Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16512) amargo válasza Marcelldzso (#16506) üzenetére


amargo
addikt

Nagyon leegyszerűsítve (én is csak annyira olvastam utána, hogy tudjam, hogy az LTE6 modem kell nekem) CA - Carrier Aggregation annyit tesz, hogy összefog több Band-et. Azaz Pl van egy B3-as elsődleges és van egy B20-as többedleges összefogás.
Ezen a táblázaton látszódik, hogy melyik szolgáltató hol szolgáltat és mit: [link]
A telenor és a telekom osztozkodik a B3-on azaz, ha haza ér mindenki és a B3-ra szépen rátelepszik, akkor az leterhelt lesz és az addigi sávszélesség mindjárt elveszik. (Én olyan helyen lakom, ahol nyaranta rengeteg ember fordul meg, azaz durván letudják fogni a tornyokat), de a B20-on akkor még vígan lehet használni. De azt tudni kell, ha mindenki "csúcs" eszközöket használ, akkor a versenyhelyzet erősödni fog. Nálam a tetőn van 2x2 es MIMO antenna, a ping is elfogadható volt vele a sebesség pedig bőven elég (60-30ms és 50-200Mbit).

A torony elhelyezkedése mind1 vagy is nem egészen arra felé kell irányítani az antennát, ha olyan, ez a térkép elég jól mutatja merre van a lefedettség.

LHGG-be is modem van, létezik LTE6-os változata is meg LTE4-es. itt látszódik a modem ezt bármikor tudod cserélni: [link]

Szerk:
És akkor még ott van az MTU is, amit nekem állítanom kellett :)

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.