- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
jaanoo89
üzenetére
"ez a maximum méret" - ezzel egyetértek, inkább legyen 1.4 és kicsi,mint 1.2 és akkora mint egy termosz. Mondjuk az árazása nem mindegy. Tartok tőle, hogy olyan 350k biztosan lesz, ami viszont már egy kissé túlzó. Olyan 250-ig reális lenne, mint a 12-45. Mondjuk szerintem ez még a régi menedzsment hagyatéka, nem önálló termék, de a megjelenésből majd jobban következtethetünk erre.
Amúgy ez a kérdőív még mindig fut? Ha igen akkor rákukkantanék.
yle_greg:
lugosi: saját tapasztalat alapján a 60-as markó (bár a lencse maga zseniális), kicsit olyan semmilyen gíújtótáv. Vagy sokkalsokkal rövidebb kellene (pl: 7-14mm) vagy olyan valami, ami nagyobb tárgytávot tesz lehetővé 1:1 leképzéssel. Ez utóbbira lehet jó a 100-as, ami egyébként 2:1-es leképzéssel fog rendelkezni (ha igaz a pletyka).
Saját tapasztalat, hogy a 40-150-et, 150-re kitekerve 26mm közgyűrűvel megtoldva simán kitartható kézből a Pana G80-al 1/160-al, E-M1-el 140-el. Anno E-M10mk2-vel a 60-as makró 1/40-eden kitartható volt gond nélkül kézből akár 1:1 leképzésnél is. Ezek alapján a 100mm-sem tűnik annyira reménytelennek, de a puding próbája az evés. A dof sem annyira vészes a 2x-es szorzó miatt. F4-5.6 tök használható mér, pláne ha valami fókuszsorozatot lő.
75mm: no ezzel viszont abszolút egyetértek. Én próbáltam és egy istenkirály lencse technikai értelemben, de a látószöge annyira nem jött be. Arcportéhoz nagyon jó, ill. ha meg tudod teremteni a feltételeket hozzá (stúdió vagy sok hely), szerintem a 45 és/vagy 25 sokkal univerzálisabban használható (emiatt jobban várom a 20milit
). Amúgy a kérdés szerintem nem vagy, hanem és. Kellene egy 2-es verzió szigeteléssel (azonos áron, de inkább olcsóbban), plusz egy 1.2 vagy 0.95 ellensúlyozni a dof hátrányt. Persze ez utóbbi esetében fontos lenne kompakt méret ami mostanában nem megy az Oynak..
"a pro szegmens ma már nem használ tömegesen m43 rendszert" - szerintem sosem tette. A PRO cuccok inkább készülnek a tehetős és igényes amatőröknek. Ha tippelnem kellene, akkor 10 PRO cuccból, max kettőt vesz profi, a többi az amatőrök szippantják fel. Amúgy én profi szinten is látok fantáziát a rendszerbe (és nem csak természetfotózásban). Rendezvényen, esküvőkön egy korrekt szenzorral abszolút versenyképes lehetne, ha sikerülne az FF sznobizmust valahogy kezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autóhifi
- Kedvenc zene a mai napra
- Már elérhető a mobil eszközökre szánt The Division: Resurgence
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Suzuki topik
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Részletfizetés Kamatmentes 12 havi részlet Épitett Gamer PC RTX 5070TI
- 27% - Passzív MiniPC! Intel Core i5-8350U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest