- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Shkiz0 #20215 üzenetére
Óvatosan költs a kétgigás netet kihajtani képes infrára, mert a Telekom hajlamos visszaszabályozni a profilt, hogy később újra elengedje. Elég hektikus ez. Az a legutóbbi konklúzió, hogy új eszköznél az első 1--2 hét ilyen, utána fixen visszaáll.
Egyébként mindenképp ragaszkodsz a RouterOS-hoz? Üzemeltetek egy vállalati network-öt, ott MT-k vannak, illetve itthon is az adja a Wi-Fi-t (hAP ac3), de a fő routerem egy MT7621-es Ubiquiti ER-X OpenWRT-vel. Ez tudja kihajtani lazán az IPv4 és IPv6 gigabitet, utóbbi pedig kell, a low-cost szerveremre csak így van gigabites elérés
Én, ha fenntebbváltok gigabitről, szerintem inkább OpenWRT irányba fogok elmenni. Otthoni környezetben sokkal flexibilisebb, mint a RouterOS. Jó a ROS is, de vannak korlátai, főleg ez az IPv6 téma nem megy úgy nekik, ahogyan kéne. OWRT-tel is van szívás, pl. a frissítés az egy kész tortúra (bár lehet script-elni), de ár/érték/teljesítmény arányban egy ezt támogató HW-rel most drasztikusan jobban járnék, mint ROS eszközzel.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest