Új hozzászólás Aktív témák

• iceQ!

addikt

Sziasztok,
    Adott egy hálózat (sajátom, otthon). CAPsMAN-t hbasználok a lakásban, hogy minden le legyen fedve. Van a manager (hAP AC3), és 2 db AP (egy hAP AC2 és egy mAP Lite).
    A garázsban van egy nyomtatónk, s mivel nincs kikábelezve a lakás, így beraktam egy Asus routert, amin fut egy OpenWRT és pseudo bridge-el csatalakoztattam a hálózathoz.
    Korábban már tapasztalható volt egy hiba, nem lehetett mindig nyomtatni. Mivel csajom otthonról dolgozik így elég sűrűn felhív a hibával. Elkezdtem fogalalkozni a témával és arra jutottam, hogy a Wifi körül lehet a gond, mint ha valamilyen beállítás nem menne át az OpenWRT-re. Mikor ő nem tud wifin nyomtatni én tudom pingelni a nyomtató el is érem + VPN-n keresztül mindig elérhető az összes eszköz a lakásban (ez mondjuk nagyon furcsa). Nem jövök rá, hogy mi lehet a probléma forrása. Annyi plusz infó, ha fix ip-t állítok be csajom laptopján, akkor mindig elérhető a nyomtató és tud is nyomtatni. A másik ami még "gyanús" nekem, hogy vaslószínüleg ez a hiba akkor jön elő, mikor az egyik caps-ról a másikra csatlakozik egy-egy eszköz. Ezt ma reggel vettem észre pl.: hogy Ac2-n voltam, s míg lejöttem átlépett az Ac3-ra majd vissza a kettőre és nem tudtam pingelni a nyomtatót. Valaki hasonló anomáliával találkozott már? Internet pl.: az egész lakásban van, az tökéletes működik csak az openwrt-re kötött eszköz sz@rakodi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés