Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Külföldön elterjedt szokás. Japán gépeken előszeretettel alkalmazzák. Elég gyorsan elterjedt ez itthon is és már a kempingbicikli elejét is feketére mázolják ha van rajta egy tunershopos küllődísz
Szerencsére az én autóm fekete így nem kellett lecserélnem
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Integra
titán
-
Snoop-y
veterán
válasz Versus82 #14591 üzenetére
Bár ezt sokan nem tudják csak majmolják a fekete gépháztetőnek több oka is lehet:
1. Karbon -ból van
2. Így szokták jelezni ha módosított motorral rendelkezik az autó ( és itt nem a direkt szűrőre gondolok meg a sportgyertyára )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
P4czy
csendes tag
válasz Versus82 #14591 üzenetére
Vagy csak tényleg megtört az eleje és fekete alapozó festékes motorháztetőt rendelt, mert ez annyira nem ocsmány mint a rozsdabarna és nem kell lefestetni. De szerintem akkor se lenne más a kép lényege ha egy zsír új Bentley állna így, a lényeg, hogy a tulajt addig kell ütni amíg mozog
-
Versus82
aktív tag
-
dokar
addikt
-
Snoop-y
veterán
válasz Winner_hun #14570 üzenetére
Az egy dolog ,hogy kibaszott ferdén szoktam beparkolni egy egyenes helyre. De ha cipőkanállal is de beférek/kiférek
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
NoLF
veterán
válasz AMD Power #14581 üzenetére
hát a fossá tuningolás szerintem nem egy angel eyes lámpánál meg ablaksötétítésnél kezdődik, mindenesetre én a cetlin megmondtam neki a magamét. a szomszéd épületben dolgozik egyébként, mert minden nap látom az autót kint az utcán, dehozzánk még nem jött be. na most bejött, gyorsan le is parkolt a legcsodásabb módon, ahogy lehet
philo: onnan a portás azonnal elzavarta volna, vagy az első beérkező autós dádázza el nagyon
[ Szerkesztve ]
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
parkolni márpedig tudni kell.
múlt hét, cég udvara. kb 25 percig állt ott így. gratulálunk. én vittem neki egy cetlit a biztonság kedvéért.
[link]The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
dragonfx
veterán
válasz peterszky #14572 üzenetére
hát jah sajna köcsög emberek nem tudnak parkolni de ha nem is tud nem gond de figyeljen oda avgy álljon olyna helyre ahol gyakorolgathat.
elektronikai dolgok ennyibe kerülnek, enyémhez is egy gyári pár kb ilyesmi árban lehet+/-20e.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
P4czy
csendes tag
válasz Winner_hun #14573 üzenetére
Amíg enm elég éles a kép addig ne ítélkedj elhamarkodottan...
-
peterszky
őstag
Anyukám kocsiján, egy Toyota Corolla, ma szépen lezúzták a tükröt. Természetesen akkor, amikor leparkolt (és elment egy 20 percre) és persze a bal oldalit. Kitalálhatjátok, hogy hagytak-e ott valamit, esetleg telefonáltak-e az oldalán lévő autómágnesen látható telefonszámra... Az ilyennek zúznám be a fejét valamivel Elektromos tükör, régebben volt már ilyen esetünk, akkor 100k volt. Jönne rá a cifrafosás álmában.
What else you gonna do on a Saturday?
-
uborka3
tag
válasz Winner_hun #14570 üzenetére
Nem úgy gondolta hogy te menj le. Csak a nagyobb baj lett volna..
-
Snoop-y
veterán
válasz Zozzant #14566 üzenetére
Pozitívum, hogy nem rombolta le maga mellett mindkét autót.
Negatívum, hogy a kb 5cm-es szegélyre nem bírt felmenni,hogy egyenesbe hozza a kocsit.
Mondjuk a röhögő idióták helyében én inkább lementem volna segíteni...New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Zozzant
addikt
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
dokar
addikt
nyáron volt, hogy letekertem a balatonra, megittam ott egy sört, majd visszajöttem veszprémbe. kellemes kis kerékpáros túrák ezek. nekem azt mondták akkor, hogy csak azokat a bringásokat zargatják szondáztatással a rendőrök, melyeken látszik, hogy be vannak állítva.
extra - SEXRay
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
P4czy
csendes tag
-
Snoop-y
veterán
válasz philoxenia #14559 üzenetére
Aham és már akkor propeller volt a jele
-
dokar
addikt
-
oceanearth
őstag
válasz dragonfx #14556 üzenetére
nem optimistán állsz, csak szimplán hülye vagy. amikor elémugrott a szarvas, akkor is abban kellett volna bíznom, hogy majd elugrik, nem pedig fékezni??
elég nagy butaságokat beszélsz az meg, hogy mennyit vezetsz sztem lekorlátozódik a pesti illegal racsingokra, különben biztos nem írnál ilyet, hogy "jujj most mi fog elém ugrani" -
dokar
addikt
én nem száguldozom, mert sokára melegszik be a motor, addigra pedig bárhova eljutok városon belül.
extra - SEXRay
-
mezis
félisten
válasz trl_master #14552 üzenetére
Igazatok van ! Száguldani könnyű, csak a gázpedált kell taposni. Lelassítani, irányban maradni, megállni sokkal nehezebb.
(A jó sakkozó több lépésben gondolkodik. A rossz is, csak visszfelé: "..sza meg, nem azt kellett volna!")
mezis
-
trl_master
tag
nekem 5éves lesz a jogsim hamarosan, tudok vezetni, de ez még mindig semmi apámhoz képest, aki már 30éve nap-mint nap, hóban, jégesőben, mindig tudja h mit is h kell csinálni.
és neki nagy mondása ez:
"mindig csak olyan sebességgel haladj, amennyivel meg is tudsz állni, ha sor kerül rá!"
és téli-vagy nyári gumi van a gépen, min2-vel szépen lehet csúszkálni ha jeges útra kerülsz, bár a télivel több esélyed van rá h épségben megállsz!"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."
-
P4czy
csendes tag
válasz dragonfx #14550 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy van aki nem szeretne annyit kockáztatni? Ész nélkül menni mert én jó vagyok, vagy ésszel teljesen más dolog , még ha tudod is, hogy jó vagy. Mellesleg megnézném, hogy mit csinálsz vmi vészhelyzetben nyárigumival hátsókerékhajtással kerülgetve az autósokat hódarán. Úgy kell menni, hogy lehet, hogy nem lesz minden rendben, nem pedig az épp elférő max-l mindenhol.
-
dokar
addikt
válasz oceanearth #14543 üzenetére
Kéne egy ilyen topik is: "Én úgy vezetek, mint egy állat." Na a fél társaságot beutalnám oda.
pedig milyen közel jársz az igazsághoz: [link]
extra - SEXRay
-
mezis
félisten
válasz dragonfx #14539 üzenetére
Nem messze innen olvastam : "szeretek a havas úton vezetni. a mazsolák nem merészkednek ki, a vérprofik meg már az árokban vannak".........
én még 1x sem csúsztam meg a nyárival...pedig tegnap is hódarás nem tom mi esett.A sok lúzer meg 35-40nel pöcsözik...de azért jó hogy feszítenek téligummával..wintersport stb fain nagy feliratokkal...én meg körbeautózóm őket.
mezis
-
lsc
nagyúr
válasz SPDeluxe1.0 #14540 üzenetére
Ha ennyire tudsz akkor ez ? Akkor most az az igaz vagy amit most írtál ? A címemben a 73-nak semmi köze az életkoromhoz, nem tudom miért mindenki annak gondolja minden nickben, címben . Legközelebb először gondold át mit akarsz, majd azután írj, akkor nem keveredsz ellentmondásba. De még egyszer ha nem megy ne erőltesd . A jövőben egyébként nem fontos válaszolnod /főleg mivel nem neked írtam az eredetit /, én nem fogok. Amennyiben a címzett második nickje vagy akkor meg javaslom ne keveredj bele, vagy ez vagy az . Ennyi .
Az élet kegyetlen .
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Mivel nem csak write-only módban üzemelek ,mert már az előző hozzászólásodból is fel bírtam fogni hogy a levegő hamarabb lehűl mint a talaj,talán még akármeddig is fejlődhetek az autobild magazint meg Téged olvasgatva.
Hamár valamilyen rejtélyes oknál fogva a privát-zónámat piszkálod, akkor tőlem folytathatjuk off-ban :
eljátszva a gondolattal és csekkolva a profilodat 3 lehetőséget találtam ki (hamár életkorral jössz) : az email címedben a 73 csak egy szám , de ettől függetlenül a hozzászólásod akkor sem jön át nekem (én így gondolom, függetlenül attól hogy ez téged nem érdekel )
1973-ban születtél : akkor pár év van csak köztünk,szerencsére én vagyok a fiatalabb,ergo szívesebben lennék a fiaddal egykorú
73 éves vagy : nem lennék egykorú a fiaddal , veled meg végképp nem'ha nem megy ne erőltesd':
nem tudom hova tenni ezt a fellengzős post-ot, Te valami űbermensch lehetsz , jómagam is sok hasznosat tanultam a hozzászólásaidból és szerencsére minden egyes megnyilvánulásod a köz és az emberiség javát szolgálja minden téren.lol[ Szerkesztve ]
"oh no the devil has a code for god mode!!!"
-
dragonfx
veterán
én még 1x sem csúsztam meg a nyárival...pedig tegnap is hódarás nem tom mi esett.A sok lúzer meg 35-40nel pöcsözik...de azért jó hogy feszítenek téligummával..wintersport stb fain nagy feliratokkal...én meg körbeautózóm őket.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
lsc
nagyúr
válasz SPDeluxe1.0 #14536 üzenetére
Az autobild teszt nem Magyarországon készült, a havas Új-Zélandon, a száraz és vizes a Földközi tengernél . A másik a levegő hamarabb lehűl mint a talaj, de ha ezt most tudtad meg akkor van hova fejlődnöd . Gondolom eddig nem olvastál vissza, így érthetőbb, ha nem megy ne erőltesd . A fiúra csak annyit, jó is lenne még az lenni, de valószínűleg a fiam is idősebb tőled .
Az élet kegyetlen .
-
P4czy
csendes tag
Igen, de mindennek már csak akkor van szerepe ha megcsúszott az autó. Senki nem irta, h a csúszáskor is kéne tapadnia normális erővel, csak azt, h nem csak a téli miatt csúszott ott meg. Sztem abban, h a mögöttejövő megállt kényelmesen annak is nagy szerepe volt, h ő nem a kanyar+viz kombinációban fékezett hanem még a kanyar elején esetleg elötte, mert ugye utána jött és ahol fordulni meg/vagy megállni kell ott az a 10-20 esetleg több km/h-s sebességkülönbség sokat számít. (70 helyett 50-nél már majdnem pont a fele az energia amit meg kéne állitania..)
-
-
AMD Power
titán
Ti még mindig ennél a hülye téli - nyári gumis hülyeségnél tartotok? Lépjünk már túl ezen az értelmetlen vitán!
-
dokar
addikt
Lehet, h jobban tapad a nyári nyáron, de annyi nincs a kettő közt, hogy azért essen le az útról...
a tapadási súrlódási erő sokkal nagyobb, mint a csúszási súrlódási erő, ezért ha két autó megy azonos sebességgel egy kanyarban (az egyik egy picivel rosszabb μ csúszási súrlódási együtthatóval rendelkezik), előfordulhat az, hogy az egyik kiszáll, a másik pedig kényelmesen beveszi. erre is kaptok egy életszerű példát: ezért rángat az ABS, mert a tapadási súrlódás és a csúszási súrlódás között nincs folytonos átmenet. csak a mintavételezés sebességének növelésével lehet simábbá tenni a fékezést.
extra - SEXRay
-
P4czy
csendes tag
Lehet, h jobban tapad a nyári nyáron, de annyi nincs a kettő közt, hogy azért essen le az útról....
Egyik éven vezettem egy nyarat télivel és egy ideig még talán kicsit jobban is betapad, de a hangja elöbb megjön. (mind2 annak tudható be,h puhább anyag kicsit), de egy-egy nagyobb fékezésnél néha olyan volt mintha túlmelegedne ilyenkor kicsit vesztett a tapadásból és vissza kellett venni a fékből, h ne csússzon (abs nem lévén). (de nem 20°C-ban hanem 30 fölött napsütés forró út). Ehhez még hozzá tartozik, h nem épp egy premium gumi volt...
Ami miatt megéri lecserélni az a kopása. -
KrAt
veterán
Egyébként én a télivel is megcsúsztam télen (most) a szar úton pár fokban, mert meg akartam, szóval ha valaki nem tudja bevenni a kanyart (akármi miatt, nem ért hozzá, nem akarja) akkor tökmind1 mi van fenn, a hülyeség ellen egyikse véd...
-
P4czy
csendes tag
Másik eshetőség ami kicsit könnyebb ha pl sót tesznek bele. Ezzel lényegesen lecsökken az oldat fagypontja. Ezért is sózzák pl az utakat. Ennek ellenére aki nyárival megy télen annak csak gratulálni tudok...
-
dokar
addikt
válasz Khelben #14517 üzenetére
egyébként van -5°C-os víz, sőt lehet ennél hidegebb is. ha fokozatosan lassan hűtesz le vizet, úgy, hogy közben ne érje rezgés, akkor nem kristályosodik ki, tehát nem fagy meg, azaz nem jég lesz, hanem megmarad folyékony halmazállapotban. abban a pillanatban, hogy rezgés éri megfagy. hűtőszekrény fagyasztójában nem lehet ezt megcsinálni, mert túl nagy a berendezés rezgése.
na, a való életben mikor lehet találkozni ezzel?
úgyse találnátok ki, elárulom: az ónos eső.
ez is szuperhűtött víz fagypont alatti hőmérséklettel folyékony halmazállapotban. amint leesik (rezgés éri) kikristályosodik, tehát megfagy.kicsit elkanyarodtam a témától, de jó tudni ezt is sztem.
extra - SEXRay
-
lsc
nagyúr
válasz SPDeluxe1.0 #14522 üzenetére
egyébként a levegő hőmérséklete nem egyenlő a talajhőmérséklettel
Még nem jutottál idáig ? Lassú vagy .
Az élet kegyetlen .
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
'Ennél számomra hihetőbb az autobild tesztje, csak egy kis összehasonlítás , száraz pálya fékezés :nyári 38,2 m, téli 42,5 m fékút , ugyanez vízen nyári 47,1 m, téli 50,2 m . A teszt -5 fokot elérő hidegben zajlott'
Akkor most ezek után miben higgyen az ember?
Amúgy -5°C-ban hogyan nyomatták vizen?"oh no the devil has a code for god mode!!!"
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz oceanearth #14511 üzenetére
"Erről nyugodtan megkérdezhetsz egy gumist..."
Ez csak nekem furcsa hogy egy olyan embert kérdezzek meg aki ebből él ? Szerinted melyik fogja azt mondani hogy rakass fel egy 4 évszakost és majd 3 év múlva lássalak amikor elkopik . Ennél számomra hihetőbb az autobild tesztje, csak egy kis összehasonlítás , száraz pálya fékezés :nyári 38,2 m, téli 42,5 m fékút , ugyanez vízen nyári 47,1 m, téli 50,2 m . A teszt -5 fokot elérő hidegben zajlott .[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
t1
addikt
válasz oceanearth #14511 üzenetére
Te járjál télen nyári gumival nyáron meg télivel biztos így helyes Én inkább használom télen a téligumimat nyáron pedig a nyárit ennyi.
Gondolod csak viccből találták ki a téli és a nyári gumit?[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
jó gumi, nyugodtan megveheted.
de megkérdezheted gumispetit is, ő is ezt fogja mondani.
a nevetségesen olcsón már kevésbé lesz meg, de itt talán még kapsz jobb áron, mert elég nagy a készletük..
amúgy meg kétszer már idén gumiárakat emeltek egy hónapon belül.
nekem ma hozták innen ki az ug7+ gumikat tesóm verdájára. pontos, tiszta, gyors szállítás....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
amol
addikt
Ha már gumiknál tartunk nekem is kellene. Nem azért mert divat vagy mert rutintalan vagyok, hanem mert tapasztalatom szerint (így jó? ) télen valóban jobb a téli és egy 1,6 tonnás automatával meg két kisgyerekkel az is felelőtlenség hogy még nem vettem meg.
Nem tudom van-e ilyen topik, de ADAC teszteket nézegetve a kérdéses méretben (205/55 R16 91H) a Dunlop Snowsport 3D tűnik nyerőnek, tud ehhez hozzáfűzni valaki valamit?
Na igen és hol tudnék hozzájutni nevetségesen olcsón? Nem, nem egy parkolóra gondoltam[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest