mégse töröld ki a jelszót. Abba dugd a TV-t. Nálam is két bejelentkezés van más okok miatt, mindkettőn publikus IP van. Vannak leírások, kísérletezhetsz IGMP proxy-val, meg mittudomén, hogy mikrotiken át menjen az IPTV. Ha egyszerű megoldást akarsz, a HG8245-be dugod a TV-t. Szintén optika. Telekom. Nem zaklattak még, hogy cseréltesd le? Én belementem hosszas unszolás után, 2G net lett. Fú mekkora kálvária volt...
-
mrzed
senior tag
Nálam F@st 5670 egység van a szolgáltatótól. Bridge módba van téve, saját router hozza létre a pppoe kapcsolatot, publikus ip-t kap. Ha van rá lehetőség és a szolgáltató eszközébe dugod az iptv boxok kábeleit akkor nem kell semmiféle varázslás a működéshez. Mindössze pár napig volt iptv előfizetésem, még a 14 napos elállásban vissza is adtam, viszont addig tökéletesen működött. Van a padláson egy mindigtv antenna, számunkra tökéletesen elegendőek az ingyen fogható csatornák.
-
Edorn
senior tag
Telekom előfizetéses HG8245H készüléket hogy tudom átkapcsolni bridge módba, mi kell hozzá? (ha lehet részletesen... :-) )
- optikai net
- Mikrotik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN router kerülne mögé
- van iptv is!Tudnátok ebben segíteni?
-
válasz
E.Kaufmann #22237 üzenetére
Mert a Telekom híresen rosszul routeol este a CF felé.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
lionhearted #22236 üzenetére
Miért? Az is köztük volt. Amúgy vettem egy Yettel-es kártyát, azzal megy.
-
válasz
E.Kaufmann #22235 üzenetére
És ugyenem cloudflare?
Egyébként ha erre gyanakszol, használj DoH megoldást, és egyből kiderül. -
E.Kaufmann
veterán
A telekom mivel mókol Domino esetén, hogy ha tartaléknak szeretném használni akár egy mobiltelefon wifis megosztását akár egy régebbi LTE modem-routert? Akadoznak az oldalak, és nem a sebesség miatt. Pl nem működnek DNS feloldások és DNS szerverek IP címei nem válaszolnak folyamatosan pinggelve őket (ha olyat pinggelek, amin keresztül nem akarok névfeloldást, azt sokkal kevesebb fennakadással tudom pinggelni, mintha direkt blokkolnák azokat az IP-ket amikre névfeloldás kérés megy). Nincs LTE képes mikrotik routerem, hanem próbáltam volna tartalék útvonalnak felvenni egy régi mobilnetes eszközt + egy olcsó dominó kártyát, amin van elvileg 1GByte adat is.
Próbáltam a TTL átírást, de az se segít.
Vodafone-os mobilnetet mobilról megosztva a Mikrotik router szépen használja tartaléknak (még úgy is, hogy direkt le van korlátozva a sebesség, hogy ne fogyjon el sok a keretből, ha átállna tartalékra.)Így néz ki a háló:
PPPoe -------- |
|
Mikrotik Router ----LAN
|
LTE router --- | -
Audience
aktív tag
válasz
Reggie0 #22232 üzenetére
"If the VPN server (your home router) has a public IP address, the VPN app will create a direct VPN connection between the phone and the router. However, if the router is not directly reachable from the internet, the connection will be made through the MikroTik relay servers. The connection is always end-to-end encrypted, the relay server or any other device does not have access to the encryption keys, in essence, the relay only helps your device to reach the router. The connection will appear as going out from your router, not from the relay. In case of going through relay, speed could be limited."
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Lenne egy kis problémám.Adott egy 4011 ez a capsmann.Hozzá adva 3 CAP: 1 wap ac (mipsbe) a régi capsmannal konfigurálva tökéletesen működik.A második egy Cap ac a harmadik egy hap ac2 ezek is hozzáadva az új capsmannhoz (wifi) ugyanúgy a 4011 a capsmann.Müködik minden csak van egy olyan gondom,hogy a vendég hálózat is a lokális hálózatnak beállított dhcp szervertől kap ip-t az új capsmannál,a réginél tökéletesen működik.Hogyan tudnám megoldani,hogy a vendég hálózatnál beállított dhcp szervertől kapjon ip-t?Nem tudom érthető voltam e?.Köszi a segítséget előre is ha tudtok.
Konfig:
/interface wifi channel
add band=2ghz-n disabled=no frequency=2412 name="2,4Ghz freki" width=20/40mhz-Ce
add band=5ghz-ac disabled=no frequency=5180 name="5Ghz freki" width=20/40/80mhz
/interface wifi security
add authentication-types=wpa2-psk,wpa3-psk disabled=no encryption=ccmp ft=yes name="Sajat wifi"
add authentication-types=wpa2-psk,wpa3-psk disabled=no encryption=ccmp ft=yes name="vendeg wifi"
/interface wifi
add configuration=5GHz_config configuration.mode=ap disabled=no name=cap-wifi1 radio-mac=08:55:31:21:7A:0A
add configuration="2,4 ghz config" configuration.mode=ap disabled=no name=cap-wifi2 radio-mac=\
08:55:31:21:7A:09
add configuration="2,4 ghz config" configuration.mode=ap disabled=no name=cap-wifi3 radio-mac=\
74:4D:28:C3:D4:9F
add channel.frequency=5180 configuration=5GHz_config configuration.mode=ap disabled=no name=cap-wifi4 \
radio-mac=74:4D:28:C3:D4:A0
add configuration=vendeg_config configuration.mode=ap disabled=no mac-address=0A:55:31:21:7A:09 \
master-interface=cap-wifi2 name=wifi1
add configuration=vendeg_config configuration.mode=ap disabled=no mac-address=76:4D:28:C3:D4:9F \
master-interface=cap-wifi3 name=wifi2
/interface wifi access-list
add action=accept disabled=no signal-range=-80..120
add action=reject disabled=no signal-range=-120..80
/interface wifi capsman
set ca-certificate=auto certificate=auto enabled=yes package-path="" require-peer-certificate=no \
upgrade-policy=none
/interface wifi configuration
add channel="2,4Ghz freki" country=Hungary datapath=datapath1 disabled=no manager=local mode=ap name=\
"2,4 ghz config" security="Sajat wifi" security.ft=yes ssid=Onet
add channel="5Ghz freki" country=Hungary datapath=datapath1 disabled=no manager=local mode=ap name=5GHz_config \
security="Sajat wifi" security.ft=yes ssid=Onet5ghz
add channel="2,4Ghz freki" country=Hungary datapath=datapath-vendeg disabled=no manager=capsman-or-local mode=\
ap name=vendeg_config security="vendeg wifi" security.disable-pmkid=no ssid="Onet vendeg"
/interface wifi datapath
add bridge=bridge-Lan disabled=no interface-list=Lan name=datapath1
add bridge=bridge-vendeg client-isolation=yes disabled=no interface-list=vendeg name=datapath-vendeg
/interface wifi provisioning
add action=create-dynamic-enabled disabled=no master-configuration="2,4 ghz config" slave-configurations=\
vendeg_config supported-bands=2ghz-n
add action=create-dynamic-enabled disabled=no master-configuration=5GHz_config supported-bands=5ghz-ac -
ratkaics
senior tag
válasz
lionhearted #22221 üzenetére
A BTH fontos lenne, mert a "sima' wireguard nem működik tudtommal NAT-olt vonalon.
-
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ezen a készüléken is RouterOS fut. Ugye ezen is minden olyasmi elérhető, mint ami a mezei hAPac-en, ugye? Pl BTH Wireguard..
Köszi előre is a segítséget!
-
Húha, első alkalom, hogy valami frissítés után eltörik. 7.14.2-ről frissítettem a hAP AC2-t 7.15.1-re és arra lettem figyelmes, hogy eltűnt az 5 GHz-es WiFi. Ez már az új WiFi stack és jobban működött, mint a régebbi stack. Sokkal jobb a signal, mert okosabban választ csatornát.
Gondoltam az update után biztos kell neki 10 perc a radar scanre, de nem történt semmi. Nézem a logot és arra panaszkodott, hogy nem tudja felhúzni az interfacet, mert a defconfigban nincs rá bejegyzés. Nem is defconfigot használok, szóval gondolom arra értette a defconfigot, hogy ami beállítás defaulton van az WiFi interface alatt, azt valami default configból olvassa ki.
Annyit kellett csinálnom, hogy elütöttem az SSID-t, applyoltam, majd visszaírtam és most jó.
Csak elég fura, hogy ilyen megtörténhet...
-
user12
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek.
Időközben a support meg is oldotta a rejtélyt. Leírom, hátha jól jön valakinek.Az egyik PPP profilban volt if up és down script. Ennek az volt a szerepe, hogy az adott interface-t tegye bele az if listába, down-nál meg vegye ki. Valamikor változhatott a parancs szintakszisa, mert már most már az adott interface nevét nem fogadja el, mint paraméter, ez okozta a hibaüzenetet.
Viszont ami miatt működött az egész, hogy a General fülön is be volt állítva, hogy az adott profilt melyik listához adja hozzá - amikor ezt beállítottam, valszeg elfelejtettem törölni a scriptet, amit most megtettem.
Így már most nincs hibaüzenet. -
user12
őstag
Úgy látszik elkiabáltam...mégis dobja ugyanazt a hibát.
Audience és yodee_ nálatok milyen eszköz van?
Az enyém RB4011iGS+RMIdőközben feladtam support ticket-re a MT oldalon.
-
user12
őstag
-
user12
őstag
Sziasztok!
Frissítve lett a router a 7.15-re, azóta random a “executing script failed, please check it manually” üzenetet dobja a logba. Ezzel semmi gond nem lenne, de nincs script a rendszerben.
Találkozott már ezzel a jelenséggel valaki?
Köszönöm előre is. -
Ha a kolléga írását követed, akkor semmit nem kell tenni már a routeren, a helyi cím, amit NATolsz, hívható minden gépről.
Ha nem NATolni, hanem routeolni szeretnéd, akkor 2 út van, ha csak egy PC-n kell, akkor oda is felveheted static route-ként az összekötő AP-t, vagy felveszed az ax2 routing table-be azt a subnetet.
-
HIJ
őstag
válasz
E.Kaufmann #22202 üzenetére
Igen, nem voltam egyértelmű. A saját hálózat egy HAP ax2 -n megy, de szerencsétlenségemre, nem ér a wifi hálózata a becsatolni kívánt eszközig... Szóval mindenképpen szükséges egy közbenső eszköz. (Illetve a station -t próbáltam, mert nyitott garázskapuval éppen elér odáig a router, de valamiért "authentication timed out" -al nem állt fel a kapcsolat és nem tudom mi lehet az ok, mert csak egy sima WPA PSK -s titkosítás van, de valamiért a fenti hiábt kaptam)
Egyébként, ha meg tudnám oldani hogy a DDWRT -s router (de asszem OpenWRT is rámenne...) csatlakozzon kliensként az eszközhöz és LAN -on pedig becsatlakozna a 1.x hálózatba, mit kéne csinálnom a HAP ax2 -n, hogy átlássak a 4.x hálózatba?
-
E.Kaufmann
veterán
Ez a Mikrtotik topik, szóval visszacsukod a fiókot
, veszel egy wifi-vel rendelkező Mikrotik-et, létrehozol rajta két station-t.
Az egyik a LAN-odhoz a másik az okoseszközhöz csatlakozik. Amelyik station a LAN-hoz kapcsolódik, az kapjon két IP címet. Az egyik lesz a management, a másikra meg a tűzfalban 1:1 NAT-ot lősz be az okos eszköz címe felé és viola.Amúgy DDwrt-vel nem bajlódnék már, OpenWRT más tészta...
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Lenne egy megoldandó feladatom itthon, de egyelőre nincs ötletem rá, hátha ti tudnátok segíteni.
Adott egy okos eszköz, amit be szeretnék csatolni a hálózatba, de az csak Wifi AP módot ismer, tehát mindenképpen client módban kell hozzá csatlakozni, miután lesz neki egy saját 192.168.4.0/24 hálózata. Hogyan tudnék ehhez csatlakozni úgy hogy el tudjam érni a 192.168.4.1 címet a saját 192.168.1.0/24 es hálózatból? A dolgot nehezíti, hogy Wifi hatótávon kívül van, tehát kell egy közbenső eszköz is, ami tudna csatlakozni mindkét hálózathoz (elsősorban wifin, de ha nem megoldható, akkor vezetékkel). Ehhez lenne a fiókban pár régebbi TP-Link eszköz, ami DDWRT képes akár...Ti hogy állnátok neki ennek a projektnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Futás, futópályák
- UHD filmek lejátszása
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest